Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2020-10-01
Fortuna istennő
Óriásláb - Családi bevetés
Van Gogh az örökkévalóság kapujában

2020-09-24
Bestiáda
Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre
Greenland - Az utolsó menedék

2020-09-17
A művészet templomai: Frida Kahlo - Viva la Vida
Az elfeledett herceg
Bridget naplója
Magdolna
Nagypapa hadművelet
Nincs parancs!
Peninsula: Holtak szigete
Tiszt és kém - A Dreyfus-ügy

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Kalandorok kapuja (DVD)
Bosszú szeretetből (DVD)
Fejlövés (Blu-ray)
Élősködők (Blu-ray)
Az átok háza (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A kör
- Filmbox Premium, 17:30
Csábítás
- Filmbox Plus, 17:55
Aviátor
- Film Café, 17:55
Ritmusszekció
- HBO, 18:05
Hangtalan gondolataim
- Cinemax, 18:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Stoltz (59)
Lacey Chabert (38)
Marion Cotillard (45)
Monica Bellucci (56)
Andrea Roth (53)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
2018-as választás
Rock zene
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Gomorra (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A Greyhound csatahajó aaaaa
Karácsony "Fluor" Tamás aaaaa

 

Fórum - Marilyn Monroe - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
380. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2020-09-09 20:10.34) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 379. hozzászólására)
Ott, ahol a hatos megáll Miller: Bűnbeesés után c. színdarab: Váradi Hédi, Kálmán György. Kallodó emberek!


379. Lifeisamovie (2020-09-09 18:02.25) aaaaa - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 376. hozzászólására)
Azt hiszem a bűnbeesés után c. könyvben ír a kettejük kapcsolatáról, persze álnevet használ Marilyn-re, de felismerhető, hogy róla van szó. Eléggé gyermekinek írja le, aki tényleg inkább az apját, vagy egy barátot keresett benne, nem a férfit.378. somliv (2020-09-09 17:19.22) aaaaa
Minden detektívregény kérdése, hogy ki ölte meg Marilyn Monroet ?
Azok, akik behatóan vizsgálták a dolgot, összesen legalább egy tucat elmélettel rukkoltak ki. Mivel sok-sok bizonyíték hozzáférhetetlenül lapul a dossziékban, az összes elmélet tisztára spekuláción alapul. Némelyik ilyen spekuláció egyszerűen képtelenség. Ám legalább két teória igencsak valószerűnek látszik: mind a kettő hihetővé teszi, hogy csakugyan úgy történt a dolog, ahogy a szóban forgó elméletek terjesztői állítják.
Mind a kettőnek Robert Kennedy és fivére, az elnök van a középpontjában. Az előbbi Marilyn halálát követő egy-két hónapban a szeretője volt. Ez nem kétséges. Van a teóriának két fontos alkotóeleme: 1. Közvetlenül Marilyn temetése utána Pat Newcombot a sajtótitkárát, aki röviddel a színésznő halála előtt órákig vele volt, és akit meghívtak Peter Lawfordék estélyére is- repülőgépre ültették és a Hyannis Port-i Kennedy- birtokra szállították. Pat Newcomb ott gyászolta Monroe halálát teljes elszigeteltségben, újságírók, tudósítok képtelenek voltak a közelébe férkőzni. Később miután visszatért az európai utazásairól, filmszakértőnek szerződtette az U.S. Information Agency. Pat Newcomb, amikor megpályázta az állást, egyéb személyek között Peter Lawfordot nevezte meg ajánlóként. Az irodahelyiség, melyet kiutaltak számára, Robert Kennedy igazságügy-minisztériumi hivatali szobájának kényelmes közelségében volt. És amikor később Bobby New York állam egyik szenátori posztjáért vetélkedett, Pat New York Cityben, Kennedy főhadiszállásán dolgozott. Tehát ebből az ügy kutatói arra következtettek, hogy Bobby Kennedy hallgatásra bírta azokat, akik el tudtak volna mondani egy-két dolgot a Marilyn halálát megelőző eseményekről. 2. Marilyn halála után néhány órával, mikor még nem értesült a közönség az esetről, a haditengerészet egyik helikoptere leszállt Lawford villa melletti gyepre, fölvette Robert Kennedyt és elröpítette San Franciscóba, hogy a miniszter ott találkozzék a feleségével. No meg AZÉRT, hogy később azt mondhassa: azon a kritikus hétvégén sose volt hatszáz mérföldnél, az az kb. 965 kilométernél közelebb Marilyn Monroe-hoz. Ezen kívül történt még egy különös esemény a filmszínésznő halálának éjszakáján: telefonon elhangzott négy szó- négy szó, amelyből arra lehet következtetni, hogy Bobby Kennedy vagy a szolgálatban álló személyek – az Igazságügyminisztérium vagy a CIA emberei – esetleg meggyilkolták vagy meggyilkoltatták.
Bobby becsvágyó volt és könyörtelen: számára a hatalom eszközül szolgált karrierjének előmozdítására. Olyan BECSVÁGYÓ volt, hogy amikor úgy döntött: a legbiztosabb út az országos jelentőséghez, és így az elnökjelöltséghez- a szenátorságon át vezet, elhatározta, hogy megpályázza New York állam egyik szenátori posztját. Ám New York állam demokrata pártszervezete közölte vele, hogy jó lesz odébbállnia: csupán holmi jöttment massachusettsi szerencselovagnak tekintették őt. Most jön a csavar, mivelhogy Bobbynak esze ágában sem volt odébbállnia: MINDENKÉPPEN meg akarta szerezni azt a szenátusi mandátumot. Odatette magát és ráhajtott, nem ismerte az akadályokat. Meg is szerezte, még pedig úgy, hogy lehallgatta a legjelentősebb New York-i politikusok telefonjait, beleértve a polgármester törzskarának telefonbeszélgetéseit is. És amikor már elég adatot gyűjtött össze az állam legfontosabb demokratapárti politikusoknak legbizalmasabb ügyeiről, akkor lecsapott rájuk, egyszerűen zsarolással tört magának utat a szenátusba. Az államban minden politikai tudósító és minden valamennyire is kíváncsi újságíró tudta ezt.


377. somliv (2020-09-09 14:04.45) aaaaa
Marilyn halála éjszakáján, Peter Lawford volt, aki utolsóként beszélt vele telefonon, a házába ment, ahol valószínűleg találkozott Robert Kennedyvel is – és a haldokló színésznőt a Santa Monica-i kórházba vitte. Azonban a halál beállta után, a holttestet gyorsan visszavitték otthonába, és mielőtt a rendőrséget kihívták, berendezték a helyszínt. A szerző könyvében nem fogalmazza meg a vádat, de nyitva hagyja annak lehetőségét, hogy „valaki segített a végzetes túladagolásban”.
Milo Speriglio, egy Los Angeles-i magánnyomozó iroda vezetője meg van arról győződve, hogy Monroe gyilkosság áldozata lett. Speriglio újra nyomozni kezdett, elsőként a rendőrségi jelentéseket nézve át. A halottkém, amikor meghallotta, hogy a színésznő 47 kapszula barbiturátot nyelt le, öngyilkosságot állapított meg. ÁM a boncolás szerint a gyomor, némi barnás folyadék maradványitól eltekintve, majdnem teljesen üres volt. Még vizet sem találtak benne. Hogyan vehetett be Marilyn 47 darab tablettát víz nélkül ? Jack Clemmons őrnagy, aki először érkezett a helyszínre, a Los Angeles külvárosában, Brentwoodban fekvő házba, észrevette, hogy nincsenek hányás nyomai a földön, ami általában a gyógyszerekkel megkísérelt öngyilkosságok első jele-, ezen kívül poharat és vizet sem talált.
A gyilkosság lehetőségére először Monroe egyik barátja Robert Slatzer hívta fel Speriglio figyelmét. Slatzer, aki 16 éve ismerte Marilynt, azt állította, hogy a nő beszélt neki a Kennedy testvérekhez fűződő viszonyáról. A férfi elmondta, hogy Marilyn megmutatott neki egy piros naplót, ami a testvérekkel és más fontos emberekkel lezajlott szerelmi kalandok forró leírását tartalmazta. Úgy vélte, hogy a napló volt a gyilkosság kiváltó oka. A nyomozó szerint Monroe azt REMÉLTE, hogy Bobby elhagyja érte feleségét és családját. Amikor Robert is odébb akart állni, mint testvére, akkor Marilyn rettenetesen megharagudott rájuk- mondta Speriglio. Robert könyörtelen módon szakított vele, és azt a külön telefonvonalat is kikapcsolta, amin a színésznő hívni tudta. Amikor Speriglio másnap visszatért azzal a kéréssel, hogy látni szeretné a naplót, a könyv eltűnt, sőt Marilyn személyes holmijaival együtt, még a leltárból is törölték.
A magánynyomozó azt állította, hogy bizonyítékok jutottak a birtokába, melyek szerint Monroe otthonába poloskát szereltek fel. Egyik informátorát, Bernard Spindelt- aki lehallgatási szakember volt – az FBI 1966-ban letartóztatta, és meghalt a börtönben, mielőtt Speriglio rátehette volna a kezét a birtokában lévő szalagokra. Halála előtt azonban levelet írt a Legfelsőbb Bírósághoz, melyben kéri, hogy szolgáltassák vissza a hangszalagokat tartalmazó bizalmas aktákat, melyek fényt deríthetnek a Marilyn Monroe halálával kapcsolatos körülményekre, s bizonyíthatnák, hogy a színésznő ügyében kiadott hivatalos verzió téves. Speriglio, a szenátusban dolgozó informátoraira hivatkozva kijelentette, hogy Marilyn sajtókonferenciát tervezett, ahol nem csak a Kennedy testvérekhez fűződő viszonyáról beszélt volna, hanem a kubai diktátor Fidel Castro ellen irányuló halálos merényletéről is, melyekről Speriglio szerint Kennedy beszélt a színésznőnek.
A főnyomozó úgy véli, hogy a CIA-nak- az Egyesült Államok hírszerző ügynökségének is köze volt Marilyn halálához. Az érdekfeszítő hatalmi harc résztvevői talán segítettek a halálos barbiturát injekció beadásában, hogy elkerüljék a Fehér Házat elborító botrányt.


376. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2020-09-09 13:56.18) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 374. hozzászólására)
Arthur Millerrel a virágos kép nagyon kedves.


375. somliv (2020-09-09 11:04.18) aaaaa
Majdnem 50 éven át irányította J. Edgar Hoover az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozói Irodáját, az FBI-t. Paranoiás, előítéletekkel teli férfi volt. Buzgó nyomozást folytatott, ha rábukkant valamire, amit illetlennek, szemérmetlennek, vagy erkölcstelennek talált. Mindig a GYÖNGE pontokat kereste valós vagy vélt ellenségeiben, és akták garmadáját hozta létre, melyek potenciális hatalmat biztosítottak számára áldozatai fölött. Kifacsarodott elmével éveken át gyűjtötte és rendezte az információkat, melyeket bármikor felhasználhatott. Hivatalában egyetlen közéleti szereplőnek sem volt hatalmasabb aktája, mint magának az Egyesült Államok elnökének, a karizmatikus John Fitzgerald Kennedynek. Az FBI feje nekilátott annak, hogy rátapintson Kennedy gyengének vélt pontjára. Ezeket nem az ivászatban, a pornográfiában, a megvesztegethetőségben, a városi korrupcióban és a pénzhajhászásban találta meg. Kennedy gyengesége a szex volt.
Jacqueline-nel kötött házassága alatt sok titkos szerelmi kalandba bonyolódott, elnökké választása előtt, majd azt követően is. Kennedy beszélgetéseit magnóra rögzítették, szeretőivel történő találkozásairól titokban jelentéseket készítettek, aprólékosan lejegyezve az időpontokat, dátumokat, helyszíneket. Kennedy vonzalma a női nem iránt felháborította Hoovert. Azt azonban neki sem sikerült pontosan kiderítenie, hogy az elnöknek volt- e viszonya korának legszexibb nőjével, Marilyn Monroe-val. Nem csak róla, hanem fivéréről Robert Kennedyről is széles körben elterjedt a hír, hogy ágyba bújt a szex szimbólummal, aki 1962 augusztusában, 36 éves korában, a vizsgálat szerint barbituráttal megölte magát. Sok elmélet látott napvilágot, ronda történetek, melyek szerint a halála nem is öngyilkosság miatt következett be.
Azt mondják, hogy Marilyn Kennedyvel folytatott kapcsolatáról mindenki hallott, és senki nem vonta kétségbe. Volt, aki úgy vélte azért kellett meghalnia, mert nyilvánosságra akarta hozni az elnökhöz fűződő viszonyát. Más bizarr elméletek is napvilágot láttak. Lehet, hogy gengszterek poloskákat helyeztek a filmcsillag hálószobájába, zsarolni próbálva az elnököt. Az is lehetséges, hogy Robert Kennedy az Egyesült Államok akkori igazságügy minisztere, alig néhány órával Monroe halála előtt szakított a színésznővel.
Források szerint John Kennedy gyakran randevúzott Marilynnel egy elegáns New York-i hotelben. Jane Shalam, a város egyik befolyásos politikusnak a lánya elmondta, hogy gyakran látta Marilynt a hotelből eltávozni, illetve belépni oda a hátsó bejáraton, olyankor, amikor Kennedy szintén bent tartózkodott. A Kennedy testvérekre az vallott, hogy átadják egymásnak a nőket. John azt kérte a fivérétől, hogy mindig ÁLNÉVEN beszéljen Marilynnel telefonon, amelyet még egy speciális készülékkel is felszereltek, hogy megakadályozzák Hoover ügynöknek illetéktelen lehallgatását.
Jeanne Carmen színésznő Monroe egyik barátnője és szomszédja Hollywoodban, megdöbbentő epizód szemtanúja volt 1961 őszén. A következőket mesélte: Marilyn lakásán tartózkodtam este, amikor megszólalt a csengő. Ő a fürdőkádban volt, és kiáltott nekem, hogy nyissak ajtót. Kinyitottam, és ott állt Bobby Kennedy. Arckifejezése árulkodott, hogy amikor meglátott, nem tudta elmenjen- e vagy maradjon. Marilyn pedig röpülve jött ki a fürdőszobából, és a karjaiba ugrott. Nyíltan megcsókolta, ami nem volt jellemző rá. Carmen azt is elárulta, hogy Bobby Kennedy és a mozikirálynő a Malibu közelében lévő nudista tengerparton egyszer mezítelenül hancúroztak. Monroe parókát viselt, a férfi pedig álszakállt.
Kennedyék, annak tudatában, hogy minden nőt megkaphatnak, akire csak vágynak, nem is gondoltak a Marilyn Monroe-hoz fűződő viszonyuk VESZÉLYESSÉGÉRE. A veszély mindkettejük politikai karrierjét veszélyeztette. Marilyn a gyakori vetélések és abortuszok miatt, melyek egy sor kudarcba fulladt szerelmi viszony eredményei voltak, és az elhalványuló mozikarrierje láttán egyre jobban elkeseredett. Valóságérzékelése szintén egyre gyengült.


374. Lifeisamovie (2020-08-05 12:53.46) aaaaa
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]


373. Opticum (2020-08-03 22:50.00)  
[link]


372. Lifeisamovie (2020-06-01 19:35.30) aaaaa
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]


371. Convar (2020-03-18 08:39.28)   - (válasz Csabaga 370. hozzászólására)
Jó hát én csak játszottam a szavakkal, nem kell azt teljesen komolyan venni :)


370. Csabaga (2020-03-14 18:00.33) aaaaa - (válasz Convar 368. hozzászólására)
De hát teljesen tudatosan vette fel Harlow külsejét, öltözködését!

Az energikus vidselkedését nem tudta, az belülről fakadt, nem volt utánozható.


369. Convar (2020-03-14 00:03.00)   - (válasz Convar 368. hozzászólására)
Jane --> Jean

tehát még leírni sem tudtam helyesen a nevét, remek :D


368. Convar (2020-03-14 00:00.59)   - (válasz Csabaga 356. hozzászólására)
Hát, így utólag mostmár elég egzakt módon megállapítható film- sőt, egyetemes történelmi jelentőségük fényében (de ezzel egyébként kicsit sem szeretném elvitatni Jane Harlow érdemeit sem, ill. hogy ő is a saját korszakának mennyire meghatározó alakja/színésznője/szexszimbólúma volt) én ezt az "utánzat" szót vitatnám, mert azalapján hogy Monroe lett volna Harlow utódja sztem sokkal helyesebb inkább azt mondani, hogy Harlow volt Monroe elődje :)


367. Convar (2020-03-13 23:52.21)  
Hopp, ez volt már? :)
[link]


366. Lifeisamovie (2020-02-29 00:47.34) aaaaa
[link]
Marilyn egy képen jövőbeli önmagával :D
A totál imidzs azonos színésznő 'alatta' June Haver...ja jó név :D


365. Csabaga (2020-02-28 17:55.13) aaaaa - (válasz V laszlo 363. hozzászólására)
Vannak nívós életrajz írók és vannak bulvárban utazók.
Spoto a nívósokhoz tartozik.

A Kennedy szálat bevallottam Norman Mailer találta ki, elismerte, hogy reklámfogásból, hogy jobban fogyjon a regénye.
Mindezt csupán Monroe egy állítólagos szomszédja erősítette meg egy csomó utólag kitalált dologgal.
Monroe valódi ismerősei sohasem látták ezt a szomszédot...

Utána az egész évtizedek óta önálló életet él...
Spoto minden Robert Kennedy-vel való állítólagos találkák időpontjáról bebizonyította, az USA Igazságügy Minisztere teljesen máshol, alkalmasint külföldön tartózkodott.

Marad JFK, aki tényleg sok-sok ismert színésznővel összejött egy alkalomra, de pontosan nem tudni melyikkel, ill. akiről biztosan tudni, Monroe nincsen benne.
Egy esetet talált, mikor négyszemközt voltak, hogy történt-e valami, nem tudni.

Érdemes elolvasni ezt a könyvtárból is kölcsönözhető életrajzot Donald Spototól.

Azt hogy Robert Kennedy M.M.-ra bízott fontos iratokat, szerintem nevetséges, akárcsak az, hogy ő fojtotta meg...Ez a képtelenség is szerepel sok "könyvben".
Általában egymástól vették az adatokat, és még arra is volt példa, ugyanaz az ember két különböző néven írt két könyvet, majd saját magára hivatkozott hiteles forrásként...

A szimpla halála (két gyógyszer egyidejű bevétele miatt történt nem szándékosan, hanem orvosi gondatlanságból) is sok legendát gyártottak, ezekből is lehet jól fizető könyveket írni...


364. V laszlo (2020-02-28 02:17.15)   - (válasz V laszlo 363. hozzászólására)
persze nem bizonyitott.ahogy kurt cobain-sem.
[link]


363. V laszlo (2020-02-28 02:12.50)   - (válasz Csabaga 362. hozzászólására)
amúgy a több száz Marilyn monroe könyv közül honnan lehet tudni melyik irja az igazságot?, már ha az létezik.nekem is van pár,és mind a Kennedy-ket emlitik a gyilkosának.


362. Csabaga (2020-02-27 18:08.51) aaaaa - (válasz V laszlo 360. hozzászólására)
Szimpla legenda...
Szinte szót sem érdemelne, annyira nincsen valóságalapja.
Ajánlom elolvasásra Donald Spoto könyvét a színésznőről.


361. V laszlo (2020-02-27 15:10.59)  
https://www.youtube.com/watch?v=wdI15Eu5j0o


360. V laszlo (2019-07-19 00:04.17)  
Egy igazi ikon volt,kennedy-ek tettek a masvilagra.


359. Lifeisamovie (2019-07-18 20:48.39) aaaaa
[link]


358. Zöldike8 (2019-06-01 00:04.36) aaaaa
RIP NJM!


357. Lifeisamovie (2018-06-04 17:44.32) aaaaa - (válasz Csabaga 356. hozzászólására)
Hú, most újat mondtál...nem, mégsem.


356. Csabaga (2018-06-04 17:21.23) aaaaa - (válasz Marsbolha 355. hozzászólására)
Akkor Jean Harlow filmeket is nézzél,annak az utánzata.
Még az anyajegy is tőle van, az sem valódi rajta.


355. Marsbolha (2018-06-01 21:39.47)  
Nekem bejött a csaj.


354. Lifeisamovie (2018-06-01 21:22.29) aaaaa
Az angol királynő még él, az amerikai már rég elment...

[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]


353. HMáté33 (2018-01-24 10:44.07)   - (válasz Langelus 349. hozzászólására)
szerintem ez olcsó magyarázata annak, miért olvassunk kamuhíreket. pont írtam is, az ilyen dailyfakenews.com és társai azért különösebb megerőltetés nélkül is kiszűrhetőek, mint megbízhatatlan források.
összeesküvés-elméletekbe menekülni szerintem túlkapás, és legalább olyan ostobaság, mint benyelni mindent, amit a média mond. tényleg, semmivel sem okosabb, sőt. a kritikus szemléletet kéne erőltetni, nem a beavatott állapot lila ködét.352. Kevin Felycian (2018-01-24 02:00.52)   - (válasz Natalie Wood 351. hozzászólására)
? pchihiáter segítségét ajánlom!


351. Natalie Wood (2018-01-24 01:01.29)   - (válasz Kevin Felycian 350. hozzászólására)
Hàt persze, sötét vagy mint az ágyú, hülyegyerek.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Kapcsolódó fórumok

VéleményekGyermeklakĂłbizo.., 2020-09-09 20:10380 hsz
KeresemKapiGabi, 2020-02-11 04:502 hsz
Adatlapjáról hiányzó filmekKlotildka, 2019-12-06 18:191 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu