Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Túszjátszma
- Film Café, 00:45
A panamai szabó
- HBO, 01:05
Csúcsformában 2.
- RTL, 01:30
A fegyvertelen katona
- Film+, 01:30
A fekete tulipán
- Cool TV, 01:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Eddie, a sas aaaaa
Austin Butler aaaaa

 

Fórum - A Fehér Lótusz (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

29. Semprini (2024-01-17 12:12.35) aaaaa
Nem véletlenül van ennek a sorozatnak 8-as átlaga az IMDb-n, itt valamibe nagyon beletrafáltak.
Vicces, szatirikus, elgondolkodtató, társadalomkritikus, ugyanakkor helyenként egy krimi izgalmát is belecsempésző narratíva, egyszóval nehéz nem rákattanni. És mindezt úgy, hogy a fő karakterek többsége finoman szólva is kevéssé rokonszenves vagy kedvelhető.

Az első évad Hawaii-n játszódik, de nem a környezet a lényeg, de az is sokat hozzátesz azért. A szereplők kiválasztása többnyire remekül sikerült. A show-t a szállodaigazgatót játszó Murray Bartlett lopja el, akinek karaktere talán nem véletlenül idézi John Cleese-t a Waczak szálló című kultikus angol sorozatból. A vendégeket kimondottan gyűlölő, kényszeredetten mosolygó, de szándékosan keresztbe tevő karakter végig nagyon mulatságos, de kedvelhetőnek azért nem mondanám. Azonosulható karakter igazából egy van: az Alexandra Daddario által játazott Rachel, akinek az a fő hibája, hogy egy orbitális seggfejhez ment hozzá, egyébként a többiekhez képest tüneményesen rokonszenves és elejétől végig szerethető. Bár a karaktere ezt kevésbé indokolja, én kifejezetten bírtam az Oliviát játszó Sidney Sweeney-t is, ebben az esetben azonban maga a színésznő annyira bájos és cuki, hogy bármit is csinál, nehezen tudok rá haragudni. Negatívumként számomra a mélypontot egyértelműen Jennifer Coolidge karaktere jelentette. A színésznő engem mindig is irritált, nem tehetek róla, azonban amit itt leművel, az tényleg túlmegy egy határon, persze nyilván ez volt a szándék, de számomra a karakter és a színésznő is egyaránt elviselhetetlen volt. Meg is lepődtem, amikor a kritikák egyöntetűen az ő alakítását emelték ki, tényleg nem értem, hogy akinek tetszett, az mi pozitívat talált benne. Ráadásul az ő karakterét még a második évadba is átmentették, amiért kifejezetten dühös voltam.
Az első rész legelejlén belengettek egy gyilkosságot, viszont azt, hogy ki az illető, az utolsó részig titkolták, én pont arra nem gondoltam, aki végül az áldozat lett, tehát a "csavar" végülis működött.

A második évad már új helyszínen, Szicíliában játszódik, itt még többet mutatnak a tájból, nem csak a szállodát és környékét, ettől ha úgy tetszik, látványosabb a körítés, de persze továbbra is csak körítés. A lényeg itt is a karaktereken van. Érdekes módon a szereplők közt ezúttal már jóval több a kedvelhető, mint az első évadban. Úgy is mondhatnám, hogy míg az elsőben az irritáló karakterek domináltak, addig itt eltolódik az arány a kedvelhetőbb vagy legalábbis ambivalens karakterek irányába. A mélypont számommra továbbra is Tanya, azaz Jennifer Coolidge karaktere, az ő történetszálát én úgy ahogy van, kihagytam volna, bőven maradna akkor is épp elég érdekes figura, persze a finálé éppen rá lett kifuttatva, aminek nagyon nem örültem. Akik viszont ezúttal ellopják a show-t, az két ismeretlen olasz színésznő: Simona Tabasco, aki Luciát játssza, illetve a Miát alakító Beatrice Grannó. Mindketten ragyogóak a szerepükben, üdék, bájosak, dekoratívak, és kifogástalanul hozzák az életvidám olaszos temperamentumot.
Van néhány ismertebb név is a szereplőgárdában, például az Oscar-díjas F. Murray Abraham, akit nagyon rég nem láttam, vagy Aubrey Plaza, illetve Haley Lu Richardson, és persze ők is remekek, de nekem a két olasz csaj vitte a prímet és messze ők voltak az évad legszórakoztatóbb karakterei. De igazából mindenki jól játszik, nincs különösebb gond a castinggal, a sztori pedig ezúttal kicsit még csavarosabb próbál lenni, nagy kár, hogy ehhez épp az első évad legirritálóbb, legelviselhetetlenebb karakterét kellett visszahozni.
Mindent összevetve ez egy kimondottan jó kis sorozat lett, egy erős négyest én is megadok rá, és várom a harmadik évadot, kíváncsi leszek, az hol fog játszódni és milyen új karakterekkel rukkolnak majd elő.
8/10


28. Evile-Elvis- (2023-07-04 20:58.53) aaaaa - (válasz Darmah 27. hozzászólására)
Úgy, hogy végig sem nézted a második évadot, nem sok releváns kritikát fogalmazhatsz meg róla...örvendtem!



27. Darmah (2023-07-04 20:17.46) aaaaa - (válasz KicsiRéka 24. hozzászólására)
KicsiRéka,gondolom a nick neved nem a korodra utal,mert hozzászólásod egyszerűen, de tökéletesen fejezi ki a lényeget a két évad között...elmondom ,hogy az első után a második évad harmadik epizódjánál hagytam félbe ,pont az általad említett hiányosságok miatt...mostanában újranéztem ,persze csak az első évadot...és látom ,hogy a szálloda igazgató volt a legmegnyerőbb és hitelesebb karakter,mondjuk a testes milliomos nő sem volt egyszerű...örvendtem!


26. KicsiRéka (2023-06-29 12:51.17)   - (válasz Evile-Elvis- 25. hozzászólására)
Nekem se az olasz gyökereit kereső család, se a két házaspár, se az escort csajok nem voltak érdekesek, még a melegek voltak a legjobban előadva. Az elsőben a két kiscsaj, a kissrác, a szállodaigazgató, Greg, a gazdag gyerek a menyasszonyával, százszor érdekesebbek voltak. Nagyon jó helyzetkomikumokat is hoztak nekünk, a morbiditas határait feszegetve, a másodikban semmi ilyen nem történt, az elsőhöz képest sokszor unatkoztam.


25. Evile-Elvis- (2023-06-29 10:06.00) aaaaa - (válasz KicsiRéka 24. hozzászólására)
Dehogy másolja a második az elsőt, hanem hozza a sorozatra jellemző totál egyedi hangulatát, stílusát. Ezt nem másolásnak hívják, hanem védjegynek! Fantasztikus a második évad is, semmivel nem jobbak az elsőben a karakterek és a második sztorija sem gyengébb. A legnagyobb különbség, hogy a másodikban több a szeretkezés és központibb téma a szex. Ja...persze, szappanoperára, össze is szarnák a nagyik magukat, ha ezt leadnák az Esmeralda helyett.


24. KicsiRéka (2023-06-29 09:49.15)  
Az első évad sokkal jobban tetszett, jobb karakterek, jobb sztori. Az elsőben a szallodaigazgató verhetetlen volt, és a zakkant család is. A második másolja az elsőt, csak jóval unalmasabban, épp aktuális társadalmi és ideológiai fejtegetésekből, fricskákból sem kapunk sokat. A második inkább szappanoperára hajazott.


23. Gaboca701 (2023-06-27 18:47.49) aaaaa
Zseniális sorozat, imádtam mindkét évadot.


22. Evile-Elvis- (2023-05-27 20:04.33) aaaaa - (válasz Vescod 21. hozzászólására)
Nem azt mondom, hogy felül múlja és persze nem ugyanaz a kettő, de legalább olyan igényes és intelligens mint a Breaking Bad, nem marad le tőle...sőt a Lótusz még szenzitívebb és tán még intelligensebb is.


21. Vescod (2023-05-27 20:00.22)   - (válasz Evile-Elvis- 20. hozzászólására)
Nálam még nem volt sorozat ami a BB-t felül tudta volna múlni,max csak megközelíteni.


20. Evile-Elvis- (2023-05-27 19:53.53) aaaaa
Elképesztő ez a sori...már négyszer néztem újra mind a két évadot. Ez már Breaking Bad szint! Türelmetlenül várom a harmadik évadot!


19. Bertó!!! (2023-05-24 12:13.29)  
Ritkán látni olyan intelligens (és idegesítő) sorozatot, ami nem csak dialógussal mesél.

Elcseszett emberek, gyönyörű helyszín, erős atmoszféra, kizökkentően mesteri zene, kínos szituk a "mindennapokból".

Kicseszett gazdag világ. :)


18. Tjunior (2023-04-10 10:36.10) aaaaa
Remek lett a 2.évad. Kicsit lassan indul, de ez kell a karakterek felépítésének. Minden történetszál remek, de Tanyáé így is kiemelkedik. Tanya elképsztő karakter, borzasztó idegesítő ugyanakkor végtelenül szánnivaló is. Jennifer Coolidge meg egyzserűen zseniális.


17. Darmah (2023-04-07 12:40.40) aaaaa
A kettő mélységében ma ugyanaz.


16. Dobsony (2023-03-28 12:36.48) aaaaa - (válasz Darmah 13. hozzászólására)
bibsi propaganda?
Mármint zsidó?
Ezt Te hol láttad vagy libsit szerettél volna írni? 😃


15. Evile-Elvis- (2023-03-27 23:09.04) aaaaa
Nem vagyok nagy sorozat faló, de a 2019-es A tett óta nem volt rám sorozat ilyen nagy hatással. Újból végignézem mind a két évadot. Örült hangulatos, szuper szórakoztató és vicces, amely megvan spékelve a megfelelő mélységet és tartalmat adó igényes drámával, rendkívül nívós!


14. Evile-Elvis- (2023-03-26 10:10.39) aaaaa - (válasz Darmah 13. hozzászólására)
Jelen esetben a második évad legalább olyan jó mint az első.


13. Darmah (2023-03-26 09:15.16) aaaaa - (válasz DavidVilla 8. hozzászólására)
Remélem olyan jó vagy írásban is mint David Villa a spanyol labdarudásban.Imádom a spanyol focit Barcelona drukkerként...nos amit állítottam az csak a szokásos tényező,hogy egy sikeres első évad után szinte mindig zuhanás áll be ,és azonnal beletömik a bibsi propagandát még nagyobb hévvel...sulytalan ,hangulattalan...."zeneietlen"...


12. Evile-Elvis- (2023-03-20 18:13.44) aaaaa
Ez elég nívós, igen szórakoztató, ha a második évad legalább olyan jól sikerült mint az első, feltolom 5*-ra!


11. DavidVilla (2023-02-06 14:02.16) aaaaa
A harmadik rész felétől tényleg egész jó volt. Ma már a második évadot is befejezzük.


10. DavidVilla (2023-02-01 15:30.48) aaaaa - (válasz Dobsony 9. hozzászólására)
Nem tudom, nem tudom, mi elkezdtük, de három rész után sem győzött meg. Mivel ilyen rövid, már befejezzük, hátha lesz valami, de ha hosszabb lenne, már kaszáltuk volna. Meglátjuk, lehet, hogy ráhangolódunk.


9. Dobsony (2023-01-30 11:29.14) aaaaa - (válasz DavidVilla 8. hozzászólására)
Furán fogalmazta meg, de azért érthető, nem tetszett neki a szicíliai lótusz. A hawaii annál inkább.
Az én nézetemben két teljesen egyforma minőségű évad, szerettem a hawaii karaktereket, a szicíliaiban pedig Plaza asszonyság és a két olasz riherongy mindent vitt.


8. DavidVilla (2023-01-30 09:53.49) aaaaa - (válasz Darmah 7. hozzászólására)
Most mi van?! :D


7. Darmah (2022-11-20 10:26.50) aaaaa
Az első évad rendkívül szórakoztató volt,de a második évad is megjelent.Nem ajánlom senkinek!


6. Tizenöt (2022-06-08 14:28.08) aaaaa
Kár volt megnézni, ennek semmi értelme. Azt hittem legalább a végére kiad valamit, de semmi. Ez nem szól semmiről.


5. Zidane15 (2022-05-21 00:28.44) aaaaa
''Stifler mamája:D'' Mikor megláttam a színésznőt egyből beugrott az Amerikai Pite szereplése, sőt egy életre megmaradt.
Be kell vallani nem egy hétköznapi sorozat,külön hangulattal rendelkezik. Az elején még örömmel érkeznek az új vendégek,de, ahogy haladunk előre a történetben felszínre törnek a karakterek problémái. No, és ez adja meg a fűszerét az egésznek.

Mondhatnám, hogy Jennifer Coolidge elviszi a showt,de hazudnék mert azért itt van nekünk Armond karaktere Murray Bartlett aki nagyszerűen hozza a meleg szerepet. Vagy akár Steve Zahn majmos része se volt piskóta.
Külön tetszett a sorozatba ,hogy a másságot úgy adja elő ,hogy még,hozzá is tesz a történethez,és nincs az ember arcába tolva egy pillanatig se éreztem az erőltetettséget. Úgy látszik lehet azért ezt így is.

A tájak bemutatása tényleg öröm a szemnek,de amit alattam is megemlítettek az a zene. Tényleg nagyon jól eltalálták.

https://www.youtube.com/watch?v=qgLvyFcRqPc&ab_channel=Water..

Nálam ez tetszett a legjobban. Úgy látom az IMDB szerint lesz 2. évad. Kíváncsian várom mit akarnak a folytatásba.


4. Darmah (2022-03-01 17:10.53) aaaaa - (válasz Tjunior 3. hozzászólására)
Végre valamiben hasonlóan velekedunk, sokszor látom, hogy kevés kommenteket kapó filmek között lehet találni leginkább gyonygyszemeket.. udv


3. Tjunior (2022-02-11 07:40.40) aaaaa
Spoiler lehetséges.
Tetszett. Megvan a hangulata, kellemesen szatirikus a humora, jók a zenék, meg úgy összességében jól ki van találva és összerakva. Alexandra Daddario először láttam színésznőnek és nem biodíszletnek. Ezzel együtt nem fut ki sehova, oké vége a nyaralásnak, történt ami a történt. és ennyi. Azért is kicsit kevés.
Az első részben van az a duci csaj, akiről végül kiderül, hogy nem is duci hanem terhes. Meg is szül, azt hittem valami komoly szereplő, annyi játékidőt és szöveget kapott, de az első rész után fel se tünik. Fura.



2. Darmah (2022-02-10 18:57.51) aaaaa
Egy rendkivul kulonleges atmoszferaju film, teljesen sajatos humorral, zenevel es elvezetes sodrasban .Hamvas Bela meltan hires filozofikus es szatirikus regenyeben a "Karneval"-ban. tobbszor emliti, hogy "A pacban mindenki benne van "!Erti ezt ugy, hogy minden ember a letforgatag, szamszara foglya es aldozata a maga maniajaval es total en kepenek zavaraval, teljesen hamis eletcelokkal es vilagnezettel.. azaz sajat egojanak bortoneben vegetal, errol persze halvany fogalma since. Nos a Film ezt az identitas zurzavart kivaloan es humorosan prezentalja. Hamar lezavartuk a hat reszt... jol szorakoztunk valoban.


1. Daniella001 (2021-08-21 07:06.25) aaaaa
Tegnap kezdtem el nézni, be is daráltam mind a hat részt. Az első néhány rész inkább szatíra, utána már inkább dráma. Érdekesen ütközik a gyönyörű helyszín és az emberek problémája. Nyaralni mennek oda, de mindenkinek megvan a maga lelki baja, ezt nagyon valósághűen ábrázolja a film. Nekem nagyon tetszett, várom a második évadot.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekSemprini, 2024-01-17 12:1229 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk