Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Csúcsformában 2.
- RTL, 01:30
A fegyvertelen katona
- Film+, 01:30
A fekete tulipán
- Cool TV, 01:55
Vad vágyak
- Film Café, 02:20
Alvilági játékok
- Film Mánia, 02:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Eddie, a sas aaaaa
Austin Butler aaaaa

 

Fórum - Az igazak - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

17. Lifeisamovie (2021-04-11 23:07.51) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=AzV-5zeZlhs
Mitch Murder - Ravaged Skies


16. Lifeisamovie (2020-12-18 23:27.45) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=tCblQ_fnPpc
Bill Conti - Breaking the sound barrier

Oviwaw, rá ne merj kattintani, mert három fejed nő...



15. Lifeisamovie (2020-12-18 23:26.30) aaaaa - (válasz Oliwaw 14. hozzászólására)
Nagyon ciki vagy.


14. Oliwaw (2019-09-27 22:27.15)   - (válasz Lifeisamovie 13. hozzászólására)
Mi a francért van itt egy cím ?
Miért kéne rákattintani ?
(egyeseknek fogalmuk sincs a reklámról (jutányos árért troll mentesítést vállalok (na ez egy reklám)))


13. Lifeisamovie (2019-09-27 22:20.29) aaaaa
[link]


12. Kokesininja (2019-05-04 01:14.22) aaaaa
Kiválló szereposztás, borzalmas megvalósítás...


11. Mclane 2 (2018-09-23 10:39.48)   - (válasz Dreadnought 9. hozzászólására)
Én eljutottam a regényig épp a héten PDF formátummal olvastam el napok alatt nagyon tetszett és jó könyv volt, mindenképpen érdemes rá időt száni de a film is nagyon jó lett ma láttam reggel az eredeti hosszát, a 3 óra 12 perc hosszúságú kópiát mert hogy online kering fent még egy kópia 2 óra 33 perces hosszal ami simán mondva vágott anyag, és nálunk ezt vették fel szinkronra úgy néz ki. Mert hogy a szinkron időzítés terén ahhoz illik rá lett téve a 3 óra 12 perces holmira is de abban olyan jelenetek és darabok vannak, amik kiestek szó szerint a 2 óra 33 perces filmanyagból most néztem meg futólag a két hossz összehasonlítását, olyan részeknél ahol a film átvált angolra az új részek miatt és visszaugrik magyarra, és látni hogy azok a részek amik angolban futnak nincsenek benne a 2 és fél órás változatban. Szóval eléggé érdekes és kicsit fájó is hogy nekünk itthonra a vágott kópia jutott csak , és úgy néztem meg a filmet hogy a vegyes magyar-angol hangsávval és felirattal a 3 óra feletti kópiával, és így belehallgathattam mind a magyar mind az angol hangsávba és nekem mind a 2 jelleggel tetszik nem lett rossz a hazai szinkron sem, pedig néhol olvasom hogy sokak szerint csak ront a filmen de én ezzel nem értek egyet a magam részéről. De mindent egybevéve kellemes kitérő volt ez a történet számomra, jó volt a könyv is nagyon és a film is ugyan úgy hozta eléggé a szintet és ha eljuttok a filmig olyan aki még nem látta, akkor a teljes szinkron miatt a 2 óra 33-as hosszal való kópiát keressétek, de aki a 3 óra 12 perces teljes verziót keresi szinkronnal mert az is kint kering ahhoz keressetek feliratot, mert a korábban említett technikai gondok miatt nem lehet megkerülni.


10. Vmiso (2017-02-17 11:29.27) aaaaa
Grandiózus mozi, pazar szereposztásasal.
Az űrhajózás kezdeteihez kalauzol el minket, bár nagyon hosszú film, egy percig sem unalmas.
A vizsgálatos résznél meg több helyen nagyon jó poénok vannak, a folyosós liftes jeleneten dőltem a nevetéstől:)

Remek film.


9. Dreadnought (2015-08-30 21:57.07) aaaaa
Nos, akinek nem mániája a repülés vagy az űrhajózás az marhára unalmasnak találhatja!
De hát ez kifejezetten férfiaknak(azok közük is a magamfajta őrülteknek) szól a film. Természetesen a KÖNYV sokkal jobb!
No de a lényeg a VALAMI, ami minden szuperpilótában( harci-marcinak hívja Wolfe) megvan, s ami az ún Testvériséget, egy kimondatlan és piramisszerűen fölépülő, (egyébként jellegzetesen amerikai) s valójában csak virtuálisan létező szervezetet megalakítja! Mert ugye, Yeager (és a II.vh meg Korea ászai) és a berepülőpilóták alkották a korai és igen veszedelmes sugárhajtású gépeket megszelidítő [Wolfe-t idézném ismét: "ropogtatják a ládát"] elit klubot. Aztán jött arakétakorszak és tkp. arról szól a történet, hogy a Testvériség Piramisa miképpen helyeződik át a Yaeger(Muroc majd Edwards légitámaszpont) vezette Fijúkról az első űrhajósokra, a Hetekere, az Igazakra.
+ Szerintem a magyar fordítás még jobb is mint az eredeti amerikai mű. AJÁNLOM ELOLVASNI :)


8. Panyolai (2015-02-11 21:12.06) aaaaa
Valahol a film pont arról (is) szól, hogy Yeagher - aki elsőként áttörte a hanghatárt, majd többször is megjavította rekordját, és amúgy is kiváló pilóta volt - nem kaphatta meg a lehetőséget arra, hogy bekerüljön az űrutazók csapatába, pedig az említett dolgok miatt ő érdemelte volna meg a legjobban. Ezt majdnem ki is mondja a vége felé Dennis Quaid karaktere. Nincs igazán miért elmarasztalni a többieket sem, de mégis, a legszimpatikusabb egyértelműen Yeager volt számomra. Sam Shepard remekül játszotta a vagány, belemenős, a határait folyton feszegetni akaró, mellesleg rendkívül profi és láthatóan közkedvelt pilótát.
A filmről meg annyit: csodás a fényképezés, nekem a zene is tetszett, a színészek játéka, a sztori, a korszak bemutatása...majdhogynem hibátlan kiállítású mozi - amit a díjeső is jelez. Akit érdekel a korszak, a téma, annak nagy élményben lesz része.
A mondat pedig az egyik amcsi fejes szájából - "De ugye a mi németjeink (tudósaik) jobbak, mint az ő németjeik (az oroszoké)??" - nos, elég sokatmondó...:))


7. Vbacs (2012-10-29 13:03.39) aaaaa
Ez a film simán lehetne akár zseniális is, 5*-ot érő, de valamit nagyon elszúrtak benne.

A film pozitívumai: Elsősorban a szereplők. Emiatt szinte csak úgy száguldoztak a percek, ez a 2 és fél óra (mert én csak ilyen verzióban tudtam megszerezni, emiatt kicsit bosszús is vagyok, kíváncsi vagyok, milyen részeket vágtak le) nagyon hamar elröppent a sok remek és akkor még szemtelenül fiatal színész társaságában, de tényleg meglepően sok ilyen volt. A többségük akkor még nem kapott nagy szerepet és vannak, akik MÁR nem, ahogy Mozibuzi kolléga is mondta alattam. Élvezet volt őket így látni együtt, sok kedvencem volt ebben a filmben.
A kivitelezés, azaz a technika is korához képest megállta a helyét, ehhez kétség nem fér. Ahhoz képest, hogy nagyon nem volt könnyű dolguk a készítőknek. Ma már elavultnak tűnhetnek a megoldások, de nem zavaróan.
Bill Conti jobban is ráfeküdhetett volna a zenére, bár Oscarra jelölték ezért, de mégsem volt túl sok zene benne, én egy picit raktam volna bele többet.

Jönnek a negatívumok, méghozzá azok, amik nekem abszolút lerontották a filmélményt : Ad 1 : Ezt a filmet alig vették komolyan. A téma nagyon komoly, az oroszok és az amcsik űrversengéseinek korai szakasza, szerintem ez nem poénos, mert ugyan maga a versengés röhejes, de nem hinném, hogy ezek a "kisemberek" is ugyanilyen lazasággal élték át mindazt, amit itt bemutattak. Már eleve ezek a fehérházas jelenetek...öö, ezek most komolyak voltak? Olyan volt, Amerika, mint önmaga paródiája, mint egy gyerekfilm, sokszor olyan érzésem volt. De ezek nem viccesek voltak, inkább nagyon gázak.
A másik meg a történetvezetés. Oké, az rendben van, hogy én egy rövidített verziót néztem, és lehet, hogy pont olyan jeleneteket vágtak ki, amiket hiányoltam, de akkor is.
Sam Shepard-del kezdődik a sztori, egész sokáig láthatjuk őt, főszereplő szaga van. És egy laza mozdulattal ezt elvágják, majd csak a végén tűnik fel még egy hosszabb periódusra. Ennek meg aztán mi értelme volt? Legalább a film közepén foglalkoztak volna vele egy kicsit, de csak egy-egy képkocka jutott neki. Akkor legalább ne kezdődött volna vele, hanem egyből begurulhatott volna a kamera a NASA-ba és kész. Az eleje mintha egy másik film eleje lenne. De nem őt hanyagolták el egyedül, még mást is ide lehetne sorolni.

Ha ezekre jobban figyeltek volna, egy kiváló sztorit kaphattunk volna, de a karaktereken sem ülhettek sokáig, mert elég felszínesek voltak, gyerekes stílus és furcsa történetvezetés. Hát ezekért nagy kár.


6. Mozibuzi (2012-06-26 21:45.21) aaaaa
A film 3 óra. Közben néhány srác kimegy az űrbe. Te meg nézel unott pofával és közben azon gondolkozol: Ezt meg mi a fenének nézem. Technikailag persze jó a film, de engem az dobott fel a legjobban, hogy láttam néhány perc erejéig Jeff Goldblumot és Lance Henriksent. Még nem nagyon mertek nagyobb szerepet rájuk bízni. Mostanság meg már nem mernek.:-)


5. StormshadoW (2011-06-10 23:54.20) aaaaa
Jónak mondható, de egyrész kibírhatatlanul hosszú, másrészt meg nem azt dolgozták bele, amit akartam volna. Jó a szinészfelhozatal, főleg azh ürhajós csapat ami bejövős, a speedrekordermániás ürge elég punnyadt valami, érthetetlen hogy hogy szeretne ez főszereplő lenni. Az a baj a filmmel,hogy a történetet a történelem irja, így eleve semmi meglepő nincs benne, viszont jó látványosra sikerült,viszont drámát keresve nem találok benne, az okádás hosszú játékidő alatt viszont sok a fröcsögés, sok a seggrázás az ünneplődéseken, és sok a kiszámíthatóság. Én vártam volna végére, hogy mutatják amikor szénnéég a két aztronauta, de ez az öröm már nem adtatott meg, úgy már túl jó lett volna a film, meg rétegfilm lett volna, így viszont csak egy happíendes középszer-


4. Tamas.l.farkas (2009-04-22 23:31.37)  
Akiknek tetszett, azért megemlíteném, hogy a könyv, mint általában most is sokkal jobb.

Ja egyik kedvenc poénom: Én írtam a könyvet:)))ha ha ha
Tom Wolfe: The right stuff


3. Mandria (2008-11-08 13:27.53) aaaaa
[link]
Egy kis összefoglaló Yeagerről:)))



2. Mandria (2008-11-08 13:24.08) aaaaa
A film több mint 3 órás, de bevallom még órákig tudtam volna nézni .....a repülés, az űrhajózás, csodálatos dolgok, a Mercury programmról már kevesen tudnak a fiatalok küzül...a lenyűgöző Yaegerről én sem tudtam...szerintem mindenki nézze meg akit egy kicsit is érdekel a repülés...és igazi hősöket akar látni....
szükségünk van példaképekre, szükségünk van elérhetetlennek tűnő célokra....


1. Az utolso szamuráj (2007-10-24 11:06.48) aaaaa
Olvasgatom a dvd hátulsó boritóján:Amerika imádja a hősöket.Nos,ez teljes mértékben igy van,lehet rajta mosolyogni is,ám szives figyelmébe ajánlom mindenkinek a Pókember 2 egy álltalam leesett állal hallgatott és nézett jelenetét,melyben May néni kifejti a hősök mint ilyenek szükséges jelenlétét életünkre.Elgondolkodtató......És talán átfut a bucikon,mi is mennyivel rendelkezünk tulajdonképp,nem állunk egy népnél sem gyengébben felhozatalt tekintve.Az űrkutatás azonban vitathatatlanul 2 néphez kapcsolodik igazán,akik rendszerük versenyfutásaként is tekintettek erre a témára.Mivel az Igazak amerikai film,igy természetessen az amcsi nagyokról mesél,bár emlitést tesznek az oroszokról is.Philip Kaufman remek és hihetetlen látványos mozija 8 ember története igazából,akik életüket tették rá,hogy primitiv kis szerkezeteken kiszökjenek a Föld anyaméhéből,és a csillagok szeliden pislákoló hideg világába repitsék az emberi akaratot,géniuszt és bátorságot.Központi alakja a mozinak Chuck Yeager berepülőpilóta,aki legendás X-1 gépével túlszárnyalta a hangsebességet,ám nem kapott akkor még kellő publicitást.Sam Shepard játéka Oscar esélyes volt,további szerepekben is igazi jó karrakterszinészeket láttunk.Kaufman erényeit növeli,hogy az adott korszakról,gondolkodásáról is beszámol:teszi mindezt szerethető humánummal,gyönyörű képekkel-Caleb D.Oscar jelölése érthető,elképzelhetetlenül látványos a mozi!-és igen szórakoztatóan.Nagyszerű film,gigászi munka: megérdemelt dijeső volt a jutalma.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2021-04-11 23:0717 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk