Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Egy gésa emlékiratai
- Film Café, 18:10
Könyvesbolt a tengerparton
- Mozi Klub, 18:30
Végtelen
- Mozi+, 19:00
Sötét múlt
- Moziverzum, 19:00
A Spiderwick krónikák
- Viasat Film, 19:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Bob Hoskins - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Michael Moore - Vélemények
Dungeons and Dragons: Betyárbecsület - Vélemények
Mary & George (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája aaaaa
Emile Hirsch aaaaa

 

Magenta hozzászólásai

Ugrás Magenta adatlapjára

1 2

Az emlékek őre - Vélemények

2015-01-31 13:53.32
Gyerek koromban megkaptam a könyvet, de nem olvastam el. Ha elolvastam volna akkor is megnéztem volna a filmet, de így csak a címe volt ismerős.
Mostanság ez az utópisztikus filmek vannak palettán Amerikában, gondolom van még pár könyv ami hasonló témát feszeget és azt is meg fogják filmesíteni.
Így, hogy a könyvet nem olvastam..... Hát....
Ez az equilibrium + beavatott + sziget ötvözet nem tetszett igazán, ugyanis ebben a formában nincs értelme. Talán felesleges kérdéseket feltenni (mi volt az a határ?, ki lakott a faházban?, hogy múlt el egy csettintésre a gyógyszer hatása mindenkiből? stb.) mivel a filmnek a mondanivalója nem ez.
És bár értem, hogy az érzések tesznek minket emberré de ezt 95 percig belénk erőszakolni talán felesleges. Erre elég az első 40 perc. Onnan vártam, hogy a film beindul és lesz egy kis fordulat és akció. De nem jött. Így viszont még egyszer biztos nem nézem meg. A csodálatos (és egyben kegyetlen) világunk bemutatása ezekkel a bevágott természetképekkel próbált gondolkodtatni és ez az egyetlen ami miatt a film után pár percig még a hatása alatt voltam. Ez a pár perc viszont nagyon kevés.
Miután szinkronnal néztem a filmbéli alakításokat megítélni nem nagyon tudom, de egyedül Jeff tűnt eredetinek benne.
Nyilván ez egy könyv adaptáció így meg volt kötve a stáb keze de erről a témáról már sok bőrt húztak le és ha nem tesznek bele több gondolatot, fordulatot, feszültséget és eredetiséget, a következő ilyen típusú filmeket meg se nézem.


Feledés - Vélemények

2013-09-19 11:30.28
Nem vártak magasak az elvárásaim de azokat magasan felülmúlta. az utolsó 5 percet leszámítva szinte hibátlan! Kár volt a végét ennyire színpadias happy enddel lezárni!


A közösségi háló - Kérdések

2013-08-03 13:11.18
dennis de laat - sound of violence


Transz - Vélemények

2013-07-14 22:30.55
Végig pörgős kis film, sok fordulattal és rendkívül jól szerkesztett jelenetekkel. Egyszer mindenféleképpen neg kell nézni!


Csajok szabadon - Vélemények

2013-07-03 17:39.25
Mondhatjuk, hogy vártam a filmet, de természetesen (kár tagadni) nem a film története miatt. Kíváncsi voltam, hogy az egykori Disney "sztárok" mit alakítanak egy komolyabb és nagyobb kölcségvetésű filmben.
Kár volt.
(SPOILER))
Sok filmet láttam ami apróbb jelenetekből áll össze és ezek a filmek rendre tetszettek is, de ez nagyon furcsára sikeredett. Személy szerint bosszantott, hogy a 90 perc többségében a hang és a kép nincs szinkronban, semmi baj azzal ha ezt párszor eljátszák, de itt túl sok volt. A rengeteg buliklipp pedig teljesen felesleges.
A szöveget sokat nem kellett tanulnia szinte egyik szereplőnek sem, mert általában bevágták egy másik jelenet alá. Hiányoltam, hogy legyen (legalább)egy egybefüggő 15 perc ahol legalább megpróbálnak színészkedni a szereplők, így sokat nem kellett senkinek sem színészkednie, talán JF alakítását mondhatjuk a legjobbnak, de a karakter stílusa miatt neki ez nem volt nehéz feladat. A 4 lány színészkedése nem adott többet a filmhez, de tőlük személy szerint nem is vártam sokat. Bár meg kell említeni, hogy az által, hogy mind a 4 lány folyamatosan bikiniben kovályog, legalább megnézeti a férfi társadalommal a filmet.

Nyilván a film mondanivalója a fiatalok döntése a jó és a rossz útról de ez kevés ahhoz, hogy megkapja a dráma stílust. Bár kétségtelen, hogy az utóbbi időben a tini társadalom lés afiatalság kicsit többet enged magának de ez hatalmas túlzás. Aligah lesz 4 csapodár főiskolás lányból(!) egy hét alatt maffiózó és gyilkos.
Az összefüggéstelen történet és zéró tanulság mellett egy vontatott történet végén a (4ből) két rossz útra tévedt kislány meg szitává lövi a keleti part helyi néger maffiózóit úgy, hogy még csak el sem találják őket(?????). Ennél rosszabb aligha láttam eddig, itt nem is értem mi volt benne a befejezés. Mindekki meghal ők meg a Lambóban hazakocsikáznak? Fura.
Férfi ember révén az egyetlen pozitívum a filmben a 4 lány külleme. De ez nagyon kevés. Többet vártam és nagyot csalódtam. Inkább mással kellett volna eltöltenem ezt a másfél órát.


Bobby Z második élete - Vélemények

2010-08-24 23:35.53
Hát a könyv sokkal jobb mint a belőle készített film, de a történet és Olivia Wild miatt marad a 4.
Kicsit hiányoltam egy-két dolgot a filmből amit olvasás közben biztos bele tettem volna a filmbe...


Barátok közt (sorozat) - Európa leghosszabb TV-sorozatai

2010-05-17 20:12.10
[link]


Apám beájulna - Vélemények

2010-04-02 18:44.07
Nem tudom, hogy aki nem 1 vagy 2 csillagot ad a filmnek az miért teszi. Ebben a filmben nem is színészek játszottak (tisztelet a kivétel), mert ilyen színészi teljesítményre BÁRKI képes. A történet meg a film másik fele. Nyilván különböznek az ízlések, és nem akarok senkit megbántani(!), de komolyan mondom, hogy nem hiszem el, hogy valaki ezt a filmet élvezte. Az egyetlen érv, hogy végignéztem, az az volt, hogy végigszörnyülködjem.
Nincs a filmek között olyan műfaj, ahol ez a film 1 csillagnál többet kapna. Csodálkozom, hogy ez nem kapott Arany-málnát, mert ez kiérdemelné, az tuti.


A szív bajnokai - Vélemények

2010-04-02 16:59.34
Már vagy 5 éve nézek amerikai focit és így kicsit értek is hozzá, persze a filmnek nem ez a lényege, de aki nem tud ennek a sportnak az amerikai hátteréről, annak lehet kicsit "cukrosfilm" lesz.
A történet - miután igaz történetről van szó - adott volt, a szereplőosztás viszont nagyon jó lett. Sandra Bullockot nem tartottam eddig se rossz színésznőnek, de ez eddig talán a legjobb alakítása, az Oscar megérdemelt. Viszont Quinton Aaron alakítása is. Nem játszva túl a szerepét nagyon jól alakítja a szerény, néger, örökbefogadott fiút. A Tuohy családot is jó karakterekkel építették meg.
Nagyszerű rendezés és a jó zenék válogatása, csak még jobbá tette a filmet. A történet is jó, tipikus drámai történet, viszont nem lett túl érzelgős, pont elég.
Nyilván első nézésre (mint minden filmnél) jobban tetszik, mint a másodikra (fog). De ha nem nézzük meg 3 naponta a filmet akkor nem fogjuk megunni (egyhamar).
Aki szereti az amerikai sportot, az már csak a sport érintettsége miatt is megfogja nézni, aki meg szereti a drámákat és az igaz történeteket az is. Aki viszont akciófilm mániás és nem szereti ha az adrenalin szintje nem veri az eget, az le se üljön megnézni, mert csak egy jó filmet fog lefikázni, pedig ez nem rossz. Egy egy jó film és idővel (főleg a színészi alakítások miatt) újranézhető.


Légió (2010) - Vélemények

2010-03-31 22:25.43
Jó sztorit írtak csak a film lett gyengécske. Amikor elolvastam a film témáját felcsigázott egy kicsit ez az angyalos-apokalipszis téma, viszont a film (közben és) után csalódások sorozata ért.
Az első 5 perc jó, rejtélyes és titokzatos, amikor nem tudunk semmit és lehet kombinálni, utána hirtelen a puszta közepén vagyunk és 20 percig az égvilágon semmi nem történik. Egy ilyen témájú filmnél fontos, hogy folyamatosan pörögjön a történet de itt többször is lelassít, és mindig tök feleslegesen, mert semmi értelemeset és fontosat nem mondanak lassú résznél.
A következő pörgős rész, talán a film legjobb 5 perce. A nagyi stílusa és szövege a horror rajongóknak vicces, a félősöknek meg ijesztő. A harapás és a falra mászás is jó.
Ezek után jön a légy felhő. Hogy menekültek meg belőle? Berajzottak a legyek az autóba, majd 1 perccel később, mint ha mi sem történt volna visszajutottak a krimóba. Nem értem hogyan.
Mint minden filmben itt is van egy (hős) néger aki előbb megment mindenkit majd meghal. De előbb a nagyszájú fagyi-árusról. Hát az mi? Ilyet legutóbb a Múmia c. filmben láttam. Valami minimális kreativitás azért elvártam volna, de ez így nevetséges lett. A másik, bár ez minden akciófilmre igaz, de miért van az, hogy egy fegyvertárban 200 töltény van. Hát nem azt mondom, hogy ki kell számolni a 20at meg a 16ot vagy mennyit de azért ha valaki 5 percig lő folyamatosan és a nézőnek még ideje is van elgondolkodnia azon, hogy ez hogy lehet akkor az már kicsit demoralizáló.
A hős néger, nem is értem, mondjuk hős akart lenni és rendben van, de az elején mondja, hogy ez csapda, erre ő sétál bele. Ilyen hülye nem lehet valaki. Ezek után is vannak hibák és értelmetlen dolgok de már fájnak az ujjaim és holnap reggel meló van, szóval nem írom le (:D).
A film vége. Sablon, hogy Dennis Quaid lesz a hős mártír aki hallottan is meggyújtja az öngyújtót, de az még rendben van, mert biztos benne volt a szerződésébe. De mi értelme van az utasításoknak? És most baj, hogy megszületett a gyerek vagy nem? És ez a közhelyes befejezés Gabrieltől, Jézusom.
A sok buta hiba ellenére "egyszernézhetős" film, de nem csodálkoznék ha valaki félbehagyná.


Szerelem a végzeten - Vélemények

2010-03-18 21:44.10
A legjobb romantikus vígjátékok, ez meg a Kate és Leopold! Bármikor megtom nézni.


Pandorum - Sikolyok az űrben - Vélemények

2010-03-15 22:00.50
A dráma műfajjal tényleg nem így van. De azért kevés olyan romantikus film van amit egy férfi (szívesen) megnéz.


Hajsza a föld alatt (2009) - Vélemények

2010-03-15 21:14.51
Nem láttam a film elődeit, de ha olyan, mint ez sokat nem vesztettem.
Furcsa volt Travoltát rossz fiúként látni és nem értem a végére miért kellett elkapni. Sokkal reálisabb lett volna ha az átlagpolgár és nem akcióhős Denzel Washington nem ered utána hanem inkább hazamegy a feleségéhez a tejjel. Ha valakinek is van egy csöppnyi esze nem akar elkapni egyedül egy terroristát. Mindegy.
A Pörgős film, inkább egy mezei akció-film, mint dráma vagy thriller. Egyszerű történet és átlagos akciók, annyi a különbség a többihez képest, hogy itt nem Steven Segal a főszereplő hanem híresebb és jobb színészek.


X-Men kezdetek: Farkas - Vélemények

2010-03-14 02:24.10
A legjobb a 4 X film közül! Mindenki kedvence Farkas, és az ő története kétségtelenül 110 percnyi izgalmat és látványt hozott. Kétségtelenen nem olvastam minden képregényt, de azért lennének kérdéseim.
Először is, nem tudtam róla (persze lehet így van), hogy Küklopsz és Farkas találkozott volna hamarabb, mint Xavier iskolájában márpedig az atomerőműnél Farkas szabadította ki, akkor amikor újra találkoznak miért nem emlékeznek egymásra. Még akkor is tudnia kéne Küklopsznak valamit Farkasról, ha nem is látta, legalább egy nevet.
Másodszor pedig, ez egy képzeletvilág, ez rendben van, és a képességek emberfelettiek, ez is rendben van, de ha van valaki ("Super-Wade" vagy dedpool) akinek (kb.) 45 centis alkarja van, hogy a ménkübe jön ki egy 1 méternél is hosszabb adamantium kard? Miután ez a legerősebb fém nem hajlékony, szóval vagy nem tudja behajlítani a könyökét vagy valami nem stimmel. Mondjuk ez a hiba már az X filmek második részénél is előfordult már amikor Farkas a végén harcol a (japán) női "hasonmásával", csak ott kard helyett és könyök helyett az ujjakkal van ugyanez.
Ezeket leszámítva a legizgalmasabb és leglátványosabb X film (eddig). Folyamatosan pörög a sztori, nincs felesleges lassítás és tökéletes effektek mellett a zene is felhúzza az akciójeleneteket. De...
Van egy két rész amit vagy ki kellett volna hagyni, vagy kicsit másképp megoldani. Ott van a végén Deadpool és bevarrt száj. Ez egy kicsit komolytalan a filmhez, és ha valaki megnézi az előtte lévő egy órát ilyen baromságot nem vár. Csak azért bevarrni a száját, egy irányított embernek(?), mert amikor még nem volt az nagy szája volt, na ne!
A másik is gondom is ezzel a karakterrel van, de ez már annyira nem gáz, csak felesleges. Lement a film, jól kihozták az emlékezet kiesést és már-már vége a filmnek de a szereplőlista után amikor a lefejezett Deadpool megfogja saját fejét és a kamerába pisszeg, hát ezt nem is tudom minek kellett bele. Mindezek ellenére egy olyan szórakoztató és látványos filmet csináltak amit gyakorta meglehet nézni, főleg ha szereti az illető a képregénysztorikat.
A látvány, a sztori és az képregényszeretet miatt ötöst kap, de ha nem olvastam volna kis koromban ennyi képregényt akkor messze nem tetszett volna a film ennyire.


Hazugságok hálója - Vélemények

2010-03-13 22:26.57
Az akció-dráma műfaj egyik legjobbja. A kicsit amerikaias sztorit mégis jó forgatókönyvvel írták. Minden szereplő alakítása említésre méltó. Akciók, feszültség, hazugságok.
Korrekt film.
Idővel újranézhető.


Grimm (2005) - Vélemények

2010-03-13 17:37.38
Jogos :) Megtörtént!


A 23-as szám - Vélemények

2010-03-13 17:35.28
Végre! Mindenki megszokta, hogy Jim Carrey a gumiarcú bohóc, de a Truman-show után most is bizonyította, hogy a komolyabb szerepekben is jó. Aki látta az előbb említett filmet annak nem lesz furcsa Jim karaktere, aki meg nem látta annak pedig azt tudom mondani, hogy az is jó film és azt is érdemes megnézni, mert nem csak a gumiarcú szerepekre jó Jim Carrey, hanem igenis jól játszik más szerepkörben is.
A film témája kicsit furcsa, viszont kreatív. Végig mozgásban van a film és minden jelenetnek van lényege. Nincs felesleges párbeszéd, vagy cselekmény.
A befejezés is jól sikerült, mert nem csak fordulatos és meglepő a vége, de végre nem a Full Happy End lett ahol mindenkinek megvan amit akar és mindenki boldog. Egy reális fináléval lett a filmből egy igazi mozi.
Maximális pontot kap, nem kérdéses.


Grimm (2005) - Vélemények

2010-03-11 13:47.44
Fú ez aztán furcsa volt. Egy modern mese.
Nagyjából erre számítottam amikor elkezdtem és ilyen szempontból a film hozta amit vártam. A baj csak az volt, hogy menet közben jöttem rá ebből már kinőttem.
Jól építették bele a mindenki által ismert mese sztorikat, Piroskát, Jancsikát és Juliskát, a békapuszilást és a többit.
Ami viszont nem tetszett az az volt, hogy ha ezt mesének szánták minek kellett beletenni katonákat meg Napóleonos "sereget". Mert ez kicsit elvett a mesére hajazó filmből és így lett egy vegyes valami, amit a felnőttek nem javasolt a gyerekeknek meg kicsit túl felnőttes, a tinik meg úgysem ezekkel foglalkoznak manapság.
Talán azoknak szólhat a film akik örök gyereknek érzik magukat de állítólag én is ilyen vagyok, akkor meg mért nem ragadott meg, pedig szeretem a meséket.
Színészeink egytől egyig furcsa figurákat alkotnak és nem kéne a vizes lepedőt rájuk húzni a karakterük miatt, de például ezt a szerepet nem Matt Damonnak találták ki, nagyon nem illet rá.
A trükkök felváltva követik egymást és a számítógéppel jól megcsinálták a fantasy effekteket.
Vígjáték? Kellett volna bele pár poén is, mert én nem találkoztam eggyel se. Ha a karaktereket próbálták meg viccesre beállítani akkor meg valamit nagyon elrontottak.
Két csillagnál több, mert a műfaj terén nem lett rossz, de három csillagnál meg kevesebb, mert ezt a műfajt nem csak kevesen szeretik de még kevesebben nézik.
2/3 A VÉGE.


Farkasember (2010) - Vélemények

2010-03-11 13:27.22
AZ utóbbi időben sokadik vámpíros vagy farkasemberes (vagy a kettő egyben) filmet láttam, de ez sikeredett a legvacakabbul (mondjuk az Underworld 3 azért elviszi a málnát, de ez közvetlenül mögötte jár).
Sajnálom Anthony Hopkinst, mert neki jobb filmet írhattak volna, ennek ellenére az ő játéka javít valamit a filmen. Most, hogy az egyetlen pozitívumot elmondtam jöhet a többi.
Megértem, hogy ez a fantasy az utóbbi időben nagy divat lett a filmiparban, de tudni kéne hol a határ, mert különben sosem lesz vége. Mindenki ismeri már a vámpírok és a vérfarkasok minden gyenge pontját, semmi újat nem lehet mutatni, ezért se értem miért akar mindenki még egy bőrt lehúzni erről a témáról. Ebből a filmből még a kreativitás is hiányzott, mert a Daybreakers is már unalmas alaptémájú volt de ott legalább megspékelték a futurisztikus jövővel, és ezzel a kis plusszal már egy tűrhető film lett. Nem úgy mint ez.
Kiszámítható, nem is kicsit, akinek van egy minimális rutinja filmnézésben az gondolkodás nélkül tudni fogja, hogy mi fog történni fél órával később. A látványt és az átváltozásokat a számítógép megoldotta és ezzel nem is volt gond, nem a digitális technika húzta le a filmet.
Aki odáig van meg vissza fantasy filmekért szeretni fogja, akinek viszont már kezd betelni a pohár a vámpírokkal és a farkasokkal (mint Én) annak ez is egy strigula lesz, egy olyan jegyzettel: Egyszer elég volt.


Pandorum - Sikolyok az űrben - Vélemények

2010-03-10 13:43.25
Ritkán nézek ilyen típusú filmeket, mert nem szeretek se félni se borzongani. Szerencsére ettől a filmtől nem is lehet.
Jól indul a film ,mert senki sem emlékszik semmire és a rejtélyek még felcsigázzák a nézőt. Az alapsztori persze ismerős lehet, mert minden második sci-finek ez a témája, túlnépesedés, nagy modern űrhajó, új bolygó keresése. Ezúttal egy kicsit megtoldották ezzel a mélyhibárnálással ami egyébként jó ötlet volt.
Ezután kezdődik az akció. Főhősünk elindul és megmenti a hajót. Az, hogy a cél (persze) messze van az muszáj, mert különben fél órás lett volna a film. Beleütközik az aktuális mutánsokba akik (nem tudom, hogy miért van ez mindig így) de erősebbek az embernél és kezdődik az üldözés. A mutánsaink nem túl félelmetesek, de lehetett volna rosszabb is. A film ezen része nagyon "Kaptáros" lett, néha azt vártam, hogy Mila Jovovich előugrik valamelyik ajtó mögül. Helyette a hasonmása jött elő, meg egy indián aki úgy harcol, mint ha ő lenne a Predator. Kezdett kicsit laposodni a film.
Természetesen a happy end az nem marad el. De előtte az "hacacári" a Pandorum szóról vagy betegségről kicsit fárasztó volt. Zavarosra sikeredett a pandorum betegség előhozása és nem tartom kizártnak, hogy valaki nem is értette meg. A befejezés viszont frappáns lett a medúzákkal és a rájákkal, meg a katapulttal.
A film összegezve egy átlagos sci-fi lett gyenge horror motívumokkal. Nézhető de szigorúan csak egyszer.


Benjamin Button különös élete - Vélemények

2010-03-08 02:06.52
Nagyon vártam már ezt a filmet, hiszen nagyon tetszett a film története. Ráadásul Brad Pitt és Cate Blanchett is egy jó színész páros.
A film elején amikor Benjamin még/már öreg nagyon jól oldották meg és a régi városi díszletek is jók lettek. Nagyon érdekesen tették bele a mellékszereplőket a filmbe és talán (a sok) mellékszereplő sokszínűsége tette szórakoztatóvá a filmet.
Benjamin életét nagyon kalandosra alkották meg és nagyon jó ötletnek tartom, hogy a filmet az egyik főszereplő halálos ágyánál mesélik el.
A két és fél órát soknak találhatnánk egy drámára de egy ilyen jó forgatókönyvnek kellett ennyi.
Minden színész, legyen akár fő- akár mellékszereplő oda teszi magát és nagyszerűen alakítja a neki írt szerepet.
Utóbbi idők egyik legjobb történetű drámája.


Éli könyve - Vélemények

2010-03-08 01:55.46
Sokkal többet vártam. Egy ilyen utópiából többet is ki lehetett volna hozni. Bár én személy szerint, nem tartom szerencsésnek az olyan forgatókönyveket amiben a főszereplő valamelyik vallás.
Ennek ellenére jól alakították ki a jó és a rossz szerepét, Gary Oldman jól alakítja a gonoszt aki a hatalmat keresi és mindent megtesz érte, és Denzel Washington is hozza a kötelezőt.
Néhol kicsit olyan érzésem volt, hogy hasonlít a Mad Max című filmre csak a benzin helyett biblia a történet központja.
a furcsa befejezés pedig egészen frappáns módja a gonosz kicsinálásának.
De akkor se nézném meg újra, mert valami hiányzott a filmből, nem tudom mi, de másodszorra nem tudnám végignézni.


Mindenki megvan - Vélemények

2010-03-08 01:47.32
Amikor a plakátot láttam és a főszereplőket, azt hittem egy vígjáték lesz, olyan apádra ütök féleség. Úgy néztem meg a filmet, hogy nem olvastam el miről szól.
De már fél óra múlva láttam, hogy ez nem vígjáték. Érdekes egy kalandfilm lett, de szerintem kalandfilmnek kicsit lassú, inkább a mondanám egy olyan dráma féleségnek a végjáték miatt.
A színészi szereposztás jó lett, bár egy ilyen színésszel mint De Niro nem lehet melléfogni. Nagyon jól áll neki az apai szerep. A filmbeli gyerekei is jól játszották el a kényszer hazugságokat.
A film mondani valója pedig magáért beszél, hiszen a mondás az igaz, miszerint "Amit nem tudsz nem is fáj".
Mindenkinek "javasolt" a film (legalább) egyszeri megnézése, mert unatkozni nem lehet rajta ha először nézed. A film kellemes hangulata pedig akinek tetszik az úgy is megnézi még párszor.
Kellemes családi kalandfilm a vasárnap esti családi mozihoz.


Becstelen brigantyk - Vélemények

2010-02-16 00:35.20
Lehet kicsit rosszul fogalmaztam. Arra próbáltam utalni, hogy szar lett a film azzal, hogy tarantino "betegségét" vegyítettük a a második VH történetével, mert a kettő valahogy nem passzol egymáshoz.


Doctor Parnassus és a képzelet birodalma - Vélemények

2010-02-16 00:25.01
Érdekes egy film volt. Abszolút nem erre számítottam, inkább egy középkori misztikus mesét vártam, ehelyett pedig egy kicsit drámára hajazó misztikus thriller lett belőle. Bár szerintem ez a behatárolás is igencsak messze van az igazságtól, mert ez akár egy külön műfaj is lehetne.
A történet eredeti és a színészek is jók voltak mégis valahogy nem az igazi. Nem pörög eléggé a film és szinte nem is sodort magával a történet sebessége. Sokszor lelassult a film, és ellaposodott. Ugyanakkor tegyük hozzá, hogy egyszer sem lehet kiszámítani mi fog történni. Talán ez azért is van, mert a film kétharmadánál - amikor a "normális" filmeknél már tudjuk, hogy mi merre hány méter - itt még azt se tudjuk, hogy ki mire képes és, hogy kinek mi a szándéka. A túl figurázott történet vége pedig happy end, de, hogy az hogyan alakult ki ahhoz nem elég egyszer megnézni a filmet.
Összegezve: ha mindent megakarunk érteni a filmből, akkor ne elég egyszer megnézni. Ha viszont csak egyszer bírjuk ki, akkor legalább megmarad a rejtély, amit közösen meg lehet vitatni a barátokkal, hogy ki szerint mi volt.
Ez így csak 3*-ra elég.


Másnaposok - Vélemények

2010-02-12 19:09.09
Szinte minden haverom csodálkozott, amikor azt mondtam, hogy még nem láttam, így most leültem és megnéztem. Óriási! Rég láttam olyan vígjátékot ami ennyire szórakoztató volt.
A történet alapja ismerős lehet más filmekből, de az hogy, magát a bulit nem mutatták, felkeltették mindenki érdeklődését, vajon mi történhetett velük?
Egyik nagyobb őrültségből a másikba esnek a főszereplők, és a különböző életfelfogású emberek találkozása és "együttműködése" is mókás. A történet pörgése és sokszínűsége, a jobbnál jobb poénok és a las vegasi képsorok teszik mestrivé a filmet. A befejezés frappáns és a zenéket is nagyon jól választották meg. Kár, volt eddig "halogatni" a filmet, mert ez egy nagyon eltalált film.


Hasonmás (2009) - Vélemények

2010-02-10 00:58.30
Az Én a robot után egy újabb robotos sci-fi. Mintha csak Will Smith filmjének folytatása lenne. Pusztán annyi a különbség, hogy az film gyengébb lett. Az ötlet nem túl új de a forgatókönyv jól sikerült. Bár néhol kicsit összetekeredik a film fonala és ezáltal igencsak oda kell figyelni, hogy ki kit ölt meg, hogyan és miért. Ami mondjuk egy kriminél nem probléma, de közbe jönnek a hirtelen alakváltások és van olyan rész amikor azt se tudjuk ki kicsoda és kivel van.
A film látványtechnikája hozza a kötelezőt és jó zenét sikerült hozzá komponálni. Bruce Willis nem alakít nagyot, de ebben a filmben nem is kell, mert egy ilyen típusú filmben szinte fel se tűnik a közönségnek. Ellenben dicséret illeti a sminkeseket és a maszkírozókat, mert a robotoknál fantasztikus munkát végeztek. Az egyetlen furcsaság ami talán szemet üthet mindenkinek, hogy a csúcstechnológiájú robotok használata mellett az utcán ugyanolyan autók gurulnak, mint most. Természetesen a mozi után elgondolkodtató a film mondanivalója, miszerint mi lesz ha tényleg lesz rá lehetőségünk, hogy ilyen lusták legyünk. Feltehetőleg (vagy remélhetőleg) ez már nem a mi generációnk gondja lesz.
A film összegezve az Én, a robot és a a A.I. keveréke Bruce Willis előadásában. Mind a 104 percet élvezni fogjuk hiszen a jövő egy újabb formáját láthatjuk, de nem fog annyira megfogni, mint az Asimov adaptáció.


Szállítmány (2009) - Vélemények

2010-02-09 21:56.14
Nimródtól többet vártam volna. Ez volt az első gondolatom miután lepörgött az alig másfél órás akciófilm. A film témája és szereplőgárdája ígéretes volt, de amilyen jó lehetett volna, olyan gyenge lett. Az események láncreakcióját elfogadható módon írták, de ez az egyetlen pozitívuma a filmnek. Akciófilmek terén a 90 percet keveslem és a színészektől is többet vártam volna. Nagy látványt nem nyújtott a film, habár a történet sem kívánta meg.
Sok helyen belassult a film és sokszor kiszámítható.
Egy olyan filmtől amiben ilyen szereposztás csinálnak jobb filmet kell csinálni, jobb szöveget írni és több akciót beletenni.


Becstelen brigantyk - Vélemények

2010-02-09 21:17.41
Amikor meghallottam, hogy Tarantino háborús filmet rendez, először furcsálltam, mert szerintem nem az ő stílusa, nem is akartam megnézni, de a kíváncsiságom meg azt súgta, jó lesz.
Hát még most sem tudom, hogy tetszett-e a film. A történet Tarantinora vall, hiszen a végén a szálak összefutnak. Mégis, ha a Ponyvaregényből indulok ki, akkor azt a filmet valahogy jobban élveztem. Jobban pörgött és nem kellett a történet kulcsrészeire sokat várni, több fordulat volt benne. Nem úgy, mint itt. (Persze más a film témája, de akkor is.) Többször is vontatott és talán felesleges párbeszédek vannak a filmben ami néhol unalmassá és lapossá teszi.
Természetesen (mint manapság minden nagy költségvetésű filmnél) a jelmezzel, a látvánnyal és a zenei résszel minden korrekt.
Mégis a casting az ami megmentette a filmet. Ha nem Brad Pitt játszaná a szadista, könyörületet nem ismerő, becstelen Aldo Raine hadnagyot, talán be se lenne érdemes ülni a mozira. Szerény véleményem szerint mégsem Aldo személye vitte magával a filmet. Inkább mondanám a film megmentőjének Christoph Waltzot. Hibátlanul játszotta el Hans Landa SS tisztet, nem véletlen az Oscar-jelölés.

Mindezek ellenére ha belegondolok, hiába a sok (jó) színészi teljesítmény, hiába a jó történet és hiába minden.
Ez a két és fél óra nem olyan két és fél óra, mint a régi háborús filmeknél. A Kelly hősei, A kémek a sasfészekban, A nagy szökés és a Piszkos 12 is kenterbe veri ezt a filmet. És akkor még jó párat nem is említettem.
Nem valószínű, hogy újra megnézem a filmet, mert másodszorra belealudnék az tuti. Ha viszont kihagytam volna, akkor még most is mardosna a kíváncsiság, hogy vajon milyen lehet egy Tarantinos háborús film.


2012 - Vélemények

2010-02-09 01:36.13
Hát ez az a film amiről aztán oldalakat lehetne írni, akár pozitívat, akár negatívat, főleg azért, mert maga a film is igen hosszú. Persze elsősorban a film témája szolgáltatja a kritikusokat. Aki látta az elmúlt évek (évtizedek) katasztrófafilmjeit csalódni nem fog, mert a látvány fantasztikus. A film nagyon hasonlít a Holnapután c. filmre, de a téma és a kidolgozás is más, és ezúttal John Cusack játékát élvezhatjük nem pedig Dennis Quaidet. A film után senki sem arról fog beszélni, hogy ez a valóságban megtörténhet-e, aki mégis annak igencsak élénk fantáziája van. Inkább beszélnénk utána arról, hogy a látvány milyen jó volt. De...Mint minden katasztrófa filmben itt is akadnak bőven bakik, és bőven vannak "last minute" jelenetek. Ismervén a hollywoodi mozikat izgulni, csak azért izgulunk a filmen, mert a jelent magával húzza a nézőjét, de szerintem mindenki tudja, hogy minden amerikai (vagy bármilyen) katasztrófafilmnek happy end a vége. A család történetét okosan használták ki, hiszen így több látványt tudtak belezsúfolni a produkcióba.
Talán kicsit túl sok "utolsó pillanatban megmenekülünk" jelent van a filmben és ezért is mondja majd a többség egyszerűen gagyinak a filmet. De őszintén szólva ha ezek nincsenek (és tegyük fel, hogy a filmben minden terv szerint menne) a mozi még unalmasabb lenne.
A színészi alakítások ez ilyen típusú filmben jelentéktelen, mert nem kell John Cusacknak lennei senkinek ahhoz, hogy eljátszon egy ilyen szerepet. Az ilyen tipusú filmek többnyire a hang- és képeffektekre teszi a nagyobb hangsúlyt és ha ezt a szempontot nézzük...nagy bakot nem lőttek.
Ha valaki változatos mozira és nem egy átlagos katasztrófafilmre vágyik az le se üljön megnézni mert garantáltan csalódni fog, akit viszont érdekel a látványtechnika "csodája" annak egyszer érdemes leülni, mert annyira azért nem "rossz".
Aki (mégis) megnézi megnézni ne várjon sokat, mert akkor csalódni fog.
Ez is olyan film, amin "túl kell esni" csak azért, hogy utána jól ki lehessen beszélni.


1 2

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk