
![]() | ![]() |

![]() |
Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak | ![]() |

| Keress | |
Részletes keresés |
| DVD / Blu-ray premierek |
| A Harag tüze *Christian Bale - Woody Harrelson* (Blu-ray) |
További DVD premierek |
| További Blu-ray premierek |
| Hamarosan a TV-ben |
| Dűne - Film+, 17:55 |
| A hét mesterlövész - Paramount Network, 18:15 |
| Pokoli hőség - HBO, 18:20 |
| A kilencedik kapu - Film Café, 18:25 |
| Super 8 - Viasat Film, 18:40 |
Teljes tévéműsor |
| Szülinaposok |
| Dolph Lundgren (68) |
| Lois Smith (95) |
| Paprika Steen (61) |
| Bencze Ilona (78) |
| Kate Capshaw (72) |
További szülinaposok |
| Legfrissebb fórumok |
| Csillagok között (2014) - Vélemények |
| Rock zene |
| Kevin James - Vélemények |
| Szerinted mi a legidegesítőbb magyar szó? |
| - Filmes Sámánok Rendje - |
További fórumok |
| Utoljára értékeltétek |
Lövések a Broadway-n ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kevin James ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| 41104. Bordal (2025-11-03 13:23.48) |
| A csirkeaprólékot én is, de Te egy színhúsról(csirkemell filé)írtál. Lássuk be: Makó és Mekka! :) |
| 41103. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2025-11-03 12:56.32) - (válasz Bordal 41102. hozzászólására) |
| Lányom főzte, és szeretem a csirkeaprólékot, csontokat. |
| 41102. Bordal (2025-11-03 11:16.18) - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 41101. hozzászólására) |
| Nekem nem lett volna lelkem levesnek megfőzni a csirkemell filét. |
| 41101. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2025-11-03 10:29.49) |
| Tegnap csirkemellfilé húsleves, natur sült karaj, édesburgonya, savanyú káposzta, csokis parány. banán.. |
| 41100. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2025-11-02 09:01.15) - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 41099. hozzászólására) |
| volt a dérrel csípett kelbimbó. Én sokkal egyszerűbben csinálom, de ez fincsi recept. |
| 41099. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2025-11-02 08:56.59) - (válasz DI_ 41098. hozzászólására) |
| Egyszer anyósom, esett a hó, és kérte szedjem le a kelbimbót. gondoltam , majd lesz valami, és ott |
| 41098. DI_ (2025-11-01 12:15.51) |
| Ezt készítettem el és így ízlik a kelbimbó :
[link] |
| 41097. Bordal (2025-10-29 12:50.19) |
| Gombaleves (nem galócából!), és rakott karfiol. |
| 41096. DI_ (2025-10-28 12:40.55) |
| csirkemell cukkinis bundában kisütve,kukoricás bulgur,vegyes savagyúság |
| 41095. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2025-10-28 11:28.29) |
| Bableves, vett bukta |
| 41094. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2025-10-26 10:02.15) - (válasz DI_ 41088. hozzászólására) |
| nem 1950 ből való recept |
| 41093. Independence (2025-10-26 09:46.44) - (válasz Independence 41092. hozzászólására) |
| Jav: klasszikus! :))) S a hőfok, 180-200! |
| 41092. Independence (2025-10-26 09:44.48) |
| Én egy kallaszikus "vasárnapi" mellett" tettem le a voksom, egy "picitmás" körettel. Rántott karaj, speciális, tepsiben sült krumplival, vegyes, vágott savanyúsággal. Desszert..., na az nincs! :)
A speciális köret: előre, héjában megfőzött burgonya, másnap pucolás után, nagy lyukú reszelőn, egy méretes, kivajazott tepsibe reszelve, első réteg, só; viszonylag bőven, mert feleszi a reszelt krumpli, bors, vajkockák, reszelt sajt - ki, milyet szeret, én a füstöltet, vagy az intenzív cheddart részesítem előnyben -, s ezt így rétegezve - három réteg legalább - majd az utolsó rétegre már csak vaj, s só! Mert a sajt túl hamar pirulna, nem hagy időt a krumplinak. Miután ezt így elrendezted, 30 perc a sütőben, alsó-felső sütés, légkeveréssel. Mikor a krumplireszlékbe már beleolvadt a vaj, s szép pirosra pirult, az alsóbb szegmensben pedig megolvadt a sajt..., készen vagyunk! Jóféle magyar savanyúsággal, a rántott husi mellé, maga a tökéletesség! Jó étvágyat mindenkinek, a vasárnapi ebédhez! :) |
| 41091. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2025-10-26 08:48.51) |
| ma meleg gyümölcsleves, rántott csirkemell, krumplipüré, ubi, túró rudi |
| 41090. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2025-10-26 08:47.49) - (válasz DI_ 41088. hozzászólására) |
| 50 as években pörkölt mellé nem volt tészta, csak krumpli, mert Újlipótvárosban csak 56 után lett rizs, tarhonya. roma ételnek nevezték aztán. |
| 41089. DI_ (2025-10-25 22:20.26) |
| Töredelmesen bevallom én ezt a zöldséget nem ismerem,soha nem láttam
[link] |
| 41088. DI_ (2025-10-25 21:28.23) - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 41086. hozzászólására) |
| Miért ne lett volna régen? Az Ízőrzők műsorban is volt,tájegységenként mutatják be régen mit ettek,hogy készítették/készítik el az ételeket
A recepteket meg is lehet találni itt pl harcsapaprikás (pörkölt) túrós csuszával [link] |
| 41087. Bordal (2025-10-25 20:05.23) - (válasz Independence 41084. hozzászólására) |
| Ez a harcsapaprikás túrós csuszával viszont valóban fejedelmi étek. Szokták mondani, hogy lemegy az ember a térképről érte. Nos én csak Ráckevéig megyek. Ott viszont ami a csövön kifér! |
| 41086. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2025-10-25 17:04.11) - (válasz Independence 41084. hozzászólására) |
| Régen nem vala harcsapaprikás túróscsúszával. |
| 41085. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2025-10-25 17:02.35) - (válasz Independence 41083. hozzászólására) |
| Őrzőm az Ízőrzőket. |
| 41084. Independence (2025-10-25 16:41.52) |
| Ma: harcsapaprikás, túrós csuszával, s szalonna pörccel - épp most bacon, de szimpla kenyér/csemege szalonnával is isteni. Azzal tán, még jobban szeretem - gyermekkoromat idézi -, de ma ez volt a hütőben. Hallal könnyű a kedvemre tenni, minden létező formáját, nagyon szeretem. Édesvizi, tengeri, ragadozó, növényevő, rafináltan készült, rántott, vagy sima paprikás lisztben ropogósra sütött, nekem teljesen mindegy.
A tenger gyümölcseit, gyanakvóbban fogadom, velük kapcsolatban, már távolságtartóbb vagyok: előzetesen puhára főzőtt, gondosan fűszerezett, fokhagymás, grillezett polipkarok jöhetnek, s a sült tintahal is, de szigorúan frissen, a tengerparton. Roppan a fogad alatt, rajta vannak az apró csápok, s kellemesen hal s tengerízű, ha jól van elkészítve. A magyar multikban kapható, mélyhűtött verziónak, ehhez, pont semmi köze. Darabokból formázott, gumis, semmit mondó bigyó. Garnéla, osztriga, kagyló..., az nem! :) "De gustibus"...! ;) |
| 41083. Independence (2025-10-25 16:24.03) - (válasz Bordal 41081. hozzászólására) |
| Miért kellett ez leírnom? Mert, így tartotta kedvem! Baj?
Amúgy..., a vidéki, egyszerű emberek gasztrókultúrájában; a burgonya, liszt, zsír triumvirátusa, alapvetés volt. A száraz bab, mely szerényen megbújt az árnyékukban. A kelt tészták, pedig a desszertet képviselték, kölönböző, legtöbbször a kertben termő hozzávalokkal édesítve. Nem! Nem volt bélszín, rostélyos, s különböző steak-ek, semmilyen formában. Disznóhús, birka, kecske, legfőképp bárány, s lábasjószág is ritkán került az asztalra. Ma már mókás nézni a zsírban piruló rántott húsok halmazát - legyen az sertés karaj, tarja, vagy csirkecomb -, melyek sok szocreál filmben felbukkannak, mint a magyar falu "hamis", élő valósága. Ellenben? Érdemes nézni a Duna Tv Ízörzők című műsorát, ebből a szériából is külön kiemelendő a "takarékos konyha", mint az egyszerű, falusi emberek találékonyságának iskolapéldája. Nekem nagy kedvencem! Ahogy az idős nénik, oly profin s természetesen szerepelnek a kamera előtt, mintha ennél mi sem lenne nyilvánvalóbb, az egyszerűen lenyügöző! Az ember csak tátja a száját! Olyan hangulatot ragad meg, ami kiveszett már a mai korból: az étel tiszteletét! S az együtt étkezés gyönyörű misztériumát! Egyébiránt a sós, túros nudli, isteni kisérője bármely pörköltnek. Akár a túrós tészta. Ahogy a székelykáposzta is nehezen elképzelhető, omlósan lágy, krumpligombóc nélkül. Pont ugyanaz a tésztája, mint a nudlié. Persze, szeretni nem kell. Hisze semmi sem kötelező. |
| 41082. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2025-10-25 08:03.30) - (válasz DI_ 41078. hozzászólására) |
| Ma ugyanez, tojással |
| 41081. Bordal (2025-10-24 19:14.15) - (válasz Independence 41079. hozzászólására) |
| Nincs vele semmi baj! Csak egyszerűen nem szeretem!
Baj? Egyébként egy állítás-egy tagadás. A "szembesítés" eredménytelen. De miért kellett ezt leírnod? Továbbra is "de gustibus"! |
| 41080. DI_ (2025-10-24 17:08.49) - (válasz Independence 41079. hozzászólására) |
| végre valaki megvédte a mákos nudlit :) ha jól van elkészítve tényleg finom
paradicsomos káposztát gyerekként nem szerettem,főleg nem a menzait.Mostmár jónéhány éve ráéreztem,hogy kell jól elkészíteni. |
| 41079. Independence (2025-10-24 17:05.52) - (válasz Bordal 41076. hozzászólására) |
| Miért? Mi a baj a mákos nudlival? Én konkrétan imádom! :) Természetesen nem a gumidominó bolti vacakra gondolok, hanem ahogy a nagymamáim készítették: friss főtt burgonyából, jó mínőségű liszttel keverve, gyuródeszkán formázva. Prézlisen, cukros tejfőllel - szigorúan 20% -os fajtával - mákkal, túróval, egyaránt isteni. Azt azért töredelmesen bevallom, a paradicsomos káposzat, nálam is csak az oldalvonal mellett játszik...! :)) |
| 41078. DI_ (2025-10-24 15:57.40) - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 41077. hozzászólására) |
| a gombapaprikás is fincsi főleg sok tejföllel |
| 41077. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2025-10-24 14:28.40) - (válasz DI_ 41074. hozzászólására) |
| fincsi, ma gombapaprikás nokellivel, ubi |
| 41076. Bordal (2025-10-24 14:01.43) |
| Má' Te is:? Összekötlek benneteket Gyermeklakóval, aztán egyétek merőkanállal azt a paradicsomos káposztát! Még jó hogy nem mákos nudlit esztek hozzá!
Jujj! |
| 41075. DI_ (2025-10-24 12:59.45) - (válasz DI_ 41074. hozzászólására) |
| *káposzta |
