Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bunyó karácsonyig
- AMC, 18:50
Elfelejtett idő
- Filmbox Family, 19:00
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 19:10
Barbie - A film
- HBO2, 19:32
Ásó, kapa, géppisztoly
- Filmbox Premium, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
A pokol bajnoka - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Renegátok aaaaa
Asli Sümen aaaaa

 

Fórum - A híd (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

25. Independence (2024-04-06 10:55.38) aaaaa
Leegyszerűsítve, a sorozat - skandináv krimi, ide, vagy oda, minden érdemével, s hibájával együtt, mert azért akadnak benne logikátlanságok, történezvezetési bakugrások, s elvarratlan szálak - egyetlen szegmensben tarol, s üt nagyot. Sofia Helin! Középsúlyos, vagy inkább már a tizes skálán, majdnem súlyos, az autizmust alulról suroló, jól - sőt tökletesen funkcionáló - asperger szindrómát kell hibátlanul, 38 részen át, konstans mód, rezzenésnyi változás nélkül, a nézők elé tárnia. Egy villanásnyi időre sem "lép ki szerepéből"! Benne marad, bele lényegül! Pazar, a "játéka", ami nem is játék, csak "megélés", felső fokon. El voltam ettől bűvölve. Jómagam - miután nagyon közelről ismerek aspergeres spektrumzavarral küzdő embert, ennél közelebbről, már nehéz lenne - könnyebb helyzetben vagyok az "átlagnál", hogy átlássam, ők, hogy működnek. Megtanultam! Másképp! Ettől nem kevesebbek, s nem többek. Csak mások! S ez az "átlagnak" ijesztő. A gonosszal, az iriggyel, a hamissal, az álságossal, az agresszivvel, a dühössel, az indulatossal, a beképzelttel, a nagyképűvel, hétköznapjainkban, megtanulunk együtt élni - hisz mi is ilyenek vagyunk, tisztelet a kivételeknek -,de a "mással" nem! Kötődnének - mert tudat alatt s felett vágynak rá - de nem tudnak, mert félnek, s érzésviláguk, belül dolgozik, kifelé nem mutat! Ám ne essünk abba a hibába, hogy nincsenek érzéseik, dehogynem... Empátiában - s ezt vegyük komolyan - szinte analfabéták. Magukkal szemben sem empatikusak! Saját, s sajátságos énjükkel sem képesek együtt érezni - már, ha ennyire leegyszerűsíthető az empátia fogalma, mert, amúgy nem - csak szenvedni, hűvös mázba bújni, s hárítani. Nem tehetnek róla! Nem "csodálkozni" kell rajtuk - mint valami cirkuszi lényen - , hanem megérteni, s tanulni őket! Ugyanis érdemes, sokat lehet fejlődni általuk! Gondolkodásuk tiszta s logikus, sok esetben szinte brilliáns, mert nem zavarják őket össze az érzelmek. (Minket, a hamis, s üres érzések is összekavarnak, hazudunk, gond nélkül, rokoni-pár-baráti kapcsolatban egyaránt! Gond nélkül.) Őszinteségük, nyersen egyértelmű. Egy aspergeres nőben, férfiban, nem fogsz csalódni, mert nem "vetít", ha feléd fordul, abban bízhatsz, ha eltol, ne erőködj! Soha nem fogsz a közelébe kerülni. Nem "droid"..., ember, vagy inkább "Ember", csupa nagy betűvel. Csak, más, mint mi. Hogy ki/s kik a "MI"? Ezen ismét érdemes eltöprengeni. Saga Norén, nem kizárólag spektrumzavara foglya, hanem ráadásul, temérdek poszt traumás, s transzgenerációs terhet visel a vállán. S mégis, azért, ha nehezen is, de fejlődik - jelentsen ez a fogalom bármit is, hisz kinek, mit, ráadásul ez esetben tekintsünk el nagyvonalúan attól, hogy a filmek nagy része, a fejlődésről szól - tanuljunk tőle! Engem "karaktere" elvarázsolt, Sofia Helin pedig, ha soha, semmiben nem játszott volna múltban, s játszana, a jövőben, csak ebben a sorozatban, akkor is kultikus, filmes alakot teremetett. Tessék után csinálni!


24. Nyomozo1 (2023-12-21 00:13.07) aaaaa
Nagyon jó ez a sorozat ! 4 évad 38 rész !! Igen a Columbó rajongók is megnézhetik !! A Skandináv filmek ott vannak a toppon !!



23. Vinczej (2023-05-27 20:43.13) aaaaa
Mind a 4 évad nagyon jó. Saga, a "furcsa" nyomozónő karaktere nagyon megemeli a film értékét. Ez egy igazi, "skandináv hűvosségű", de nagyon izgalmas sorozat.


22. Ava Gardner (2022-10-30 21:43.24)   - (válasz Nyomozo1 21. hozzászólására)
Columbó rajongók is megnézhetik?😄


21. Nyomozo1 (2022-10-30 21:39.36) aaaaa
Láttam az 1 évadot vagyis 10 részt !! Óriási ez a sorozat !! Nagy kár , hogy a másik 3 évad nem szinkronos !! Ezt a sorozatot ajánlani tudom mindenkinek !!


20. Kingácska79 (2022-10-19 13:37.30) aaaaa
Az első 10 részt láttam. Egy idő után fonalat vesztettem, nekem túl hosszú.
Ettől függetlenül tetszik :)


19. A KIRÁLYNŐ (2022-07-19 14:05.20)  
LEGYEN KÖZTÜNK HÍD,NE CSAK AZ ÁROK.


18. Bertó!!! (2022-07-18 19:29.33)  
Az első évad, mai szemmel nem több, mint közepes.
Néhol unalmas, lassan csordogáló történet. A gyilkost már a közepén lehet tudni a szinkronnak hála. Saga szerintem autista,
vagy minimum egy android, Martin pedig úgy van beállítva, hogy 6 férfi sem követ el ennyi hűtlenséget.


17. Hugo6062 (2021-01-29 23:20.06)  
minden idők legjobb sorozata


16. Emmersson (2017-09-03 20:18.58) aaaaa - (válasz TLJones2010 7. hozzászólására)
Rákerestem John Stephen Carr íróra, de semmit sem találtam! Van John Dickson Carr és John Le Carré.
Utóbbi - ahogy látom - inkább kémregényeket ír.
Te melyikre gondoltál?


15. Keller.p (2016-11-26 14:17.34) aaaaa
Részemről is ez volt a legjobb évad, mármint a 3-ik.
4. Évad- 2018 ha minden igaz. Az első részt mostanában készítették. Várjuk+++++!


14. Mannercsoki (2016-09-10 13:37.02) aaaaa
Most végeztem a 3. évaddal. Nekem ez tetszett a legjobban az új manus miatt. Ő és Saga is beteg, szóval szép pár lesznek a 4. évadban, már ha lesz... Van valami hír róla?


13. Mandria (2015-11-21 06:44.30) aaaaa
... nem gondoltam volna. hogy lehet még fokozni, de sikerült...a 8.rész után elkezdtem újra nézni a 3. évadot, annyira fantasztikus....a feliratos filmeknél mindig megoszlik a figyelem...és most az apró részletekre koncentrálok...óriási ....
Saga Noren lanskrim Malmö:)))


12. Vbacs (2014-06-22 15:41.13) aaaaa
Épp most fejeztem be a 2. évad utolsó részét, és annyira kitépte a szívem az utolsó néhány perc, hogy nem tudom, hogy sírjak, vagy ordítsak.
Húh, megviselt....nos.

Mielőtt még ráfanyalodtam volna, a híre már bőven megelőzte ezt a sorozatot. Azok közé az újabb hullámos krimiszériák közé tartozik, amelyek nem a 'series' formulát követik, hanem a 'serial'-t. Azaz folytatásos, egész évadon keresztül egy ügyet vizsgálnak. De ha ilyen volt is régebben, hangulatban biztos történtek változások.
Broadchurch, Killing, Hannibal, Sherlock Holmes (a Cumberbatch-féle), elég ha csak ezeket hozzuk példának. Korunk legigényesebb sorozatai közé tartoznak, amit elsősorban a briliáns alakítások mellett az egyedi atmoszférájuknak köszönhetnek.
Remek kontrasztos színek, amit gyakran a történet maga is kiszolgál; árnyalt karakterek; visszafogott, atmoszférikus zene; lassabb felvezetés, gyors befejezés; és ami szinte minden esetben megkerülhetetlen, az a két főkarakteres beállás. Általában ketten nyomoznak, de ha nem, akkor is két pólusú szálat láthatunk. A nő-férfi a gyakoribb, de a férfi-férfi is előfordult már (Hannibál).
Nos, a Híd is ezek közé a krimi, thriller sorozatok közé tartozik. A skandináv filmkultúra és dramaturgia lenyomatát viseli magán, ettől is egy érdekes, naturalisztikus ízt kap és minden a maximumon van. Érdekes a svéd-dán kétnyelvűsége, az én füleimnek sem felismerhető, hogy mikor melyiket beszélik. Gondolom a remake-k ezt kikerülték, azoknál angol lehet a domináns nyelv. Itt meg változó, ez nagyon tetszett benne. De szinte mindent tökéletesen kiviteleztek. Hatalmas színészi munkákat láthatunk, remekül megírt karaktereket, a tempója az első évadban remek, a második évadban már annyira nem, de a bevett formát ez is követi.
A zene és a hanghatások is nagyon sokat segítettek az élvezetessé tételben, néha kifejezetten feltűnő volt és remekül passzolt. Technikailag mértékadó, stílusteremtő, de milyen volt maga a sztori mellette?
Nekem ez már változatosabb élményt nyújtott. Az első évadban minden mindenhez nagyon jól passzol. A fővonal és az apróbb szálak epizódról epizódra való összeforrasztásában hiba nem volt, mindemellett a nyomozók személyes élményei is sokat nyomtak a latban. Egy ízig-vérig erős dráma, aminek sikerült kinevelnie egy hatalmas rajongótábort.
A 2. évad volt számomra kétségesebb. Erős kezdés, még erősebb és döbbenetes befejezés, de a közepe, az lehetett volna egy fokkal jobb is. Kicsit ellaposodott, és néha úgy éreztem, hogy túlbonyolították. Olyan szép, precíz magyarázatokkal sem találkozhattunk az epilógusban, mint az előző évadban. Sok mindent le sem tudtak zárni, bár az is igaz, hogy a 3. évadra is hagytak még belőle. Látszott, hogy azt nem zárták le, sok ún. "cliffhangerrel" találkoztunk. Ezért is lehetett zavaró, mert egy köztes szezon lett belőle.

De egy biztos. Sosem tudna magától eltaszítani ez a széria. Jól megfogták a népet, mert Saga és Martin karakterei páratlanok, fantasztikusak, a rajongók sosem fognak betelni velük. Néha nyersek, néha szívmelengetőek, és kimondatlan érzelmeket rejt magába a szereplők közötti kapcsolat. Egyszerre hideg és meleg, tipikus európai :) Engem is ez tartott lázban egészen a végéig. Én személy szerint oda vagyok Hans és Lillian párosáért is, mint anya és apapótló, akik jelenléte számunkra is nagy megnyugvás. Lépjen be és lépjen ki bárki, de amíg ez a négyes együtt van, az én rajongásomra számíthat ez a sorozat.

Örülök, hogy rászántam magam. Mindenkinek ajánlom, minőségi sorozat. Lehet a remake-keket is megsasolom majd a nyáron.


11. Kimikem (2014-05-21 20:04.07) aaaaa - (válasz Kimikem 10. hozzászólására)
???
Miért 1 csillagot mutat?
Úgy látszik mellényúltam, bocsiiiiii :)))


10. Kimikem (2014-05-21 19:59.43) aaaaa
Élmény volt nézni! :)
Feltett szándékom, hogy átmegyek én még azon a hídon! :))


9. Orsi . (2013-10-04 18:48.59) aaaaa
Egyrészt örülök, hogy készülnek remake-ek filmekből, sorozatokból, mert mutatja, hogy sokan látják az értékét az adott műnek, mint e sorozat esetében is, de eredeti történet, az eredeti szereplők, hátborzongatóan realisztikus hangulatkeltő elemek sokaságával bírván a Bron/Broen-t összehasonlítani a már futó amerikai, és a többi verzióval felesleges, mert jelen sorozat tökéletesen korrekt alkotás!


8. Interstate76.hu (2013-07-25 10:07.20)  
Csatlakozom az előttem szólókhoz: fantasztikus sorozat, magával ragadó, skandináv hangulattal, néha lassan hömpölygő, de mindig folyamatosan érdekes sztorival, rendkívül hiteles színészekkel, mélyen megrajzolt karakterekkel.

Ami viszont nagyon rossz, hogy a sok agyonhype-olt gagyi miatt alig akad hozzászólás egy ilyen sorozatnál. Nem értem a TV-csatornákat, miért nem tudják a jobbakat kiemelten kezelni, reklámozni és főműsoridőben leadni. Egy csatorna meg tudna élni abból, ha esténként jó sorozatokkal vonzaná magához a nézőket, és 3 CSI-klón helyett leadná az itt tárgyalt sorozatot, a The Killing-et, a Broadchurch-öt, vagy hogy más műfajt is említsek pl. a Rubicont vagy a Survivorst. És még hosszan lehetne folytatni a kiváló, legalább 7/10-es szintű sorozatok listáját, amiknek a dobozát sem porolhatnák le a leginkább nyomott sorozatok és filmek.


7. TLJones2010 (2013-07-13 19:46.47) aaaaa
Műfajom a krimi. Jöhet természetesen bármilyen műfaj, de a John Stephen Carr és Agatha Christie teljes könyv és dvd készletével a polcomon kijelenthető hogy ez az én műfajom. Mindig is rajongtam a csavaros történetekért, a fifikás gyilkosokért/nyomozókért (Columbotol Linden nyomozóig), a zárt helyszíneken szűk családi körben elkövetett gyilkosságokért(Christie világa), a zárt helyszínen lehetetlennek tűnő gyilkosságokért(Carr világa), és a nyomott, esős, hideg, sötét helyszíneken játszódó darabokért. Ritkán akad a kezembe most már egy-egy olyan új darab, ami meglepetést okozna, vagy 'kielégítené' a krimi utáni rajongásomat, tavaj azonban felfedeztem a The Killinget, most pedig ezt a skandináv gyöngyszemet. Próbálok tartózkodni a sorozatoktól, mert félek hogy beszippantanak ha nagyon rájuk szokom, de ez minden időt és pénzt megér. Aki szereti a krimit valahogy szerezze be, töltse le nézze meg, mert nem mindennapi 10-szer 1órás élményben lesz része. Tökéletes hűsítő a forró nyári estékre. Alap mű.


6. Monique Black (2013-06-05 14:58.18) aaaaa
Annyira örülök, hogy a Viasat felhívta rá a figyelmemet! Remek sorozat, ha csak tehetem, nézem, de biztos, hogy egyben is megnézem majd még egyszer (többször?), mert nagyon magával ragadt. Imádom, hogy tűkön ülök, hogy mi lesz...ilyet már régen váltott ki belőlem sorozat...biztos rosszakat nézek :(
Imádom a szereposztást, a főcímzenét, a sztorit, a szürkeséget (komolyan megnyugtat!), az életszerűséget, a mindent!!!


5. Liman67 (2013-04-12 13:28.35)  
életem legjobb sorozata..........
tökéletes szereposztás,tökéletes rendezés, forgatokönyv valami fenomenálisan jo, soga - t alakito szinésznö káprázatos....az amerikaiak tanulhatnának tölük, hogy nem minden csak a látványon mulik, mert ök csak azt tudnak, értelmetlen látványos filmeket!!!!!!!!!!


4. Vándorbab (2013-02-02 21:22.16) aaaaa
Eszméletlen jó ez a sorozat.Bármelyik agyonreklámozott amerikai krimit simán veri.Izgalmas,fordulatos,és ami a legfőbb,hiteles.A színészek pedig hús-vér szereplők-isteni tehetséggel megáldva-,nem az éppen felkapott divatos sztárok.
Sötét,nyomasztó,igazi skandináv hangulat,mégis alig várja a néző,hogy lássa a következő részt.Társadalomkritikát is kapunk bőven,de azt is pontosan adagolják,nem szájbarágósan.A műfaj kedvelőinek,akik az igényességet keresik,alapmű.


3. Hunarin (2012-12-03 14:17.11) aaaaa
Magasan kiemelkedik a többi krmisorozat közül.A tempója néha egy kicsit lassú de mindig érdekfeszítő tud maradni.Várom a 2.évadot!



2. VAL P (2012-11-15 09:28.09) aaaaa
A híd (recept)

Hozzávalók: Fincher 'Hetedik'-je; egy flakon kreatív gondolkodás; tűzben edzett életlátás; hat atmoszféra (ízlés szerint lehet kevesebb is, de akkor érvényesül igazán, ha hat); 1 evőkanál sztár; szövevényes tésztaháló és 1 csipet humor.

Fogjuk a sorszámmal ellátott opust és sebészi pontossággal fejtsük le róla a lükeségeket, a túlzó manírt, az amúgy hatékony magyalligeti mozifeelinget, nem lesz rájuk szükségünk. A megmaradt húst sebészi pontossággal daraboljuk fel, gondosan ügyelve, az izmok kiindulási és letapadási pontjai ne sérüljenek! Az elkülönített részeket locsoljuk meg bőven illatos kreativitással! Az előzőleg elkészített tésztaszőttest illesszük a tepsibe, majd töltsük ki a tésztahurkák közti részt a húsdarabokkal! Ami kilóg, nyugodtan vessük a kutyák elé! Üssük fel a hat ó-atmoszférát, meghumorozását követően keverjük el a forró valóságábrázolással, s öntsük rá a sütőben lévő étekre! Az egészet hagyjuk sülni 9 és fél órán át! A sütőből kivéve sztárral ízesíthetjük.

(Igaz, miután Såga úgy adja elő magát, mint aki egy droid empatikus készletével rendelkezik, de legalábbis Akeláék között szocializálódott, kicsit furán hat, miként tud kombinálni, munkaterületén érvényesülni - nem is akárhogyan. Svédek...)


1. El Condor (2012-10-01 22:02.58) aaaaa
Izgalmas dán/svéd krimisorozat.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekIndependence, 2024-04-06 10:5525 hsz
KérdésekLepkelali, 2018-11-24 22:052 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A híd adatlap
Eredeti cím: Bron/Broen
Évszám: 2011
Szereplők: Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg, Puk Scharbau, Emil Birk Hartmann...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk