Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gyakornokok
- Film Mánia, 17:40
Reszkessetek, betörők! 2. - Elveszve New Yorkban
- Mozi+, 18:30
Bunyó karácsonyig
- AMC, 18:50
Az utazó
- Viasat Film, 18:55
Elfelejtett idő
- Filmbox Family, 19:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
A pokol bajnoka - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vörös Sárkány aaaaa
Liv Tyler aaaaa

 

Fórum - Nem - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
97. Vescod (2023-05-10 08:50.33) aaaaa - (válasz Vescod 96. hozzászólására)
Jav: https://www.filmkatalogus.hu/A-Trollenberg-terror--f7550


96. Vescod (2023-05-10 08:46.19) aaaaa
Ez a film kissé olyan volt mintha viharvadászokat követnénk,csak jelen esetben nem egy tornádó hajkurászása és lefilmezése volt a fő cél.A sztori a felhős ötlet kapcsán némileg inspirálódhatott a https://www.filmkatalogus.hu/A-Trollenberg-terror--f75508 c.darabból.Viszont Peele- től megszokottan sikerült jelentéstartalommal és szimbolizmussal is megtöltenie az ufósnak látszó scriptet.Ahogy nekem lejött a mondanivaló:

[spoiler]

Kétféle üzenetcsomagot kapunk,az egyik az emberek vadállatokhoz való viszonyulása,a másik pedig magáról a szenzációhajhászásról és a nyereség-központú állattartásról mondott kritika. Némely állattartó pusztán pénzszerzési lehetőségnek tart állatokat,míg mások a velük való együttműködést is keresik.Jelen esetben ez a nézetkülönbség és szemlélet a szereplők sorsára is kihat.Jupe nem tiszteli őket,lovat áldoz fel hogy lencsevégre kaphassa az idegent,a majom rage tragédiájából minikiállítást rendez és abban a hitben él,hogy egy vadállat megszelidíthető, köszönhetően a "majdnem létrejött ökölpacsis" kölyökkori emléknek.A kissé hasonló "ufós" szitunál ez okozza a vesztét.Az ökölpacsi itt annyi lett volna,hogy kerülje a szemkontaktust, amit Kaluuya karaktere felismert(lásd filmeleji lovas fotózáson is tudta mi a dörgés),ergo egy vadállatot de bármilyen ösztönlényt nem lehet megszelidíteni,akármilyen visszajelzést is kap tőle az ember.A vége-megoldás amilyen kreatív olyannyira banális is egyben,ahogy a sok felszippantott ember potyog ki(?) ebből az idegen izéből...

[/spoiler] vége


A színészekkel szerintem semmi gond nincs,sztori is megfelelő ütemben halad,szükséges az építkezés,hogy az üzenet idővel beérjen és a vizuális megoldások is megállják a helyüket.A gondolatisága ellenére nekem mégis kevesebbet adott mint A Get Out vagy az Us,valahogy kevésbé éreztem átütőnek és emlékezetesnek a mondanivalót.Nekem 6/10



95. Nedudki (2023-04-21 19:12.34) aaaaa
Szerintem nem volt rossz. Bele tudok kötni, de az ötlet tagadhatatlanúl jó volt.


94. Bertó!!! (2023-04-13 16:06.03)   - (válasz Semprini 93. hozzászólására)
sajnálom, hogy nem moziban néztem meg, ott biztos még ütősebb lett volna

Elképesztő volt. Ahogy írtad is, a fényképezése fantasztikus. Nem is értem miért ignorálta az akadémia.
Spoiler.
Amikor a szörny belsejét mutatják, ahogy zabálja az áldozatokat, ott az egész terem megfagyott. Meg a majmos/stúdiós résznél is.


93. Semprini (2023-04-13 12:59.37) aaaaa
Eléggé megosztó film lett ez is, Jordan Peele-től valószínűleg nem is nagyon várhaunk mást, ő már csak ilyen. Az IMDb-n 6,8 az átlaga, ami egy gyenge négyesnek felel meg az 5-ös skálán, itt viszont eléggé alul van értékelve a 2,85-tel, bár négyest adtunk neki legtöbben. Én először hármast adtam, de a második megnézés után feljebb vittem eggyel.
Érdekes filmecske ez. Kifejezetten lassú, sokáig nem mutat igazából semmit, de jól építkezik, adagolja a feszültséget, szépen van fényképezve, fenn tudja tartani az érdeklődést (az enyémet második nézéskor is fenn tudta, pedig akkor már tudtam, hogy mi a vége a filmnek), és eléggé egyedinek is mondanám, legalábbis én hasonlót nemigen láttam még eddig. A majmos szálat viszont feleslegesnek éreztem, nem is mutattak igazából szinte semmit, és nem is volt eléggé kifejtve, hogy valójában mi köze lenne a sztorihoz, nekem kicsit lógott a levegőben.
SPOILER!
Az idegen lény megjelenítése nálam nagyon betalált, először nem is lehet tudni, hogy igazából mi is akarna lenni, hogy egy repülő UFO vagy mi, aztán kiderül, hogy maga a lény az, és alakot is vált a legvégén, az valami eszméletlenül nézett ki. És tényleg igényesen és szépen lett megcsinálva, nagyon jók a trükkök, szinte sajnálom, hogy nem moziban néztem meg, ott biztos még ütősebb lett volna, de így is tetszett.
SPOILER VÉGE
A szereplők terén már nem ennyire pozitív a helyzet. Daniel Kalunya nekem a Tűnj el-ben jobban tetszett, az itteni karaktere nekem nagyon mufurc volt, persze értem, hogy ez volt a koncepció, de ez az állandó duzzogó attitűd nekem kicsit már sok volt. Keke Palmer pedig a szöges ellentéte, őt meg végig túl soknak éreztem, állandóan nyomta és nyomta, fárasztó volt hallgatni a süketelését, kevesebb több lett volna. Az egomán operatőr rohadtul antipatikus volt, a többiek szódával elmentek.
Összességében én nem sajnálom tőle a gyenge négyest, Jordan Peele-nek megint sikerült valami üdítően egyedivel előrukkolnia, és nem utolsósorban kiköszörülnie a "Mi" által okozott csorbát.
7/10


92. Baryll (2023-03-12 09:40.40) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 91. hozzászólására)
Nem.
(Szerintem én még életemben sem találkoztam egyetlen filmrendezővel sem személyesen. Amerikaival kiváltképpen nem.)


91. Az utolso szamuráj (2023-03-12 09:03.48)   - (válasz Baryll 90. hozzászólására)
Én tudom mit nyilatkozott, viszont csak erre kérdeztem rà. Tehát,neked mondta?? Elég egy igen vagy egy nem.


90. Baryll (2023-03-12 08:45.28) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 89. hozzászólására)
Ezt nyilatkozta anno, amikor kérdezték, hogy mi a véleménye a 2019-es Jokerről. (Mondjuk azt benézte, ha igaz volt az értesülés, mert az a film pont nem csak egy szuperhősös film, annál jóval több.)
Közzétették egyszer a kedvenc filmjeinek ezres(?) listáját is, azon sem szerepelt egyetlen szuperhősös film sem. Szóval ebből is gondolnám, hogy hiteles lehet ez az infó. Ami furcsa volt a listával kapcsolatban, hogy külföldi, európai, pl. magyar, talán egy sem volt rajta. (Távolkeleti volt több is.) Pedig állítólag a Jancsó féle Szegénylegények az nagyon tetszett neki. Lehet nem fért be nála a top ezerbe. Eléggé amerikaias izlése van a mesternek.


89. Az utolso szamuráj (2023-03-11 20:39.16)   - (válasz Baryll 87. hozzászólására)
Neked ezt mondta amúgy?


88. Bertó!!! (2023-03-11 19:41.08)   - (válasz Baryll 87. hozzászólására)
Engem Scorsese véleménye nem érdekel.
A Taxisofőrt mindenki isteníti, én meg "csak" inkább értékelem, mint szeretem.



87. Baryll (2023-03-10 17:28.47) aaaaa - (válasz Bertó!!! 86. hozzászólására)
Az nem lehet, hogy ezek az említett kritikusok csak egyszerű mezei bedrogozott trollok?
Az ilyenek gondolom belépőjegyek helyett LSD bélyegeket kapnak a vetítések előtt, hogy biztosan masterpiecenak lássák amit éppen elébük tesznek.
Számomra az egyik leghitelesebb "kritikus", mondjuk a Martin Scorsese. (Mint tudjuk nála a szuperhősös filmek ugye alapból kuka. Jó, mondjuk ez éppen nem az, de majdnem.) Ő vajon mit mondana erre a filmre, ha elrabolnák és lekötöznék egy moziban, hogy kötelezően nézze végig ezt? Újraélesztő gép a jegykezelő közelében persze.


86. Bertó!!! (2023-03-10 16:41.09)   - (válasz Juggler01 85. hozzászólására)
A Titkok kulcsát sehol sem jegyzik.

Tűnj el filmjét mindenki körbe rajongta, míg én értetlenkedve néztem ki a fejemből, miért. Számomra egy Titkok kulcsa gyenge remakje volt az a film

Ennyi erővel 100 filmből 99, valamiből nyúlt/inspirálódott.


Aztán ezt a filmet is az egekbe dicsérték a kritikusok

Mert ők kicsit jobban értenek hozzá és nem csak azt nézik, hogy mi az ami megfelel egy "mezei" film rajongónak.
Olyanok is léteznek, hogy atmoszféra teremtés, mondanivaló, színészi játék, feszültség teremtés, fényképezés, misztikum, filmzene stb. ilyen apró szakmai dolgok.


85. Juggler01 (2023-03-09 17:42.10) aaaaa
Jordan Peele Tűnj el filmjét mindenki körbe rajongta, míg én értetlenkedve néztem ki a fejemből, miért. Számomra egy Titkok kulcsa gyenge remakje volt az a film. Aztán ezt a filmet is az egekbe dicsérték a kritikusok. Én meg megint értetlenkedve nézek ki a fekemből. Mi ez a f.s? Hihetetlen gyenge történet, dög unalom... A csúcspont, mikor az emberek a UFO "gyomrábamn" vergődnek a függönyök között. Kb a 60-as évek színvonala.
Nagyon nagyon nulla történet!


84. Foray Nándor (2023-02-11 20:56.21) aaaaa
A viszonyom Jordan Peele rendezővel:

1. Tűnj el!: el is voltam ragadva, elejétől végéig. *****

2. Mi: már túlságosan szánkba rágva kaptuk a nagy bölcsességet-művésziességet, több üresjáratot éltem meg, de még érdekes filmnek tartottam. ****

3. Nem: a rendező egyéniségén, hanem azon álmélkodtam, hogy a cselekmény hogy lehet ennyire lapos és unalmas. A Tremors bármelyik általam látott része felfalja ezt a cingár műsort. Ez a két óra időhossz is emberiesség elleni bűntett ám, nemcsak a rabszolgaságba taszítás.

Peele úr "művészfilmi" ambíciója nem mentő körülmény; ha egyszer belepusztulok az unalomba, attól még bűnös az emberölésben. Társadalom- és morálfilozofálni, social justice warriorkodni szórakoztatóbban lehet a bölcsészkaron.

A tisztelt rendező igazság- és önérzetét, magvas és mélyenszántó gondolatait kéretik nézhető filmalkotások keretei között tartani. Felőlem lehet BLM, csak akkor legyen Tűnj el!-szinten.


83. Smokecity Underground (2023-01-08 15:27.10) aaaaa
hát nem tudom, ki, mit nézett, milyen hangulatban, de nekem nagyon bejött, a 2022 egyik legjobbja.Ehhez a filmhez nem kellenek A kategóriás színészek, sztem jól megoldották, épp annyira volt laza vicces, mint amennyire lehetett, a sci fi és a western vonal is tökéletesen ötvöződik, a zenék is ülnek, jó a hangulat, para és feszesség is van egyben, az egyetlen amit fel lehet róni, hogy nagyon lassan indul be, de utána meg már nem bírod abbahagyni. sztem nagyon jól fel van építve és ötletes, van benne "flow", a főszereplő férfi színészt pont jól válogatták ehhez a karakterhez. nekem nagyon tetszett


82. Tjunior (2023-01-05 07:24.13) aaaaa - (válasz Vincenzo 81. hozzászólására)
Jó hát neked ennyi jött le, de ez nem a film hibája, hogy egyszerű vagy.


81. Vincenzo (2023-01-04 21:13.53) aaaaa - (válasz Tjunior 80. hozzászólására)
Àtfutottom rajta a szakaszos pvr-en Dvd-én. Hülyeségeket beszélsz. Max annyi az üzenete az Aliennek, hogy csak nő mentheti meg a világot, amit erősen kétlek, mint ennél a filmnél is.


80. Tjunior (2023-01-04 20:35.59) aaaaa - (válasz Vincenzo 79. hozzászólására)
Hát akkor legközelebb jobban figyelj mielőtt kinyilatkoztatol.


79. Vincenzo (2023-01-04 19:19.04) aaaaa - (válasz Tjunior 77. hozzászólására)
Nem rémlik vagy legfeljebb csak kis mértékkel, ha volt a maga módján 😬


78. Tjunior (2023-01-04 19:13.29) aaaaa - (válasz Bertó!!! 75. hozzászólására)
Eleve a filmben is mondják, hogy már nem is ufonak hívják a zufót! :)


77. Tjunior (2023-01-04 19:12.17) aaaaa - (válasz Vincenzo 74. hozzászólására)
Mert az Alienben nem volt művészi aspektus vagy éppen mondanivaló? :)


76. Vincenzo (2023-01-04 19:01.36) aaaaa - (válasz Bertó!!! 75. hozzászólására)
🙂
Nem érdekes, mert ordít a logikátlanságtól amúgy is.


75. Bertó!!! (2023-01-04 18:48.23)  
Elnézést, én lemaradtam valamiről? Hol van ebben a filmben UFO?


74. Vincenzo (2023-01-04 18:41.27) aaaaa - (válasz Tjunior 73. hozzászólására)
Általában aki ufó filmre kíváncsi, az egy Alienhez hasonló ízig-vérig horror-scifi-t akar látni, művész aspektus és bölcselkedések nélkül. Nem egyedül vagyok ezzel, nem véletlen a sok csalódott néző.


73. Tjunior (2023-01-04 17:35.51) aaaaa - (válasz Vincenzo 72. hozzászólására)
Nem igazán értem miért ne lehetne egy "ufós" filmben társadalom kritika pláne mondanivaló? És azt sem, hogy a földönkívüliek meg az izgalmak számodra miért zárják ki a fent említetteket?


72. Vincenzo (2023-01-04 15:57.47) aaaaa - (válasz Tjunior 71. hozzászólására)
Egy ufós filmbe ufók kellenek meg izgalmak. Nem mondanivaló, társadalmi kritika, meg lelki sérelmek. Ezekre már van tízmillió másik film, akiknek az hiányzik.


71. Tjunior (2023-01-04 15:02.35) aaaaa - (válasz Vincenzo 70. hozzászólására)
Jó hát a "kalap szar" így önmagában csak egy jelző, semmi több.


70. Vincenzo (2023-01-04 14:44.19) aaaaa - (válasz Tjunior 67. hozzászólására)
Én értem a motivációját, de ettől még egy kalap szar, amit kihoztak a filmből. Simán lehetett volna ez egy western-dráma bosszúfilm, fölösleges ufó körítés nélkül.



69. Tjunior (2022-12-25 15:41.49) aaaaa - (válasz Emylio 68. hozzászólására)
Spoiler!
Miért? Hogy magyaráznád meg jobban, hogy a fószer miért akar megszelídetni egy "vadállatot"?


68. Emylio (2022-12-25 15:37.34) aaaaa - (válasz Tjunior 67. hozzászólására)
Szerintem többen is összeraktuk, de ettől függetlenül, a lehető legnevetségesebb módon ékezik a "mondanivaló".


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVescod, 2023-05-10 08:5097 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk