Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Angyalok és démonok
- Mozi+, 13:40
Összetörve
- Film Mánia, 13:50
Csuklyások - BlacKkKlansman
- Cinemax2, 14:05
Felsőbb törvény
- Cinemax, 14:30
Lopott szavak
- Paramount Network, 14:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!
Állati mészárlás - Vélemények
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Villám Charlie aaaaa
Törőcsik Mari aaaaa

 

Fórum - Síri találkozások - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
57. Vescod (2023-10-25 09:52.44) aaaaa
Bírom az ilyen felderítős found footage-oknál, hogy úgy állítják be az aktuális para helyszínt, mint a
kísértethelyek Fort Knox-át, ahonnan még ember nem jutott ki élve.2011-ben talán még vérnyomásemelők
voltak az ilyen hatáskeltő interpretációk, mára önmaga paródiájává vált, hisz a zsánerfilmek fele így akarja
eladni magát.Ennek ellenére a lepukkant elhagyatott kórház, mint táptalaj az ijesztősdire okés.A Színészek alaphelyzetben elfogadhatók, sikongatásnál már befigyel némi irritálófaktor de annyira azért nem tolják túl, hogy zavaró lenne.A gondnok lepénzelése jó médiakritika, hisz a meginterjúvolt utca embere is némi zs fejében hajlamos igazítani a véleményén...Maga a felvezetés elég typic, ahogy a helyzet egyre jobban eszkalálódik, eleinte apró zörejekkel/megmozduló tárgyakkal a totális őrület betetőzéséig.Ijesztésügyileg már felemás élmény, technikailag okésak de a fokozatos elhalkulásnál vagy mikor közelítenek lassan valami felé, nem kell jósnak lenni, hogy tudd, jön egy nagy bumm.A legvége már kissé kínlódásnak tűnt, a tehetetlenül várt elkerülhetetlent tovább húzták a kelleténél... Összességében egynek befér de pl a vágott szeműek Grave Encounters-e [link] sztoriban nem de ijesztésekben szerintem utcahosszal jobb. Nekem 5/10


56. Vescod (2019-08-17 08:19.49) aaaaa
Be kéne látni hogy ezek a kézikamerás filmek nem működnek másfél órában,túlnyújtottak,unalmasak,az érdemi cselekmény meg kevés....a Blair Witch-et se tartom remekműnek,mégis ott volt valami titokzatosság,nem lehetett tudni mire fut ki az egész sztori.Azóta az összes kézikamerás horror ugyanazt a sablont követi.Fiatalok elmennek valami szellemjárta helyre,jól megijesztgetik őket a szellemek majd sorban elhullanak.Ez a film dettó...



55. Cthulhu6 (2016-08-21 11:01.02) aaaaa
A történet helyszínének már önmagában sötét a hangulata, és akadt néhány hatásos ijesztgetős jelenet is. A gond az, hogy a Paranormal activity filmekhez hasonlóan tele van tömve dögunalmas üresjáratokkal. Amikor már negyven perce nézem a filmet, és igencsak várok valami történést, annyit kapok, hogy kinyílik egy ablak, vagy hogy magától arrébb gurul egy tolószék. További húsz percnek kell eltelnie, mire látunk is valami tényleg ijesztőt. Mindezt megérteném, ha a hosszú felvezetésnek volna valami érdemi mondanivalója, vagy esetleg a karakterek lennének annyira érdekfeszítőek, csakhogy erről szó sincs. Az alapsztori banálisan egyszerű, a színészek pedig a Barátok közt színvonalát idézik.

2 csillag, mert a helyszín és néhány horror-elem maximálisan a helyén van, de minden más tekintetében a film kritikán aluli.


54. Hajrá KTE (2015-07-15 17:27.07) aaaaa
Hát.. Ettől is sokkal de sokkal többet vártam, mint ami végül lett belőle.
Az alapötlet jó, szeretem is az ilyen kézi kamerás filmeket, néhány dolog viszont idegesített, a vége értelmetlen, sokkal többet ki lehetett volna hozni, az meg, hogy nem tudnak kijutni a házból... Szerintem szintén elég nagy hülyeség...


53. Norbii92 (2014-12-17 12:24.31) aaaaa
A történet egy reality tv show-t készítő forgatócsoport körül zajlik, akik egy új epizód kedvéért beköltöznek az elhagyatott collingwoodi Pszichiátriai Kórházba, ahol évekig megmagyarázhatatlan jelenségek történtek. A csapat megpróbálja kideríteni, hogy mi állhat ezen paranormális dolgok hátterében, nem számítanak semmi rosszra és a “Jó és hihető tévé műsor” jelige mögött felsorakozva úgy döntenek, hogy nyugodtan zárják rájuk az ajtót. Hamarosan reszketve konstatálják, hogy talán életük utolsó epizódját fogják rögzíteni…
A történet nem rossz, sőt a pszichiátriai kórház remek helyszín volt, a kellő hangulatot megteremtette az biztos! De igazán készíthettek volna egy "filmszerűbb" horrort, nem egy újabb áldokut! Ugyanis ki a fene hiszi el erről a sok szarról, hogy igaz? Nekem meg attól egyáltalán nem lesz egy horror félelmetesebb, hogy pár idióta ide-oda rohangál egy kamerával. Ez inkább idegesítő. Na mindegy.
Nem olyan rossz film ez, egyszer el lehet vele lenni. Viszont ebből az alapanyagból sokkal több mindent ki lehetett volna hozni! Másfél órás a film, de én vagy háromnak éreztem, annyira eseménytelen.
És a fejemet fogtam mérgemben, hogy bepánikoltak szinte a semmitől! Alig történt valami és máris elakartak húzni. A film első fele kb. erről szól, a második meg totál homály, annak ellenére, hogy végre kicsit beindul a rémisztgetés. De pár izgalmasabb jeleneten kívül nem sok minden történik. A vég mondjuk ütős, de én kíváncsi lettem volna rá, hogy mégis mi történt. Adhatott volna valamiféle magyarázatot az egészől a film elején megjelenő férfi. Persze a happy end kimaradását azért díjaztam, illetve voltak ötletes megoldások (a labirintussá lett kórháztól minden szőrszálam az égnek meredt) és félelmetes szellemek is, de ez összességében kevés. Nem bánom azért, hogy megnéztem. 3*


52. Az utolso szamuráj (2014-03-31 16:12.46) aaaaa
Kell,kell ,kell,kell ez a sok áldoku ,hátha valamelyik megint elsül a pénztárnál.
Ez a film a közép-alsószerűség iskolapéldája:sokat látott történet-huhuhu,megint milyen épületbe csámpikálnak hőseink????-van néhány,a készítők szerint adrenalinemelő pillanat meg ultragagyi CGI.A színészi játék is letudható a rémüldözésben,de az ember végignézi,mert ha már horrorfan,úgy illik.És van ennél sokkal gagyibb dolog is az életben,takarítás helyett utcahosszal ez a befutó:))


51. Bazsikala (2014-02-23 13:09.55) aaaaa
Általában tetszenek a kézi kamerás áldokumentarista filmek, ez azonban nem nyerte el a tetszésem. Nem mondom, hogy rossz de nem is lehet jónak mondani. A készítőknek egy teljesen középszerű filmet sikerült összehozniuk. A történet sablonos, és közel sem elég ijesztő, a paranormal activity a maga egyszerűségével ennél lényegesen parásabb volt. Pozitívum volt az, ahogyan bemutatták, hogy mekkora kóklerek ezek a tévés "médiumok". Továbbá volt benne egy-két emlékezetesebb jelenet, de összességében ez a film nem jobb a közepesnél.
3*


50. Fcportofan (2013-07-06 16:09.12) aaaaa - (válasz Pearl. 48. hozzászólására)
Okés! :)
Amúgy igazad van.


49. Pearl. (2013-07-06 15:50.25) aaaaa - (válasz Fcportofan 47. hozzászólására)
Az előző hsz-em félreérthető lehetett, nem minősíteni akarlak, csak az írásod első két sorára reagáltam. :)


48. Pearl. (2013-07-06 15:49.09) aaaaa - (válasz Fcportofan 47. hozzászólására)
Ez természetes, hisz mondanivaló hiányában nem igényel magas intelligenciaszintet a megértése, itt összesen az számít, hogy kinek hol van az ingerküszöbe. Van akit már néhány magától megmozduló, lógó tárgy is megrémít, de van akinek ez kevés. Van, aki a szellemektől fél, de van, akinek az is kevés. Ezek a filmek az idegekre és a lélekre mennek, az pedig egyénenként más.


47. Fcportofan (2013-07-06 13:41.32) aaaaa
Olvastam itt a véleményeket és ugyan azt vettem észre,mint az többi áldokumentum filmnél:a vélemények fele-fele arányban oszlanak meg,a tetszett és nem tetszett szempontok alapján.
Számomra az ideglelés után ez volt a 2. ilyen témájú horror,engem nagyon lekötött,tetszett maga az egész film,az utolsó pár percet kivéve.


46. SZEREDEE (2013-06-26 14:39.54)  
Túlértékelt vacak,olvastam hogy többen is összehasonlították a INSIDIOUS-sal hogy melyik a jobb. Hát az INSIDIOUS sokkal jobb mint ez a vacak


45. Pearl. (2013-03-30 18:09.40) aaaaa
Ízlések és pofonok...
Anno nekem az első kézikamerás film volt, amit láttam, talán ezért emlékszem rá szívesen. Akkor nagyot ütött, nem tudom, hogy ha mai fejjel újranézném, még mindig tetszene-e.
A lenti listából szemezgettem azóta, mit ne mondjak, tényleg rengeteg műfajon belül a hulladék.


44. Kibega (2013-03-30 11:36.59)   - (válasz Pearl. 32. hozzászólására)
Az Ideglelést olyan szinten untam, ahogy még kevés filmet. Máig nem értem mit szeretnek benne az emberek. Mondjuk nekem ez az egész műfaj nem jön be, szinte az összes túl van erőltetve, annyira akarnak bizonyítani, hogy pont emiatt az összes kiszámítható. Azaz nem is a műfajjal van a bajom, hanem az azt megszemélyesítő filmekkel. A Cannibal Holocaust jó volt, de ezzel ki is fújt. Ezt ugyan még nem láttam, de eddig nem is éreztem a késztetést, majd valamikor meglesem, és kiderül, hogy van-e új a Nap alatt.


43. Pearl. (2013-03-02 17:23.37) aaaaa - (válasz Borostyánfény 41. hozzászólására)
Köszi, itt aztán tényleg lehet válogatni. :)


42. Az utolso szamuráj (2013-03-01 20:15.54) aaaaa - (válasz Borostyánfény 39. hozzászólására)
persze,nagyjából egyetértésem:))


41. Borostyánfény (2013-03-01 18:06.02)   - (válasz Pearl. 40. hozzászólására)
Az imdb-n van egy terjedelmes lista ezekből a filmekből, innen lehet válogatni. Teli a kosár zsákbamacskával, de a The School in the Woods még tűrhető. [link]


40. Pearl. (2013-03-01 17:24.41) aaaaa - (válasz Borostyánfény 33. hozzászólására)
És volt köztük több misztikus film is? Úgy értem, ami természetfeletti témájú...


39. Borostyánfény (2013-03-01 16:17.48)   - (válasz Az utolso szamuráj 38. hozzászólására)
Csupán azért írtam mert reméltem egyetértésed kifejezed. De hogy nem cáfoltál rá lényegében az utolsó mondataimra, az is elegendő válasz nekem :)


38. Az utolso szamuráj (2013-03-01 16:09.53) aaaaa
de...engem..nem kell meggyőzni.
amit meg leírtál,tudott dolog.a lényege,amire én írtam,azt meg te is leírtad.


37. Borostyánfény (2013-03-01 16:07.17)   - (válasz Az utolso szamuráj 36. hozzászólására)
Igaz, ahogy írtad, "dokumentálja", ilyen formában áldokumentum. De különbséget élvez ez a műfajbeli vonásoknál, hogy a néző, tudja, nem őt tévesztik meg a film által közvetített felvételek, hanem a film "dimenziójában" vagy "történetében" lévő szereplőket. A megtévesztés más formában nyilvánul meg. Mit most leírok, te is tudod, de ha gondolod átfuthatod azért.
Nem akarták egy az egybe cenzúra alatt átengedni a filmet s hát meg kellett vágni. Minden bizonnyal a bizottság akaratlanul is érezte a filmben ezt a "korlátokat nem ismerő rendező groteszkjét" ami a filmben nem csak fiktív volt de tükörképet akart adni az akkori erkölcstelenségig szemét, a színészek intim szférájába pimaszul behatoló rendezőkről. És hogy ez valójában a nézők között is előreláthatólag kollektív rémelütet gyűrűzött volna fel, már a filmben bemutatott rendező személye miatt, azonnal egyöntetűen negatívan bírálták a kritikusok. Én azt mondom, jó ok van a bírálatra, ugyanis ha adott esetben Hitchcock vagy Carpenter használta volna fel ezt a cselekményt, ők is ugyanúgy kaptak volna kemény elutasítást és negatív kritikát a szakmától, a nézők rendezőkről alkotott vízióját ugyanis ez alaposan feketére festette volna (már akinél). Az előző évtizedben sem volt más a helyzet. Shaune Harrison horrorja, amiben szintúgy egy rendezőnél borul fel a bili és átkanyarodik vele együtt a film az ipar pocskondiázásába és renkívüli bírálatába, ugyanúgy megkapta amit érdemelt. Szerencsére, olyannyira abszolut bénára sikerült a film, hogy sokaknál a filmkultúra parodizálása vagy megvetése nem hozható igazán párhuzamba.
Én azt mondom, igen, alapfilm. Michael Powell munkája katarktikus, megkötöttségeket nem élvez a brutalitás s egyben kreativitás ily terjedelmes vízióiban.
Amiről meg akartalak győzni, hogy ha alapműként is tekintünk rá, műfajában azért én elválasztanám a közismert nevén "found footage"-ként elhíresült kategóriától. Ez ugyanis talált nyersanyagok újravágását jelenti, amivel hangsúlyozom, közvetlenül, tudatosan tévesztik meg a nézőt.


36. Az utolso szamuráj (2013-03-01 15:15.52) aaaaa
nem is erről van szó,ettől független valahol áldoksifilm,hisz a csávó dokumentálja a látottakat-ergo a történetben doku,persze amúgy nem.
a kritikusok akkor utálták,mára mert sokan meghaltak közülük 1960 óta meg volt aki továbbtanult,alapfilmnek mondják


35. Borostyánfény (2013-03-01 15:11.34)   - (válasz Az utolso szamuráj 34. hozzászólására)
De az nem áldokumentumfilm. Ott tuljdonképpen egy áldozatát filmezte a gyilkos. Mint "dokumentum vagy áldokumentum" eltér tőle. S még csak nem is első kézikamerás, ugyanis ott kamera állványra helyezték a kamerát. A kritikusok sem sorolják abba a műfajba.


34. Az utolso szamuráj (2013-03-01 14:49.15) aaaaa
kamerales...


33. Borostyánfény (2013-03-01 14:40.09)   - (válasz Pearl. 32. hozzászólására)
A Cannibal Holocaust volt az első kézikamerás a műfajban, ami 1980-ban készült. Még volt jó pár az Ideglelés előtt.


32. Pearl. (2013-03-01 13:37.01) aaaaa - (válasz G-ergo 25. hozzászólására)
Már hogyne lett volna... Ne mai szemmel nézd, arra gondolj inkább, milyen volt, mikor először láttad. Stílusteremtő alkotás, ha jól emlékszem ez volt az első kézi kamerás áldokumentum film. Emlékszem, én moziban láttam, majdnem tövig rágtam a körmeimet, végig futkosott a hátamon a hideg és amikor vége lett, a fél mozi ülve maradt. Ha ez nem bizonyítja, hogy van színvonala, akkor mi? :)
Részemről pont azért volt jobb, mint ez a zagyvaság, mert ott nem láttad, hogy mitől félsz. Itt is meg lehetett volna ezt csinálni, kár volt belevágni azokat az idióta szellemeket.


31. Semprini (2013-02-22 11:43.37) aaaaa
Az áldoku-horrorok legújabb gyöngyszeme, legalábbis én ezt láttam legutóbb. Az Ideglelésnél minimum két klasszissal jobb, a Parajelenségeknél kb. eggyel, de pl. a Rec-et meg sem közelíti. Nagyon nehezen indul be, alaposan túl van nyújtva, rengeteg az üresjárat, de azért valamit azért mégiscsak mutatnak.
Erős kettes-gyenge hármas közt van a film, 3,85-ös átlagával nagyon túl van értékelve.
4,5/10


30. Mrs. Lipton (2013-02-19 20:01.12) aaaaa
Az előzőekre reagálva, én nagyon bírtam az Ideglelést, mert ő volt nekem az első ilyen típusú film, és az elsőt szeretjük. Azóta láttam már egy pár ilyet, de ez nincs a kedvencek közt. Csupàn azért kapott két csillagot, mert a folytatása még rosszabb. De a legeslegszörnyűbb ilyen film az Evidence című alkotás, azt senki se nézze meg, borzasztó.



29. Horror018 (2012-11-27 19:31.55) aaaaa - (válasz Kunga 28. hozzászólására)
Semmi ijesztő nincs benne, annak idején is csak azért voltak oda annyian érte, mert elhitették a nézőkkel, hogy az a valóság.


28. Kunga (2012-11-25 21:08.05) aaaaa - (válasz Horror018 27. hozzászólására)
Amit a dolgok mögé képzeltél. A nevedből kiindulva tudnod kellene :)


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVescod, 2023-10-25 09:5257 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Síri találkozások adatlap
Eredeti cím: Grave Encounters
Évszám: 2011
Rendezte: The Vicious Brothers
Szereplők: Sean Rogerson, Juan Riedinger, Ashleigh Gryzko, Mackenzie Gray, Arthur Corber...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk