Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

2024-03-14
A repülő osztály
Baghead - Holtakkal suttogó
Bernadette - A főnökasszony
Kálmán-nap
Most vagy soha!

2024-03-12
Küzdelem a végsőkig

2024-03-07
A három testőr: Milady
A róka
Bajos csajok
Előbb táncolj!
Képzeletbeli
Rigó, rigó, szederinda
Tűréshatár

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Vanília égbolt (Blu-ray)
Kapcsolat *Import-Magyar szinkronnal* (Blu-ray)
Sikoly 2. (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az olasz meló
- Mozi+, 10:25
Scooby!
- Film+, 10:30
Apám néhány boldog éve
- Magyar Mozi TV, 10:40
Jack Hunter - Ugarit elveszett kincse
- AMC, 10:40
Szerelmek, esküvők és egyéb katasztrófák
- Moziverzum, 10:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Bruce Willis (69)
Glenn Close (77)
Pindroch Csaba (52)
Jake Weber (60)
Rachel Blanchard (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Szólánc
2022-es választás
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
Most vagy soha! (2024) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Mindörökké szerelem aaaaa
James Caan aaaaa

 

Fórum - Szöktetés a pokolból - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. Semprini (2020-12-04 00:42.16) aaaaa
Hát fárasztó egy filmecske volt ez, a készítők nagyon ki akarták figurázni a slasher-szubzsánert, megidézve, mit megidézve, kazalba hordva kb. az összes létező elcsépelt klisét, de mindezt úgy, hogy gore és vér nyomokban sincs benne, ami már önmagában is fából vaskarika. Az eredmény eléggé izzadságszagú lett, olyan "poénkodjunk egy jót, rúgjunk bele még egyet ebbe az amúgyis rég kiégett, haldokló műfajba"-érzésem volt kicsit.
A szereplőválasztással is vannak bajaim. A főszerepben Taissa Farmiga nem volt rossz, Malin Akernam is elfogadható, de a többiek sajnos elég rémesek, a buta bögyös liba önmaga karikatúrája, a két "vicces" srác közül pedig egyik idegesítőbb, mint a másik: a mindig kritikán aluli Adam DeVine-t ezúttal Elek Ferenc szinkronhangja teszi kicsit elfogadhatóbbá, a másik Humor Harold nem járt ilyen jól, az szimplán csak nagyon irritáló.
Összességében legszívesebben egy kettest adnék rá, de végülis egyszer nézhető szösszenet, úgyhogy egye fene, legyen egy nagyon gyenge hármas, az átlaga is kb. ott van.
4,5/10


8. Gabe33 (2018-12-27 13:09.59) aaaaa
Hat ez most egy kozepes temara sikerult nalam sajnos. Igaz a kamera kezelessel (ami mostansag sajnos gyakori elcseszes mikor rangatjak mintha epp rohama lenne az embernek...) itt nem volt jelen. Rz mar egy jo pont. Raadasul 1x1 olyan kamera kezelest vagtak le h csak pislogtam hogy "waoh". A film vege viszont nagyon el lett talalva. Taissa vitte szerintem a filmet mint karakter a tobbi ink max probalkoztak. Meg az anyja is jol szerepelt szerintem. A ket poen gyaros szerintem egy akkora eroltetes ebbe hogy az nem igaz. En azert veresebb filmre szamitottam ha mar egy horrorba csoppennek hoseink foleg ha ez egy pentek 13 kopi.
Szoval igy osszesegeben en harom csillagot adok ra. Egyszer megnezheto de sajnos csak ennyi.



7. Marlon Wayans (2016-08-27 22:47.51)  
Én is csak meglepődve tudom írni e sorokat a filmről.

Hát azta, bizony ám! Wow!

Ez micsoda film volt!

Láttam már olyan filmet, hogy a filmvásznon lévő szellemek (pl. Rendezte:a Halál, a Horror Mesterei: Tébolyító John Carpenter) lépnek ki a valóságba a képernyőből, de olyat még nem, hogy a való életből mennek be a filmbe a karakterek!

Mivel nem olvastam, miről is fog szólni a film, így amikor átléptek a filmes dimenzióba a szereplők, akkor már gondoltam, hogy itt sokat kell bizonyítania a filmnek, hogy elnyerje tetszésem, mert egy apró megbicsaklás, tévút, és már bővíthette volna az 1 csillagra értékelt filmek listáját, de ez egy hatalmas pozitív csalódás volt, hiszen egy élvezhető, szórakoztató, vicces kis Péntek 13. előtt tisztelgő horror-vígjátékot kaptunk 90 percen keresztül.

A színészi játék is érdekes módon nem mondott csődöt. Malin Akermant jó volt látni, a főhősnő, Taissa Farmiga ugyan nem egy szép lány számomra, de idővel kapni fog komolyabb szerepeket is, úgy érzem, a Tinát játszó lány (Angela Trimbur) helyes lány, tetszik, kicsit hasonlít Ophelia Lovibondra. :) A srácok és a többi lány rendben voltak.

Amit e film kapcsán is dicsérni tudnék, az a magyar szinkron, ami nagyon jó lett itt is. A pálmát Elek Ferenc magyar hangja viszi nálam, kit szintén pozitív meglepetés volt hallani egy ilyen típusú filmben.

Mivel horror-vígjáték, a mérleg egyik kategória irányába sem mozdult el túlzottan, hiszen pont egyensúlyban voltak a gyilkolós/kaszabalós jelenetek és a vicces részek egyaránt.

Drámai fonalat is kapunk a filmben, amit klasszul kidolgoztak, egy kicsit meg is könnyeztem az anya-lánya kapcsolatos jeleneteknél.

A film magyar címe egyébként "Szöktetés a pokolból" (főleg, hogy semmi pokol nincs a filmben, így e fordítást megint a fordítók képzeletének szárnyalása okozta :P).

A filmet egyébként nyitottan fejezték be, amiből kifolyólag készülhetne egy 2. rész is, amit szintén szívesen megnéznék.

Érdemes megnézni! :)


6. Delpiero (2016-03-16 19:31.21) aaaaa
Azta!!
De stílusos film lett ez. Nagyszerűen nyúl hozzá és szedi olykor darabokra az efféle horror filmeket, mint műfajt.
Szépen végigvezetett, jó színészi játék, kellő humor.
Igazi kis filmes csemege, annak, aki tudja mit miért lát.
Taissa Farmiga pedig roppant tehetséges, ahogy az az Amerikai Horror Storyban is láthattuk már. ;)


5. Sötétszív (2016-01-08 23:27.55) aaaaa
Szerintem nagyon szórakoztatóan tálalják nekünk ezt a történetet. Film a filmben stílus sem egyedi már, de ahogy átjutottak, az nagyon ötletes volt. Őszintén szólva nekem a sok vér sem hiányzott. Minek? Na mindegy. Ami a lényeg, hogy nagyszerűen összeválogatott színészek játszanak a filmben, akik remekül alakítják a szerepüket.Csak azért négyes, mert a film azért néha leül, és unalomba fullad, de ettől eltekintve jó kis mozi kerekedett belőle. A film végi csavart meg hihetetlenül jó lett Érdemes megnézni akár többször is. Mert tényleg jó film.


4. Az utolso szamuráj (2015-12-27 16:44.01) aaaaa
Remek.
A The Final Girls olyasmire vállalkozott,mint Craven Sikoly című mozija vagy a már most kultfilmnek számító Ház az erdő mélyén:bár nem olyan színvonalas azért,ám nincs miért szégyelnie magát,talán lehettek volna a készítők bátrabbak.
Mikor jön a jól ismert huhogás az elején nem hinném,sok ész kell hozzá,hogy felismerd a Péntek 13 igen erős hatását a moziban(Meg persze még jó pár táborozós-kúrós-kivégzősét.)A "film a filmben" se hat már azért az újdonság erejével,ám ahogy átjutnak,sikerült stílusosra és ötletesre kitalálni-és az alkotás további részeiben is van ,megtalálható némi belső logika.
Van egy maszkos sorozatgyilkosunk -Billy M.-meg jó pár olyan karakter,akiket tudjuk,hogy fel kell majd vagdalni a nézők szórakoztatása végett.Mint a Sikolyban,itt is van olyan szereplő,aki fel is mondja olykor a szabályokat,a főszereplő kislány pedig a történet szerint mamája életéért is küzdeni fog egy idő után,akit a "valóságban" autóbalesetben elvesztett,itt azonban,a Kristályt...izé,a "Camp Bloodbath-ban (a filmbéli filmben) édesanyja is egy azok közül,akit majd jól szét kell hogy szattyintsanak.Számtalan igen kellemes filmes ötlet színesíti a dolgot:a mozi hosszát figyelembe vevő autós megjelenés az "átérés" után,az olykor szándékolt,a 80-as évek marhaságainak és egyszerűségének tanúsítására előadott párbeszédek,a visszaemlékezések beköszönése -és azok aztán felhasználása is menekülésre!!-illetve mikor a filmes feliratokon egyszerűen csak...átlépnek a karakterek.Ráadásul az alkotók kiszolgálják azon elvárásokat is,hogy milyen fiatalokat daraboljanak majd fel:van itt egybites agyhalott picsa,minden nőnek beakasztani vágyó hormonlovag ,fekete kötelező mellékszereplő,és mindegyik vicces,mert pont azt a szerepet karikatúrázzák ki velük,finoman,amit halálukig el kell játszaniuk.Mikor azt mondja a szexknight,ő ki van gyúrva,a mai csajok felröhöghetnek mert az lehet jó volt a 80-as években de ma inkább zsíros.a túlpörgött szexi csaj pedig tényleg olyan buta,amire hirtelen nehéz lenne szavakat találni.A mozi néha felrúgja saját szabályait a bekerülők által,de pont így nemesednek azok tovább,a zenei soundtrack elképesztően találó és a színészi játék nagyon is erős:aki hülyét játszik,annak pont hogy az kell,és senki nem tolja át a határon.
Szóval,sok mindenért lehet dicsérni a dolgokat:csak sajnos,a vért,a brutalitást nem merték bevállalni.Ez hiba:(már nekem),hisz amiket megcéloz,amikre utal,a gore-ban nem álltak rosszul,itt meg kínosan ügyeltek a korhatárra.
A végére pedig még jön egy kellemes ötlet:azok,akik szeretik azokat a filmeket-Hullajó is ilyen például-ahol humoron keresztül,azt szeretve figuráznak ki toposzokat,nézzék és szeressék,a The Final Girls kellemes meglepetés,ahol a koncepciót ügyesen végigvezetik.
És nem,ez igazából nem horrorfilm.


3. Tysonrichie (2015-12-13 07:31.19) aaaaa
A magyar címe: Szöktetés a pokolból



2. Jason13 (2015-11-02 17:46.11) aaaaa
Én általában szeretem azokat a horror-komédiákat, melyek görbe tükröt tartanak a zsáner elé, ezért is voltam kíváncsi erre az alkotásra.
Hát, mit ne mondjak, csalódnom kellett. Elsősorban az zavart, hogy a készítők egy slasherek előtt tisztelgő mozit akartak letenni az asztalra úgy, hogy PG-13-s besorolást erőltették. Ez szerintem nagy hiba, hiszen a műfaj ismertetőjegyei közé tartoznak a meztelen lányok és a vérbő gyilkosságot, de ezekkel a dolgokkal nem találkozhatunk a Final Girls-ben. Akarom mondani a Szöktetés a Pokolból című alkotásban, innen is küldeném üdvözletem a magyar forgalmazónak.
A másik nagy probléma az, hogy a jól ismert horrorkliséket egyáltalán nem forgatja ki a film, inkább csak felszínesen elénk dobja, őket, aztán kész. Aztán a poénok is elég bárgyúra sikeredtek, sehol egy emlékezetes beszólás vagy humoros jelenet.
Amin viszont meglepődtem, az az egész ügyesen kidolgozott drámai szál. Nem számítottam arra, hogy két karakter között ilyen jól el lesznek mélyítve a dolgok. Persze, nagy durranásra ne számítson senki, de mégis, ez a vonal sokkal jobban ki lett dolgozva, mint a humor vagy a horror.
A zenével és a képi megvalósítással nem volt baj, ahogy Malin Akerman és Taissa Farmiga játékával sem. Az előbbi tényezők sikeresen visszaadják a '80-s évek hangulatát, az utóbbi két színész pedig igencsak jól teljesít.
Sőt, a befejezés is pazarra sikerült, még ha lehet is rá számítani a kezdetektől.
Összesítve a dolgokat, egyszer nézhető bohóckodás ez, de ebben a témában szerintem a Cabin in the Woods utolérhetetlen. Már csak azért is, mert az helyenként tényleg brutális és poénos, nem mellesleg jóval mélyebbre nyúl a zsánerben, hogy azok kliséit kiforgassa.


1. Tomportumor (2015-11-01 21:51.55) aaaaa
Nemigen tudnék túl sok mindent mondani a filmről, csak Taissa miatt néztem meg. Igazából sokkal többre is képes lenne ,csak nem nagyon adnak neki lehetőséget (az American Horror Story első évadában már kiderült ,hogy van tehetsége).
Na meg itt volt Björn aki (Vikings) nem mutatott fel semmit igazából és egy rakás C kategóriás színész. Kettejük számára mindenképpen visszalépésnek számít ez a film.
Aki szereti a 90-es évek horror filmjeit az fog pár mosolyogtató dolgot találni benne de ennyi.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekSemprini, 2020-12-04 00:429 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk