Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gyakornokok
- Film Mánia, 17:40
Reszkessetek, betörők! 2. - Elveszve New Yorkban
- Mozi+, 18:30
Bunyó karácsonyig
- AMC, 18:50
Az utazó
- Viasat Film, 18:55
Elfelejtett idő
- Filmbox Family, 19:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
A pokol bajnoka - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vörös Sárkány aaaaa
Liv Tyler aaaaa

 

Fórum - Wolf Creek 2. - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Matyika444 (2023-01-23 19:47.36) aaaaa
ritka gyenge film


9. Empire (2021-05-23 21:33.02) aaaaa
Amúgy ezeket a filmeket minden Boomer-nek látni kéne! Szinte imádnák!



8. Empire (2021-05-21 22:36.35) aaaaa
Kurva jó horror, jobb mint az első szinte pörög végig. A főgonosz nagyon jól eltalált horror karakter és a színész is nagyszerű. Elég durva is a film.


7. Tömö (2021-04-05 12:43.38) aaaaa
Az első 5perc kafa, a rendőrökkel. Következő 20perc unalom a két turistával, mindaddig míg fel nem bukkan Mick bácsi. Na,akkor kezdődik amit én ugyan nem bírok, de hát ez egy slasher film.( e miatt sem adok több * rá:) , izgalmas az autós üldözés, kamion, ugye Spielberg befigyelt lehet a forgatásra?
Lópatáktól sem paráztunk filmekben sokszor, azt húzhatták volna inkább,mint a Jeep reklámot.
Találós kérdések, éneklés megint unalmas,inkább sok volt már. Aztán meg végre szurkolhatunk, erre egy debil véget odavágnak elénk...


6. Emylio (2020-10-17 10:42.14) aaaaa
Ez teljesen rendben volt.


5. Liverpoolfan19 (2019-12-16 23:02.29) aaaaa
Az egyik legjobb horror amit valaha láttam. Jarratt zseniális, az ilyen filmek utàn mondom azt, hogy az ilyen mostanság elkövetett fekete karàcsony még vîgjàtéknak is kevés...


4. Iszonytató Huttyogány 2.0 (2016-12-26 19:32.50) aaaaa
Az első részre jellemző komor, baljós, melankolikus hangulat teljesen eltűnt és a helyét átvette a legotrombább fekete humor, ami csak létezik. Előttem írták, hogy sokkal izgalmasabb és igazuk is van. Ez tényleg egy pörgős, izgalmas akció-horrorfilm. Kicsit hasonlított az Országút fantomjára, aminek én szintén nagy rajongója vagyok. A látványra sem lehet panasz, sem a színészi alakításokra. Ez egy profi munka!


3. Norbii92 (2016-07-11 11:23.39) aaaaa
Egy német pár, Rutger és Katrina, illetve egy brit fiatal, Paul a szabadságuk alatt hátizsákkal járják a vad és csodálatos ausztrál tájat. Útjuk során ellátogatnak a civilizációtól távol eső Wolf Creek Nemzeti Parkba is, hogy megnézzék a világhírű, fantasztikus, ugyanakkor kísérteties krátert. Nem is sejtik, hogy a lélegzetelállító természeti csoda árnyékában veszély leselkedik rájuk. A pszichopata Mick Taylor turistákra vadászik, akiket a legbrutálisabb módon legyilkol. Hamarosan a saját bőrükön tapasztalják meg a kegyetlenségét.
Az első annyira tetszett, hogy nem sokkal később a folytatást is látnom kellett. Elégedetten konstatáltam aztán, hogy nem csak a rendező, de John Jarratt is visszatért, és Greg McLean mintha csak tanult volna az előző film legnagyobb negatívumából, a Wolf Creek 2. az elejétől a végéig pörgős és izgalmas, folyik a vér rendesen, sőt rendkívül brutális - főleg a végén és fekete humorban sincs hiány! Szóval egy igazi bűnös szórakozás, melyben még Mick Taylor se volt túl barátságos, és már mindjárt az elején kinyírt két rendőrt is, onnantól pedig nincs megállás! Szóval sokkal jobb mint az első, pedig már az is egy jól sikerült slasher lett! Csak ajánlani tudom mindenkinek! Én tuti, hogy megfogom még nézni! 5*



2. Az utolso szamuráj (2016-02-03 16:05.40) aaaaa
Lényegesen jobb az első etapnál.
Az első része nézhető:de majdnem egy óráig az egyetlen fontosabb történés a tájnézegetés volt,egy horrortól meg nem turistacsalogatást várok.Itt Mick Taylor már az elején jó tempóban belekezd,és ezt a végére sem hagyja abba:a Wolf Creek folytatása az,amiért a slashereket szeretjük.
John Jarratt persze a tahó szadista szemétládát impozáns magabiztossággal formálja meg,de végül is a többiek teljesítményével sincs túl nagy gond-amellett meg meghalnak.Mégis,szemben sok hülye amerikai film sikongató hőseivel-akik miatt kismilliószor a gyilkosnak/démonnak/szellemnek/szörnynek/adóellenőrnek drukkolok,irtsa már ki őket minél előbb-az itt látható turisták szimpatikusak,átlagemberek és ...ennyi.A mozi pedig megteszi azt a szemétséget is,azt hitted,tudod kiért kell innentől izgulni...oszt mégsem,jó napot.
Látványban is durvább,történetben semmivel sem gazdagabb:de,valljuk meg,ezeket a darabokat nem ezért nézzük.Ezt vérért,üvöltésért,halálért,izgalomért-ebből kapunk is eleget,és van a filmnek valami sajátos,szemétláda humora is,az a játék lekötözve meg feledhetetlen.
Amire készült,azt hozza.


1. Jason13 (2015-09-08 16:33.23) aaaaa
Mick Taylor, Krokodil Dundee pszichopata unokatestvére nem vált kultikus sorozatgyilkossá a horror műfaján belül, azonban a 2005-ben készült Wolf Creek ennek ellenére egy egész jópofa slasher. Elsősorban nem is a kaszabolás miatt lett emlékezetes, inkább ötletes kivitelezése miatt, hiszen a 3 főszereplő közül azt hozta ki "győztesen" a játszmából, akire mi nézők annyira nem számítottunk. De emellett rengeteg látványos mészárlást, gyönyörű tájképeket és hangulatos zenei aláfestést is tartalmazott.
2013-ban el is készült a folytatás, viszont a rendező, Greg Mclean már nem tudta megugorni azt a mércét, amit az első résszel felállított. Pedig jól láthatóan próbált megint eljátszani a karakterekkel, hogy a közönség megint feszülten figyelje őket, vajon melyikük is éli túl a borzalmakat. Ez azonban most nem jött neki össze, ennek ellenére mégse lett rossz folytatás a Wolf Creek második felvonása.
Igaz, a történet egy papírfecnin is elférhetne, még az előző rész forgatókönyve is csavarosabb volt az itteninél. Tehát éldegél Ausztrália sivár vidékén ez a Mick Taylor, aki egy elmebeteg állat és sorba koncolja fel az útjába álló szerencsétleneket. Először egy német szerelmespár kirándulását zavarja meg a kedves redneck fickó, később pedig egy angol fiatalember életét nehezíti meg beteges játékaival.
Na,ennyi lenne a sztori, igazából egy nagy nulla az egész. Ám ezzel az alkotók is tisztában lehettek, mert történetmesélés helyett az akciókra fektették a hangsúlyt, így a film nem más, mint egy túlélőshow. Karaktereink menekülnek, időnként elhalálozik közülük valaki, aztán ez így megy a stáblistáig. A cselekmény ennek ellenére mégsem ül le, a tempó igencsak pörgős.
A mozi egyik legfontosabb tényezője ugye a hangulat, ezzel semmi baj nincs. A fényképezés gyönyörű, csodálatos felvételeket láthatunk a kenguruk földjéről. A zene is egész kellemesre sikerült, ezek alapján még azt is hihetnénk, hogy ez egy szép dokumentumfilm, pedig egy kőkemény mészárszékről van szó. És ezt most tessék komolyan venni, elképesztően brutális jelenetek tarkítják a játékidőt, az első rész ehhez képest egy mesefilm.
A nyers gyilkosságok mellett pedig ugye itt van Mick barátunk, aki egyfolytában viccelődik és egy nagy poénnak tekinti ezt az embervadászatot. Megformálója, John Jarrat meg is érdemli a dicséretet, mert hiába nem lesz ebből az ausztrál fenegyerekből klasszikus mészáros, azért emlékezetes alakítást nyújt.
A többi színészt már nem igazán lehetne méltatni, ők hozzák azt, amit elvár ez a műfaj: néha sírnak, néha kiabálnak és sokat szaladnak, ennyi.
Negatívumokról még nem igazán esett szó (kivéve a sztorit), pedig van még egy elég zavaró tényező. Ez a cselekmény második fele, ahol Mick pajtás egy darab embert üldöz. Ezt kissé elnyújtották, igaz, még ez se unalmas, de azért a sok bújócskázás és futkározás néhol már picit monotonná teszi az élményt.
Szerencsére az utolsó 15-20 perc már újra szórakoztató és a befejezés se lett elszúrva, bár nagy fordulatot ne várjon senki.
Summázva a dolgokat, nem egy kiemelkedő alkotás ez, inkább csak egy szórakoztató agymenés, amivel egész jól el lehet ütni egy unalmas délutánt. Aki a slasher műfaj megreformálását várja tőle, csalódni fog, mindenki más elégedetten hátra dőlhet, mert Mick ismét brutálisan szétvág a fiatalok között.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMatyika444, 2023-01-23 19:4710 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Wolf Creek 2. adatlap
Eredeti cím: Wolf Creek 2
Évszám: 2013
Rendezte: Greg McLean
Szereplők: John Jarratt, Ryan Corr, Shannon Ashlyn, Philippe Klaus, Shane Connor...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk