Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Csak szexre kellesz
- SuperTV2, 22:00
A zongorista
- M5, 22:40
Hazudj velem
- Cinemax2, 22:50
Legenda
- Mozi+, 23:00
Predator - A ragadozó
- Moziverzum, 23:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Versek!
Vidéki ballada az amerikai álomról - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Mire gondolsz most?
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Frankenstein menyasszonya aaaaa
Giorgio Moroder aaaaa

 

Fórum - Országúti diszkó (1989) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
37. Lifeisamovie (2024-03-22 22:34.29)  
http://www.youtube.com/watch?v=fgcHOC1j7kM
The Jeff Healey Band - When The Night Comes Falling From The Sky (1989)


36. Akkor is zoli (2023-08-31 13:16.27) aaaaa
Nagyszerű film... még mindig! Sőt!

⭐⭐⭐⭐⭐



35. Kukoricaember (2022-12-04 09:52.18)   - (válasz Vmiso 34. hozzászólására)
Mutatják Kelly melleit a filmben?


34. Vmiso (2022-12-04 06:13.37)  
Jó kis film, mégha nekem kicsit fura választás is Swayze erre a kidobó szerepre. Kicsit zavart hogy annyira kisfiúsan bájos akar lenni, közben meg mindenkinél keményebb.
De ez csak egy kis szőrszálhasogatás volt tőlem, mert nagyon jó volt újranézni ezt a filmet.
Kelly Lynch csodás nő, kb a legszebb színésznő aki mpst így eszembe jut.
Elliott szokásosan cool, jók a zenék, szóval remek film.


33. Lifeisamovie (2021-02-02 20:41.59)  
http://www.youtube.com/watch?v=HsTBWm7eFJQ
Patrick Swayze - Cliff's Edge


32. Egyszerűsrác80 (2021-01-31 18:20.58) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 31. hozzászólására)
Tök jó képek:))


31. Lifeisamovie (2021-01-31 18:20.11)  
[link]
[link]
[link]


30. Mclane 2 (2019-09-09 22:21.41)  
Én nem rég szereztem meg a filmet online egy 3 szinkronos anyaggal amin mind a 3 hangsáv fel van téve, de még csak az elsőt a klasszikust néztem meg a másik 2 még eddig ki esett a látóteremből, de most lehet hogy azokra is szánok időt a teljesség miatt. Minden esetre nekem tetszett a film jó is volt vitte is a dolgát úgymond amit felvállalt, és végig lekötött szerencsére úgy hogy attól függetlenül hogy 30 éves darab még mindig, jó és simán nézhető és vállalható darab nekem is egyértelműen.


29. Az utolso szamuráj (2019-09-09 21:38.41) aaaaa - (válasz somliv 28. hozzászólására)
ha jól emlékszem,3O évig nyomta...az minden,de nem kurta


28. somliv (2019-09-09 21:20.29) aaaaa
I want you to be nice... Until it's time... to not be nice!

Félelmetesen jó film.
Swayze egyik legfeelingesebb mozija, amit valaha leforgathatott rövid, de velős életpályája alatt. Visszafogottsága, fegyelme, keménysége, panaszmentessége, tökössége, vagánysága, aranyszíve, jósága, önzetlensége, önkontrolja mindezek a jellemzők korszakának férfi ideálját teszi fel a térképre nekünk. Az életről szóló filozófiai tanításai, saját filozófiájának bemutatása, mert Ő amúgy egyébként tanárember. Filmbéli munkájának ismeretéről szóló gondolatai, ami a vendéglátás.. Saját akkori stílusáról, ami különbséget tesz másoktól.
A stílus maga az ember!
1989-ben vetítették le a nagyközönségnek, amely olyan kőbe vésett szabályokat prezentál, melyek napjainkban közkedvelten úgyszintén előfordulnak.. Nem dolgoztam sosem vendéglátásban, de láttam pultos csajokat, akik hihetetlenül jól végezték munkájukat, elnézést kérek, nem akik, hanem volt/van olyan pultos csajszi, aki lélegzetelállítóan csinálta azt, amiben a legjobb, szinte tökéletesen, vagyis bocsi, kiejtem ezt a szót: Tökéletesen! Tökéletesen adta elő magát, szívta be egész munkájának gyümölcsét, tökéletesen bánt-kezelte az embereket, mert ez bizony arról is szól.. Tökéletesen odavalónak bizonyult. Csupa-csupa nagybetűkkel írva ÉLT munkájában! És ha ez teszi őt boldoggá ? Lehet rajta pálcát törni ? Ugyan már, nem hiszem. Ő neki ez az Élete, ez pont így szép és jó! Visszakanyarodva ide, Swayze itt nagyvonalú, mert mindenkit egyformán kezel ebben a világban, nem tesz nemi, faji, hovatartozási, társadalmi különbséget a beosztottak között, egyensúlyi elvre törekszik.. Ő a főnök mindenben, de ezt az alattvalói előtt nem annyira firtatja, vagy inkább úgy szólva nem él ezzel vissza, pont ezért annyira kedvelhető a karaktere. 2019-ben azért nem így működnek a dolgok, mert a boss és a beosztottak között állandóan nagyobb és nagyobb alá-fölérendeltségi szakadék van, de mondom én csak kívülről láttam ezeket, csak kintről érzékeltem emberi szememmel, felfogó képességeimmel… Belülről ezt megélni a mindennapok viharaiban azért megint más tészta.
Patrick, mint James Dalton szerepében, egy csillogó, nagy diszkóban dolgozik, mielőtt megkapná a kis lebúj helyrepofozását. Előtte a villogó dizsiben forognak az üzleti piszkok a háttérben, és rossz fiúk megjelenése csak hozzák csőstül a bonyodalmakat: Ott provokálják főszereplőnket, szúrják bele a bökőt, majd rápillant a srácocskára, finoman konstatálja magában mosolyogva kontroll alatt tartva ezzel önmagát: nyugodtan pattogjál, de ez nekem csak munka, nem személyes ügy- huu apám az a menőség, amit áraszt magából.. Érzelemmentes, magányos hős szószátyársága nélkül varrja össze vérző, tátongó sebeit, ezzel egyidejűleg beszélget a porfészek tulajával, mint Conan a barbár módjára- hallgasd csak meg szövegének vagányságát, mert pusztítóan nagy.. Ez a sziklakeménységű karakter csodák csodájára a mozi közepén felenged, meglágyul egy lány miatt, nem egy akármilyen miatt.. hanem egy olyan lány jóvoltából, aki széjjeltépi szívét, de erről még később írok pár mondatot…
Az országút melletti „két kettes” nevezetű szórakozóhelyen Dalton a placcmester, mélyfekete öltözékben áll ki a személyzet elé (dominancia jele a fekete szín), és mit tanít ezeknek a vendéglátósoknak, kidobóknak ? Légy kedves, legyetek kedvesek a betérő vendégekkel, legyetek mindig kedvesek. Ha szemétnek, aljasnak neveznek titeket, akkor is legyetek kedvesek, és válogassátok meg szavaitokat- ezek a történések ma is így mennek a vendéglátó pontokban.. Nyilván, van egy határ, ahol, amikor eljön a cselekvés ideje… és akkor nincs kegyelem. Sam Elliott jóbarátja, mentora, mestere, támasza, valamilyen szinten az apja Daltonnak, akitől magába itta tudásának legjavát.. Kelly Lynch az Ész, Patrick pedig a Szív, szíve visszahúzza a férfit a nőhöz: „Nem megyek el, nem hagylak téged itten”- ez összeütközik köztük sokszor, ez okozza a konfliktust, két nézet szembesül egymással.. két látásmód.. két értékrend.. két külön természet.. plusz a kisváros nagyfőnöke, uralma.. A nagyfőnöké az egész vidéki város, boltok, kocsmák, stb.. Dalton összeugrik vele, persze a fájnölben összemérik magukat, hogy ki a jobb…
Oltári old ez a szűkre szabott két óra, viszont nekem még mindig tetszik, zenéje, impulzivitása, kőkeménysége, stílusossága, életérzése, belevalósága, mondanivalója okánál fogva.
Köszi neked ezt az élményt Patrick Swayze!


27. Lükesrác (2019-05-13 08:01.30) aaaaa
Jeff Healey zenéje a legjobb benne, amúgy szerintem feledhető. Patrick Swayze nagyon kemény, és a játékidő felében félpucéran rajoskodik, a többiek meg statisztálnak mellette. Egyszeri nézésre teljesen jó, de semmi különös.


26. somliv (2018-02-12 21:50.32) aaaaa
Fantasztikus film! A mai mozik a nyomába sem érnek.Patrick Swayze ezekben az időkben volt igazán a csúcson, méltó dicsfényében tündökölt-csillogott. Színészi játéka fenomenális, talán itt a legjobb,pedig ebben az időszakban nagy filmeket forgatott mint pl: Dirty Dancing, Ghost... Kelly Lynch Gyönyörű nő, magas, karcsú, hosszú combú, irtó nőies, rengeteg férfi ideálját testesíthette meg ebben a korszakban. Karaktert is pazarul hozta, pont amennyit kellett, és bizony nagyon is működött a kémia közte és Swayze között,kaptunk is egy kis pikánsabb jelenetet tőlük.Összeillettek! A filmről annyit hogy, visszahozza a 80-as évek hangulatát, varázst,öltözködést,zenét.Diszkók, sztriptízbárok árnyoldalát,világát illően mutatja be, ahol tele volt bombasztikus meztelen nőkkel, piával,drogokkal, keménységgel,dübörgő zenével,véres verekedésekkel, amiket élethűen ábrázol és hoz ez az alkotás. Swayze zseniálisan alakítja a visszafogott kidobót, aki mélyen belül nagyon is vagány és olyan önkontrollal, fegyelemmel rendelkezik mint senki,ő testesíti meg a Férfi ideálját! Aztán amikor megjelenik a lány az életébe, kialakul a kölcsönös szimpátia aztán a kötödés,akkor komoly érzelmek törnek nála a felszínre, amik el is szabadulnak benne... Végére kapunk drámai részekből is szépen! Brilliáns mű, olyan amin még ennyi év távlatából sem fogott az idő vasfoga!


25. Langelus (2016-08-22 20:51.25) aaaaa
Amikor még büntetlenül lehetett pajzánkodást mutogatni filmekben.


24. Kondi76 (2015-01-14 14:02.13) aaaaa
A „Két Kettes”.
Bár csak a filmből ismerem, és mégis, mintha valahogy a hely olyan emberközelinek tűnne. Lehet, hogy mert a nyolcvanas évek gyermeke vagyok, vagy, mert egész jó ez a film (a rengeteg „limonádé” kritika ellenére), és ez ebből ered. Akárhogy is, mégiscsak magával ragadott. Na, nem most, már anno is. Pedig nem mostanában volt, amikor ez a film készült, és először szinte gyerekfejjel láttam.
Nyilván lehet mondani, hogy „kliséket” vonultat fel a film, talán igaz is részben, de valahogy akkor is jól csinálják benne. Hamisítatlan 80-as évek, 90-es évek eleji amerikai hangulat, igaz nem teljesen road movie (de hajaz rá), azonban mindenképpen szinte egy klasszikussá küzdötte fel magát a film/Swayze (ha nem is a kategória hardcore-jába).
Nem mondom, hogy a mai tizenéveseket, azok fantáziáját túlságosan megmozgathatja ez a film, sőt szerintem Swayze buggyos derékcsípésű nadrágjaitól (stb, stb.) esetleg frászt is kapnak, de hát akkor ez volt! Ettől és ezektől ilyen ez a film, és a hangulat. Nem a hibáit kell nézni (amik egy része most már a korából ered), bár van az is, úgy érzem a történet elviszi a hátán a filmet rendesen.
A sztori szerintem jó, a film pörgős, nem igazán vannak unalmas részei, a szereplők is jók, Swayze-nek pedig talán az egyik legjobb filmje/alakítása. Van benne izgalom, szerelem, bunyó, dráma, igaztalanság és az igazság győzedelmessége (természetesen a végén - happy end), és hát Swayze végig kemény, de tulajdonképpen jól áll neki.
Összességében még mai napig jó szórakozásnak tartom, ha egy kis nosztalgiára vágyom, és „olyanom van”, hogy visszapillantsak a 90-es feeling-jébe. Teljesen kikapcsol, hiszen azok az idők, hihetetlenül mások voltak, és egy-egy ilyen film, mint ez, abszolút képes ezt visszahozni, ha csupán egy röpke másfél óra is.


23. Michuu (2014-05-16 18:05.18) aaaaa
Egy klasszikus film,egyszer-kétszer meg lehet nézni.Nekem Sam Elliott volt a legszimpatikusabb a filmben.


22. Egyszerűsrác80 (2012-05-13 01:44.32) aaaaa - (válasz Linaoga 21. hozzászólására)
Úgy gondolkozok sokszor,mint egy tizenéves,amúgy 33 vagyok lassan.De már nem óhajtok nicket váltani:)
Azt meg nem tudom,a mai fiataloknak mennyire begyere egy ilyen film.Én bírom,mert jópofa,normális a tempója,és jó a hangulata.Meg Swayzet is kedvelem általában:)


21. Linaoga (2012-05-05 16:04.19) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 19. hozzászólására)
csak a neved miatt bátorkodom irni: a mai srácoknak,Swayze minden filmjében benne van ami tanulható,MIT IS VÁRNAK A NŐK egy férfitől.


20. Linaoga (2012-05-05 15:54.55) aaaaa
tény:annak idején amikor bemutatták,nekünk magyaroknak oltári film volt.Nekem ma is az!Minden színész a helyén volt! Én ma is szívesen nézem,egy fárasztó nap után.Feltölt, kikapcsol.Köszönöm,és emlékezem


19. Egyszerűsrác80 (2012-04-29 00:40.39) aaaaa
Remek hangulatú mozi.a színészek nem rosszak,Swayzet asszem ebben a filmben láttam először.Piszok jó a film hangulata,a zenéje egyenesen atom.Van bunyó,akció,Patrick összejön egy nővel,akad pár jobb benyögés.Nem volna nagy szám,de szórakozni pont jó.
Csípem:)


18. Starsineye (2011-12-13 14:01.06) aaaaa
Hát, elnyomva egy nagy ásítást, ez a film sem lesz a kedvencem. De legalább megnéztem, már ideje volt.


17. Geah (2011-06-27 09:52.47) aaaaa
Patrick Swayze egyik legjobb filmje!


16. Mr Htvds (2011-06-12 16:27.49) aaaaa
Ez az a film, mely talán csak 3 csillagot érdemelne, de kivételesen inkább fölfelé húzom.
Talán a hangulata és a zene miatt is több, mint más ilyen jellegű film. Valóban, ahogy utaltak rá korábban, tényleg minden jó tulajdonsággal rendelkezik a főhős, amivel egy férfi rendelkezhet, valószínűleg én sem bánnám, ha jobban hasonlítanék képzettség és jellem tekintetében rá (meg hát elég csinos és rendes nőt sikerült meghódítania kb erőlködés nélkül:)). Bár nekem a kidobó színész meggyőzőbb volt és a karakteri is jobban bejött, talán mert benne van hiba is.

Ami lefelé húzhatja a filmet, az az, hogy kb jönnek a rosszfiúk, megvédjük a szórakozóhelyet és a rendes tulajt, aztán ezt még eljátsszuk 3x, közben kis romantika, s később
SPOILER INDUL
jön a főgonosz jobbkeze, aztán visszavág a főgonosz, majd ennek következtében a főhős bosszúszomja, majd a leszámolás, egy kis tanulsággal és viszonylagos happy enddel
SPOILER VÉGE,
tehát a cselekmény változatosnak, de legfőképpen újszerűnek éppen nem mondható.
:)


15. Városi vadász (2010-11-05 22:45.28) aaaaa
Ezt a remek filmet is újraszinkronizálták, ami IGEN jelentősen csökkent a színvonalát. Szerencse, hogy nekem megvan az eredeti szinkron.
A rohadt újraszinkronizálós anyjukat.


14. Gelso (2010-11-04 00:04.35) aaaaa
jó filmemlék gimis korom mozizó időszakából...


13. Haeley (2009-03-25 14:59.51) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 1. hozzászólására)
Kedves Szamuráj!

Értékelem a hozzászólásodat,már csak azért is mert a mai fiatalok nem zenét hallgatnak, (ne mondjam hogy mit)egyébként még csak 28 éves vagyok.
Szeretem a jó színészeket és az igazán jó zenészeket.Sajnálom Jeff Haeley-t szegényebb lett a világ azzal hogy ő meghalt,épp ma egy éve.


12. Jerryco (2008-12-10 02:26.13) aaaaa - (válasz Leeandra 3. hozzászólására)
Kedves, Patrick csak azokban a filmekben volt a főszereplő, amikben a nevével akarták eladni a produkciót.
Túl sok nagy filmje ezért nem is volt.
Nekem ezek jutnak eszembe: Dirty Dancing, Holtpont, Ghost, Roadhouse, Az örömváros.
Ezen kívül volt egy rakat filmje, amiben már nem feltétlenül főszereplő, vagy a film olyan, hogy nem túl fontos...
Hogy nem szereted a színészt, azt látni.
Én Maggie Gyllenhaal-lal vagyok így... :)


11. StormshadoW (2008-12-10 01:53.21) aaaaa - (válasz Saddhu 9. hozzászólására)
hát igen,végülis igy is fel lehet fogni,ezzel sem tudnék vitatkozni,van benne valami.Csak amikor még előszőr láttam annyira tetszett,mert nem tudtam akkor még hogy mia a jó :-)


10. StormshadoW (2008-12-10 01:51.35) aaaaa
swayze szerintem legjobb filmje. Régen láttam,de nagyon feelinges.a végén amikor bunyózik azzal az ipsével egész jól tolja ez aswayze.Azért nem minden részre emlékszem már, mit is irjak róla,annyi hogy maga a film biztosan jobb mint ez a hozzászolásom ,basszameg :-Y



9. Saddhu (2008-09-16 11:08.52) aaaaa
Ebben az alkotásban mindenki kemény mint az aszfalt,és kétszer olyan durva!És senki sem vergődik!:)Swayze a csövinger cimbijével pedig mindenkit "hitelesen" legépel,ahogy az egy ilyen fos helyen elvárás.Hála Istennek nem hagyott bennem mély nyomokat ez a sablon ellenszenves marhaság.


8. Tukker (2008-04-04 23:58.29) aaaaa
Ohh...gyermekként csak irultam pirultam a szaftosabb részeknél..de megnéztem mert Ímádtam ezt a filmet..és talán még ma is...!!:)


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2024-03-22 22:3437 hsz
KérdésekOereg Gorm, 2016-09-11 16:343 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk