Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Reszkessetek, betörők! 2. - Elveszve New Yorkban
- Mozi+, 18:30
Bunyó karácsonyig
- AMC, 18:50
Elfelejtett idő
- Filmbox Family, 19:00
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 19:10
Barbie - A film
- HBO2, 19:32

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
A pokol bajnoka - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Renegátok aaaaa
Asli Sümen aaaaa

 

Fórum - Nulladik óra (1985) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

26. Pirosalma2 (2024-02-06 03:47.40) aaaaa
Ha nem csupán fikció lenne a diákok büntetésben töltött napja, azt mondanám, sokkal jobban unatkoztam mint ők, mikor megnéztem ezt a filmet :D
Elismerem, érdekes egyéniségek a fiatalok. Lássuk be, minden ember egy külön világ, akármilyen is a jelleme, természete. Ennélfogva a maga módján az összes ember érdekes :)
Engem azonban egyáltalán nem nyűgözött le a film. A karakterekre visszatérve kimondottan tetszett a lázadó srác személyisége. Talán egyedül miatta adtam meg a két csillagot. A színész munkásságát nem ismerem. Ezt a karaktert viszont hitelesen alakította.
Szerintem kizárólag Judd Nelson alakítása figyelemreméltó oly módon, hogy egyedül miatta nem vált még érdektelenebbé az egész film. A Balfácán akcióban c. filmben is tetszett a szerepelése. Hitelesen alkotta a kiöregedett, lerongyolódott mégis meglepő módon pénzes hippit, akinek mintha egy tornádó tombolna az agyában :D Na az a film sokkal jobb produktum. Sokkal izgalmasabb, szórakoztatóbb.
Nem állítom, hogy mestermű de legalább nem unalmas ezzel ellentétben.
Mindenesetre egyszeri megtekintésnek megfelelt. Aligha fogom újranézni. Pedig azt hittem, érdekes lesz látni, mi sül ki abból, ha órákra összezárnak több embert. Akár jó filmet is lehetett volna generálni ilyen alapötletből. Emiatt reméltem annyira, hogy jó szórakozás lesz. Ehelyett maradt a kőkemény unalom. Azt sem értem, egyáltalán minek néztem végig...


25. Roxi88 (2022-06-10 20:57.34) aaaaa
Nem tartom különösen jó filmnek. Egymást csesztetik a 8 órás bezárás alatt, majd ennyi. Vége a "szörnyű" szombati bezárásnak és mindenki megy haza. Utána nem tudni mi történik, valószínűleg többet nem álltak szóba egymással. A zenék tették halhatatlanná. Meg ugye a Breakfast Club tagok, a St. Elmo's Fire-ben is többen feltűnnek, de azt is a zenék tették naggyá, 16 szál gyertya... Molly Ringwald John Hughes kis kedvence volt akkoriban. A végén Nelson öklének a levegőbe emelése spontán volt, de megtartották. Azóta a filmtörténet ikonikus jelenete. A színészt egyébként majdnem kirúgták, mert annyira beleélte magát a szerepébe, hogy kamerán kívül is zaklatta Ringwaldot.
A szinkron csak Molly Ringwald esetében tetszett.


parfumeshop.hu banner

24. VAL P (2021-11-22 20:12.50) aaaaa
Egy felénk elvétve alkalmazott szankció keretében a társadalom összetételének eljövendő minőségéért „aggódó” középiskolai tanár bőszen-büszkén morzsolgatja pihenőnapjait telepintézménye falai között; több ajtónyi távolságra a berendelt renitensektől. Mintha egy börtönőr élvezetből smasszerkodna a szabadideje terhére, fel sem fogva, milyen bizonyítványt állít ki ezzel a magánéletéről.
Egy ilyen szélsugaras szombaton öt különböző beállítottságú ifjoncnak terített helyet a könyvtárban. Ablakpárkányba kapaszkodva himbálózó karakterek ők, ha nem is vette még mindegyikük (önmagáról) észre. Természetesen nem egyforma háttér-felszereltséggel és kényelmi fokon suhognak egymás mellett. És bár akadnak közöttük a frusztrációkezelésben jártasabbak, nincs, akit ne lehetne meglepni valamivel. A hatos- – valójában a Buddha-mosolyú takarítóval együtt hetes- – -fogatból véletlenszerűen egymással szembe kerülő duók, triók, kvartettek (s így tovább) között bonyolódó játszmák/a másik önkéntelen és céltudatos agyára menések permanensen avatnak új s új győzteseket s veszteseket. A bukásra teremtetteknek hol egyike, hol másika húzza, nyomja le kipécézett „ellenfelét” – tanulniuk kell még: az ösztönös malomkörzésekkel emelni is lehet a többieken, nem csak odasújtani. Az igény – nyilván e célból is készült a film – azonmód megjelenik, s a közöny hagymahéj-rétegeinek levedlését látva sejthető, vagy a tragédiaszpóra keríti hatalmába az élőket, vagy sikerül egymás felé kalibrálni a kommunikációkész én-világokat.
Vagy lesz ez is, az is… felváltva.
Aki végignézi: meglátja.


23. VAL P (2021-11-22 20:11.53) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 21. hozzászólására)
http://www.youtube.com/watch?v=6X6Hz2GIYpM

87o


22. Cantri (2016-08-22 01:46.47) aaaaa
„Mind furák vagyunk kicsit, csak van aki jobban leplezi”.............mondják ki az igazságot a fiatal srácok. Tininek lenni bizony nem egyszerű feladat: felfedezni a körülöttünk lévő világot, megismerni a másik nemet, megtalálni saját utunkat a nagybetűs életnek nevezett kavalkádban......... néha egyedül, vagy társsal legyen az rokon, család, barát, akárki lehet segítségünkre, de vezethetnek minket tévútra is, ha óvatlanok vagyunk. Egy jó szülő természetéből adódóan mindig mindenből többet, és jobbat szeretne gyermekeinek, mint ami neki jutott...........és sajnos megélt éveik alatt jól beléjük verik, ehhez keményen kell gürcölni, változni, idomulni, feladni sokat, akár magunkból is. De pont, mert annyi mindent megéltek már őseink sokszor elfelejtik milyen az ifjúság, milyen belekóstolni, megízlelni az életet...........gyönyörű időszak tud lenni, a szertelenség, önfeledtség korszaka, a világ problémái nem nyomják vállunkat, és nem is kell! Ezt felejtik el néha szüleink, legtöbbször egyébként pusztán jóindulatból, mert tényleg csak a legjobbat akarják, de közben olyan sebeket helyezhetnek el egy még igen sérülékeny lelken, melyek kegyetlenül fájhatnak, nyomoríthatnak, és ottmaradhatnak egy életen át. Szerintem érdemes hosszan tartani a „családi pórázt” egy tinédzser számára, nem teljesen elengedni, ott lenni, egyengetni a háttérből, és segíteni felfedezni magát, a képességeit, lehetőségeit, nem pedig magunk, vagy elvárt normákra formálni, mert a 3-szög úgy sem lesz 4-zet akárhogy is próbálnánk...............

Kötelező mozi a Breakfast Club, kortalanul felfedezhető fiatalnak, és idősebbnek egyaránt, kicsit elgondolkodni mit, és hogyan csináljunk mikor majd mi kerülünk a szülői szerepbe, mert cseppet se higgyük, hogy a másik oldal nem piszok kemény.......


21. Lifeisamovie (2016-05-07 21:16.48) aaaaa
Bender a legjobb benne és persze a Simple Minds :)


20. Zooliii (2016-05-07 21:02.44) aaaaa - (válasz Zooliii 19. hozzászólására)
*nem egy nagy durranás


19. Zooliii (2016-05-07 21:02.28) aaaaa
Túlértékelt film, szerintem egy nagy durranás, abszolút átlagos. Ebben a műfajban például a Pump up the volume ezerszer jobb. Egyedül Ally Sheedy alakítását tartom elismerésre méltónak, ő vitte el a hátán az egész filmet, holott csak mellékszerepet szántak neki.


18. Kondi76 (2016-01-09 18:31.35) aaaaa
Kik is vagyunk valójában? Milyenek? De igazán. Nem amit mások látnak belőlünk, hanem amilyennek MI látjuk, érezzük, "éljük meg" magunkat. Érdekes téma ezt feszegetni, és pontosan ettől olyan értékes, "mély" és "örök" ez a film. Bár már szinte kult filmként van e 1985-ös film számon tartva, mégis valamiért méltatlanul ismeretlen maradt hazánkban.
A történet meglehetősen egyszerűen indul: egy szombati napot büntetésből öt diáknak az elkövetett "bűneik" miatt - persze mindenki más okból - az iskolában kell tölteniük, tanáruknak hála egy esszé megírásával. Az öt diák szinte mindenben különbözik egymástól: származás, életkörülmények, tanulmányi eredmények, viselkedési szokások, stb..
A hosszú és unalmasan töltött szombat során az üres iskolában aztán az idő múlásával, az egyre hosszabb és "mélyebb" beszélgetések közepette egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy bármilyen furcsa, de mégis vannak közös dolgaik, és ezek leginkább a problémáik: mindegyiküknek gondjaik vannak a szüleikkel (ez amolyan tinédzser életérzés - mindenki, de a szülők mindenképpen a gyerekek "nyugalmára törnek").
Miután ez kezdett kiderülni (közös pontok), valahogy egyre közelebb kerültek egymáshoz, hosszabb-rövidebb idő után kezdtek megnyílni egymásnak. Innentől aztán hihetelen módon el is kezdték élvezni egymás társaságát, jöttek a közös poénok, stb..
Remek kis feszültségeket tudott a film a párbeszédek kapcsán a személyekhez fűződő eltérésekből produkálni, bemutatni. Hihető volt, életszerű, sőt erősen "életszagú". Hiszen mindegyikünk az életben, munkahelyen, jelen esetben iskolában "álarcot visel", amely alá nehezen engedünk (tudatosan vagy sem) betekintést, valahogy őrizzük magunknak a "mivoltunkat". És gyakorlatilag erre volt pontosan ez egy "tanmese", hogy miért is jó megmutatni valós önmagunkat, megnyílni, kibeszélni gondjainkat, MEGISMERNI MÁSOKAT.
És lám, akár egyetlen nap (egyetlen napnyi történések) képesek megváltoztatni mindannyiunkat, életfelfogásunkat, látásmódunkat. Csak akarni kell. Eleinte ők öten sem akartak mást, mint hogy túllegyenek már ezen a szombaton. Ha másképp nem megy, szótlanul, egykedvűen, elzárkózva a többiektől. De rájöttek, lehet ezt másképp is. Értékesebben, tartalmasabban is el lehet tölteni néhány órát, egy napot, vagy egy egész életet. Ezen a szombat délután úgy hagyták el ők öten az iskolát, ahogy eddig még soha: új gondolatokat, új látásmódot, új barátokat-szerelmet szerezve...
Jó, lehet, hogy a befejezés kicsit "klisés", picit talán túl "happy"-re sikeredett, de azt hiszem ettől függetlenül remekül bemutatta, illetve felhívta a figyelmet ez a dráma a fiatalok problémáira (igenis, nekik is vannak - nyilván saját életükhöz, értékrendjükhöz mérten), lelkük sérelmeire és sérülékenységére, illetve felelős szülőkként az igenis tudatos, és megfelelő normákra, viselkedési mintákra, amelyeket egyrészt mutatnunk kell, másrészt látnak tőlünk, és amit követni fognak, vagy majdan elutasítani.
Azért a "sorok között" a felnőtt társadalom egy-egy problémájára, kiábrándultságára (lásd a tanárt, mikor piszkálni kezdi a takarító, hogy miért is választotta e hivatást - biztos, hogy csak a diákok változnak folyamatosan, nem lehet, hogy a felnőttek is, csak ezt ők nemigen veszik észre?), vagy csak egyszerűen mindennapi fiatalokhoz kapcsolódó viszonyukra is kapunk némi rálátást, de ez a film mégis az iskolásokról szólt igazán. Immáron több, mint harminc éve, igazán, hitelesen, érdekesen, megunhatatlanul....


17. Vbacs (2013-07-07 22:08.32) aaaaa
Nagyon sajnálom, hogy egy ennyire elismert kultfilmre kell azt mondanom, hogy nem igazán tudott engem lekötni.
Ez igazából nem is a film hibája (bár azért az sem volt perfecto) , hanem egyszerűen nem tudtam beleélni magam. Én sosem voltam ilyen tipikus tiniproblémákkal küzdő tini, bár problémáim persze voltak, csak nem ilyen módon dolgoztam fel. És a a családi hátterem is rendben van, tehát ezt a vonalat sem éreztem magaménak. Plusz egyszerűen zavart, hogy a tinitársadalmat így típusokra bontották ebben a filmben (komolyan mondom tiszta Cabin in the Woods szerű volt ez a típusbontás). Mert nekem ez már-már ilyen klisészagú. Persze nem volt egy átlagos film, mert igen kellemes forgatókönyvvel bírt és a színészválasztás sem volt utolsó. Nekem tulajdonképpen a karakterekkel volt bajom. Egyszerűen nem voltak szerethetők, egyikőjük sem, és ha más nem is, ez kikergetett a szobából. Egyik sem volt szimpatikus, egyikkel sem lehetett azonosulni, néha teljesen életszerűtlen jelenetekkel találtuk magunkat szembe és nagyon komoly dolgokat és témákat ültettek nagyon gyerekes megformálásba, ami szerintem tinédzsereknél már nem jellemző, de lehet, hogy csak én voltam túl komoly egyede ennek a kis minitársadalomnak.


16. VAL P (2013-06-03 09:37.04) aaaaa - (válasz Hopkins 7. hozzászólására)
Estevez karaktere nem focizott, hanem bunyózott, ez elég egyértelműen kiderült abból, ahogy Bender húzta még a nap elején. Hogy az ellentétek mennyire képesek vonzani egymást, hogy milyen kevés kell a gyűlöletnek vagy a homlokegyenest mástól való furcsálkodásnak, elhatárolódásnak, hogy heves töltetét megtartva pozitív érzelemmé változzon; ha Hughes-nak nem hiszel, gondolj Shakespeare 'Sok hűhó semmiért'-jére, abban a műben még meg is csócsálja tálalás előtt. Persze, nyilván giccsbe hajló túlzás, hogy két pár is összejön a nap végére, de dramaturgiailag jóval ügyetlenebb lenne, mondjuk egy "Két hét múlva" felirat után mutatni, hogy egymásra találnak...

(Nem biztos, hogy az alkotás hibája, ha csak félig odafigyelve ülnek le elé...)


15. Weser (2011-12-28 22:00.44)  
SPOILER!
Ez a Nulladik óra egy igazán nagyszerű film. Többször is láttam már, de újból és újból szívesen megnézem.
A címével ellentétben a film cselekménye nem a nulladik tanítási órában játszódik, hanem egy szombati napon, amikor is öt egymástól igencsak eltérő személyiségű középiskolás srác büntetésből az iskola könyvtárának tanulószobájában kénytelen lenni délelőtt.
Főszerepben talán a legismertebb név közülük, Emilio Estevez, a közkedvelt beképzelt focista gyerek, a hallgatag magányos lány, a gazdag elkényeztetett úrilány, a punk srác és a stréber könyvmoly. Az öt személyiségi típus a lehető legtávolabb áll egymástól és a film azt mutatja be, ha egy délelőttre egy helyiségbe zárják őket, milyen kapcsolatok, konfliktusok és élethelyzetek alakulnak ki közöttük. Igazából volt köztük szinte minden azalatt az együtt töltött idő alatt. Kínos párbeszédek és vallomások, egymásnak megnyíltak az olyan dolgaikról is, amiket a másikaknak rendes körülmények között úgysem tettek volna szóvá és egyéb hasonlóságok. Persze némi kalandban is volt részük, hiszen izgágaságukban nem is tudták a büntetésüket egyhelyben eltölteni, bejáráták az iskolát, ügyelve a megbízott nevelő kijátszására is.
Azért jó ez a film, mert bemutatja az olyan egyéniségek találkozását, amikre rendes körülmények között soha nem került volna sor az öt fiatal közül, mert egyikőlyük sem kereste azt megelőzően a másik társaságát és a film pont erre világít rá, hogy miként reagálnak egymás dolgaira és hogyan alakalmazkodnak más életfelfogásban és körülményekben élő fiatalok.
Persze a vége egy kissé elcsépeltre sikerült, már amennyire ez a megállapítás helytálló ennél a filmnél, mert a film egyedisége tényleg etalon lehet ebben a kategóriában, mégis úgy vagyok vele, hogy nem zavart ez a befejezés, de simán el tudtam volna képzelni egy egészen más lezárást is neki. Persze így sem lett rossz.
Dráma kategóriában a tini srácok életéről szóló filmek közül énnálam leginkább ez és a Változó világ számít a legjobbnak. Érdemes megnézni őket.


14. Weser (2011-02-06 18:32.34)  
Nagyon jó kis film.


13. Lexi (2011-01-02 10:09.09) aaaaa
Nem volt rossz,bár egy kicsit jobbra számítottam


12. Picikee666 (2010-11-05 10:00.26) aaaaa
Nekem nagyon tetszett ez a film, a mondanivalója a tanulság minden :):)


11. Az utolso szamuráj (2010-07-30 15:25.38)  
Majd ha oda felülre az van írva,ide csak azok írhatnak,akiknek tetszik,kinyithatod a pampuládat.Köszi.
Amúgy a film valóban nagyszerű.Bár minden rajongója rájönne,az emberi ízlés igen széles skálán mozog.


10. Veruciraptor (2010-07-30 15:02.49) aaaaa
Nekem nagyon tetszett. Olyan mintha nekem rendezték volna. Akinek meg nem tetszik az tartsa meg magában amit gondol és ne írkáljon semmit mert akik szeretik nem kíváncsiak rá. Köszi


9. Ancsa2005 (2009-09-02 21:28.23)  
Nekem tetszett a film. Kellemes kikapcsolódást nyújtott, főleg Judd Nelson karaktere tetszett benne.


8. Az Ideális Szeszkazán (2009-06-18 20:28.17)  
Egyetértek Sir Anthony-val. Talán csak annyit lehetne még hozzátenni, hogy ez a Nelson fiú nemcsak a szerep erejéig volt egy senkiházi lőkötő, hanem a filmográfiáját elnézve, egész színészi pályafutása alatt is.

értékelés:

színészi játék: 5/3
rendezés: 5/4
történet: 5/3
látvány: 5/3
zene: 5/4

összesen: 10/6.0 (60%)


7. Hopkins (2009-06-18 13:38.23) aaaaa
Kissé ledöbbentem az imdb 7.9-es (!!!) átlagán. Önmagában sem lenne ez egy akkora film, de a végével rendesen elbarmolták szerintem. Teljesen irreális és elképzelhetetlen szituációk tömkelege. SPOILER! Pl senki ne mondja nekem hogy kisminkelik a különc punk csajt aztán hirtelen a semmiből bumm össze is jön a focistával (természetesen - bár ez a filmből nem derült ki - gondolom a stílusa is varázsütésre megváltozott a csajnak, ami szép, csak szerintem ez nem így működik). Vagy a lázadó srác és a csaj esete, akik végig ölik egymást, a szimpátia legkisebb jelét sem lehet köztük felfedezni egymás iránt, de azért ők is összebújnak, csak azért mert rájönnek hogy mindkettőjüknek vannak problémáik... SPOILER OFF!!! Szóval ez számomra teljesen hihetetlennek és valószerűtlennek hatott, és eléggé elnagyoltnak. Maga a téma (különböző felfogású és stílusú emberek összezárása, akik fokozatosan megismerik egymást) és az üzenet (ne ítéljünk elhamarkadottan, ne legyünk sztereotípak) lejött, emellett szórakoztató is volt, de a végével nálam elvágta magát. Ha csak szimplán elfogadják egymást és kimarad a rózsaszín giccsparádé a végére akkor rendben van, így gyenge közepes.


6. Lasimoci (2009-03-27 18:46.17) aaaaa
Hughes mozija bizony már kult-státuszt élvez. Későbbi tinifilmek is "hivatkoznak rá" (Amerikai pite, Már megint egy dilis amcsi film).
A színészi játék jó, a zene frankó.
Érdemes csekkolni!


5. Amanda47 (2009-03-03 18:50.50) aaaaa
Szupi film nekem a végén az tetszik amikor összejönnek!


4. Mildi0525 (2008-05-30 12:43.48) aaaaa - (válasz Znjuci 3. hozzászólására)
Hát a srácok hangulata elég szélsőségesen változott a film során. De a legvége happy end lett. A fekete hajú csajszit a vöröses hajú lány egy kicsit kisminkelte (szerintem nem épp előnyösen) és így nagyon bejött a sportos pasinak és összejöttek. A vöröshajú csaj a végén bement a szertárba, ahová a tanár azt a szókimondó srácot zárta és végül ők is összejöttek. Ja és a legvégén mindenki hazament.
Hát dióhéjban ennyi... :-)


3. Znjuci (2008-05-13 15:32.08)  
valaki elmondaná mi lett a legvége, mert nem tudtam megnézni és kiváncsi vagyok rá?



2. Facica (2008-05-13 14:48.37)  
teccett! semmit nem változott a fiatalok problémája 20 év alatt! jó mongyuk az amerikaiak kicsit előttünk jártak.. de télelg kiakasztó h ott az akkori iskolák öccör színvonalasabbak mint nálunk most! de mind1 mi meg okosak vagyunk:D


1. Tukker (2008-05-13 14:22.57) aaaaa
Nagyon megfogott a film hangulata..Az embertípusok felsorakoztatása ilyen szélsőséges módon...hát elgondolkodtató film lett az szülő-gyerek viszony megdöbbentő jelentőségéről!!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekPirosalma2, 2024-02-06 03:4726 hsz
KérdésekEdicske, 2022-10-20 14:082 hsz
KeresemEdicske, 2022-10-20 14:061 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk