Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Szepi és a Szörny
- Mozi+, 03:00
Bosszú szeretetből
- Film Mánia, 03:00
Szezon
- Magyar Mozi TV, 03:05
Darabokban
- HBO2, 04:21
Pókok
- Film Mánia, 04:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A híd aaaaa
Bruce Lee aaaaa

 

Fórum - A kezelés (2012) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

26. Captain Al (2015-10-30 14:50.02) aaaaa
Ez olyan jó film,komolyan? Nem tudom miből gondoltam hogy tetszeni fog. Mondjuk az ötlet nem volt rossz, de sokkal jobbra is sikerülhetett volna.


25. Hajrá KTE (2015-07-15 17:04.20) aaaaa
A nem túl ismert Ben Lewin egyszer csak gondol egyet és 18 év után visszatér egy ilyen filmmel.. És Milyen jól tette.
Olvasom itt, hogy giccses meg mit tudom én...
Nem egy filmet néztünk?
Szerintem nagyon érdekes maga a történet ami, hozzá kell tenni, megtörtént dolog, szóval egy igazi eseményt hogy máshogy lehetne leforgatni? Ezért sem értem ezeket a hozászólásokat... John Hawkes óriásit alakít, Helen Hunt hozza a kötelezőt Macy pedig, hát Macy..
Én kellemeset csalódtam a filmben és szerintem joggal jelölték Oscar díjra



24. Krisz papa (2014-09-18 21:46.35) aaaaa
Végre egy izlésesen, finoman elkészített romantikus dráma, melyben van humor, érzékiség, szex, elegancia, intelligencia, jelentős mondanivaló, átérezhető történet, és nagyszerű játék. Fel nem foghatom, hogy lehet ilyen kiszolgáltatottan, tehetetlenül, de mégis jókedélyűen élni. Az erő, ami ebben az emberben megmutatkozott példaértékű. Az erő, amely nagyfokú műveltséggel, és értelemmel párosult, és mégis a helyzetéből fakadó naívitása, és gyermeki kiváncsisága teszi annyira szerethetővé.
Szerintem akarok hinni abban, hogy van ennyire tiszta, gyermeki felnőtt lélek is a világban, kell ebben hinnem.


23. Sötétszív (2014-02-24 00:53.41) aaaaa
Ben Lewin filmjének témájául igen merészet választott:egy egész életen át vastüdőben lévő férfi szexelni akar, s így találkozik egy szexterapeutával. Mint mondtam, elég merész a téma. Könnyen elmehettek volna egy olyan irányba, ami nevetségessé tehette volna ezt az igaz történetet. De hála aí Jó Égnek, és a remek forgatókönyvnek, meg rendezésnek, és színészeknek a film végül jól sikerült. John Hawkes remekül játszott, akárcsak Helen Hunt, de szerintem a pap szerepében látható William H. Macy volt a legjobb. Ez a film azt mutatja meg, hogy a legrosszabb sorsú emberekben is ott van a teljes élet utáni vágy, a szex utáni vágyódás. S ez egy jó filmben lett bemutatva, amelyet többször is meg lehet nézni.


19. KapiGabi (2013-08-16 11:58.43) aaaaa
Tetszett.


18. Az utolso szamuráj (2013-08-04 19:05.29) aaaaa
Láttunk már ilyet.Sírtunk is ilyesmin.
Kit érdekel.
A Kezelés igencsak jó film,mely története magában hordozza a "giccs" mint olyan létjogosultságát:mégis,mikor már-már a film meglépné ezt a lehetőséget,az alkotók behúzzák a féket.A történet egy mozgássérült férfiról szól,aki a szexet 36 éves koráig még nem ízlelte meg soha,ezért úgy dönt,egyszerűen szólva,neki dugnia kell-erre a felismerésre egy be nem teljesült szerelem vezeti rá.Keres hát némi segítséggel egy szexterapeutát,és lesz egy pap barátja is,aki bár a testiségben kétségtelen sok segítséget nem tudna nyújtani elméleti síkon,ám baráti érzelmekkel fordul Mark O'Brian felé.
True story,Mark valós személy volt,aki élete jelentős részét vastüdőben élte le:de mint férfi,a biológia működött nála,ejakuált a lepedőre.A szex az agyban kezdődik,és testnedvben végződik:ám ez a kis apró gyöngyszem ennél jóval több.
Mert...valahogy körbelengi a szeretet,a báj és az,hogy bár a téma-többeknek,apácáknak meg le se írom,kiknek-necces,azt hihetetlen könnyedséggel tálalják,pedig Helen Hunt az esetek nagyrészében meztelen és egész bevállalós jeleneteket eljátszik-lásd fejre ülve nyalatás.Ám mégsem ez-vagy ez is-a lényeg,hogy valaki hogyan veszíti el a szüzességét,hanem hogy valaki hogyan találja meg elvileg nyomorúságosabb életében a boldogságot.
Amibe társ,nő,szeretet és az is beletartozik,hogy dugni is tud.
Talán emiatt lóg ki kicsit a képből Cheryl családi élete,és valahogy ott pár kérdést jobban ki lehetett volna bontani:de,így se tudok mást adni rá,mint a maximumot.Ebben persze szerepük van a csodálatos színészeknek-John Hawkes,Helen Hunt és az isteni William H. Macy-a humornak,ám mégis leginkább annak,amit a film sugall.
Meg...az emberségnek,kedvességnek.Legyek bár sokak szemében szemétláda,rideg,lenéző,és legfőképp szexmániás,nekem ezek számítanak igazán.Ez a férfi,aki hátrányból indult,3 csodálatos nő segítségével teljes életet élt,teljesebbet,mint sokan környezetemben,ismerőseim közül,volt igazi barátja is,és a humora se hagyta cserben.

Isten áldja meg a nőt,néha tapintatukat,segíteni vágyódásukat,kedvességüket...és hogy lábuk közt ott van a PINA,majd mindennek értelme.
Hogy nem így lenne??Barátom,akkor te a másik oldalon rúgod a labdát vagy Langelus szűzkaszárnyájába van bejárati kulcsod.


17. Törölt felhasználó (2013-06-24 10:37.53)  
Scal néhány mondatára reagálva (elnézést, a krititkát még nem olvastam a linken)csak egy kérdés: ezen az alapon ki a tökömet érdekel egy földrész megmentése, egy kutya hűsége, egy szerelem története, vagy az Első, a Második meg az akármilyen Világháború megfilmesítése?
Azért van a STOP gomb, hogy leállítsd a filmet, ha nem tetszik, vagy eleve be se tedd a lejátszóba, még inkább meg se vedd, ha már a borító is irritál.
Szerintem meg annyiban jó, hogy előtérbe kerülnek ezek a történetek (lásd még pl. Életrevalók), mert a világ "egészséges" fele végre kénytelen tudomást venni arról, hogy egy nyomoréknak is vannak érzései és szükségletei, és nem feltétlenül biztos, hogy csak azért, mert testileg fogyatékos emberekről van szó el kell dugni őket egy lyukba, hadd rohadjanak el a nyomorukkal együtt. Csúnya dolog ilyet mondani? Az talán szebb, ha tudomást sem veszünk másról, csak a csodás csilivili világot látjuk magunk körül, ami nem más, mint egy merő hazugság, amit ügyesen tálalnak fel nekünk és ha elég naivak vagyunk, be is kajáljuk, mint kacsa a nokedlit?!...
De erről ennyit, nyilván nem vagyunk egyformák, ami meg nem feltétlenül rossz.

A filmről:
Mindig is csodálattal tölt az, amikor ilyen beteg emberek óriási humorral és iróniával közelítenek az élethez. Számunkra, akiknek természetes, hogy reggel felkelünk, mozog kezünk-lábunk, szabadon lélegzünk, lótunk-futunk egész nap, fel sem merül, hogy mi lenne, ha ez többé nem lenne így? És amíg rohanunk, hogy levegőt venni is alig van időnk, közben tele vagyunk panasszal és ritka az, amikor igazán értékelni tudunk valamit is. Számunkra talán nem gond normális emberi kapcsolatokat kiépíteni, de mi van azzal, aki kerekesszékhez, vagy ágyhoz kötve éli az életét, és folyton rá van szorulva mások segítségére? És igazán csak azoknak lehet pokol ez az állapot, akiknek tiszta a tudatuk...
Valószínűleg számukra is van választás: vagy elsüllyednek az önsajnálat mocsarában, vagy megpróbálnak egy olyan életformát kialakítani, amiben legalább egy kicsit emberi lénynek érezhetik magukat.
Marknak (John Hawkes kiváló alakítása) ebben van óriási szerencséje. Csupa olyan emberrel hozza össze a sorsa, akikre barátként tekinthet, akikre számíthat, és mindezt azért, mert olyan hozzáállása van az élethez, ami egyszerűen "megbabonázza" és elismerésre készteti az életében szerepet játszókat. (Nekem W. Macy volt az egyik kedvenc karakterem)
Nem volt ebben a filmben semmi vulgáris, vagy elutasítandó, nem alacsonyodott le egy pornófilm szintjére, köszönhetően az érzelmi töltetnek és a mondanivalónak.
Bár furának találtam ezt a "szexterapeutát" (Helen Hunt amellett, hogy jól néz ki, nagyot is alakít)meg a folytonos magyarázkodást, hogy mi a különbség a prosti meg a terapeuta között, de hát Amerikában szinte minden lehetséges...
A végén a vers, pedig egyenesen csodaszép volt, benne volt minden elfojtott vágy, ki nem mondott gondolat, ami csak megfogalmazódott ennek a rendkívüli embernek a fejében.
És ha valakinél kivágná a biztosítékot ez film, gondoljon arra, hogy szégyenkeznie nem azoknak kell, akik ugyan testileg fogyatékkal, de ép szellemmel élnek, hanem azoknak az "egészségeseknek", akik nem képesek tolerálni ezt a fajta másságot.


16. Thacker (2013-06-19 06:58.33) aaaaa
Öt csillag,tudható-látható negatívumai ellenére,lényegében mindazért,ami Manusman hozzászólásában olvasható.


15. Miszter88 2 (2013-05-22 19:28.14) aaaaa - (válasz Lepkelali 13. hozzászólására)
Gratulálok , ami a szíveden , a szádon :)


14. DInnyetimi (2013-05-22 18:34.01) aaaaa
Nekem giccsbe hajló, szájbarágós és sekélyes volt a film.


13. Lepkelali (2013-04-14 12:05.51)  
Az igen, Helen Hunt 5 X után sem néz ki rosszul.
Én szívesen megbasztam volna.


12. Colby86 (2013-03-22 12:51.55) aaaaa - (válasz Anitabagwell 2. hozzászólására)
Egyetértek, a téma engem sem kötött le végig, de egy jól eltalált hangulatú (nem is túl drámai, nem is túl vicces...pont jó az arány), könnyed, néhol kissé megrázó film született, nagyszerű színész alakításokkal. A főszereplő egy oscar jelölést mindenképp megérdemelt volna (a bnőm a film felénél kérdezte meg, hogy ez igazából is nyomorék?:)...na jó ő nem annyira ismeri a színészeket).


11. Xanadu (2013-03-21 20:55.27)  
Dráma a javából?
IGEN.

Helen Hunt nagyon bátor színésznő és itt nagyon jól játszik?
IGEN.

John Hawkes-t nem helyettesíteném itt egyik ismertebb színésszel sem?
SOHA. Nem hiszem, hogy sokan durakodtak ezért a szerepért, kevésnek lett volna ennyi mersze.
Ugyanez jellemző H.Hunt-ra is.

William H. Macy nélkül élvezhetőbb lett volna?
NEM.

SPOILER
Tud a film könnyeket kicsalni az ember szeméből?
IGEN. Megkönnyeztem a jelenetet mikor megbeszélték, hogy mindkettőjüknek a legjobb lenne ha véget vetnek a terápiának.

Giccsesnek sikeredett a film?
EGYÁLTALÁN NEM.

Ezért megyünk moziba, ezért nézünk filmeket?
TELJES MÉRTÉKBEN.


10. Lasliem (2013-02-22 19:57.59) aaaaa - (válasz Csucsu75 9. hozzászólására)
Egyet értek veled Helen Hunt kinézetével kapcsolatba. Talán az utolsó film amit tőle láttam a Tornádó volt. Úgy néz ki az arca mint ami nem sikerült jól. Persze ez csak annak feltűnő aki látta az arcát néhány évvel ezelőtt. A film fenntartotta végig a figyelmemet, kíváncsiságomat.
Nem számítottam rá, kellemes meglepetés volt.


9. Csucsu75 (2013-02-09 02:02.11) aaaaa
Tetszett a film erős 8. Ami bezavart a képbe Helen Hunt vasalt agyonplasztikázott arca 50 évesen legyen ötven,ettől eltekintve 38évesen nekem előkerült a zsepi!


8. AlekSeJ (2013-02-06 09:38.53) aaaaa
Igazából tetszett a film, meg aranyos volt, és igen, elgondolkodhatunk, hogy a mi problémáink mennyire törpülhetnek el egy ilyen életet és mindennapokat cipelő ember mellett. Nekünk reflexszerű és természetes egy viszkető orr megvakarása, nekik lehetetlen, vagy fájdalmas és csak fejben leküzdhető. Az ösztönökről már nem is beszélve, és azon túl mindenkinek szüksége van ölelésre, szerelmes pillantásra, odaadásra, persze nem pénzért, hazug és hamis színjátékra. És igen, ez még mindig a „jobb” oldal (már ha nevezhető jobbnak) olyan értelemben, hogy főszereplőnk még így is meg tudta ragadni az élet napos oldalát a humorával, meg tudta nevettetni a körülötte levőket, esetleg romantikus érzelmeket tudott csalni a hőn szeretett hölgyeménye szívébe a verseivel, szavaival. Gondoljunk csak bele, hogy milyen élménnyel álltunk is volna fel, ha ebben a fickóban még ez sem lett volna, ha komor, életunt és szuicid gondolatok hatottak volna a nézőre másfél órán át. Sajnálom, hogy van ilyen (bár az senkin nem segít) és nem tudom mennyire illő vagy sem egy ilyen tartalmú mozit lepontozni, de tetszésem ellenére maximum hármas fölé amit adni tudok. Lekötött és nem is ezzel volt bajom, egyszerűen csak így érzem. Meghatott, csak nem annyira, mint másokat. Részemről, mindenféle együttérzéssel is csak 3*


7. Grubesa (2013-02-05 02:43.24) aaaaa
Sokszor humoros, sokszor igen drámai film.
Szerintem 7-8/10-es film, ahogy az IMDB-én is ez a ráta.


6. Manusman (2013-02-04 19:37.50) aaaaa
Nehéz bármit is írni a film megnézése után. Az alaphelyzet és méginkább a tudat hogy vannak akiknek alapvető, általam természetesnek gondolt dolgok elérhetetlenek...
Ha ebbe belegondol az ember valahogy nevetségesnek tűnnek a saját problémái. Problémák, amelyeket roppant sziklaként éreztem maga fölé tornyosulni, komor és sötét valójukkal rámborulni, hirtelen nevetséges kavicsokká silányodtak a talpam alatt.
Nem tudok többet írni.


5. Miszter88 2 (2013-02-04 11:18.19) aaaaa
aranyos film volt , nekem tetszett
de többször nem nézem meg , egyszer belefért :)


4. Törölt felhasználó (2013-02-01 00:43.47) aaaaa - (válasz Scal 1. hozzászólására)
nem, a giccs nem itt kezdődik, hanem a gettó milliomosnál meg a war horse-nál. nyomorék ember nyomorúságának bemutatását giccsnek nevezni pedig..hát valóban, kretén dolog.


3. Scal (2013-01-15 14:06.50)  
H. Macy volt a mentsváram :D

Egy haver szerint, az Akadémia nem rajong az ilyesmiért, ők Lincolnért, meg a le Nyomorultakért, meg a többi 7-ért rajonganak.



2. Anitabagwell (2013-01-13 10:00.38) aaaaa
Részben megértem Scal felháborodását...
Nekem azért tetszett, bár engem sem érdekelt ez a téma ilyen szinten, de érdekes volt. Elég meglepő, hogy John Hawkes végül nem húzott be Oscar jelölést, ezért járt volna... elég nagyot alakított! Helen Hunt-ot pedig nagyon jó, végre megint a gálán látni. Megérdemelt a jelölés.
William H. Macy-ről is hadd emlékezzek meg, szenzációs ez a pasas, nagyon bírom. :D
Nem mindennapi téma, nem mindennapi film. Néhol elég "sok(k)" volt, nehezen fogadtam be... de összességében érdekes és tanulságos alkotás, nagyszerű színészi alakításokkal.


1. Scal (2013-01-11 00:09.33)  
Igen, lehet, hogy egy érzelemmentes kretén vagyok, de ez a film ez valami akkora giccs, hogy legszívesebben belevágnék a képébe vastüdőstől, helenhuntostól úgy ahogy van. Az Oscar-díjat akarunk görcsölés izzik a levegőben, még akkor is, ha megtörtént esetet dolgoz fel, akkor is, ha nem mindennapi az egész. Már a plakát gyanús, ahogy mindenki mosolyog, nevetgél, melankolikusan tekint a nézőre. De leginkább, ki a tökömet érdekel ez a téma? És miért kell vele így, ilyen formában foglalkozni?

[link]



Kapcsolódó fórumok

VéleményekCaptain Al, 2015-10-30 14:5026 hsz
KérdésekCinemas, 2013-02-03 21:382 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk