Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Nincs baj, drágám
- HBO2, 11:20
Koktél
- Film Café, 11:35
Értékes rakomány
- Mozi+, 11:50
Színház a világ
- HBO, 12:35
Hadak útján
- AMC, 12:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Verseny a győzelemért - Vélemények
2022-es választás
300 - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ricky Stanicky aaaaa
Peter Stormare aaaaa

 

Fórum - Légió (2010) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
272. Brigg (2022-09-06 15:01.08) aaaaa
A Tastedive ajánlotta ezt a filmet nekem a korábbi filmes ízlésem alapján, és értem is, hogy miért ajánlotta. A Constantine és a Sings a kedvenc filmjeim közé tartoznak, és hasonló témájú, látványvilágú akart lenni ez a film is. Mégis valahogy számomra bóvlisabb érzete volt. Ami egyébként nem kifejezetten baj, mert egyszer így is meg lehetett nézni.

A sztori szerint a vidéki Amerikában a Mojave sivatagban egy random étkezde mellett lakó terhes pincérlány, és egy barátja, Jeep életébe furcsa fordulatok állnak be, amikor is megszakad a technológiai összeköttetés a külvilággal és feltűnik egy démoni lény a dinerben. Hamarost kiderül, hogy márpedig eljött az apokalipszis ideje, amit az is aláhúz, hogy a dinernél feltűnik Mihály arkangyal (de hülye neve van szegénynek magyarul), és próbálja segíteni az ottragadt embereket.

Démonhordától kezdve családi drámázáson keresztül van itt minden, pár sokatmondó párbeszéddel arról, hogy Isten már megint csalódott az emberekben, és ezt tömegpusztítással fejezi ki (hát kajak, mi mással, végül is ha te vagy a leghatalmasabb lény az univerzumban, akkor mégis milyen más eszköz állhat rendelkezésedre, hogy megreformáld az általad teremtett embereket...:D)

Eredetiben néztem, de tróger volt rajta a saját szinkronja. Vannak benne a teljesség igénye nélkül nagyon gagyi dolgok: brit akcentussal beszélő arkangyalok, akikből az egyik egy beszédhibás kékszemű Elon Musk, a másik meg egy hamisítatlan idealista, de kicsit erőszakos is, a nem orvosilag levezényelt szülés után azonnal felépülő, kicsit sem megerőltetett anyuka, az egyszerű, de annál tisztább lelkű sivatagi autószerelő déli tájszólással, stb. Szar film, de olyan bocsánatosan szar, hogy legalább próbált mondani valamit meg izgalmas lenni.

Olyan érzésem van, mintha a film készítője egy déli államból LA-be felkapaszkodott filmszakos csávó lenne, akire még hatnak a rurális vallásos gyökerei, de azért a gépfegyverek ropogása, a zombik meg robbanások is. Ilyen frat guy film.


271. Nyolcadik utas (2018-11-14 18:58.23) aaaaa
Gyenge kotyvalék. Vagy zagyvalék. Szabad a választás. Kapunk valamit, de december 23-án vajh, kinek a megszületésére várunk még egy napot? Hmm? Vártam néhány napkeleti bölcset, de elment az áram és csak a gáz maradt a bifsztek sütéséhez. Még szerencse. Van a szövegrésznek kettő-három fontosabb mondata, de elég lett volna egy haiku ennek feltárására a film elkészülte helyett. Talán a két csillaggal még dicsértem.



270. Az utolso szamuráj (2016-11-09 20:35.37) aaaaa - (válasz Nyomozo1 269. hozzászólására)
azt azért észrevetted,hogy nálad csak 5 meg 4 csillagos film van??hihetetlen,hogy több mint ezer film osztályozásánál még véletlen se futottál bele olyanba,ami gyenge volt és nem tetszett:))
irigylésreméltó a szimatod


269. Nyomozo1 (2016-11-09 19:01.54)  
Most néztem meg!! Nekem nagyon tetszet a témája is megfogott!! Olvastam az eddigi összes véleményt ! Érdekeseket irtak a filmről az biztos ! Én azért ajánlom annak, aki még nem nézte meg!!


268. Pulikutya77 (2014-11-09 23:01.48) aaaaa
Sokkal jobbat vártam. Ilyen "Angyalok háborúja"-szerűt, sokkal több bibliai utalással. (Annyira rossz azért nem volt, de még egyszer nem nézném meg.) Még Paul Bettany sem mentette meg ezt a filmet. A tepsiképű, hisztis csaj meg kifejezetten lehangoló volt.
SPOILER!
Azért a végén az a bukórepülésben való érkezés nem volt semmi. Az nálam hozzátett egy csillagot.
SPOILER VÉGE


267. Chatnoir237 (2014-05-18 10:56.55) aaaaa
hát ilyen szar filmet nagyon régen nem láttam már...


266. Anren (2013-09-15 11:20.18) aaaaa
Ez még mindig nagyon rossz.


265. Kurgan 5555 (2013-09-15 10:42.25) aaaaa
egynek elment, de borzasztó sablonos és felületes volt.
Misi angyal a lényeget csak az utolsó pillanatban mondta el.
Belehajtanak a legyekbe aztán vissza....
Mi köze a gyereknek mindenhez?
Őket miért nem szállta meg a Zördög?
3★


264. Sakamaru (2013-06-25 06:11.03) aaaaa
:( levettem még egy csillagot... huuu amit nem tudok meg nézni másodjára az a gyenge kategóriát sem éri el.


263. Shanza (2013-06-25 00:30.41)   - (válasz Kakuke 260. hozzászólására)
ajaj.. Ez a film erről kb semmit nem vet fel.
Na meg a szeretet és a félelem kiütik egymást..
Ha valakit igazán szeretek akkor nem félek tőle, ha meg félek tőle akkor nem szeretem igazán.


Egy elég béna vontatott horrorfilm vallásos motívumokkal és egy halom logikátlan marhasággal.
Hogyhogy a sok "zombi" hirtelen leáll amikor a gyerek megszületik? Utána már nem akarják megölni? Amúgy az angyalok meg nincsenek beszélőviszonyban Istennel? Így át lehet őket verni? Isten meg biztos a Bahamákon nyaral és nem veszi észre hogy mit csinálnak az angyalai..
Ej de mekkora egy sz...r --ez

Az apokalipszis jelentése nem az hogy "végítélet" hanem: "kijelentés" az apokalypto görög szóból származik.


262. KongFan (2013-04-05 13:20.12) aaaaa - (válasz Kakuke 260. hozzászólására)
Azta!


261. Az utolso szamuráj (2013-04-05 11:12.57) aaaaa
no vazzeg,itt az inkvizició.


260. Kakuke (2013-04-05 09:54.59) aaaaa
Olyan kérdéseket felvet a film, amin mindenkinek el kellene gondolkodnia és mélyen magába néznie! Az Isten szeretetétől való elfordulásunk pl :\\\


259. Kristian23 (2013-01-10 19:50.22) aaaaa
Nekem csalódás volt a film. Az utolsó kb. negyedóra nem volt rossz, de ami előtte volt, az elég unalmas volt, eseménytelen, sablonos szövegekkel, amik nem is illettek a történethez. Amikor meg esemény volt, akkor csak a fegyverek üvöltöttek. Ami a színészeket illeti nálam nem volt kiemelkedő. Willa Holland-ot kedvelem, ő hozta a stílusát. Paul Bettany is jó volt, mint Mihály. A több színész valahogy nem volt szimpatikus.


258. Pici-winyó (2012-06-14 21:39.01) aaaaa
Shoudra kb elmodta az én véleményemet is. Az alaptörténet jó, csak aztán szarul lett megoldva.
Ami azért bennem maradt, az Mihály mondata Gábrielhez:
"te megadtad neki, amit kért, én megadtam neki, amire vágyott."


257. Shoudra (2012-04-24 14:26.44) aaaaa
Bocsika a kisregényért, elszaladt velem a ló.:D


256. Shoudra (2012-04-24 14:26.24) aaaaa
"Megnéztem" a filmet (áttekergettem). Nem először. Csak sajna nem azért, mert hogy baromi jó lenne, hanem mert Paul Bettany marha jól néz ki benne.

És most akkor a kritika:
a történet alapja nem rossz. Isten csalódik szeretett teremtményeiben, és angyali hadaihoz fordulva, azt a parancsot adja nekik, hogy pusztítsák el az emberiséget. Ahogy korábban is olvastam, tényleg egyszerű, de ismerjük el, a Bibliában sosem voltak szövevényes, bonyolult fordulatok. Szóval a sztori éppen jó, és nagyon is aktuális, hogy ha kis Földünk jelenlegi "egészségi" állapotát vesszük figyelembe.
No de, ami nagyon lebagatellizálta a filmet, az a korlátolt "Holtak hajnala"-stílus, amivel sikerült a cselekményt egyetlen enyészetté váló, sivatagi benzinkút köré fonni, amit elözönlenek ezek a nevetséges élőholtként mozgó megszállottak (egy angyali megszállottat én kicsit dicsőségesebbnek képzeltem el). Ez fájt, kicsit globálisabb szinten is mutathatták volna az apokalipszis kiteljesedését. A menekült-milíciák pl. jó ötlet volt, csak ki kellett volna bontani.
A megszállott öreglányon hatalmasat visítottam, és ezzel köddé is vált a horror-thriller, vagy mittudomén milyen kategória komolysága (most komolyan, mászik a falon? Übergáz...). Nem utolsó sorban, le a kalappal a benzinkúti vendégek előtt, hogy öt percnyi ideges szuszogás után ki is hevertek egy ilyen látványt. Hol maradt az igazi elemi rémület?
Ami pedig vitte a prímet a csalódás-kategóriában, az az angyalok flegmasága volt. Hogy mondhat olyat egy arkangyal egy fiatal lánynak, hogy őt nem fogja megmenteni, mert kb. lesz@rja...?
Mihály karakterétől valahogy nem ezt vártam volna, bár némileg kompenzálta, hogy egyszer-kétszer nagyon kedves volt. Ennek ellenére ötvenszer több jóságot vártam Mihálytól...
Gábriel nagyjából jó volt, csak megint az van bennem, hogy egy angyaltól valahogy több méltóságot és kegyességet várok el. Áh, mindegy.
"Arkangyal kezében gépfegyver" elképzelés pedig ha lehetett, még inkább a porba taposta a filmet, és ha akartam sem tudtam volna komolyan venni (hová lett Mihály lángoló kardja? Letette talonba Péternél?).
A terhes lány, nem-apa fiú szituáció végül veszélyesen közel sodorta az egészet a foskazán kategóriához, annyira amatőr módon volt bemutatva. Tudhatták volna a rendezők, hogy baromi ingoványos talajon járnak, és iszonyú ügyesnek kell lenni, hogy minden idők leggazdagabb történetéből ne egy akkora made in china feldolgozás legyen, mint a Nakatomi torony, és az ember röhögve legyintsen.

És most néhány jó. Mihály és Gábriel küzdelme a végén jó, csak több "angyaliságot" vártam el ott is. De ott éreztem némi feszültséget a két testvér között.
Az angyalok megjelenése csillagos ötös (az egyetlen max. jó a filmben). Nagyon-nagyon szép szárnyuk volt, és páncéljuk. Kevin Durand és Paul Bettany tényleg nagyon fessek voltak. Magasak, erősek, férfiasak.
Bettany tetoválása érdekes volt (és mint a film végén kiderült, volt is jelentősége) és itt megint lett volna egy jó ötlet.
Gábriel alászálltakor a kürt hangja, és a fény tényleg nagyon jó volt. Azt elismerem.
A szárnyak, amiket nem fognak golyók, szintén remek ötlet volt. Nehogy már holmi proli, földi fegyver megsebezzen egy angyalt.

Tehát összességében csalódás volt részemről is. A legfájdalmasabb, hogy tele volt jó és kiaknázható lehetőségekkel, szóval fantázia az volt benne. Csak nem vették észre a kedves filmkészítők.
Mellékesen ezt a rendezőt én kilőném a Jupiter mellé 66. holdnak. Hadd keringjen ott csendes magányában.


255. Sötétszív (2011-12-05 01:05.50) aaaaa
Már nagyon vártam ezt a filmet, és hatalmas csalódás ért. Valahogy nem tudott lekötni annyira. Szerintem egy átlagos film, elég gyengus színészi alakításokkal. A trükkök még elmentek, de sajnos ez minden pozitívum. Sajnálom ezt a filmet, mert igazán remek történetet találtak ki, csak éppen a megvalósítás nem sikerült. Egyszer meg lehet nézni, de többször már nem érdemes.


254. Eliza24 (2011-09-14 12:21.23) aaaaa
Annyira odavoltam ezért a filmért,hogy muszáj látnom,aztán meg nagyot csalódtam a filmben.Ha nem néztem volna meg,akkor sem vesztettem volna semmit.


253. Norbii92 (2011-08-29 12:05.43) aaaaa
Azt kihagytam, hogy az angyalok által megszállt emberek dolog is röhejes, és talán csak két jó jelenet volt az egész filmben!
Az egyik az öregasszonyos a másik pedig Mihály és Gabriel arkangyal filmvégi párbaja! Ennyi.


252. Norbii92 (2011-08-29 12:02.04) aaaaa
Szeretem a filmeket, ha jónak ha rossznak is ígérkezik, én akkor is igyekszem minél többet megnézni, DE nem lett volna semmi baj, ha a Légió kimarad az életemből! De én hülye a sok rossz vélemény ellenére is sajnos megnéztem! Bűn rossz film!
Isten egyszer csak megelégeli az emberiség pusztításait, ezért egy angyalokból álló sereget küld a Földre, hogy elhozzák az Apokalipszist.
A történet egyszerű, de nem rossz! Csak alig hoztak ki belőle valamit is!
Bírtam, hogy az egész Apokalipszist egy sivatag közepén található unszimpatikus emberekkel teli büfén keresztül mutatják be! Mintha csak őket akarnák kinyírni! Amúgy ez az egész gyerek megváltós dolog nem kicsit erőltetett hülyeség volt!
Amúgy meg a film bár nem volt hosszú, mégis tele volt üresjárattal, természetesen sablonnal és hemzsegett logikai hibáktól is!
Scott Stewart másik filmje A pap is egy kiaknázatlan sablon film volt, de ehhez képest az szenzációs film volt!
Mondjuk lehet, azért kiaknázatlanok a filmjei, mert nem kap rájuk elég pénzt, lehet, de én se adnék! Ez az ember egyszerűen nem tud rendezni és kész!
De a színészek sem voltak valami fényesek! Paul Bettany jó színész, épp ezért nem értem, hogy mit keres Stewart filmjeiben, amikben rendre borzalmasan játszik! De Bettany-hoz hasonlóan Dennis Quaid sem csinált semmit!
Összeségében a Légió, egy kiaknázatlan, amúgy borzalmas sablon gyűjtemény, amelyet elég volt egyszer is megnézni! Épp ezért a megtekintését én nem ajánlom senkinek se! 2*


251. Bazsikala (2011-08-17 21:58.34) aaaaa
Eléggé gyenge film.
Tény, hogy van benne néhány jól sikerült jelenet, de ennek ellenére nagyon vérszegény alkotás.
Nagyon fasza filmet készíthettek volna, hiszen az alapötlet nem rossz, leszámítva egy-két részt.
Elég gyenge színészi játékot vonultat fel, és ahogy már előttem is említették, sokszor egy Film+ kategóriás gagyi katasztrófafilm szintjére süllyed.
Egyszer nézhető gyenge film.
2*


250. Weser (2011-08-08 17:46.15)  
Nem lett egy zseniális film ez a Légió az én szemléletemben, de az tény, hogy egyszer kétszer azért szórakoztató.
Ami tetszett, az az, ahogy kialakult egy kis csapat az étterem épületében és ahogy onnan próbálták felvenni a harcot. Tetszett, ahogy kis csapattá kovácsolódott az amúgy isemertlenekből álló vendégek.
Emellett volt egy két igen ötletes jelenet, mint például az öreghölgy beszólása a pincér csajnak és a fagyis kocsis jelenet.
Nekem nem volt nagy gondom a filmmel, de én az Angyalok háborúja első három részét sokkal többre értékelem.


249. Thug (2011-07-05 02:13.43) aaaaa
Szörnyű!
Egyebet nem tudok róla mondani!


248. Sakamaru (2011-07-03 13:46.46) aaaaa
és az általad leírt faszságokban ki is merültek a filmes jelenetek...

a mondani valót már több száz filmben láthattuk... ez egy szutyok film... amolyan Film+ kategóriás...


247. Clower (2011-07-03 10:43.32) aaaaa
2 okból adtam erre a filmre 3 csillagot! az első ok:maga a film mondanivalója, a nagyon belső-belső mondanivalója. az, hogy túl sok szarságot csinálunk ezen a sárgolyón és ezt egyszer még nagyon meg fogjuk szívni. vagy egyenként, vagy kollektíven, mint azt a film is mutatja:D a másik ok pedig Paul Bettany! szépen összeszedte magát a Davinci kódos, tejfölfejű "mazochistája" óta. amúgy a film bővelkedett nagy bakikban is, de ezt inkább nem részletezném. szimplán baromság! csak még annyi, én is egyetértek abban, hogy zombik helyett inkább támadták volna meg őket angyalok! Dennis Quaid!? (ááá) viszont a nyanyán meg a fagyiscsávón jót röhögtem! XD szerintem az amcsik betegesen félhetnek a fagyisemberektől! :O ja és még annyi, ha már elvileg a megszállt emberekbe kiképzett "katona" angyalok voltak, miért merült ki annyiban a harc, hogy kiharapott egy darabot az arc nyakából??? és azok a fogak meg a szemek minek kellettek? a szőke kisfiúval meg végképp jött a banánhéj...


246. Sakamaru (2011-07-03 06:28.56) aaaaa
nem tetszett...

a szar határát súrolta.... tudjátok az angyalok háborúja sokkalta jobb volt!


245. 1-2 (2011-06-21 19:17.44) aaaaa - (válasz Erzsi16 244. hozzászólására)
szerintem úgy jobb lett volna ha megszállt emberek helyett végig angyalokkal csatáztak volna, ha már a mennybéli jelenetben mutatták repülni azt a sokat



244. Erzsi16 (2011-06-17 10:30.29) aaaaa
Ez a film megint csak nagyon jó volt!! De ahogy el nézem a véleményeket nem mindenki gondolja így ! Az angyalok nagyon jók voltak főleg a végén!A meg szált emberek sem voltak rosszak főleg a nagyika az elején !


243. CannabisMan (2011-06-08 14:17.03)  
komolyan ki írja ezeket a le írásokat a filmekről??? "Isten egyszer csak megunja az emberiség hülyeségeit,(...)" komolyan mondom még akinek valamit le írást kéne alkotnia a filmről az se veszi komolyan. de ténleg hogy lehet így fogalmazni, ráadás hogy kb 5 és fél sort még a hülye is össze makog egy filmről úgy hogy még látni se látta. vagy csak én vettem észre hogy csomószor fogalmaznak nagyon hülyén?


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó fórumok

VéleményekBrigg, 2022-09-06 15:01272 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk