Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Felsőbb törvény
- Cinemax, 14:30
Lopott szavak
- Paramount Network, 14:30
Eddie, a sas
- Moziverzum, 15:10
Armageddon
- Film+, 15:30
Kellékfeleség
- HBO, 15:31

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!
Állati mészárlás - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szarvasbébi aaaaa
Madge Sinclair aaaaa

 

Fórum - A Horror Mesterei: Rémkép - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

23. Kokesininja (2021-11-30 18:04.39) aaaaa
Hát ez undorító...kikapcs részemről, ki a faszom élvezi ezt a nyomorult, értelmetlen brutalitást ? Amúgy meg aki erre gerjed, annak simán ugyanezt kívánom !!!


22. Iszonytató Huttyogány (2021-11-27 22:03.50) aaaaa
Elég beteg. Mondom ezt úgy, hogy a Szerb filmet, a Sodoma 120 napját, a Visszafordíthatatlant és a Groteszket is láttam. Ebben azonban nem a vér és a brutalitás fogott meg (bár van benne dögivel!), hanem maga a pszichológiai terror, amivel a film operál. A maga műfajában szerintem kiváló!



21. Emylio (2019-10-19 12:22.50) aaaaa
Látom, hogy elég vegyes vélemények vannak. Nekem bejött, mert valóban köze van a horrorhoz, és egy jól kitalált kerek történet.


20. Chim (2015-10-05 16:03.38) aaaaa
Húúú... nekem ez sok volt, pedig úgy általában mindenevő vagyok filmek terén. Alig vártam, hogy vége legyen (mert ha már elkezdtem akkor végig nézem, ki tudja...), egyből le is töröltem, és nem valószínű (nagyon nem), hogy megnézem a többi részt. Nem is tudom milyen pontszámot adjak rá...


19. AstarothZ (2015-09-19 23:19.48) aaaaa
Nem igazán értem a magas pontszámot, és a lelkes, pozitív véleményeket, ez a ZS-kategória W-kategóriája, szánalmasan gagyi-szar az egész.


18. Norbii92 (2013-11-05 15:10.40) aaaaa
Valljuk be őszintén, hogy annak ellenére, hogy A Horror Mesterei címen fut a sorozat, igazán jó horror epizódot csak elvétve találunk benne! Viszont a Rémkép az egy igazi horror!
A rendező Takashi Miike munkáit bevallom nem ismerem, de ha mindegyik ilyen, akkor nem is vagyok rájuk kíváncsi! Félreértés ne essék, nagyon tetszett, nagyon jó volt a Rémkép! Csak hát eléggé beteg volt.
Volt benne minden, s az abortuszok és a halott babák látványa, illetve Komomo kínzása már kicsit sok volt nekem!
A történet amúgy egyszerű, de nagyon jól megírt és csak a végére áll össze rendesen.
Ami pedig a színészeket illeti; rájuk se lehet panasz, Billy Drago is és a többiek is szerintem mindig jól játszottak!
Összességében az első évad talán legjobbja! Egy igazi horror mely kellően eltudja borzasztani az embert! 4*


17. Az utolso szamuráj (2013-09-02 13:52.23) aaaaa
Takashi Miike-t nagyon nem lehet beskatulyázni.
Ez a figura gyártott maffiafilmet,musicalt,thrillert,horrort,és némelyik ezekből a műfajokból kultfilmnek is számítanak,lásd Ichi the killer című vérgőzös szado-mazo munkáját.Sőt,western-t is,maga a nagy Q.T. heveny ottlétével.
Szóval,a faszi mindent tud a filmkészítésről,óvatosba.
A Rémkép olyan húzós darab,hogy Amerikában ha jól tudom,a maga idejében le se adták:pedig ha valami,ez az igazi horror.A Horror mesterei sorozat vitathatatlanul fel tud mutatni egy-két értékelhető munkát és olyat is,ami megragad az emberben,mert több van benne mint amit a műfaj megkövetel,de Miike alkotása szó szerint nyers,brutális és őrülten jó.
Ez persze nem a "ZS" kategóriás,csak az arca miatt foglalkoztatott Billy Drago miatt van így:a Rémkép húsba vágó rettenet,szadista rémálom néhány,jó pillanatban elhelyezett csavarral.Rendezőnket szemlátomást vegzálták valamikor-vagy előző életében:))tűkkel,szúrószerszámokkal,itt is lelkesen nyomogatják köröm alá olyan arckifejezéssel,ami több mint beteges.Amerikai filmbe pedig az újszülöttekkel igencsak lovagiasabban bánnak...
Miike mozija a kort,a prostik világát is hűen ábrázolja,persze ehhez az idő adta keret kevés.A színjátszással sincs gond-Drago-n kívűl...-és Takashi-nak olyan szépségekre is van figyelme,hogy mikor egy halott magzatot a vízbe dobnak,a szél megkavarja a papírforgókat:mintha a gyerek lelke búcsúzna.
És pont ettől több a film:Miike alkotása egyszerűen a maga brutalitásában valahol gyönyörű is,akármilyen paradoxon is ez így leírva.
Kötelező,a Viasat play-on még megnézhető online.


16. Weser (2012-06-01 13:47.17) aaaaa
Ez az Imprint egy kiváló epizód lett. Nem vagyok jártas nagyon ebben a sorozatban egyenlőre, csak néhány epizódot láttam még, de látatlanban megmondom, hogy Argento: Prémek filmje mellett ez a legjobb.
Takashi-t amúgy is nagyra tartom, bizonyított itt is. Korábban láttam egy videót, ahol az új évezred legjobb 10 torture porn filmjét sorolják fel, ott keltette fel a figyelmemet. Szerintem is belefér ebbe a kategóriába ez.
Két konkrét bajom volt vele. Egyik, hogy nem mindig mutatták az éppen zajló kínzást egészben, sokszor a kínzó csaj arcát vette a kamera. Mondják, hogy néha rosszabb az, ha elképzeljük a dolgot, de én úgy gondolom, hogy illett volna mutatni többet is. Amúgy lehetett volna brutálisabb is az egész. A másik bajom meg a fejből kiálló kéz volt. Kissé vicces volt, ahogy kinézett, szerintem jobban is kivitelezhető lehetett volna.
A kínzások amúgy egész jók lettek, a zene abszolút alkalomhoz illő, az újszülöttes jelenetek a film igazi elborultságát szemléltetik és persze ami a legjobb talán az maga a történet.
Kiváló munka. Egy óra önfeledt, igényes szórakozás.


15. Dav (2012-02-13 11:14.15) aaaaa
Ismét bebizonyosodott, a japánok a filmjeikben legalábbis, készek minden erkölcsre fittyet hányni, és ezt mégis érdekfeszítő, elgondolkodtató módon ábrázolni.
Szerencsére Takashi Miike nem viccelte el az első Masters Of Horror évad rábízott zárását és egy már-már kellemetlenül beteg sztorival állt elő. Pedig eleinte csak szép komótosan folydogál előre a múlt század eleji Japánban játszódó történet. Egy amerikai férfi régi szerelmét keresi, de a bordélyházban, ahol nyomra lel, egyre elborzasztóbb felfedezéseket tesz. Először „csak” egy finomított verzióját mondja el aznap esti, meglepetésekben gazdag partnere a nő sorsának. Persze nemsokára a valóságra is fény derül, ami egész egyszerűen gyomorforgatóan háborodott. Persze vannak brutálisabb, netalán még meglepőbb fordulattal bíró filmek. Mégis ennek az összhatása rám komoly volt, szabályosan rosszul éreztem magam késő este. Ergo elérték céljukat a készítők, haha! A vén csataló és c-osztályú akcióveterán Billy Drago színészileg kellemesen meglepett, hogy ilyen kísérletekben is részt vesz.

Röviden, ez egy több tekintetben is izgalmas, különleges darab, de csak egy szűk horror "műértő" rétegnek :).


14. Mozsika (2011-07-20 12:08.35) aaaaa
Nekem úgy tűnik,hogy a japánok nem értenek máshoz csak a brutalitáshoz és az abberált pornóhoz. Ez bizony itt is bebizonyul.A kínzások elég komolyak(tű a köröm alá, fogínybe), továbbá amit az újszülöttekkel csináltak, na az se semmi. Mondanám,hogy horrornak jó,de az osztályzatot szimpátia alapján adom.Ez nálam csak egy kettes.


13. Jason13 (2010-08-29 17:37.36) aaaaa
Remek.Ez a rész a legelborultabb és a legbrutálisabb az eddigi részek közül.Szenzációs!
A sztori:Egy férfi megigéri egy örömlánynak,hogy kihozza őt a kuplerájból.Évekkel később vissza is megy a bordélyházba,de nem találja ott a szeretett asszonyát.Egy sebhelyes arcú lány megpróbálja elmesélni hősünknek,mi történt kedvesével.A színészi játék pazar.Igaz,néha az öreg Drago kissé túljátsza szerepét,de nem zavart.A film nézése közben én is olyan zaklatott voltam mint ő.De persze pozitív értelemben.A látvány nagyon erős.Olyan durva dolgok vannak itt,hogy többször is elfordultam a képernyőtöl.Tehát a trükkmesterek pazar munkát végeztek.A zene csodálatos,ezt is csak dícsérni tudom.Ez kéremszépen egy zseniális epizód,be is fog kerülni kis toplistámba.Takeshi Miike a Horror egyik nagy Mestere.Az epizódja meg a Horror Mesterei első évadjának a legjobbja.


12. KicsiRéka (2010-08-10 21:13.10)  
Na ez a rész valami eszméletlen brutális volt, teljesen kiakadtam tőle, sőt, néhol a hányinger is kerülgetett. A kínzásos résznél majdnem elszakadt a cérna, szinte érezni lehetett hogy mit él át az a szerencsétlen. Ez után muszáj volt Kiss Ádámot néznem, mert totál padlóra küldött.


11. Lyak (2010-01-09 17:24.45)  
Nem találtam magyar Horror mesterei első évad-DVDt, külföldin beszerezni meg egyelőre csak szép álom (különben is, azért van egy kockázat arra, hogy összességében tök szar), úgyhogy kénytelen voltam csalni. Mindezt csak azért mondom, mert a csúszó felirat állítgatása során teljesen elveszítettem, hol tart a szöveg és hol a videó - kétszer indítottam újra és tekergettem összevissza. Mindezt egyetlen jelenetnél - amikor megkínozzák a csajt. A végére már úgy ki voltam tőle, hogy simán lehetnek ma rémálmaim.:) A film zseniális. Takashi Miike karrierjének termékeiből nem láttam még sokat, de hogy tud filmet csinálni, az biztos. Elképesztően sokkoló és morbid (a többi részhez képest mindenképpen), nagyon fura és nem nagyon kézzel fogható alkotás, mint keleti hangulatú horror inkább szimbólumokkal nyomul. A végére eléggé összejön a bizarr történet, nem is igazán vágtam, hogy mi micsoda, ettől függetlenül fantasztikus élmény, ráadásul olyan érzésem volt utána, mint egy normális, legalább félórával hosszabbra nyújtott film után. És hű, leküzdtem félelemeimet a keleti filmekkel szemben (persze az más kérdés, hogy mi a helyzet azokkal, ahol keleti nyelveken beszélnek és nem angolul). Nem törlöm le.


10. Lasimoci (2008-06-28 05:44.10) aaaaa
Kis összegzés az első évadról:
2 részt tartottam meg: ezt és Carpenter-ét.
A többi közül megnézésre ajánlom: Szarvasasszony, Beteg lány, Jenifer, Holtak tánca.
A többi felejtős, nem érdemes megnézni.

Közepes szintű horrorsorozat. A 2. évadot is meg fogom nézni, abban az esetben, ha meg tudom szerezni.
Ha van valakinek tippje, hogy honnan tudnám leszedni, kérem írja meg! Köszi!


9. Lasimoci (2008-06-28 05:38.38) aaaaa
Kegyetlen és kegyetlen jól megcsinált!
Bezony a gésaélet nem leányálom.
(South Park-os elszólással élve: töppedtikerszarkóma XD)
A kínzás nagyon brutális, ment fel a pumpa rendesen bennem.


8. Supiman (2008-06-08 08:51.46) aaaaa
Ez nagyon beteg volt! Mellesleg nagyon is tetszett, ebből kifolyólag lehetséges, hogy én vagyok a beteg.:D
Én még anno TV-ben a Cinemax-on láttam, szal ha külföldön nem is, nálunk leadta a TV.:P A sorozatból elég kevés részt láttam, nem tudtam mindig a TV elé ülni amikor kéne, de azért a Carpenteres rész még nagyon erősen él bennem, ami kicsit Kilencedik kapu feeling volt. De sebaj, most szedem lefelé az első két évadot, szal lesz mit nézni azthiszem!:)


7. MrMojoRisin1 (2007-11-28 16:10.59) aaaaa - (válasz Kthulu 6. hozzászólására)
Neked is:)


6. Kthulu (2007-11-28 15:59.11) aaaaa
Nincs mit, a többit (érdeklődés híján) nem néztem meg. Ettől függetlenül ha jók és te vagy valaki más ajánlja, akkor rácuppanok majd én is.
További szép napot!


5. MrMojoRisin1 (2007-11-28 15:57.09) aaaaa - (válasz Kthulu 4. hozzászólására)
Igen, valószínű, hogy Garris illetve a készítető cég a Showtime a hibás! De mindegy! Köszi ezt a kis értékelést a második évadból, felkeltette az érdeklődésemet! Ráadásul mivel valószínű, hogy ez az utolsó évad, így lehet, hogy mi hamarabb beszerzem és neki esek:)


4. Kthulu (2007-11-28 15:29.41) aaaaa - (válasz MrMojoRisin1 3. hozzászólására)
Szerintem nem az amerikaiakkal van a gond, inkább Mick Garris a dilettáns. A rendezők jó részének tényleg nem sok köze volt a horrorhoz, de hogy miért is választották őket, azt inkább Garristől kéne megtudakolni.
Második évad: az elsőt láttam (Tobe Hooper hülyesége - az elején még érdekes, aztán egyre rosszabb), Argento Pelts-je szerintem 'jó' lett (sőt, megkockáztatom, jobb, mint a Jennifer) erős képek és hozza lágy zene, de ez azt hiszem ismerős már, Carpenter Pro-life-ja...hát mit is mondjak, Rosemary gyermeke és a Dolog keveréke némi abortusz-kritikával, gyenge DE: még mindig jobb, mint az átlag és azért egyszer meg lehet nézni.


3. MrMojoRisin1 (2007-11-28 15:02.24) aaaaa - (válasz Kthulu 2. hozzászólására)
Állítólag azért lett Masters of Horror, mert jobb nem jutott eszükbe! Pocsék részek szerintem meg azért is készültek, mert a rendezők többségét én alapból nem nevezném a horror mesterének! A legtöbbnek csak elvétve van köze a horrorhoz! Gyakorlatilag nekem is ezek a kedvenceim! A második évadból még nem láttam egyet sem:( Viszont a sorozatról még annyit, hogy összességében egy erős közepes! Voltak jobb részek, voltak szörnyen rossz epizódok, de gyakorlatilag egy hiánypótló sorozat! Az más kérdés, hogy egy kiadós horror sorozattal még mindig adós nemcsak Amerika, hanem a világ is:)))
Ja igen! Miike! Az végülis nem gond, hogy rábízták, az viszont igen, hogy a második évadban viszont már fel sem merült a neve! Nem az Ő hibája, hogy az merikaiak gyomra nem képes befogadni a munkáját! Szegényt, "köszönöm" nélkül tették ki a csapatból!



2. Kthulu (2007-11-28 14:21.39) aaaaa - (válasz MrMojoRisin1 1. hozzászólására)
Igen az felmerült már máshol is, hogy Garris miért is bízta Miike-re az utolsó epizódot. Viszont a film a többi Masters of horror résszel ellentétben tényleg horror, hogy miért, az leírtad már. Amúgy nem értem miért kell ilyen címmel sorozatot indítani, közben meg pocsék részeket produkálni. Az első szériából nekem John Carpenter (Cigarette burns), Lucky Mackee (Sick girl - annyira bizarr, hogy a hideg futkos a hátamon tőle) és Miike (Imprint) tetszett. A többi rész meglehetősen gyenge volt.
Viszont a második szériából érdemes megnézni Argento Pelts-jét, mert az megint jó lett!


1. MrMojoRisin1 (2007-11-27 21:45.01) aaaaa
A befejező részt (ami ténylegesen egy bónusz epizód, az utolsó rész a Haeckel’s Tale) Mick Garris, Takashi Miike-re bízta! A TV-ben végül nem is vetített, botrányt okozó rész nézése közben azon gondolkodtam, hogy Garris nem ismeri Miike előző filmjeit? Vagy a TV működési elvével nincs tisztában? Mert azt nem gondolhatta, hogy Miike esti mesét fog rendezni, azt meg végképp nem, hogy a kész művet a TV valaha is műsorra tűzi! Végül is mindegy, a lényeg, hogy legalább DVD-n kijött!
Miike nem hazudtolta meg magát! Van itt brutálisan bemutatott abortusz, durván kivitelezett kínzás, vérfertőzés és egyéb nyalánkságok! A színészekre nem lehet panaszunk, de az tény, hogy a főszereplő Billy Drago néha túljátszotta magát! A történet nekem annyira nem jött be, de pont jó alapot adott a sokkoló felvételek bemutatásához! Nem ez a legjobb Miike film, de minden benne van, amiért szeretjük a rendezőt! A széria legbetegebb és egyik legjobb része!
Mellékesen: nem tudom ki írta a tartalmat a filmhez, de azért a 60 éves Billy Drago karakterére azt írni, hogy a "fiatal amerikai újságíró", egy kicsit túlzás:)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKokesininja, 2021-11-30 18:0423 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A Horror Mesterei: Rémkép adatlap
Eredeti cím: Masters of Horror: Imprint
Évszám: 2006
Rendezte: Takashi Miike
Szereplők: Youki Kudoh, Michie Ito, Toshie Negishi, Billy Drago, Takao Handa...

További információk

Szereplők fórumai
- Billy Drago - Vélemények
- Takashi Miike - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk