Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Oscar-díjak 2017!
Kattints ide az Oscar-jelöltek és díjazottak listájáért!

Mozibemutatók
2017-03-02
150 milligramm
A Testről és Lélekről
Állati csetepata
Logan - Farkas
Szólít a szörny
Trainspotting 2.

2017-02-23
A régi város
John Wick - 2. felvonás
Szép álmokat
Tékasztorik

2017-02-16
A művészet templomai - Botticelli: Dante pokla
Arany
Az egészség ellenszere
Holdfény
Kojot
Oroszlán
Paterson
Pofoncsata

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Lángelmék (DVD)
Elzárva a világ elől (DVD)
Harc a szabadságért (DVD)
Sully-Csoda a Hudson folyón (DVD)
Kubo és a varázshúrok (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Katie Fforde
- Story5, 09:25
Kizárólag öttől hétig
- HBO, 09:30
Mindenki megvan
- Cinemax2, 09:35
Mentőexpedíció
- HBO3, 10:00
Törtetők
- HBO2, 10:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
John Turturro (60)
Alan Alda (81)
Rae Dawn Chong (56)
Bernadette Peters (69)
Mercedes Ruehl (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mindenki - Vélemények
Oscar-díj 2017 - Díjszezon 2016/17
Holdfény (2016) - Vélemények
John Wick - 2. felvonás - Vélemények
Filmkereső

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Anomalisa aaaaa
John Hurt aaaaa

 

Fórum - A fegyvertelen katona - Vélemények (12. oldal)

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
77. Az utolso szamuráj (2017-01-03 21:43.20)   - (válasz Misafeco 75. hozzászólására)
halhatsz eleget,mert a megemlékezés maga egy vélemény


76. Cthulhu6 (2017-01-03 21:42.44)   - (válasz Az utolso szamuráj 73. hozzászólására)
A történészekkel ellentétben nem árt inkább a tényeket vizsgálni. A bombát a japánokra dobták, miután kiderült, hogy a szárazföldi offenzíva súlyos emberáldozatokkal járna mindkét fél számára. A bomba ledobása után a japán fél megadta magát.

És pont.

Az összes többi csak szöveg és interpretáció.75. Misafeco (2017-01-03 21:41.03) aaaaa - (válasz Cthulhu6 60. hozzászólására)
Én megkockáztattam volna némi anyagi veszteséget annak érdekében, hogy jobb belátásra bírjam a japánokat. Persze utólag könnyű okoskodni, illetve elég messze kerültünk az eredeti felvetéstől.
Érdekes lenne egy japán véleményt hallani az atombombáról.


74. Az utolso szamuráj (2017-01-03 21:40.21)   - (válasz Cthulhu6 71. hozzászólására)
mikor azokra se tudsz mit reagálni,inkább az látszik,milyen kínosan feszengsz:)
hidd el fiam,ha odaülnénk egymással szembe,és belemerülnénk ilyesmikbe,a fórum több tagja előtt,10 perc múlva sírva tepernél vissza szüleidhez,hogy vigasztaljanak és vegyenek neked egy könyvtárjegyet:)


73. Az utolso szamuráj (2017-01-03 21:38.06)   - (válasz Bobo 888 70. hozzászólására)
nem.a te általad mondott dolog nyomott kisebb súlyt.és ezt a történészek se nagyon vitatják:)


72. Capt.JackSparrow (2017-01-03 21:37.34) aaaaa - (válasz Bobo 888 70. hozzászólására)
"a fő ok hogy végleg térdre kényszerítsék őket, elkerülve további amcsi katona felesleges halálát."
http://www.reactiongifs.com/lol/Obama-lol.gif


71. Cthulhu6 (2017-01-03 21:35.59)   - (válasz Az utolso szamuráj 68. hozzászólására)
Blablabla.... Neked igazából már az egysorosaid is unalmasak... :D


70. Bobo 888 (2017-01-03 21:35.38) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 58. hozzászólására)
Ez is szerepet jàtszhatott, de a fő ok hogy végleg térdre kényszerítsék őket, elkerülve további amcsi katona felesleges halálát.


69. Langelus (2017-01-03 21:35.33) aaaaa - (válasz Cthulhu6 67. hozzászólására)
Desmond nem érezte helytelennek, hogy az USA belépett a világháborúba, vagy egyáltalán a fegyveres harcot. De ő maga nem fegyverrel akarta szolgálni az ügyüket.

Ezért néztek rá eleinte rosszallóan a katonatársai. Úgy gondolták: aki ennyire nem akar fegyvert, minek vágyik a földi pokolba? Vagy csak azért lépett be, hogy ellegyen magának őkelme, és otthon dicsekedjen, hogy a hazát szolgálta?


68. Az utolso szamuráj (2017-01-03 21:32.51)   - (válasz Cthulhu6 66. hozzászólására)
igen,hát így vagy a történelemmel,filozófiával,népek eredetével,vallással,hiedelmekkel,hírekkel,szokásokkal,szoká
sjogokkal,politikával és úgy egyáltalán mindennel,ami az ilyen témához esetleg hozzátartozik---de olyan marhaságokat tudsz írni,amiket itt olvashatunk.
a műveletlenség nem gond!!de,tudás nélkül okoskodni,na ezért vagy te itt bohóc


67. Cthulhu6 (2017-01-03 21:31.20)   - (válasz Bobo 888 65. hozzászólására)
Szamuráj kolléga szerint az valamiféle érv, hogy a japánoknak "a dolog" benne volt a hitükben, meg a szellemükben, meg ilyesmik.... Ez esetben nyilván az atombomba sem volt gond nekik, hiszen az értelmetlen és ostoba önfeláldozás benne van a hitükben... :D


66. Cthulhu6 (2017-01-03 21:29.56)   - (válasz Az utolso szamuráj 64. hozzászólására)
Ez egy igen-igen hosszúra sikeredett hozzászólás. Ne haragudj, de eszem ágában sincs végigolvasni az ökörségeidet... :)


65. Bobo 888 (2017-01-03 21:29.49) aaaaa - (válasz Misafeco 48. hozzászólására)
Feco, repülj vissza abba az időbe és próbálj figyelmeztetni egy hazáját védő japcsit. Szerintem nem jönnél vissza...de most komolyan, japcsikat kéne sajnálni?!?!


64. Az utolso szamuráj (2017-01-03 21:26.25)   - (válasz Cthulhu6 61. hozzászólására)
te megint egy kultúra ellen magyarázol,ami hihetetlen hosszú ideje így működik.és igen,a kannibalizmus is számunkra érthetetlen,ugyanis több helyen hogy megeszik a másikat,teljesen mást jelent,mint a te számodra ime:

A mágikus-analógiás gondolkodás azonosítja a testet, vagy annak részeit a személy tulajdonságaival. E gondolkodás terméke pl. az hiedelem, hogy akit lefényképeznek, annak elrabolják a lelkét, hiszen a képmás azonos az emberrel, vagy hogy az álom alatt a lélek egy másik világban jár, és alvó embert nem szabad felébreszteni, mert lelke nem talál vissza beléje. (Ezt speciel magam is tapasztalom reggelente.) De hogy ne menjünk messzire, a vizsgák elmaradhatatlan kelléke, a kabalamaci is varázslás: a macival próbáljuk a világ eseményeit befolyásolni.

Tudományosan a rituális kannibalizmust szokás endo- és exokannibalizmusra felosztani. Az endokannibálok saját rokonukat eszik meg, az exokannibálok más törzsek tagjait fogyasztják. A rituális emberhús-fogyasztás lényege, hogy elsősorban mágikus cselekedet, s másodsorban élvezet. A kettő "szerencsés" esetben persze együtt járhat. Az endokannibalizmus egyik fő motívuma, hogy a szeretett rokon lelke tovább él azokban, akik elfogyasztják őt. Az amazoniai őserdőkben élő wari-k pl. szertartásos körülmények közt sütötték meg és fogyasztották el törzsük elhunyt tagjait, akiknek lelke így a törzsben élt tovább. Az ilyen "temetést" tekintették a legnagyobb tiszteletnek. A civilizációval való kényszerű találkozás után a wari-k szokásukat kénytelenek voltak feladni. Beth A. Conklin etnográfus az "Emésztő gyász" című könyvében írja le egy wari házaspár lelkiállapotát gyermekük halála után. A szülők azon búslakodtak, hogy gyermekük most egyedül van a hideg földben, míg ha régi szokás szerint megehették volna, most nem feküdne ott magára hagyva, és ők meg nem gondolnának bánkódva a testére.

Más népeknél a halott hamvait és megőrölt csontjait keverik ételükbe. Új Guinea törzsei közt egészen a hatvanas évekig szokás volt ez elhunyt húsát és agyát szertartásosan elfogyasztani, s ennek következtében egész törzsek fertőződtek meg a halálos kuru nevű prionbetegséggel, amely hasonlatos a kergemarha kórhoz és szintén gyógyíthatatlan. Egy utazó azt írta róluk, hogy a törzsek temetője a gyomruk.

Kínában szintén a szeretet és tisztelet kifejezése volt, ha valaki megette elhunyt szülője vagy mestere testét. Mondhatnánk, ez a feltétel nélküli elfogadás, vagy az azonosulás mágikus kivitelezése. Az ember az, amit megeszik!

A rituális exokannibalizmus lényege az ellenség erejének, bátorságának megszerzése teste, szíve, agya elfogyasztása révén. Az irokéz indiánok ellenségüket napokig kínozták, majd kivágták szívét, megfőzték és a kiváltságosak megették. A maradék testen aztán az egész törzs elnyámnyogott.

1763-ban, az angolok ellen kitört Pontiac vezette indián lázadás egyik áldozata volt Donald Campbell kapitány, akit a chippewák főnöke magának követelt, majd táborába vitt, ott szívét kitépte és megette. Ennek csak egyik oka volt a bosszú, a másik Campbell vakmerőségének "megszerzése".

Az említett fang törzs tagjai körében manapság is dívik titkos szekták szeánszain az emberhús fogyasztás. A hit szerint aki emberhúst eszik, az gazdag és hatalmas lesz. A klubtagsági egy-egy hulla, amit ki a temetőből, ki hazulról szerez be, esetleg ráfanyalodik egy kis gyilkosságra. A rituális gyökerekre utal, hogy főként az agyvelőt és a nemi szerveket kedvelik. E vidéken, akinek hatalma van, feltételezik róla, hogy emberhúst evett. Bokassát a Közép-Afrikai köztársaság diktátorát a 80-as években többek közt kannibalizmus vádjával ítélték halálra, majd életfogytiglani börtönbüntetésre.

Az ellenség elpusztítása és megalázása elfogyasztása által régi kínai módszer, egy ízben még Konfuciuszt is megfenyegették, hogy megeszik. Az 1960-as években Mao által elindított Kulturális Forradalomban az ellenség elfogyasztása bevett módszerré vált. A diákokból létrehozott Vörös Gárda járta a városokat, számolatlanul ölte meg az "osztályellenségeket" és "kémeket", és százakat ettek meg kannibál módjára. Ez volt a polgári csökevények felemésztése. Egyedül Wuxuan járásban 100 elfogyasztott áldozatról tudni. Egy alkalommal pl. egy iskola diákjai megbírálták tanárukat, majd megsütötték és megették. Ennek a politikai kannibalizmusnak az értelme az ellenség minden nyomának eltüntetése volt. Akit megesznek, még sírja sem lehet. A kannibalizmusnak Teng-Sziao-Ping üzent hadat 1966-ban, egészen addig elfogadott dolog volt. Kínában azonban van egy másik bizarr formája a kannibalizmusnak, s ez az abortuszból származó magzatok fogyasztása.

az a baromság,ahogy,történelmi ismeretek nélkül,MINDEn ismeret nélkül,úgy,hogy fingod nincs valami kultúráról,mi miért és hogy történik,állást foglalsz.pl ilyenkor az általad megvetett mélyvallásos keresztényekhez hasonlítasz,akik annyira biztosak igazukban-tudás,háttérinfo nélkül-hogy mást képtelenek meghallani


63. Az utolso szamuráj (2017-01-03 21:18.57)  
és,bár a filmet nem láttam,de én legalább ismerem a történetét-ami hozzápofázásnál nagy előny ugye....
a csávó oké hogy nem akart ölni.viszont akkor is mentette társait,mikor mindenki lapult -józan ésszel amúgy-mert olyan támadás alatt voltak.fel sem merülhet az esetleg sugalt gyávaság,mert a faszi olyan tetteket hajtott végre,amit pl úgy döntöttek,bele se tesznek a filmbe,mert azt hinné a néző,el van nyálazva,túlozva.:))
olyan kicsit,mint pl támadták a túlélőben a rádiós tettét,milyen amcsi hősi halála volt:viszont mint kiderült,még a látottaknál is hősibb dolgott tett a srác,csak tompítani akarták az alkotók,pont az ilyen filmekben látottak miatt,és a nézők reagálásai végett.


62. Capt.JackSparrow (2017-01-03 21:18.36) aaaaa - (válasz Cthulhu6 61. hozzászólására)
"csak nekünk furcsa, érthetetlen..... BASZKI EZ BAROMSÁG! BULLSHIT!!!!"
A tehenek fogyasztására nem pont ezt mondják Indiában?:)


61. Cthulhu6 (2017-01-03 21:16.08)   - (válasz Az utolso szamuráj 59. hozzászólására)
"öngyilkos küldetésre:ez a japán szellemben,hitükben,történelmükben ,századaikban benne van.csak nekünk furcsa,érthetetlen."

- Így akár a kannibál kultuszokat is magyarázhatod. Hiszen a kannibáloknak az emberevés benne van a hitében, meg a szellemében, stb.... csak nekünk furcsa, érthetetlen..... BASZKI EZ BAROMSÁG! BULLSHIT!!!!


60. Cthulhu6 (2017-01-03 21:14.30)   - (válasz Misafeco 57. hozzászólására)
Éppen az volt a lényeg, hogy demoralizáló! Ez volt a bevetése célja, és így lehetett megóvni a világot még több áldozattól!
Mert a szőnyegbombázás nem törte meg a japán harci szellemet, még úgy sem, hogy valójában többen haltak bele, mint az atombombákba.
Ezért volt logikus következtetés, hogy egy partra szállás esetén a komplett japán szigetvilág háborús övezetté válásával kell számolni. Mert a golyószórótól egyszerűen nem voltak hajlandóak megijedni... és mert úgy hitték, hogy a patthelyzetre (majd egy nekik is kedvező békefeltételre) van némi remény.

Az atombomba mutatta meg nekik, hogy az ellenállás hiábavaló, és az ellenségük nem szimplán erősebb náluk, hanem szó szerint, és megalázó módon leiskolázza őket. Ez értette meg a császárral, hogy nincs tovább, és le kell tenni a fegyvert.

Ilyen tekintetben az atombomba egy szükségszerű lépés volt.

Az pedig, hogy félreeső katonai célpontokra pazarolják a csillagászati áron legyártott bombát (mert a nem félreeső célpontok ugyanott vannak, ahol a civilek is), nem másról tesz tanúságot, mint a döntéshozók totális inkompetenciájáról.... ezen esetben rólad, már ne haragudj.


59. Az utolso szamuráj (2017-01-03 21:08.45)  
az már tényleg hab a tortán,ráküldi meghalni fiataljait öngyilkos küldetésre:ez a japán szellemben,hitükben,történelmükben ,századaikban benne van.csak nekünk furcsa,érthetetlen.és ők jelentkeztek...lévén ez a busido alappillére.
igaz,bizonyos források megemlékeznek arról is,volt akit kiválasztottak az isteni szélre:)


58. Az utolso szamuráj (2017-01-03 21:02.13)   - (válasz Bobo 888 45. hozzászólására)
nem,azt a két atomot oroszország miatt dobták le,mert addigra a japánok már nem képviseltek komolyabb erőt amúgy.mivel az usa és a ruszkik között éleződött az ellentét,és az usa már az akkori "uj" világra készült,az pedig figyelmeztetés volt.
mindamellett,nem csak azzal a kettővel rendelkezett:))


57. Misafeco (2017-01-03 21:02.10) aaaaa - (válasz Cthulhu6 54. hozzászólására)
Az atombomba önmagában olyan demoralizáló, hogy teljesen felesleges összehasonlítani a szimpla bombázással. És most erről beszélünk, nem a háború járulékos veszteségeiről. Biztos vagyok benne, hogy kevesebb polgári áldozattal befejezhette volna az USA a háborút. A második világháború számos "dicsőséges" haditette ma már háborús bűnnek számítana.


56. Capt.JackSparrow (2017-01-03 20:58.37) aaaaa - (válasz Cthulhu6 55. hozzászólására)
A film főszereplője szolgálatot teljesített, nem dugta homokba a fejét, nem menekült el, nem hátrált meg, nem hagyta cserben a társait. Hanem az életét kockáztatva megmentette őket. Senki nem kötelezte rá, hanem azt tette, amit jónak látott. Életeket mentett.


55. Cthulhu6 (2017-01-03 20:54.02)  
Az a helyzet, hogy ha valaki egy ilyen háborús szituációban azzal érvel, hogy a kezébe ne fegyvert, hanem rádiót, orvosi szikét, fakanalat adjanak, mert ő bizony ahhoz ért igazán, és azzal teheti a legnagyobb szolgálatot, akkor az érthető, elfogadható, sőt hasznos és dicséretes.

Amikor valaki vallási, ideológiai, vagy lelkiismereti okból utasítja vissza a dolgot, az szerintem pofátlanság. Kicsit olyan, mintha az illető nem fogná fel, hogy mit jelent a háború, és nemhogy az életét, de még a jóllakott idealizmusát sem hajlandó feláldozni mások vagy más ügy szolgálatában. Bizonyos értelemben ez bizony hazaárulás... még ha nem is a dolog olyan súlyos értelmében, mint ha tételesen átállna az ellenséghez, vagy szabotálná az erőfeszítéseket.

Nekem volt olyan ismerősöm, aki vallási okból visszautasította a fegyveres szolgálatot. Indoka az volt, hogy nem hajlandó még csak megfontolni sem az emberölés lehetőségét, mert ő keresztény. Tőle is csak annyit kérdeztem, hogy mit tenne, ha egy sorozatgyilkos elfogná a családját, és nem menthetné meg őket, csak ha előbb öli meg a gyilkost, mint ahogy az megteszi, amit eltervezett? Azt mondta, hogy az más, mert az bizonyos tekintetben "önvédelem", még ha nem is kimondottan saját magát illetően, hanem a családjára nézve... de a haza védelme nem ilyenfajta dolog, mert ő nem áll semmilyen politikai oldal mellé.... Erre csak azt kérdeztem, hogy mit fog tenni, ha az iszlám letöri Európát, és a hitét erővel betiltják? Azt mondta, az nem történhet meg... Hát persze... a végén mindig arra lyukadok ki, hogy az ilyen emberek egyszerűen homokba dugják a fejüket.


54. Cthulhu6 (2017-01-03 19:59.42)   - (válasz Misafeco 50. hozzászólására)
Amúgy tudtad, hogy a városi szőnyegbombázásokban több japán civil halt meg, mint az atombombákkal?
Nyilván azt is mellőzted volna.
Meg a túl távoli hajókra se lőttél volna torpedót, mert lehet, hogy civilek is vannak rajta...

Később arról is meggyőződ magad, hogy a csatatéren először mindig felszólítani kell az ellenséget, és csak aztán fejbe lőni, hogy a hallgatásával megadta rá neked a hivatalos felhatalmazást... :D

Az ellenség parancsnokra egy idő után gyerekeket szíjazott volna a katonái oldalára, mert akkor te úgysem mersz rájuk lőni....

Te okostojás humanista.... te meg a nagy nyugati okosságod... :D


53. Misafeco (2017-01-03 19:58.56) aaaaa - (válasz Cthulhu6 52. hozzászólására)
Leborulok érveid nagysága előtt.


52. Cthulhu6 (2017-01-03 19:55.51)   - (válasz Misafeco 50. hozzászólására)
Komám, a te nagy humanizmusod oda vezetett volna, ahová Chamberlain vezette a briteket... várjál segítek hova: A vereség szélére :D


51. Cthulhu6 (2017-01-03 19:54.35)   - (válasz Cthulhu6 49. hozzászólására)
És a halálra is elszánt ellenség a nagy istencsászár imádatában még azt képzelhette volna, hogy az amerikaiak gyávák a fegyvert arra használni, amire való: Gyilkolásra


50. Misafeco (2017-01-03 19:53.15) aaaaa - (válasz Cthulhu6 49. hozzászólására)
1. Ezt a japánok nem tudták.
2. Mennyi idő lett volna még egyet elkészíteni?49. Cthulhu6 (2017-01-03 19:51.36)   - (válasz Misafeco 48. hozzászólására)
Ezzel csak egy aprócska probléma van... Hogy az amerikaiaknak per pillanat mindösszesen két bombájuk volt. :)


48. Misafeco (2017-01-03 19:50.04) aaaaa - (válasz Cthulhu6 47. hozzászólására)
Figyelmeztetés. Először katonai célpont. Figyelmeztetés. Megint katonai célpont. Megint figyelmeztetés. Polgári célpont.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Kapcsolódó fórumok

VéleményekMisafeco, 2017-02-27 21:49407 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2017, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez.
Az oldal meglátogatásával elfogadod a cookie-k használatát és a felhasználási feltételeket. (További információk)