Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak |
Keress | |
Részletes keresés |
DVD / Blu-ray premierek |
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray) |
További DVD premierek |
További Blu-ray premierek |
Hamarosan a TV-ben |
Elpuskázva - RTL Három, 13:00 |
Need for Speed - Moziverzum, 13:10 |
A kopasz osztag - HBO2, 13:15 |
Kellékfeleség - HBO, 13:37 |
Mindörökké Batman - AMC, 14:10 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
James Russo (71) |
Craig Sheffer (64) |
Jaime King (45) |
John Cena (47) |
Kal Penn (47) |
További szülinaposok |
Legfrissebb fórumok |
Mi a jó a horror filmben, avagy mit élvezünk rajta |
Asszociáció |
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról |
2022-es választás |
- Filmes Sámánok Rendje - |
További fórumok |
Utoljára értékeltétek |
A méhész |
Jenny Slate |
40363. DI_ (2024-04-20 12:41.36) |
*Lidl |
40362. DI_ (2024-04-20 12:41.15) - (válasz DI_ 40361. hozzászólására) |
*pohárba |
40361. DI_ (2024-04-20 12:41.01) - (válasz Ava Gardner 40360. hozzászólására) |
Kivettem a hűtőből,lecsavartam a tetejét az üvegnek és kiöntöttem a pohárból (Lifl Solevita 100% narancslé) 😛 |
40360. Ava Gardner (2024-04-20 12:33.50) - (válasz DI_ 40359. hozzászólására) |
A narancslét, h csináltad? |
40359. DI_ (2024-04-20 12:27.51) |
Zöldséges grízgaluskaleves,sóska hagymás tört krumplival,tükörtojás,narancslé |
40358. DI_ (2024-04-20 12:26.56) - (válasz Bordal 40356. hozzászólására) |
Túrós csusza kaporral?Jé még sosem kóstoltam de nem lehet rossz |
40357. Bordal (2024-04-20 08:49.56) - (válasz Lifeisamovie 40354. hozzászólására) |
...hogy már másodszor nyilvánítottad ki, hogy utálod a tonikot mert gyógyszer íze van. Persze, mert kinin van benne. Malária ellen pl. kitűnő, bár nagyobb dózisban. Egyébként meg "de gustibus". :) |
40356. Bordal (2024-04-19 19:54.49) - (válasz DI_ 40304. hozzászólására) |
Igaz, eltelt három nap azóta, hogy eposzodat megírtad. Könyvtárnyi ereszd el a hajam is volt belőle, és elsikkadd a lényeg. És ahhoz a gulyáshoz juhtúrós, kapros, tejfeles csuszát ettem volna. Rajta sok finom pörccel.
Mit szólsz hozzá? |
40355. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2024-04-19 15:52.43) - (válasz Dobsony 40347. hozzászólására) |
Köszi a definiálást, így is lehet mondani-és van értelme.. |
40354. Lifeisamovie (2024-04-19 11:05.51) - (válasz Dobsony 40352. hozzászólására) |
A Gint nem innám meg előled...a tonikot meg egyenesen utálom! Gyógyszer íze van :))
Üveg bor az rozé? Akkor jöhet, meg a sör is. (Hogy is van a mondóka? Sörre bor bármikor, borra sör...meggyötör! :D) |
40353. Lifeisamovie (2024-04-19 11:00.41) - (válasz Dobsony 40351. hozzászólására) |
"Anno volt nálunk egy leveskonyhás szakács"...Te voltál? :D |
40352. Dobsony (2024-04-19 08:41.47) |
Amúgy ha otthon főzök és nem kell vezetnem utána, szinte mindig legurul 2-3 sör vagy egy fél üveg bor(fröccsnek) esetleg 2-3 gin-tonik.
Akkor a legjobb a feeling, pörög a kéz, jók az ízek, nem felejtődik el semmi(hozzávaló) és a hangulat is emelkedett. :) |
40351. Dobsony (2024-04-19 08:37.39) - (válasz Lifeisamovie 40350. hozzászólására) |
Anno volt nálunk egy leveskonyhás szakács, minden nap mikor melózott felvételezett a raktárból 2-3 üveg főzőbort. A műszak végére üveges bolt a tekintete, az amúgy sem gyors beszéde szinte teljesen leállt és majdnem olyan vörös lett a feje mint a bor színe amit megivott. Isteni leveseket főzőtt, a grízgaluskája és az összes levesbetétje hibátlan volt mindig, szóval egy nagyon jó szakácsról beszélünk, aki egyben professzionális alkoholista. Senki nem látta inni mégis csuma lett minden estére.
Egyszer kifigyeltük hogy a viharba csinálja. Fogta a gyorsforralót(nyeles kisméretű fazék, bele a vörösbor mintha főzné és azzsl a lendülettel nem a gázra, hanem a polcra, amit sűrűn levett és időközönként levesmerőkanállal kortyolgatot, mintha a levest kóstolná. :D |
40350. Lifeisamovie (2024-04-18 17:32.07) - (válasz Dobsony 40346. hozzászólására) |
"kiönteni meg nem akartam" jaj ezt a dumát :D
Jó lehet veled együtt főzni, főleg karácsony/szilveszter tájékán, a végére mindenki kellemesen ittas XD |
40349. Bordal (2024-04-18 13:00.50) - (válasz Dobsony 40346. hozzászólására) |
Nem is kell! A "felesleget" békésen el kell kortyolgatni menet közben. |
40348. Bordal (2024-04-18 12:58.54) - (válasz DI_ 40345. hozzászólására) |
Azt a francia hagymalevesedet pláne a sajtos pirítóssal becserélném egy nagy adag gulyáslevesemmel.
Ezt a hagymalevest szívem csücske készítette nekem meglehetős régen. Mennyei volt! |
40347. Dobsony (2024-04-18 12:44.42) - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 40343. hozzászólására) |
Hamis gulyásleves = magyaros burgonyaleves zöldségekkel :)) |
40346. Dobsony (2024-04-18 12:41.56) - (válasz Lifeisamovie 40342. hozzászólására) |
A múltkori gulyásnál pont így történt, ráhibáztál. :D
1 üveg jó vöröset kitártam, de még a fele se kell az ételbe, kiönteni meg nem akartam. :) |
40345. DI_ (2024-04-18 12:27.38) |
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal,rántott felsőcsirkecomb,párolt rizs,majonézes kukoricasaláta |
40344. Bordal (2024-04-18 11:00.01) - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 40343. hozzászólására) |
Addig polemizáltunk, vitatkoztunk itt a minap, hogy most gulyáslevest készítek. Csakazértis marhalábszárból. :) |
40343. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2024-04-18 10:33.16) - (válasz Bordal 40341. hozzászólására) |
Vega, pörkölt lé, krumpli, zöldségek, répák. . |
40342. Lifeisamovie (2024-04-17 22:57.18) - (válasz Dobsony 40340. hozzászólására) |
Borral szoktam főzni...néha az ételbe is teszek, mi? :P |
40341. Bordal (2024-04-17 18:23.30) - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 40339. hozzászólására) |
Mitől hamis a gulyáslevesed? |
40340. Dobsony (2024-04-17 16:23.00) - (válasz Bordal 40337. hozzászólására) |
Azért a magánvéleménynél több volt, utalva a felfokozott harci kedvedre, a nem lábszárból főtt gulyás lehúslevesezésére.
Amúgy én is szinte mindig lábszárból készítem a gulyást, a marhapörit. Tényleg abból a legjobb, de nem degradáló ha valaki a combot vagy a nyakat/pofát, lapockát részesíti előnyben. Én például rakok vörösbort, nemcsak a marhapöribe, hanem a gulyáslevesbe is, szerintem kurvajó. :) Szalonnát pedig sosem, pedig az eredetibe biztos tettek, de nekem a marhának a húsa nem passzol a sertésszalonnával. |
40339. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2024-04-17 16:03.11) - (válasz Bordal 40307. hozzászólására) |
Én csináltam diójából, vörösborral, és főztem hamis gulyáslevest is. |
40338. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2024-04-17 16:01.44) - (válasz DI_ 40324. hozzászólására) |
Ma : lencsegulyást, turógombócot. Puskáztam, vettem.. |
40337. Bordal (2024-04-17 10:59.58) - (válasz Dobsony 40336. hozzászólására) |
Világos!
Színe javát eddig is tudtam a dolognak. Alföldi gulyások elmeséléséből. De soha nem derült fény arra, hogy miért pont a marhalábszárból készítetteket tartja a köztudat gulyásnak. Mert az eredeti úgy készül, hogy beleaprítják a bográcsba a marhahúst - nem taglalják melyik részét. Hozzá a megfelelő mennyiségű hagymát, piros csöves paprikát (csínján a kapszaicinnel), fölöntik annyi vízzel hogy éppen ellepje, és a tűz fölé lógatják. Amikor fölforrt meg lehet sózni, paprikázni. És menni a dologra. Időnként ránézni és pótolni az elforrt vizet. Mikor megpuhult jöhet a krumpli, de semmi egyéb. Így eszi a ridegpásztor. Az összes többi (zöldségek, csipetke már konyhatechnikai kellékek és nem tartoznak a kifejezetten gulyásnak nevezett ételek közé.) S végül, hogy miért kardoskodtam a lábszár mellett? Mert volt alkalmam hosszú évtizedek alatt kóstolni így is, úgy is. S jött hozzá a vélemények sorozata, amely a lábszár mellett tört lándzsát, és én a tapasztalataim alapján emellett döntöttem. Amit te hisztinek méltóztattál titulálni nem volt egyéb, mint egy magánvélemény, amely mellett kitartottam. |
40336. Dobsony (2024-04-17 10:17.52) - (válasz Bordal 40335. hozzászólására) |
Röviden: magyaros étel, minek az alapja a vöröshagyma+paprika+fűszerek+szalonna, melyet húsokkal(marha, birka, sertés, szárnyasok is akár) rövid lében pörkölnek, főznek és ha levesnek akarják akkor bezöldségelhetik(alföldi style), felhúzhatják vízzel és burgonyát tesznek bele.
itt a wikipédia link, sok érdekes dolgot megtudhatsz belőle. [link] ) |
40335. Bordal (2024-04-17 08:47.06) - (válasz Dobsony 40330. hozzászólására) |
Most jön a gasztronómia, vagy a konyhatechnika. Azt mondod nem attól lesz a gulyás gulyás, hogy lábszárból készül vagy valami másból. Hanem akkor mitől? Te szakember vagy. Fejtsd ki lécci, mondd el a frankót! Szívesen meghallgatom. |
40334. Bordal (2024-04-16 19:39.39) |
Mit mondott Pósalaky úr?
Ugorjunk! :) |