Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Armageddon
- Film+, 15:30
Kellékfeleség
- HBO, 15:31
Rabulejtő szerelem
- Filmbox Extra HD, 15:55
Sötét múlt
- Mozi+, 16:25
Egy negyvenes nő és a flört
- Film Café, 16:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A Majomember aaaaa
Madge Sinclair aaaaa

 

Fórum - Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

26. HettyKing (2021-02-19 16:15.05) aaaaa - (válasz HettyKing 25. hozzászólására)
*Apatow is szerepel, csak ráhasaltam a billentyűre, bocsánat. :)


25. HettyKing (2021-02-19 16:13.29) aaaaa - (válasz Jorosz5 8. hozzászólására)
Igen, nagyon jól szórakoztam rajta! Akinek van humora, az sztem jókat derül rajta. :D
Nekem gyanúsak már ezek az Apatow filmek, hogy mindig az apa-fiú konffiktussal jön, amiben az apa nem akarja fiát elfogadni... Már jó pár filmjében visszaköszön ez felállás.. Amúgy a ebben is szerepel, ha jól láttam legalábbis ő zongorázik.

A svéd manók, az amerikai túristák, Dowtown Abbeyből ismert George Michael utánzat (hú de jól néz kitt ki), a hatásvadász, de meglepően jó dalok, giccsparádé a színpadon, a legenda, amiben ezek szerint lehet tényleg valami, hogy nem érdemes megnyerni a dalfesztivált, mert a nyerő országot csődbe viheti a következő fesztivál megrendezése, a gyerek álmainak követése, az igaz szerelem, na hát és még egy csomó minden más is van ebben a 2 órában. Szórakoztató, nézzétek meg!



24. Varla (2021-01-10 16:09.19) aaaaa
Sajnos ez a film messze alulról szemléli az irányába támasztott elvárásaimat, hogy finom legyek és nőies.
Nagyjából az első 10 percen bírtam szórakozni (hát igen, a wannabe-klip az elején egészen jó), de utána oly mértékű szekunder szégyen fogott el, melyet a szemem eltakarásával, illetve később a konyhába való kijárkálással bírtam csak enyhíteni valamelyest.


23. Tömö (2020-09-09 11:00.34)  
Ezt a Ferrelt nehéz elviselnem. Van kb.2-3 filmje, ami "jó" , de azok sem ő miatta. Ez is olyan, ha nem ő szerepelne benne, mèg vègig is lehetne nèzni:D igy kb.15percet tudtam, aztan mentem jobbra- balra ,visszaültem, megint felálltam, megàllìtottam, folytattam másnap. Szóval vègig kínlódtam.:D nekem ez az emberforma nem vicces, van persze,mikor röhögök rajta, de rajta! Az, hogy minden filmjében persze egy kurvajó színèsznő kell, hogy mellette legyen, az alap. Màr csak ez kiborít,mindig, (De! Egy kivètel, ès az a film mèg nézhetőbb is: a haus!:D ott tudtam jókat röhögni, felesèg is abban, hozzàvaló volt) .
Nem is értem miert kezdek bele a filmjeibe:D leheet, mert:
( a Diszkópatkànyok azèrt eredeti dvd tokban itt figyel!!:)


22. Evile-Elvis- (2020-09-08 16:56.42) aaaaa
Kommersz, nyálas, kiszámítható, unalmas.


21. Tjunior (2020-09-06 16:14.40) aaaaa
Az elején előadott Volcano Man sokkal Eurovízió kompatibilisebb giccs volt mint amit végül előadta. Amúgy jól hozzá ezt a puccparadé bohózatot ami dalversenynek csúfolnak. Szokásos Will Ferrer film, nálam ez pozitívum.


20. Nyolcadik utas (2020-09-05 10:58.05) aaaaa
Remekül szórakoztam.
És biztosan velem van a baj, de ezen a filmen többet nevettem, mint az összes elmúlt években látott vígjátékokon.
Ahogy Ferrel fikázza az amerikaiakat, imádni való.
A Fehérorosz banda, tiszta Lordi és jó pont a korábbi győztesek piciny, de ötletességre valló szerepeltetése is. (Azért a szakállas nőtől most is dobtam egy hátast.)
A legnagyobb poén pedig a következő volt:
"- Alexandr, Te meleg vagy?
- Tessék?
- Buzi vagy?
- Nem. Én orosz vagyok!"
Felhőtlen két óra kikapcsolódás ez a film.

-


19. Az utolso szamuráj (2020-09-02 15:22.37) aaaaa
Számtalan dologba lehet,sőt,illik belekötni.
Szeretem Will Ferrell-t:bár mostanság csinált gyengébb,sőt vacak filmeket is,mikor egyediségét megvillantja,zseniális tud lenni,persze kinek mi vicces,és ha leragadunk ott,hogy néz ki valaki...viszont hogy erős színészi vénája is van,mint mostanság a másik alulértékelt figura,Sandler,ő is megmutatta,lásd Felforgatókönyv,remek darab.Ferrell figurái nagyra nőtt gyerekek,akik valamiért ezerrel rajonganak,közben meg naívabbak mint Langelus a pinát illetően.Mint ismeretes,Ferrell felesége okán látott Eurovíziós dalfesztivált,amiből lett az ötlet,meg ez a film is.
Ami viszont kétség kívül nem bevállalós:kerüli az egész versenyt átletlengő műanyagot,hogy a pontozás ugye milyen alap(okon) történik,a politikai háttérzöngéből a legnagyobb-és kicsiny országunkat egyszer érintő-pofont is elintézik egy mondatban Dan Stevens részéről-nesze neked szabadságharc,igazából kiküldhetnénk valszeg akárkit.Nincs görbe tükör,alánézése a dolgoknak,és....falrengető pojjjjén se,inkább csak mosolygunk párszor,néha,soha, vagy mittomén.
DE!
A filmnek van szíve:és ilyet egyre kevesebbet látni.Mivel ez a fesztivál azért valahol megkerülhetetlen-hisz adott régen egy 4 tagú,máig ismert és dúdolt dalokat gyártó,baromi jó csapatot is nekünk,amivel kezdődik a mozi-azért a film abban nem hazudik,ebbe a hülye cirkuszba mintha szándékosan válogatnának össze mindenhonnan furcsa egyéneket:volt ugye szakállas nő,emberevő uborka,heteró buzeráns meg nagyjából bárki,itt is van nyálas rocker,rapper meg kifaszom.Talán az egyik legnagyobb dobás,mikor a Moulin Rouge után szabadon(tudod,ott az elefánton) jön egy jó kis mix,aki rendes házimozin tolja,tudja,a zene milyen hatást tud elérni.Ferrell pedig mintha látta volna a mi lószarban gázoló,a színészmesterséget kockahassal felcserélő,most színházat is vezető---bazdmeg,voltam egy előadásán,azóta a csajjal is szakítottam aki berángatott oda,többek közt ezért!-Pintér Tenyát a Groovehouse Vándor című rettene...csodájában,mert a Vulcano Man című dalban Tenya döbbenetes mozdulatai köszöntek vissza(biztos hogy nem látta,de direkte úgy volt túltolva,más kérdés,Pintérnek ez a vérében van fehérvérsejt helyett,nézd meg azt a kardot pl. milyen komolyan pörgeti,juhcsuj!!...)És akkor így errefelé elérkeztünk oda,amiért ezt a filmet....szó szerint szeretem.
Mert bár a története egyszerű,kiszámítható,ám a dalok igencsak jók-értem ebbe azt is,hogy még a giccsfaktor is bennük van,tehát még rajtuk is érezni,mi a gond a show-val az életbe.Ferrell maga énekel,Rachel helyett viszont egy Molly Sandén nevű csoda....a Husavik című nóta ,ahogy be van illesztve,AHOGY el van énekelve,AHOGY hat rád,ááááááá,plusz egy csillag azonnal.
És akkor nem beszéltem a Double Trouble című discószámról,aminél fülbemászóbb dalocska 10 éve nem született,de...tényleg.Magán hordja a műfaj egyszerű szövegét,nyálasságát,és mégis,aranyos,kedves,táncolható,dúdolható,már most vagy 4 DJ nyomott rá mixet.A ZENE az,meg hogy Will Ferrell számára szemmel láthatóan szerelemgyerek volt a project,amiért a Fire Saga működik,jó nézni,egyszerűen....kellemes élmény.Van nála viccesebb,gúnyosabb,összerakottabb,de mégis,mégis,mégis,nincs nála nagyobb szívűbb,jaja ding dong ide vagy oda-és még az is fasza!!!....


18. Kokesininja (2020-08-27 20:43.52) aaaaa
SZerintem zseniális, fura humora van és egy óriási fricska a mai zeneiparnak !


17. Vbacs (2020-07-17 18:42.43) aaaaa
Vegyes érzések keringenek bennem, ha visszagondolok erre a filmre. Nagyon-nagyon szerethető egyrészt, mert fantasztikusan láttatja, hogy milyen vicckategória és vásári farsang lett ebből a dalfesztiválból, és szerintem baromira jól ábrázolja az európai életszemléletet/szellemiséget. Ahhoz képest, hogy Ferrell egy amerikai komikus, aki túl sok időt nem tölthetett Európában, erre nagyon jól ráérzett. Persze tudom, hogy ebben a svéd felesége nagyon nagy segítségére volt.
A probléma pont a film willferrell-ségével volt. Egyáltalán nem illett ide ez a fajta humor. Ez a kedvesen, szívvel-lélekkel felépített fél-hommáge, fél-paródia szerintem nagyon jól meglett volna Ferrellnek ez az amerikai stílusú, kissé erőltetett helyzetkomikumra építő humora nélkül. Ami tegyük hozzá azért már sok-sok éve nem megy neki fényesen. Én utoljára a Ron Burgundy 2-n nevettem tőle önfeledten, és az se ma volt.

Végeredményben meg lehetett neki bocsátani, ha másért nem, a zenék miatt mindenképp. Hatalmas lett a soundtrack, a komolyabb és a komolytalanabb zenék is mind nagyon ott vannak. Jól ki lehet belőle venni, hogy épp melyik híres-hírhedt euroviziós dal iránti tisztelgést halljuk, vagy éppen valami direkte gáz dalt, ami még jobban ad a paródiához. A színészválogatás is jó volt, nagyon örültem az izlandi színészeknek is, jól hozta az ügyeletes favoritot Dan Stevens, de talán Rachel McAdams volt itt a film legnagyobb pozitívuma. Egyszerűen remek volt.

Ha Will Ferrell otthon hagyta volna ez egyszer az egyre inkább lefelé tendáló humorát, akkor egy tökéletes vígjáték lett volna.


16. Emmersson (2020-07-14 22:56.19) aaaaa - (válasz Riffraff 14. hozzászólására)
Köszi..ez nagyon jó zene ;)


15. Lovera30 (2020-07-13 20:18.48) aaaaa
Elment egynek,de mivel Will Ferrelt alapból nem csípem olyan idegesítő a viselkedése,viszont Mc Aadams kisasszonyt nagyon is,kiváncsi lettem milyen lesz.Sejtettem hogy nem saját énekhangjukon énekelnek,de ez nem volt baj,viszont az orosz pasi kintűnően játszott,nem ismertem ezt a fiút,pedig mint utánanéztem láttam több filmjét is, ezért ezentúl megjegyzem a nevét.Dan Stevens! :-)


14. Riffraff (2020-07-11 02:31.12)   - (válasz HMáté33 13. hozzászólására)
Jó, de felületes hozzáállással nem lehet felületességet kritizálni.
Nekem is végig az volt az érzésem, hogy ez egy langyos (ha Puzsér lennék, ideszúrnám, hogy posztmodern) önpromóció a Dalfesztiválnak.
Én akkor éreztem volna valami többletet - egy Will Ferrell-vígjáték esetében a mondanivalót már fel se merem hozni - ha az egész show-t olyan szinten karikírozták volna, hogy az már tényleg túlmutatna a hihetőségen. Erre volt is egy jó jelenet, amikor
SPOILER

az izlandi páros nem jut fel a helyi selejtező bulihajójára, mert az felrobban, és emberi testrészek hullása közepette látványosan erőltetett "komoly" színészi játékkal realizálják, hogy ők lesznek a befutók.

SPOILER OFF

Az Eurovízió a 2000-es évek közepe óta maga a camp. Hogyha görbe tükröt akartak volna tartani elé, akkor meg kellett volna ugraniuk a hagyományos campet, intelligensen fullba nyomva.

Pozitívum, hogy a dalok előadásainál sokszor én is harsányan röhögtem. Nekem a szigorúan heteroszexuális Dan Stevens lett a győztes Oroszország színeiben, mert ő legalább meghaladta a ténylegesen az idei versenyre szánt orosz show-t.
https://www.youtube.com/watch?v=L_dWvTCdDQ4


13. HMáté33 (2020-07-10 17:35.43)   - (válasz Forthrightness 9. hozzászólására)
érdekes felvetés, mert valóban nem froclizza a showt lépten-nyomon a film, de ebben a paródiához képest "tényszerűbb" (sok idézőjellel) megközelítésben is ott van az egésznek a felületes mivolta. vagy az Eurovision tényleg önmaga görbe tükre.
mondjuk Ferrellt én ilyenkor szeretem a legjobban, amikor nem annyira "fullba' nyomja", intelligens forma.


12. Türkiz (2020-07-10 17:15.29) aaaaa - (válasz Emmersson 11. hozzászólására)
Köszi,a Lions of Love-ot még meg se hallgattam teljesen egészében :) Igazi eurovíziós szám amúgy...


11. Emmersson (2020-07-08 22:18.08) aaaaa
https://www.youtube.com/watch?v=CSXtfp-obsk

https://www.youtube.com/watch?v=AdW6BBF22AY


10. Türkiz (2020-07-06 14:12.24) aaaaa
A film lekötött, jó zenék vannak benne, amiket aztán újra meghallgattam, ez mindenképp pozitívum. Will Ferrell a Diszkópatkányok című filmen kívül egyik filmben se tetszett eddig, ebben sem. Nagyon jellegtelen, bambula színésznek tartom, akiben nincs semmi plusz és még csak nem is vicces. De Rachel McAdams és Dan Stevens nagyon ott voltak a szeren, őket és főleg Dant amúgy is nagyon bírom, Dan fantasztikus volt az orosz előadó szerepében, még tudtam volna nézni órákig, ahogy előad. Aztán persze utána olvastam, hogy sajnos (vagy inkább szerencsére?) nem a saját hangjukon énekeltek, legfeljebb valamennyit hozzá kevertek, ez kicsit veszít a film érdemeiből. Mindezeket leszámítva jó kikapcsolódás volt. Mivel én amúgy is nyomon követem minden évben az Eurovíziót, így nekem igazi csemege volt a film (még ha nem is pont úgy volt minden, mint az eredeti műsorban).


9. Forthrightness (2020-07-05 23:07.12) aaaaa - (válasz Emmersson 7. hozzászólására)
Én nem láttam a Dalfesztivál hangulatát a filmben. A túlrajongott, túldíszletezett, túlkoreografált, hatalmas tömegek megmozgatására képes jelenség sehol sem volt.

Nemzetek jellemzése? Szeretett teljesen, de teljesen idiótáknak állítja be az izlandiakat.
Vagy a macsó, magát heteronak valló oroszra gondolsz? Vagy az amerikaiak padlógázzal történő lealázására? Bár nem tudom ők hogyan kötődtek a Dalfesztivál intézményéhez, külsőségeihez, politikai rendszeréhez.

Belemagyarázhatjuk, hogy paródia akart lenni, vagy egyfajta görbetükör. De nem az lett. Inkább egy reklám, promóció. Nem az egész jelenség abszurditását mutatja meg, inkább csak lelkesedik azért. Valószínűleg nem véletlen, hogy ebből semmi nem valósult meg, hiszen az EMU támogatásával készült a film, amely az Eurovíziós Dalfesztivált szervezi. Talán érzed az ellentmondást.

És pont olyan dalok tetszenek, amik miatt kritizálják az egész fesztivált? Néhol teljesen bugyuta szövegek, néhol diszkós rockzene….

Közhelyes az egész, nem bevállalós…. szerintem.:)


8. Jorosz5 (2020-07-05 22:10.57) aaaaa
A filmet nem kell komolyan venni, ez egy paródia, a giccses dalfesztivál kigúnyolása Will Ferrell módra.


7. Emmersson (2020-07-05 18:01.29) aaaaa - (válasz Forthrightness 6. hozzászólására)
Viszont teljesen elkapta a dalfesztivál hangulatát, remek zenékkel fűszerezték a romantikus vígjátékba oltott ferrelli idiotizmust :)
Szinte az összes klisét és sztereotip jellemzés felvonultatta a túlhangsúlyozott ruhákon át a nemzetek jellegzetességéig.
Jól szórakoztunk, kikapcsolt...a film zenéit is leszedtem már ;)

Ja ja, ding dong...DING DONG :D


6. Forthrightness (2020-07-03 20:55.12) aaaaa
Se nem szórakoztató, se nem könnyed.

Nem igazán éles, nem igazán szürreális, nincs semmi fantázia, semmilyen gondolatsort nem indít be, nem nevettet, nincsenek benne igazán jó poénok - egyszerűen semmilyen.

Az igazi Dalfesztiválban rengeteg a politika, a film csak egy gyenge utalást tett erre (keleti tömb Izlandra szavazása). Egy erősebb politikai megnyilvánulás ” az oroszoknál nincsenek melegek”, ez az egyetlen értékelhető momentum. Magáról, mint a Dalfesztivál jelenségről sem közvetít véleményt, semmilyen gondolatsort nem indít el. Sem a Dalfesztivál, sem a körítés, sem a résztvevők kifigurázása nem sikerült.

Will Ferrell sem a kedvencem, most is sokszor nagyon erőltetettnek éreztem. Talán Dan Stevens még az, aki tetszett a „nem homokos” orosz szerepében.


5. Kirschakos (2020-07-01 12:40.29) aaaaa
Meglepően jó film, kellemesen csalódtam benne, és még a zenék se rosszak :D
Vicces film, amiben szív is van, érdemes megnézni, ráadásul a színészi játék is jó!


4. Emmersson (2020-07-01 00:47.23) aaaaa
"Ne feledd: addig add fel az álmaidat, míg fiatal vagy!" :D


3. Chegue111111 (2020-06-29 00:20.42) aaaaa
McAdamsnek külön dicséret, Ferrel átlagosan hozta magát. A hangulat tenyleg jó, viszont poén nem nagyon van benne, ami egy vígjáték esetében előnyös lehet. De a szokásos amerikai style, hogy egy orosz a "negatív" karakter, illetve hogy Európa milyen béna idióta show-ert rajong.
Amugy ez a dalfesztivál nélkülöz minden szakmaiságot, kár követni, a szavazás nem szakmai donteseken alapul.
Azért erős 3* főleg Ferrel Amerika ellenes kritikai miatt, amit a turisták felé elejt néha 😁



2. Tomka23 (2020-06-28 09:55.55) aaaaa
Én alapból szeretem az Eurovisiot viszont nem nagyon nézek vígjátékot így Will Ferrell- t se nagyon ismerem. A Film nagyon átjött nekem, a látvány és a dalok valami zseniálisak az egész hangulat teljesen jó volt.Mindenképp megnézős


1. Fütyülős (2020-06-27 00:09.41) aaaaa
Zseniális.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekHettyKing, 2021-02-19 16:1526 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk