Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az ördög maga
- Film Café, 08:35
Mindent bele, fiúk!
- Moziverzum, 08:40
Az ügynökség
- Viasat Film, 08:55
Egy makulátlan elme örök ragyogása
- HBO2, 09:16
Hősök kora
- Film Mánia, 09:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Mire gondolsz most?
A sógun (sorozat) - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Keresztúton aaaaa
Perényi László aaaaa

 

Xanadu hozzászólásai

Ugrás Xanadu adatlapjára

1 2

Támadás a Fehér Ház ellen - Vélemények

2013-08-22 00:45.28
Igazad van, mindig is az volt. Én tévedésből kihagytam a "végleg" szócskát, így szólna igazándiból: Ja, és ez azt jelenti, hogy A.Fuqua is végleg átment kommerszbe?
Itt arra gondoltam, hogy a Training Day és a Brooklyn's Finest minősége után valami komolyabb drámaibb filmek következhetnek tőle, erre visszatér a Replacement Killers-féle stílusához ahol a fegyvereké a szó és nem kell sokat gondolkodni. Na de az se baj, csak tovább termeljen.


2013-08-22 00:44.42
Igazad van, mindig is az volt. Én tévedésből kihagytam a "végleg" szócskát, így szólna igazándiból: Ja, és ez azt jelenti, hogy A.Fuqua is végleg átment kommerszbe?
Itt arra gondoltam, hogy a Training Day és a Brooklyn's Finest minősége után valami komolyabb drámaibb filmek következhetnek tőle, erre visszatér a Replacement Killers-féle stílusához ahol a fegyvereké a szó és nem kell sokat gondolkodni. Na de az se baj, csak tovább termeljen.


Túl a fenyvesen - Vélemények

2013-08-21 01:58.41
Olvasva néhány véleményező sorait, örülök annak, hogy már több éve nem nézek trailereket pontosan azért mert nagyon is befolyásolhassák az elvárásainkat. Most is ellenálltam és cserébe kaptam egy jól sikerült kemény drámát. Nem mindennapi sorsok tárulnak elénk, a játékidő hosszú de minden jelenet a helyén van s egy percig sem unalmas.
Ez egy olyan "színészes" film ahol meg kell mutatniuk mit is tudnak valójában, vagyis nincs jópofizás hanem elő az érzelmekkel. Eva M. és Rosy B. átlagon felüliek voltak, B.Cooper és R.Gossling korrekt, bár az utóbbinál olyan érzésem volt, hogy ismétli önmagát a Drive-ból. A fiúkat játszó színészek is megbirkóztak a feladattal, B.Greenwood és R.Liotta pedig bebizonyították, hogy nincs kis szerep még ha csak pár percig is vagy a vásznon. Az író-rendező D.Cianfranceről pedig még hallani fogunk.
És még valami, ez a film egy dologban nagyon emlékeztet a Psycho-ra.


Támadás a Fehér Ház ellen - Vélemények

2013-08-21 01:08.17
Die Hard a Fehér Házban. Valahogy úgy is lehetett volna, hogy John McClane turistaként vagy az elnök régi ismerőseként ott áll a kerítésnél amikor azt berobbantsák, így ő megy be G. Butler helyett az Olympusba és túljár a koreaiak eszén mint ahogy azt tőle megszoktuk.
Ez a film nagyon is élvezhető, persze először félretesszük egy kicsit a logikát és nem terheljük magunkat a különböző hibákkal és lehetetlen dolgokkal, elvégre nem dokufilmet akarunk nézni.
Igen, az utolsó Rambo óta nem volt szerencsém ilyen jó aprításra nagy kaliberű géppuskákkal. Az akciójelenetek zúzósak, a közelharcok kemények (totál hardcore), a főhős nem bénázik hanem egy igazi hóhér. Az új ellenség pedig, mármint a koreaik, sokkal tökösebb mint az eddigi összes náci/japán/orosz/arab/szerb avagy az Amerikát gyűlölő népek hada.
Ilyen filmben sajnos elkerülhetetlenek a giccses nagyszabású amcsi dumák a szabadságról, az országról, becsületről, bátorságról, örökségről...De Hollywood már csak ilyen, és ha mindezt le tudjuk nyelni akkor egy jót mozizhatunk.
Ja, és ez azt jelenti, hogy A.Fuqua is átment kommerszbe?


Feledés - Vélemények

2013-08-18 05:23.58
Tökéletes sci-fi. A Matrix óta nem láttam ennyire jól sikerült alaptörténetű filmet.
Talán SPOILER.
Míg a Matrix-ban elég korán megtudjuk az emberiség kudarcát és sorsát amit a gépek elrendeltek neki, az Oblivion alkotói mesteri módon vezetik a történetet a nagy döbbenetig...
És nem fontos honnan merítettek, melyik filmekből vettek kölcsön, ez a mese nagyon hatásos.
És azt is be kell vallani, T.Cruise az egyike azon sztároknak akik nagyon ritkán tévednek ami a szerep- és produkcióválasztást illeti.


Boszorkányvadászok - Vélemények

2013-08-18 04:58.41
Mit is lehetne várni egy ilyen címtől? Tommy Wirkola hű maradt a Dead Snow-ban megalapozott stílusához és még tett is rá egy lapáttal: komolytalanság, lökött humor és kaszabolás minden mennyiségben. Szórakoztató.


G.I. Joe - Megtorlás - Ki mire számít ?

2013-08-18 04:37.07
Régen nevettem ilyen jót egy véleményen. Tiszteletem. És sajnos megvalósult a szimpla rossz előérzeted.


2013-08-18 04:33.05
Máglyára vele!


G.I. Joe - Megtorlás - Vélemények

2013-08-18 04:29.48
Riszpekt.


Csapda (2013) - Vélemények

2013-08-18 04:18.48
Dwayne The Rock Johnson egyike a producereinek is ennek a filmnek, ezért érthető a törekvése, hogy bemutatkozzon drámai színészként is ami többé-kevésbé sikerült neki. Több színjátszó spiritusz van ebben a pankrátorban mint az összes Arnie/Seagal/Norris-féle verőlegényekben együtt. Csak az a Disney időszak ne lett volna...
A film korrekt, de legvégéig csavartalan, vagyis majdnem mint egy valós történet illusztrációja. Az igazi gyöngyszem benne Barry Pepper mint Serpico, akit valószínüleg elfogott a kaméleon-szindróma, mivel már a True Grit-ben is láttuk hasonlóan felismerhetetlen kiadásban.


Transz - Vélemények

2013-08-18 03:27.22
Rosario Dawson. Az első dolog ami szembetűnik, hogy ezek a színésznők ahogy idősödnek, nem is tudom, talán érzik, hogy megy az utolsó vonat és vonzó szeretők és romantikus hősnők helyett nemsokára tinik anyukáit vagy ments Isten nagyikat fognak játszani, ezért amit fiatalabb korukban nem nagyon mutogattak most ám megmutatnak mindent. Nézd Helen Hunt a Kezelésben valamint Marisa Tomei a Pankrátorban.
Máskülönben a film hidegen hagyott, a csavarok nem ütöttek akkorát. Egy biztos, hangulat kell hozzá. Írjak valami jót is: megint bevált az a jellegzetes Danny Boyle-os zene.


Déja Vu (2006) - Vélemények

2013-06-18 20:57.18
Igazán szeretem az időutazásos filmeket és nem is annyira fontos számomra, hogy minden logikusan magyarázható legyen, szóval nem keresek a kákán is görcsöt, de a "Dézsa Vú" nálam nagyon nem nyert. Annyi helyen nem tartsa a vizet a történet és a forgatókönyv, hogy sajnálnám az időmet a felsorolásukra. Máskülönben az időparadoxon problémáin kár sokat agyalni.
Szerintem még Denzel sem értette teljesen mit forgatnak, de mivel már annyiszor együttműködött T.Scottal egyszerűen röstelte elutasítani az öreget, és egyben az öt közös munkájuk közül ez lett a leggyengébb. Elképzeltem Denzel és a többi a színész arcát a díszbemutató után...
Tehát nincs gondom az időutazásos mesékkel, csak élvezhetőek legyenek mint a "Terminator", "Twelve Monkeys", "Timescape", "Looper", "H.Potter Azkaban" stb, és egye fene a logikát és a tudományt, meg a józan észt hisz csak szórakozni szeretnénk és élvezni a filmet. De ez a mozi sajnos arra képtelen.


Megáll a világ - Vélemények

2013-06-16 14:30.59
Ezt is megértem, hogy sírjak egy Sandler filmen. Nagyon kellemes meglepetés volt. Tökéletes dráma, ízlésesen adagolt humorral. Ezek után megjegyzem az író-rendező-színész Mike Binder nevét.


Harcosok klubja - Vélemények

2013-05-23 19:36.12
Végre valaki akinek szintén nem tetszett. Már azt gondoltam valami nincs velem rendben, hogy csak nekem nem jó film ez a mindenki által imádott, túlságosan meglepni és sokkolni akaró zagyvaság. Bezzeg ha a nézőnek nem jött le mit is akartak az alkotók mondani, akkor már a többség az "Alacsony IQ klubjába" sorolja.
Nálam a "Harcosok klubja" egy különleges filmek klubjába tartozik, mégpedig az "Erősen túlértékelt, értelmetlenül agyonajnározott filmek klubjába".
Kezdhettek anyázni.


Az utolsó műszak - Vélemények

2013-04-29 23:30.56
Gondolom a rendőrakadémián elsők között azt tanulják, hogy a társuk és saját életüket értelmetlen hősködéssel ne tegyék ki veszélynek. Máskülönben relatív jól fejezed ki magad annak ellenére, hogy nem vagy magyar.


Az ítélet (1982) - Vélemények

2013-04-01 10:39.49
Kár, hogy csak most néztem meg ezt a filmet.
Paul Newman talán legjobb alakítása, és kétségkívül Sidney Lumet pályafutásának legerősebb rendezése.


Az utolsó műszak - Vélemények

2013-03-22 19:25.12
Így kell védeni a filmet ami tetszett! Most komolyan, érveket hozol fel de közben nem sértegeted az eltérő látásmódú kritikus véleményezőt (amivel már többször is találkoztam ezen az oldalon). Véleményre ellenvélemény.

--Az első akciónál D.Ayer a bűnös, bírt volna várni csak egy-két másodpercig és csak azután kiküldeni a színeszeit a kamera elé, így nagyon komolytalanra és vadnyugatosra sikerült. És nem, nem kötöttem volna bele abba ha az ajtó mögül lövöldöznek, hisz az ilyet már megszoktuk.

--A vágóhídas jelenetnél teljesen igazat adok, hisz minden ablak/ajtó zárva volt. És hálistennek, nincs személyes tapasztalatom és nem is szeretnék. Méghogy a ház kondomként szolgált? Nagyon jó megjegyzés.

--A latinó banda bénázásá. Igen, számtalan olyan film van mint amilyet említesz és nem is lenne evvel a jelenettel semmi bajom, ha egy Csupasz pisztoly vagy Tango & Cash fajta filmet néznék, de az alkotók láthatóan nagyon törekedtek, hogy egy reális, utcaszagú filmet készítsenek, de figyeld meg, 10 másodpercig kattogtassák az AK 47-ekket méghozzá három darabot...Bár lett volna egy harmadik rendőr kit szitává lőnnek, és így minden rendben lenne. De így olyan béna lett.

--A közhelyek "sületlen" elemezgetése meg azért történt mert már annyira beidomítottak bennünket a filmkészítők, hogy már jelez a kislámpánk amikor olyan képsorok következnek - nősül a
rendőr, apuka lesz, apuka lett, nyugdíjba megy egy nap múlva, satöbbi, hogy már várhatjuk a halálát. És igen, ezt is közhelynek nevezik.
SPOILER--SPOILER--SPOILER. Meglepődtem, hogy egyikük meghalt? Egyáltalán nem. Csupán a közhelyeknek köszönhetően.

A D.Ayer-hoz kötődő filmekkel kapcsolatban pedig, nálam is bejött a Kiképzés, a Nehéz idők még szolíd, Az utca királyai már gyengécske és sajnos Az utolsó műszak sincs tőle messze.
További jó filmezést.


A kezelés (2012) - Vélemények

2013-03-21 20:55.27
Dráma a javából?
IGEN.

Helen Hunt nagyon bátor színésznő és itt nagyon jól játszik?
IGEN.

John Hawkes-t nem helyettesíteném itt egyik ismertebb színésszel sem?
SOHA. Nem hiszem, hogy sokan durakodtak ezért a szerepért, kevésnek lett volna ennyi mersze.
Ugyanez jellemző H.Hunt-ra is.

William H. Macy nélkül élvezhetőbb lett volna?
NEM.

SPOILER
Tud a film könnyeket kicsalni az ember szeméből?
IGEN. Megkönnyeztem a jelenetet mikor megbeszélték, hogy mindkettőjüknek a legjobb lenne ha véget vetnek a terápiának.

Giccsesnek sikeredett a film?
EGYÁLTALÁN NEM.

Ezért megyünk moziba, ezért nézünk filmeket?
TELJES MÉRTÉKBEN.


Vadállatok - Vélemények

2013-03-17 19:34.31
Sajnálom, de Oliver Stone is azok filmesek közzé iparkodik akik már elindultak a lejtőn lefelé. Kár érte, mert aki olyan filmeket írt alá forgatókönyvíróként, rendezőként vagy akár mindkettőként mint az Éjféli express, A sebhelyesarcú, Salvador, Szakasz, Született július 4.-én, JFK stb. az többet érdemelne egy ilyen felesleges, lapos filmeknél.
Hiába a sok nagy név, a pazar képvilág és az itt-ott sokkolni akaró jelenet, a film megnézése után csak egy nagy űr maradt.


Az utolsó műszak - Vélemények

2013-03-17 03:34.05
Ayer egy zsaru-őrűlt, ezt már többször bebizonyította, de annak ellenére, hogy szeretem a zsarus filmeket is, ez a stílus nálam most nem nyert. Lehetne-e még fokozni a kamera rángatózását?

Olvastam, sokan el vannak ragadtatva e alkotással, még a "remekmű" jelző is előkerült, pedig valljuk be nem kevés hibája van a filmnek.

SPOILER
-- Az első akciójelenet abszurd. A zsaruk kiszálnak a kocsiból és félelmet nem ismerve tüzelve lépkednek a rájuk lövő banditák felé. Nem hiszem, hogy így tanítsák az akadémián...
-- Hőseink találnak egy vágóhidat egy utcai házban, hol emberi testrészek különböző rothadási stádiumban hevernek mindenfelé, és a bűzt csak ők érzik, a szomszédok nem, és a hívás nem is a szomszédoktól jött a kibírhatatlan bűz miatt, hanem egy nő aggódott az idős édesanyjáért aki egy ideje nem jelentkezik...
-- A latinó banda nagyon béna. Gondolom 3 Kalasnyikovból szorták az ólomot a csapdába sétáló zsarukra és csak egy rendőrrádiót találtak el...
-- Ugyanúgy a kivégzésnél is, amikor golyózáport zúditanak az egy méterre tőlük fekvő hőseinkre, és egy sem találja el a fehér srácot...
-- Közhely közhelyet ér. A fehér megnősül, szóval ő fog meghalni. Vagy a latino, hisz neki babája lett. Nem, mégis a fehér mert megtudta, hogy apuka lesz. Vagy mégis...
--Végül is mennyien kameráztak ebben a történetben? Először Jake kezében van egy, majd mindkét rendőr zsebén, akkor a bandás latino csajnál is van egy, a végén már mindenki fölvételez...Dokumentumosnak akarták, ami ma nagyon divat, de sajnos olyan zűrzavarosan sikerült. Máig szerintem "Az erő krónikája" mutatott legjobb megoldásokat ami a doku-stílust ileti.

De írjak valami jót is, ne csak szapuljam a magas pontszámot elért filmünket. Mondjuk a színészek jók. A két főhősnel az az érzésem volt, hogy ők tulajdonképpen Bale és Rodriguez a "Nehéz időkből", ha tegyük fel mindketten zsaruk lettek volna, persze.


2013-03-17 01:54.56
Teljesen egyetértek. Többször abba akartam hagyni, de mégis végigszenvedtem.


Nincs bocsánat (1992) - Vélemények

2013-03-14 22:50.32
Megnéztem melyik filmek voltak jellölve abban az évben a "Globe-Bafta-Oscar" díjakra és rátok hagyom, hogy elgondolkodjatok, tényleg a minőség győzött-e 1993-ban?

Egy asszony illata (Martin Brest), A játékos (Robert Altman), Egy becsületbeli ügy (Rob Reiner, nem jelölték mint rendezőt), A síró játék (Neil Jordan), Szellem a házban (James Ivory)

Bafta győztes: Szellem a házban / Robert Altman
Globe győztes: Egy asszony illata / C.Eastwood

Ja, és még valami. "Hős korszak" nem helyes, de már a "hőskorszak" rendben van. Gondoltam kijavítom magam mielőtt egy hajszálhasogató elkezd papolni a helyesírásról.


2013-03-14 22:27.19
Most néztem meg másodjára. Először valamikor a 90-es évek közepén, és akkor nem tetszett. Sajnos, most sem.
Nem tudom megmagyarázni a rengeteg díjat amivel feldíszítették ezt az alkotást. Ezért is néztem meg újra annyi év után, mert azt gondoltam akkortájt fárradt lehettem vagy nem voltam ráhangolva és nem értettem meg az értékeit.
Még mindig nem értem az értékeit.
Rendben van, ott a tiszteletadás a vadnyugati filmeknek, kiöregedett berozsdásodott valamikori rosszfiúk, "megváltoztunk, már jó útra tértünk", a brutális sheriff érdekes figurája és a nem mindennapi hozzáállása a igazságszolgáltatáshoz stb. Ez mind szép és jó de legjobb indulatból is csak közepes.
4 darab Oscar, méghozzá a legjobb filmért járó és a rendezőért, valamint számtalan más elismerés szerintem egy kicsit túlzás. Ez a film is csak azért lett annyira felajnározva mert hozzányult a filmművészet egyik gyönygyszeméhez, a Western-hez, méghozzá egy nem megszokott önkritikus módon. Az író David Webb Peoples lerántja a leplet a szeretett hős korszakról és eredményként a filmszakma vadul elkezd díjazni.

Nálam felkerült a nagyon túlbecsült filmek listájára.


James Badge Dale - Vélemények

2013-02-24 00:41.47
És mit szólsz hozzá a "Fehér pokolban" valamint a "Kényszerleszállásban"? Nyúlfarknyi szerep mindkettő igaz, de azért meghatározó ám.


Kényszerleszállás (2012) - Vélemények

2013-02-24 00:28.39
Egy korrekt dráma. És az ami elsőre eszembe jut a film megnézése után: átlagon felüli színjátszás, még a kissebb epizódoknál is. Különösen J.B.Dale lepett meg a korházi lépcsőházas jelenetben, valamint P.Gerety mint a légitársaság tulaja.
És ez mind megint odavezet, hogy a jó színészi teljesítmény a jól megírt karaktereknek köszönhető, vagyis alapos a filmkönyv.
A magyar cím megfelelő, sokkal jobb mintha csak átfordították volna. Szerintem a "Süllyedés" is elmenne, de akkor Denzelnek hajoskapitánynak kellene lennie...
Na jó, azt hiszem most már abbahagyom...


Az Argo-akció - Vélemények

2013-02-17 12:54.11
Ez a Géza gyerek azért tud valamit. A Good Will Hunting filmkönyvéért járó Oscar után úgy voltam vele, hogy Gézukám most szerencséd volt de több arany szobrocskát az életedben nem fogsz kapni.
Ám az elmúlt rendezői munkái után már nem vagyok ebben annyira biztos...

Jöjjenek a POZITÍVUMOK:
1- Tudjuk a végkifejletet, mégis izgalmas a reptéri jelenet.
2- Lester Siegel rendező figurája, amit véleményem szerint más színész is jól tudott volna alakítani, és ezzel nem Arkin ellen vagyok (kit kedvelek), de valjuk be, ilyen szöveggel és beszólásokkal nem nehéz megkedvelni egy szereplőt sem.
3- A hazatérendő hatost alakító színészek játéka valamint Bryan Carnston(persze ez mind a jó filmkönyvnek és Géza tudásának is köszönhető, mert lehetsz te jó színész ha nem jól tudnak kezelni).
4- A hasonlatosság John Chambers maszkmester és az őt alakíto Goodman között.

Végül a NEGATÍVUMOK:
1- Géza túl macsó Tony Mendezként
2- Az igazi hősök a kanadaiak, de az amcsik úgy állítják be, hogy megint ők a tökösek, pedig ha a kanadaiak elutasították volna a kimenekült hatost, nem lett volna kit kimenekíteni...
3- Mendez családi szála szerintem egy kicsit fölösleges, de egyszerűen kötelező egy amer filmben, mert így hitelesebb talán a karakter...
4- Az "Argo f**k your self" beszólás, de ha már ezt mondták, hát akkor ezt mondták...

A lényeg a lényeg, ez a film jól sikerült, akármennyire amerikai is. Géza gyerek, várom a következőt és fogom a csipiszt.


Égszakadás (2012) - Vélemények

2013-02-17 02:48.58
Hát gyerekek...Mit jelent a jó marketing. Előre elhitették velünk, hogy ez a film nem csak jó lesz, hanem a Bondok talán legjobbja is. És mi elhittük...
Igazán akartam volna szeretni ezt a filmet,reméltem lesz olyan mint a Casino R. és tudtam jobb lesz mint a Quantum, mert attól nem nehéz jobbnak lenni.
Ime a szerény véleményem.
SPOILER!!!

POZITÍVUMOK:
1- Ütős nyitójelenet, Bondhoz illő
2- Bondot hosszú idő után újra meglövik
3- Adele és a filmcímzenét követő képsorok
4- Q és a "nem kell sok kütyü"
5- Aszton Marci
6- A Skyfall családi ház és egy kis múlt feltárása
7- M halála, egyben Bond kudarca, jót tesz a
mesének.
8- Nem nagyományos 007-es történet.

Kérdéseket felvető botlók, hibák és értelmetlenségek (itt nem a realizmusról van szó ami egyébbként sem jellemző a Bond filmekre, de ezek a dolgok igazán szemet szúrnak)vagyis a NEGATÍVUMOK:
1- Bond túléli Törökországot, nem tudjuk meg hogyan, mikor újralátjuk már szeretkezik is teljes gőzzel
2- Miért várja meg Bond Shanghai-ban, hogy a rossz fiú elvégezze a merényletet? Ez nem jellemző rá.
3- Silva elfogassa magát, hogy bekerüljön az MI6 új bázisába, miért tette? Hogy megfenyegesse M-et és végül megszökjön? És nem is láttuk hogyan szökött meg. Hogyan járt túl az őrök eszén?
4- Miért választottak olyan helyiséget Silva fogvatartására ahol ajtó van a padlón és lejáró az alagútba?
5- Ha már Silva el akarta magát fogatni Bonddal, miért akarta megöletni Macau-ban?
6- A komodói sárkányok...Tyűha.
7- Silva szökik az alagútban, Bond elkapja a létrán, Silva bombát robbant a mennyezeten és a vonat belerohan a robbanástól keletkezett lyukba. Micsoda időzítés...
8- A Skyfall ostroma...Először jön a gyalogság melyet könnyedén semlegesítenek a Home Alone-ból ismert trükökkel, majd utána jön a légi erő. Lehet, hogy a légi erővel kellett volna kezdeni...
9- Ha már a Skyfall birtok volt a cél és a leszámolás helye, miért az Istenért nem szólt Bond az MI6-nak, így végül úgy nézett ki, hogy maguk maradtak ezen a világon a gonosz ellen.
10- Nekem úgy jött le, hogy Silva haragszik M-re, de Bonddal viszont huncudkodna...
11- Silva emberei között csak verőlegényeket lehet látni, egy okostojást sem. Pedig a csúcs hackerezés az erőssebbik oldaluk...
12- Silva évekig árnyékban élt, tette a gonoszságokat névtelenül, gazdagodott, nem volt cége, nem vonta magára a figyelmet, most mégis rábeszéli az embereit, lépjenek ki az árnyékból, nem azért, hogy milliárdokat keressenk és uralják a világot, hanem, hogy ő bosszúból kinyírja az MI6 első emberét...Mivel tudta csak rávenni őket, mikor addig mindannyiuknak úgy volt a legjobb, hogy nem is tudnak a létezésükről?
13- Alapjában egy igen gyenge filmkönyv.

A lényeg a lényeg, hogy ez az alkotás nem sikerült valami jóra, pedig annyira drukkoltam. Nem csodálkozok nagyon a magas pontszámon amit itt vagy más hasonló oldalakon elért, hisz volt már részem ehhez fogható meglepetésekben, csak az a kár, hogy ugyan az történik mint a Brosnan-féle Bonddal (hogy csak az újabb Bondokat említsem), egy jó Goldeneye után jött a nagy hanyatlás.
Reménykedem, hogy a legközelebbi OO7-es megközelíti az első Brosnan és az első Craig minőségét.


Toy Story 3. - Vélemények

2010-11-29 04:56.12
Hát gyerekek...Végre volt szerencsém családostul megnéznem a várva várt 3. részt, és mit is mondjak...
Mint 41 éves "kiégett vénember" (ahogyan titulálja a tisztelt Delpiero:) a hozzám hasonló véneket) mondhatom, hogy relatív hosszú filmkedvelő utamon és sok megnézett film után, most azon gondolkodom, mikor sírtam utoljára egy rajzfilm miatt...
Az utolsó jelenet, amikor a felnőtté váló Andy elviszi a játékokat a kiscsajnak, az egyik legszebb jelenet amit láttam filmen az utobbi években.
Gyönyörű mozi.


Végrehajtók - Vélemények

2010-09-25 23:03.17
Az első gondolat e film megnézése után: igazán nehéz valami újat kitalálni manapság. Rendben van, első látszatra eredetinek tűnik, mert még ilyet nem láttunk. Vagy mégis?...
Van itt merítve több helyről, főleg Monty Pythontól, amit nem is takartak el (egy jelenetben a két végrehajtó Montyt néz a TV-n). Szóval miért déja vu? Ezért: M.Python Az élet értelme, Brazil, Logan szökése, Oldboy...és van még biztos, jelenleg ezek jutottak eszembe.
Na de sebaj, ez még mindig nem ok megvetni e filmet mivel nagyoktól vettek kölcsön és jól használták ki a mese érdekében. Bár csak a többiek is tudnának ilyen jól lopni ha már az eredeti ötletekre képtelenek...


Farkasember (2010) - Vélemények

2010-06-24 09:33.05
Látom figyeltél az órán...
Nagyon ügyes húzás Beniciotól aki mellesleg az egyik producense a filmnek. Mivel ez riméjk, nem tudom, hogy az eredetiben említik e finom kis részletet.
Na de...Emiatt, ha már a mami húzd rá czigány volt, az alkotóknak oda kellett figyelniük egy csekélységre, még pedig a másik Talbot fívér arcvonásaira, és itt nem a hullára gondolok hanem a fejre amit Benicio tart a kezében a lidércnyomásos jelenetben. Hát akárhogy nézem, az nem egy latino pofa...Hajszálhasogató vagyok?


1 2
Nyers vegyes és galagonya virágpor

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk