Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Middleton
- Viasat Film, 08:40
Enyém a vár
- Film Mánia, 08:50
Barátnőt felveszünk
- HBO, 08:55
A Skorpiókirály 2. - Harcos születik
- RTL Három, 09:00
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 09:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jay O. Sanders (71)
Lukas Haas (48)
Martin Lawrence (59)
Schell Judit (51)
Kai Wiesinger (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Fogadóóra
Antracit (sorozat) - Vélemények
Fallout - Vélemények
Filmkeresés rövid tartalom alapján

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Új múlt aaaaa
Adam Sandler aaaaa

 

Fórum - A bíró (2014) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
86. Bibimami (2018-11-25 09:29.31) aaaaa
Remek film,ajánlom a megnézését annak,aki még nem látta.Robert Duwall,Robert Downey jr. Billy Bob Thorthon és a többi színész játéka nagyon figyelemre méltó!!Jó volt látni Robert Dawney jr.-t ügyvédként,amint szeretett apja védelmét képvlselte.Szinészi zsenialitása itt is megmutatkozott.


85. Lector (2017-12-30 14:05.00) aaaaa - (válasz Independence 84. hozzászólására)
Köszönöm ,az Internet- nek a lehetőséget!
Köszönöm, hogy egyáltalán valaki olvasta batomságaim közt az egyiket!
És.,.. köszönöm a szavaid:)!



84. Independence (2017-12-30 11:04.52)   - (válasz Lector 83. hozzászólására)
Nos, úgy vélem Tisztaszív üzent Sötétszívnek, s nem, nem foglak ezért bolondnak titulálni, s ki igen..., magát árazza be!


83. Lector (2017-12-30 07:33.58) aaaaa - (válasz Sötétszív 80. hozzászólására)
Kedves F Társam!
Írok Neked!Írok akkor is ha e földi világon már nem olvashatsz!Nyílván bolondnak fognak titulálni, és megkapom a magamét, de nem számít!Megdöbbentő, hogy a sorok
peregnek, s Te nem vagy közöttünk!Megdöbbentő , amilyen hirtelen elmentél!Ez a pár sor pedig itt maradt, belőled... és olvasható... gondolatiság jön át
nem kevés. Megnéztem a filmet, és pontosan
illik rá a dráma szó!
Amit az öregfiú R D letesz az asztalra, azt azért tanítani kellene:)
R J is megfogott, és a vasamemberes és Holmos standard játékon kívül remek érzékkel vág a nagyarczú:))) ügyvédkém
rendet a sorok között!
Átjön a karrierista nagyarcú fiú tehetsége, és apja között keletkezett kemény surlódó szeretetlen kapcsolat...amely mély utat vály
a lélek egyfajta titkos kamrájában!
Remek mozi!
megnéztem már kétszer!
És csak ajánlani tudom főleg azoknak ,akiknek apa fiú kapcsolatában megingani
látszik a szeretet!
Isten veled barátom! Remélem egy égi folyosó ajtaja mögül olvasol néha a kat sorai
közül! Itt sokan kedveltek Téged!
Ég veled!


82. Kal-El2 (2017-12-29 22:55.48) aaaaa
Szakmailag nagyra tartom Stohlt,az egyik legkedvencebb hangom is de itt??Nikodém Zsigmondnak ez hogy pattant ki a fejéből?Ilyen bejáratott párost,mint Fekete Ernőt nem szoktak mellőzni.


81. Emylio (2017-01-03 16:48.21) aaaaa
Nem volt rossz film, de a Robert Duvall játékán kívül, semmi említésre méltót nem találok benne. Tele van sablonokkal, és néha untam is. Nálam nem ütött.


80. Sötétszív (2016-10-13 23:23.49) aaaaa
David Dobkin filmje nem krimi, még akkor sem, ha egy gyilkossági ügyet tárgyalnak.Nem, ez egy nagyon súlyos apa-fia közti konfliktust taglaló dráma. Robert Downey jr. remekül játszik, de Robert Duvall mindent visz:zseniális a szerepepében, pedig ő kapta a nehezebb feladatot. Persze azért a többiek is jól játszanak: Vera Faírmiga, Billy Bob Thornton, Vincent D'Onofrio. Kellően lassú, kimért, remek párbeszédekkel megtüzdelt dráma ez. A fényképezés, és a zene is elsőosztályú. Szóval nem egy könnyű film s nem is rövid, de megéri megnézni. Aki még nem látta, feltétlenül pótolja. Kár ezt a fimet kihagyni.


79. Elizabeth salvatore (2016-08-28 20:19.11) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 76. hozzászólására)
A nagy Rob filmjeit.


78. Az utolso szamuráj (2016-06-27 17:18.49) aaaaa - (válasz Oereg Gorm 77. hozzászólására)
ja,értem,oké


77. Oereg Gorm (2016-06-27 16:58.25) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 76. hozzászólására)
Gondlom Robert Duvall "filmjeit".:)


76. Az utolso szamuráj (2016-06-27 16:27.26) aaaaa - (válasz Elizabeth salvatore 75. hozzászólására)
milyen nagyét nem ismersz???


75. Elizabeth salvatore (2016-06-26 23:56.43) aaaaa
Nem vagyok oda az ilyen bűnös-nem bűnös tárgyalós filmekért, de belenéztem mert már abszolút nem volt ötletem mit kellene néznem.
Már az eleje elképesztő. Számomra valamiért nagyon ellenszenves és kiszámítható a kisvárosi élet sztorija, de valahogy mindig lenyűgöz. Például mikor odafent ül és az apját nézi és már előre tudja hogyan fog reagálni egyetlen szóra amit a vádlott mond.
Lenyűgöző, hogy milyen emberi ez a film. Bemutatja a családdal és az azon belüli kimondatlan és kimondott elvárásokkal, kritikákkal, boldog percekkel és kevésbé boldogokkal járó pillanatokat méghozzá egész élethűen.
Ami számomra igazán lenyűgöző volt az Robert Downey Jr. karaktere. Mindenki fekete báránynak állítja be azért amit tett. Ő a sehova nem illő puzzle darab akit mindenki utál valamiféle módon, de mégis ő van ott mindig mindenkinek akinek szüksége van rá még a legkritikusabb, legkiállhatatlanabb helyzetekben is.
Szerintem sokat mondó film és kis Rob nagyot alakít benne mivel a nagyét sajnos még nem ismerem. Emberi film, családokról, bárkinek.
Nekem tetszett.


74. Az utolso szamuráj (2015-07-04 16:24.20) aaaaa
Az amerikai jogi filmek külön fejezetet érdemelnének ha lenne törikönyv az amcsi filmekről:és jól végignézve a sokrétű spalettát,még csak rosszat se tudnánk közülük mondani,legfeljebb közepeset.
Több vígjátékról elhíresülő rendezőnk,David Dobkin ezt megfejelte még némi családi drámával is(Jegyezzük meg,ez se újdonság két igen nagy színész közreműködésével,lásd a Személyes ügy című filmet.Hja,hogy nem emlékszel rá,vagy nem láttad??Na,25 év múlva a Bíróról ugyanez lesz idevésve)
Ez persze a film értékét nem csökkenti,még ha igen,tárgyalt opusunk erőteljesen hatásvadász,kiszámíthatóan tolja a kapcsolatok miértjeit és mélységeit a képünkbe és a fotózás,a zene is csak alájátszik ennek a dolognak.Ezt úgy hívják,úgy szoktuk bélyegezni:amerikai módi.
Jogos.
De attól még a Bíró a múlt év egyik legjobbja.
Ez pedig a színészi játéknak és a minden kliséssége ellenére jó ritmusú rendezésnek köszönhető.Már a mellékszerepekben se akárkik mozognak,ám illik a két főszereplőről külön sorokban megemlékezni.
Robert Downey Jr. majdnem elkallódott:azt hiszem,nem csak ő,de a filmszerető közönség is csak hálás lehet Jodie Fosternek és Sean Penn-nek,hogy annyi mindent tettek talpra állásáért.Downey elképesztően tehetséges színész,korosztálya egyik legjobbja,aki még egy ostobábbnak is felfogható képregényhős-karaktert is valami olyan delejes átéléssel játszik,hogy Vasember nem véletlen lett milliók kedvence.Downey érti és szemmel láthatóan szereti figurái mozgatórugóit,ráadásul tényleg jóképű,ha pedig nagydumás,kicsit cinikus néha faszfejet kell játszani,gyanítom,az elsők közt jut eszébe a castingosoknak.
Robert Duvall pedig...hogy megértsük,ki ez a 83 éves amerikai,az egyik utolsó filmlegenda,érdemes elolvasni a Zsigmond Vilmos-sal készített interjút.A magyar operatőr visszaemlékszik arra,hogy Duvall egy közös forgatáson pár napig nem szólt hozzá,és járkált körülötte,figyelve hogy dolgozik.Aztán néhány ilyen nap után közölte vele,úgy érzi megbízhat benne,amit tesz,profi és jó.Az úr maximalista,és abban kérlelhetetlen.
Robert Duvall igen sok évtizede van a pályán,jelentős alkotói munkásság van mögötte ami nem csak színészetéből áll.Ő az,aki kis mellékszerepekben is emlékezetes tud maradni,amúgy meg akkora színészóriás,hogy szinte felfoghatatlan.
Duvall pedig a kinézetéből áradó nyers erővel-83 éves!!-pompásan megél ebben a filmben is:a Bíró legjobb jelenetei azok,mikor a két Robert a vásznon van.Egyszerűen tökéletes az összhang,hiába érzem én is a néző érzelmi befolyásolását,tehetetlen vagyok ellene,különösen a fürdőszobás jelenet markolt a lelkembe-mert végigcsináltam többször édesapámmal szó szerint ugyanazt.
A Bíró jó film:minden őt ért kritika igaz,ám minőségibb szórakozás ügyesen felépített kiszámítható sztorija és példátlanul jó színészi alakítások okán.


73. N.Kriszta (2015-06-15 20:01.42) aaaaa
Brutálisan tetszett a film.Basszus,még mindig a hatása alatt vagyok.Nem hiába.Csupa jó színészek lsd Vera Farmiga,RDJ,Vincent de a többiekre sem lehet panaszom.Minél több ilyen filmet.A sztori is ott volt!Ilyen filmeket kellene gyártani nem a szürke 50 árnyalata tipusúakat.


72. Entersp (2015-06-09 17:09.07) aaaaa
RDJ "Damaged Justice" pólója több mint 25 éve van forgalomban. Honnan jöhetett az ötlet?!:)

[link]


71. Ameenah (2015-05-22 23:21.45) aaaaa
Ez a film fantasztikus volt... ez az ilyen megnézed, majd legszívesebben bebújnál a zuhany alá, és bőgnél, amíg el nem alszol... kár, hogy a vonaton néztem... Imádtam.


70. HMáté33 (2015-05-18 00:35.08) aaaaa - (válasz Panyolai 69. hozzászólására)
szerintem annyira nem esett távol Downey szokásos karakterétől ez sem. tény viszont, hogy a film második felében kapott teret kibontakozni, valami mélyebb alakítást mutatni, és élt is a lehetőséggel. bármilyen kiváló Holmes, vagy Stark szerepében, jó lenne gyakrabban látni másban is:)


69. Panyolai (2015-05-18 00:08.28) aaaaa
Hát ez igazán kellemes, szívmelengető élmény volt. Jót tesz Downey-nak, hogy Tony Stark világától merőben más műfajban villant meg újra - láthatóan remek színész a pali. S ugye a nagy öreg, az élő legenda...le a kalappal "természetesen" kiváló játéka előtt! Bár a többi mellékszereplő, a rendezés, fotózás, zene, a hangulat...ilyen filmekben mindig öröm elmerülni.


68. Wayne17 (2015-05-14 00:19.40) aaaaa
A film hangulata nagyon bejön,RDJ meglepően jól alakít itt is,de a jó öreg Robert Duvall viszi a hátán a filmet.
Egyébként egy kicsit én is túlzásnak tartom a kb 140 perc játékidőt,de ennek ellenére jó kis dráma ez na.


67. PollyPodliPotty (2015-03-23 13:39.18) aaaaa - (válasz Kimiraikonnen 59. hozzászólására)
Bocsánat, nem láttam. De örülök, hogy más is így vélekedik. :)


66. Moxika123 (2015-03-20 23:20.45) aaaaa
A zseniális alakítások miatt 5*


65. Az utolso szamuráj (2015-03-15 18:32.59) aaaaa - (válasz Z79 64. hozzászólására)
megmondom őszintén,tisztelve nicholsont,de ez inkább duvall karaktere.
azért ez a kemény ,öreg fószer szerep jobban áll a finoman szólva 'o' lábú legendának.,


64. Z79 (2015-03-15 12:34.33) aaaaa
No mindegy a linket elcsesztem.....lényeg a lényeg..két színészóriás egy kb 20 évvel ezelőtti filmeket idéző történet, csipetniy humor, remek fényképezés és zene..mint a majdnem linkelt is..
(úgy látszik manapsáág beleszaladok az ilyen régimódi mozikba..)Talán kicsit sok a közel 140 perc, talán kár, hogy ahumor is fokozatosan kikopik a filmből és a dramedyből a végére igazi dráma születik. De ami alegfonosabb.az egyenetlen tempó a kissé elnyújtott játékidő és minden hiba ellenére szerethető film született,mely képes megérinteni az ember szívét.Nem biztos hogy a sztori felidéződik, mély nyomot hagy az emberbe, de a hangulata örökre megmarad.A záró képsorok és a zene pedig bevallom sikeresen könnyeket csalt a szemembe(le akalappal Duvall előtt, de én azért naggyon megnéztem volna az eredeti tervben szereplő Nicholsont a filmben ) Erős négyes.


63. Z79 (2015-03-15 12:25.54) aaaaa
https://www.youtube.com/watch?v=TWcyIpul8OE


62. Z79 (2015-03-15 12:25.28) aaaaa
/www.youtube.com/watch?v=TWcyIpul8OE


61. Colby86 (2015-03-01 12:27.22) aaaaa
Jó kis film lett A bíró egyszer mindenképp megéri megnézni, ha másért nem a két főszereplő alakítása miatt.


60. Stickfa (2015-02-26 16:17.58) aaaaa
Lemaradt az osztályzás : 4*


59. Kimiraikonnen (2015-02-24 11:26.18) aaaaa - (válasz PollyPodliPotty 57. hozzászólására)
Egyetértek!
Pont erről értekeztünk egy fórumtárssal lejjebb. :)



58. Stickfa (2015-02-24 09:19.45) aaaaa
Komoly film, a szó több értelmében is.
Szinte minden színész remekül alakít, nagyon profi munka.


57. PollyPodliPotty (2015-02-23 12:31.06) aaaaa
Imádtam a filmet! A moziban. Feliratosan. De szinkronosan képtelen vagyok megnézni, miután belepillantottam, és meghallottam, hogy Robert Downey Jr. hangja nem Fekete Ernő. Biztosan az én hibám, de már megszoktam ezzel a szinkronnal, mert szerintem remek. De Stohl András hangjával nem tetszik. :( Úgyhogy én ezen túl is feliratosan fogom nézni, pedig nagyon vártam a szinkronos verziót. :(
De feliratosan az egyik kedvencem! :)


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekBibimami, 2018-11-25 09:2986 hsz
KérdésekKimiraikonnen, 2015-02-01 15:002 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk