Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Életem legszebb évszázada
- HBO, 04:35
Apafej
- Mozi+, 04:35
Az erős ember
- Spíler2, 05:15
Mi köze ennek a szerelemhez?
- HBO2, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Vonalban vagy - Vélemények
Nyugaton a helyzet változatlan (2022) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vonalban vagy aaaaa
Brian Doyle-Murray aaaaa

 

Fórum - Világvége (2013) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
36. Vincenzo (2021-06-01 19:57.48) aaaaa - (válasz Johnny Saiper 34. hozzászólására)
Én ugyanígy éreztem első megnézésre, azt se tudtam, hova tegyem hirtelen, annyira WTF volt. De mikor másodjára néztem és már tisztában voltam vele mi fog történni, úgy már tökre élvezhető volt. Ajánlom, hogy nézd meg újra :)
Nekem ez sokkal jobban bejön, mint a Vaskabátok.


35. VAL P (2020-09-07 18:09.17) aaaaa
A felnőtté válás rögös-rögtelen útjáról senki nem rejtette véka alá, hogy a Központi Bedarálón át (is) vezet. A felnőtté nem-válásé azonban nem morzsolódik semmivé a talpunk alatt, ha minden áron azt választjuk?
A 40 évesen is tinédzserként élő Gary King egy terápián taglalja az életét, s döbben rá, hogy a suliból kikerülve elszalasztották a pillanatot – ő és négy cimborája –, amivel beindulhatott volna a sikersztori-Életük. (Ám nem azzal, hogy a mindent eldöntőnek az utolsó másodpercében a baseball-labda mellé nyúltak, hanem mert egy tizenkét állomásos sörözőtúrát nem sikerült abszolválniuk.)
A vélemények eléggé megoszlanak a Cornetto-trilógiának is csúfolt sorozat zárókövéről. A ’Haláli hullák’-ban és a ’Vaskabátok’-ban már védjegyévé vált az alkotó triásznak, hogy a mozi egy pontján húznak egy váratlant, ezek a váltások azonban a nézői áll-leeséseket követően szervesen épülnek a történetbe, s onnan már nem ficánkolnak át más áramlatokba.
A ’Világvége’ csavarhúzó nélkül lazulós, az életbe magasról belesörözős, tutikat megmondó pubmenete is egy pillanat alatt vált dimenziót. Álomkategóriás fényképezéssel és koreográfiákkal szegezik innentől nézőiket ülő-, fekvőalkalmatosságaikhoz. Les bácsi totális dezintegrációja is felsejlik lelki szemeink előtt a ’Hullajó’-ból Frostnak köszönhetően. S miközben az obszcenitásig trágár szövegekkel hitelesítik a „suttyóból sosem lesz earl”-karaktereket, folyamatosan hullámzik a humorfolyam, bár többnyire nem a „könnyesre csapkodom a térdem” fajtából.
Amivel kihúzták egyes rajongóik lába alól a talajt, az a történet végső kifutása: a földönkívüli bölcsesség kontra fajunk tökéletlenül tökéletes kricsmifilozófiája hagy egy hőkölésnyi adag űrt maga után, de a magam részéről szeretek úgy gondolni a zárlatra, mint keretre, melynek anyaga – csakúgy, mint a felvezetésé – hollywoodi panelekkel dartsozik, csak egy gyökerestül kiforgatott környezetben immár.



34. Johnny Saiper (2020-05-11 01:09.00) aaaaa
Nem erre számítottam és ezt nem jó értelemben mondom. Én alapvetően nem vagyok ellene ha egy film meglep, de itt olyan érzésem volt, mintha a film felétől a forgatókönyvet egy gyerekre bízták volna, hogy akkor most hogyan tovább.
Ami a második részben zseniális működött, mint a városhoz kötődő csavar, azt itt én most jókora ökörségnek éreztem. Na nem gond, egynek elment, Pegg ment fullban tolta a kretént.


33. Pneumatikus kókusz (2019-02-08 21:34.19) aaaaa
Vannak filmet amik azzal a nem titkolt szándékkel törnek sikerre hogy olyan szarok hogy az már jó.Itt is ez lett volna a koncepció,de egy ilyen film nem veheti magát komolyan soha.Itt viszont néha ezt is megpróbálták.Mivel úgy ültem elé hogy semmit nem tudtam a történetről ezért nagyot csalódtam amiért egy hangulatos haveri film helyet átment posztapokaliptikus világégésbe.A 3 csillag annak szól hogy akkora ökörség hogy már elkezdett érdekelni mi lesz a vége.Szerintem ez egy rossz film,amit mégis lehet élvezni.Ha egy egyszerű összeülős film lett volna a nyomasztó scifi vígjáték helyett,valami jó is kisülhetett volna belőle.5/10


32. Sakamaru (2018-12-08 21:27.30) aaaaa
Tetszett. A film hatására keresem a 12 kocsmám. :D tetszettek a verekedős jelenetek.


31. Stickfa (2017-06-30 19:26.30) aaaaa
Ne ajultam el.
Tobb, jobb humort vartam.
Raadasul a kozepetol unalmas is volt.


30. Nyolcadik utas (2017-03-25 13:10.21) aaaaa
A négy csillaggal dícsértem.
A Haláli hullák hajnala zsenialitásától messze van és a Vaskabátok is überli, de egynek, leszámítva a végételment. (Pegg kicsit túl tolta, de Frost állat volt, mint mindig.)


29. Semprini (2014-04-21 15:37.27) aaaaa
A Haláli hullák hajnalának (vagy a Paul-nak9 a nyomába sem ér, de a Vaskabátokkal szerintem azért kb. partiban van ez a film. Fő érdekessége, hogy a Pegg-Frost duó karakterben épp fordított felállást hoz mint eddig: Frost a komoly, megfontolt, és Pegg a link, vagány karakter. Ez mindenképp üdítő színfolt a korábbi filmekhez lképest.
A film első háromnegyede elég döcögős, a cím alapján én kissé másra számítottam, a poénok sem olyan ütősek, aztán a végén szerencsére felpörögnek az események, de lehetne sokkal feszesebb a tempó, persze egy gyenge négyest azért így is megadok rá, de jobb is lehetett volna, ha már a trilógia záródarabjának szánták...
7,5/10


28. Delpiero (2014-03-08 18:56.35) aaaaa
A Cornetto-trilógia leggyengébb tagja.
A Wright-Pegg-Frost triumvirátus mostani alkotásában a legjobban az kell dicsérnem, amit meg sem álmodtam volna, nevezetesen a harcokat. Kegyetlenül jól vannak megkomponálva, fényképezve és a látvány is elsőosztályú benne.
A gond viszont az, amit pont erősebbnek vártam előzetesen ezektől a szimpatikus arcoktól. Kevesebb az átütő erejű poén.
Azért nem panaszkodom, mert egyszer így is jó szórakozás a mozi, és vannak benne vicces jelenetek és a Frost-Pegg párost most is jó nézni, csak tőlük valahogy többet vártam volna...no majd legközelebb. :)


27. Az utolso szamuráj (2014-03-04 12:23.41) aaaaa
Annak is érdemes lenne utánanézni,miért épp Cornetto-trilógia:))
Simon Pegg,Nick Frost Martin Freeman:nem lehet rossz vígjáték.Nem is,hihetetlen jól indul,gyors,pergő és vannak benne "angolos" poénok,amik leginkább rájuk jellemzőek.Mivel itt ugyan az a dolog áll fenn,mint az amerikai világvégés-vígjátéknál,azt is tisztán érezni,ezek a srácok marha jól elvannak egymás társaságában,érződik az összhang.Kisembereket játszanak,néha nagyon is kis problémákkal,jól áll nekik.
Az igazi gond ott kezdődik,mikor jön az Idegenes dolog:bár a bunyók veszettül jól vannak megcsinálva,ott valahogy elfogy a talaj a lábuk alatt az alkotóknak.A vége felé pedig kicsit monotonná ,ötlettelenné válik a mozi,szemlátomást nem boldogultak azzal,hogy is lehetne a dolgokat lezárni.
Ám még így is jó szórakozás volt,nevetni pedig ebben a mai világban...hát,néha bizony tetves nehéz.Brosnan meg egyre jobb arc-bár a Matador után ezzel újat nem mondtam.


26. Sötétszív (2014-02-24 00:32.32) aaaaa
Simon Pegg-Nick Frost páros előző filmjei nagyon tetszettek. viszont ez az örültségük nem jött be. Pedig én imádom a vígjátékokat scifikkel vegyítve. Ez viszont nem tetszett sehogy sem. A történet pedig, ha nem is eredeti, de érdekes. De ez most kevéssé fogott meg. Egyszer nézhető, átlagos film. Tényleg nagyon sajnálatos.


24. Alexaa1 (2014-02-09 12:54.23) aaaaa
ez annyira beteg, hogy az már zseniális :) Mondjuk én Doctor Who-n edzőtem, ahhoz képest ez egy normális történetű film, de megértem, ha néhányan csak néznek, nagy kérdőjellel a fejük felett XD
aki szereti az angol humort, és persze Simon Pegg-et, az imádni fogja a filmet!


23. Ostobatuk (2014-02-07 00:08.03) aaaaa
Ez...ez...ez egyszerűen zseniális. Bővebb vélemény alvás után. "WTF?!?"


22. Colby86 (2014-02-06 19:21.33) aaaaa - (válasz Ozi97 20. hozzászólására)
ncore-on fent van, de most fog kijönni dvd-n is


21. Guilaine (2014-02-06 18:07.49) aaaaa
Úgy ültem le megnézni ezt a filmet, mint egy vasárnap estére való, várhatóan nagy agyatlanságot, amin felröhögök háromszor aztán másnapra elfelejtem. Az is az igazsághoz tartozik, hogy nekem kötelező érvényű megnézni mindent, amihez köze van Martin Freemannak, mert a kedvenc színészem, és mert annyira imádom, hogy nagyon. Szóval izgalmat csak miatta éreztem. A végére azonban nagyon kellemesen csalódtam, és egyáltalán nem felejtettem el este alatt. A cselekmény látszólag egy baromi átlagos téma, amiről - mivel nem láttam a trailert - azt hittem végig az adja majd a fő történetszálat. Öt barát visszautazik a szülővárosába, hogy felelevenítse a régi szép időket, és tizenkét kocsmát végigjárva a sárga földig igya magát. A nosztalgiapiálás negyedénél azonban Simon Pegg karaktere olyasmibe fut bele a klotyóban, amire nem számít - és a film 360 fokos fordulatot vesz - ami nekem nagyon is bejött! Onnantól nincs megállás sem röhögésben sem izgalomban. A legjobb az, hogy a sztori úgy folytatódik, amire én egyáltalán nem számítottam, viszont a poénok nem maradnak el. Azóta Martin Freeman karakterétől már egy új káromkodási technikát is eltanultam.


20. Ozi97 (2014-01-28 21:21.24) aaaaa
Akik látták a filmet azok hol nézték? Van neki magyar bemutatója is?


19. VadRaszta (2014-01-27 23:32.42) aaaaa
jó kis film.


18. Colby86 (2014-01-27 08:36.02) aaaaa
Jó kritika a filmről:
[link]
Simon Pegg zseniálisan jó a felnőni nem képes szerethető alkoholista szerepében. Amikor a banda elindul a So young dallamaira az nagyon el van találva, libabőrös lettem, pedig nem is ismertem ezt a számot eddig. A film második felében valóban túl sok az akcióból, túl nagy baromság lesz belőle, szívesebben néztem volna tovább a kocsmatúrát.


17. Kritikus (2014-01-26 23:42.35) aaaaa
Majdnem tökéletes!
Az eleje egy nagyon jó kis témát kezd el boncolgatni, átlagos, de jó és egy egészen kitűnő vígjátékot lehet erre építeni. Mert hát lássuk be ha egy régi társaság, öt haver akik már a 40-hez közelítenek belevágnak, hogy egy orbitális kocsmatúrával felelevenítsék a múltat csak poénosan sülhet el-jórészt. Azért a valóságban nem biztos, de a vásznon szinte garantált a móka-kacagás és a FORDULAT. Mert, hogy a film 1/3-nál volt egy olyan fordulat, ami miatt majdnem leestem a székről. Úgy váltott át a film egy gyorsabb tempóra miközben a poénok megmaradtak, hogy alig tudtam a fejemet kapkodni. Olyan baromság sztorival, ami már már annyira fájdalmas, hogy vicces is. És lehetett röhögni. Angol humor. Viszont a végét szerintem elcseszték és nem tudtam hova tenni, hogy (habár az őrültet és a zsenit is csak egy hajszál választja el) ennyire poénnak szánták a befejezést, vagy ennyire gagyi lett. Elkezdtem ezen filózni és azóta is töröm a fejem. Valami ott nekem hiányzott. És az utolsó jelenet az káosz... Ettől eltekintve, hiszen kb az utolsó 5-8 percről beszélek teljesen jó kis esti kikapcsolódás.


16. Arash (2014-01-21 21:11.40) aaaaa
Hú ez nagyon jó volt:-)


15. Enajoe001 (2014-01-21 08:51.40)  
Nekem valahogy ez a fajta vígjáték valahogy finoman szólva nem jön be, de azért szeretnék annyi sör után úgy szaladni, bunyózni , mint ahogy Gary King :)


14. Riff60 (2014-01-20 19:56.38) aaaaa
A Vaskabátokkal túl magasra tették a mércét,ez nem volt annyira jó,de azért persze nem egy átlagos film.


13. KongFan (2014-01-20 10:04.15) aaaaa
Zseniális mozi! :D A haláli hullák hajnala, annyira nem jött, be de a Vaskabátok és a Világvége egy igazi kis mestermű. Plusz látszik, hogy a Scott Pilgrimnél megtanultak az alkotók, egészen elszállt bunyókat alkotni. Itt is kamatoztatták, de még hogy, azt a kurva! xD
Nem akartam hinni a szememnek!
A poénok zseniálisak, a beszólások hasfalszaggatóak, a történet az eddigi legelszálltabb, de talán a legérdekesebb és legjobb is. Simon Pegg és Nick Frost pedig kétségkívül itt voltak a legjobbak!
Tavaly nem tudtam megnézni, sebaj, majd akkor 2014-es kedvenc vígjátékom lesz :)


12. Kittentyű (2014-01-18 01:41.37) aaaaa
Ez se volt semmi egy újabb örület a Simon Pegg, Nick Frost párostól. Eszement egy agymenés a film, főleg a felétől lesz az. A párbeszédek, és a beszólások baromi jók, a történet a felétől kicsit fura, de nem volt vele bajom. Jó film ez is. :)


11. Vbacs (2013-11-09 22:33.05) aaaaa
A Cornetto trilógiának utolsó tagja SEM különbözik sok mindenben az első kettő filmtől. Fetrengtetően humoros, teljesen fura a történet és a fekete humor igazi brit nagyágyúi mutatják meg megint sokoldalúságukat : Simon Pegg és Nick Frost. Mint mindegyik, ez is arról árulkodik, hogy milyen mély az ő barátságuk.....vagy éppen mennyire nem az. :D

De Martin Freeman is visszatérő, Bill Nighyval egyetemben (aki itt csak hang ugyan, de még annak is nagyon jó), de azért adtunk az új arcoknak is : Paddy Considine, Eddie Marsan, Pike és David Bradley. Mind egytől egyik remekeltek. De nem is csoda. Amiben sosem szenvedett hiányt ez a kiváló brigád, az a forgatókönyv : a humoros párbeszédek, a vicces és egyben szórakoztató harcjelenetek és az egész film ütemezése is ide tartozik. Utóbbiban nagyon hasonló a három film, kb. ugyanennyi felvezetése volt a Vaskabátoknak is és a Shaun of the Deadnek is, mielőtt még komplett abszurditásba fulladt volna a film. Ezúttal meglepőbb volt, mint az előző két műnél, sőt.
A vége mintha túl komolyra is sikeredett volna. Nem ezt szoktuk meg, de tulajdonképpen ez semmit nem volt le az értékéből. Egy újabb Pegg-Frostféle agymenés, amit nem elég csak egyszer látni. Imádom őket :)


10. -OJ- (2013-11-07 01:22.12) aaaaa
Az Év Legjobb Vígjátéka. Pont.


9. Törölt felhasználó (2013-11-06 23:43.26) aaaaa
Fucking mental!



8. Schott (2013-11-06 09:51.42) aaaaa
Nagyon tetszett! Remélem lesz még pár film a Simon Pegg, Nick Frost párossal. :)


7. Jason13 (2013-10-06 18:35.22) aaaaa
Edgar Wright első két mozifilmje, a Haláli hullák hajnala és a Vaskabátok (mily csodálatos magyar címek) elképesztően zseniális vígjátékok. Az előbbiben a zombi-filmek elé állított görbe tükröt a rendező, az utóbbiban pedig a csavaros thrillerek és a pörgős buddy-cop mozik kerültek a vicc tárgyává. És ha hivatalosan nem is kapcsolódik az alkotógárdán kívül egymáshoz a két darab, mégis összeköti őket az, hogy főszereplőik gyakran hűtik le magukat sörrel a közeli pub-ban és ha megéheznek, bontanak egy Cornetto- jégkrémet.
Idén pedig trilógiává bővült az úgynevezett Cornetto-trilógia a The World's End-del és itt hiába nem nyúlnak a hűs édességhez hőseink, azért előszeretettel néznek a pohár fenekére! A történet egy baráti társaságról szól, akik gimis éveik alatt belekezdtek egy 12 állomásos kocsmatúrába, amit sajnos nem tudtak befejezni. Sok évvel később az egykori bandavezér újra összetrombitálja a haverjait, hogy végre pontot tegyenek a féktelen ivászat végére, csakhogy szembetalálják magukat testrabló földönkívüliekkel, akik szeretnék kissé megváltoztatni bolygónkat
Gondolom, sokan arra kíváncsiak, hogy sikerült e megtartaniuk a készítőknek az előző két filmmel felállított minőségi szintet és azt kell hogy írjam, igen! A cselekmény talán még pörgősebb is, mint azokban, a remek párbeszédek percenként váltják egymást és ezt a "testrablós sci-fis" témakört is sikerült rendkívül ügyesen megtenni a vicc tárgyának. A karakterek is kiválóak, az elődökhöz hasonlóan itt is Simon Pegg és Nick Frost párosa a legjobb, hihetetlenül szórakoztató nézni ezt a két csókát, hiszen a poénok adagolásához is jól értenek, de mikor megkomolyodik a hangulat, akkor a drámai jeleneteket is profin adják elő.
A film másik nagy pozitívuma a látvány. A részeges főszereplők és az emberi külső alatt bujdosó "robot-űrlények" közötti harcok még a nagy költségvetésű akciófilmek képsoraival is felveszik a versenyt, tehát igencsak jól megkomponált bunyókkal találkozhatunk itt. Aztán a zenei aláfestés is pazarra sikeredett, a betétdalok iszonyat hangulatosak, míg Steven Price aláfestő muzsikái remekül idézik meg a műfaj klasszikusait.
Sajnos negatívumokkal is találkozhatunk a játékidő során, az egyik maga a finálé, amit szerintem túlságosan el lett kapkodva, ezáltal totálisan szembemegy az előtte okosan felépített, több,mint 1 órával. Ezáltal a befejezés szerintem nem zárja le valami jól a trilógiát, hiába van még az utolsó perceknél egy ügyes utalás az elődökre.
Így összességében ez egy baromira szórakoztató, remekül összerakott mozi, nagyszerű látvánnyal, fülbemászó dallamokkal és kiváló színészi alakításokkal, ám sajnos az utolsó percek szerintem önmagukban sem olyan jók, nemhogy egy ilyen nagyszerű széria befejezéseként. Sebaj, azért szomorkodásra nincs ok, akik szimplán csak szeretnének kellemesen kikapcsolódni, nyugodtan válasszák a Világvégét, viszont azok számára, akik imádják az alkotógárda előző közös munkáit, minimum kötelező, még a finálé ellenére is!


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVincenzo, 2021-06-01 19:5736 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk