Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Sötét múlt
- Mozi+, 16:25
Egy negyvenes nő és a flört
- Film Café, 16:35
Margot az esküvőn
- Viasat Film, 16:55
Flash - A Villám
- HBO2, 17:10
Gyakornokok
- Film Mánia, 17:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
A pokol bajnoka - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A fény birodalma aaaaa
Tom Hardy aaaaa

 

Fórum - Szerelem (2012) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
34. Diablo24 (2015-01-21 11:41.07) aaaaa
Ilyen kegyetlenül realista filmet nemigen láttam még!
Tökéletes rendezés! Nagyon jó húzás volt a rendezőtől, hogy a végén kicsit előrevetítette a végkifejletet, számomra ez külön fenntartotta az érdeklődésémet. És ahhoz képest, hogy alig történik benne van, mármint semmi olyan amit igazából ne lehetne elmondani 3 mondatban tömören, ez a film annyira magával ragadott, hogy szinte átéreztem a szereplők szenvedését. Annyira szívszorító volt nézni, hogy ez a házaspár, akik kábé a nagyszüleim benyomását teszik rám, így szétesik a nő betegsége miatt!
Spoiler!
Számmora az volt a legdurvább mikor már csak annyit mondott a nő, hogy fáj, lebigyesztett ajkakkal..... kegyetlen volt, és a végén mikor a férje véget vet a szenvedésének.... Életembe nem láttam még ennyire kegyetlenül fájdalmas jelentet, amiután nekem kellett egy üra hogy magamhoz térjek.... gyönyörű film! Bár az ember nem kívánja még 1x megtekinteni, én legalábbis nem!


33. Kittentyű (2013-12-18 02:20.48) aaaaa
Nagyon megrázó film. Teljes mértékben átéltem a főszereplő bácsika helyzetét, mert sajnos én is testközelből tapasztaltam azt hogy egy családtagom teljesen leépült, hiába tettünk meg mindent érte, végül örökre itt hagyott bennünket. Szóval talán emiatt az érzés, emlék miatt is rázott meg engem ez a film ennyire. A cím nagyon találó hísz valóban nagy volt a szerelem a két főszereplő között, hisz még egy ilyen súlyos betegségben is kitartott a férj a felesége mellett. A két színész alakítása lenyűgöző volt. Ez a film kőkemény dráma a javából, úgy gondolom megérdemli a legjobb idegen nyelvű filmnek jártó Oscar díjat.



32. Anitabagwell (2013-02-06 17:47.55) aaaaa
Hááát…. ez szerelem az biztos. De egyébként, ha a nagyszüleim nem bizonyítanák nekem mindennap, hogy ilyen létezik, akkor el sem hinném. Akkor nem hinném el ezt a filmet sem. Persze lehet én tudok marha keveset a szerelemről, de hogy amit Haneke itt vászonra vitt, az szerintem nagyon nagyon nagyon ritka történet – persze nagyon szeretnénk ha több ilyen lenne a valóságban. Tényleg, ha nem lennének a nagyszüleim, akik jóban-rosszban egymás mellett vannak már egy fél évszázada… akkor én ezt el sem hinném. Ez van.
A bácsi fogalmazta meg a filmben a legjobban, hogy hogyan látom-érzem most magam… úgy fél óra körül egy filmről beszél és azt mondja: „A filmre sem emlékszek már, csak az érzésre.” Ez az érzés esetemben pedig nyomasztó, nagyon nyomasztó. Egyrészt van egy kis szégyenérzet is bennem, amiért egy ilyen fájdalmas, bár valamilyen szinten csodálatos (hiszen a szeretet ereje, meg minden…) történettel kapcsolatban én eléggé szkeptikus voltam és az igazat megvallva: az is maradtam. Hatott rám a film, ez kétségtelen. Az is kétségtelen, hogy a színészek óriásit alakítottak, meg Haneke is nagyon szép munkát végzett… de mondjuk nálam az év „idegennyelvű filmje” a Rust & Bone, amit Oscarra egész egyszerűen még csak nem is jelöltek. De az Amour, az legjobb film is, meg legjobb idegennyelvű film is… bef*sok ha mind a kettőt viszi!!!.... Meglátjuk.
Mindenesetre, az érdemeket ugyan elismerem, de az is biztos, hogy ez nem az én filmem és egyszer bőven elég volt megnéznem. Sokszor semmi sem tudta feledtetni a vontatottságot, hiába a lenyűgöző színészek és a szívbe markoló történet.


31. Ericsi (2013-02-04 18:28.37) aaaaa
Csodálatos és egyben hátborzongató alkotás. Megrendítő Haneke mennyire realistán festi le az elmúlást. Nekem minden a helyén volt, a pár perces csendek is mondanivalót közvetítettek, egy percig sem untam. Emmanuelle Riva pedig tökéleteset alakít, minden szavát, mozdulatát elhittem. Egyszóval letaglózott.


30. Chris92 (2013-01-18 19:07.15) aaaaa - (válasz Diablozoll 28. hozzászólására)
Hidd el én lennék a legboldogabb ha az átlagemberek nagy részének is ugyanúgy bejönne. Csakhogy Haneke stílusa, filmnyelve és a mozi témája, tipikusan az, ami a flippergolyó sebességével cikázó mozikon nevelkedett átlagközönséget elriasztja.


29. Debraa (2013-01-18 18:46.23) aaaaa
Erősen realista film, azt hiszem ennek mérten kell értékelni. Úgyhogy 4*-ot kap nálam.
Szép film volt.


28. Diablozoll (2013-01-12 01:03.06) aaaaa - (válasz Chris92 24. hozzászólására)
Annyira azért ne szálj el, szerintem egy hétköznapi átlagember is megláthatja benne az értéket :)


27. City225 (2013-01-11 23:53.33) aaaaa
Emmanuelle Riva... amit ez a nő produkált... szavak nincsenek rá. Talán Javier Bardem Mar adentro-jánál tapasztaltam ilyet utoljára.. az meg nem tegnap volt.


26. City225 (2013-01-11 22:08.19) aaaaa
Döbbenetesen erős alkotás, talán az utóbbi évek legmegrázóbb alakításával (alakításaival)...


25. Mozsika (2013-01-11 21:13.36)  
Érdekes hogy legjobb film és legjobb idegen nyelvű film kategóriában is jelölték. Gondolom azért, ha az egyik megy, a másik azért kapjon


24. Chris92 (2013-01-01 12:29.04) aaaaa
Újabb nehezen emészthető remekmű Hanake-tól, ami a rendező szokásos stílusa ellenére (aminél naturalistábbat, hidegebbet és stilizáltság nélkülit nem nagyon lehet elképzelni) mélyen humánus és érzelmeket kifacsaró dráma, az élet elmúlásáról és arról az egyetemes, szavakkal nem nagyon megfogalmazható erőről, ami két embert összetart. A színészi játék külön zseniális és létfontosságú részét képezi az alkotásnak, enyhítve a már-már elviselhetetlen leépülés és szenvedést.
Kemény és elgondolkodtató alkotás, csakis haladó filmrajongóknak.


23. Godric's Hollow Man (2012-12-26 10:01.39) aaaaa
Eddig Haneke szűz voltam, gondoltam itt az alkalom, hogy bepróbálkozzak ezzel a körbedicsért darabbal. Nem is tudom, hogy fogalmazzak, de szenzációs volt. Minden pillanat, minden mondat a helyén volt. A színészi játék kifogástalan. A filmben bekövetkező fordulat meglepett, de egyáltalán nem tudtam elítélni a cselekedetet. (Na jó, részben igen, de egyébként az előzmények ismeretében érthető).

Érzelmes, fájdalmas, elgondolkodtató.


22. Vbacs (2012-12-24 23:58.53) aaaaa
Haneke, Haneke.....sosem volt a kedvenceim közt, ezzel együtt 3 filmet láttam tőle, de mindegyik közül erre haragudtam leginkább.
Ez az a rendező, aki méltán fog halhatatlanná válni, mivel mindig egyedi témákat alkot meg egyedi módon, ami főként az operatőri és a vágói munkájáról felismerhető.
Ő neki nem is kell más, csak kitűnő színészek, kamera és egy vágószoba....na hát ez az, amit nem szeretek benne. Nem szeretem ha valaki csak és kizárólag a színészeire támaszkodik ( bár az igaz, hogy ez sokkal jobban kiemeli az amúgy is káprázatos játékukat , márpedig itt nagyon úgy tűnt.

A legnagyobb baj az volt vele, hogy elviselhetetlenül lassú volt ez a film, alig lehet végigülni. Nekem is darabosan kellett megnéznem, és ez azért bántó, de nagyon, mert a két idős színész viszont briliáns volt, mindkettőnek megadnék minden lehetséges díjat, egyszerűen vastaps a színészi munka. Másrészt a történet se volt rossz.
Egy tényleg nagyon fájdalmas, megrázó leépülésnek lehettünk tanúi, ahol az idős pár mindkét tagja ugyanúgy szenvedett. Sajnos ez nem egy ritka dolog és nagyon sok ember nézte már végig testközelből ezt a folyamatot.
Igazából más se volt itt végig, csak apró, pár perces életképek egymás mellé vágása és minden 10. jelenetben történt valami, még ha az a történés elenyésző is volt és emiatt egyszerűen nem tudtam élvezni, nem.

Így nagyon sajnálom, de Haneke ezt rendesen elrontotta nekem, 3*.


21. Vbacs (2012-12-24 22:23.59) aaaaa
A felénél járok, de valami kegyetlen lassú, inkább le is kapcsoltuk a bátyámmal :D


20. 1zsuzska (2012-12-18 11:55.37) aaaaa
Fantasztikus és szomorú film. Dokumentarista lassúsággal pereg a két idős ember összefonódott élete. Finom visszautalások tükrében ismerhetjük meg "szerelmük történetét".

SPOILER LEHET!
Ez a lassú tempó óhatatlanul hív elő belőlünk nézőkből saját emlékeket, és akár szeretteink, szüleink vagy más idős emberek ismerősként üdvözölnek a film beli történésekből.

Döbbenten figyeltem a lányuk rideg nemtörődömségét, az intimitas hiányát, aztán eszembe jutott, sajnos ennek gyerekkori előzményei vannak, és itt már nincs mit tenni, és helyre hozni csak mesében lehet.

És hogy amit látunk, szeretet, törlesztés korábban elkövetett bűnökért, vagy éppen esetleg bosszú az idős hölgy és úr részéről, ki-ki döntse el maga. És pont ettől nagyszerű és szörnyű...

Akár az élet.


19. Petra2414 (2012-11-15 01:01.52) aaaaa
A film teljesen átélhető, és ha a kellő hangulatban van az ember, abszolút leköti a cselekmény. Nekem speciel egyszer sem volt olyan érzésem, hogy lassan letelt a két óra, vége lehetne már. Pedig nem sok minden történik ennyi idő alatt. Éppen ezért kissé vontaottnak hatott - senki ne értsen félre, nem volt unalmas -, és a tartalom alapján én többre számítotam. A téma, akármilyen zseniálisan volt kivitelezve, szerintem nem érdemel meg egy nagyjátékfilmet. Mintha Haneke csak anyit akart volna megmutatni, hogy 'ez van' (vagy 'van ilyen'), de semmi többet.

SPOILER
Pesze a fentiektől függetlenül érdekelt volna, hogy mihez kezd ezek után a férfi, mi történik vele. Vannak gonosz befejezések más filmekben is, de ez külnösen az volt. Simán megnéztem volna még 125 percet, ha folytatódott volna.


18. Az utolsó mohikán (2012-11-04 19:53.04) aaaaa - (válasz Angelika58 5. hozzászólására)
azért Amour, mert francia környezetben, francia színészekkel, francia nyelven készült, ahogy kb. Haneke műveinek fele. pl. a Zongoratanárnő eredeti címe is La Pianiste, és csak a németeknél kiadott verzióban Die Klavierspielerin.


17. Kovbojka (2012-10-28 11:49.00)   - (válasz Angelika58 16. hozzászólására)
én már elő is rendeltem, pedig most már nagyon kevés dvd-t veszek.:(
De ezt habozás nélkül megrendeltem.:)


16. Angelika58 (2012-10-28 11:28.08)   - (válasz Kovbojka 14. hozzászólására)
Borzasztó, de nem emlékszem rá, azért nézném újra. Irtó régen volt... :))


15. Kovbojka (2012-10-28 10:58.28)  
a film?


14. Kovbojka (2012-10-28 10:58.20)   - (válasz Angelika58 13. hozzászólására)
és tetszett?


13. Angelika58 (2012-10-28 10:57.45)   - (válasz Kovbojka 12. hozzászólására)
Kösz, hogy szóltál, jobban ismerem a színdarabot, mint a filmet... Pedig láttam valamikor nagyon régen a filmet is.


12. Kovbojka (2012-10-28 10:36.16)   - (válasz Angelika58 10. hozzászólására)
OFF
itt is jelzek: megjelenik pár nap múlva Pasolini Ödipusz királya. Szerintem érdekel. Engem ugye nagyon, a rendező is, plusz egy hete olvastam a darabot ami tetszett is nagyon.


11. Kovbojka (2012-10-28 10:35.06)   - (válasz Angelika58 10. hozzászólására)
A fehér szalagot régebben meg akartam nézni, A zongoratanárnő valami nagyon beteg film lehet. A másikat nem ismerem.


10. Angelika58 (2012-10-28 10:32.37)   - (válasz Kovbojka 9. hozzászólására)
Nem egészen az én világom, de A zongoratanárnő-t, A fehér szalag-ot és főleg a 71 töredék-et nagyon sokra tartom.


9. Kovbojka (2012-10-28 10:13.33)   - (válasz Angelika58 7. hozzászólására)
Haneke filmjeit szereted úgy általánosságban?


8. Angelika58 (2012-10-28 09:45.58)   - (válasz Kovbojka 6. hozzászólására)
És köszönöm szépen az elismerést, nem volt könnyű írni erről a filmről.


7. Angelika58 (2012-10-28 09:44.59)   - (válasz Kovbojka 6. hozzászólására)
Nem kétséges. A legjobb Haneke-film volt, amit valaha láttam.



6. Kovbojka (2012-10-28 09:44.21)   - (válasz Angelika58 5. hozzászólására)
szép kritikát írtál nagyon.*-*:)
ötös lesz?


5. Angelika58 (2012-10-28 09:42.39)   - (válasz Kovbojka 3. hozzászólására)
Egy premier előtti vetítésen.

Az eredeti cím egyébként Amour, ami azért érdekes, mert németül Die Liebe lenne a szerelem. A francia címmel nyilván az érzés időtlenségére akart utalni a rendező... vagy nem. :)) De inkább azt jelentheti a cím, hogy "Michael Haneke gondolatai a szerelemről".


1 2

Kapcsolódó fórumok

KérdésekHMáté33, 2015-04-05 22:412 hsz
VéleményekDiablo24, 2015-01-21 11:4134 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk