Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Predator - A ragadozó
- Moziverzum, 23:00
Apró kis hazugságok
- Mozi Klub, 23:20
Amerikai mesterlövész
- Viasat3, 23:25
A következő három nap
- Film4, 23:50
A barlang
- AMC, 00:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szólánc
A méhész (2024) - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Versek!
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Maga a pokol aaaaa
Austin Butler aaaaa

 

Fórum - Farkasember (2010) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére
693. Börni (2021-03-21 02:25.05) aaaaa
Én most néztem meg 10 év alatt úgy 7x.
Szóval ezzel azt írom, hogy kb. évente bármikor nézhető s jó szórakozást is nyújt, minden megvan benne, amit 1 ilyen jellegű filmben s témában kedvelek.
A 3 főszereplő - főleg Benicio - s a nyomozó teljesítménye kiváló, mindig élmény.


692. Vescod (2020-11-20 07:44.44) aaaaa
Nem kifejezetten egy maradandó alkotás, viszont amilyen remake-ek készülnek manapság (lásd Rémálom az Elm utcában,A Köd,Mártírok,Poltergeist és talán a legrosszabb:Fekete karácsony) ez kifejezetten vállalható és az említettekkel ellentétben nem hoz szégyent az eredetire.A táj, a környezet,színvilág hasonlítanak az Álmosvölgy legendája című klasszikus Burton filmre.A CGI tényleg nem a legjobb de láttam sokkal rosszabbat is,hangulatos korrekt remake. Nekem 10/6,5



691. Halember (2019-02-09 16:44.41)  
Nagyon szeretem a farkasemberes filmeket. Ennek is megvolt a maga jó kis hangulata. 4 csillag! :)


690. Ájulós99 (2018-06-25 12:09.49) aaaaa
Benicio itt is parádés alakítást nyújt!


689. Johnny Saiper (2014-08-24 10:02.05) aaaaa
Az atmoszférateremtés és a jelmeztervezés a film legjobb elemei. Tényleg el lehet hinni, hogy abban az időben járunk. A gore és a látomásos részek is rendben voltak. A szerelmi szál sem volt erőltetett. Egyedül a vége volt amiben csalódtam egy kicsit, de még így is bőven megérte megnézni.


688. Spadri (2013-08-09 07:24.23) aaaaa
Tragikus, véres és a vége...hát csak a 3 főszereplő játéka miatt kap négy csillagot.


687. Filmman (2012-08-26 01:46.57) aaaaa
Hát nem tudom. Elég vegyes érzelmeket hagyott bennem ez a film. Egy részről messze elmarad az eredetitől, másrészről azt akarja bővíteni, néhol több, néhol kevesebb sikerrel. Ha többször nem is, de egyszer meg lehet nézni, ha másért nem, akkor a látványvilágért, de én ezt úgy mondom, hogy gyengém az ilyen látványtervezés, úgy, mint Tim Burton egyes filmjeiben. Ajánlani nem ajánlom, inkább azt mondom, hogy nézze meg egyszer az ember és eldönti, hogy tetszik-e neki, avagy sem, de azért az eredeti Farkasember nekem sokkal jobban tetszett, itt is csak a látványvilág a pozitívum, meg Danny Elfman egy-két tétele.


686. Pelikanbence (2012-07-25 19:09.36) aaaaa
És már rebootolják is.
[link]


685. Zsozsizseni (2012-06-05 07:25.03) aaaaa - (válasz KenytheOne 683. hozzászólására)
Nekem az első farkasemberes filmem, plusz a horror műfajából is egy-két filmet láttam eddig.


684. Cantri (2012-06-05 01:09.26) aaaaa
Remake-elni két koncepcióval lehet. Lehet az eredetit gyakorlatilag sorról-sorra másolni, vagy valamilyen újító szándék által vezérelve fogni az alaptörténetet és valami egészen mást összehozni, mint ahogy azt hajdanán tették. Hogy melyik a jobb módszer, azt filmje válogatja, mindkét eshetőség sült már el jól, meg kevésbé jól is. Itt a készítők egyértelműen az előbbi felállás mellett tették le voksukat, ami szerintem a mozi legnagyobb hibája. Értem én, hogy alapjáraton egy retro hangulatú horror lebegett az alkotók szeme előtt, de ezzel el is döntötték, hogy biztonsági sávon belül maradnak, és nem kívánnak valami többet összehozni, mint egy korrekt látványfilmet.
Merthogy itt végső soron erről van szó, és el kell ismerni a 150 millás, horror szinten megaköltségvetésnek számító összeg látszik is a mozin. A látványtervezői munka kimagasló megvalósítását talán csak az Akadémia nem látta, egészen remek atmoszférát teremtenek a macskaköves utcák szürke sziluettű, repedezett falú épületei, ahogy néha bekúszott közéjük a kamera mintha én is ott lettem volna. Az operatőr munkáját egyéként is illik külön kiemelni, hiszen tompa, halovány szűrőjű fotózásával nagyban hozzájárul a megfelelő alaphangulat megteremtésében, a ködös tájképeket pedig már-már egészen művészien tálalta. De a büdzsé tényleg ott van a vásznon végig, korabeli kosztümök, igényes maszkok, és végre a fejlett vizuális technikának köszönhetően premier plánéban nézhetjük, ahogy ezek a bestiák alakot öltenek. Mindehhez pedig Elfman tökéletes gótikus horror dallamokat tol a képek alá, így kivéve a maga szeletét a remek hangulatot illetően.
De a probléma ott van, hogy ilyen háttérpénz - ezáltal a műfajban igen ritkán adódó esély - tudatában odaadták a rendezést ennek a Johnstonnak, aki ugyan vizuális érzékét kedvére csillogtathatta, csak ennek kárára úgy néha magáról a rendezésről feledkezett meg. Pedig a hangulattal nem is volt sok tennivalója, azt a technikai részleg hozza, neki pedig csak a feszültség megfelelő kibontakoztatásával kellett volna foglalkoznia, de úgy tűnik ez is sok volt. Nem mondom, hogy néha nem volt okés a csávó, de pl. a végső farkasharc… hát rémesen semmilyen volt.
Összességében a tökéletesen megalkotott miliő miatt nem hagy maga után kellemetlen utóérzetet, de a film második felében gyakorlatilag végig érezni, hogy valami hibádzik… hja, hogy a kreativitás, amivel ki merem jelenteni, hogy modern klasszikus is lehetett volna belőle.


683. Törölt felhasználó (2012-01-19 14:58.07) aaaaa - (válasz Zsozsizseni 682. hozzászólására)
Hogy érted, hogy első farkasemberes film? Miben első, vagy kinek első?


682. Zsozsizseni (2012-01-19 14:54.06) aaaaa
Nekem tetszett, első farkasemberes filmnek tökéletes.
Nagyot átjött a hangulat, még mindig a hatása alatt vagyok.


681. Kittentyű (2012-01-10 08:50.09) aaaaa
Szerintem az Ezüst pisztolygolyók után ez a második legjobb farkasemberes film.


680. Semprini (2011-12-18 14:07.38) aaaaa
gyértelmű csalódás volt a film, bár messze nem annyira borzalmas, mint amennyire szidják. De ha 2009-ben farkasemberes film készül az ember joggal várná el, hogy legalábbis egy kört ráverjen az összes korábbi hasonló témájú opuszra. Ez pedig igencsak elmaradt, mi több, a film közelébe nem jön pl. John Landis 1981-es Egy amerikai farkasember Londonban c. filmjének, ami annál is fájdalmasabb, mivel mindkettő maszkmestere ugyanaz a Rick Baker volt, aki 81-ben Oscart is kapott munkájáért. Na persze azért pl. a Jack Nicholson és Michelle Pfeifer által fémjelzett botrányosan rossz, Farkas című szösszenetet így is lazán sikerült felülmúlni, de ez még nem egy szint.
A képek eleinte szép, gótikusan sötét, borongós tienkilencedik századi hangulatot árasztanak, azonban ez még kevés egy jó horrorhoz.
Ami magát a farkasembert illeti, ha nagyon cinikus akarnék lenni, azt mondanám, hogy Benicio del Toro felkérésével a smink nagy részét sikerült megspórolni, ugyanis a színész már az ominózus átváltozása előtt is elég ijesztően néz ki, a maszkkal már nem sokat tettek hozzá. És tényleg, bár maga az átváltozás elég jó lett, a végeredmény mégsem elég ijesztő. Van egy-két letépett fej, kitépett belsőség, de az utóbbi évek Fűrész-sorozaton vagy Motelen edződött közönségének ez már édeskevés, több kéne a nagy durranáshoz. A sztori is meglehetősen lassan csordogál, bár nem ismerem a Lon Chaney-féle eredetit, ez annak a remake-je, és gondolom, nem akartak nagyon eltérni tőle, csak hát ma már nem ugyanott van az ingerküszöb, ahol 70 évvel ezelőtt. És ez bizony így ma kevés, gyenge, nem elég horrorisztikus. Sir Anthony Hopkins is nevét adta a filmhez, sokak szerint méltatlan a pályafutásához ez a szerep - nem nagyon mernék velük vitázni, de azért nem kizárólag remekművekben szerepelt eddig sem. Emily Blunt-ot bizonyos (nem egyértelműen pozitív) szerepekben bírom (Szerelmem nyara, Az Ördög Pradát visel), ebbe a viktoriánus környezetbe valahogy nem illett bele, túl modern nő ehhez a miliőhöz, a szerepe pedig nem volt elég jól megírva, úgyhogy sápatag, szürke alakításra futotta csak.
Mindent összevetve egy gyenge közepest megérdemel, ugyanennyi pénzből sokkal jobb is lehetett volna, de egyszeri megnézésre szódával elmegy.


679. Brundle (2011-11-10 17:04.53)  
Hát igen a jó öreg újrázás aminél néha elő fordul hogy az új vagy jobb vagy roszabb mint a régi volt, ebben az esetben úgy érzem az új lett olyan jó mint a régi volt kicsit megspékelve ahogy mondják némi változtatással de alapjában véve nem problémás a film. Igaz hogy más kicsit a történet menete a filmnek és akaratlanul is éreztem benne egy olyan dolgot hogy mintha, Ang Lee 2003-as hulk filmjéből is vettek volna át dolgokat többek közt a családi szálat aki látta az tudja mire utalok igazán. Meg ami még jó volt a részemről az a technikai trükkök és a történet be mutatása, meg az hogy a brutalitás is valódi volt nem olyan semit mondó láthatatlan valami amiből semit nem veszünk észre. Szóval alapjában véve rendben van a film talán nem mindenkinek a legtökéletesebb de ugy érzem korrekt lett a film, mind a szereplők mind a történet szintjén és amit még éreztem mikor néztem hogy ritka az ilyen alkotás az ilyen nyers és erős film aki tudja szerintem nézze meg.


678. Norbii92 (2011-08-25 14:52.10) aaaaa
Részletesebb vélemény:

Sokak véleményével ellentétben szerintem nagyon-nagyon jó film lett a Farkasember, melynek olyan kiváló hangulata van, hogy azonnal beszippant a film, akárhányszor is nézem meg!
Lawrence Talbot gyermekkora azon az éjszakán ért véget, amikor édesanyja meghalt. Miután elhagyta Blackmoor álmos kis falucskáját, évtizedeken át próbált felépülni és felejteni. Ám mikor egy nap fivére menyasszonya, Gwen felkeresi, hogy segítsen neki megtalálni elveszett szerelmét, Talbot hazatér, hogy részt vegyen a keresésben. Megtudja, hogy valami gyilkolja a falucska lakóit - valami, aminek brutális az ereje és kielégíthetetlen a vérszomja. Ám miközben a rémséges szörnyre vadászik az véletlen megharapja, és innentől kezdve Lawrence kénytelen szembesülni saját rémületes végzetével!
Nos a történet nem bonyolult, de izgalmas, nem sok üresjárat van és a vérfarkas sem lett szerintem rossz! Az öldöklős jelenetek szerintem kellően brutálisak és véresek lettek.
Benicio Del Toro, Emily Blunt, Hugo Weawing is nagyszerűen játszott, akárcsak Anthony Hopkins, aki persze csuklóból hozza karakterét!
Összeségében egy kiváló hangulattal rendelkező, izgalmas és véres film lett a Farkasember, tele jó jelenetekkel! 5*


677. Weser (2011-08-08 10:56.17)  
Maximálisan meg voltam elégedve ezzel a farkasemberes filmmel. Nagyjából az Egy amerikai farkasember Londonban-nal, Vérszomjjal és a Démoni harcosokkal említem egy szinten, annyira tetszett.
Ami a legjobban elnyerte a tetszésemet az a képi megvalósítások és a hangulatvilág volt, meg persze Emily Blunt is. Abszolút élethűen lettek ábrázolva a színházi jelenetek, a régi falvak és egyéb hasonló dolgok.
Először furcsállottam Anthony Hopkinst erre a szerepre, de abszolút meggyőzött arról, hogy igenis jó választás volt. Del Toro hozat a tőle tudásának megfelelő játékot, Emyily Blunt karaktere és játéka meg engem egy kicsit Mina karakterére emlékeztetett a Drakulából.
A látványvilágra tényleg hatalmas hangsúlyt feketettek, a legkisebb, legjelentéktelenebb részletek is ki voltak dolgozva, akár a kasélyon belül, akár annak az udvarában, szinte mindenhol.
A filmtörténelemben a farkasember filmek terén eddig nekem az átváltozások közül az Egy amerikai farkasember Londonban című filmben az a nagyon emlékezetes és fájdalmasnak tűnő átalakulás tetszett a legjobban a szobában, de itt Del Toro átlakulása az elmegyógyintézetben (ha jól emlékszek elmegyógyintézet volt) majdnem annyira hatásos lett. Emellett a harcjelenetek és egyéb dolgok is nagyon látványosak lettek.
Nálam egyértelműen 2009 legjobb horrorfilmje lett a Pokolba taszítva mellett. Igazi mestermunka.


676. Muskie (2011-07-10 15:11.30) aaaaa - (válasz HRT/ 669. hozzászólására)
Az underworld egy vicc...


675. Su-30mk (2011-06-04 04:57.11) aaaaa - (válasz Hosé Armandó. 668. hozzászólására)
Nekem is a Nicholson féle '94-es Wolf a legjobb, természetesen színészi játék tekintetében, mert a maszkmesterek ott is szabadnaposak vagy minimum másnaposak voltak:-)


674. KareszFaszi (2011-06-02 20:24.41) aaaaa
A végére sikerült szenzációsan el...ni ezt a filmet.


673. Ifj.F.Jani (2011-05-21 16:50.24)  
Benicio Del Toro Tökéletes,legjobb alakítása!Del Toro utánozhatatlan!


672. Penge. (2011-05-18 17:25.36) aaaaa
Sokan mondták hogy ne várjak sokat mert csalódás lesz.Hát csalódtam de kellemeset jó kis hangulatú film ez.Jól áll neki az sötét komorság valóban.Féltem hogy Del Toronak nem fog jól állni de nagyon is jó volt.Egyszóval ez egy Jó film.


671. OláhJózsef90 (2011-05-07 16:20.59) aaaaa
Nagyon jó a film komor,sötét hangulata,korhű alkotás,az ember tényleg ott érzi magát a 19.századi Angliában.A tökéletes Benicio Del Toro fantasztikusan alakítja Lawrencet.Bántó hogy ilyen ritkán áll kamera elé,biztosan azért mert megválogatja szerepeit.


670. N.Kriszta (2011-04-29 21:03.31) aaaaa
Nagyon tetszett a film.Lehet hogy nem a legjobb kameratechnika stb stb..mondják sokan.. az is fontos.igen.de a történet,a szereplők és a szerepek a fontosak.Azt kell kritizálni,és szeintem abban nem is volt hiba.Annyit megjegyzek még hogy Benicio Del Toro-val most találkozok először,de tetszik a szinészi játéka és lehet hogy ha van több filmje,azt meg fogom nézni.


669. HRT/ (2011-04-26 17:48.09)  
1. Underworld (2003) (Kate Backinsale csodásan néz ki benne!)

2. Rossz hold (1996) (Igazi feszültséggel teli farkasemberes horror + a Thor kutya nagyon aranyos!)

3. Farkasember (2010)(A sötét,komor hangulata és színészi játék miatt imádom!)

4. Van Helsing (2003) (Abszolút Hugh Jackman!)


668. Hosé Armandó. (2011-04-26 16:47.00) aaaaa
Farkasemberes filmek közül nekem ez és a Nicholsonos Farkas horror tetszett a legjobban.Talán harmadiknak még a Rossz hold lenne amit ide tudnék sorolni.


667. Bdt (2011-04-23 07:50.55) aaaaa
Benicio sosem múlja alul önmagát, ez sem rajta bukott. megkockáztatom, h ez a film nem is horror.És sosem volt az.


666. Doktor Fell (2011-04-22 17:39.43) aaaaa
"Kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát, mert emberi szám, és annak száma hatszázhatvanhat."

:D



665. Doktor Fell (2011-04-22 17:39.00) aaaaa - (válasz Doktor Fell 664. hozzászólására)
De biztosan csak azért, mert baromira nem érdekelnek a vámpíros és vérfarkasos filmek.


664. Doktor Fell (2011-04-22 17:38.30) aaaaa - (válasz SKjosi 663. hozzászólására)
Én magam viszont értetlenül állok a tény elôtt, hogy ez az iszonyat Oscart kapott.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Kapcsolódó fórumok

VéleményekBörni, 2021-03-21 02:25693 hsz
Legjobb jelenetLeah949, 2012-01-07 13:198 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk