Bélfal regeneráló és Béltisztító por egyben
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A Nagy Ő nyomában
- Izaura TV, 11:00
Piedone Afrikában
- Film Mánia, 11:10
Z, a hangya
- HBO, 11:45
A Flintstone család
- RTL Három, 12:00
Mindörökké Batman
- AMC, 12:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
Semmelweis (2023) - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Örömködő topik - közkívánatra!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Papyrus aaaaa
Andrew Biernat aaaaa

 

Fórum - Vérző olaj - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7
208. Find (2020-05-17 21:24.28)  
Most jött szembe velem ez a film.
Örülök, hogy 13 évvel ezelőtt is csináltak jó filmet.
Spoileres vélemény következik.
Érdekes volt szakmai szemmel nézni a kőolaj kutatást. Azt kell mondjam, megállta a helyét e tekintetben is a film. A sokkal lényegesebb részek, mint pl. a forgatókönyv is igen jó lett. Én nem unatkoztam a lassú részeken, engem sikerült "vinnie" a filmnek a maga tempójában: ami néha westernes hallgatások, kitartott képekben nyilvánult meg, amit néha misztikus thrillerbe illő epizódok váltottak fel. Számomra elgondolkodtató volt a főszereplő sorsa, aki nagy tehetséggel nyúlt az olajhoz. Látszólag nem esett nehezére felépíteni a birodalmát. Azonban ahogy gyarapodott a vagyon, úgy vált céltalanná az élete. Folyamatos harc éltette (a lelkésszel, a vállalatokkal és a természettel), ám a békeidők, a nyugalom elviselhetetlen állapot volt számára. A végjátékban is egy harcot vív meg. Egyfelől zseniális, másfelől szánalmas.
A másik érdekes szál a lelkészé. Félelmetesen valósághű alakítás Paul Danotól és a legrosszabb hogy ilyenek gyülekezetek manapság is előfordulnak.
Az olajnak hatalmas szerepe van az emberiség fejlődésében. Az olajkutatás hőskora nem szelidítette meg a a vadnyugatot. Érdekes, hogy a filmben is két rossz szellemiség csapott össze az olaj felett. Bizony, kevés becsületes emberről hallottam az olajbizniszből (de azért van néhány). Most, a századunk olajválsága után lehet, hogy megváltozik az olajhoz való viszonyulás és kevesebb vér fog folyni miatta?


207. Nyolcadik utas (2019-05-23 16:19.39) aaaaa
A Vérző olaj a vérző lelkek kálváriája után a végére lett igazán vérző dráma.
Upton Sinclair Olaj című regénye azért nem kicsivel, másról szól.
Az, hogy Daniel Day-Lewis egy zseni, tudtuk. És ha valami emlékezetes ebben a filmben, akkor az Ő.
"Ültem" ezen a DVD-n itthon egy jó ideje, mire sorra került és bár nem bántam meg a megtekintését, kicsit untam és azon kaptam magam, hogy elkezdtem mással is foglalkozni a film közben, ami nem nagyon szokásom, de végül is kritika az alkotásról.
Lassu film, néhány kimondottan erős jelenettel és némi unalommal.
Azt hiszem, remek színdarabot lehetne belőle írni.



206. Anitabagwell (2017-03-14 17:11.47) aaaaa - (válasz Entersp 205. hozzászólására)
:D

Igen amugy, valoban bivalyeros volt az a mezony. Maximalisan Javier Bardem-nek drukkoltam es teljesen jogosan nyert es ezen Paul Dano sem valtoztatott volna. Viszont en Tom Wilkinson helyett ot tettem volna inkabb a jeloltek koze. Szerintem abban az evben nem voltak jobb mellekszereplok Javier-nel, Paul-nal es Casey-nel.


205. Entersp (2017-03-13 19:23.10) aaaaa - (válasz Anitabagwell 204. hozzászólására)
Noha erős volt a mezőny (ugye J. Bardem nyert, ott volt P.S. Hoffman és C. Affleck), tényleg illett volna bepréselni a jelöltek közé. Még ötletem sincs, azt hiszem meg kell várnunk Bede Pistát vagy Pusztítót vagy Jéghercegnőt a válasszal.


204. Anitabagwell (2017-03-13 10:36.58) aaaaa
Orok idokre a filmtortenelem nagy rejtelye marad, hogy ezert a filmert Paul Dano, hogy nem kapott meg csak Oscar jelolest sem?! Orulten nagyot jatszott, pedig nem konnyu kitunni az atlagbol egy akkora szineszorias mellett, mint Daniel Day Lewis.


203. SzaboKri81 (2017-03-13 09:59.14) aaaaa
Nagyon jó film! Daniel Day-Lewis a földkerekség egyik legnagyobb színésze. Legalább is kevesen érnek fel Hozzá, az egyszer szent. Viszont a filmre sajnos én sem tudok 5 csillagot adni. Sok benne az üresjárat, és ezt én sem tudom elfelejteni. Az első 10 percben, ha jól számoltam 2 mondat hangzott el. Valamint a film többi részében is van benne bőven. Ennek ellenére a történet nagyon jó és a film látványvilága is pazar. Bár nem éltem abban a korban de valahogy annyira magával ragadó, hogy el tudom képzelni tényleg ilyen volt akkor az élet. Ami még zavart a sok üresjárat mellett, az a film lezárása. Nem akarom elspoilerezni ezért nem írom le de nekem nem tetszett a lezárás. Ezek egy kicsit zavartak és emiatt "csak" 4 csillag. De ettől függetlenül ajánlom mindenkinek, mert jó film!


202. Cantri (2017-02-06 23:51.46) aaaaa
A Vérző olaj nem egy könnyen emészthető darab, melynek igazi megértéséhez és átéléshez a játékidő pergése során főhősünkhöz hasonlóan magunknak is le kell fúrnunk bizonyos mélységekbe.

Paul Thomas Anderson fojtogató atmoszférával mesél bűnökről, legfőbb a hatalom iránti éhségről, mely csillapításának számtalan útja lehetséges, de igen kevés nélkülözi a vágyakozók hiszékenységének kihasználását. Az olajmunkás Daniel Plainview az anyagi javak vonzásával igyekszik maga alá gyűrni másokat, míg az álpróféta Eli Sunday az Istenbe vetett hit megzabolásával törekszik az emberek fölé emelkedni. A brutálisan erős bűnábrázolás mellett főhősünk belső romlástörténete is hasonlóan markánsra sikeredett, mely igen szépen párhuzamba állítható az egyre terebélyesedő vagyonával. Plainview személyes tragédiája, hogy képtelen meglátni a jót másokban, kit szavakkal, kit kétkezi tettekkel pusztít maga körül, így minél több koromfekete olaj tapad kezeihez, annál gyorsabban építi ki a magányból alapozott saját kis szigetét. Mindezt DD-Lewis elemi erővel jeleníti meg a képernyőn. Ő az a színész, akinek nem kell sok „big moment” egy lenyűgöző alakításhoz, sokszor némaságában mond a legtöbbet, egy-egy sötét pillantásában mások pályafutásnyi érdeme húzódik meg.

A Vérző olaj egy igazi bűnös élvezet, mely kétségtelen nem rendelkezik túl feszes tempóval, de kifejezett lassúsága szükséges, hogy a nézőnek legyen elég ideje elmerülni a hatalom és megtévesztés fullasztó légkörében. Elképesztő alkotás, két ragyogó színész tolmácsolásában, egészen kivételes művészeti tudatossággal megalkotva. Rendező úr, több ilyet!!


201. Michuu (2015-10-29 21:41.22) aaaaa
Sokat gondolkoztam az osztályzaton.
Mert itt-ott kicsit unalmas, de Daniel Day-Lewis nagyszerű alakítása, és a remek zene ellensúlyozza ezt.
A befejező jelenet pedig zseniális.


200. SoadRoli (2014-12-30 00:45.34) aaaaa
szerintem meg Phoenix jobb nála, meg úgy mindenkinél.


199. Az utolso szamuráj (2014-12-29 17:34.42) aaaaa
ezt már többször dumáltuk,így van,minden nagy színésznek-niro,pacino,nicholson..hm,talán hoffmannak nincs-vannak sajátos,jellegzetes mozdulatai,arcmimikái,day lewis-nak nyente,egyszerűen belebújik valakinek a bőrébe,baromi nagy színész-mégsincs így a köztudatba(erre mondjuk szerintem tojik rá:))


198. Robcsi1721 (2014-12-29 17:31.09) aaaaa
Megint megnéztem a filmet...ÉS MEGINT CSAK NEM TUDOK MÁST MONDANI HOGY DANIEL DAY LEWIS A VALAHA VOLT LEGNAGYOBB SZÍNÉSZ....elismerem ha valakinek hosszúnak tűnik ( bár én egy ültő helyemben néztem ) ja...és csak is eredeti hangal.....nem győzöm hangsúlyozni hogy D.D.L. t ....azért nem lehet hasonlítani senkihez,mert az a mimika,hang,mozgás....meg minden amit ez a félisten előad azt nem tudja senki sem....egyedül talán Robert De Níro közelítette meg az ébredésekben. De tényleg ....nézzétek meg Hopkinst, Pacinót....stb.....pedig imádom őket,de valahogy bármennyire is frenetikusan játszanak,valahogy mindig fellelhető bennük valami jellegzetes,....minden filmüknél...D.D.L. nél nincs ilyen....olyan mintha a film előtt lesavazta volna magáról az eredeti személyiségét és szó szerint belebújik az épp aktuális bőrben....HÁTBORZONGATÓ....a legapróbb szemrezdülése, vagy mikor csak ül ...néz maga elé és tátog mint a ponty.....és végig az egész filmben...á....tényleg ...én ....tiszteletbe tartom mindenki véleményét....de ennél a palinál nincs nagyobb.
PONT !!!!


197. Capunral (2014-11-11 08:57.58) aaaaa
Kiváló film. Zseniális karakterábrázolás, remek történet, csodás jellemfejlődés. Szinte elröppent a film, pedig lassan csordogált csak, de minden pillanatát élveztem és sajnáltam mikor véget ért.. Érdekes kérdőjelek bukkannak fel végig.. Vajon tényleg képtelenek vagyunk a teljes boldogságra? Vajon tényleg mindenki rossz? Vajon minden hatalom csak kizsigerel és elvesz?..

Daniel Day-Lewis hihetetlen alakítása teszi nézhetővé a művet, ehhez kell a kimagasló színészet, képzeljük el mi lett volna ha pl. Csányi Sándor vagy Sylvester Stallone alakítja a főszereplőt..


196. Vescod (2014-05-30 17:37.10)  
Nagyon jó film.Drámailag es történetileg csillagos ötös DE, annyira lassú es nem tartja fenn a figyelmet hogy én volt hogy elaludtam rajta mert hiába a remek alapötlet egyszerűen rengeteg olyan üresszakasz van amikor zene megy kb 3 percen keresztül és semmi említésre méltó nem történik.És a párbeszédek is szörnyen lassúak,azt nem mondom hogy vontattotak mert minden mondatnak van jeletősége de egyszerűen olyan borzasztó lassan csordogál a történet hogy nekem ez levon az élvezeti faktorból rengeteget.Ezek miatt 3 pont.


195. Count Infernó (2013-11-30 15:07.03)  
Nos, mi is ez a film? Lehet történelmi dráma, családi dráma, kapitalista korrajz, erkölcsi tanmese, fiktív életrajzi film, művészfilm. Ki mit lát meg benne. A klasszikus westernkor végén játszódik, mikor Amerika az iparosodás útjára lép. De ez csak a történelmi keret, itt az embereken van a hangsúly és azok konfliktusain. A pap harca az iparmágnással, az apa harca a fiával, egy ember akaratának harca az egész világéval, egy ember harca önmagával, jó harca a rosszal, de inkább a rossz harca a másként rosszal. Mindezt olyan színészi alakításokkal, pompás szinkronnal és ötcsillagos zenével, hogy sokszor lúdbőrzik az ember a gyönyörűségtől. Vagy a borzalomtól? Döntse el az, aki sort kerít rá, és megtekinti ;)


194. Mickemoto (2013-10-09 18:12.48) aaaaa
Véleményem szerint ez Daniel Day-Lewis legnagyszerűbb alakítása ebbena kitűnő filmben.Nekem egyedül a zenei aláfestések voltak néha idegesítőek a filmben.


193. Mozsika (2013-08-20 21:45.46) aaaaa - (válasz AlekSeJ 192. hozzászólására)
és klisék...


192. AlekSeJ (2013-08-19 20:25.37) aaaaa - (válasz Balazska01 189. hozzászólására)
ízlések és pofonok...


191. Balazska01 (2013-08-17 11:15.49) aaaaa
jaja ez sajnos így igaz...


190. Mozsika (2013-08-16 21:20.39) aaaaa - (válasz Balazska01 189. hozzászólására)
nézd meg itt a 250-es listát. Sherlock, Dexter, Szép kis hazugságok, Elrabolva, stb. nem kell folytatni


189. Balazska01 (2013-08-16 11:26.46) aaaaa
úristen erre a filmkatalógusra nem lehet sokat adni, itt nem üti meg a 4es szintet se imdb-n meg elég komoly 8.1 értékelést kapott, meg egy csomó jelölést is kapott, szerintem baszott jó film, nem értem miért van így lehúzva, bezzeg a vámpíros faszság az alkonyat az meg tisztára jól van értékelve azt egy kalap fos...


188. AlekSeJ (2013-08-10 19:22.53) aaaaa
Nem tudom kinek mi volt ennyire átütő ebben a moziban, de én halálra untam magam. Nem csak nehezen indul be az egész, de iszonyat hosszú, a rakás üresjáratban esetleg valami mást is mutathattak, vagy kivághatták volna. A zenéről nem szólnék, a felgyulladó olajkutas résznél már annyira idegesítő, ritmustalan kalamolás borzolta az idegeimet, hogy muszáj voltam lehalkítani az egészet, szinte sírtam vissza az első fél óra csöndes monotonitását. Nem vitatom, hogy a színészek jók voltak, de hogy alig szimpatizáltam valakivel, az is biztos. Inkább azt mondanám, hogy jelenetenként változott a hozzáállásom a karakterekhez. Az, hogy milyen kizsigerelő társadalomban élünk, ahol a gazdag lekicsinylően kisajátítja a szegényt nem épp ez a film adta a tudtomra, mármint a tényt, tudtam ezt eddig is, de mindig fura látni, hogy tényleg mennyire befolyásolhatóak, ültek nagy csoportban és hallgatták a felvirágoztatásról szóló monológokat, és nekik ez elég volt, ez történik ma is, csak sok esetben már leküzdhetetlenül burkoltan.
Számomra a mozi unalmas volt, nem titok, hogy a magam szórakoztatására ülök neki 1-2 darabnak, és nem valamilyen dráma villanyoz, vagy spanol fel. Untam, elég volt egyszer is végig néznem, részemről két csillag.


187. Evile-Elvis- (2013-02-26 08:17.13)   - (válasz Törölt felhasználó 185. hozzászólására)
A GoodFellas-t szereted a Casinot meg nem, na ez is egy speciális szitu:)


186. Trashfan (2013-02-25 23:12.36) aaaaa - (válasz Mozsika 164. hozzászólására)
Jajj. Az a te szűklátókörűséged, hogy máshoz nem tudod kötni. Nem mellesleg Hopkins már akkor is zseniális SZÍNÉSZ volt, mikor filmekben még alig játszott.
Amúgy ez nem hit kérdése, hanem tény kérdés. Lehet nem kedvelni, lehet nem szeretni.


185. Törölt felhasználó (2013-02-25 19:08.47) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 182. hozzászólására)
tisztában vagyok vele, de én egyszerűen nem élveztem, pedig háromszor is megnéztem(a bátyám nem tud beletörődni, hogy nem jön be, úgyhogy megnézette velem még kétszer az évek folyamán:)). de nem hiszem, hogy szégyellnem kellene amiért nem jött át, ez van és kész. számomra sokkal jobb film abban a műfajban a goodfellas.


184. Menrot (2013-02-25 18:46.32) aaaaa - (válasz Saint alexis 183. hozzászólására)
Most és mindörökké:)


183. Saint alexis (2013-02-25 18:45.12)   - (válasz Menrot 181. hozzászólására)
mi az, hogy most?:D


182. Evile-Elvis- (2013-02-25 18:42.30)   - (válasz Törölt felhasználó 174. hozzászólására)
Pedig a Casino nagyon elit film Lesthat. Helyedben nem dicsekednék, hogy nem tetszik:)


181. Menrot (2013-02-25 18:41.07) aaaaa - (válasz Saint alexis 179. hozzászólására)
Elfogadom(most)



180. Menrot (2013-02-25 18:38.48) aaaaa - (válasz Mozsika 164. hozzászólására)
Te tényleg atomnyi agyú vagy.Anthony Hopkins brilliánsan alakította Nixont,Picasso-t,Hitchcock-ot,kiváló volt,mint öreg motoros(A leggyorsabb Indian),,Kellog professzort,mélábús komornyikot,A per remake-jében a papot,John Quincy Adams ex-elnök(Amistad),A vadon foglyaiban is pazar volt,Ha eljön Joe Black-ben is,A Bunker tv-filmben Hitlert,stb,stb


179. Saint alexis (2013-02-25 18:24.51)   - (válasz Menrot 176. hozzászólására)
151, 160 hsz

iszonyúan untam, élettelen története volt, számomra kínszenvedés volt minden perce - sajnos


1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó fórumok

VéleményekFind, 2020-05-17 21:24208 hsz
KérdésekG-ergo, 2009-07-31 14:252 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk