Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Csak egy telefon
- Magyar Mozi TV, 16:55
Margot az esküvőn
- Viasat Film, 16:55
Flash - A Villám
- HBO2, 17:10
Gyakornokok
- Film Mánia, 17:40
Wonka
- HBO, 18:01

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
A pokol bajnoka - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Közönséges bűnözők aaaaa
Tom Hardy aaaaa

 

Fórum - Farkasölő - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

29. Moxika123 (2017-12-18 19:31.26) aaaaa
Gyenge karakterek, gyatra párbeszédek, felejthető sztori, béna harcjelenetek, indokolatlanul hosszú játékidő. Nekem kb ennyit mutatott a film. A tájak szépek voltak, na meg a hercegnő játéka tetszett, de ennyi. És nem akarom ahhoz mérten megítélni a filmet, hogy jajj, mert ez orosz, meg nem volt akkora költségvetése, mint a Gyűrűk urának, stb. Csak annak megfelelően értékeltem, hogy szórakoztatott, vagy nem. Engem nem.


28. Yosihiro (2013-04-01 19:53.31) aaaaa
Sziasztok!
Megnéztem ! orosz filmhez képest ez valóban jól sikerült. Minden alakítás dicséretet érdemel. A tájak lenyűgözőek. Kicsi hiba nekem az elején, hogy a tűzben a kavarodást nehéz követni. A történet jó!
A kaland és Fantasy terén ez remekmű gratulálok.
Érdemes megnézni !!!


Üdv Yosi



27. Liqvorx (2012-10-07 14:34.17) aaaaa
Eszméletlen jó film, én nagyon szeretem.
Orosz remekmű.


26. Kakuke (2010-03-01 19:31.59) aaaaa
fantáziafilmekből tényleg nagyon kevés van, éppen ezért nem is lehet válogatni. ha fantasy műfaj rajongókat nem nyűgözi le, akkor nem is igazi fantasy-rajongó az illető. :S Nekem aztán jöhet minden mennyiségben, csak legyen köze a fantasy műfajhoz.


25. Kakuke (2010-03-01 19:30.07) aaaaa - (válasz Pikk Ász 1. hozzászólására)
Átlagos fantasy??? :O Ha fantáziafilmről van szó abból vajmi kevés akad. Ritka az ilyen jó film. Volt benne izgalom bőven, lehetett ámulni. sztem egy kivételesen jó film. Bár engem éppenhogy az "orosz fantasy" bizonytalanított el, de megérte megnézni!!


24. Nyakkendősparaszt (2009-05-27 22:20.02) aaaaa
Ez a film csak lehetett volna jó...de nem lett. Valamivel nézhetőbb mint a Király nevében cimű tákolmány (ezt legalább végig birtam nézni) de nem jó.
Ha orosz fantasy akkor Éjszakai őrség amiben látok stilust, egyediséget, megfelelő hangulatot.
A bajom a mozival nem is az, hogy nagyon látszik az összelopkodás amire már utaltak alant hanem a kivitelezés. A főszereplővel nem lehet igazán azonosulni a szinészek játéka harmatgyenge és sok az üresjárat. Pedig a történetből ki lehetett volna hozni többet.
Nem is tudom hogy fejezzem ki de számomra hiányzik ebből a filmből az a valami ami felállitja az ember hátán a szőrt. A Conanban ugye ott volt maga Arnold és az ő teste aki elég ha megjelent csinállt egy pózt a kardjával és kész (aztán fejen ba.zta a tevét igy humor is került oda). Ma ez már nem elég de a 80-as években új dolog volt az izom.
A gyűrűk ura egy vérprofin megrendezett dolog mint képileg-látványvilág, zenei aláfestésben, szinészileg és persze Tolkien története miatt. Mivel egy másik kategória ezért nem is hasonlitanám össze a ketttőt.
De! Itt vannak kérem a kinai fantasy-k! Pl. A repülő tőrök klánja, Az ígéret, Azumi. Ezek hasonló pénzből készülhettek mégis messze elhagyják Farkasbarkast.
1 szó mint 100 a Tavarish-oknak van még mit tanulniuk.


23. Sapurin (2009-05-27 21:20.07) aaaaa - (válasz Scarlett O'Hara 20. hozzászólására)
Akkor minek nézted meg?! Ostoba!


22. Tristaan (2009-05-06 21:53.31) aaaaa
Bárki bármit mond, ez nagyon jó film volt. Meg lehet nézni, mi a választék fantasy-film téren manapság. A Gyűrűk ura után igazából nem sok nagy durranást láthattunk. Ez az volt, a kép világa, a története, a harcok koreográfiája... A vége kissé fura volt, de az bőven belefér.:)


21. Dav (2009-04-10 16:10.31) aaaaa
Mint fantasykedvelő, nagy várakozásokkal ültem le megtekinteni, különösen tudva, hogy orosz filmről van szó. Így utána felemás érzéseim vannak. Ugyebár mindenki számára nyilvánvalóak a főhajtások a Conan ill. a Gyűrűk ura előtt. Ezzel nincs is semmi gond, viszont nem érzem azt, mint az igazán tetsző filmeknél, hogy ezt később is szívesen elő fogom venni. Ami kétségtelenül megsüvegelendő: a gyönyörű tájak, remek fényképezés, jelmezek, igazi szláv fíling, a szereplők is hitelesek (a kis denevér különösen ;). Engem a zenéje is megfogott, azt hiszem ,be is szerzem. Kiemelnék három jelenetet: az elején a falu lerohanása (bár sokszor láttuk már :), aztán amikor párhuzamosan mutatják a hercegnő utazási ill. Zsádoba áldozási előkészületeit. Végül pedig Farkasölő bányabéli hányattatásainak bemutatása. Ezek kimondottan jól sikerültek, amolyan klipszerűek, igen hangulatosak. Ha ilyen lenne az egész, még 5 csillagon is gondolkoznék. A negatívumok: sajnos a végére túlságosan meseszerű lett, a kőbagollyal és az óriási fénykarddal, halálból feltámadással. A színészek jók, de a szerepek sablonosak (magányos hős, vak bölcs, fennhéjazó hercegnő, áruló rokon...persze, nem is egy ilyen filmtől várunk hatalmas újításokat). Néhol a Willowra emlékeztetett, ami szintén nem igazán kedvelt nálam. Zsádoba sisakját is onnan meg Shao Khantól importálták. A markáns főgonoszok nálam sokat számítanak, így örültem volna több egyediségnek. Ez az alaptörténetre is vonatkozik, valamint voltak néhol logikai bukfencek, suta párbeszédek. Mint Szamuráj kollega rávilágított, vajon miért nem gyakták le az elkábított főhőst, amikor megtehették volna? Egy szó, mint száz, korrekt filmecske ez, de nálam azért nem kerül a Pantheonba. Béke!


20. Scarlett O'Hara (2009-03-02 18:13.41) aaaaa
Botrányosan szar film!


19. Dark Bakter (2008-12-07 14:33.33) aaaaa
Király film! Orosz fantasy? Mi a fene... Pozitív kritikákat olvastam tisztelt fórumtársaimtól, így amikor rábukkantam az egyik üzletben se perc alatt megvásároltam... És nem bántam meg!
Na ja, az eleje az egy az egyben a Conan a barbár! Egyetértek Szamuráj véleményével, hogy lassan én is azt vártam, hogy mikor zeng fel Basil Poledouris nagyszerű muzsikája... Nem így lett...
A látványvilág, a zene, a történet remek! Az oroszos hangulat nagyszerűen van belecsempészve a történetbe. Ez főleg a látványvilágon, az épületeken és a ruhákon követhető nyomon... A tájak csodálatosak!
Nem fogja megváltani a fantasy műfajt, viszont bebizonyította, hogy Hollywood-on kívül is készülhetnek jó filmek! Egyetértek az előttem szólókkal, miszerint "tudnak az oroszok!" Sőt...
Az eleje full Conan, egy-egy jelenet picit Gyűrűk ura... Mégis olyan kellemes egésszé és egyedivé áll össze, hogy kár azon filózni, hogy honnan lettek lopkodva a motívumok... Na a Star Wars-ből vett fénykard azért már tényeg durva volt! Azt én is kihagytam volna belőle...
A szereplők sem rosszak... A Zsadova nevű gonosz nagyon elvan találva... Picit Sauron, a sisakja és a maszkja kicsit Shao Quan-ra hajaz, de ettől még egy remek főgonosz... A csajok se rosszak...
A kedvencem a denevér! Annyira aranyos és ügyes!
Meghajolok az oroszok fantasyje előtt... Remek filmet tettek le az asztalra! Csak így tovább! Az Őrség filmeket még nem láttam, de úgy emlékszem arról is pozitív véleményeket olvastam azoktól, akiknek adok a véleményére...
Mellesleg most vetítik a Mongol című filmet a moziban... Én arra is kíváncsi vagyok, szerintem az is egy remek film lesz...
A Farkasölő egy remek fantasy, remek zenével, remek történettel, meseszép tájakkal, remek és véres harcokkal! A vágás sántikál néha... Semmi sem tökéletes!
Remélem még sok kellemes orosz alkotással fognak minket megajándékozni az "elvtársak"... Remek film, első nézésre 4*... De nincs kizárva, hogy minél többször fogom megnézni, annál jobban fog nőni az ázsiója a szememben... Príma fantasy!


18. Roberto (2008-09-30 23:50.47) aaaaa
Számomra egy átlagos film, ami még Hollywoodban is szerepelhetett volna gyér trükkjei ellenére is. A sztori átlagos, sülve-főve hajaz a technikákkal, a látvánnyal a Gyűrűk Ura filmeposzra, és a végkifejlet cselekménye, végső leszámolása pedig Luke Skywalkert is megalázná. Azért azt nem kellett volna.
Jól felépített karakterek, a színészek átlagosak.
Kiemelném a vágót, kinek a nevét ugyse tudjuk meg Egyszeri nézésre megállja helyét!


17. BRICSI90 (2008-09-23 14:58.13) aaaaa
Akkor egyet értünk,hogy az oroszok is tudnak.


16. A.n.v.anti (2008-09-22 21:54.21) aaaaa
Az oroszok ismét bemutatták, hogy tudnak, ha akarnak. A film látványos, megvan a borongós hangulat, a fantasy világ, a barbarizmus bárd/kardlengetős fílingje. A történet nem rossz, bár nem bonyolult...
A zene sántít szerintem...


15. Sword8 (2008-09-22 12:36.27) aaaaa
Alapvetően nekem is az "orosz fantasy" szópárosítás keltette fel a figyelmemet. Nem vártam túl soat a filmtől, de kellemesen csalódtam. A forgatókönyv valóban szikár és itt-ott kissé nagyvonalú, de a fő karakterek jól kidolgozottak, a cselekmény és a látvány leköti a nézőt, az a füstös-barnás atmoszféra pedig, ami végigkíséri az egész filmet, az egyszerűen zseniális. Olyan az egész film, mint egy pohár hideg citromos víz a szirupos amerikai kólák között. Üdítően más.


14. BRICSI90 (2008-09-18 16:46.07) aaaaa
A nagyon szánalmas Éjszakai őrség után úgy álltam ehez a filmhez hozzá,hogy ez is orosz film,akkor ez is szar.Nem így lett.Nekem tetszett.A története jó volt,bár látszott rajta,hogy innen onnan lopták az ötleteket.A C onan is így kezdődött +Gyűrűk ura,de nem baj.Az a lényeg,hogy jól meg csinálták a filmet.A harcok látványosak,izgalmasak.Egyedül a vége nem tetszett.Amikor harcolt a főgonosszal.Túl könnyen legyőzte.Meg az a sziklából álló szél vagy mi volt az nem tudom pontosan.Az orosz filmgyártás beindult.Remélem még lesz ilyen orosz fantasy film.A farkasölő jó volt.


13. Hard Joe (2008-09-08 14:59.31) aaaaa
Amikor először olvastam a filmről,csak jót vigyorogtam a dolgon.Méghogy orosz fantasy!Na hiszen...
Végül is csak beszereztem,bár bevallom azon aljas szándékból,hogy majd jól kiröhögöm a(minden bizonnyal)bénára sikerült orosz próbálkozást.
Aztán hamar rádöbentem,hogy itt nincs semmi kiröhögni való,ellenben meglepően jól szórakozom a filmen.És ez,a két órás hossz ellenére a film végéig így maradt.Igaz hogy az elejét,egy az egyben a Conan a barbárból nyúlták le,és később is több fantasy beugrott a film nézése közben,de valahogy mégis sikerült egyedi hangulatot teremteni az egésznek.Emelett jók voltak a szereplők,a zene és a látványra se lehetett panasz.A harcok kimondottan látványosak lettek.Jól megkoreografáltak és véresek is.Talán egyedül a díszletek,amik kissé szerényre sikerültek,na meg akad egy-két logikai hiba is a filmben,de összeségében remek szórakozás.


12. Lökött (2008-08-17 13:17.23) aaaaa
Már 1 hete eldöntöttem, hogy meg fogom nézni a filmet, de mindig közbejött valami. Viszont ma volt rá időm és nem csalódtam, sőt...odáig vagyok meg vissza. Amúgy páran írták, hogy gyűrűk ura. A gyűrűk ura az egy más kategória. Bár aki olvasta a könyvet az úgy van vele, hogy annyira még se lett jó, mint kellett volna. Nekem viszont bejött a filmnek a zenéje is. A színészek játéka átjött. Fura de majd 10 éve én is szerepjátékoztam. És valahol ez a kulacs dolog ott is előfordult... azért ez is jó kis nosztalgia volt a számomra ;). Nem értettem egyik barátom miért ugrat ezzel miután látta a filmet... :). De így már leesett :). Egyébként meg ha bármit is loptak a filmbe azt se tették túlzással és a rendezőnek sok más amerikai rendezővel szemben sikerült jól összegyúrnia az egészet. És lassan ott fogunk tartani, hogy az amcsik tanulhatnak majd az orosz kollégáktól pár trükköt :).

Mostanában még láttam az őrség filmeket is és elég meg vagyok lepve és elégedve ezekkel a filmekkel :)


11. Agip69 (2008-07-27 18:05.51) aaaaa
Tudjátok mit imádtam ebben a filmben?Hát azt ahogy farkasölő "figyelt és gondolkodott" előre megsejtve az ellen következő húzását.A gyűrűk ura meg eszembe se jutott közben,mert ebben nem voltak kis "idegesítően lassan a cél felé tartó lények" vagy mikk vagy mukk.Egy valamit megtanultam ebből a filmből is.Nem iszom olyan kulacsból amit nem én töltöttem meg és zártam le.


10. Az utolso szamuráj (2008-07-24 16:43.17) aaaaa - (válasz Semese 9. hozzászólására)
Gyürük ura pl:Egy csapástól több ellen repül sokfelé,Szauron deffektus))


9. Semese (2008-07-24 16:21.24) aaaaa
Tartottam a filmtől, hogy nem lesz benne semmi extra, de kellemesen csalódtam. A kis egyszerű már majdhogynem tipikus történetet látványos megvalósítással párpsult. Külön tetszett, hogy észrevehető volt az orosz mentalitás, és nem úgy végződött, mint ahogy általában az amerikai filmek szoktak. (Itt arra is gondolok, hogy az úgynevezett happy end ellenére nem jelent meg az igazán nagyon romantikus befejezés, (pl nem Farkasölő és a hercegnő csókjával ér véget a film, főleg, hogy meg se csókolják egymást...; de romantikus befejezéskét értelmeztem azt is (csak az ellenpélda kedvéért) amikor Az utolsó szamuráj-ban a film végén Tom Cruise és a fiatal császár megható pillantban részesítenek minket, amikor TC átnyújtja mesterénekkardját, és ahogy egymásra néznek...)
A Star Wars-os hasonlóság elég kirívó volt, viszont a Gyűrűk Ura-sat nem fedeztem fel benne.
Összességében tetszett a film.


8. Laca001 (2008-07-24 10:35.40) aaaaa
Első ránézésre azt mondtam, h ez egy Pathfinder orosz változat lesz. Még szerencse, h tévedtem és van egy kis fantáziájuk az oroszoknak (is), no ugyan néha akaratlanul is bevillantak részek egyéb filmekből – tehát ne zárjuk ki a lopkodás tényét, és a klisék mellőzésében se bízzunk. Azt sem mondanám, h túlzottan eget rengető sztorival állunk szemben, mert piszok egyszerű a történet, de nincs olyan rosszul tálalva, sőt egészen élvezhető egy-egy pillanata különösképp, bár hagy némi kívánnivalót maga után mint emlegettem, meg azért pár fölösleges jelenetet ki lehetett volna nyiszálni belőle. Mert jó, jó, de végtelenségig mégse tudnám nézni :D A megjelenített világ egész kellemesre sikerült, és néha egy-egy zene úgy elvarázsolt, h mehetek máris felkutatni a soundtracket :D Első nekifutásra, ha jól nézem nem nagyon játszottak még valamiben is a szereplők, így csodálkozok is néhányukon, h ettől függetlenül meglepően jól játszottak. Végre az oroszok is megmutatták e téren, h tudnak, ha akarnak :D


7. Az utolso szamuráj (2008-07-22 20:33.55) aaaaa
Hol van már az,mikor Szása egy száll dobtáras géppisztollyal kiirtott fél ezrednyi német gyalogságot,csipőből leteritett legendás páncélzata ellenére 6 Tigrist és lelőtt 4 Stukát,de azt csak olyan hevenyészve...ha már arra repültek pechükre))
Mert az orosz filmgyártás hihetetlen dinamizmussal fejlődik,és bár a tengerentúli nagy stúdióknak nem kell azért rettegniük tőlük,de szivem szerint kiirom azt a szót:még...
Az eleje nyilt lopás Stone és Millius mozijából,már csak azt vártam,Basil Poledouris zenei tételéhez mikor fog hasonló felcsendülni,no ott van még hová fejlődni azért.Megemlithejük még a Gyürűk ura hatását a filmre sőt a Jedik fénykardja is szerepet kap,igaz,azzal ,amekkorával itt vivott a cimszereplő,Luke egyszerűen verhetetlen lett volna,no meg némi Vadak ura is bejátszik,de most ne ezeket nézzük,meg nehéz fantasyban ujat alkotni.A történet mindettől függgetlen nem rossz,a szereplők jól játszanak és karakteresek,a harcjelenetek nagy többsége pedig páratlan jól van megkoreografálva, csak úgy reccsennek a csontok néha,spriccel a vér.A diszletek sajnos azért még hagynak némi kivetnivallót maguk után,amcsi mozikban grandiózusabb ilyen téren a látvány,ám kimondottan tetszett az orosz dramaturgia,letisztult volt és lényegre szoritkozó.Néhol logikai bibik orditanak-ha olyan fontos Farkasölőt elaltatni a piával,akkor már csak megkeresem,és Tom Cruise magasságura metélem-de ezt hamar feledtette velem az utolsó jelenet igen látványos volta.Meg kell mondjam,magam módján jobban élveztem,mint a valóban jó Őrség-darabokat,talán azért,mert ha van egy filmbe 2 ló és három kard,bérelt helyem van a hátsó sorban moziban.Ne legyintsünk hát erre a filmre,mert tökéletes és nivós szórakozás,ami remélem,nemcsak a műfaj szerelmeseit nyügözi le.


6. Dota (2008-07-18 17:14.16) aaaaa
Nem volt rossz,csak egy baja van. (Egyébként ez a baja az összes fantasynak) Az,hogy készült egy film aminek Gyűrűk Ura a neve....


5. Szergej bubka (2008-07-17 19:41.39) aaaaa
Fantasy filmnek nagyon jó. At utóbbi években az orosz filmesek rentgeteg pénzt öltek bele filmjeikbe és ez meg is látszik rajtuk,gondoljunk a 9. századra vagy a 1612-re,amit be se mutattak Mo.-n, Vesztünkre!Ezzel a filmel se tettek kivételt. Érezhető benne más fentasy filmek hatása pl:Conan a barbár,A gyűrűk ura,de ez nem megy a rovására. Csippentettek egy kicsit innen is-onnan is és gyúrtak hozzá egy kis oroszosat. És lám kaptunk egy filmet amibe semmi giccs;színészi játék,látvány és kaland annál több(főleg a végén,amikor küzd a kardjával a gonosz isten ellen lenyűgöző). Ennél a filmnél nem kell sokat gondolkodni le kell ülni és szórakozni rajta. A végén tanulság is van,de erre jöjjön rá mindenki maga. csak ajánlani tudom


4. Pikk Ász (2008-07-15 19:07.51) aaaaa
Egyébként a végén, amikor a kiszabadított főgonosszal harcolt, a mágikus kardjával, az kicsit a star wars-t juttatta eszembe. Jó nem lézerkard volt, de megfordult a fejemben, hogy George Lucas perelni fog. :)


3. Nodaba90 (2008-07-15 00:36.33) aaaaa
En elorre azt hittem,hogy egy a;acsony kolcsegvetesu ameriaki film de lass csodat a kocsog komunista ruszkik a mauzoleumukal eleg jo filmet kaptak ossze. JO



2. Beszko (2008-07-14 17:24.22) aaaaa
Nekem is tetszett mert jol meg volt csinálva tényleg minden.A történet is tök jo volt bár egy része már elég szokványos hogy:megölik a családját a főhősnek kiskorában ő pedig elhatározza hogy megybosszulja szülei halálát.De csavartak egyet és fantasy elemeket csempésztek a filmbe amitöl a történet is tök jo lett.Szal sztem tök jo film és aki teheti nézze meg.


1. Pikk Ász (2008-07-14 13:05.56) aaaaa
Úgy néz ki megéri néha egy egy orosz filmet megnézni. Ruszkik egész jól megcsinálják a filmjeiket. Szépek a helyszínek, az effektek, technikailag rendben van a film. Az tetszett, hogy a csávón ott mászkált a denevére mindig. Egyébként részemről átlagos fantasy film, ahol van pár gonosz, van egy főhős és persze happy end. Mindenesetre igényesen megcsinált film.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMoxika123, 2017-12-18 19:3129 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Farkasölő adatlap
Eredeti cím: Volkodav iz roda serykh psov
Évszám: 2007
Rendezte: Nikolai Lebedev
Szereplők: Aleksandr Bukharov, Oksana Akinshina, Aleksandr Domogarov, Igor Petrenko, Juozas Budraitis...

További információk

Szereplők fórumai
- Oksana Akinshina - Vélemények
- Aleksandr Domogarov - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk