Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Midway
- Film+, 08:00
Az ördög maga
- Film Café, 08:35
Mindent bele, fiúk!
- Moziverzum, 08:40
Az ügynökség
- Viasat Film, 08:55
Egy makulátlan elme örök ragyogása
- HBO2, 09:16

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Mire gondolsz most?
Mit hallgatsz most?
Szólánc
Asszociáció

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Visszavágó aaaaa
Jean Dujardin aaaaa

 

Fórum - Éhség (2008) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
31. Darmah (2023-03-14 15:46.26) aaaaa
Sokat olvastam végső fázisban megjelenő víziókról.
A Dzsainizmus hindu hitgyakorlat egy útja ,amely hitük szerint elvezet a megvilágosodáshoz...a legnagyobb tisztelet jár azoknak akik végigmennek rajta.Megrázó film volt.Fassbender amúgy is kedvenc.


30. Emylio (2018-10-13 15:37.13) aaaaa
Nekem kicsit olyan volt, mintha egy dokumentum filmet néztem volna. A színészi teljesítmény fantasztikus volt, a történet hősies és szomorú, de film nem igazán tetszett.



29. Kittentyű (2014-02-04 01:28.38) aaaaa
Ez a film egyszerre drámai, felkavaró és sokkoló is egyben. Michael Fassbender akkora alakítást nyújt, hogy simán el tudtam volna képzelni számára egy Oscar jelölést, sajnos ez nem történt meg. Egyszerűen hihetetlen hogy a szerep kedvéért ennyire lefogyott. A film végére csont és bőr volt a pasas. Nem semmi, le a kalappal biztos nem lehetett könnyű ezt végig csinálnia. Christian Bale A gépész című filmben csinálta meg ugyanezt. Szóval Michael kitett magáért, fantasztikus színész. Az a jelenet pedig amely több mint 10 percig tartott és ráadásul vágatlan volt, az se volt semmi. Szóval a film egy zseniális alkotás Steve McQueen egy hatalmas tehetség a szakmában. Eddig mindhárom filmjét láttam és mind nagyon tetszett.


28. Mozsika (2014-01-19 21:18.50) aaaaa
Steve McQueen... tegye fel a kezét az, aki először mikor meglátta a nevet A nagy szökés sztárjára gondolt. Hát én egy darabig így voltam, de nem telt sok időbe hogy utánanézzek és rájöjjek, hogy ez egy másik McQueen.
Ami a a rendező Steve debütálását illeti: egy erős, nyers és kemény lélektani drámával állunk szemben, amit valóban elég egyszer végigülni. Nyomasztó légkörét szűkszavúsága adja meg igazán. Maga az alkotás egy megrázó, kemény témát jár körbe, a következményeket pedig sokkolóan tárja elénk. Csont soványra fogyott ember, hányással, sebekkel és minden nyavalyával. És hogy meddig lehet egy éhség sztrájkot bírni? Főhősünk 66 napig húzta...
( röhögve emlékszem gyurcsánykára, amikor ő is egyszer "belekezdett" egy ilyesmibe. persze annak nagyobb volt a füstje mint lángja)
Mi tette mindezt? Hát az ember mocskos találmánya, a politika. Politikai foglyokról volt szó ugyanis. Nem szeretnék belebonyolódni a dolgokba, egyéni meggyőződésem van a politikáról, de az ilyen alkotások mindig felnyitják a gyűlöletet a szememben.
A film mondanivalója értékes, ami miatt viszont nem tartom "jó"-nak az a tempója, ami eléggé lassú volt, többen is látom panaszkodtak erre. Nálam úgy kerek a dolog, ha egy film tanítani akar, de mindezt majdnem hogy "szórakoztató" formában. ( hirtelen eszembe jutott egy másik börtönös darab persze más témával: A kísérlet. No ott is betonkemény mondanivaló van de nem olyan szárazon mint jelen esetben)
Vevő leszek a rendező másik két munkájára is.


27. Anitabagwell (2014-01-07 19:34.56) aaaaa - (válasz Lector 26. hozzászólására)
hát azért nálam vannak necces szerepei (attól függetlenül, hogy nagy kedvencemmé nőtte magát), de kétségkívül itt bizonyított. nem is húztam le ezt a filmet ,)


26. Lector (2014-01-07 18:46.00)   - (válasz Anitabagwell 9. hozzászólására)
Olyannyira nem pazarolta szarra a tehetségét,hogy itt bizonyította be!
Egy rendkívüli film,rendkívüli módon megjelenített ábrázolással.
Tisztán csillagos ötös!
Jah és az "ötlet" az talán kicsit több!


25. Az utolso szamuráj (2014-01-07 16:18.02) aaaaa
Zseniális.
Nehéz az Éhség című film után bármit mondani:mert ,hiába telt el nem kevés idő,ez a film üt,nyers,hiteles-és sokak számára,ahogy nézem,érthetetlen.Egyrészt megértem,másrészt sajnálom,hogy ezek az emberek akik ennek hangot adnak,nem ássák bele magukat abba a dologba,mi is történt itt valójában,hanem kijelentik,ugyan mit segít,ha valaki bekeni a falat szarral...meg mit mutatja a rendező,hogy valaki játszik a bogárral.
Egyrészt,a bogaras jelenet arról szól,hogy a börtönökben végtelenül lassan megy az idő:álldogálnak-üldögélnek 16 négyzetméteren,bámulják a semmit-itt adott esetben saját ürüléküket- ezért egy rovarral való játszadozás épp ennek az ingerszegény környezetnek kicsit megvakarása,végre történik velük valami,ami pár percre kizökkenti őket a rutinnak nem nevezhető nihilből,hívjuk nyomornak.Másrészt,ezek a figurák nem azért kenték a szart fel a falra,mert ösztönös művészek vagy Pollock után szabadon ihletett kaptak,a saját seggükből előhúzott matéria arra kellett,hogy valami ellen tiltakozzanak.Valami,számukra igen fontos ellen-amit persze lehet nem érteni,vagy tudni okát de az eszközt így is megkérdőjelezni-sőt ha nagyon marha vagy,mert mit érdekel az IRA,meg kit érdekel Vaslady és ezek az elmebeteg emberek csatája ,röhöghetsz is rajtuk,hisz a ma társadalma ,a ma embere még villámgyorsan afelett is tud ítéletet mondani,amit nemes egyszerűséggel fel sem fog.Igen,ilyen fejlettek vagyunk,lettünk.De akkor mi a frásznak nézed ezt a filmet????
Az Éhség ugyanis maga a történelem egy roppant parányi szelete,amit egy Turner-díjas képzőművész vitt vászonra olyan szuggesztív,kegyetlen,gyomorforgató és megdöbbentően sok oldalról rápillantó mód,hogy több órát lehetne rajta vitázni:és talán érdemes is(Már ha persze túl tudsz lépni a szaron meg hogy több ember a halálba éheztette magát...)Volt egy korszak,volt egy politika,volt egy M. Thatcher nevű brit miniszterelnök,voltak IRA tagok,akik nem zselés cukor parttalan felhasználása miatt raboskodtak és eszkalálódott egy helyzet,mely jópár ember halála után némi változást hozott a raboknak-ha innen nézem,áldozatuk nem volt hiába.Az egész dolog nyitja és zárja-és már csak emiatt is illik odáig eljutni!!-egy majd negyed órás,vágás nélküli beszélgetés a valami hihetetlenül jól játszó Michael Fassbender(Bobby Sands) és a mindig tökéletes Liam Cunningham közt,ahol érvek hangzanak el pro és kontra,minden oldalról rengeteg momentumot beleszőve az éhségsztrájk egyáltalán szükséges voltának megkérdőjelezésébe.Amiért Steve McQuinn filmje páratlan a történelmi mozikon belül,hogy nem helyezkedik egyik vagy másik oldalra,csupán BEMUTAT.Ő nem ÍTÉL!-azt ráhagyja a nézőre,akik közül jónéhányan csak úgy exhas tudják a tutit naná,-hanem csak két oldal elmondja egymásnak a véleményét,hogy miért tartja dőreségnek és ostobaságnak a tettet avagy miért érzi valaki úgy,nincs más lehetőség.Egyéni dráma a történelem viharában-illik tudni mégis,akkoriban a világ ettől volt hangos.
Hazafi,bűnös vagy egyszerűen őrült??Pont az a jó a filmben,lehet egyik sem és ugyanakkor mindegyik.Ám nemcsak Bobby leépülését kísérhetjük figyelemmel,a kamera megmutatja azt is,milyen volt egy börtönőr napi rutinja akkortájt,benézni a kocsi alá,elbúcsúzni a családtól aztán embereket verni,vagy ahogy egy rohamrendőr nem azért üt,mert személy szerint gyűlöli a rabot,hanem mert....olyan lesz a helyzet,fel van spanolva,úgy érzi megtámadták,talán a csonttörés vigaszt nyújt számára:ám ahogy sírni látjuk,talán mégsem???Vagy mit érezhet egy anya,aki szíve alatt hordta,fájdalmát és vérét adta születéséért és a mellén szoptatta gyermekét,nézte,ahogy az felnő,szóval mit érezhet egy anya akkor mikor azt látja,egy ügyért-fia számára AZ!!! ügyért-halálra éhezteti magát az,akit szeret.Egyszerűen,nyomorult mód öngyilkos lesz.Hol van vagy egyáltalán van olyan pillanat,amikor nem érdekli az ír vér,az ír haza,csak gyereke,ahol már nem büszke rá,egyszerűen megőrül a fájdalomtól érte???Mit érezhet egy apa,aki látja fia testét elsorvadni????Hol van az úgy,ők már csak fiúkért aggódó szülők???
Remekmű ez a film,még ha nem is nézőbarát sokak számára súlyos némaságával vagy durva képeivel:ám hogy mi mozgatta Bobby-t,hogy miért halt meg,a lovacskás visszaemlékezése válaszolja meg:MERT tenni valamiért,valamit,valami súlyosat.Hozott áldozatot,-innentől csak az kérdés,ezzel ki mennyire ért egyet.
Őt persze a kétkedők véleménye nem nagyon befolyásolta.Hozzátenném még,az írek mártírként tisztelik.

Gondoljon hát mindenki azt,amit akar.


24. Colby86 (2013-12-28 11:32.20) aaaaa - (válasz Vbacs 4. hozzászólására)
Olyannyira van munka az általad említett vágás nélküli(!) párbeszéd jelenetben, hogy a két színész össze is költözött egy időre, hogy összeszokjanak, begyakorolják. Bizony ritka az ilyen jelenet, manapság az agyonvágott jelenetek a menők...


23. Tomisenior (2012-11-07 18:42.39)   - (válasz Az utolso szamuráj 22. hozzászólására)
Pont ezt mondom én is...
Kellemetlen baki.... remélem javítják


22. Az utolso szamuráj (2012-11-07 08:42.55) aaaaa - (válasz Tomisenior 21. hozzászólására)
ez egy FEKETE!!!! rendező.
köze nincs a fehér színészlegendához.


21. Tomisenior (2012-11-07 05:32.15)   - (válasz Tomisenior 20. hozzászólására)
Mármint ha megnézitek az " erdetei " Steve adatlapját, ott jelzi a rendszer, hogy 2008-ban díjat kapott az Éhség c. filmért. Szóval kedves filmkatalógus ! javítsátok !!!


20. Tomisenior (2012-11-07 05:30.36)  
Bocsi... lehet hogy én tévedek valahol. Ha ez egy 2008-as film, akkor hogyan rendezhette a McQueen, ha 1980-ban elhunyt ?????


19. Törölt felhasználó (2012-03-29 00:03.28)  
így meg úgy meg értem én, de lassú, nagyon lassú..


18. Pro360 (2012-02-21 20:52.54) aaaaa - (válasz Thejoker 13. hozzászólására)
A szarnak a falon értelme volt: a mocsoklázadás egyik elemét mutatta be a rendező!


17. Pro360 (2012-02-21 20:52.08) aaaaa - (válasz Gorgeous 15. hozzászólására)
Ha neked zseniális,miért csak 3-ast adtál rá? ha nekem valami zseniális,akkor 5-ösre értékelem!


16. Pro360 (2012-02-21 20:51.42) aaaaa
Rakás sz@r, ennyire unalmasra azért nem számítottam.


15. Gorgeous (2012-02-04 15:40.52) aaaaa
Szerintem pedig zseniális film. Nem popcornmozi, tény és való, inkább művészfilm, kissé naturalisztikus. Engem nagyon megrázott, alig bírtam végignézni. Felkavaró. Fassy átütően alakít. A filmet pedig talán amiatt lehet lassúnak vagy éppen vontatottnak érezni, mivel nem sok benne a párbeszéd. Körítés nélkül próbál hatást gyakorolni a film a nézőre. Ez nyílván van akinek bejön és akad olyan is, akinek nem.
Mindenesetre dícséretet érdemel, hogy Fassbender Christian Bale példáját követve, aszottá fogyott a szerep kedvéért.


14. Tapikaa (2011-11-02 00:02.48) aaaaa
Lehet, hogy lefogtok hurrogni, hogy úgy írok véleményt, hogy nem néztem végig.
Megnéztem kb az első fél órát..És nem igazán tetszett, pedig már régóta kíváncsi voltam rá..
Spoiler is tartalmazhat..Nem értem , hogy annak ha összekenik kakival a falat , meg ha nem esznek akkor az nekik miért lesz jobb..Lehet, hogy kiderül a film végén..de nem láttam..szóval nem értem..tiszta értelmetlen..Meg uncsi is..


13. Thejoker (2011-10-25 00:05.22) aaaaa
Tegnap este kezdtem el nézni,de kb. a felénél ki is vettem!Nekem nagyon idegesítő volt,hogy van mikor 5 percig meg sem szólalnak.Nem tetszettek a hosszú képsorok sem,nem értem miért kell percekig mutatni a szaros falat vagy,hogy a hapsi az ablakban játszadozik egy bogárral.Steve McQueen-től én sokkal többet vártam volna!


12. H.gabi16 (2011-09-24 22:06.53) aaaaa
Az eddigi legjobb film, amit láttam. Nem lehet rendesen elmagyarázni, látni kell.
A felszínes néző számára vontatottnak tűnhet, pedig minden jelenetnek meg volt a maga értelme, a mögöttes tartalom. Az alakítások nagyszerűek volt. Szinte az egész filmet lélegzetemet visszafolytva néztem. Fassbender annyira jól játszott, hogy a film vége-felé már komolyan vártam a halálát, csak ne szenvedjen többet... Szinte éreztem a hihetetlen leépülést, gyengeséget.
Ami leginkább tetszett az a pappal folytatott párbeszéd volt. Ritkaság a mai filmekben olyan jelenetet csinálni, ahol több, mint 10 percen át beszélnek, és az ember nem unja.
Egy szó, mint száz, érdemes megnézni. Tanulságos, jól mutatja, hogy az ember meddig képes elmenni egy rögeszme miatt...


11. City225 (2011-09-05 19:39.03) aaaaa
Nehéz épkézláb mondatokkal értelmes jellemzést szolgáltatni, hisz a valóban döbbenetes képsorok okozta bénultság több érzékemben is jelen van..
Bevallom a sokktól sokszor arról is elfeledkeztem mit is látok valójában, milyen célt szolgál ez az embertelen környezet illetve az önkínzó tüntetés, hisz képtelen voltam a sápadt, székbelapító képek láttán koncentrálni, és belegondolni, hogy igazából ez valami nagyobb dolgot, eszmét tudatosít.. Fassbender pedig.. no ő talán még Bale-n is túltesz fogyás terén.. nehéz elhinni, hogy egészsége maradéktalanul helyreállt a forgatást követően.. no meg az atyával való vágatlan párbeszéd... McQueen megalkuvás nélkül ábrázolja történetét végtelenül naturalista képeivel, és hihetetlen alakítást nyújtó főszereplőjével...


10. Zolafish (2011-08-08 00:20.21) aaaaa - (válasz Comarca Lagunera 6. hozzászólására)
Ez volt az első filmje az úriembernek. A következő filmje a Shame címet viseli, amibe szintén Michael Fassbender lesz a főszereplő. [link]

Az Éhséget azt egy éve láttam körülbelül, emlékszem egy elég nehéz darab volt, rendkívül rideg és realista. Érdekes volt, hogy viszonylag kevés volt benne a párbeszéd, de nem volt rossz semmiképp, főleg egy elsőfilmestől. Egyébként, akit érdekel az ír-angol konfliktus témája, annak ajánlom figyelmébe az Apám nevében című filmet, amiben a hatalmas kedvencem Daniel Day-Lewis a főszereplő, zseniális film.


9. Anitabagwell (2011-08-07 21:55.45) aaaaa
ez a film valami döbbenet...
hol a fenében volt eddig ez a Steve McQueen?! Aki ilyen bátor filmmel ki mer állni, annak van vér a pucájában.
Michael Fassbender meg bebizonyította, hogy piszkosul jó színész.
Nem kéne elpazarolnod sz*rokra a tehetségedet, amigo....


8. Vbacs (2011-05-28 17:21.14) aaaaa - (válasz Smokecity Underground 5. hozzászólására)
ez egy másik:))


7. Arpimokus (2011-05-28 16:47.03) aaaaa
Ez az éhségsztrájk dolog nemkem magas. Tegyük fel: Azt mondja nekem valaki hogy csináljak így megy csináljak úgy! Mert különben ha nem csinálom amit mond akkor ő addig nem eszik, és ezt akár a halálig is képes csinálni. Mííí van? Kit érdekel? Úgy csinálok ahogy én akarok, ha te nem eszel és ebbe belehalsz ahoz jogod van, az a te hülyeséged és kész. Ennyit az egész filmről. Meg amúgy sem tetszett.


6. Comarca Lagunera (2011-04-03 19:10.27)  
[link] )

többen vannak, szerintem a másik nem is rendezett semmit


5. Smokecity Underground (2011-04-03 18:52.46)  
hogy van ez, hogy Steve McQueen rendezte? Azt hittem meghalt kb '80-ban. vagy valamit nem tudok?


4. Vbacs (2011-02-26 19:44.15) aaaaa
Nagyon embert próbáló alkotás.
De tényleg nagyon hiteles volt.Mikor megnéztem nagyon sokkoló volt Fassbender soványságának a látványa.Még mindig nem fér a fejembe, hogy hogy lehet egy szerepért így lefogyni?! Mint ahogy Bale "szokta" tenni.
Igazából az egész film olyan érdekes volt, se nem jó, se nem rossz, az ötlet miatt adtam 4-est.
Volt benne egy alighanem 10 perces folytonos beszédjelenet, kameraállás váltása nélkül, ami tetszett, biztos volt munka benne.
De tényleg nem volt semmi, egyszer is bőven elég volt végigülni.



3. Tara.m (2010-04-12 13:34.11) aaaaa
Én jobbra számítottam. Alapvetően nagyon jól bemutatja, a rabok tiltakozását, és azt is, hogy milyen eszközökkel harcolnak jogaikért( szaros fal, éhségsztrájk).Inkább egy dokumentumfilmre hasonlít. Nekem pont az nem tetszett benne, hogy sok olyan rész volt benne, amikor az esemény nagyon lassan haladt, és csönd volt. De a képi naturalizmusa nagyon tetszett, élethű volt.


2. T.david88 (2010-03-17 22:17.02)  
jövő héten nézem...de akik osztályoztak azok, egyse??


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekDarmah, 2023-03-14 15:4631 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk