Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Egy negyvenes nő és a flört
- Film Café, 16:35
Csak egy telefon
- Magyar Mozi TV, 16:55
Margot az esküvőn
- Viasat Film, 16:55
Flash - A Villám
- HBO2, 17:10
Gyakornokok
- Film Mánia, 17:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
A pokol bajnoka - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Kegyes kis hazugság aaaaa
Tom Hardy aaaaa

 

Fórum - Kétarcú január - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

6. Delpiero (2017-05-15 21:25.22) aaaaa
Nézhető, de nincs igazán ÉLE!

Nincs benne olyan csattanó, vagy záró résznél izgalmi faktor amit miatt dicsérni lehetne a filmet.
A színészek rendben vannak, a zene és a táj szinte eladja önmagát és a film első felében az andalító hangulat is működik.
Aztán ellaposodik és a végén totálisan átlagosba megy át, egy pocsék lezárással.


5. Independence (2017-04-15 10:47.19) aaaaa - (válasz Anitabagwell 1. hozzászólására)
Kirsten Dunst személyét - illetve, dehogy a személyét, hisz egyikünk sem ismeri "emberként", tehát pontosítva, színjátszását - illető kritikádtól eltekintve, mellyel nem értek egyet - ellenben nagylelkű vagy, elnézed ezt nekem... :) - minden soroddal párhuzamosságot mutat saját meglátásom.Még akkor is, ha a párhuzamosok csak a végtelenben találkoznak! ;)
Highsmith regényei nagyszerűek - ezt a művét is olvastam, hajdanában - , de írása mozira ültetve nem feltétlenül hozza az alapmű erejét.
Az általad felemlített logikátlanságokat, nem igazán megalapozott lélektani aspektusokat nem ragoznám tovább, én is azt éreztem, mi Te - minden leírtál már, mi belőlem is kikívánkozott volna, tökéletesen.
Viszont egy "krimis" mozi nagyon nehezen tűri azt a végtelenül kiszámítható, lineáris folyású történetvezetést, mit itt felvázolnak nekünk.
Csordogálunk, csordogálunk..., s egyszer csak vége a mesének...

Amúgy persze ez regényben működhet jól, hisz ott a karakterrajzok, árnyaltabbakká képesek válni.
Az első pillanatól minden úgy zajlik, ahogy arra számítani lehet, minden oly előre rajzolt, hogy a nézőt semmi meglepetés nem érheti, minden oly kiszámítható, mint egy triviális matematikai axióma, s lássuk be - ez így, unalmas.
Nem kellenek nagy csavarok, óriás meglepik..., de valami finesz, az igen!
Az utolsó percek, meg egyenesen szánalmasan butácskák, s nevetségesek...
Szex, szerelem, szenvedély, valami, ami söpri az ész vezéreltséget, ami megtámasztaná az "idegenvezető" néha irracionálisnak tűnő cselekedeteinek hátterét..., tehát motivációk, melyek hiányoznak, s mit várnánk, hogy értsük, mi, miért is történik, abban a formában, ahogy... , a két férfi összecsapásai hoznak jó pillanatokat, de ez kevés.

De maradva a filmnél, önmagánál...
Mortensen nem tipikus bűnöző alkat, huszadrangú szélhámos, s a figurának jól ölt testet, "ölései" is véletlen szülte cselekvések, s hihetően, hitelesen "szenved" tőlük, Dunst a csinos, kedves, naiv s "csacska" szőke szerepben helyén - tőle azért se várjunk többet, mert ennyi volt beleírva karakterébe - a bűn s bűnhődés törvényszerűsége, jelen helyzetben, determinált, tényét elfogadjuk, s mégis az egész mozi olyan, mint egy jó ételrecept, miből kifelejtették a fűszereket, minőségi alapanyagok, adottak, a séfek teszik a dolgukat, csak az ínyenc ízek..., azok hiányoznak!



4. Sötétszív (2015-11-14 12:49.53) aaaaa
Hossein Amini filmje Patricia Highsmith regényéből készült. Nagyon jó kis lélektani thriller. Viggo Mortensen, Kristen Durst és Oscar Isaac játéka kimagasló volt. Gyakorlatilag az ő hármasukra épült a film, legalábbis egy ideig. nagyon jó kis mozi, amelynek igazi története van. Ritka manapság, egy igazi gyöngyszem. Aki szereti az ilyen filmeket, azoknak nagyon tudom ajánlani.


3. Az utolso szamuráj (2015-08-18 14:21.21) aaaaa
Igazi,kellemes filmélmény.
Kegyetlenül élveztem:nem csak azért,mert Görögországot jó úgy is nézni,ha nem vagy ott(azéééé...inkább legyen az ember ott),vagy mert szépek a képek és jók a színészek,hanem mert végig fenntartotta érdeklődésem a mozi.
Nem bántásképpen,de aki egy Patricia Highsmithírásból készült filmre ül le,az ne várjon robbantásokat,lövöldözéseket,a gyorsabb krimik számos kellékét,az írónőt nem ilyesmik érdeklik.Ezzel szemben a "bűn" mint olyan,annak lelke,elveszett emberek még jobban valamibe belebonyolódása,hogy mit meg nem tesznek pénzért...szerelemért,szenvedélyért,no az már az ő asztala.
Ez a mű is ilyesmiről szól,három ember kamaradrámája,míg egy gyilkosság miatt utazgatnak Göröghonban.
Hossein Amini filmje igazi,lélektani krimi,amit mostanság úgysem látunk,talán a vége rombol parányit a minőségen.Középpontban ismét a NŐ-Kirsten Dunst-nak jót tettek az évek úgy színjátszása,mint megjelenése szempontjából-és bár a film kétharmadánál ugye elhullik,onnantól sem ül le semmi.Viggo Mortensen most már képes arra,néhány apró rezdülésből felépítsen egy karaktert,és Oscar Isaac-nek tényleg elhittem,bármelyik csajról le tudja beszélni a bugyit,még 1962-ben is.
Mivel én kimondottan szeretem a karakterközpontú,és lassabb filmeket,számomra üdítő élmény volt.


2. Erik-Enrico (2015-01-03 00:07.35) aaaaa
Hiába a nagy nevek, ez a film rém gyenge lett... :(


1. Anitabagwell (2014-11-11 10:19.27) aaaaa
Nem hittem volna, hogy valaha ilyet mondok egy filmre, ami Oscar Isaac és Viggo Mortensen nevéhez is köthető, de ez majdnem nézhetetlen volt. Iszonyatosan gyenge. Nem is tudom mit gondoltak az alkotók. A film legnagyobb pozitívuma az volt, hogy Kirsten Dunst nem volt vállalhatatlanul idegesítő (mint szokása) hanem csak jelentéktelen volt. Ez azért mégiscsak jobb. Amúgy baromi mérges vagyok a két férfi főszereplőre. Azt hittem annyi remek filmmel a hátuk mögött (okés, „Miszter Iszák” csak most kezd belejönni, de voltak már nagyon szép pillanatai) tudják már, hogy hol van színvonal, hol nincs. Vagy csak nyaralni akartak egy jót Görögországban, vagy tényleg… ez mi volt???
A történet is rém gyenge. Pedig talán lehetett volna benne fantázia. Rydal (Isaac) idegenvezetőként dolgozik Görögországban, ahol összebarátkozik egy amerikai házaspárral, ahol a férj (Mortensen) egy gyilkossági ügybe keveredik. Rydal segít a párnak eltussolni az ügyet és kijutni Görögországból. Na pufff. Ugye??? A Tom & Jerry-ben jóval több a feszültség mint ebben volt. Pedig ha jobban belegondolok és csinálnak egy tényleg ütős gyilkosságot, meg mondjuk a feleség és a jóképű idegenvezető között tényleg lángra lobban egy iszonyatosan szenvedélyes viszony…. akkor lehetett volna ebből valami. De semmi románc nem volt itt. Valamit próbáltak sejtetni, de nem sikerült. Konkrétan az kellett volna, hogy Oscar Isaac ahol és amikor csak tudja leteperi Kirsten Dunst-ot na és akkor TALÁN elhittem volna, hogy van motiváció ami miatt segít a házaspárnak. De így, hogy nem volt meg ez a szál, egyszerűen fogalmam sem volt, hogy miért segít nekik. Nem volt értelme. De lehet ez is kevés lett volna… szerintem eleve egy szerepcsere jobban nézett volna ki. Lehet a színészek is (jó Kirsten Dunst kivételével, tőle már ez óriási dolog volt) jobban ki tudtak volna teljesedni: ha megcserélték volna a szerepeket. Ha Oscar Isaac és Kirsten Dunst férj és feleség, Viggo Mortensen pedig az idegenvezető. Így jobb lett volna szerintem. Persze lehet arra gondoltak az alkotók, hogy valóságosabb a fiatal feleség és a jóval idősebb férj, jön a daliás, FIATAL, mosolygós idegenvezető …. és bumm, nyilván sikerül a csábítás. Na: nem sikerült, egy az. A másik meg, hogy Viggo Mortensen kora ide-vagy-oda, annyira sármos fickó, hogy eléggé valószínűtlen, hogy a fiatal felesége otthagyja, akármilyen fiatal és jóképű gyerek tűnik fel a színen. Hiteltelen!! És az is volt, tényleg. Nem működött. Nem volt románc. Nem volt semmi.
Az idegenvezető segített nekik, A JÓ ÉG TUDJA, HOGY MIÉRT. Tényleg, mi a fenéért nem lépett le? Nem értem.
Hát nagyon ajánlom Oscar Isaac-nek, hogy üssön akkorát „A Most Violent Year”-ben, ( [link] ) mint amennyire dicsérik. Mert itt most förtelem volt, még ő is. Viggo Mortensen szintén. Nagyon nagy baj, ha egy filmnek Kirsten Dunst a pozitívuma. Pedig az utolsó 40 perc kezdett érdekesen alakulni, de 5 perc után el is szúrták…
Amúgy utána kellett néznem, hogy mit jelent a film címe. Ügyes lett volna a metafora, ha a film jó. Így viszont ez sem ér semmit. Egy két arcú isten a filmcím ihletője, ezzel próbálták érzékeltetni a 2 férfi főszereplő „harcát” és „egymásra utaltságát”. (nem sikerüllt) [link]
Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh, adok kettő csillagot, mert nagyon szeretem Oscar Isaac-et és Viggo Mortensen-t, de soha többet ilyet… egyiktől se.
Pedig micsoda nevek írták és kivitelezték a filmet, áááááááh. Mi a fene történt velük?



Kapcsolódó fórumok

VéleményekDelpiero, 2017-05-15 21:256 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk