Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Valerian és az ezer bolygó városa
- RTL Három, 15:45
Vágyak nyomában
- Filmbox Family, 15:50
Szerelmes tervezés
- Film4, 16:20
Mr. és Mrs. Smith
- Film+, 16:30
Világok harca
- Mozi+, 16:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mi fáj? Gyere mesélj!
Szólánc
Valami madarak - Vélemények
2022-es választás
Havas Henrik - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Eufória aaaaa
Can Yaman aaaaa

 

Semprini hozzászólásai

Ugrás Semprini adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Szellemirtók - A borzongás birodalma - Vélemények

2024-04-16 12:56.32
Nem túl vicces, de viszonylag pörgős és szerethető folytatás

Idén 40 éves az első Szellemirtók-film, ennek örömére megkaptuk a 2021-es Örökség folytatását, melyben természetesen a Spengler-família kalandozásait láthatjuk, a korábbi epizódban megismert mellékszereplőkkel kiegészülve és persze a régi filmek szellemirtói is visszatérnek, méghozzá a korábbinál jóval hangsúlyosabb szerepekben.
Sajnos azonban a film humorfaktora meglehetősen alacsonyra lett tekerve. Ha vannak is poénok, azok zöme inkább kínos és elnéző mosolygásra késztet, én egyszer sem tudtam rajtuk nevetni. Persze ez csak egy vélemény, másnak meg nyilván más a vicces.
A szereplőgárda teszi a dolgát, de mivel a párbeszédek sokszor elég döcögősre sikerültek, nehéz dolguk van. Néha bizony leül a film, de amikor pörög, akkor nagyon pörög. A karakterek pedig ha nem is viccesek, de legalább szerethetőek. Elsőként most is Mclenna Grace-t kell említenem, aki ezúttal is fölényesen lopja el a show-t, bár a gyerekkori cukiság lassan kezd eltűnni belőle, de még mindig elég aranyos karakter. Paul Rudd hozza, amit szokott, de az ő karakterével látványosan nem tudtak mit kezdeni. Bill Murray és Dan Aykroyd sokkal többet van jelen, mint az előző filmben, de ezzel arányban nem sokkal viccesebbek. Finn Wolfhard, Celeste O'Connor, Carrie Coon vagy a Podcast-ot alakító Logan Kim jók lennének, csak sajnos a párbeszédeik nekik sincsenek a topon, úgy en bloc lehetne az egész sokkal de sokkal viccesebb. De hangsúlyozom, nem a színészeken múlott, ők megteszik amit tudnak, csak hát a forgatókönyv gyengéit nem tudják feljavítani.
A sztori egynek oké, persze vannak logikai bakik, de egy ilyen filmen ez szinte már megszokott. Ezúttal ismét New York-ban járunk, ami szintén erősíti a nosztalgiafaktort, amire igen nagymértékben építenek.
Látványban egy átlagos szintet hoz a film, a nyitó autósüldözős jelenet rögtön belecsap a közepébe, viszont a trükkök sokszor olyanok, mintha még mindig a 80-as évekbeli technikát használnák a szellemek megjelenítésére. Azt viszont el kell ismerni, hogy a főgonosz viszont elég ütős lett, akár még egy Hellboy-filmbe is el tudnám képzelni antagonistának. A finálét elég gyorsan lezavarják, a világméretű fenyegetés végül egy garázsban megoldódik, de ez legyen a legnagyobb baj.
Szóval vannak bőven hibái a filmnek, én egy kicsivel azért jobbat vártam, de nem tudok rá így se haragudni. Mindent összevetve egy erős-hármas gyenge négyes lenne, de felfelé kerekítek, végülis el lehet rajta szórakozni, akinek bejött az előző rész, az ezzel is nyugodtan tehet egy próbát, szerintem megéri. Remélem, a következő rész még jobb lesz majd...
7/10


Eszeveszett küldetés - Vélemények

2024-04-12 11:18.05
Elég nagy tévedésben vagy. Francia vígjáték fronton jelenleg többféle stílus és jelleg megtalálható, és természetesen mindegyikben más főszereplők vannak. Ott van egyszer ez a Philippe Lacheau és Tarek Boudali-féle vonal, aztán a veterán Christian Clavier is előrukkol időközönként valami új filmmel, illetve Dany Boon-tól is jópár igényes vígjátékot láttam az utóbbi időben, ezek jó részét ő is rendezte. Illetve van még ott is a "feminista vonal", a kimondottan női főszerepolőkre építő francia vígjátékok, ezek közül az egyik (Micsoda nők) pont tegnap ment le a tévében, sajnos nem egy nagy eresztés.


Szeplőtlen (2024) - Vélemények

2024-04-03 23:02.07
Sidney Sweeney állítólag már 10 évvel ezelőtt bejelentkezett a szerepért. Nos, a színésznő akkor volt 16-17 éves, a forgatókönyv pedig elmondása alapján akkor még teljesen más volt, mint most. Tehát ha a film akkor készült volna el, aligha ő játszaná a főszerepet és igazából nem is ez a film lenne, úgyhogy ezt inkább hagyjuk.
Viszont alighanem tényleg fontos lehetett számára a projekt, hiszen produceri teendőket is vállalt a főszerep eljátszása mellett. A filmet abszolút ő viszi a vállán, a többiek csak a körtést adják, zömmel ismeretlen, olasz színészek. Feltűnik egy rövid szerepben a Fehér lótusz-sorozat 2. évadából megismert Simona Tabasco is, és az általam eddig nem ismert Benedetta Porcaroli nevét is megjegyeztem, kifejezetten jó karakter volt, kár, hogy neki se volt túl nagy szerepe.
Sweeney viszont tényleg brillírozik, kifejezetten jól áll neki az apácafityula, és főleg a film második felében ad bele mindent, rajta tehát nem múlt semmi. A sztori elég kusza, zagyva, nem magyaráznak meg szinte semmit, jóval több a kérdés, mint a válasz, mintha így akarnának rejtélyesek maradni, de ez szerintem inkább forgatókönyvírói lustaság, hiba.
Láttunk már apácás horrorokat, nem is olyan régen, azoknál ez azért mindenképp jobban sikerült, kár, hogy a sztori kidolgozásába nem fektettek több energiát, mert kis odadigyeléssel sokkal jobb film is lehetett volna ebből, az alapanyag meglett volna hozzá. Sajnos gore tekintetében sem mertek elég messzire menni, van ugyan pár véres és gusztustalan jelenet, de ez bizony már 40 éve sem számított volna egy kemény horrornak.
Elég felemás tehát az eredmény, nem lett rossz, de azért erős hiányérzetem van, tényleg kicsit jobbra számítottam. Részemről egy nem túl erős közepest kap, egyszer meg lehet nézni, de nem kell sokat várni tőle.
5,5/10


Zuhanás (2022) - Vélemények

2024-04-03 11:44.09
Jó film ez, csak rossz volt nézni.
Kiírhatnám, hogy ***vigyázat, SPOILER!***, de hát már a cím is mekkora egy ordas nagy spoiler, nem? Ha egy filmnek az a címe, hogy Zuhanás, akkor az ember alighanem arra számít, hogy egy vagy több szereplő le fog benne zuhanni. Méghozzá jó magasról. És láss csudát, tényleg ez is történik.
Na de ez a két csaj akkor se normális. Épeszű ember a közelébe nem menne egy ilyen rozsdás, lebontásra váró toronynak, ami ráadásul a nagy semmi közepén van. És naná, hogy nem szólnak senkinek, naná, hogy fent meg nincs térerő, és semmit nem ér a mobiltelefonjuk, a magukkal vitt drónnak meg pont lemerül az aksija, amivel üzenhetnének, közben pedig ott köröznek a keselyűk, sőt még az is kiderül, hogy a legjobb barátnőjével csalta a csajt a férje. És hát valahogy csak le kéne jutni a 600 méteres magas torony tetejéről.
Vagy inkább fel se kellett volna mászni.
Ha a készítők célja az volt, hogy minden idők egyik legidegesítőbb filmjét készítsék el, akkor abszolút sikerült. Eleve hihetetlen, hogy ez a két szedült tyúk egyáltalán felmászik, sőt élve fel is jutnak, és a film nagy része még hátravan!
Azt meg kell hagyni, hogy a film tényleg ügyesen meg van csinálva, széítő a magasság érzékeltetése, meg a hajmeresztő jelenetek megvalósítása, de ahogy megy előre a film, érezni, hogy egyre jobban elgurul a forgatókönyívíró gyógyszere. És még egyet csavar a sztorin, aztán még egyet, lemerül az akku, fel kell tölteni, tehát még feljebb kell mászni, ne már...! Majd jön a keselyű, aztán pedig a legvégső csavar - és
most tényleg SPOILER jön!
Kiderül, hogy az egyik csaj már rég le is zuhant, csak odaképzeli a másik!
Mi van????
huh... Tényleg emberes egy film, párszor le is állítottam közben, mert nagyon nem volt kellemes nézni. El se tudom képzelni, ha moziban néznék egy ilyet, mi lenne, de így képernyőn se volt semmi.
Részemről egy erős hármas - gyenge négyes, mert tényleg profin van elkészítve, meg minden, de baromi idegtépő volt végignézni. Pedig még csak nem is horror.
6,5/10


Godzilla x Kong: Az Új Birodalom - Vélemények

2024-03-31 12:50.03
Látványpornó, ez tagadhatatlan. De annak parádés.
De lehet-e mást várni a "szörnyverzum" 5. fejezetétől, hiszen eddig is eléggé kitaposott ösvényen haladtak. Bár a 2014-es Godzilla még megpróbált némi karakterdrámát csempészni a gigászi szörnybunyók közé, de ennek az lett az eredménye, hogy sajnos túllőttek a célon, és a film nem lett elég látványos, mi több, Godzilla ingencsak háttérbe lett szorítva. Nos, most is háttérben van egy kicsit, na de micsoda különbség! Hiszen itt még van mellette épp elég látnivaló meg szörnybunyó, és ezúttal nem kapkodják el a kamerát pont amikor már lenne valami, ezúttal nem éjszaka, esőben és ködben vannak a harcok, hanem mindent fényes nappal látunk. Egy ilyen filmtől igenis ez az elvárás, aki pedig kiforrott jellemrajzokat, árnyalt sztorivezetést, vagy netán briliáns színészi alakításokat várt ettől a filmtől, az nem tudom, hol volt az előző részek alatt és egészen biztosan nem látott még Godzilla-filmet. Itt a szörnybunyókon van a lényeg, ettől a filmtől ezt és CSAKIS ezt lehet és kell elvárni és akkor nem lesz csalódás. Már ha valaki nem azért nézi meg eleve, hogy utána legyen mit jól lefikázni.
Én mindenesetre hajszálpontosan azt kaptam, amit vértam: egy eszement bugyuta sztorit, a fizika teljes mellőzését, az óriás lények párszáz méteres zuhanásokat élnek túl karcolás nélkül, percek alatt szétrombolnak városokat, de az emberek rá se bagóznak, mintha csak egy focimeccset néznének, de kit érdekel, az előző részekben is ez volt már. Viszont amikor a gigászi szörnyek és titánok egymásnak esnek, az tényleg baromi látványos. LÁTVÁNYOS. És ennek a filmnek ez a DOLGA, hogy baromi látványos legyen. És ezt teljesíti is.
Lehet kötözködni, hogy az emberszereplők megint csak biodíszletkét vannak jelen, meg hogy a sztoriban ementáli méretű lyukak vannak, de szerintem nem érdemes. Ez a mozi szórakoztatni akar, és azt teszi, magas fordulatszámon szállítja a hegyméretű gigászokat, akik szépen rendre össze is csapnak, ahogy azt kell. Aki szereti az ilyesmit, annak érdemes megnézni a filmet. A többiek meg tényleg messzire kerüljék, de nekik már az előző kettőt is kerülni kellett volna, de valamiért mégsem tették.
Szóval ez egy látványpornó. Én szóltam.
7,5/10


Lelki ismeretek - Vélemények

2024-03-22 07:40.38
"Majdnem" zseniális.
Teljesen megérdemelt az Oscar és a Golden Globe, amit nemcsak a film, hanem külön a zenéje is megkapott. Az animáció a Pixartól megszokott és elvárt csúcsminőséget hozza, ötletes, kreatív, helyenként kimondottan vicces, ugyanakkor elgondolkodató is. Rögtön az elején beszippantott, megfogott, sorjáztak a jobbnál jobb jelenetek. A macskás rész pedig még egy testcserés vígjátékot is behozott a képbe, ez volt a film csúcsa számomra, nagyokat nevettem a vicces helyzeteken.
Aztán sajnos az utolsó negyedóra kicsit visszarántott. Nem mondom, hogy rossz volt, de valahogy más lett, mint amit vártam. Kicsit összecsapottnak éreztem a lezárást, olyan túl hirtelen lett vége, és lerontotta az odáig remekül felépített filmet.
Ezzel együtt összességében ez egy kimondottan jól sikerült animációs film, de elsősorban felnőtteknek és talán nagyobb gyerekeknek vagy kamaszoknak való, kis gyerekek szinte biztos nem fogják érteni. Az Agymanókhoz lehetne hasonlítani, de az nekem egy fokkal jobban tetszett. De ez is mindenképp megéri a megénézést, akár többször is. Részemről egy nagyon erős négyes.
8,5/10


A hercegnő és a sárkány - Vélemények

2024-03-19 17:55.54
Nem igaz, amit írsz. IMDb-n 6,2 az átlaga, és a legtöbben 6 és 7 csillagot adtak rá, 5 alattit alig-alig. Szerintem is 6 és 7 közt van a reális értékelése.
Kritikát is olvastam róla jót, persze vannak rosszabbak is, de sok kritikus csak fikázni tud, mintha a negatív jelzők után fizetnének csak.
Szóval nem igaz, hogy a többségnek ne jönne be a film, talán kicsit megosztónak lehet nevezni, de bőven többségben vannak a jobb értékelések itt is, és másutt is.
Ha meg ótvar filmet akarsz látni nagy költségvetésből, nézz meg pár mostani képregényfilmet, mint a Marvels, Kék bogár, Shazam 2, Black Adam, stb. Na azok az igazi pénznyelők! :)


Hiányolt fórumozók!

2024-03-19 14:31.18
"Filmekhez nem sok értelme van már írni bármit is."
Persze, hogy is volna értelme, elvégre ez egy filmes fórum, aki ide feljön, nyiván abszolút nem érdeklik a filmek...
A Szóláncnak és hozzá hasonló topikoknak nyilván sokkal több értelme van... :(


A hercegnő és a sárkány - Vélemények

2024-03-18 22:14.53
Hát én el tudok.
Sokan vannak, akik az 5 csillagos skálát nem tudják vagy nem akarják normálisan használni, hanem ha tetszik nekik egy film, 5 csillag, ha nem, akkor 1 csillag, a köztes átmenetek számukra nem is léteznek.
Aztán vannak akik automatikusan 5 csillagot nyomnak egy filmre, ha a kedvencük játszik benne, teljesen függetlenül annak színvonalától. (Persze van sok troll is, aki meg szinte mindenre egy csillagot ad, na őket végképp nem akarom megérteni...)
Megint mások szeretik a filmeket, de nem olyan igényesek, nincs eléggé kifinomult radarjuk, értékrendjük, hogy a filmek közt meglássák az apróbb különbségeket. Tehát ha a sztori eléggé leköti őket, a látvány pedig elég hihető, akkor simán rányomják az ötöst, akkor is, ha amúgy több ponton bele lehetne kötni az adott filmbe.
Szóval nem mindenki született filmkritikus ám, még ezen az oldalon sem! :)
Amint azt korábban írtam, ez a film nálam egy jó erős közepest ér minimum, az egy- és két csillagosokat abszolút nem tudom megérteni, de az ötösökkel szemben elnézőbb vagyok. És én is felfelé kerekítettem, megadtam rá a gyenge négyest jóindulattal. :)


Pofozóklub a gimiben - Vélemények

2024-03-17 21:40.53
Rettentően elborult, paródia-szerűen túltolt, ám a maga módján azért valahol mégiscsak szerethető vígjáték két lúzer leszbi csajról, akik gondolnak egyet és megcsinálják a maguk "Fight Club"-ját.
Na ez az a film, ami tutira nagyon megosztó lesz, egyrészt a témája, másrészt az elborultsága miatt. Itt aztán semmit nem kíméltek a készítők, ráadásul a verekedések is meglehetősen durvára sikeredtek, és az egésznek van egyfajta "most jól megmutatjuk"-jellege, azaz kicsit erőltetett, de mégsem lehet igazán haragudni rá.
A két főszereplő elég érdekes karakter. Rachel Sennott-ot már láttam a Játszunk gyilkosost-ban, Ayo Edebiri-re viszont nem nagyon emlékszem, hogy komolyabb szerepben találkoztam volna vele. Utóbbi volt számomra a szerethetőbb, a másik inkább a nagyhangú odamondogatós, amitől kicsit irritáló lett a karaktere. De végülis mindketten jól alakítanak és kifejezetten jó a mellékszereplő gárda is. Meglepetéssel fedeztem fel köztük az egyik popmpmlányt alakító Kaia Gerbert, aki nem más, mint Cindy Crawdord lánya, de aki nála is jobban tetszett, az Havana Rose Liu volt Isabel szerepében.
Egyeseknek kicsit polgárpukkasztó lehet a film stílusa, szókimondása, másodknak viszont pont ezért fog tetszeni. Nem ajánlható ezért bátran senkinek, tényleg elég szélsőséges lett, és nagyon kétesélyes, hogy bejön-e valakinek vagy nem.
Én egyszer megnézve végülis elvoltam vele, egy jó erős közepest nem sajnálok tőle, esetleg egy négyes alá-t.
6,5/10


Gyilkos a múltból - Vélemények

2024-03-17 17:19.00
A horror-vígjáték alműfajnak valóságos reneszánszát éljük, az elmúlt pár évben egész sor remek film jött ki, amely nem is akarta igazán eldönteni, hogy borzongatni vagy nevettetni akar-e. Ilyen volt például a Babysitter, az Aki bújt, de volt sok zombis vígjáték is, felsorolni is nehéz lenne őket. Külön kategóriát képeznek azok a horrorvígjátékok, amelyek a slashert ötvözik valamilyen másik szubzsánerrel. A Boldog halálnapot! az olyan időhurkos filmekkel, mint az Idétlen időkig, a folytatása pedig már az alternatív univerzumot is behozta a képbe, sokaknak ezért talán kevésbé jött be. Aztán ott volt a Freaky, amely a testcserés vígjátékot ötvözte a slasherrel, és egészen jó móka sikeredett abból is. Most pedig itt a Gyilkos a múltból, amely, mint az már a címéből is látszik, az időutazásos filmeket van hivatva a slasher-vígjáték köntösébe bújtatni. Nem csinál belőle zsákbamacskát, többször meg is van említve a Vissza a jövőbe, mellyel több ponton mutat hasonlóságot, de kicsit a feje tetejére is állítja a dolgot, sok remek szituációt teremtve.
Rövid felvezető és a főszereplőnk bemutatása után rögtön bele is csapunk a lecsóba, és a Kiernan Shipka által játszott gimis csaj egy osztálytásra által összetákolt időgép segítségével visszarepül 1987-be, hogy megakadályozzon három gyilkosságot.
Természetesen az alapszituáció eszméletlen nagy baromság, ezen egyszerűen csak túl kell lendülnünk ahhoz, hogy élvezni tudjuk a filmet, amely az arra fogékonyak számára elejétől végégig remek szórakozást nyújt. A karakterek többnyire viccesek és van köztük jó pár szerethető is, de persze ellenszenvesek is akadnak szép számmal, röpködnek a poénos, frappáns beszólások, a szereplők egymást oltogatják, ki van élezve a 80-as évek és napjaink közti különbség elég rendesen. Maguk a gyilkosságok nem túl kreatívak, de itt nem is ezen volt a hangsúly, ez elsősorban vígjáték, másodsorban időutazós vígjáték, és csak harmadsorban slasher-paródia. Aki a gore miatt nézi meg, az csalódni fog, mert nem igazán mutatnak benne durvább dolgokat, viszont a vígjáték része nagyonis rendben van. Lehetett volna kicsit még merészebb is talán, de így is meglepően ötletes és kreatív módon lett tálalva ez a meglehetősen valószerűtlen alapsztori.
Különösen érdekes volt a zárójelenet, amelyben az egyik szereplő által írt füzetből tudjuk meg, milyen változásokat idézett elő a főszereplő időutazása az eredeti alapfelálláshoz képest. Ez egészen újszerűen egyedi megoldás volt.
A szereplők ismeretlenek voltak számomra, de hozták, amit kell, a főszerepre Kiernan Shipka remek választás volt, egyszerre aranyos és határozott, mellette kimondottan tetszett az időgépet feltaláló osztálytársat alakító Troy Leigh-Anne Johnson, aki olyan ártatlan arcokat tudott vágni, hogy elképesztő, miközben nyomta az érthetetlen, áltudományos rizsát. De a többiek is jók voltak, egész jó kis gárdát sikerült összehozni.
Részemről egy nagyon erős négyest ér, és szívesen látnék akár egy második részt is belőle, van ebben még potenciál.
8,5/10


Turbo Kid - Vélemények

2024-03-16 09:37.42
Meglepően kevesen osztályozták ezt a filmet, én csak most néztem meg, teljesen véletlenül találtam rá, és eszméletlen jól szórakoztam rajta!
A film egy posztapokaliptikus "jövőben" játszódik - 1997-ben, vagyis kicsit olyan, mint ha a 80-as években készült volna. Egyszerre akciófilm-paródia és romantikus tini-vígjáték, miközben olyan hentelések vannak direktben mutatva, amelyek bármelyik slasher-horrornak becsületére válnának. És nem számítógépes animációval oldották meg, hanem praktikus effektekkel, tényleg spriccel a művér, szakadnak a végtagok, a csonkolások, belezések mind expliciten vannak kivitelezve, és mutatva.
Ami a legérdekesebb: ezek a rendkívül heterogén összetevők nem oltják ki egymást, hanem szépen megférnek együtt, és egy elképesztően vad, de pokolian szórakoztató műfaji elegyet alkotnak. Persze, nem jön be mindenkinek, de aki vevő az ilyesmire, annak feltétlenül ajánlom.
A szereplők közt az egyetlen ismert név számomra Michael Ironside volt, de nem ő viszi a prímet, hanem a főszereplő srác, Munro Chambers, illetve a kiscsaj, Laurence Leboeuf, aki elképszetően bűbájos, valószerűtlenül tündibündi karaktert formál meg, imádnivalóan. Párosuk rendkívül szerethető, végig lehet nekik drukkolni, miközben a negatív oldal tele van karikatúraszerűen utálható figurákkal.
Nem nagyon láttam hasonló filmet, legalábbis mostanában nem amelyben a teljesen eltérő műfajú összetevők ennyire jól működnének egymás mellett, és a végeredmény ennyire magával ragadó és vicces, miközben a hentelések olykor eltúlzottan brutálisak, ettől helyenként már a paródia határát súrolják.
Tényleg csak ajánlani tudom, szerintem mindenképp érdemes vele tenni egy próbát, egészen különleges csemege a mostani kínálatban.
8,5/10


A fekete üst - Vélemények

2024-03-15 01:26.26
Legendásan nagyot bukott ez a film, állítólag akkoriban a legdrágább animációs film volt, viszont még a gyártási költségek felét sem termelte vissza. A bukás után a Disney kis híján csődbe is ment, Jeffrey Katzenberg szervezte újjá a céget, majd pár évre rá kijött a Kis hableány, és ezzel új korszak kezdődött az egércég történetében.
De vissza A fekete üst-höz! Ez a rajzfilm egy bátortalan próbálkozás a gyerekmese és a dark fantasy összeházasítására, amely mitagadás, nem sült el valami jól. A sztori sablonos és erősen széteső (amúgy egy trilógia középső része lenne elvileg), az animáció stílusa pedig félúton van az 50-es évekbeli Disney-rajzfilmek (Pán Péter, Csipkerózsika) és Ralph Bakshi darkosabb fantasy-rajzfilmjeinek világa között. Azonban ezek a heterogén elemek mint a tűz meg a víz oltják ki egymást, tényleg plyan, mintha két teljesen különböző stílusú és világú rajzfilmet ötvöztek volna.
A karakterek többnyire rémesen bugyuták, vagy éppcsak semmilyenek. A legrosszabb talán a Gurginak nevezett, eldönthetetlen fajú szőrmók figura, aki valami eszméletlen irritáló lett. Vagy ott az öreg trubadúr, akinek a hárfáján mindig elszakad egy húr, amikor hazudik. A főszereplő nyikhaj se valami nagy szám, a malackája mondhatni totál felesleges a filmbe, a "királylányról" pedig az égvilágon nem derül ki semmi, csak ott van, hogy legyen egy női szereplő is. Aztán vannak a gonoszok, főleg a Szarvas király, akinek csontváz feje és vörösen izzó szeme van, igazi horrorisztikus karakter, mellette a segédje, aki leginkább a Gumimacik-sorozat gyagyás Tódijára emlékeztet. És van három boszorkány is, akikkel remekül lehet alkudozni, csereberélni.
Szóval se a sztori, sem a karakterek, sem az animáció nem üti meg a Disney közepes filmjeinek szintjét se, az igazi klasszikusoktól pedig végképp fényévekre van. Teljesen megérdemelten bukott meg. Talán élőszereplős verzióban, egy szuper szereplőgárdával, pazar látványvilággal valamivel jobban működne, de ez így rajzfilmként teljesen hamvába holt ötlet volt. Ráadásul a célközösnég sem lett jól belőve, kicsi gyerekeknek túl félelmetes, nagyobbaknak viszont túl bugyuta és gyermeteg. Szóval abszolút felejthető film, valóságos szégyenfolt a Disney történetében.
4/10


A hercegnő és a sárkány - Vélemények

2024-03-14 19:00.49
Feleslegesen győzködsz, én ezt az értelmetlen vitát már tegnap feladtam, és már az előző hsz-t sem neked írtam, hanem csak általánosságban fogalmaztam. Egyébként nem tudom, honnan a bánatos lópikulából szedted azt, hogy én bármit is elő akarnék írni neked, hogy mit nézzél meg vagy mit ne. Érdekel is engem, hogy mit nézel meg! Pusztán a véleményemet írtam le, hogy milyen szempontok alapján érdemes ezt a filmet megnézni (mivel te már láttad, eleve nem is írHATtam rólad, ugyebár).
Ha valaki nem tartozik a célközönségbe, annak szinte biztos nem fog tetszeni, aki meg igen, annak meg valószínűleg bejön, mert azért nem rossz filmecske ez a mai kínálatot figyelembevéve. Bele lehet kötni, de nem rossz egynek.
És amíg ezen itt vitázunk, addig is szépen gyűlnek közben a négy (meg 5) csillagos osztályzatok, egyelőre úgy tűnik, mi vagyunk többségben. :)


Ki találja ki? (játék) - Avagy kulcsszavak a filmhez

2024-03-14 16:03.46
A 4.-ről nekem a Mosolyogj ugrott be, bár elég homályosan emlékszem rá...


A hercegnő és a sárkány - Vélemények

2024-03-14 15:23.46
Persze, mindenkit meg lehet érteni. Azokat is, akik epét hánynak a woke- meg femináci propagandától, azokat is, akiknek nem jön be M.B.Brown koravén csitri játékstílusa, és azokat is, akik eleve idegenkednek a fantasy-meséktől. Egy valamit nem lehet megérteni: ha mindenezek ellenére mégis pont ezt a filmet választják ki a hatalmas és széles kínálatból. Elvégre nem kötelező se Stranger things-et, sem Enola Holmest sem Hercegnő és a sárkányt nézni, annyi más film van ezeken kívül is! Realistábbak, féfi főszereplősek, és többnyire Millie Bobby sem szerepel bennük. Akinek azonban pont erre a filmre esik a választása, az ne csodálkozzon, ha pontosan azt kapja amit a cím igér: egy badass hercegnőt és egy bazi nagy sárkányt, kettejük macska-egér párharcát, majd végül egy meglehetősen fura happy end-et, herceg nélkül.
Ez a film egyértelműen azoknak készült, akik kedvelik a fantasy-meséket és Millie Bobby Brown-t is. Csak az egyiket nem elég kedvelni hozzá. :)


2024-03-13 15:56.05
Engem abszolúte nem zavar, de én nem is vagyok nő... Úgyhogy ebben biztos nem fogunk soha egyetérteni. :)
Amúgy nincs azért annyira eltolva, csak az évtizedeken át tartó intenzív férfiuralom után most már van választék, végre készülnek az ellenkező oldalnak is filmek. Sokáig a nő csak mellékszereplő, vagy megmentésre szoruló áldozat lehetett egy filmben. Ellen Ripley volt az első erős női karakter, de érdekes módon akkor még emiatt senki nem rinyált, persze az akkor egyedi eset volt, mára kicsit többen lettek - de még mindig nincsenek többségben, azt azért egyáltalán nem lehet mondani. (Talán a Netfix megy legjobban szembe a korábbi hímsoviniszta trenddel, és próbálja kicsit egalizálni a dolgot, ezért fújnak rá sokan, én viszont direkte örülök neki! :)


2024-03-13 15:33.01
Örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel! :)
Amúgy ha rengeteg ember a főszereplő MIATT néz meg egy filmet, függetlenül attól, hogy az amúgy mennyire nézhető vagy jó, miért ne lehetne egy főszereplő miatt NEM megnézni egy filmet, ha az ember egyszerűen nem bírja az illető színész képét se elviselni? Vagy talán törvénybe van iktatva, hogy minden színészt kötelező kedvelni? Ez egy teljesen szubjektív műfaj, mindenkinek vannak kedvencei, és TERMÉSZETESEN mindenkinek vannak olyan színészei, akiket ki nem állhat, ezért ha csak lehet, kerüli a filmjeit.
Ez szerintem teljesen más dolog, mint azért lepocskondiázni a filmet, mert NŐI főszereplő van benne már megint! (Nota bene: a címe is A heercegnő és a sárkány, ráadásul még a sárkány és a főgonosz királyné IS nőnemű! :)


2024-03-13 13:06.53
Hidd el, nem kevésbé unalmas a "ha nő a főszereplő két csillagnál ab ovo nem kaphat többet"-típusú hozzáállás is. :)
Érdekes, Ripleybe meg Sarah Connorba senki sem kötött bele, de a mostanság készülő, "erős női karaktert" főszerepbe állító filmek rendre megkapják a "miért megint a csaj az akcióhős?" kritikát. Ami nem is kritika igazából, csak hát muszáj bármibe IS belekötni, ez most a sikk.
Pedig egyáltalán nem kötelező megnézni ezeket a filmeket, elég megnézni a trailert, elolvasni egy-két véleményt, és máris látjuk, nekünk való-e a film vagy sem. Viszont fikázni jó, és nyilván sokan csak azért néznek meg bizonyos filmeket, hogy azután jól lefikázhassák, sárba döngölhessék.
Épp elég film van férfi főszereplőkkel is, ha valakinek kizárólag a hímsoviniszta filmek jönnek be, akkor nézze azokat, és nincs probléma. Ráadásul az sem mind kiváló, bőven van köztük nézhetetlen is. De most ezt a kort éljük, kötelező szidni, ha egy nő a főszereplő. Egy film elsősorban a forgatókönyvtől lesz jó vagy rossz, nem a főszereplő(k) nemétől.


Ki találja ki? (játék) - Avagy kulcsszavak a filmhez

2024-03-12 19:34.41
1. A bálna?


- Filmes Sámánok Rendje -

2024-03-12 17:08.09
Figyi, elhiszem, hogy neked tetszett, de én egész biztosan nem tartozok bele a célközönségbe. Ha nem C.Murphy lenne a főszereplő, akkor talán a trailert megnézném, vagy elolvasnék pár kritikát és esetleg adnék neki esélyt. De tetszeni akkor se igen tetszene. Úgyhogy inkább újranézem helyette kétszer a Szegény párák-at. ;)


A fiú és a szürke gém - Vélemények

2024-03-12 16:43.25
Miyazaki mester visszatért, időskori művéből én erősen hiányolom azt a fajta varázst és gyermeki örömöt, amit sok más korábbi filmjében bőségesen megtaláltam.
Elsőszámú kedvencem tőle a Chihiro, melyért az első Oscart kapta, pár hete néztem meg sokadjára, és most is pontosan ugyanazt az élményt adta, mint a bemutatója idején, pedig rengetegszer láttam már. Aztán a Vándorló palota következik, de kedvelem a Kiki a boszorkányfutárt is. A Totorót és a Porco Rossót már sokkal kevésbé, és vannak további filmek, amelyek még újranézésre várnak, ilyen a Laputa, a Nauszika és a Vadon hercegnője.
Most, hogy megkapta ismét az Oscart a legújabb filmjéért, reménykedtem, hogy akkor talán valami hasonló élmény lesz, mint a Chihiro - hát nagyon nem.
Valahogy nem tudott beszippantani ez a világ, amit vászonra álmodtak, pedig tényleg előítéletek nélkül ültem le elé, de első megnézésre kicsit kívül maradtam. Talán ha majd újranézem, javulni fog a véleményem, de így elsőre most sajnos azt kell mondja, hogy ez bizony nem igazán jött be. Természetesen az animáció most is ugyanolyan színvonalas, a hátterek elképesztően gyönyörűek, kihozzák amit lehet ebből az alapanyagból, de a sztori nekem ezúttal túl széteső, valahogy nem áll össze. A főszereplő szürke gém amíg csak gém, addig szép és elegáns, de aztán "kibújik" belőle egy ellenszenves karikatúraszerű törpe, elkezd okskodni és ezzel valahogy odalesz a varázs. De a többi karakter sem igazán nyerte el a tetszésemet, nem volt egy sem akivel igazán szimpatizálni tudtam volna. Nem irritáltak, de kedvelni sem tudtam őket. A vége felép pedig már egyenesen untam, kicsit túl hosszúnak éreztem a kétórás játékidőt, szerintem 90 vagy 100 percben is el lehetett volna ezt a sztorit mesélni.
Nem akarom bántani, nem volt ez alapvetően rossz, de engem sajnos nem érintett meg, persze az is lehet, hogy nem megfelelő hangulatban néztem meg, ki tudja. Később kap még egy esélyt, aztán meglátjuk. Egyelőre egy nem túl erős közepest tudok adni rá.
5,5/10


Ki találja ki? (játék) - Avagy kulcsszavak a filmhez

2024-03-12 16:18.18
Hát képzeld el, hogy nem is láttam a filmet, csak erről a "nem fehérek a fehéren"-ről beugrott, hogy van valami film egy fekete bobcsapatról. Így találtam ki. :)


2024-03-12 16:12.53
A 2. a Jég veled?


2024-03-12 16:03.09
2. Sorvadj el!
3. Hullaadás


A hercegnő (2022) - Vélemények

2024-03-11 13:45.50
Ez a film tele van jól koreografált, helyenként egészen látványos akciókkal, verekedésekkel. A baj az, hogy ezen kívül más nem is nagyon van benne, ez így pedig kicsit kevés egy filmhez. Nem vesződtek sokat olyasmivel, mint a történet, jellemek, karakterfejlődés, meg ilyesmik. Persze mivel a film magas fordulatszámon pörög és nem is túl hosszú, nem mondható, hogy unalmas lenne, elvan az ember vele, amíg nézi, viszont hamar elfelejti, hogy látott egyáltalán valamit.
A másik bajom a főszereplővel van. Joey King szerintem kifejezetten félre lett castingolva, vagy ha szándékosan akartak pont ilyen karaktert, akkor meg a koncepció ment félre, de nagyon. A lényeg, hogy Joey Kingről egy percig nem hiszem el ezt a karaktert. Egyszerűen túl kislányos, túl ártatlannak kinéző figura a néhol kifejezetten brutális hentelésekhez, amiket a filmben végrehajt. Értem én, hogy a film megmagyarázza, hogy kapott harcművészeti kiképzést, de valahogy mégse passzol. Felhozhatnánk Chole Grace Moretzet ellenpéldának, aki anno Hit Girl-ként legalább ennyire brutális volt, azonban az egy képregényparódia volt, ami egy percig se vette magát komolyan. Itt nem érzem, hogy ez paródia akana lenni, nagyonis komoly, vérre menő akciók vannak, és a karakter se vicces egyáltalán.
Nem akarom nagyon lepontozni, egy nem túl erős közepest megadok rá, elment egynek, de őszintén szólva kicsit csalódás volt, jobbat vártam ennél.
5,5/10


- Filmes Sámánok Rendje -

2024-03-11 11:18.36
A Szegény párák-at én a vidhome-oldalon néztem meg, fent van magyar felirattal, elég jó minőségben.

Ami az Oppenheimert illeti, őszintén szólva nem nagyon érdekel, valamint nagyon nem bírom Cilian Murphy-t. Láttam pár filmjét, és most már ha csak lehet, kerülöm. Nolan filmjeit amúgy meg szoktam nézni, van több is, ami kimondottan tetszett, ezt most valószínűleg kihagyom. :)


2024-03-11 11:00.18
Én legjobban a Szegény párák 4 Oscarjának örülök (köztük van egy magyar is, Mihalek Zsuzsa a díszletért!) De jobban örülnék, ha még többet kapott volna, pl. a forgatókönyv vagy az operatőr még simán megérdemelte volna, de ne legyünk telhetetlenek... :)

Annak is örülök, hogy az agyonhájpolt Barbie is (a betédalt kivéve) díjak nélkül maradt. A mai napig nem néztem még meg, csak a trailert láttam meg a kritikákat olvastam, de egyelőre bőven elég volt is annyi belőle...
Az Oppenheimer persze tarolt, azt sem néztem meg, és valószínűleg nem is fogom, 7 Oscar ide vagy oda...


Szegény párák - Vélemények

2024-03-11 10:35.10
Lezajlott az Oscar-gála, amit persze eszem ágában se volt nézni, de most azért rápillantottam a nyertesek névsorára. Nos, nekünk talán a legfontosabb, hogy Mihalek Zsuzsa személyében újabb magyar Oscar-díjasunk van, aki a díszletért volt jelölve harmadmagával, gratulálok! Egyben örülök, hogy a Szegény párák négy Oscart vihetett haza (bár többet is megérdemelt volna). Emma Stone második főszereplői Oscarja számomra nem volt meglepő, ahogy a legjobb díszlet, jelmez és smink díja is teljesen megérdemelt.
Én személy szerint még a legjobb adaptált forgatókönyv, a rendezés és az operatőri díjat is odaadtam volna, de a 4 Oscar is szép a 2 Golden Globe és sok egyéb díj mellé. :)


A hercegnő és a sárkány - Vélemények

2024-03-10 14:17.34
Sárkányos fantasy-mese a plot armorral felvértezett Millie Bobby Brown-nal

***SPOILER lehetséges!***
Oké, hogy fantasy, oké, hogy mese, de ha a szereplőkre egyáltalán nem hatnak a fizikai törvényszerűségek, akkor egy idő után azért elég nehéz komolyan venni. Ilyen ez a film is. Tulajdonképpen az összetevőkkel nincs különösebb baj, szép a látvány, a szereplők hoznak egy átlagszintet, Millie Bobby Brown pedig a főszerepben olyan badass, hogy Ellen Ripley vagy Sarah Connor könyörögne a receptért. És talán ez a fő baj. A kiscsaj gyakorlatilag szinte sebezhetetlen, persze, nyilván nem halhat meg, hiszen ő a főszereplő, na de azért amiket itt túlél, ráadásul egy komolyabb karcolás nélkül, az még a Sisu című film főszereplőjén is túltesz. A film nagy része egy kb 50 méter mély sziklabarlangban játszódik, ahová csak úgy ledobják a főszereplőt a film elején, vagyis zuhan kb. 50 métert de ez meg se kottyan neki. Aztán a sárkánytűz okozta égési sérüléseket úgy "kezeli", hogy a barlangban élő világító csupaszcsigákat ráteszi a sebre és azok pillanatok alatt hibátlan, vadonatúj bőrt növesztenek az égett bőrszövet helyébe. És hősnőnk ráadásul szinte végig mezítláb menekül és mászik az éles sziklákon, a cipőjét elég hamar elhagyja, a végén pedig szemtől szemben egymaga megküzd a tűzokádó fenevaddal, de ez még semmi, miután legyőzte, a félholt sárkányt a csigákkal meg is gyógyítja de ez még semmi: a lelkére beszélve még maga mellé is állítja, majd újdonsült "társával" visszatér a palotába, mint valami Denerys Targaryen.
Szóval oké, hogy mese, de ez talán mégiscsak túlzás. Viszont ha mindezeken túl tudunk lendülni, akkor végülis el lehet rajta szórakozni.
Millie Bobby Brown az elején még nem igazán tetszett, de aztán egyre jobban belelendül és a badass akcióhős figurája már egész jól állt neki, főleg a film második felében, lerongyolt ruhában, csapzott hajjal, tényleg volt benne valami lenyűgöző.
A sárkány dizájnja nem lett rossz, nekem inkább az nem tetszett, ahogy dumált, sem a szinkronhangja, sem pedig a szövege, de amúgy jól meg volt csinálva.
Szóval mindent összevetve egynek elment azért, én végülis elvoltam vele, de logikát nem érdemes keresni benne. Ez egy agykikapcsolós, látványos mese, elsősorban Mille Bobby Brown-rajongóknak, őket tényleg maradéktalanul kiszolgálja a film.
Egy erős hármast bőven megérdemel, de most jószívű leszek és felfelé kerekítek, úgyhogy legyen jóindulattal egy négyes alá.
7/10


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére
Multi Kollagén tudnivalók és vásárlás

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk