Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Szólíts a neveden
- HBO, 03:51
Fantomszál
- HBO3, 03:51
Túszjátszma
- Film Café, 04:10
Nem beszélek zöldségeket
- Mozi+, 04:50
Fecskék és fruskák
- Mozi Klub, 05:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Keresek egy Filmet, de nem tudom mi a címe segítene valaki?
Veszedelmes partvidék - Vélemények
Asszociáció
Maggie - Az átalakulás - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Colombiana aaaaa
Jefferson White aaaaa

 

Fórum - Poligamy - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
65. Semprini (2021-02-09 00:15.29) aaaaa
Jópárszor láttam már ezt a filmet, mégis időről időre újra megnézem és egyre jobban tetszik. Pedig igazából nem akkora durranás, nem is pont a kedvenc színészeim játszanak benne, de valahogy mégis nézeti magát...
Csányi Sándort szerintem kimondottan pofán csapta a szerep, ezen kívül talán még a Csak szex és más semmi-ben volt ilyen jó. Vagy a figura volt pont ráírva, mert azért akkora különbség nincs a különböző filmes szereplései közt...
A "Lillák" közül senkit nem tudnék kiemelni, igazából egyik színésznőt se kedvelem különösebben, de itt valahogy így együtt nem voltak rosszak, de külön-külön egyik se kapott tíz percnél több vászonidőt...
A forgatókönyv picit amerikaias ízű, de ötletes, jópofa, az ember várja, hogy mi sül ki belőle, és a végén is csavar még egyet a dolgon, hogy aztán persze a romantikus vígjátékoknak megfelelő happy end-del záruljon.
Amit még kiemelnék, az a végefőcím-dal, Váczi Esztertől a Voltak órák. Nem is mondok semmit, meg kell hallgatni...
Mindent összevetve kimodottan jó kis filmecske ez, jól van összerakva, megírva, eljátszva, nem váltja meg a világot, de kellemesen el lehet rajta szórakozni. Nálam a négyes alsó hangon megvan.
Sok hasonlót várok még Orosz Dénestől.
8/10


64. Delpiero (2013-10-06 16:08.20) aaaaa
Sok élvezetet nem találtam benne.



63. Perezisz (2013-04-22 22:07.01)  
Én most olvastam el a könyvet. :) Összességében tetszett. Könnyed, szórakoztató, elérte azt, hogy kialakuljon bennem a várakozás, a kíváncsiság a sztori végére, hogy „naaaa, mi lesz ebből?”
Így aztán beterveztem a film megnézését is (eddig még nem láttam, a könyv is véletlenül akadt a kezembe :))... nos, kíváncsi leszek rá. :)


62. Arpimokus (2012-11-29 22:42.43) aaaaa - (válasz Sakamaru 55. hozzászólására)
Azért ez túlzás. Eszeri nézésre remek kis film. Ez alapján a film aplapján Budapest egész szép hely, pedig nem is.


61. Vezemor (2012-10-06 21:36.50) aaaaa - (válasz Ritkaaa 29. hozzászólására)
Bár nem a női nemet képviselem, szerintem aki koncentrál a filmre rájön a mondanivalójára. A film bemutatja, hogy milyen érzéseken megy keresztül egy férni, meg egy nő azalatt, a kilenc hónap alatt, amíg a gyerek fogantatásától eljutnak a megszületéséig.
A férfi azt veszi észre ezalatt, hogy a párjának folyton hullámzó hangulata van, hol ilyen, hol olyan - mintha minden egy nap külön egyéniség lenne - ami természetes, hiszen ez ennek a kilenc hónapnak a velejárója.
A nő meg eleinte élvezni akarta az életet Lilla2 szerepében, mert a gyermek megszületése után ritkábban lesz majd rá ideje, a következő Lilla bemutatta, hogy milyen érzelmi csalódottságot élnek át a nők, ha ezalatt nem érzik a párjuk teljes módú szeretetét, és ezt lehetne sorolni...
A végén a baba megszületésénél, pedig már újra az eredeti Lilla (Tompos Kátya) várja Andrást, elvégre akkor már túl van a szülési nehézségeken és ismét "önmaga"
Meglátásom szerint Orosz Dénes ezt akarta vászonra vinni, ezzel az abszurd, de találó alkotásával.


60. Whyteangel (2011-12-19 21:20.19) aaaaa
Nem keveset kínlódtam azért, hogy megnézhessem ezt a filmet. Én azon kevesek közé tartozom,akik szeretik a agyar filmeket. :)
Csányi Sándor nekem tetszett most is. (Nem csak kívülről:D)
Tompos Kátya itt picit felejthető volt, pedig amúgy szimpatikus leányzó, a Valami Amerika 2-ben igazán jó volt.
Nem sokáig ugyan, de feltűnt a filmben Pokorny Lia is, ennek én nagyon megörültem, mert ugye Lia és Csányi korábban együtt voltak. :)
És akkor a sztori. Nekem az alapötlet tetszett. Körübelül addig élveztem a filmet, a sztorit, amíg a teraszon elkezdett táncolni az egyik lánnyal András. Utána volt ugye egy szobában 2 Lilla, ezzel már nem tudtam mit kezdeni, ahogy Lilla Irmakénti megjelenését sem értettem. Amikor feljött a stáblista, néztem magam elé, hogy ez most mi volt? Miről szólt valójában a film? (Persze-persze...András így rádöbben, hogy mennyire fontos neki azaz egyetlen nő, akiért bármit megtenne...blablablabla) Valami magyarázat lehetett volna, hogy kerek egésznek tűnjön a dolog...ilyesmire gondolok: András csak álmodta az egészet. Vagy András elmebeteg és a pszichiátriára viszik...vagy valami hasonló. Nekem ennyi nem volt elég :)


59. Weser (2011-12-12 09:37.46)   - (válasz Csernakakos 58. hozzászólására)
Egy ilyen borzalomból elég is volt annyi.


58. Csernakakos (2011-12-11 16:28.41) aaaaa - (válasz Weser 56. hozzászólására)
Úgy is kell ám, húsz perc után értékelni egy filmet.

Egy lenti hozzászóláshoz: Woody Allen? Kérlek....
:)


57. Csernakakos (2011-12-11 16:27.52) aaaaa
Sornyi vizsgát megelőző órákban azért jó az index.hun kallódni, hogy az ember belefusson egy ingyenesen megtekinthető filmbe. Magyar filmet nézni pedig azért ér fel egy adag picsazebegéssel, mert sosem tudhatod, milyen hatásfokkal fog elcseszni nyolcvan-kilencven percet a napodból.
A Voxos Orosz Dénes és lelkes csapata szerencséjükre(!!!) egy igen kellemes, fogyasztható mozit ütöttek össze, ami végre nélkülözte azt a göcsörtös, berozsdásodott, álművészieskedő konvenciószemétdombot, amiben a magyar filmgyártás fulladozik. Legutóbbi filmélményem magyar földről a Halálkeringőhöz kapcsolódik - be lehet nézni annak topikjába, nagyszerűen példázza ugyanis, mitől szar a magyar film.
Csakhogy Dobó Kata megerőszakolt ripacskodása helyett Csányi Sándort kell néznünk, aki azért jó pár fokkal fogyaszthatóbb és alkalmasabb egy főszerepre. Csányi annak idején borzasztó megosztó személy volt - mostanra szimplán disznó méretűre hízott, s ezzel a felhajtás is csillapodott körülötte. A Poligamy-ban meglepően tehetséges oldalát mutatja, nem túl maníros, nem túl erőszakos, a játéka kellemes, sőt, időnként élvezetes.
A hölgyfelhozatal után pedig minden néző megnyalhatja a tíz ujját, audivizuális élményt nyújtanak egytől egyig. Kiemelném Tompos Kátyát, akinek a hangját, a gyönyörű magyar beszédét lehetetlen nem imádni, Osvárt Andi pedig magyar Charlize Theronként tündököl abban a pár percben.
Sok-sok kellemes dallam, Péterfy Bori hogy is mondjam, nem túl rossz lejtése a telitalálat pillanatok sorát bővítik.
Orosz Dénes szövegei általában jól működnek, egyes dialógusokat pedig határozottan eltaláltak, egy pici humorral is tudtak időnként fűszerezni.
Azért a történet valahol nevetségesen buta, és bizony szerény 84 perce ellenére úgy éreztem, húzzák mint a rétestésztát. Szerencsére vagy sem, ezekben a pillanatokban mindig felébresztett egy jól irányított Garnier reklám, amit nem röstelltek egész képernyőt kitöltő módon a pofánkba tolni. Mégis úgy érzem, egész tűrhető volt a szemétmennyiség akár az SOS - Szerelem (elnézést a káromkodásért) című görcsformához képest.
A Poligamy-t kifejezetten a tűrhető kategóriába sorolnám hazai perspektívában, néhányszor pedig még több is volt annál.


56. Weser (2011-03-13 19:00.40)  
A filmet elkezdtem nézni, de nem sokáog bírtam, kb úgy 20 percet láttam összesen belőle. Az is közrejátszott abban, hogy nem néztem végig, hogy Csányi Sándor a főszereplő. Nem kedvelem őt. A filmen pedig biztos vagyok benne, hogy csak kínlódtam volna, ha tovább néztem volna.


55. Sakamaru (2011-02-13 07:34.09) aaaaa
a film tanulsága hogy amit a magyar mozi gyár művel manapság az botrányos!!!


54. Emmersson (2010-12-15 16:59.52) aaaaa - (válasz Mangilla 2. hozzászólására)
Nem!
Itt direkt jó a tömörítés szempontjából. Ezt magyarul nem tudod úgy összerakni, hogy ne legyen erőltetett!

A Poligamy nagyon jó cím.


53. Norcucsi (2010-12-10 11:40.59)  
Tegnap néztük meg a filmet, még nem kezdődött el a film, mikor mondtam a páromnak, biztos tök jó lesz, mert amiben a Csányi szerepelt eddig, az mind tetszett-hozzáteszem, nem vagyok Csányi-fan. Néztük-néztük a filmet, és csak néztünk egymásra:MI VAAAAAAAN? Én kérek elnézést..... Ekkora szar filmet nagyon rég nem láttam. A legutolsó ehhez fogható gáz film a Titkárnő volt. Azt hittem, azt nem lehet überelni. Tisztelt Alkotók!Gratulálok, sikerült!


52. Vigil (2010-09-18 14:08.42) aaaaa
Kidolgozatlan karakterek, közepes forgatókönyv, jó férfi színészek és zene. Azt, hogy a hölgyek itt most gyengébbek, még a villanó cicik sem feledtetik. A történet a film közben ellaposodik, nem is kap új lendületet, a vége kiszámítható. A szponzorok elérték céljukat, a Garnier nevet mindenki megjegyezte - remélem, helyesen írtam le. Egynek jó, szerda estére, de ha jól akarsz szórakozni, keresgélj tovább.


51. Ninilss (2010-07-24 13:25.44) aaaaa
érdekes film,azt gondolom még több ötlet elfért volna benne.


50. Efacska (2010-06-26 11:10.07) aaaaa
Egyszer meg lehetett nézni, nem volt rossz. Láttam már sokkal-sokkal rosszabb filmeket is.
Úgy lett volna értelme szerintem az egésznek, ha a végén újra a régi Lilla mellett ébred, másnap. Mármint hogy a terhesség bejelentésének másnapján. És végig tudja élni az egész terhességet.
A Liliomfis jelenet tetszett.
A legjobb teljesítményt a Kornél hozta szerintem :)


49. Davwid (2010-06-18 21:03.46) aaaaa
Ez egy nagyon jó film lehetett volna ha nem a már "nagyon unom" Csányi kapta volna a főszerepet és a kivitelezés kicsit profibb lett volna, mert maga az ötlet nagyon jó. Nem csodálkoznék ha Hollywood lecsapna a témára.


48. Macskusz76 (2010-05-30 19:32.28) aaaaa
Egy olyan film amin agyon nevettem magam az elején, holott egy árva szót sem értettem belőle :)
Egyszer meg lehet nézni.


47. Merlinna (2010-05-25 18:58.10) aaaaa
Az eleje oké, a vége is, de a közepe..... Leragadt ,lefulladt,elvesztette a lendületét,ettől meg én vesztettem el az érdeklődésemet. Nézhető még , épp három csillag ,de csak azért mert magyar. Elfogult vagyok, na!


46. Sw@nn (2010-05-15 22:41.47) aaaaa
A film tanulsága, hogy becsüljük meg amink van, még akkor is ha unalmas ,mert a nincs semmink az még szarabb. Ezen kívül a film egy merő unalom és baromság volt 1-2 poénnal közbeékelve.


45. Sötétszív (2010-05-09 23:50.19) aaaaa
Mintha egy Woody Allen filmet láttam volna. Legalábbis nekem Orosz Dénes filmjéről, ő ugrott be. akár ő is rendezhette volna. A téma választás, és hát a történetvezetés sem megszokott idehaza. A vége ugyan nem tetszett, de ettől eltekintve, egy jó filmet láttam.


44. Lexi (2010-04-20 20:22.05) aaaaa
Jó film volt,én elvoltam rajta,elég érdekes volt a történet is ^^


43. Mogyerto (2010-04-20 14:38.23)   - (válasz Az utolso szamuráj 23. hozzászólására)
az óriásplakáton egyébként az 1. lilla (Tompos Kátya) van...


42. Ancksunamun85 (2010-04-19 15:45.44) aaaaa
tök jó volt! tetszett!


41. Ikon88 (2010-04-18 13:25.20) aaaaa
az alapötlet szerintem jó volt, a kivitelezés csalódást keltett... :( Csányi és Parti Nóra miatt megéri egyszer megnézni, de Tompos Kátyának sürgősen szóljon valaki, hogy ő egyáltalán nem való színésznőnek!! :S


40. Csoszi<3 (2010-04-17 18:23.52) aaaaa - (válasz Qwerf 36. hozzászólására)
oké felfogtam:/kösz-.-hát mindenesetre már értem a dolgot.


39. Lovera30 (2010-04-17 11:53.43) aaaaa
Csányi,már megint! Az előttem szólok megfogalmazták a lényeget,nem lehet úgy magyar filmet csinálni,hogy ne legyen benne!Kicsit már tényleg uncsi.A film pedig maga tényleg egy rakás szerencsétlenség.Ezt a nem akarok gyereket sztorit ilyen bénán előadni.....


38. Schunita (2010-04-16 10:09.30) aaaaa
Nézhetetlen a film, a feléig sem tudtam eljutni.



37. Adrygirl (2010-04-14 18:12.30) aaaaa
kegyetlen szar film...értem én,h mi a lényege,de kicsit jobban is meg lehetett vna oldani...


36. Qwerf (2010-04-12 21:27.06) aaaaa - (válasz Csoszi<3 34. hozzászólására)
Spoiler!


Végig az a csaj volt (legalábbis elvileg, bár mint már lentebb is említették, e ponton lehetne kötözködni a forgatókönyvvel), csak a filmben a pali gyermekvállalástól, elkötelezettségtől érzett félelemeit így jelenítették meg.

A filmvégi "felismerés" jelenet pedig azt szimbolizálja, hogy megbékélt a helyzetével, felkészült az apa szerepre.

Remélem, így kicsit világosabb!?


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekSemprini, 2021-02-09 00:1565 hsz
KeresemLexi, 2010-02-13 18:442 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk