Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Kelly hősei
- RTL Három, 13:10
Veszedelmes vonzódás
- HBO, 13:15
A titkok könyvtára 3. - A Júdás-kehely átka
- Moziverzum, 13:15
Angyalok és démonok
- Mozi+, 13:40
Összetörve
- Film Mánia, 13:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!
Állati mészárlás - Vélemények
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Egy illegális nő aaaaa
Törőcsik Mari aaaaa

 

Fórum - Az Argo-akció - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7
196. Nyolcadik utas (2021-10-05 12:19.35) aaaaa
Hiába!
Az öndicséret mindig büdös!
Amerika mindig önmagának bizonyít, majd vállon veregeti magát és ad önnön magának néhány díjat.
A film elején ott van néhány kulcsmondat. Angol-amerikai olaj érdek miatt tették Resa Pahlavit hatalomra, amit aztán elsodort Khomeini puccsa.
Ne csodálkozzunk. Az arab világ nagyobb része gyűlölő az amerikaiakat. Van miért.
A film nézhető és hordoz némi feszültséget - főleg a vége -, de erősen túl értékelt.
Számomra sehol semmi átlagon felüli, Benünk szinte nulla, de gyakorlatilag az egész úgy ahogy van, futottak még kategória.


195. Mclane 2 (2021-09-06 19:00.32)   - (válasz Imre 007 194. hozzászólására)
Én jó ideje jutottam hozzá a történet regényalapjához: [link] amit napok alatt olvastam el ma fejezetem be néhány napja kezdtem el, és szerencsére egy nagyon jó kis történetet kaptam ami eléggé tárgyilagos volt bár itt ott ugye variál egy két ténnyel biztonsági okok miatt, de azért eléggé jól sikerült és olvasó barát iromány lett. A film az kicsit már más eset valahol, mert mint film valóban nem rossz mert lekötött meg jó is volt viszont sok dologban sajnos átesik, felesleges meseország kategóriába nagy bánatomra mert az eredeti valós háttér is épp elég jó és sokrétű volt szerintem. Minden esetre maga a történet az nagyon is lekötött mind a könyves mind a filmes formában egyformán, és aki tudja olvassa is el szerintem ezt a történetet mert az is nagyon jó lett szerencsére.



194. Imre 007 (2020-12-31 22:46.53) aaaaa
Ben Affleck színésznek nem annyira jó, de rendezőnek szenzációs. A történet, a korrajz, a dialógusok, a végén az akciójelenet (habár kissé hatásvadász), a két öreg, Goodman és Arkin alakítása mind hozzájárul, hogy több nap múlva sem felejtsem el ezt a filmet! 10/10


193. Cantri (2020-02-16 18:52.19) aaaaa
Példás akció-krimi erős thriller beütéssel, mely sokkal inkább feszültségkeltésre helyezi a hangsúlyt mintsem látványos akcióparádékra.

Affleck ugyanis remekül helyt ált a kamera túlsó oldalán, és ezúttal sem engedett a hatásvadászat élvezetének..najó egészen a repülős jelentig, de ennyi lazán elnézhető, belefért. Ami kifejezetten tetszett nem fekete-fehéren kaptuk meg a történelmi körítést, az USA is bőven megkapta a maga árnyalatát a kapitalista (nem demokrata!) közel-keleti törekvéseit, mondjuk ki nyugodtan szarkeveréseit illetően.... De az önnön különlegességére oly fenenagy büszkeséggel viseltető irániak (és egyéb perzsa, arab népek..stb) is megkapták a bigott, szemellenzős jellemzőiket, miközben KFC-s csirkét és sültkrumplit tömnek az arcukba. Minderre a jelenkori Hollywood kritikája teszi fel a koronát, így nyerve teret az aktualitásnak a tengerentúlon is. Ötletes film, az ötlettelenségről.

Nagyszerű mozit sikerült összetákolni a hollywoodi szemkápráztatással kimenekített diplomaták történetéből. Az Argo minden percén érződik, hogy Affleck nem csak tudja, de érti is a műfaj működésének lényegét... plusz tisztelettel is adózik a filmes alkotás iránt, mely különösen jól mutat az összképben.


192. Pro360 (2020-01-12 19:56.29) aaaaa - (válasz Johnny Saiper 191. hozzászólására)
Ránézésre inkább Tom Cruise jutott eszembe...


191. Johnny Saiper (2020-01-11 10:50.36) aaaaa - (válasz Pro360 190. hozzászólására)
Lehet, hogy mert az ember, akit eljátszott, így nézett ki? 🧐


190. Pro360 (2020-01-11 08:49.58) aaaaa
Jó film,de Affleck köcsög feje itt irritált. Hogy lehet ilyen hajjal, ábrázattal filmet vállalni???


189. Vmiso (2017-08-19 15:20.19)  
Affleck nagyon jó rendező, ez is egy igazán jól sikerült film.
Nem akciófilm, aki pörgést vár csalódni fog, viszont az utolsó 25 percben tűkön ültem, körmömet rágtam, feszengtem, olyan jól és izgalmasan lett megrendezve.


188. Városi vadász (2017-06-07 22:31.50) aaaaa
Egy rettentő átlagos film, rettentő izgalmas utolsó pár perccel. Engem meggyőzött, de szigorúan csak egyszer nézős.


187. Kék kereszt (2017-04-04 21:22.11) aaaaa
Mindig az élet írja a legabszurdabb sztorikat..
Batflack színészi teljesítménye finoman szólva is békasegg szagú..de továbbra is próbálkozik.Ezúttal magához mérten egész korrektül hozta a szerepét,de el kéne felejtenie,hogy a saját filmjeiben ő játsza a főszerepet..Maradjon szépen a kamera másik oldalán,mert ahoz ért csak igazán.Jó helyre került az Oscar.Az Argo nagyon tudatos,pontos,precíz munka.Olyan mintha egy profi készítette volna,és így is van..A politikai thriller nehéz műfaj,sok buktatóval,de Batflack alapos munkát végezve,részletesen,mindenre kiterjedően odafigyelve oldotta meg a komoly feladatot.Egyedül a legvégét rontotta el,de azt nagyon..A kicentizett reptéri incidens és a kifutófutópályás üldözés túlságosan is hollywoodosra..sikerült..A témából adódóan lehetett volna egy unalmas,lassú nyögvenyelős film is,de végig feszes tempóju és izgalmas.A korhű ábrázolás valami elképesztően pontosra sikerült.Minden ruha,minden kocsi,minden kis apróság a helyén volt.Nem csak tökéletesen visszaadta a 70-es évek hangulatát,hanem ez maga volt a 70-es évek!Az álomgyári részek külön tetszettek,jópofák és ironikusak.John Goodman és Alan Arkin a puszta jelenlétükkel emelték a színvonalat.Jó volt őket látni.Az meg,hogy valóban összehoztak egy kamu filmes sztorit annak minden apró kis dolgával együtt..szenzációs ötlet,és bevált.
Lehet iránban azóta is az Argot várják..


186. Stickfa (2015-09-27 19:39.04) aaaaa
Nem volt rossz, mindent egybevéve csak közepes!
Ami tetszett, az a nem rossz rendezés, korhű környezet, ruhák,autók...
Ami nem tetszett:
Egysíkú színészi játékok, lassan gördülő történet---
Elképzelhető az is, hogy ebből nem lehetett többet kihozni.
A sok Oscar és jelölés, nagy talány számomra.


185. Krisz papa (2015-02-22 00:24.07) aaaaa
Minden tiszteletem Ben Afflecknek, mert képes volt arra, ami keveseknek sikerül ebben a műfajban. Pártatlanul hozzányúlni egy ilyen kényes témához, és ezt úgy adagolni, hogy az senki számára ne legyen sértő, de mindezek ellenére állást is foglal. Sokszor humorosan, de mégis izgalmasan tálalja ezt a nézőknek, korhűen, odafigyelve a részletekre. Hihetetlen időutazás volt, érdemes megnézni ezt az alkotást!


184. Az utolso szamuráj (2014-03-17 08:02.18) aaaaa - (válasz Entersp 183. hozzászólására)
igen,de én...nem írtam a birodalomról,asszem:))


183. Entersp (2014-03-17 00:53.58) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 161. hozzászólására)
A birodalom visszavág bemutatója: 1980. május 31.
Mendez már márciusban találkozott az elnökkel és feltehetőleg még korábban a családjával. A Boba Fett figura a polcon gyanús.
Ennek ellenére Affleck szerintem is megszállott filmes.


182. Lacee (2014-03-07 17:43.46) aaaaa
Minden tiszteletem Ben Afflecké. Egy olyan politikai thrillert mutatott be a mozi szerelmeseinek, amely még a feldolgozott témát nem ismerők(iráni helyzet) körében is teljesen befogadhatóvá vált.
Na persze "amerikai" filmről lévén szó, hiszen ez a sokáig titkosított sztori hozzájuk áll közel, ők tudnak vele igazán együtt érezni. Itt azonban mellőzve minden giccsparádét, még mi nézők is végig izgulunk ezalatt a két óra alatt a nagykövetségből kimenekített emberek hazajuttatásáért.
Affleck karakterét hihetetlen visszafogottsággal jeleníti meg, és milyen jól teszi. Ami pedig John Goodman és Alan Arkin játékát illeti, mit is mondjak... Isteni! A megszervezett "hollywood-ias" színjátékot élmény volt figyelemmel követni. Összehozták.
Nos, ahogy a producer mondta: "Az én kamu filmem kamu sikerfilm lesz." Affleck egy valós filmből csinált valós sikert.


181. Cselló111 (2014-03-06 19:29.06) aaaaa
Aggódtam. Féltem, hogy ebből a történetből egy USA dicsőítő film készült.
Szerencsére ez egy olyan, megtörtént eseményeket feldolgozó film, amelyik nem akarta az USA-t"mindenek feletti" hatalomként, Iránt pedig arab főgonoszként beállítani.

A narrátoros bevezetés mellé hihetetlenül erős képeket, rajzokat, korabeli bejátszásokat ad a szegénységről, a kínzásokról, kivégzésekről, az elmenekült sah és családja féktelen fényűzéséről.
A Carter érát már a bevezető képekkel ostorozza. Igen, tudtunkra akarja adni már az elején, hogy a hidegháború éveiben az amerikai érdekek védelmére hivatkozva (félreértés ne essék: ez nem csak az olaj) pénzel, támogat és befogad egy kegyetlen királyt, aki kegyetlenül elbánt az ellenfeleivel.
Ugyanakkor az irániak felé pedig együttérzést keltenek a fantasztikus fekete-fehér képek a szegénységről, az iráni nőkről, akiknek a szeméből minden fájdalmuk, szomorúságuk kiolvasható.

A válságstáb ülését is igen erős iróniával, gúnnyal mutatja be, rámutatva arra is, hogy nagyon sokszor teljesen laikusok, tapasztalattal nem rendelkező emberek hoznak döntéseket a legélesebb helyzetekben. A "...mi van a földön? .... hó." párbeszéd nagyon kifejező.

Hollywood elkorcsosultságát is hihetetlenül jól mutatja meg. A hely ahol hazudnak, csalnak, ahol csak a pénz számít, amit olyan emberek működtetnek, akik akár a világ legellenségesebb országába is elutaznak, ha a sikerhez (és persze a pénzkereséshez) ez kell. És mégis... ott is vannak kedvelhető, sőt szerethető emberek, akik segítenek. Pozitívum, hogy a film őket nem a hazafiasságuk által vezérelt embereknek mutatja be. Egyszerűen a szokásostól eltérő feladat, nem is feladat, inkább egy érdekes játék amiben győzni kell. És ezt a játékot Chambers és Siegel karakterén keresztül szenzációsan levezeti, a szájukba adott mondatok nagyon jó ütemben szakítják meg a feszültséget.. kicsit lazíthatunk, nevethetünk, szórakozhatunk, hogy azután újra feszülten figyeljünk. Alan Arkin egyszerűen a TÖKÉLETES választás volt

Mert a feszültség a világ másik oldalán végig ott van. Emberek rettegnek az életükért, a túléléshez hihetetlenül nagy rizikót kell vállalniuk. A film és elsősorban Affleck érdeme, hogy ezt a félelmet mi is érezzük. Nagyon jó érzékkel és dramaturgiával vált a helyszínek, jelenetek között, szenzációsan szövi a filmbe a korabeli felvételeket.

Sokan a reptéri jeleneteket tartják a film csúcspontjának, nálam pedig pont ez a túlzás, ez a sok.
A NatGeo dokumentarista filmje alapján Affleck filmje - kisebb egyszerűsítésekkel - ragaszkodott az eredeti történethez.. talán éppen emiatt lett annyira jó. De pont a reptér esetében erősen eltért attól, "fikció szaga" erősen érződött és ezzel kicsit leértékelte saját filmjét.
Csak ezért nem 5 csillag.


180. SzaboKri81 (2014-02-09 22:26.28) aaaaa
Nekem személy szerint tetszik a film. Pedig én nem kedvelem Afflecket. Mondjuk egy pár embertől már hallottam olyan véleményt, hogy Ben sokkal jobb rendezőnek, mint színésznek. Egy biztos az Argo-val egy egész jó filmet hozott össze. A filmben legjobban az tetszett, hogy nézve tényleg az adott korban éreztem magam. Haj, szemüveg, arcszörzet és a kocsik is remekül visszaadták a kor hangulatát. A történet ugye adva van de azért érződik, hogy belecsempésztek jó pár filmes klisét. Szóval szépen felturbósították a sztorit.
Persze ez sokat nem von le a film érdeméből. Szerintem érdemes megnézni, erős négy csillag.


179. Kritikus (2014-02-04 16:16.04) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 178. hozzászólására)
na igen az a rész kifejezetten jól el lett találva amikor ott szerencsétlenkedtek:)


178. Az utolso szamuráj (2014-02-04 09:13.50) aaaaa
mondjuk,az a "szerencsétlen"????közel keleti nép hány évig vívott nem akármilyen mocskos-véres háborút egy másik négybetűs országgal?:))és egyebekről ne is beszéljünk náluk se.
affleck meg komplett hülyének is bemutatta saját országbéli ügynökeit,jókat lehetett rajta vigyorogni:))


177. Kritikus (2014-02-03 23:57.43) aaaaa
de örülök, hogy reagáltatok, mert legalább így kifejthettem:)


176. Törölt felhasználó (2014-02-03 23:50.41) aaaaa - (válasz Kritikus 175. hozzászólására)
Olvastam az előző érvelésedet is, így érthetővé vált a gondolatmenet.:)

Na oké, legyen pofon helyett enyhe meglegyintés, bár a rinocéroszt az sem hozza ki a sodrából...:):)


175. Kritikus (2014-02-03 23:23.59) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 173. hozzászólására)
Azért ha olyan igazán súlyos pofonokat osztott volna ki, akkor ezt sosem engedték volna vászonra vinni:)


174. Kritikus (2014-02-03 23:21.30) aaaaa - (válasz HMáté33 172. hozzászólására)
Tetszik az érved és igazat is adok neked sok mindenben. Valóban nem úgy kezdődik a film, hogy Amerikát istenítik, történelmi tények feltárásával indul, ahol igen, valóban vallanak is arról, hogy kit és miért küldtek kiskirálykodni.
Lehet, hogy nem is tudtam átadni neked/nektek a véleményemet, de itt inkább arra tudom visszavezetni a szálat, hogy itt egy újabb konfliktus, amit az amerikaiak mesterségesen generáltak. Persze az már a film sajátja, hogy a túszoknak kell szorítani, elvégre vérengző fenevadaknak állítják be ezt a szerencsétlen közel keleti népet. Ebben azért már benne van a trükk és sokan ugyan itt állást is foglalnak.
Talán a túlzott hazafiasság kijelentése kissé erős volt, nálam ez a téma azért sem ér teljes pontot, mert túlságosan szubjektív. Oké, megadták a tiszteletet, de mint tudjuk ez így utólag már megint könnyű. Most tehetnek mást, minthogy elfogadják?:) Ez a kanadai-amerikai barátság egy szimpatikus gesztus, de az átlag amerikai ugye eléggé lenézi Kanadát, nekem ez a szál is zavaros kissé, de ebbe nem akarnék belefolyni.
Remélem átment, hogy miért vagyok ilyen szigorú ezzel a filmmel, ha nem akkor velem is lehet a baj:))
Bin Láden is egy amerikai báb volt, konfliktusgeneráló céllal, de sokan ezt sem fogadják el. Tudnak ők trükközni azért:)


173. Törölt felhasználó (2014-02-03 23:07.44) aaaaa - (válasz Kritikus 171. hozzászólására)
Teljesen igazat adok az előttem "szólónak" (HMáté), olyannyira, hogy megint csak ismételni tudom önmagam. Ha az "Oscar bizottság" nemcsak azt látta volna, amit Te, akkor ezt a filmet baromira kihagyják a díjazottak közül. Elég súlyos pofonokat "osztott" ki Affleck a hazájának is, az irániakat meg nem igazán lehetett másképp beállítani, ha egyszer ők voltak a "rosszfiúk" a sztoriban. (nem hinném, hogy beszélhetnénk cukormázas teokráciáról - a papokat különben is más összefüggésben szokták emlegetni a cukorral...-a jóisten bocsássa meg a rosszmájúságomat - különösen, hogy minden joga megvolt Iránnak arra, hogy megálljt parancsoljon az olajra éhes, telhetetlen brit és amerikai társaságoknak)
Egy máig vitatott kérdésekkel teli embermenekítési akciót vitt filmre Ben fiú, és leginkább azért becsülöm, hogy az alkotói szabadságot nem használta ki arra, hogy hazafias nyáltengert varázsoljon a történetből.


172. HMáté33 (2014-02-03 18:53.20) aaaaa - (válasz Kritikus 171. hozzászólására)
érdekes, én egyáltalán nem éreztem ezt, sőt.
nem lobogott az arcunkba amerikai zászló, nem hangzottak el patrióta szónoklatok, nem mondott az elnök pátoszos beszédet... Affleck a történelmi tényekből egy amerikai szempontból bemutatott thrillert csinált, de különösebb elfogultság nélkül.
nyilván a túszoknak "kell" szurkolni, meg a mentőegységnek, hogy az akció sikerrel járjon, de ez nem a nemzeti hovatartozás miatt, inkább emberi okokból van. az elején bemutatott kis jelenet, ha emlékszel, pedig kifejezetten tárgyilagos volt, és az amerikaiakat egyáltalán nem jó színben tüntette fel... de ugyanígy felhozhatnám, hogy fárszi nyelven (is) forgattak, ami megintcsak egy tisztelet a nép felé.
az amerikaiak a "jófiúk", de nem a nemzet, inkább a túszok, akik nem halált érdemeltek, a kanadaiak, akik óriási kockázatot vállaltak és a csapat, főleg Mendez, aki az életét kockáztatta értük.


171. Kritikus (2014-02-03 11:12.18) aaaaa
Ben Affleck előtt le a kalappal, bebizonyította, hogy a legjobb rendezőkkel is fel tudja venni a versenyt. És mindezt tette úgy, hogy nem alkotott szuperhőst, nem teremtett új világot, egyszerűen a történelmet ,,használta fel".
Viszont pártatlan szemmel nézve azért vérzik a film, összesen egyetlen helyen, ami sokaknak a történet közben nem feltétlenül tűnik fel, de nekem szemet szúrt az a túlzott hazafiasság. Ha amerikai lennék tűkön ülve szorítottam volna végig a filmet, talán pezsgőt durrantva a stáblista kezdődésekor, de nem vagyok. Így viszont el kellett gondolkodnom azon, hogy miért hárult a terrorista, agyatlan nép szerepe az irániakra ismét, mint ahogy azt a történelem során már jópárszor láthattuk? Már elnézést kérek, de ha Amerika X évig ilyen véresen elnyomná a hazámat egy egyszerű bábbal és sem tekintenék őszinte szeretettel a nálunk vendégeskedő polgáraira. Pedig nem vagyok se a nép harcosa, sem egy gyűlölködő ember.
A témaválasztás miatt persze megértem az Oscart, mert Affleck igazi hazafivá avanzsált az alkotása után én viszont négy csillagnál többet így képtelen vagyok adni ennek a filmnek. Megint kihangsúlyozom a filmre más szemszögből nem lehet panaszkodni, de ez akkor is figyelemre méltó hiba (???).


170. Göbi1997 (2014-01-03 18:46.08) aaaaa
Ez egy hulladék unalmas fos.


169. Gabroca (2013-12-02 15:24.58) aaaaa
Hát nagyon szeretik az amcsikat még mindig arábusföldön...



168. DInnyetimi (2013-10-10 20:31.35) aaaaa
Az ördög a részletekben rejlik...talán a legjobban ez az alaposság tetszett benne.


167. Man2 (2013-09-29 08:31.34) aaaaa
unalmas politikai baromság!


1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyolcadik utas, 2021-10-05 12:19196 hsz
KérdésekLesifbi, 2014-02-10 21:135 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk