Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Szerelem kiadó
- Izaura TV, 07:05
Elit játszma
- AMC, 07:05
Lesz ez még így se!
- HBO, 07:46
Midway
- Film+, 08:00
Az ördög maga
- Film Café, 08:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
Mit hallgatsz most?
Szólánc
Asszociáció
Vonalban vagy - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Sötét múlt aaaaa
Brian Doyle-Murray aaaaa

 

Fórum - Appaloosa - A törvényen kívüli város - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
51. Roxi88 (2023-08-17 14:40.17) aaaaa
Renee Z. nem kellett volna bele...


50. Lessik (2016-03-14 20:43.49) aaaaa
Jó film, nekem is tetszett.
5 csillag, mert alulértékelt a pontszám alapján és szeretném, ha ez javulna.Megérdemlik az alkotók.



49. Szendmen01 (2013-10-20 12:55.53) aaaaa
Jó film,érdemes megnézni!


48. Johnny kapitány (2013-01-29 19:15.41) aaaaa - (válasz KongFan 47. hozzászólására)
Így van. Harris fantasztikus színész, és rendezni is tud, ha akar. Kár, hogy nem űzi jobban ezt.


47. KongFan (2013-01-29 12:17.33) aaaaa
Nagyon alul értékelt film pedig egy igazi kis gyöngyszem.


46. Mozsika (2012-02-21 08:43.04) aaaaa
Jól sikerült western a közelmúltból. A jó színészi gárda mellet lehengerlő látványvilággal ajándékoz meg minket. A történet jó, a stílus szinitén. 4*


45. Mr Htvds (2011-12-24 20:35.13) aaaaa
SPOILER-VESZÉLY következik.

Nem igazán tudom hol kezdjem, mert esélyes, hogy nem fogok tudni újat mondani.
Hiszen egyértelmű, hogy a mű az emberi kapcsolatokról szól, azon belül is nagyrészt a barátságról férfiak között mindezt egy lezáratlan történeten belül. Ed Harris és Viggo Mortensen a 2 főszereplő, Zellweger és Irons karakterei bár lényegesek, nem érik el a főhősök fontosságát.
Két, később egymásba fonódó szálon fut a cselekmény.
Az egyik egy bűnözőről Randall-ről szól, s arról, hogy Cole és Hitch a városka rendjének két bátor őre hogyan próbálja "sittre vágni"
A másik pedig arról, hogy Cole megismerkedik egy nővel, olyannak, amilyennel még nem volt dolga.
Vicces, hogy Virgil megmutatja Everettnek a függönymintákat, hogy egy idő után ilyen, kevésbé férfias dolgokkal is elkezd foglalkozni.
A hölgyről kiderül, hogy nem éppen szentéletű (Hitch-t el akarja csábítani, a rablók egyikével is lefeküdt), bár elég kiszolgáltatott helyzetben is van, melyről maga is vall később.
A barátság a 2 férfi között töretlennek bizonyul. Amikor a nő azt hazudja hogy Hitch el akarta őt csábítani, ő férfias egyszerűséggel csak annyit mond: Nem így történt. Nem kezd el magyarázkodni, s úriemberhez méltóan egy rossz vagy terhelő szót sem szól a nőről. S Cole-nak ennyi pont elég. A hölgy meglepődik azon, milyen könnyedén hisz inkább a barátjának, mint neki.
Cole szerint Everett csak azért a 4. legjobb a városban, mert a másik 3-tól eltérően neki vannak érzelmei. Azért kiderül, hogy Virgilnek is. Tudja, hogy nem a legkönnyebb esett a barátnője, de kitart mellette.
Kicsit szájbarágósan adják elő, de még épp nem zavaró annak kimondása, hogy a hölgy a vezérhímet részesíti előnyben. Miután Randall kegyelmet kap és ráadásul a közben megszerzett pénzből a városka vezetőit már megvette, a 2 jó barát és kolléga sejtik, hogy törvényes keretek között már nem fogják tudni állni a "harcot".
Everett megmondja, ő más munkát nem tudna csinálni. Azt is megsejti, hogy Randall lehet az új vezérhím Cole helyett, s talán a választottja is átpártolhat Randallhez.
Tehát tudja, hogy neki mennie kell a városból hamarosan, de akkor már utolsó cselekedetével megmenti barátja kapcsolatát. Mint narrátorként is megmondja, átmenetileg. Azt nem teszi hozzá, amit a néző igen: azért átmenetileg, mert egyszer jöhet egy új vezérhím...de ő megtette amit tudott. Cole erős, határozott jellem, de törvényes keretek között nem tudta volna megállítani ezt az embert így Hitch vállalta ezt fel.
Nagyszerű példája ez a barátságnak, a "tett ereje a szavak felett", többet ér az ilyen barát mint aki mindig kedves és figyelmes, de ha cselekedni kéne, akkor már jönnek a kifogások:)


Közben láthatunk szép tájakat, remek színészi játékokat (bár nekem Renéé itt nem volt annyira jó, inkább átlagos) és egy lassan hömpölygő, de tanulságos és érdekes történetet egy remekül eltalált befejezéssel. Igen, remek a befejezés, nem nyálas, nem túl „kemény” és mindenképp érdekes.
A pisztolypárbaj elég érdekes volt amiatt, hogy itt nem hirtelen rántották elő a fegyvert, hanem már a kezükben volt és úgy lőttek.
Talán Jeremy Irons és Zelwegger karakterei igényelték a legtöbb „arcot”. Előbbi kezdetben egy fenyegetőző bűnöző, ám később egy sima modorú úriember álarcát ölti magára. Zellweger magabiztos, könnyen kapható, ám a bizonytalanság rémétől rettegő fiatal hölgyet alakít. Nem tudom, hogy maga a karakter volt e ellenszenves és Z. sem tudta ezt megmenteni, vagy csak nem állt jól neki a szerep. Utóbbira gyanakszom, hiszen számtalan kedvelt negatív karakterem van a különböző filmekben, de Jeremy Irons miatt nem is kell messzire mennem.
Ed Harrist eddig néhány filmben láthattam, nem azonos, bár hasonló karaktereket alakított ezekben. Ezt 2 okból sem érdemes felróni neki. Egyrészt mert nála (is) ismertebb kollégák esetében is előfordul az ilyesmi, másrészt pedig ezt az igazságszerető, becsületes ugyanakkor béketűrő és nyugodt karaktert remekül alakítja.
Mortensent szintén kevés filmben láttam. Neki több arcát ismerhettem meg, s itt is megnyerően játszott.
A mellékszereplők többsége képzett színésznek tűnt. Bár a vágások kicsivel lehettek volna jobbak, 1-2 helyen lehetett volna „bővebb” a film és helyenként kevésbé szájbarágós összességében nagyon is kedvezően ítélem meg a filmet.


44. Ricki13 (2011-12-22 23:09.00) aaaaa
Tetszett. Megvolt a hangulata, de nem siették el a történetet...


43. Weser (2011-04-25 10:43.50)  
Újabb példa arra, hogy manapság is készülnek még egész jó westernfilmek. Nem olyan jó, mint a Börtönvonat Yumába, de ezen a filmen is jól szórakoztam, szívesen látnék még hasonló filmeket a western műfajában.


42. Nyolcadik utas (2011-02-05 16:27.28) aaaaa
Lassú, férfias és méltóságteljes. De csak közepes.


41. 1-2 (2010-12-21 23:54.04) aaaaa
Jó film lenne csak egy kicsit unalmas


40. Panyolai (2010-12-03 18:41.05) aaaaa
Tetszik ez a film. Egyébként is bírom a két főszereplőt, egyedi, jó színészek, és itt is hitelesek. Érezni közöttük a mély baráti viszonyt. A stílusuk, dumáik nagyon jók; rövid, párszavas, de velős mondatok, megjegyzések, igazi vadnyugati fiúk:) Dean Semler - aki a Farkasokkal táncoló fényképezeséért már kapott anno egy Oscart - itt is gyönyörű képeket komponált. A zene is kellemes, hangulatos, és a fegyverek puffogása jó, így még élethűbb. Maga a történet nem valami különleges - bár westerneknél ma már igen nehéz újjal előjönni - de nem rossz, az előbb említett pozitívumok miatt is bőven nézhető az alkotás. René Zellweger viszont kezd hörcsöggé változni, Lance Henriksen pedig ráncos vénember lett. Meg néhol kicsit vontatott a film, de másba nem tudok belekötni; szerintem Ed Harris nem vallott szégyent.


39. Lector (2010-11-23 22:37.48)  
Csak,homályosan emlékszem ,erre a filmre.Ezért bármilyen későn adja a HBO megnézem.jókat olvastam róla...alant..!


38. Sötétszív (2010-11-04 23:31.20) aaaaa
A Western film kimerülőben van, már nem tudnak megújulni ebben a műfajban, és ez a film az ékes bizonyíték rá. Kedvelem Ed Harrist, de úgy érzem, hogy ez a filmje nem sikerült, csak átlagosra. Hiába a nagy nevek, és a remek színészi játék, meg a gyönyörű táj, az egész valahogy súlytalan. Sajnálom, de nekem ez a film nem jött be.


37. Scal (2010-10-23 15:27.54)  
Hát azért a Nincs Bocsánat ezerszer jobb, valahogy végig tartja a feszültséget. Ez meg leginkább felemás. Ígéretesen kezdődik, de szerencsére ez a szerelmi szál jól leülteti. Nem csoda hogy nem foglalkoztak a Hét mesterlövész érzelmeivel anno.

A műfajt nem kell temetni, anélkül is halott. Sem ez, sem a Seraphim Falls, Sem a még legjobban tetszett Börtönvonat nem tud felérni egyetlen 70-es évekbeli filmhez sem. Sőt majdhogynem még ez volt a legrosszabb.


36. Dark Bakter (2010-08-31 16:13.27) aaaaa
Nekem tetszett, igényes munka egy zseniális és szimpatikus színésztől, aki nem csak a forgatókönyvet írta, de meg is rendezte ezt a westernt... A western műfajban, én a spagetti western kultiválom, ez van... Jelen alkotás, inkább az amcsi típusú műfajt követi, ugyanakkor, mégis szórakoztató és remek kikapcsolódást nyújtó igényes és prima munka... Nem untam, mint például egy-egy John Wayne filmet... Nekem például jobban tetszett ez a mozi, mint a sokak által dícsőített Nincs bocsánat...
Remek történet, a barátságról! A filmnek tökéletesen sikerült megragadni és visszaadni azt a köteléket, ami a két főhős között van. Már rég óta együtt dolgoznak, félszavakból megértik egymást, tisztelik, becsülik a másikat...
A színészi játék zseniális! Ed Harrist még nem láttam hibázni, hiteles és tökéletes játékot prezentál. Kemény, eltökélt becsületes, gyakran nyers figura, az álta játszott Virgil Cole, aki emelett feltétel nélkül szereti szíve hölgyét, függetlenül adtól, hogy nem az erkölcs és a hűség szobra a hölgyemény. ja és az jó pofa, amikor nagy szavakat szeretne használni, de nem tudja kiejteni őket...
Hű fegyvertársa Everett Hitch, akit a szintén remek, Viggo Mortensen alakít. Alakítása ezúttal is tökéletes! A végső jelenete pedig több mint pazar, egyben fontos momentuma is a történet szempontjából Virgil és Mrs French kapcsolata tekintetében...
Jeremy Irons ezúttal is remek! karizmatikus gonosztevő, aki végül "jó útra tér"...
Renéé Zellweger is remekül hozza, a bizonytalan, az egyedüllét ellen, a túlélésért bármi hajlandó hölgyet...
Mellesleg, zseniális színészeket nyert meg Ed Harris a szerepek eljátszásához. És szenzációs alakítást nyújtanak! Hiteles és karakteres mindannyiuk játéka! Érdekes, az extrákba többször is elmondták, hogy az alacsony költség vetés miatt, bagóért, vagy ingyen válalták el a szerepet, és mégis szeniális és a hibátlan az alakításuk!
A mellékszerepekben is feltűnik pár ismerős arc! Lance "Bishop" Heriksen jó ismét nívós alkotásban látni!
A fényképezés, a képivilág tökéletes! A díszletek, hitelesek és úgyszíntén tökéletesek! Jeff Beal zenéje sokat dob az egyébként is remek hangulaton!
Van benne pár érdekes dolog... Hove tűnnek Bragg emberei? Mi lesz azzal, aki tanúskodik ellene? Simán elpucol? Ezekre nem igazán térnek ki...
Ed Harris egy remek westernfilmmel ajándékozta meg a nagyérdeműt! Temetni a műfajt? Itt van az Appaloosa, a Börtönvonat Yumába, vagy az Ajánlat... Mind-mind nívós és színvonalas western filmek! Ez is jó film! Szerintem érdemes meglesni!


35. Gyugyuj (2010-03-23 21:20.18)  
üdv mindenkinek.nagyon kérem a western rajongókat ,hogy akinek meg van ez afilm küldje el nekem. meg fizetem . nevem .németh gyula .cimem .baranya megye .7747 birján rákoczi 13.előre is köszönöm.


34. Langelus (2010-02-11 14:38.06) aaaaa
Van egy ilyen nevű lófajta. Lovak egy színtípusára is használják a szót.


33. Anren (2010-02-11 08:42.10) aaaaa
Nekem tetszett ez a film, pedig egy kicsit tartottam tőle, főleg egy pár negatív élményt olvasva. Abszolút életszerű filmet rendezett Harris, kifejezetten jó, h nem pakolta tele látványelemekkel és h érzésekkel, érzelmekkel is operált egy összefüggő, kerek történetben, amiben olyan elemek is szerepet kapnak, mint a barátság, szerelem, becsület. Zellwegert divat műértően lehúzni, pedig ez a nő hatást képes kiváltani és az a színészet lényege nálam. A karaktere egy orbitális nagy, ámde szerethető ribanc, aki csak túlélni akar (mint Cardinale karaktere is a műfaj egyik meghatározó darabjában) nyávog, álszent, de amikor Irons végigsimit a nyakán zongorázás közben és utána mutatják az arcát - azon minden rajta van.
Mortensen remek, lassan bontakozik ki a jelleme és ez nagyon jó befejezést ad a történetnek. Harris jó munkát tett le az asztalra, nem bánnám ha még rendezne, nekem tetszik a stílusa, tetszik a világképe.


32. FÜSTI-ROLI (2009-12-27 16:48.00) aaaaa
Elősször is leszögezném.hogy senkit nem akarok megbántani e film iránt irt kritikámmal.Én nagyon vártam már egy jó westernre .Mert hát valljuk be nem éli fénykorát a műfaj már jó pár éve.Mivel imádom a műfajt és az itt szereplő szinészek neve "játéka" is garancia a minőségre igy a csalódás kizárt.De sajnos nem igy történt.Röviden -ezt a filmet baszottul elcseszték!!Még vulgárisabban is tudnák fogalmazni mert bizony a film nézése alatt minden féle gondolat fortyogott bennem csak olyan nem amelyet a nyomdafesték elbir.Unalmas,értetlen összecsapott jelenetek sora,borzasztóan hosszú eseménytelen vontatott üresjáratokba préselve....De a végső döfést a filmnek az a "CELViGER" nevű menyecske adja idióta szerepével.Na aztán az a "jány" nagyon fontos volt ebbe a langyos kotyvaszba.Bizony sokan leintik a western műfajt de sajnos a legtöbben pont ilyen szintű alkotással találkoznak szerintem.És hát igy nem csoda.Egyszer azért meg lehet nézni,nem lessz tőle semmi baja.Lehet,hogy hagy mély nyomot-de nem mindegy milyet........akinek tetszett annak még egyszer BOCS!!!!!!


31. Zoli27 (2009-10-06 19:54.04)  
Hát ez rémgyenge film,Ed Harristől többet vártam valami olyat mint Clint Eastwoodtól,inkább maradjon a színészetnél abban sokkal jobb!


30. Mütyürke (2009-09-27 21:59.22) aaaaa
Nem rossz,nem rossz,de jobbat vártam.Viggo volt a húzó erő ami miatt megnéztem.Tetszett a karaktere,jól hozta ,nem is benne csalódtam.Egy kicsit elülősre sikeredett a történet,néha unalmasnak éreztem.Női szemmel, Zellweger kisasszony nézett már ki jobban,nem sziporkázott ebben a szerepben.Ha valaki egy pufogtatós ,üldözős ,pörgös westernre számít annak nem ajánlott.Aki csak épp nem tudja mivel elütni az idejét,rászánhatja ,kellemes kikapcsolódás,de feledhető.


29. Tomistar01 (2009-08-12 21:08.22) aaaaa - (válasz Városi vadász 28. hozzászólására)
valodi, cowboy, feeling,


28. Városi vadász (2009-07-26 00:04.43) aaaaa - (válasz Tomistar01 27. hozzászólására)
cowboy


27. Tomistar01 (2009-07-25 21:39.57) aaaaa
nekem pont a pisztolypárbaly tetszet. semmi terrence hill féle idiotáskodas. ez nem spagetti westerni.

szépen ábrázolja a férfibaratsagot

és az amit tobben uresjáratnak hívnak, az szerintem sokkal inkább ábrázolja hűen a walodi cauboj filinget.

jó film, 4től tobb, de nem 5.

ja zellweger szerintem jopofa.

a fegyverdörrenések viszont lehettek volna erősebbek, az jol paszolt volna a film monotonitásához.


26. Legisfalk (2009-07-05 15:24.45) aaaaa - (válasz Legisfalk 25. hozzászólására)
Egy kicsiny offolás... :)
Egyszer-kétszer előfordult pár topikban, hogy összehúztam szemöldököm, mondván, ez a Szamuráj szinte szó szerint azt pötyögi monitorra, amit én is leírtam már 5-, vagy 50 hozzászólással lentebb, talán nem is csinál mást, mint elolvas pár véleményt, aztán kicsit átfogalmazza őket?
Most meg, miután monitorra pötyögtem véleményem e filmről, elkezdtem visszaolvasni a régebbi gondolatokat, és mit látok?
"A filmben nem dörögnek a fegyverek,inkább pukkanak,persze van benne párbaj de bizony az se ahogy eddig láttuk,esetleg többeknek zavaró lesz" Ha valaki ezek után elolvassa az én hsz-em ("Az első csalódást a fegyverdörgés okozta, diszkrét pukkanások, lőporfüst alig, és már le is rendeztük a pisztolypárbajt.") tuti összehúzza a szemöldökét, és azt gondolja, ez a Legisfalk szinte szó szerint azt pötyögi monitorra, amit Szamuráj is leírt már 5-, vagy 50 hozzászólással lentebb, talán nem is csinál mást, mint elolvas pár véleményt, aztán kicsit átfogalmazza őket? :D

Minden eltérő, sőt, néha kifejezetten ellentétes elképzelésünk ellenére azért időről időre meg tud lepni, hogy sokszor mennyire egy srófra jár az agyunk!


25. Legisfalk (2009-07-05 15:12.51) aaaaa
Soha nem volt bajom a westernfilmekkel, egy ideje meg kifejezetten kedvelem őket. Talán azért, mert egyszerűek, kemények és férfiasak, fecsegés, lelkizés meg nyavalygás nélkül.
Sajnos az Appaloosa, bár tipikus western elemekkel dolgozik, nem sokban erősíti ezt a szilaj életérzést.
Az első csalódást a fegyverdörgés okozta, diszkrét pukkanások, lőporfüst alig, és már le is rendeztük a pisztolypárbajt. Vagy puskapárbajt, mert hát a filmben inkább a Winchesterek eszik a lőszert, Mortensen meg egy 8-as duplacsövűvel ad nyomatékot elképzeléseinek. 8-as, azaz 8-as kaliberű, de abszolúte nem "nyolclövetű", mint ahogyan azt valami kontár a szinkronhoz magyarította. Túl sok akció mondjuk nincs a filmben és a feszültséggel is igencsak csínján bántak készítői, a történetet meg egy vérszegény szerelmi kavarással igyekeztek színesíteni, de bár ne tették volna! Renée Zellweger-t sok szerepben jó látni, de hogy ő lenne a kérgesszívű férfiak elméjét megzizzentő NŐ? Abban a nagymamás szerelésben? Miután már Volt egyszer egy Claudia Cardinale? Gyenge, nagyon gyenge...
A karakterek kidolgozatlanok, a történet is (Mi lesz a tanúskodó fiúval? Mi lesz Irons embereivel? Egyáltalán mi a fenét csinál Irons?), néhány elbaltázott jelenet is becsúszik a filmbe (Profi gazfickóktól néhány csóró indián elszed mindent?), úgyhogy szenzációs alkotásról semmiképpen nem beszélhetünk.
A színészek viszont hoznak egy tisztességes szintet, a néhol felhangzó keltás hegedűszó is kellemes, egy szó mint száz, egyszeri megtekintésre megteszi az Appaloosa, ámbár a nagy westernektől jócskán elmarad.


24. Panyolai (2009-06-24 10:51.15) aaaaa - (válasz Gathavor 23. hozzászólására)
Bizony, ez a Lance rendesen megöregedett!



23. Gathavor (2009-06-22 14:42.06) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 22. hozzászólására)
Jézusom! Ez az ember nemhogy 20 év alatt változott sokat, de basszus, még az AvP-ben is teljesen máshogy nézett ki:D


22. Az utolso szamuráj (2009-06-12 20:50.18) aaaaa - (válasz Gathavor 21. hozzászólására)
Nézd csak meg jobban,ki az,akivel összejött Zellweger.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekRoxi88, 2023-08-17 14:4051 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk