Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Elpuskázva
- RTL Három, 13:00
Need for Speed
- Moziverzum, 13:10
A kopasz osztag
- HBO2, 13:15
Kellékfeleség
- HBO, 13:37
Mindörökké Batman
- AMC, 14:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mi a jó a horror filmben, avagy mit élvezünk rajta
Asszociáció
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
- Filmes Sámánok Rendje -

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A méhész aaaaa
Jenny Slate aaaaa

 

Fórum - Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni? (3. oldal)

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

elejére 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére
40363. DI_ (2024-04-20 12:41.36)  
*Lidl


40362. DI_ (2024-04-20 12:41.15)   - (válasz DI_ 40361. hozzászólására)
*pohárba



40361. DI_ (2024-04-20 12:41.01)   - (válasz Ava Gardner 40360. hozzászólására)
Kivettem a hűtőből,lecsavartam a tetejét az üvegnek és kiöntöttem a pohárból (Lifl Solevita 100% narancslé) 😛


40360. Ava Gardner (2024-04-20 12:33.50)   - (válasz DI_ 40359. hozzászólására)
A narancslét, h csináltad?


40359. DI_ (2024-04-20 12:27.51)  
Zöldséges grízgaluskaleves,sóska hagymás tört krumplival,tükörtojás,narancslé


40358. DI_ (2024-04-20 12:26.56)   - (válasz Bordal 40356. hozzászólására)
Túrós csusza kaporral?Jé még sosem kóstoltam de nem lehet rossz


40357. Bordal (2024-04-20 08:49.56)   - (válasz Lifeisamovie 40354. hozzászólására)
...hogy már másodszor nyilvánítottad ki, hogy utálod a tonikot mert gyógyszer íze van. Persze, mert kinin van benne. Malária ellen pl. kitűnő, bár nagyobb dózisban. Egyébként meg "de gustibus". :)


40356. Bordal (2024-04-19 19:54.49)   - (válasz DI_ 40304. hozzászólására)
Igaz, eltelt három nap azóta, hogy eposzodat megírtad. Könyvtárnyi ereszd el a hajam is volt belőle, és elsikkadd a lényeg. És ahhoz a gulyáshoz juhtúrós, kapros, tejfeles csuszát ettem volna. Rajta sok finom pörccel.
Mit szólsz hozzá?


40355. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2024-04-19 15:52.43)   - (válasz Dobsony 40347. hozzászólására)
Köszi a definiálást, így is lehet mondani-és van értelme..


40354. Lifeisamovie (2024-04-19 11:05.51)   - (válasz Dobsony 40352. hozzászólására)
A Gint nem innám meg előled...a tonikot meg egyenesen utálom! Gyógyszer íze van :))
Üveg bor az rozé? Akkor jöhet, meg a sör is.
(Hogy is van a mondóka? Sörre bor bármikor, borra sör...meggyötör! :D)


40353. Lifeisamovie (2024-04-19 11:00.41)   - (válasz Dobsony 40351. hozzászólására)
"Anno volt nálunk egy leveskonyhás szakács"...Te voltál? :D


40352. Dobsony (2024-04-19 08:41.47)  
Amúgy ha otthon főzök és nem kell vezetnem utána, szinte mindig legurul 2-3 sör vagy egy fél üveg bor(fröccsnek) esetleg 2-3 gin-tonik.
Akkor a legjobb a feeling, pörög a kéz, jók az ízek, nem felejtődik el semmi(hozzávaló) és a hangulat is emelkedett. :)


40351. Dobsony (2024-04-19 08:37.39)   - (válasz Lifeisamovie 40350. hozzászólására)
Anno volt nálunk egy leveskonyhás szakács, minden nap mikor melózott felvételezett a raktárból 2-3 üveg főzőbort. A műszak végére üveges bolt a tekintete, az amúgy sem gyors beszéde szinte teljesen leállt és majdnem olyan vörös lett a feje mint a bor színe amit megivott. Isteni leveseket főzőtt, a grízgaluskája és az összes levesbetétje hibátlan volt mindig, szóval egy nagyon jó szakácsról beszélünk, aki egyben professzionális alkoholista. Senki nem látta inni mégis csuma lett minden estére.
Egyszer kifigyeltük hogy a viharba csinálja.
Fogta a gyorsforralót(nyeles kisméretű fazék, bele a vörösbor mintha főzné és azzsl a lendülettel nem a gázra, hanem a polcra, amit sűrűn levett és időközönként levesmerőkanállal kortyolgatot, mintha a levest kóstolná. :D


40350. Lifeisamovie (2024-04-18 17:32.07)   - (válasz Dobsony 40346. hozzászólására)
"kiönteni meg nem akartam" jaj ezt a dumát :D
Jó lehet veled együtt főzni, főleg karácsony/szilveszter tájékán, a végére mindenki kellemesen ittas XD


40349. Bordal (2024-04-18 13:00.50)   - (válasz Dobsony 40346. hozzászólására)
Nem is kell! A "felesleget" békésen el kell kortyolgatni menet közben.


40348. Bordal (2024-04-18 12:58.54)   - (válasz DI_ 40345. hozzászólására)
Azt a francia hagymalevesedet pláne a sajtos pirítóssal becserélném egy nagy adag gulyáslevesemmel.
Ezt a hagymalevest szívem csücske készítette nekem meglehetős régen. Mennyei volt!


40347. Dobsony (2024-04-18 12:44.42)   - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 40343. hozzászólására)
Hamis gulyásleves = magyaros burgonyaleves zöldségekkel :))


40346. Dobsony (2024-04-18 12:41.56)   - (válasz Lifeisamovie 40342. hozzászólására)
A múltkori gulyásnál pont így történt, ráhibáztál. :D
1 üveg jó vöröset kitártam, de még a fele se kell az ételbe, kiönteni meg nem akartam. :)


40345. DI_ (2024-04-18 12:27.38)  
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal,rántott felsőcsirkecomb,párolt rizs,majonézes kukoricasaláta


40344. Bordal (2024-04-18 11:00.01)   - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 40343. hozzászólására)
Addig polemizáltunk, vitatkoztunk itt a minap, hogy most gulyáslevest készítek. Csakazértis marhalábszárból. :)


40343. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2024-04-18 10:33.16)   - (válasz Bordal 40341. hozzászólására)
Vega, pörkölt lé, krumpli, zöldségek, répák. .


40342. Lifeisamovie (2024-04-17 22:57.18)   - (válasz Dobsony 40340. hozzászólására)
Borral szoktam főzni...néha az ételbe is teszek, mi? :P


40341. Bordal (2024-04-17 18:23.30)   - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 40339. hozzászólására)
Mitől hamis a gulyáslevesed?


40340. Dobsony (2024-04-17 16:23.00)   - (válasz Bordal 40337. hozzászólására)
Azért a magánvéleménynél több volt, utalva a felfokozott harci kedvedre, a nem lábszárból főtt gulyás lehúslevesezésére.
Amúgy én is szinte mindig lábszárból készítem a gulyást, a marhapörit. Tényleg abból a legjobb, de nem degradáló ha valaki a combot vagy a nyakat/pofát, lapockát részesíti előnyben.
Én például rakok vörösbort, nemcsak a marhapöribe, hanem a gulyáslevesbe is, szerintem kurvajó. :)
Szalonnát pedig sosem, pedig az eredetibe biztos tettek, de nekem a marhának a húsa nem passzol a sertésszalonnával.


40339. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2024-04-17 16:03.11)   - (válasz Bordal 40307. hozzászólására)
Én csináltam diójából, vörösborral, és főztem hamis gulyáslevest is.


40338. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2024-04-17 16:01.44)   - (válasz DI_ 40324. hozzászólására)
Ma : lencsegulyást, turógombócot. Puskáztam, vettem..


40337. Bordal (2024-04-17 10:59.58)   - (válasz Dobsony 40336. hozzászólására)
Világos!
Színe javát eddig is tudtam a dolognak. Alföldi gulyások elmeséléséből. De soha nem derült fény arra, hogy miért pont a marhalábszárból készítetteket tartja a köztudat gulyásnak. Mert az eredeti úgy készül, hogy beleaprítják a bográcsba a marhahúst - nem taglalják melyik részét. Hozzá a megfelelő mennyiségű hagymát, piros csöves paprikát (csínján a kapszaicinnel), fölöntik annyi vízzel hogy éppen ellepje, és a tűz fölé lógatják. Amikor fölforrt meg lehet sózni, paprikázni. És menni a dologra. Időnként ránézni és pótolni az elforrt vizet. Mikor megpuhult jöhet a krumpli, de semmi egyéb. Így eszi a ridegpásztor. Az összes többi (zöldségek, csipetke már konyhatechnikai kellékek és nem tartoznak a kifejezetten gulyásnak nevezett ételek közé.)
S végül, hogy miért kardoskodtam a lábszár mellett? Mert volt alkalmam hosszú évtizedek alatt kóstolni így is, úgy is. S jött hozzá a vélemények sorozata, amely a lábszár mellett tört lándzsát, és én a tapasztalataim alapján emellett döntöttem.
Amit te hisztinek méltóztattál titulálni nem volt egyéb, mint egy magánvélemény, amely mellett kitartottam.


40336. Dobsony (2024-04-17 10:17.52)   - (válasz Bordal 40335. hozzászólására)
Röviden: magyaros étel, minek az alapja a vöröshagyma+paprika+fűszerek+szalonna, melyet húsokkal(marha, birka, sertés, szárnyasok is akár) rövid lében pörkölnek, főznek és ha levesnek akarják akkor bezöldségelhetik(alföldi style), felhúzhatják vízzel és burgonyát tesznek bele.
itt a wikipédia link, sok érdekes dolgot megtudhatsz belőle.
[link] )



40335. Bordal (2024-04-17 08:47.06)   - (válasz Dobsony 40330. hozzászólására)
Most jön a gasztronómia, vagy a konyhatechnika. Azt mondod nem attól lesz a gulyás gulyás, hogy lábszárból készül vagy valami másból. Hanem akkor mitől? Te szakember vagy. Fejtsd ki lécci, mondd el a frankót! Szívesen meghallgatom.


40334. Bordal (2024-04-16 19:39.39)  
Mit mondott Pósalaky úr?
Ugorjunk! :)


elejére 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére
 

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk