Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Rabulejtő szerelem
- Filmbox Extra HD, 15:55
Sötét múlt
- Mozi+, 16:25
Egy negyvenes nő és a flört
- Film Café, 16:35
Margot az esküvőn
- Viasat Film, 16:55
Flash - A Villám
- HBO2, 17:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A pokol bajnoka - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Dallas (sorozat) - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Drága gyermek aaaaa
Elizabeth Olsen aaaaa

 

Fórum - Beethoven árnyékában - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

15. Filmánia (2019-03-17 13:13.30) aaaaa
Sajnos nem találtam még jó életrajzi filmet Beethoven életéről...bár nem rossz ez a film sem,azért a Halhatatlan kedves ,Gary Oldman főszereplésével egy fokkal jobb ennél. 5/10



14. Panyolai (2016-07-21 21:22.44) aaaaa
Ed Harris lenyűgöző a címszerepben, olyan átéléssel játsza Beethovent, ami még nála is ritka. És bizony Diane Kruger sem vall szégyent mellette. A kor megidézése a magyar helyszínekkel és magyar filmesek munkájával remekül sikerült. Csak néhol azért toporgás van - de a színészi játék, a hangulat, miliő, néhány figyelemreméltó párbeszéd s legfőképp a koncertjelenet a csodálatos Örömódával mindenért kárpótol. (Az egyik legszebb, legfelemelőbb zene amit valaha hallottam) Egész jó film minden idők egyik legnagyobb zeneszerzőjéről, egy mélyen átélt alakítással.



13. Angelika58 (2013-11-10 12:07.53) aaaaa
Anna Holtz nem létezett.

Vagy legalábbis nem tud róla a zenetörténet, sok kottamásolója volt a borzalmas zseninek, elnyűtt belőlük sokat, segédmunkások voltak , kezek, fej és lélek nélkül. Jó arra gondolni, hogy a magányos óriást legalább élete végén elkísérte a gyengédség, a feltétel nélküli szeretet. Hiszen tudjuk, olyan magányos volt, mint a kivert kutya, sem élni nem lehetett vele, sem halni érte. Nem volt élő lélek, aki evett volna érte krokodilt, ami Hamlet szerint a szeretet próbája.

Jó lett volna, ha létezik Anna Holtz.

Hiszen a zeneszerző muzsikájában mélységes gyengédség is van, aki hallotta egyszer a Holdfény-szonáta elejét, tudja. És a Für Elisét ismeri az is, aki nem zenebarát, egyesek szerint az igazából Für Therese, a maestronak az írása is ronda volt… Therese pedig Brunszvik Teréz is lehetett , az egyik állítólagos Halhatatlan Kedves. Mert a megtörhetetlen gigász ilyen néven szólította rejtélyes szerelmét, akit ő vitt a halhatatlanságba. Mindegy is, ki volt, Teréz vagy Jozefin, vagy bárki más. Mindenki mindegy volt Beethoven körül.

Még létezhetett is Anna Holtz.

Csak jó helyen kell keresni. Amikor a IX. szimfónia IV. tételében megszólal a szoprán hangja, az Anna Holtz. Az is ő, a cisz-moll vonósnégyes nyitóhangjaiban, vagy a d-dúr kvintett végén. Anna Holtz Beethoven műveiben az angyal, aki megfékezi a művet romboló ördögök hadát. Az ördög vette el a hallás képességét, az angyal cserébe odaadta a IX. szimfóniát. Melyikünk ne menne bele egy ilyen cserébe? Biztos, hogy belemennénk egy ilyen cserébe?

Szép film volt ez, még akkor is, szorosabb szerkezet és kevesebb szájbarágás jót tett volna neki, meg ha Diane Kruger nem olyan unalmas, mint amilyen. Ám az angyaloknak nem is kell izgalmasnak lenniük.

Eszembe jutott, hogy Beethoven egyetlen hiteles hajfürtje a martonvásári múzeumban látható. És hogy a Holdfény-szonáta is az ottani hold fénye alatt öltött testet.

Anna Holtz mégis létezett.

(A forgalmazó helyében megtiltanám a hivatalos reklámszüneteken kívül a reklámmegszakítást. Aki a Film+ nál ezért felelős, annak amúgy boldogan rúgnám szét személyesen a zrityóját. )


12. Ezrrl (2013-10-12 21:43.23) aaaaa
Nagyszerű film,végig figyelemmel tartott!Harris zseniális volt!Ahogy Szamuráj is mondta,és Convar idézte,a film csúcspontja felejthetetlen!!!


11. *Romy* (2013-03-04 15:58.26)  
óh istenem, én csak részleteket láttam de bármit megtennék hogy lássam az egész filmet*-*


10. Convar (2010-10-28 15:17.50) aaaaa
A film csúcspontja, amely miatt már megérte:

http://www.youtube.com/watch?v=waO5Odh0uVo


9. Zsófi993 (2010-01-26 15:00.34)  
én csak egy részét láttam a filmnek, de nagyon örülök neki hogy a pedkar (cantus noiblis) énekelte a 9. szimfóniát. :)


8. Aldivivaldi (2009-12-28 19:58.59) aaaaa
hát nemtom igazából tetszett,csak szerintem Beethovent kicsit eltúlozták azzal gatyaletolós jelenettel...


7. Czesc (2009-04-30 01:57.55) aaaaa
Furcsa film,mégis érdekes.Nem lesz a kedvencem,de egyszer érdemes megnézni.


6. Dercos (2008-11-01 17:09.06) aaaaa
Ed Harris siralmasan gyenge alakítást nyújt. Olyannyira gyengén játszik, hogy nézhetetlen miatt a film. Egyáltalán nem tudja hitelesen megformálni Beethovent.


5. Az utolso szamuráj (2008-05-19 14:47.57) aaaaa
A lengyel származású rendezőnő korrekt mozija a világ egyik legnagyobb zeneszerzőjéről....csak ennyi?
Fájdalom:sokszor igen.A történet kitalált,ám vallós tények vannak átültetve belé.Amerika és talán a világ egyik legszimpatikusabb szinésze bujik a géniusz szerepébe,és mint mindig,Ed Harris most is tökéletes,ha kell,kedves,ha kell,ördögien rosszindulatú,megfáradt,lángoló,szóval mindent hoz,amit a nézők tulajdonképp egy biopic nézése közben el is várnak.Néha kissé kimodoltan bomlanak ki az események,ilyenkor vesszük hasznát a jó szinészi játéknak igazán-Diana Kruger végre több egy vonzó nőnél,kellemes a játéka-ám van két pillanat,hosszabb jelenet,ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül,az egyik következik a másikból,és egymás után is vannak időrendbe.Beethoven az öltözőben kesereg Annának arról,hogy mindenki azt hiszi,süket csendben telik élete,ám Isten betölti a fejét hangokkal,amit ki kell irnia,szinte sajnáljuk az addig inkább szörnyeteg szerepében tetszelgő zeneszerzőt....majd felmegy és levezényli a világ talán leghiresebb szimfoniáját szinkronvezényléssel Annával.Itt illik megtorpannom:nos,ez az a rész,amit csakis házimozirendszerrel lehet élvezni,az Örömóda felcsendülése egész egyszerűen bentakasztja az emberben a lélegzetet,a hátadon feláll a szőr s megáll az idő,a zene átölel,felemel,felemészt,letisztit,sanyargat,átjár,megöl és ujáéleszt,és ha van erőd kinyitni a szemed abban a több perces zenei orgazmusban,látod Harrist aki most nem ő,hanem Beethoven,tekintete lángol,"nincs ott" és mégis ott van egyszerre,haja arcába hullik,nem hallja a zenét és mégis jobban érzi bárkinél,a kamera zsenit csinál az amúgy is annak született férfiból....tökéletes pillanatok!Mikor pedig vége a zenének,a férfit úgy kell szembeforditani közönségével,és sajnáljuk szivből,hogy nem hallja azt a dübörgő tapsot és ovációt,mi egész egyszerűen a tökéleteségért kijár neki.Abban a pillanatban értheti meg,azok a percek vezethetik rá azt is,ki amúgy gyülöli a komolyzenét,mi volt ez az ember az egyetemes emberiség számára,hogy miért viselkedhetett akár embertelenül is adott pillanatokban,amiért is kijár neki a megbocsátás, hogy mit hagyott miránk,ráadásul úgy,hogy 1819-felé már vélhetőleg teljes süket volt(ez a koncert 1824 május 7-én történt)Aki nagy ember akar lenni,pokolra kell annak menni.....megtörtént.Halhatunk még néhány érdekes párbeszédet Isten és ember viszonyáról,és a film innentől fogva sem érdektelen,sőt:ám a mozinak ez olyan magas csúcspontja,amit egyszerűen lehetetlen überelni,dicséretére legyen mondva,sok más filmnek sem sikerül zene álltal tökéletesen megfesteni egy ember portréját.Ahogy nézem,kevesen tekintették meg a mozit:azt kell hogy mondjam,sajnos,mert ennek a férfinak munkássága évszázadok óta velünk van,és jelzem a sok Die Hard fannak,Michael Kamen se volt rest beilleszteni a film zenéjébe munkásságába,bizony azt is a Mester irta.....
Külön öröm számomra,hogy a mozit itt forgatták hazánkban,Budapesten,Kecskeméten és Sopronban,a IX szimfonia felcsendülésénél a kecskeméti énekkart látjuk.Büszke vagyok arra,hogy az utobbi idők egyik legbizsergetőbb pillanataihoz magyar közremüködésre is szükség volt!


4. Comm (2008-03-16 19:14.31) aaaaa
Annáról azért nem lehet megtudni semmit a filmből,mert nem is létezett, egy kitalált figura. Az 1etlen valóságalapja,hogy tényleg egy ismeretlen hölgy forditotta szembe a közönséggel B-t (a rendező elmondása alapján). Amugy film nekem nagyon tetszett.


3. Kisjon (2007-12-10 13:57.50) aaaaa
a film nem rossz, bár többszöri nézésre nem ajánlatos azért persze egyszerire merem ajánlani. aki nem szereti a komolyzenét az viszont kerűlje messzire el, mert ebben azért nagyon sokszor felcsendűl beethoven egyik- másik szinfóniája.
a szereplők kihoznak mindent amit ebből a történetből ki lehetett hozni. ed haris kiemelkedik a szereplők közűl is mint a házsártos, gormoba beethoven alakítója.
a történet elmesélését viszont egy kicsi hiányosnak találom.nem tudunk meg például semmit annáról amit a csodaszép diana kruger alakít.
a filmet 5.1 hangrendszerben ajánlom megnézni mivel a grandiózus 10 perces szinfónia előadása nagyon jó így.



2. Villeo (2007-09-30 18:37.12) aaaaa
Azért a negyedórás szinkronvezénylésért már érdemes megnézni,szenzációs!


1. Arpili (2007-09-20 20:47.24) aaaaa
Nem rossz ez a film! Bátran ajánlom mindenkinek, még ha nem is szereti a komoly zenét, vagy a maestro-t. Jól fog szórakozni.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekFilmánia, 2019-03-17 13:1315 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk