Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A zongorista
- M5, 22:40
Hazudj velem
- Cinemax2, 22:50
Legenda
- Mozi+, 23:00
Predator - A ragadozó
- Moziverzum, 23:00
Apró kis hazugságok
- Mozi Klub, 23:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Versek!
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Vidéki ballada az amerikai álomról - Vélemények
Mire gondolsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A csúnya gonosz róka aaaaa
Jean Reno aaaaa

 

Fórum - Két szerető - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
37. Anitabagwell (2018-03-19 13:24.44) aaaaa
Tegnap újranéztem ezt a filmet majd visszajöttem ide olvasgatni.
Hogy BESZ-PTUK, hogy ez Joaquin utolsó filmje. :D
Jó hülye vicc volt, amit Casey Affleck-kel műveltek ezután, még mindig pipa vagyok miatta.
De ennek tükrében azért jókat mosolyogtam a hozzászólásokon :D :D :D
Ezt megettük rendesen :D


36. Tömö (2013-05-17 18:45.49) aaaaa
Elöször is. Aki a mézes mázas love-storykra bukik ne ezt nézze. Nem kell ide a sok egy csillag!

Full spoileres!

Ez egy olyan romantikus film, aminek nem AZ a vége, aminek lennie kell. VÉgre. Mert amúgy az életben is az esetek nagy többsége így alakul. Szarul. NAgyon sokan nem azok mellett élnek, akik mellett akarnak, akartak...ismerek párat.(jelen esetben a férj, akinek van felesége)
Michelből-is-több millió futkorászik, agonizál, örül, kínlódik az utcán, a szomszédban, a munkahelyen v. melletted:), Laonárdoból is van. Csak míg Michel egy nő, neki sokkal több esélye van(abból a kevésből), hogy megkaphatja az álmai lovagját, míg Leonak kevéske. Miért is, mert MINDIG a nő dönt. Leo már eleve vesztes, egy: hülyén állt a nőhőz,vagyis nem tudta kezelni a helyzeteket, kettő: nem férfiasan viselkedett,(kisfiúsan) 3: nem szabad tudatni-főleg az "elején", hogy szeretlek!-kit érdekel?:D
Ezek mind csak rontották a helyzetét...
Míg végül vmi remény...vagyis a vágya-tárgya-beteljesülése felcsillant számára... egy napig.
Aztán. Dráma.(ami aztán nagyon váratlan fordulat volt ám:)
A vége meg a tuti "szemétség" egy ffi részéről....egy: 2óra alatt ki is kínlódta magát, azaz bőgte-ugye egy ilyen fordulatnál, egy nő kb.10évig sírna:D- kettő: aztán visszamegy a "szamár"hoz. Utáltam.
A film néhol unalmas, vontatott, de jól meg van csinálva, írva és eljátszva, mindenki a helyén van, csak annyi mellék szereplő amennyi kell. Nincsenek vitzes félnótások itt kérem, nem kell a szirupos baromság, vagy épp vmi idétlen "amerikai pités"jelenet, és 52perces hosszúságúra elnyújtott sz e r e t k e z é s eeek vámpír módra, itt épp annyi van, míg annak tartania kell....egy háztetőn:D



35. Stickfa (2013-01-02 21:40.01) aaaaa
Szerintem ez nem romantikus film.
Inkább olyan életszagú dráma.
Szörnyen lehangoló, depresszív, sokszor kilátástalan, ahogyan sokszor az élet és a szerelem is az.(inkább a szerelem után vágy, vagy a beteljesületlen szerelem az, nem maga a szerelem)
Sokáig nem tudtam megállapítani, hogy jó film-e ,vagy tetszik-e nekem...
3 és 4* között gondolkodtam, de a vége miatt 4* lett belőle.
Tényleg milyen igaz ez ránk férfiakra ,hogy a könnyű préda nem kell.
Ami elénk ki van terítve a biztos, azon átlépünk, de a titokzatosabb, elérhetetlenebb az viszont kell nekünk, szó szerint minden áron..
És mielőtt valaki azt hinné ,hogy csak mi férfiak vagyunk ilyenek , álljon itt egy nőismerősöm véleménye is:
"nem volt vele sok baj,,,csak túlságosan rajongott....meg aztán nem éreztem magamon a vibrálás jeleit..
mi nők jobban szeretjük ha gecik ...bocsi,,,,,,velünk az a pasi "


34. Mr. Walter White (2011-06-14 12:01.16) aaaaa
Jame Gray filmjeit szeretem, az átlagosságból általában Joaquin Phoenix húzza ki őket, na meg a megteremtett sötét hangulat, ami eddig minden általam látott filmjében jelen volt. Most kicsit eltért szokásos témájától, nem is kicsit ami azt illeti...ez egy igazi dráma a szerelemről illetve annak kereséséről remek színészi játékkal fűszerezve


33. Konzer123 (2011-03-16 10:44.47) aaaaa
Én személy szerint többet vártam ettől a filmtől.. néhol unalmas volt, és nem volt rendesen összerakva. Nem gyakran fogom újranézni.


32. Z79 (2010-12-12 16:03.00) aaaaa
Ez egy jó film...magam is meglepődöm e kijelentésen, de így van. Párom vásárolta tegnep, valami akciós kosárból, gondoltam adjunk a női léleknek, ebéd után megnézzük.
És lenyűgöző volt, annyira hétköznapi és mégsem az..szinte alig hittem, hogy amerikai. Mert tekintsünk el az országtól vagy a vallástól, ez bizony bármelyikünkel megtörténhet...majdnem ötös..


31. Kövyvtáros (2010-11-22 12:09.48) aaaaa
Ez igen.Ez egy komoly film,komoly élethelyzettel.Joaquin Phoenix ebben a komoly szerepben is jól játszott,a két nő közt,két élethelyzet közt vergődő embert.A mit szeretnék,és "mit várnak el tőlem"helyzetet. Gwineth Paltrow is jó a kissé zavart,bizonytalan,tipikus,nős ember szeretője-szerepében.Valós élethelyzet,komoly mondanivalóval.Merem ajánlani.


30. NAT79 (2010-11-11 23:15.27) aaaaa
Remek darab, életszagú az egész film, szerintem igen sok ember járt már hasonló cipőben élete során,mégha nem is ismerik be maguknak sem. S nem értem e remekmű miért áll ennyire hátul itt :-( Akik szeretik a mélyebb filmeket azoknak bátran tudom ajánlani.


29. Lector (2010-10-01 21:47.21) aaaaa
Amikor megnéztem a filmet,...hát nagyon tetszett.Joaquin egyik kedvencem {,Comodus} óta.Gwyneth soha sem volt szimpi,mostanáig.Ez egy élethelyzet.Ilyen nagyon sok lefutott előttem.Dráma ,tragédia és a sors ami nem éppen gyerekjáték.Mindenhogyan öt csillag.


28. Tömö (2010-05-27 11:12.14) aaaaa
..nekem csak az volt a baj,hogy unalamas volt.
rettentően nem jól csinálták meg,egyáltalán nem kötött le...pedig Joaquin-t nézegetni is akár egy program lehetne...de ez csak kínszenvedés volt.
...(vagy nem kellett volna bnőmmel nézni?és közben a faxikról dumálni:D?)


27. Kicsilyany (2010-05-26 21:56.37)  
hát igen...ilyen filmet is lehet készíteni..a történet és a jellemek annyira összetettek, hogy azt most nem elemezném, meg kell nézni és elgondolkodni, hogy milyen is az élet és szerelem...


26. Kattantka (2010-05-24 23:31.39) aaaaa
Hát.. Én teljesen más filmre számítottam a címéből. A legkevésbé gondoltam, hogy majd egy ilyen lelki sérült emberekről szól majd a film. Phoenix-nek nagyon jó volt, az tény. Bár nekem van valami visszataszító benne, amikor ilyen karaktert alakít.. De a film nekem kevésbé jött át, talán, mert mást vártam, talán máskor is csak ennyire jönne be. Majd talán megnézem még egyszer, ha olyan lesz a hangulatom, és akkor máshogy látom. Egyébként szerintem megint rossz lett a szinkron, Joaquinnak, olyan szerencsétlen lett Csőre Gábor hangjától, persze a szerepe is kicsit szerencsétlen, de a szinkrontól nekem még szerencsétlenebbnek jött le. Gwyneth szinte csak rontott a filmen, a barna hajú csak viszont egész szép, én örülök, hogy mégis csak rámaradt a végén:)


25. Atzel (2010-05-11 12:58.18) aaaaa
James Gray korábbi filmjeit -annak ellenére, hogy történet szempontjából nem egy nagy durranások - szeretem. A bűn színeibe be tette két kedvenc színészemet (kortársaik közül) + kedvenc színésznőmet. Éjszaka uraiban a 2színész maradt kedvenc színésznőmet lecserélte a szerintem egyik legszexibb színésznőre. :D Mintha csak én lettem volna a producer... Na de mindemellett jah elsősorban nekem is az életszerűsége miatt tetszettek, nem azok a tipikus amcsi popcorn mozik, mint amit egyébként az ilyen stílusú filmeknél megszokhattunk.
De jelen esetben vhogy nem annyira dobtam magam hanyatt a filmtől. A stílusa megmaradt, de a sztori...és bár a korábbi filmjei közül sem a sztori volt a lényeg, de ott, a műfajnak köszönhetően legalább izgalmas volt. Lehet azért sem tetszett annyira, mert még nem sűrűn voltam hasonló helyzetben, ha majd érettebb leszek... x év múlva újra megnézem...blablabla...másképp gondolom...blabla... XD
Lényeg, h habár nem tartom rossz rendezőnek, félek mit fog kihozni The lost city of Z című könyvből és h mennyire alkalmas egyáltalán a film rendezésére. Ezt a filmet az új Indiana Jonesnak is nevezik Brad Pitt-el az élen Eldorádó irányába, szóval elég nagy stílűnek kellene lennie, kíváncsi leszeek...
Oly annyira érdekel ez a film, h még a könyvet is elszeretném olvasni, ami nálam nagy dolog :D És tisztában vok vele, h könyvben tuti 100x jobb lesz, de azért a filmet sem kellene a véletlenre bízni, lehet vmi műfajban tapasztaltabb rendező alkalmasabb lenne.

Azért, h a filmről is vmit Joaquin ismét jól játszott, jó hülye h zenélni akar, Gwyneth úgy szintén jó volt. Szóval, amit ti már leírtatok.... :D


24. Bean (2010-03-01 10:41.14) aaaaa
Részemről az igazi varázsát a film azzal adta, hogy teljesen életszerű volt az egész.
A karakterek a történet a megvalósítások, jelenetek, mind azt tudták éreztetni, amit látunk az nem egy túlspirázott és nem egy néhol már-már tündérmeséket feszegető életkép.
Joaquin az a színész aki ha kell akkor bármilyen bőrbe beletud bújni és hiteles tud lenni.
Egy teljesen érzelmileg instabil lelket mutat be a maga egyszerű gondolkozásával, a maga egyszerű hozzá állásával adott dolgokhoz, de inkább a saját életéhez.
Gwyneth ha bár nem egy színpatikus színésznő számomra itt jól kiegészítette a dolgokat.
A történetre mondhatjuk, hogy hétköznapi és semmi meglepetést nem tár a néző elé, de mégis.
Mégis mutat valami olyat amit úgy lehetne nevezni, hogy bizonytalanság a boldogság megszerzésének iránya felé.
Bizonytalanság egy olyan közeg környezetében ahol az ember nem találja a helyét, de mégis próbálja megtalálni a fényt az alagút végén.
Útja során pedig próbál belekapaszkodni minden olyan apró dologba ami kicsit is boldoggá teszi Önmagát.
Elég bonyolult érzéseket mutat be a film, amit csak akkor tud az ember 100% megérteni ha benne él.
Ezt a dolgot ezért is kihívás szerintem egy forgatókönyvírónak, egy rendezőnek úgy a vászonra vinni, hogy az hiteles legyen és ne menjen el abba az irányba, hogy tömegfilmként preferálja annak érdekében, hogy az több nézettséget hozzon az alkotás.
Lerakni az asztalra egy olyan világot ahol ha apróságokba, de a néző benne látja saját életének egy gondolatát, érzését vagy épp megélt hasonlóságát.
Ennél jobb recept ahhoz, hogy megfogd a nézőt szerintem nincs.


23. Joaphoen (2010-01-29 14:29.14)  
kik magyarhangok??
én moziban láttam


22. Anitabagwell (2010-01-09 17:31.21) aaaaa
Joaquin Phoenix még sosem jött be ennyire. És itt most minden térre gondolok ;)
Nem tudom elhinni, hogy ez a leköszönő filmje...


21. Lasimoci (2010-01-09 07:05.56) aaaaa
Gray és Phoenix újabb közös filmje. Egyszerűen lebilincselő, nagyon lekötött, nagyon élveztem. Jól szereplőválasztás, egyszerű de nagyszerű történet. Sajnálnám, ha ez a Phoenix srác búcsút intene a színészetnek, mert nagyon jó aktornak tartom, ezt itt is bizonyította. Remek a karaktere. A film megtekintése kötelező!


20. Reddo (2010-01-05 20:15.55) aaaaa
Számomra átlagos film volt.


19. Sötétszív (2010-01-05 00:21.25) aaaaa
Ez egy lassú, nehézkesen folydogáló kis darab, és mégis megérinti az embert. Nincsenek benne üres érzelmek, hanem valódi érzésekre operál. Mindegyik színész nagyszerűen játszik. Remélem, hogy Joaquin Phoenix nem hagyja abba a filmezést, én szurkolók, hogy ez ne történjen meg. Mert kár lenne, ha abbahagyná, annyira tehetséges.


18. City225 (2010-01-03 20:12.27) aaaaa
Joaquin Phoenix karrierjének záródarabja(?) kötelező annak aki figyelemmel kísérte az eddigi filmjeit. Önmagát alakítva éppolyan feledhetetlen, mint a Gladiátor, a Nyughatatlan, vagy a Falu főszereplőjeként.

Bővebben itt:
[link]


17. Tristis (2009-12-29 02:06.32) aaaaa
A film eszméletlen jó. Félelmetes, hogy mennyire el van találva a történet, hogy mennyire hasonlóak az ember érzései, hogy a találkozások nem is annyira szépek az életben, mint a vásznon, hogy mindannyian sebzett madarak vagyunk csak valaki bevallja, valaki nem, hogy néha nem mi döntünk, hanem az élet... Hát ennyi ez a film egy mondatban.
A szinkron viszont borzalmas! Kifejezetten angolul ajánlom látatlanban is! Kötelező mozi, de nem összebújós, hanem egyedül végigéjszakázós, úgy mint ahogy én most teszem 10/9


16. Tömö (2009-12-24 10:14.39) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 15. hozzászólására)
oké.már túltettem rajta-d magam,miután látom,hogy magatokat is közénk soroltad:DD


15. Az utolso szamuráj (2009-12-23 21:29.09) aaaaa - (válasz Tömö 12. hozzászólására)
Nem.Szándékossan van így írva,de nem sértésből.


14. Krisz papa (2009-12-23 21:27.21) aaaaa - (válasz Krisz papa 13. hozzászólására)
Leírtam, hogy mit éreztem, de nem biztos, hogy ez mindenkit érdekel! Vigyázat a 13 hsz SPOILEREKET tartalmazhat. James Gray annyira emberien, hétköznapian, de hatásosan mutatta be hogyan szenvedhetnek különböző egyéniségű emberek, és hogy milyen gyarlóak is vagyunk. Joaquin Phoenix pazar játékával újra bebizonyította, hogy óriási színész. Gwyneth Paltrow nagyon szép, a mellkivillantós jelenet, a film történetének egyik legérzékibb, legerotikusabb jelenete, leginkább mikor megjegyezte, hogy mennyire magában érezte Joaquin-t. Ki tudna neki ellenállni? Vinessa Shaw-nál pedig fájt, hogy mi jutott neki, megérdemelte volna, hogy rajongjanak érte. Ez lett számomra az egyik etalon, a romantikus filmeket tekintve.


13. Krisz papa (2009-12-23 21:01.10) aaaaa
Ha nincs ló, jó a szamár is! Hálátlan dolog szamárnak lenni, megalázó, szánalmas.
Amikor nekiálltam ennek az alkotásnak, nem sok mindent vártam. Két szerető, tucatfilmnek gondoltam, amiben várni kell a hatást, és keresni a kánaán-t! Elkezdődött, és egy kissé idétlen srác jelent meg, ki iszonyat lelki fájdalmaktól szenved. Nézem, és nem hiszem el. Ki ez? Látogatás, jön egy csínos, de kissé átlagos barna, ki egész értelmes, és a srác is kezd kibontakozni. Tetszik a lánynak, magamban dörmögök: mit eszik rajta? Megbeszélnek egy randit, látszik a lány vonzalma, ahogy a srác határozatlansága is. Fárasztó, nem bírom elviselni, az ilyen férfiakat. Másnap jön egy szép, gyönyörű szőke lány, ki nőies, vagány, határozott, szexi, és találkozik, a mi tesze-fosza barátunkkal, kiről időközben kiderül, hogy van némi humora. A srác behívja a szőke cicát a lakásba, leesik az állam, ki nem néztem volna belőle, kezd tetszeni a szituáció.
Hirtelen rádöbbenek, hogy hihetetlen hatása van rám a filmnek. Megfeszült figyelemmel kísérem végig, az amúgy finoman végigvezetett történetet.
Megismerkedik a lánnyal, és hamar rájön, hogy ő egy megsebzett őz, ki nem tud szabadulni a saját maga által állított csapdából. Természetesen ilyet már ezerszer láthattunk, hiszen a vagánynak vélt szőke, szexi lányok, sokszor igen labilisak, és a saját vesztük felé rohannak, az életük folyamán. A srác úgy gondolja, ha szimpatikus a lánynak, akkor lehet ő, a megmentő, az igaz, nagy szerelem. Ő majd megmutatja, hogy a lány mennyire értékes, mint ember, de közben ő sem lát tovább, a lány szépségén. Közben kezdi hanyagolni a barnát, a szamarat, és nem veszi észre, hogy ő is csak egy szamár! Elmegy a lakására a barna, még nem is járnak, de lefekszik a sráccal. Sajnálom őt, hiszen még nem is tudja, hogy ő is egy szamár, és feljebb már ecseteltem, hogy ez mennyire szánalmas.
Idegesít, sajnálom, a srácot detto, ahogy fut a veszte felé. Arra gondolok, ez a két ember(a szexi, és a srác) nem egy kaliber, ők soha nem lesznek boldogok, az csak olyan filmben lehetséges, ahol nem mutatják azt, hogy mi lesz ezután. A film hatása rám, fokozódik. A szöke lány figyelemre méltó, de már annyi ilyet láttam. Keresnek egy barátot, akihez odabújhatnak, és nem akarja őt megfarkalni, de ritka az ilyen. Kaparás, kegyetlen lelki sokk, a pasi, aki persze ló, sehol sincs, ilyenkor jó a szamár is. Ott van! A barna lány helyzete egyre rosszabb, amiről ő persze nem is tud.
A szexi belezavarodik a saját érzéseibe, nem tudja, most hogyan, miként folytassa az életét. Amire vágyik az a stabilitás, az, hogy lelkileg támaszkodhasson valakire, de csak egy szerelmes barát van ott, csak rá számíthat. Kihasználja, ahogy a barát is. Barát, ilyenkor mennyire utálatos ez a szó. Megintcsak farkalás a vége. Ketten egymást kihasználták, a lánynak ott volt valaki, de egyértelmű, hogy csak az elveszettség beszélt belőle, a srác komolyan vedte, reménykedett.
Én fogom a fejemet, látom, annyiszor láttam. Majd jön a másnap este nyolc óra, és én csak arra gondoltam, hogy fogja ezt túlélni. Sikerült neki. Csatlakozott a kasztjához, csatlakozott azokhoz az egymásra támaszkodó párokhoz, kik azért vannak egymással, mert nincs más.
Érdekes, de megnyugvást érzek. Azt vallom, mindenki azt a típusú embert vonza, amilyen saját maga is. Ennek így kellett lennie, ló a lóval, szamár a szamárral. Persze kérdés, hogy fogadjuk ezt el? Csak álom, amit a Szüzet szüntess-ben láttunk, hogy a lúzerek, vagy lúzereknek vélt embereknek nem lehet ilyen szerelmük? Szerintem minden lehet, csak akarni kell, legalábbis, ebben is hiszek!


12. Tömö (2009-12-16 13:15.14) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 11. hozzászólására)
azért az állatfajt kikérhetem magamnak??


11. Az utolso szamuráj (2009-12-16 13:03.09) aaaaa
Rég láttam ennyire jó romantikus mozit:és rég gondolkodtam egy ilyen műfajú mozin percekig.
Megnéztem egyszer,aztán otthon éjszaka felkeltem feleségem mellől,megsimogattam szuszogó fejét,bementem a picihez, megcsókoltam:aztán ki a házimozihoz.Finomra állítani,leülni,éjjel kettőkör az örültek vannak már fent csak hétköznap:induljon a játék,újra.Mert ez nem randifilm,ez nem komédia,valahogy van az egésznek egy tapintatos ,finom és igen,szomorú légköre.
James Gray kedvenc színésze lehet Joaquin Phoenix,annyiszor dolgoznak már eggyütt,de megértem:ez a pasi illik filmjeinek milliőjébe.Gray mozijai mindig egyfajta sötét világgal vannak tele,nyomasztóan útkereső emberek karrakterei,akik kapcsolatai olykor igen kuszák.Leonard pont ilyen figura:valaha király arc lehetett,jól mozog szemmel láthatóan a parketten,van humora és nem rosszképű,de az első percben öngyilkosságot kisérel meg,mert szerelmi élete romokban.Ilyenkor mindig azt mondjuk a szenvedőnek,ugyan,relax,nő/férfi van többezer,ugyis megtalálod az igazit,a szenvedő meg míg magában átkoz vigasztaló szavainkért,csak a saját fájdalmán tépődik.
Leonard azonban hirtelen két nővel is megismerkedik,az ugynevezett "jó kislánnyal" és egy szőke csinibabával,akinek viszont kapcsolata van egy nős pasival.A jó kislány fülig szerelmes lesz hősünkbe,a fiú viszont inkább a szőkét favorizállja,oly egyszerű,hogy miért....avagy talán nem.
Nemem igen érdekes állatfajta:a könnyen megkaphatót annyira nem becsüli-de persze csúnya szóval használja-a rendes csajokat bírja,de.....igazából az az izgalmas,akiért küzdeni kell.Aki nem lehet az övé,aki titokzatos,esetleg elérhetetlenül gyönyörű,esetleg....
A nő igen érdekes állatfajta:csak akkor lép,ha az ágat biztossan tartja,ahogy a mondás tartja.Hajlamos szintén neki nem megfelelőt szeretni,akinek esetleg csak mint szeretőre van rá szüksége,vagy aki egyszerűen rosszfiú,és csalja is akár.Sok nő bizony minnél szemetebb vele a férfi,hajlamos annál inkább ragaszkodni a másikhoz.
Szerető....gyönyörű szó.Aki volt ilyen státuszban,tudja,mit takar,mik a szabályok.Titkok,sóhajok,szobák,hotelek ismerős feliratai,kocsibelső,kutató kezek,néhány óra boldogság,nincs család,munka....aztán bezárul ez az apró gyönyörhelység,és jön a való élet.Férfiak tízezrei bújnak feleségük mellé úgy,hogy pár órája másban voltak,és nők tízezrei bújnak férjük mellé úgy,hogy ajkuk pár órája más hímtagot csókolt.
Ebben a filmben mégis nehéz eldönteni a szerető szó jelentését,kicsit talán más a helyzet,mint a "klasszikus" esetben.Itt mindenki valahogy esetlen,bizony még a magabiztosabbnak tünő barna kislány(Vinessa Shaw) is,aki nagyon akarja Leonardot,de imádtam azt a megjegyzését:"Nem muszáj ám járnunk",igen,benne volt a fájdalom,hogy talán nem kellek Neked,de nem is varrom magamat Rád,elviselem ha nem akarsz,csak....fáj.
És ott a szőke,a veszélyesen szétesett,aki inkább barátnak gondol,nem rossz ő,csak nem tud dönteni,egy szétdarabolt szívű-és pont egy őálltala cafatokra tépett szívű-férfi segítségét kéri arra nézve,vajh a kopasz jómodorú fickó vele marad,elválik a feleségétől?....mindez annyira gyerekes,hogy nehéz rá szavakat találni,ám valahol épp ez teszi vonzóvá is.
Minden klappol hát egy jó kis drámához,és azt is kapunk de igazi drámai felhang és csúcspont nélkül:itt minden fájóan életszerű.Nagyon kevés amerikai filmbe láttam ilyesfajta beszélgetést ,hogy egy szendvics elkészítésének tartozékait mikor egy telefon jön,úgy hagynak ott az asztalon,ahogy a moziban,és kevés amerikai-de írhattam volna európait is-munka adja visza az elérhetetlen utáni vágyódást ilyen puritánul,mégis átérezhetően.
Azt hiszem,titkon mindannyian a boldogságra vágyunk,azt kutatjuk egész életünkben.Ronda,ocsmány,szemét világot élünk,morzsái csak a miénk már,van aki gyermekei szemében,van aki egy másik ,titkos kapcsolatban véli meglelni,az igazán szerencsések pedig párjuk oldalán.Ám vannak,mint Leonard,akinek tekintetével bucsuzik a kamera,inkább a beletörödés nyugalmával éli le életét,ez jutott,nem olyan rossz ez,hisz több mint ami volt az enyém a film elején,hát nem visszarántott az öngyilkoságtól?....
Nem tudom,nem is érdekes,a néző pedig azért néző,gondoljon amit akar.
Nagyjából ezért nagyszerű film a Két szerető,és ezért volt kincs minden perce:mert érzések keltésén túl gondolodtatott is.Engem például azon is,hogy egy ilyen őstehetség,mint ez a Phoenix gyerek,miért akar elmenni zenésznek,mert szerinte ez volt az utolsó filmje,és hogy Gwenyth Paltrow eddig hová dugta ezt a fajta szépségét és nőieségét,mert itt kérem,bizony vonzó volt.....és egy mellmegmutatás az ablakban a kiválasztott férfinak lehet anyira erotikus és lefegyverzően érzéki,hogy örökre beleivódik annak retinájába és fejébe.
Nő és férfi....összeillünk,igen,de megtalálni egymást,az igazit,azt hiszem az élet egyik legfontosabb dolga és a legnehezebb is talán.Ha ennyit megengedtek,én Leonard valahol beletörödött tekintetével nem szeretnék élni,mert-és ne nekem legyen igazam-de sok olyan tekintet vége motelek csendes ,hivógató és intim légköre és egy női test vonaglása rajtam,akit pedig pár óra múlva meg más fog élvezni otthon.
Persze...ha szívem mélyére nézek,ebben sincs túl sok rossz és nincs ítéletre se sok jogom,hisz mint írtam,mindenki azt a boldogság nevű valamit keresi,ilyen olyan eszközökkel,hát nem?....
Hát DE.


10. Mama_gold (2009-12-12 21:32.09) aaaaa
Elgondolkodtató film, én a srác helyében valószínűleg ugyanezt tettem volna. azért sajnálom a csajszit, hogy nem volt vele őszinte:(
Összességében nem volt rossz film, bár néha üres járatot éreztem.



9. Clairette (2009-12-11 17:50.07) aaaaa
Nem volt rossz film, de egy kicsit nekem unalmas.


8. Skillet79 (2009-12-09 09:54.22) aaaaa
tetszett. mr commodus nagyot alakított, ahogy a gladiátorban is anno. ki hinné, hogy jövőre lesz annak már 10éve, hogy bemutatták!?
szóval hihetetlen egy színész. több filmet neki!!!
a film végén, kicsordult egy csepp könny a szememből... 1 másodperccel azelőtt, hogy commodusé kicsordult volna. a többit, amit a filmről nagyjából gondolok, a 3. hozzászólásban anya55- nél olvashatjátok. üdv


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekAnitabagwell, 2018-03-19 13:2437 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk