Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Umami, a boldogság íze
- Mozi Klub, 12:40
A fantasztikus négyes
- Mozi+, 12:55
Need for Speed
- Moziverzum, 13:10
Kellékfeleség
- HBO, 13:37
Mindörökké Batman
- AMC, 14:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
- Filmes Sámánok Rendje -
Deadpool & Rozsomák - Vélemények
Late Night with the Devil - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Élet, vagy valami hasonló aaaaa
Jenny Slate aaaaa

 

Pikk Ász adatlapja

Osztályzott filmek
Összesen 136 filmet osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 38 aaaaa, 57 aaaaa, 27 aaaaa, 8 aaaaa, 6 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 film:
Örök tél aaaaaÚjraindítás aaaaaJeeg robot vagyok aaaaa
Tarzan legendája aaaaaA fantasztikus Burt Wonderstone aaaaaSzemfényvesztők 2. aaaaa
Szemfényvesztők aaaaaKilenc élet aaaaaA Wall Street farkasa aaaaa
A nagy Gatsby aaaaaHaverok fegyverben aaaaaA galaxis őrzői aaaaa
A visszatérő aaaaaDeadpool aaaaaCloverfield Lane 10. aaaaa

Az összes osztályzott film

Osztályzott színészek
Összesen 13 színészt osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 4 aaaaa, 8 aaaaa, 1 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 színész:
Samuel L. Jackson aaaaaSam Worthington aaaaaJohnny Depp aaaaa
Brad Pitt aaaaaEdward Norton aaaaaAudrey Hepburn aaaaa
Hugh Jackman aaaaaSigourney Weaver aaaaaBill Murray aaaaa
Anthony Hopkins aaaaaBruce Willis aaaaaVin Diesel aaaaa
Will Smith aaaaa

Az összes osztályzott színész
Beállított színészfigyelők száma: 0.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 168.
Utolsó hozzászólások:

Alien: Covenant - Vélemények (2017-08-07 20:14.38)
Azért ennek a filmnek az első 1 órája elég jóra sikeredett. Benne volt az új bolygó, a felfedés öröme, hogy megint egy ismeretlen helyet mutatnak be. A fehér xenomorphok is elég jól ki voltak dolgozva. Szépen élethűre megcsinálták. A kikelések szép véresre sikerültek sok sok szenvedéssel. Hozta a bolygó neve halálhoz hasonló itt ragadtunk, besz.pódtunk féle nyomasztó érzést.

SPOILER

Nekem a kedvenc részem, az volt, amikor bevitték a katonát a leszálló egység orvosi kabinjába. Végig láttad, ahogy rohamosan romlott az állapota, míg ki nem robbant belőle a kis lény. Ilyen fokú szenvedés és haláltusa még nem volt korábbi alien filmben. És kb ez a legnagyobb pozitívum.

Sajnos a legidegesítőbb dolgok a felelőtlen f.szságok voltak a filmben. Kicsit már mintha paródia lenne.
Írok példákat:
Fertőzött faszit bevisznek a hajóra. Ezt még megbocsátottam, mert az orvos csajszin látszott, hogy nem örült, hogy felviszik a csókát, plusz később, mikor már nagy volt a baj rázárta az ajtót a faszira, meg a nőre :) Meg is indokolta: karatén-protokoll.
Az már viszont nem járja, hogy a rendelőben mindkét nőci ugyanazon a vértócsán csússzon el. Miféle legénység ez?

Na meg az ilyenek, hogy: "Ketten megfertőződtek, meghaltak, kitudja ki fertőzött még közülünk. Ezt a vírust nem vihetjük fel a hajóra. De azért sugározzunk az anyahajó felé, hogy segítsenek rajtunk."

Közben az anyahajón: "Jajj bajban vannak lent, közelebb megyünk az ion viharhoz, hátha jobb a vétel. A számítógép szerint 80km-re állni neccess ezért eddig megyünk. Később meg már beállunk 40km-es magasságra, nem baj ha tönkre megy a hajó és meghalhat a 2000 hibernált telepes."

A rakományhajón úton az anyahajó felé:
"-Potyautasunk van...
- Ereszd ki a darut, majd azzal kinyírom.
- Jajj de ha beüzemelem a darut felborul a hajó"
- Csak csináld"

és persze, hogy kiereszti a darut :D

Na nem szó szerint, de hasonló monológok vannak, sokszor maguk a szereplők is látják, tudják, mondják, hogy ne így csináljuk, de mégis úgy csinálják.

Na meg helyettes kapitány belenéz az alien tojásba óvatosan, aztán olyan rohadt érdekesnek találja, hogy jól oda is hajol, s a többi már történelem :D


Egyébként módosíthatták volna a fentieket úgy, hogy:

"Ketten meghaltak, nem kizárt, hogy mi is megfertőződtünk, nem vihetjük fel az anyahajóra, túl nagy a kockázat. Próbáljanak meg üzenni az anyahajónak, hogy haladéktalanul induljanak tovább nélkülünk."
Innen lehetett volna úgy továbbvinni a dolgot, mivel mindig van, aki nem akar meghalni és ezért ámokfutásba kezd, hogy az egyik katona titokban azt sugározná a tetőről, hogy "mentést kérünk..."
A végeredmény ugyanaz, jönnek menteni, nem reked meg a sztori.

Az anyahajó pedig nem ereszkedik le veszélyes zónába.


Apróbb zavaró dolgok:
Film legeleje, haladéktalan javítás kell a hajónak, de a legénység gyorsan meggyászolja a halott kapitányt egy kis piával. Személyzetisnek lenni szolgálat, nem kéne inniuk csak akkor, ha már minden meg van javítva és a hajó indulásra kész. Akkor belefér a pár perces gyász nyugodtan.

Módosítják az úticélt egy ismeretlen bolygóra (mentségére szóljon, bár nem részletezik, az új bolygó alkalmasabb az eredeti úticélnál az életre és közelebb is van, hát fogadjuk el, hogy nagyon meggyőző adatok jöhettek be)

Az első fertőzésnél, a katona elmegy pisilni és rágyújt. Mer a laza csávók cigiznek. Realisztikusabb lett volna, ha nem. Egy legénységi tag nem iszik, nem dohányzik, igyekszik a legjobb formában lenni és legjobb tudása szerint ellátni a feladatát. Nem hiszem, hogy űrhajós legénységnél megtűrnék ezt.

Sajnos a második órára leült a film, mintha elfogyott volna az ihlet. A kis lénylabor egyébként a preparált hibridekkel még egész jó volt, alien filmből már nem is hiányozhat.

Sajnos a "közönséges" alien, már elég cgi-s re szikerült, valahogy a fehér hibridek, mintha élethűbbek lettek volna.

A fekete alien mintha egy játékból szabadult volna, olyan kis animált művi volt.

Egyébként, egy fehér alient agyonlőttek, de a másikkal mi lett?

A fekete alient (a kapitány-helyettesből kelt ki) kinyírták a daruval, de akkor melyik került fel a hajóra? Az kiből jott ki?

A film végén egy kis űrutazó alien 1 feelinget akartak, de sajnos ott már semmi izgalom nem volt, plusz egy kicsit megölte a filmet a cgi, továbbá nagy látványt akartak elérni, pedig szerintem az ilyen horroroknál sokkal jobb, ha nem tudod, hogy melyik sötét kis odúból ugrik a nyakadba egy xenomorph.

Összességében én az első egy órára 4*-ot adnék, néhol 5*-os jelenetekkel, a második fele 3* jóindulattal, majd szépen átmegy 2*-ba.

Annyira azért nem rossz film, de kissé csalódás. A robotos csavar, meg nagyon előrelátható volt benne.

Harag (2014) - Vélemények (2016-04-25 17:04.13)
A minap néztem meg a filmet és kellemeset csalódtam benne. Hallottam pár véleményt és hollywoodi popcorn mozira számítottam a szokásos amcsi hős klisékkel, viszont elég korrektre sikerült a végeredmény.

Nem éreztem rokonszenvet az amerikai katonák iránt és nem is akarta a film ezt elérni. Leginkább az volt érezhető, hogy a fronton igazából nincsenek győztesek és vesztesek. A katonák szenvednek, próbálják túlélni valahogyan a háború végét mindkét oldalon. A német haderő már megtört ennek elenére még mindig nagyon veszélyes.

innentől SPOILER

A nagy amcsi hős alakulat bemutatása lényegében arról szólt, hogy ők sem sokkal jobbak, mint az ellenség, vagy mint a vörös hadsereg. A karakterek között felállítható egy tuskósági sorrend, kezdve a töltő/szerelővel, aki egy igazi bajkeverő. Amikor a tankparancsnok (Pitt) az újonc géppuskással meghúzódik egy német családnál (nőci + unokahúga), akkor mutatkozik meg a legénység igazi arca. Ha a parancsnok nem védi meg a nőket, akkor a legénység simán végigmegy rajtuk. Itt figyelhető meg, hogy milyen harc egy parancsnoknak nap mint nap kordában tartani a söpredék beosztottjait. Az újonc srác ennek ellenére lefekszik a kiscsajjal, persze itt romantikusra vették a figurát ezzel elvéve az egész dolog élét.
Más részről érthető a cigi, pia, szex, amivel a katonák oldják a feszültséget + próbálják kiélni magukat, hiszen bármelyik nap lehet az utolsó is egyben.
Mindenesetre a napi cseszegetések mellett, amikor helyzet van összetartanak és teszik a dolgukat, védik egymást.

Látom voltak, akik vitatták a tigrises jelenetet. Ahogy én láttam, a tigris korrektül kilőtte lesből az egyik shermant. A többiek a 2. lövésig azt sem tudták merre van a cicus. Megszórták füstgránátokkal majd hátráltak. A tigris viszont érthető okból, mivel nem akarta hogy lerohanják előre jött, mivel nem látott semmit a füstttől. Ahogy láttam a sherman tankok mögött sűrű erdő húzódott, kicsi fákkal, de abból jó sok. Ha oda betolatnak, akkor biztos jól lelassulnak a gépek a susnyásban és könnyen ki lehet őket szedni. Így maradt a kétségbeesett roham. Itt a tigrist nem értettem, hogy miért lőtt menet közben és miért rohant a tankok felé. Amint átjutott a füstfelhőn meg keellett volna állnia. Neki az a jó, ha messze vannak a tankok és szemben állva nyugodtan becélozhatja és szétlőheti őket. A malőr ellenére 2 tankot kiszedett, maradt a fury. Az utolsó lövést csúnyán elrontotta a tigris. A sharman első páncélját súrolta lepattintós szögből. Csak egy másodpercet kellett volna várnia az elhaladó tanknál és egy tiszta lövést ereszthetett volna az oldalpáncélba.
Az a helyzet, hogy minden esélye megvolt a tigrisnek, hogy kiszedje mindegyikőjüket.
Ugyanakkor az is igaz, hogy nem kellett volna őrizetlenül hagyni egy ilyen drága gépet. Gondolom nem volt több tank sajna a forgatáshoz. Én raktam volna a tigris mellé 2 panzer4 et meg hátrébb egy stug-ot. A shermanek számát meg megdupláztam volna :)

Ami számomra érthetetlenebb az inkább az előző csatajelenet, amikor gyalogosokat mentenek ki. Nem számoltam de legalább 3 tankelhárító löveg volt a bozótban, amiknek bőven volt idejük becélozni az amcsi tankokat. Több lövést is le tudtak adni. Az utolsó jól beásva minimum 3-at de lehet 4 lövést is adott. Ennek ellenére a találati arányuk mégis csak egyetlen darab és az is az egyik sherman oldalát súrolta. Lehangoló.

Az utolsó kétségbeesett védekezős jelenet, már elrugaszkodott a valóságtól, de még így is elég emészthetőre sikeredett. Végülis a németek belesétáltak egy csapdába. Tankelhárítójuk nem volt, jól meg is szórták őket. A vége így is reális lett. Az újonc kivételével mind meghaltak. A németek bekerítették őket. Páncéltörővel megpuhitották a tankot. Nem tudni pontosan mennyi volt a német veszteség, de miután átkutatták a helyszínt meneteltek tovább.

Összességében egy egész jó kis filmet csináltak ebből. Amerikai és német oldalról is potyogtak az emberek. Német oldalról némivel több, ami nem meglepő, hiszen a legtöbb jelenetben gyalogosok és géppuskafészkek álltak szemben páncélozott tankokkal. Ugyanakkor ott volt a kontraszt a fiatal náci gyerekkatonák, az rémült össze vissza futkosó golyófogók és a veteránok között. A németeknek már nem volt számottevő haderejük, néhány veterán tudott még károkat okozni. Ezt nagyon jól szemléltették a végén, hogyan végzi el több ember munkáját egyetlen német mesterlövész teljesen higgadtan.

Mad Max - A harag útja - Vélemények (2015-07-09 22:30.52)
Azt kaptam amit vártam. A látvány és az akció elvitte a filmet, ahogy az lenni szokott. Kíváncsi vagyok mennyi időnek kell még eltelnie, mire leakadnak a nagy akciójelenetekről, hiszen volt már 10-15 éve is ilyen. Láttunk már animációt eleget. Sajnos olyan mintha egyre fiatalabbaknak rendeznék a popcorn mozit, vagy csak egyre hülyébbnek néznék az embereket.
Azért kevés film van, aminek a nézése közben rendesen érzem, hogy zsugorodik az agyam, de ez lazán hozta a formát.
Egyetlen pozitívum van, a látvány. A guruló színpad a rockgitáros csávóval nagy ötlet. Elég jó kis gépparkot hoztak össze, igazából azt figyelgettem a nagy akcióorkánban. Bár pár háromkeretű mocit meg néhány quadot betehettek még volna, esetleg valami lerohadt spidert, hogy egy kicsit még változatosabb legyen a felhozatal.

Kis Spoiler!

Sajnos a sztoriban olyan mélyenszántó gondolatok nem fogalmazódnak meg, sőt túl nagyot akarnak, ami a mostani filmekre jellemző. Rég láttam az eredeti első részt, ott rémlik egy kis falut mentett meg Max egy helyi fosztogató motorizált punk bandától és mennyivel életszerűbb volt. Itt meg a szokásos, nagy dolgok, komplett rendszereket döntünk meg majd páran. Nem is tudom honnan ismerős ez. Mondjuk Beavatott? megdöntjük a rendszert... vaaagy Éhezők viadala? Miről is szól? Ja igen megdöntjük a csúnya zsarnok rendszert, csak hogy néhány mostani folytatásos sci-fit említsek. És itt is, mint oly sok hasonló filmeben ugyanez a sztori köszön vissza. És roppant kidolgozottan :) A mellékszereplők viszik a sztorit. Furiosa tűnik inkább főszereplőnek és ott a kis kopasz gyerek is egy fanatikus harcos, aki csak úgy átáll Maxékhez? És nem tudnak kilőni egy nyomorult kamiont, 3 hadsereggel? Oké az öreg maszkos féltette az ágyasait, de leakaszthatták volna a hátsó üzemanyagtartályt, majd utána már elég ha lángszóróval felgyújtják a kerekeket. Meg a hasonló faszságok...

Részegen ajánlom megnézésre... A díszlet meg a hangulata amúgy nem rossz, sosem volt ennyi beteg állat ilyen járművekben és a sivatag sem volt még ennyire szélsőséges eddig a Mad Max filmekben. Csak egy eredeti sztori kéne, amit nem baj, ha a 18 alattiak nem fognak fel, csak hogy meglegyen a nagy lefedettség a korosztályok terén. Persze ez csak vágyálom, ma már nem nagyon tudnak a régi filmekhez úgy nyúlni, hogy ne valami tucatszemét legyen belőle és ez kár. Először el kéne tiltani a cgit, hogy na köcsög mivel töltenéd ki a filmet, ha nem lenne animáció, és látvány? Ha megvan erre valami jó sztori és az egyéb kreatív ötletek és ebből összeollóznának egy fordulatos nézhető sztorit, na akkor engedném rá az animátorokat, meg további a látványtervezőket, hogy ahol kell, oda tegyék be a jó kis eksön effekteket.

Pikk Ász összes hozzászólása

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk