Kvízjáték online és ingyenes
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Sötét múlt
- Mozi+, 16:25
Egy negyvenes nő és a flört
- Film Café, 16:35
Margot az esküvőn
- Viasat Film, 16:55
Flash - A Villám
- HBO2, 17:10
Gyakornokok
- Film Mánia, 17:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
A pokol bajnoka - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Interjú a herceggel aaaaa
Elizabeth Olsen aaaaa

 

Fórum - Ujj-függő - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Lifeisamovie (2020-05-22 16:21.04)  
Még mindig jobb, mintha cocksucker lett volna, csak a magáé :P


7. 1zsuzska (2011-09-09 23:20.24) aaaaa
Hát igen, komoly vívódásra emlékszem én is… titkok, elhallgatások, megkérdőjelezése mindennek... értékeknek, tanításnak, és természetesen a szüleim tagadása, őszinteség reményében kritikusan, akár kiabálva és megbántva is.
És új értékek –a magamé- keresése. Botladozva, hibázva, újra és újra értékelve.

Vidáman és csak kicsit aggódva drukkolok kamaszaimnak is... A tanulópénz rendelkezésükre áll, no meg a a szeretetem, a többi rajtuk múlik :-)



6. Bdt (2010-05-10 10:56.30) aaaaa - (válasz Pirosalma 5. hozzászólására)
Mert fiatal vagy még.


5. Pirosalma (2010-05-09 22:12.54) aaaaa - (válasz Bdt 4. hozzászólására)
Nem tudok mit csinálni, ha számomra nincs mondanivalója, ez van.


4. Bdt (2010-01-03 12:42.44) aaaaa - (válasz Pirosalma 1. hozzászólására)
úgy nem értetted,ahogy van.


3. Az utolso szamuráj (2009-11-10 13:30.54) aaaaa
Én pl néha azért írok erre a forumra,mert fel szeretném hívni a figyelmet egy filmre,ami valahogy elsikkad a sok agyonsztárolt darab közül,hátha azok,akiket kedvelek ráharapnak,akik eszét és egyéniségét tisztelem,kapnak valami hasonlót,mint amit a mű személyemnek adott.
Különböző okok miatt járkálunk fel ide,van aki ismerkedni akar,van aki haverkodni,van aki szóláncozni,és van aki mert meg szeretne nézni valami filmet,úgy gondolja,elolvassa először a bejegyzéseket.A fórumon mindenki talál magának olyasmi személyt,akinek véleményére ad,mert szemlátomást a monitor azon oldalán ülő valakinek van (saját) véleménye,egyéni gondolatai,stílusa és egy mostanság alábecsült dologgal is rendelkezik,mint szókincs...mégha adott esetben egy témáról az szöges ellentétben gondolkodik ,és ezt tiszteljük is(mondjuk,ez kissé nehezen jön errefelé ösze)
Ezt a filmet évekkel ezelőtt láttam,idelapozva lenéztem a két írásra legalul....mit mondjak?Inkább befogom,meg röhögök és sírok egyszerre.
Az ember idősebb korára hajlamos megfeledkezni arról,milyen is volt 16-17-18 évessen.Még nem felnőtt,kutató,cselekvő,érzékeny,információszippantó,nemi vágyakkal teli,szürkeségből kitünni vágyó legtöbbünk,akik arra pazarolnak néhány percet, hogy felidézik a multat,bizonyára bevillannak momentumok.Az idő egyik legfontosabb tulajdonsága,hogy a ráncok és a bölcsességek ,tapasztalatok megszerzése mellett elhomályosít dolgokat,ahogy a dal is írja,csak a szépre emlékezem....pedig néha jó arra is,mi nem annyira pozitív,hisz többet segített az abból tanulás,kilábalás,mint azt első pillanatban sejteni vélnénk,és inkább azoknak köszönhetjük felnőtt énünk jelentős részét.
Az Ujjfüggő egy srác útkeresésének krónikája,eszköztelenséggel,hétköznapisággal és páratlanul erőteljes vizuális megjelenítéssel.Nomost erre többen felkapják a fejük,és rámdörrenek,de marha vagy apám,holott akik nemcsak NÉZIK a filmet hanem ÉRTIK is azt,mi a vásznon történik,remek operatőri bravúrokat figyelhetnek meg,ahogy a főkarrakter változásával a háttér,a díszletek is egyre nagyobb súlyt kapnak,és a mellékalakok is előterbe kerülnek ,egy jó fotozás azért nemcsak a Transformers-t jelenti ám,az egésszen más kávéház.A történet eleje-szándékossan-szétdarabolt és kissé nehezebben követhető,ám szemünk előtt válik a film egységgé,folyamatok,megtisztulások bemutatójává és egy életigenlő,szerethető darabbá-persze ha nyitottak vagyunk hozzá.
Sokan szeretnének-ki a frász nem???-kitünni a szürkeségből,akár egy kis vonalon érvényesülni,fontossá válni,legyen az munka,család,haverok vagy gondolkozhatunk nagyban is.A főhős családja saját belső életével is gondban van-tulajdonképp mindenki aki a történetbe szerepel,valamiféle függőségben szenved-és ez a késő kamaszkori kölök ,aki nemes egyszerűséggel szopja az ujját,az érvényesülést vitakörökben találja meg.Hirtelen a térképre ugrik egy másik világ képe,elismertség,figyelem lesz a jutalma,a másik nem is szóba áll vele,jó,sőt jobb mint társai akik a pódiumon ellenfelei....ám egy idő után egyszerűen túlhajszolja a dolgot,ahogy itt a Kárpát medencében mondjuk,átesik a ló túloldalára.Már nem az igazság,avagy a vita fontos számára:a fényre vágyik,ünneplésre,hisz eleddig a lombkorona allatt volt a moha szintjén,kell a nap éltető sugara.
A regényt nem olvastam,de a filmnek nézetem szerint nagyon is jól sikerült bemutatni a folyamatot,változást,boldogságot és pofára esést valamint a háttérben kirajzolodó finom családi drámát,egyedi és a valósághoz inkább köthető hangulattal.Meglepve ismerhetjük fel több ember sorsán keresztül,hogy hiába vagyunk túl koncerteken,tragédiákon,sikereken,fájdalmakon és nevetésen,orgazmuson és fogorvoson ,mégis valahol most is utunkat keressük ebben az életnek nevezett valamiben,csak korunk ,ráncaink és a teher változó... olykor.
Lou Taylor Pucci alakítását több fesztiválon elismerték,ám olyan nevek is tiszteletüket tették a moziban,mint Benjamin Brett,Tilda Swinton vagy Vince Vaughn ,amiért mindig is komáztan bizonyos művészeket,színészeket,hogy képesek kitekinteni a fősodorból,és fillérekért jó kis művészmozikba,független munkákba szerepelni,szemlátomást élvezve a kihivást(finoman megjegyezném,sokuk véleménye szerint hogy ki mennyire jó,itt dől el-illetve színházban-mert itt a megszokottól eltérő szerepkörbe is kipróbálhatják maguk,és a szerepeik hadd ne mondjam mennyivel összetettebbek,mint amit nagyfilmekbe rájuk varrnak)
Csalogatónak meg ott a főfogás,Keanu Reeves,akit én magam azért tisztelek és szeretek,mert jóképűsége dacára nem hallok sztárallürökről,csendes életet él,és bár nem egy nagy színész,de amikor kell,hozza a megfelelőt,itt is ő összegez a végére,legyen neked tanítás,ha mit addig láttál nem egyértelmű.Jó az ilyen mozikat figyelgetni,mert bár nincs benne robotátváltozás,Rob Schneider meg gyilkost kergető,a Vatikánba tárlatbemutatást tartó Tom Hanks,de a maga egyszerű ,hétköznapi és csendes módján MOND valamit arról a bébikortól halálig tartó eseménysorról,amit minden ember végigtalpal anyja méhéből való előcsusszanása után.A hibák,történések,butaságok,sikerek,kudarcok változóak,de eddigi tapasztalatom okán azt látom,a "tanulószobában" így vagy úgy belénkerőltetett leckék igen hasonlóak.


2. Sat666 (2009-07-26 09:03.02) aaaaa
hát nekem csak 10 percre volt erőm nézni, de az is túl sok volt belőle erre a földi életre..


1. Pirosalma (2009-04-25 16:55.56) aaaaa
Hát, ez bizony egy elég gyengécske film (szerintem). Unalmas minden egyes perce. Színészi alakításról egyáltalán nem beszélhetünk, az alapsztori lapos, a végkifejlet ennek köszönhetően egy nagy nulla.
Ráadásul ostoba, mert egyáltalán nem normális, hogy egy tizenhét éves tini (aki ráadásul fiú!) szopja az ujját. Ezt az ökörséget...uramatyám...teljesen felesleges volt leülnöm megnézni ezt a filmet, állandóan az járt a fejemben utána, hogy mi minden mást csinálhattam volna abban a 96 percben.
Pedig mikor megvettem, abban reménykedtem, hogy egy aranyos kis vígjátékot fogok látni, ehelyett teljesen feleslegesen töltöttem el azt a másfél órát.
Ehhez képest az Oltári frigy kasszasikerű film, pedig az sem nagy durranás...



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2020-05-22 16:218 hsz
KérdésekSzilvi74, 2007-10-19 21:177 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk