Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Váltságdíj
- AMC, 16:25
A 657-es járat
- Viasat Film, 17:00
A Nagy Fal
- Mozi+, 17:00
Segítség, karácsony!
- AXN, 17:10
Légcsavar
- Film Café, 17:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
- Filmes Sámánok Rendje -
Terence Hill - Vélemények
2022-es választás
Elveszett jelentés - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Csillagok között aaaaa
Charlize Theron aaaaa

 

Fórum - Barney és a nők - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Az utolso szamuráj (2013-04-25 16:02.50) aaaaa
Ez a film szólt arról,amit úgy hívnak,IGAZ szerelem.Aki azt hiszi,az nem botlik meg aki azt érzi,tovább ne is olvasson,de néha pont az a botlás kell ahhoz a vezekléshez,ami ezért a valóban ritka csodához illik.
Még én is hiszem abban,van igaz szerelem,hogy van,mikor valami olyan jön el az ember életében,amit nem szeretne elveszteni,soha.
Olvasod ezt is,Bebi??Hát persze hogy:))
Van egy film,a "mágikus realizmus" nagymesterének írásából készült,és jól el is tolták:a Szerelem a kolera idején.Nem,nem sikerült visszaadni azt,amitől az örök szerelem örök szerelem:és ez nem is mondjuk a benne játszó színészek hibája volt.
Ez itt,ez a csendes,érzékeny,az elején vicces a közepén kicsit leülő de a végén hihetetlen 20 percet adó dráma megkísérelte,és egy köpcösebb színészkedvencemnek el is hittem,ami ..jó volt.Mi több,könnyzacskónyitogató,gyönyörű...varázslatos.
Még én is hiszek a szerelemben.Tudom,B.most jössz,annyi ....után?
Igen.
Szerettem ezt a Barney-t:mert ember volt,tele hibákkal.Végre nem egy olyan amerikai férfi volt a vásznon,akinek kinézete megőrjítette a nőket-Paul Giamattiról nehéz megjelenése okán ezt elképzelni-van amiben nagyon jó volt,volt ,amiben pocsék,annyi barátja volt,amennyi valójában lehet egy embernek-dacára a faszbukhaverságnak és egyéb internetes ökörségeknek mostanság,ismeretlenül,és ugye még az a barátság is hova vezetett.Barney pont unszimpatikusság okán volt szerethető:és ez ritka filmekben.
Egészen odáig,míg mindent elbarmolt,tényleg "csak" egy félredugással,ám ott történt valami.
Valami...iszonyú mély,emberi,gyönyörű,amiért Barney több lett a mostanság látható bárkinél.Mikor megértettem,mit jelentett SZÁMÁRA a szerelem,hogy viszonyult harmadik feleségéhez...hogy az tartotta életben,halódó tudata utolsó morzsái is hozzá kötődtek,mintha az érzés kenyérmorzsát szórt volna az értelembe.
Néztem Pault-istenem,de jó színész!!!- és mikor azt mondta Miriam-nak,mikor hitted azt,miből gondoltad,hogy valaha lemondok rólad,csendben elkönnyeztem magam.Amit láttam,amit éreztem,amit gondoltam,mindazért....Barney-ért,a világ összes Barney-jáért,akik igazából fájdalmuk és szeretetük által szerencsések,oh...igen.
Néztem Paul arcát,az erőt,kicsit dühöt és határtalan szerelmet,ahogy mondta,és ennek a figurának minden bűne meg lett bocsátva,tévedései,oda nem figyelése,egyetlen komolyabb bűne.Mert szeretett.
Tisztán,őszintés,erővel,szenvedélyjel...ahogy azt megfesti magának az ember,ott belül,és csak nagyritkán beszéli ki.
Ez a film ragyogó mozi,hihetetlen jó mellékszereplőgárdával,hihetetlen főszereplővel, sok zsidóval,meg egy Dustin Hoffman-nal és a móddal,ahogy én is be akarom adni a kulcsot,de az az utolsó 20 perc mindent ütött:és megbocsátottam,hogy középen kicsit leülnek a dolgok.
Mindenkinek kötelező,aki jó filmet szeretne látni:aki szerint pedig a szerelem olyan,mint egy Heigl vagy Alkonyat moziban,pattanjon rá erre a cuccra.
Adjon neki egy esélyt,most,mikor visszaidézem Barney-t a padon,azt mondom,ő is megérdemelte volna:de megértem Miriam döntését is,hisz figyelmeztette már az elején a férfit(és ,ő se tagadhatja meg magát)
Viszont....ott volt a szemében,mi volt neki igazából Barney,talán némi gyógyír,én úgy hiszem.


9. HettyKing (2012-10-11 13:28.38) aaaaa - (válasz Aeon flux 5. hozzászólására)
Elolvastam, tetszett! :)Nyilván maga a film is! :) Nézzétek meg, valóban felüdülés és kikapcsolódás nyújtó alkotás.



8. Kmacko (2012-09-08 17:21.17) aaaaa
Nagyszerű, elgondolkodtató film. Giamatti zseniális benne.


7. Siddharta (2012-08-15 19:38.02) aaaaa
ez egy remek film, nem is értem miért nem lehetett többet hallani róla és miért nincs több hozzászólás itt sem..miközben a buta, együgyű ostoba amerikai popcorn tömegfilmeknél ezrével mennek a hozzászólások és mindenhonnan az emberbe verik az előzetesekkel reklámmal...
ez egy nagyon tuti film...dráma és vígjáték, hullámzó...igazi film....az utóbbi hónapokban látott filmek után felüdülés....


6. 1zsuzska (2011-12-24 03:11.47) aaaaa
Az eredeti cím ezerszer találóbb. Igen, ez Barney verziója nőkről... És életről...

SPOILERES!!!

Drága Barney-nk él ebbe a drága jó nagy világba. Bele. Csak úgy sodródik bor- és droggőzösn házasságról-házasságra. „Elszenvedi” az első házasságában a halált, majd a válást a másodikban "nagyszájú boszorka" mellett / hisz ráerőltették- gondolja.../. Unottan nézi ki az ünneplő tömegből és menyecske táncból… és megpillantja élete egyetlen szerelmét, a TITOKZATOS NŐT...
Legyen hát a veszte a nagy Ő, s kapja meg a 3.házassága végén, amit 20 éve oly lazán, "fiatalos nemtörődömség"-gel kezelt, átgázolva lelken, sorsokon...
Áldozat ő? Ó, nem… Csak verziója szerint kellene történnie dolgoknak. Hogy közben a nő érez? Gondol? Cselekszik? Vár együttérzést, szeretetet, törődést? Mi az?

Persze menyecskéje is megéri a pénzét, szó, se róla… Barney szerint nevelte fel gyermekeit, de már nem Barney szerint talál magára:-). Külön történet, hogy milyen „ragyogó, szép embert” választ másodjára, s a félt megcsalatás a kapuban áll ismét…

SPOILER VÉGE

Paul Giamatti szinte lesüt ránk a vászonról, minden mosolya, fintora, rezdülése a helyén…
OSCAR várományos, az már bizonyos.


5. Aeon flux (2011-11-28 23:08.14) aaaaa
Ez a legkedvesebb filmélményem idén. Mindenkinek melegen ajánlott! Egy kis kedvcsináló:
[link]


4. Anitabagwell (2011-07-12 07:38.32) aaaaa - (válasz Anitabagwell 3. hozzászólására)
NA meg a maszkmester!!! nem emeltem ki, nem semmi munka volt.....ez megmagyarázza miért nem ismertem fel Rosamund Pike-ot....:D


3. Anitabagwell (2011-07-11 19:30.42) aaaaa
Argentínában „El mundo según Barney”, vagyis „A világ Barney szerint” reklámozzák ezt a filmet, talán így címmel – a film ismeretében – nem értettem még egyet. Nem is lehet jobban jellemezni szeretni. A történet középpontjában egy olyannyira zavarba ejtő figura áll, hogy meg sem tudom mondani, hogy túl egyedi-e, vagy túlságosan is tipikus… Néhol a tettei, gondolatai arra késztettek, hogy azt higgyem, minden férfi ilyen, máskor arra gondoltam, ilyen nincs, hogy valaki ilyen legyen… megosztott a figurája, 2 dolog biztos: Paul Giamatti óriásit játszott, a másik pedig, hogy értékes film, aminek minden pillanata fontos dolgokat közöl. Ettől függetlenül nem szabad egy eseménydús, izgalmas filmre számítani. Megismerjük a világot, ahogy Barney látja. Megismerjük Barney-t, aki többször nősül, mint ahányszor szerelmes és a pohár fenekére is többször néz, mint ahányszor egyáltalán alkohol lehet a közelében. Megismerjük a nem-mindennapi életét, úgy hogy néha annyira, de annyira mindennapinak érezzük, hogy szinte csak mosolygunk bólogatva. Egyszerre kedveljük és egyszerre ítéljük el Barney-t, egészen addig míg nem kondul a kisharang, a lelkiismeretünkben… nincs olyan ember szerintem, aki megnézi ezt a filmet, úgy, hogy egyszer sem néz hátra, hogy milyen is az élete. Barney hibázik. Nem egyszer. Nem kétszer. Hibázik sokszor. De a saját felfogása szerint, jóval kevesebbszer, mint az elsőre látszik. Akkor mi a fontos?! Az, ahogy az emberek rád néznek, ha valami őrültséget csinálsz, vagy pedig az, hogy Te jónak érzed-e?! És bűn-e mindig a bűn, ha életünk szerelméért tesszük?! Én félek a szerelemtől, mindig féltem, még filmen is. Hosszú idő után először szöktek könnyek a szemembe és csak arra tudtam gondolni, hogy én sosem akarok annyira szeretni, mint Barney tette. Ez csak szétbaszná az embert. Egyszerűen ennyire nem szabad. És ez meg az „el mundo según Anita”. Így látom. Sem szerelmet, sem barátot. Engem nem Barney tettei ijesztettek meg, hanem inkább azok amiket nem tett meg. Meg azok az érzések, amik benne maradtak.
Paul Giamatti, mint már említettem óriási, brillírozott, maximálisan (+ még egy kicsit jobban) odatette magát. Kedveltem őt mindig, szimpatikus színész, a szerepvállalásait is szeretem. Ez előtt a filmje előtt pedig jó mélyre hajolok. Minnie Drivert jó volt újra látni, Rosamund Spike-ot meg alig ismertem fel: túl jól is játszott, meg mintha telne ez a rohadt idő tényleg… Dustin Hoffman pedig Dustin Hoffman, többet szerintem nem kell mondanom. Szóval a mellékszereplők sem okoztak csalódást, de ez a film azért tényleg, ízig-vérig Giamatti filmje.
Szerettem nagyon. Elgondolkodtató történet egy férfiről, aki az élet egyfajta sajátos verzióját élte.



2. Anitabagwell (2011-07-11 19:25.45) aaaaa
na akkor nyitom a sort..:D


1. Anitabagwell (2011-07-10 08:21.19) aaaaa
az a 4 ember aki mát látta, nem firkantana ide valamit?



Kapcsolódó fórumok

KeresemKapiGabi, 2020-02-01 02:493 hsz
VéleményekAz utolso szamuráj, 2013-04-25 16:0210 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk