Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A következő három nap
- Film4, 20:00
Harcban élve
- RTL Három, 21:00
A testőr
- Film Mánia, 21:00
Mi kell a nőnek?
- AMC, 21:00
A zongorista
- M5, 21:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Ferrari - Vélemények
2022-es választás
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Mire gondolsz most?
Talk Show - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az eltévedt golyó aaaaa
Henry Thomas aaaaa

 

Fórum - Csajok szabadon - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
36. Cantri (2020-02-22 13:49.16) aaaaa
Cseppet sem átlagos darab, bennem mégis hagyott maga után némi hiányérzetet. Az egész hangulatvilág azonban igencsak átjött, ahogy riszáló popsik, alkoholgőz, és kokainfelhő közepette tart görbe tükröt a "valóságból kiszakadni" óhajtó műhölgyek előtt. Érdemes megtekinteni, nem mindennapi mozi.


35. Michuu (2017-04-16 20:04.55) aaaaa
SPOILERES

Remek társadalomkritikus film volt ez.
A James Franco által remekül megformált szarházi ritka undorító karakter volt, de ez elmondható a főszereplő leányzókról is.
A film hangulata átjön, és a zene is jó.
Ami miatt nem lett ötös a film, az egyértelműen a vége. Akkor jött volna át igazán a kritika és a mondanivaló, ha a főszereplők meghalnak a végén. Na meg engem az is zavart, hogy a testőrök nem tudtak legyakni két kis ribancot, ezért így nagy kár.
De így is érdemes megnézni, szépen bemutatja a mai fiatalság zömét.



34. Cry-baby (2017-01-14 00:20.09)  
még egy ilyen fostos filmet régen láttam már...


33. Randal (2016-01-17 23:06.17) aaaaa
Nem ismerem a rendezőt, de valószínűnek látom, hogy videoklipes a fickó. És apám, ehhez a stílushoz ért is, de piszkosul.

Azt hiszem a sokan elmentek amellett az infó mellett, hogy ez a film nagyon távol van a műfaji filmektől. Ez egy amolyan "művészfilm", jelentsen az bármit is, amivel semmit nem lehet kezdeni, hogyha az ember nem az adekvát elvárásokkal ül neki. Itt nincs nagy jelentősége a történetnek, az eseményektől kár elvárni a realizmust, de még a karakterek hitelessége is másodlagos.

Ennél a filmnél a hangulat a lényeg. Egy érzést szeretne közvetíteni, ennek rendeli alá a bemutatott eseményeket, a képi világot, a történetmesélést, a színészi játékot, mindent. Engem a narráció ragadott meg a legjobban, az előre és visszautalások kuszasága adta nekem az élmény legalább felét. A másik felében ott volt a teljesen elborult képi világ, a színek, a vágás, és nem utolsó sorban James Franco játéka.

Hogy jelentett-e valamit a film vagy sem, mindenki döntse el magának. Lehet, hogy nem, fogalmam sincs, de ezen a filmen valahogy nincs is kedvem agyalni. Egy biztos, a Spring Breakers HATÁST akart gyakorolni, és azt nálam tökéletesen el is érte.


32. Tjunior (2015-08-14 22:27.42) aaaaa
Amikor egy tehetségtelen kontár művészkedni akar, akkor az eredmény a Spring Breakers. Harmony Korine tehetne egy szívességet az emberiségnek, szinte bármibe fog ezután a hulladék után csak jobb lesz benne, a filmeket meg kerülje el messze.


31. Afrodita (2014-03-08 14:28.06) aaaaa
Nem igazan szoktam egy csillagot osztani, de ez kierdemelte. Vontatott, ertelmetlen es a pisztolyszopas kiverte nalam a biztositekot. Sajnalom pedig, jobbra szamitottam.


30. Csuti7 (2013-10-31 19:19.56) aaaaa
Életem legrosszabb filmje.Minden másodperc szenvedés volt.:/Pedig nagyon vártam,jó filmre számítottam.


29. G-ergo (2013-10-27 17:33.50) aaaaa
a második csillag max a temérdek csöcsre megy és Selena Gomez továbbra is végtelenül aranyos pofájára. rettentően untam, gagyi volt és fárasztó, simán kinyomtam volna, csak messze volt a távirányító én meg lusta voltam... jah amúgy Franco itt is király volt.


28. Koki és koki (2013-08-10 15:26.09) aaaaa
egy nagy sex action ez a film :D


27. Koki és koki (2013-08-10 15:25.33) aaaaa
nem lenne ez szar,de szar..vagy nem tudom..teljesen egyetértek az összes véleménnyel,olyan kis semmilyen film.unalmasnak nem mondanám,de szarnak se,meg jónak se..én se láttam még ilyet,nem is nagyin tudom hova tenni.nem egy átlag film az biztos,úgyh végülis lehetne 4 csillagos is,de vmi miatt nálam csak 3..a kontraszt nekem is tetszett,a zenék is el lettek találva,james franco is,de nagyon,miatta tleg érdemes megnézni.hú van egy jelenete,hát az valami kegyetlen,sztem tudjuk melyikre gondolok :D vagyis nem is,kettő van.na azt a kettőt én tuti nem felejtem el :D de úgy egy az egybe a film vmiért nem jött be..BenceFaterYoO-val is teljesen egyetértek,de mégis hiányzott belőle vmi,ami miatt én nem biztos,hogy meg fogom nézni még egyszer..talán ha kijön szinkronosan,de csak mert érdekel,hogy menniyt dobna rajta a szinkron


26. Jason13 (2013-08-04 21:23.04) aaaaa
Hatalmasat csalódtam ebben a filmben,mégpedig pozitív irányban.
Kezdjük ott,hogy tőlem nagyon távol áll az-az "életstílus" amit a korombeli fiatalok többsége űz,tehát nem szoktam zenének nem nevezhető mosógépzajra csatt részegen tombolni,viszont ennek ellenére már a kezdő képsoroknál elkapott a Spring Breakers hangulata.
Ez pedig azért is lehetett,mert hiába játszódik a cselekmény nagy része eltúlzott,alkoholmámoros bulikban,ezeknek valójában az a célja,hogy bemutassák a fiatal generáció céltalanságát.Legalábbis nekem ez jött le a látottakból,de az is meglehet,hogy csak én gondolkodtam túl sokat és valójában csak a nyálamat kellett volna csorgatnom az alul öltözött csajokra.
De ha félreteszem a "mondanivalót",akkor is ott van a nagyszerű operatőri munka,Cliff Martinez újabb zseniális zenei aláfestése és James Franco.Komolyan,ez a fickó nem viccel,hihetetlenül sok filmben fordul meg,hol színészként,hol rendezőként,de teljesítményén egyáltalán nem látszik meg a fáradtság.Rendkívül erőteljesen formálta meg itt is "kissé érdekes" karakterét,amiatt pedig elképesztően irigykedtem rá,hogy együtt pancsolt Vanessa Anne Hudgens-al és Rachel Korine-l:)
És ha már a csajok!Ők eléggé kívánatosan néznek ki,viszont színészi tehetségük vitatható.De sebaj,aki erős alakítást akar,annak ott van Franco,aki meg csak csöcsöket és seggeket bikinibe csomagolva,legeltetheti a szemét a főszereplő lányokon.
Mindent összevetve,érdekes egy alkotás ez,hiszen könnyen rá lehet fogni,hogy egy üres celluloidszemét,ami nem szól semmiről,de szerintem ha kicsit jobban elmélyül benne az ember,észrevehet egy-két gondolatot.Nekem sikerült és emellett is találtam benne pozitívumokat,úgyhogy nálam simán belefér a "jó"kategóriába.


25. Georgina95 (2013-07-31 01:04.47) aaaaa
Annyit mondok: életem legrosszabb filmje. Egyszerűen semmiről nem szól. Ez a féktelen bulizás, káromkodás, ennyiszer még a f*ck-ot se hallottam életembe. A közepétől bele-beletekergettem és a végén azt láttam hogy mindenkit kinyírnak. Ez egy borzalom. Nem tudom, hogy a szereplők hogy vállalhattak el egy ilyen filmet.


24. Chris92 (2013-07-04 22:25.23) aaaaa
A Trash Humpers-t a világra szülő Harmony Kornie most sem okozott csalódást, nem működött nálam, nagyon nem. Ez szinte nem is film, hanem egy vérprofi videóklippes vizualitásba csomagolt másfél órás, művészkedős, lilaködös, hatásvadsz agybaszás, ami eleinte meghökkentő aztán unalmassá végül idegesítővé váló ismétlésekkel (ide értendő olyan dolgok mint komplett jelenetek, dialógusok, amiktől kitéped a hajad olyan rosszak meg a fegyverfelhúzáshang) és a vége felé egyre csapnivalóbbá váló "dramaturgiával" kicsapta nálam a biztosítékot. Kész kínszenvedés volt nézni minden percét, különösképp, hogy olyna kultúráról szól, ami engem totál hidegen hagy. Pozitívumként egyedül a hihetetlenül bizarr zongorás jelenetet, a tényleg erősen átütő toxikus-drogos atmoszférát és James Franco-t tudnám kiemelni, mert amit a leányzók színjátszás címszó alatt művelnek az a legalja mindennek, és erősen tettek róla, hogy ne élvezzem a filmet. Zavaros, inkoherens és totál kamu az egész ugyanis elég nehezen tudok társadalomkritikus műnek olyasvalamit elfogadni, aminek az az üzenete, hogy nincs üzenete, a mai fiatal kultúra hedonizmusáról, nem mond többet mint a Project X (előre szólok nem olyan filmet vártam) vagy egy wikipédia bejegyzés. Mikorra véget ért, nem éreztem semmi revelációt, katarzist mint jelentős mozgóképes mesterműveknél csak azt a dühöt, hogy elcsesztem egy dögunalmas és az idegrendszerem kikészítéséhez jól működő köldökbámulást. Pontosan olyan mint négy főszereplője, szépen becsomagolt nagy büdös semmi, a franc tudja, hogy a tengerentúlon erre mint tudtak a kritikusok nyáladzani, most komolyan az elragadtatás forrásainak tényleg elég ha valami nem mainstream, és beleélveznek a világba álló dákóval? Akkor ez esetben én kérek elnézést.


23. Magenta (2013-07-03 17:39.25) aaaaa
Mondhatjuk, hogy vártam a filmet, de természetesen (kár tagadni) nem a film története miatt. Kíváncsi voltam, hogy az egykori Disney "sztárok" mit alakítanak egy komolyabb és nagyobb kölcségvetésű filmben.
Kár volt.
(SPOILER))
Sok filmet láttam ami apróbb jelenetekből áll össze és ezek a filmek rendre tetszettek is, de ez nagyon furcsára sikeredett. Személy szerint bosszantott, hogy a 90 perc többségében a hang és a kép nincs szinkronban, semmi baj azzal ha ezt párszor eljátszák, de itt túl sok volt. A rengeteg buliklipp pedig teljesen felesleges.
A szöveget sokat nem kellett tanulnia szinte egyik szereplőnek sem, mert általában bevágták egy másik jelenet alá. Hiányoltam, hogy legyen (legalább)egy egybefüggő 15 perc ahol legalább megpróbálnak színészkedni a szereplők, így sokat nem kellett senkinek sem színészkednie, talán JF alakítását mondhatjuk a legjobbnak, de a karakter stílusa miatt neki ez nem volt nehéz feladat. A 4 lány színészkedése nem adott többet a filmhez, de tőlük személy szerint nem is vártam sokat. Bár meg kell említeni, hogy az által, hogy mind a 4 lány folyamatosan bikiniben kovályog, legalább megnézeti a férfi társadalommal a filmet.

Nyilván a film mondanivalója a fiatalok döntése a jó és a rossz útról de ez kevés ahhoz, hogy megkapja a dráma stílust. Bár kétségtelen, hogy az utóbbi időben a tini társadalom lés afiatalság kicsit többet enged magának de ez hatalmas túlzás. Aligah lesz 4 csapodár főiskolás lányból(!) egy hét alatt maffiózó és gyilkos.
Az összefüggéstelen történet és zéró tanulság mellett egy vontatott történet végén a (4ből) két rossz útra tévedt kislány meg szitává lövi a keleti part helyi néger maffiózóit úgy, hogy még csak el sem találják őket(?????). Ennél rosszabb aligha láttam eddig, itt nem is értem mi volt benne a befejezés. Mindekki meghal ők meg a Lambóban hazakocsikáznak? Fura.
Férfi ember révén az egyetlen pozitívum a filmben a 4 lány külleme. De ez nagyon kevés. Többet vártam és nagyot csalódtam. Inkább mással kellett volna eltöltenem ezt a másfél órát.


22. Claytom (2013-06-30 09:48.08) aaaaa
A napokban rávettem magam, hogy megnézzem eme műremeket, habár innen onnan már hallottam róla negatívumokat. Alapjába véve pozitívan állították be az egészet, nem véletlenül marketingoltak és reklámoztak annyit, szükség is volt rá, mivel a film maga nem egy nagy durranás, sőt néhol nézhetetlenül unalmas. Szerintem az alapkoncepciójuk az volt, hogy tegyük bele a mai fiatalság által imádott disney és egyéb szerepekben feltűnt főszereplő lányokat egy erkölcsileg meglehetősen megbukott Amerikába, ahol az a bizonyos két hetes Spring Break annyira nagy durranás, hogy ott aztán mindig elvadulnak a bulik. Tehát adjunk a főszereplő nőkre bikinit és csináljunk pár közelit különböző testrészeikről és reklámozzuk azzal a filmet. Ezzel már meg is fogták mind azokat ,akik régen az ő sorozataikon és filmjeiket nőttek fel, mind pedig azon serdülőket akik minden olyan filmet megnéznek amibe félmeztelen lányok vannak. Na most ezeket a lányokat dobjuk bele egy olyan romlott társadalmi rétegbe amilyenbe csak lehet, adjunk hozzá néhány gengsztert, sírást, néhány lövöldözést ( lövéshangokat, szövegismétléseket) és megvan a kasszasiker. Tanulságként bemutatták hogy mennyire gazdag és fényűző életet élnek a bűnözők, és hogy nekik milyen jól megy minden, azt csinálnak amit akarnak, minimális veszélyben vannak csupán(a rendfenntartó szervek ismételten megbuktak). Persze mondhatjuk hogy a lányok fele rájött, hogy ez az élet rossz és hogy a jó kislányok életét kell élni a boldogsághoz, erre azonban nem lehet ráhúzni hogy tanulság. Úgy vélem hogy a mai 20-as generáció ha elveszettnek is mondható mégsem ilyen szinten. Összegezve művészfilm vagy sem, baromi unalmas, a mondanivaló gagyi, a cselekmény vontatott, a színészek pedig szégyellhetik magukat hogy ilyen filmhez adták az arcukat. Nagyot csalódtam ebbe a filmbe(amúgy nem egy Project-X-et vártam tőle)...


21. Alzi (2013-06-28 10:42.15) aaaaa
Annyira vártam hogy lássam..de ekkora csalódást..borzalmas a film..egyszerűen minősíthetetlen..szereplők meg a rendező helyében elsüllyednék szégyenembe!


20. Jorosz5 (2013-06-28 09:29.23) aaaaa
Annyi várakozás után én is megnéztem, sajnos... Ekkora blődséget már régen láttam, a film " dialógusai " nevetségesek, a főszereplő lányok teljesítménye minősíthetetlen, az ún. művészi kameramozgatás förtelmesen rossz képi világot eredményez... Számomra ez a film értékelhetetlen.


19. Kanka01 (2013-06-26 17:41.03) aaaaa
véééégre annyi várakozás után meg tudtam nézni filmet.hát nem volt semmi.james franco vitt mindent.oltári volt ebben a szerepben.vol jó pár szürreális jelenet mint mikor britney zenére raboltak a srácok meg arra táncoltak a lányok a pisztolllyal de nekem teljesen rendben volt a film.


18. Nikolász16 (2013-05-04 13:36.30)  
valaki eltudná nekem küldeni a film linkjét a csakaj@freemail.hu ímélcímre?


17. Godric's Hollow Man (2013-05-03 09:49.05) aaaaa
Harmony Korine elvitt minket egy olyan utazásra, mely azt hittük sosem jön el. Egy bulifilm (ami a felszínen kiválóan működik) keretein belül mutatja be a mai korai huszonéves generáció teljes ürességét, kilátástalanságát és többre vágyását.

A szerepekben mindenki a legjobb nyújtja, de a 4 főszereplő csaj mellett nekem James Franco gengszterfigurája okozta a legnagyobb örömöt. Olyan szinten hozza gizdában ezt az Alien nevű maffiózót, hogy elképesztő végignézni.

Kiváló önirónia jellemzi a filmet, mely az önmaga által felállított szabályokat is képes ledönteni és a néző arcába lökni, egy-egy jól elhelyezett fricska kedvéért.

Meg kell említeni a kiváló operatőri munkát (Benoit Debie), mely a legapróbb részletek mellett (egy szimpla 2-3 mp-es képnek is tartalmi szerepe van basszus) kidolgozott és egyedi látványvilággal bír.

A Skrillex és Cliff Martinez zenéi pedig már csak hab a tortán.


16. Chris92 (2013-04-27 18:51.43) aaaaa
Mai program lett volna de a 28. perc környékén szuicid rohamok törtek rám, úgyhogy inkább a maradék eszemre hallgatva abbahagytam.
Lehet hogy folytatom, de ennek esélye alacsony.


15. Ricky94 (2013-04-13 14:39.53)   - (válasz Afrodita 14. hozzászólására)
Ok. Azért köszi :)


14. Afrodita (2013-04-09 21:36.03) aaaaa - (válasz Ricky94 13. hozzászólására)
Lehet. Linket nem szabad ide betenni...


13. Ricky94 (2013-04-09 17:02.11)  
Nem tudjátok, hogy le lehet-e valahonnan tölteni??? Az sem érdekel, ha felirat nélkül. Vagy online meg lehet nézni valahol?


12. Jojoga (2013-04-02 13:10.40)  
nem láttam a filmet, és nem is fogom megnézni, mert engem az ilyen r*banc csajok, meg a bulizásuk nem tud érdekelni!


11. BenceFaterYoO (2013-03-24 18:15.35) aaaaa
Ez életem egyik legérdekesebb filmélménye volt. Valami olyan durva atmoszférája van a filmnek, hogy elképesztő, nem igazán veszi le az ember a tekintetét a vászonról. A képi megjelenítés brutális, már-már művészi. A rendkívül gyors vágások először talán egy kicsit idegesítőek, de úgy 20 perc után megszokod és észre sem veszed, úgyhogy nem kell megijedni. Van egy kontrasztos hangulat, ami végig vonul ezen a 90 percen, érdekesen keveredtek a műfajok. Drámai elemek lettek kombinálva humorral, tébollyal, egy kis akcióval és művészettel. A színek valóban nagyon meghatározóan hatnak a filmben, minden jelenetben dominálnak. A párbeszédek és monológok totál betegek, tele káromkodással. A képek, a zenék és a dumák teljes harmóniában szinergizálnak egymással. Számomra azért van mondanivalója is a filmnek, amit a kis Gomez lány testesít meg, mégpedig a választás joga. Minden helyzetben, akármennyire csábító is, akármennyire a korlátaink lerombolását kínálja, muszáj mérlegelni, hogy megéri e. Illetve nem minden arany, ami fénylik.

A csajok egyébként jól nyomták a játékot. Ashely és Vanessa szaggatta a legjobban, utánuk Rachel Korine és a végén, egy kicsit középszerű alakítással Gomez. James Franco beteg módon adta a gangsztát, jól szúrta a gettóvakert.

SPOILER!!! Negatívumként annyit, hogy a fekás vonal, az nagyon nem jött át, gyengén formálták meg az alkotók. Illetve a film vége, amikor a csajok, akik életükben kb harmadszor fognak fegyvert, fossá lőnek minden gengszter nigát, besétálnak a góréhoz és teleeresztik skulóval, na az egy picit sok volt. De hát végül is ennyi belefért EBBE a filmbe.

Összességében szerintem egy kuriózum, úgyhogy egyszer mindenkinek látnia kell. Részemről 4 csillag jár neki.


10. Katamata1998 (2013-03-24 13:33.05)  
Alig várom hogy fenntlegyen online is :DD Szerintem jó film,az előzetesből meg a nagy felhajtásból ami a film körül volt az USA-ban :D


9. Markil (2013-03-21 23:16.48) aaaaa
Ez a film nem tanít, csak ridegen közli a tényeket. Tetszik, nem tetszik, ezek is a mai fiatalok. Nem volt szándéka, hogy bármit is tanítson, miért is lett volna?



8. TomTom90 (2013-03-21 19:10.35)  
Ez a film most mire tanít? Lopj, csalj, hazudj, legyél erőszakos és hozzá még egy ordas nagy kurva is?


7. Jennyke Tyler (2013-03-21 19:05.09) aaaaa
Selenácska ebben a filmben megmutatja a valódi énjét...


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekCantri, 2020-02-22 13:4936 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk