Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Harcban élve
- RTL Három, 23:45
Egy befejezetlen élet
- Film4, 00:15
A nagy dobás
- HBO3, 00:20
Blöff
- HBO, 00:21
Nincs bocsánat
- Viasat Film, 00:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Gérard Depardieu - Vélemények
A holtak nem halnak meg - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Francia csók aaaaa
George Ratliff aaaaa

 

Kutasi85 hozzászólásai

Ugrás Kutasi85 adatlapjára

1 2 3

Hannibal (sorozat) - Vélemények

2019-07-12 20:05.09
Abba azért belekötnék, hogy a tegezdés nuku lenne. Valószínűleg tőled szokatlan módon szinkronnal nézted, vagy a magyar felirat kavarhatott be, mert gyakorlatilag az első évadtól tegeződnek. Esetleg a körülményes körmondatok miatt érződhettek távolságtartóbbnak a beszélgetéseik.


Overlord - Vélemények

2019-03-07 01:29.28
Rendkívül szórakoztató film, végig fenntartja a néző érdeklődését.


Csillag születik (2018) - Vélemények

2019-02-23 05:50.47
Nekem tetszett.
Minden pillanatán érződik, hogy Bradley Cooper szívét-lelkét beletette ebbe a filmbe. Remélem, ő (és akár Sam Elliot is) díjra váltja a jelölését. Én korábban nem szimpatizáltam vele, de elképesztő fejldőséen ment keresztül az utóbbi években, az Amerikai Botrányban konkrétan a kedvencem volt, és mára elérkezett arra a szintre, ahol a legnagyobbak vannak. Gyakorlatilag végigdörmögi a filmet, és az hogy már az első percekben megfogja a karaktert, tanítani való. Gagát szürkébbnek éreztem a kelleténél, de a kémia megvolt közötttük, és azért a Shallow előadásánál igen jól hozta, amit kellett, meglepően jó színészi vénája van, csak épp még csiszolni kellene rajta.


Dogman - Kutyák királya - Vélemények

2019-01-25 05:31.33
Lehengerlő film.
Hihetetlen jó a casting, pedig Marcello Fonte első látásra talán minden olyan külső jeggyel rendelkezik, ami tökéletesen alkalmatlanná tenné egy főszerepre. Viszont annyira életszerűen hozza ezt a szimpatikus, esetlen karaktert, hogy bebizonyítja, gyakorlatilag képes uralni a vásznat egy ilyen kis vézna, csúnyácska, jóhiszemű balfék is. Nem csak ő van rendben, hanem a körítés, a hangulat, az egész film atmoszférája árasztja magából a valóság érzetét. Csak azt sajnáltam, hogy a vége nyitva maradt kicsit, nem a jó értelemben, de ez az én bajom, biztos lesz, akinek tetszeni fog ez is.


Madarak a dobozban - Vélemények

2019-01-08 04:12.50
Az utóbbi idők legjobb olvasás élményét szolgáltatta a regény, és óriásit csalódtam a filmben.
1. ha megnyertél egy John Malkovichot és van a filmben egy őrült szerep, de te a helyett adsz neki egy random lapos karaktert, az olyan, mintha nem tudnád összeadni az egyet a kettővel.
2. a könyv két dolog miatt működik igazán, egyiket sem sikerült átadni a filmben. Arra mondjuk számítottam, hogy a sötétség/vakság ábrázolása nem fog menni zökkenőmentesen, így az ebből fakadó feszültség hiánya sem lepett meg, viszont a könyv legnagyobb mozgatórúgóját, hogy az olvasó a háromnegyedéig nem tudja eldönteni, most akkor tényleg vannak lények vagy valami kóros elmebaj zúdult rá a népre, itt az első tízpercben lelövik. WTF?

Azt el kell ismernem, hogy Sandra Bullock és Trevante Rhodes közt van kémia, és mindketten jól játszanak, megmentve ezzel a filmet számomra a teljes érdektelenségtől.
Adok egy kegyelemhármast, de ebből az alapanyagból illett volna jobbat is kihozni.


Birmingham bandája (sorozat) - Vélemények

2018-05-01 19:00.27
Nekem pedig leginkább Brody játéka tetszett az évadban, Hardyt éreztem már kicsit soknak. Sajnos az italiano karakterét félúton kiherélték az írók, de ettől a színész szerintem fenomenális volt az első pillanattól fogva.
Ha Capone benne lesz, remélem, meg merik lépni, hogy Stephen Graham kapja a szerepet


Alibi.com - Vélemények

2017-12-13 05:53.20
Végre egy vígjáték, amin úgy igazán felszabadultan lehet szórakozni. Ahogy lentebb is írták, a poénok nem eredetiek, de valahogy jól működik az egész, mintha a sablonok egyvelegéből mégis sikerült volna valami újat összehozni. Egyszerűen működik, és a készítők már nem először bizonyítják be tehetségüket. Remélem, ezt nem tolják el egy folytatással, hanem legközelebb megint szállítanak nekünk valami újat. Én vicces meleg poént évek óta nem láttam filmen, itt ezt is megkaptam, amikor a sztár kimegy a rajongókhoz, imádtam a filmes kikacsintásokat, főleg a Star Wars és a Véres Sport talált be nálam, de mondom, még a megszokott puskaporok is jól pufogtak. Részemről még ilyet!


A Belko-kísérlet - Vélemények

2017-10-21 05:38.26
Ha azt mondom, az ember akkor is értelmesebben eltölt másfél órát, ha leül orrot túrni, szerintem nem járok messze a valóságtól. Ez valami egészen ótvar hulladék volt. Én sokat vártam tőle, na jó, annyira mégsem, de egy jó kis trancsirpartit minimum, akár mélyebb gondolatok, morális kérdések felvetése nélkül is. Utóbbiak szele még véletlenül sem csap meg minket, viszont ez még látványilag is egy nagy nulla. Konkrétan egyetlen valamire való halálnemre futotta, és egy, az értékelhetetlentől valamelyest jobban teljesítő John C. McGinley-re. Ennyi. Próbáltam összeszedni némi pozitívumot, hogy legalább kettesre felpontozhassam, de jobban belegondolva rájöttem, hogy ez az a kategória, amit kamionnal sem lehet áttolni a célvonalon. Kínomban többször is felnevettem, az a legnagyobb baj, hogy ez az egész megpróbálja magát komolyan venni, de ha egy paródiába hajló baromság lenne, még talán meg is lehetne egyszer nézni. Így ez mindennek a legalja


Nyomd, bébi, nyomd - Vélemények

2017-10-21 02:23.41
Egyszer nézős, még úgyis, hogy végig szórakoztatott. Edgar Wright remek stílust szabott filmjének, a zenék, párbeszédek is a helyükön vannak, nekem a látvány, az autós jelenetek nem igazán dobbantották meg a szívem, de nem is hiányoltam. Mellékkarakterek tekintetében nagyon jó a felhozatal, meglepődtem, hogy Jamie Foxx pont ebben a moziban volt hosszú idő után piszok jó, merthogy tényleg az.
Egy komoly gond van itt, és az a főszereplő. Ahogy az előttem szóló is jelezte, abszolút kilóg, teljesen hiteltelen a szerepében és javarészt idegesítő. Felfoghatatlan számomra, Ansel Elgort hogyan tarthat ott, ahol, de úgy gondolom, előbb-utóbb helyre áll a világ és elfoglalja méltó helyét a Steven Seagal nyomdokaiba lépők között.
Lehetne ez egy erős négyes is pedig.


Öldöklő szerelem - Vélemények

2017-09-03 11:57.48
Katherine Heigl megint meglepett. Nagyszerűen hozza a karaktert, remélem, sokszor próbál még ki hasonló szerepeket. Félelmetes, hogy mennyi mindent bele tud tenni egy tekintetébe. A többiek sajnos nagyon szürkék és a sztori kiszámítható, mint már többen is írták. Ennek ellenére egyszeri szórakozásra megteszi.


Okja - Vélemények

2017-07-19 06:47.02
Vicces, hogy az általam legutóbb megnézett filmben épp az érzelmekre való erőszakos hatást, az arányok el nem találását kritizáltam, erre most szembe jön velem ez az alkotás, amitől abszolút semmit nem vártam, és amiben megmutatják ennek a mesterségnek az iskolapéldáját.
Majdhogynem tökéletesnek éreztem. Van egy sajátos stílusa, amit sajnálok, hogy nem kapott nagyobb teret, elidőzhettek volna még ennek a beteg világnak a részletesebb bemutatásával, de így sem csalódtam. Ez a világábrázolás, ez a stílus elviszi a hangsúlyt a mondanivalóról, ezáltal nem lesz erőltetett, és amikor a közepe fele elkezdjük megkapni, jövünk csak rá, hogy az egész addig csupán körítés volt, felépítés, hogy végül a fináléban bizony beledöngöljenek minket a földbe a kicsúcsosodó mondanivalóval.
Nem mindennapi szereplőgárdát tettek a kislány mögé, ha csak egyet emelhetnék ki, az Tilda Swinton lenne, aki valami egészen elképesztőt játszik.


A majmok bolygója: Háború - Vélemények

2017-07-16 23:11.48
Én elfogadom a véleményed. Egyáltalán nem lepne meg, ha a többségnek bejönne. Nekem nem, és akkor is ez a véleményem, ha én lennék az egyetlen, aki így gondolja. Ezt éreztem. Bár előtte is rezget a léc, nálam az a jelenet csapta ki a biztosítékot, amikor a kislánynak odaadja a majom a babáját. Ezerszer látott klisé, amit megpróbálnak újként eladni, csak mert az egyik fél majom. Á! Én nem kérek az ilyenből. A drámaiság legyen finoman adagolt, hogy amikor üt, üssön mint a busz, mert mondjuk nem számítok rá. Amit itt kaptam, végletekig kiszámítható és hatásvadász


2017-07-16 22:56.58
Lehet, hogy félreérthető voltam. Nem rosszak a majmok, sőt. Igazat adok abban, amit írtál. De amikor a látványt minősítem, nem csak a majmokat veszem nagyító alá, hanem a film egészét. Én egyébként teljesen meglettem volna látványorgia nélkül - Transformerst nem is nézek -, ha helyette egy helyesen és megfelelő eszközökkel adagolt drámaiságot kapok. A szándék megvolt, csak hát a hogyan, na az nagyon mellément. Mintha ott ült volna valaki felettem, és folyamatosan azt suttogta volna, hogy "Most, most sírj, most kell sírni... b.s..a meg, miért nem sír ez?"


2017-07-16 22:24.16
Hát nézd, most nem leszek szimpi, de azokat már láttam két filmben, ez van, egy filmsorozat harmadik fejezetében mutassanak valami újat.


2017-07-16 22:15.02
Jaj, de dühítő! Abszolúte nem működött a film nálam. Annyira görcsösen akar hatni az érzelmekre, hogy az már tényleg kellemetlen. Az a baj, hogy az első hatásvadász jelenettel megalapozták a lejtőnek az utat, amin nemes egyszerűséggel leszánkázott a mozi. Iskolapéldája annak, hogy NE adagold a drámát, hogy NE akard letuszkolni a néző torkán a mondanivalót.
Woody Harrelsonnak az ilyen karakterek állnak a legjobban, itt sajnos szürke maradt. A látvány említésre sem méltó, futotta egy helikopter-leszedésre, meg egy lavinára, amit már 15 éve übereltek. Néha megmosolyogtam, de nem ezért ültem be rá moziba. Az utóbbi évek legnagyobb csalódása a számomra.


Halálos iramban 8. - Vélemények

2017-07-16 22:04.21
Dicséretes, hogy megpróbáltak tenni a tét nélküliség ellen, ami az utóbbi részekben talán az egyik legnagyobb személyes problémám volt. Rászabadították a csapatra Charlize Theront, hogy gonoszkodjon kicsit, és meg kell vallanom, piszok jól állt neki. Gary Gray mintha arra is rájött volna, a lehetetlen akciók visszafele is elsülhetnek - az előző rész torony-ugratós jelenetét máig nevetségesnek tartom -, és rakott bele néhány földhözragadtabbat. Hogy menyire jót tenne ez a szemlélet a további részeknek, az látszott a Vin Diesel vs Csapat első összecsapásánál. Magasan a mozi legjobb pillanata volt. A végére persze befigyelt egy tengeralattjárós ostobaság, meg Rock is arrébb pofozott egy rakétát.
Ami még mindig nagyon működik az a humor, azt valahogy minden résznél egyre jobbnak érzem. Öröm volt nézni, ahogy Scott Eastwood hülyét csinál magából, lehet vígjátékokban kellene szerepelnie, mert ilyen jó még nem igazán volt.
Úgy gondolom, összekapták magukat a készítők, mert határozottan jobb ez, mint az előző. Néhány meglepően jó párbeszédre is futotta, ilyet én már nem is vártam - nem ezért nézem még mindig a Halálos Iramban filmeket. Részemről jöhet a következő.


Élet (2017) - Vélemények

2017-06-29 06:00.44
A Covenantban való csalódás után jött a következő, ám a Life már kellemessel szolgált. Nagyon élveztem a filmet, húsz percig csendben építkezik, hogy aztán a végéig kitartó lendülettel száguldjon. Rám hatást gyakoroltak a jelenetek, elhangzik egy mondat Rebecca Ferguson szájából, hogy utálja a dögöt, én nézőként akkor pontosan ezt éreztem. Nem csak hentelést néztem, hanem egy gyilkos lényt, ami veszélyezteti fajunkat, és nem csak a karakterek miatt szorítottam ellene. Velem elhitették, bekajáltam, ebben nagy segítségre voltak a hiteles, jó színészek, és a páratlan hangulat, atmoszféra, ami néha tényleg fojtogató és gyomorforgató volt. Belső félelmeinket, de beszéljek csak magamról, belső, zsigeri félelmeimet hívta elő.
Spoiler: Espinoza nem adja meg nézőinek, amit szeretnének, ez nem is célja, egy elgondolkodtató befejezéssel inkább bevisz egy újabb gyomrost. Még több ilyet!


Better Call Saul (sorozat) - Vélemények

2017-06-29 05:48.21
Gondoltátok volna, hogy ennyi potenciál van még ezekben a karakterekben? Én igen, amikor a BB-ben elérkeztünk bizonyos karakterek halálához, hiányérzetem volt, és nagyon örültem, hogy itt szép lassan egyre többen visszajöttek.
Amit viszont még én sem reméltem, hogy képesek az alkotók megkarcolni a nagy előd színvonalát. A harmadik évad már nem is egy tízes epizódot szállított, és meg van benne a lehetőség, hogy tovább javuljon. Kicsit talán könnyedebb, de hangulatában nagyon sokat idéz a BB-ből. Általában húzom a számat az ilyen spinoff-okat látva, de a Better Call Saul-ban kellemesen csalódtam. Minőségi szórakozás, ahogy azt a készítőktől már megszokhattuk.


A viskó - Vélemények

2017-06-29 05:41.55
Összességében jobban tetszett, mint a könyv. Egyrészt kevésbé csöpög, kevésbé erőszakosan próbálja meg lenyomni a torkodon a vallást, sőt, talán egyáltalán nem. A könyvben egy idő után pontosan ilyen érzések keringtek bennem, a baj az, hogy pont a csúcspont után, amikor szépen le kellett volna tisztázni a dolgokat és egy csendes befejezést készíteni, még muszáj volt rápakolni egy lapáttal. Önismétlő lett, egyrészt a közepes író véges eszköztára miatt, másrészt pedig úgy éreztem, mintha még nem mondott volna eleget vagy nem lenne biztos benne, hogy megértetted, amit mondani akart, és ezért lefutotta, lefuttatta veled ugyanazt a kört kétszer. Túltolta, na. Ez az, amit nagy örömömre mellőztek a filmből. Annál a bizonyos csúcspontnál, ameddig a könyv is bejött, nem elvették a kedvemet, hanem továbbvitték a katarzist, és szépen levezették az egészet. Így kell ezt! Tényleg érdekes gondolatokat tartalmaz a mű, és nem mondom, hogy nincs jó szeme, jó érzéke az írónak a lélekhez, csak épp... ezt már leírtam. Túllépni, megbocsájtani, megbékélni önmagunkkal. Ezek fontosságára próbál rávezetni minket a történet, egyéb gondolkodni valók mellett.
A film eleje kicsit döcögős, a második fele viszont megadja, amiért filmet nézünk, odaszegez, földbe döngöl, aztán feloldoz. Egyetlen dolog árnyékolja be az összképet, ami miatt legszívesebben levettem volna hármasra, az pedig nem más, mint Sam Worthington játéka. Én bírom, szimpatikus, de piszok gyenge színész, most már lassan el kell fogadnom ezt. Egy rezdülés, egy arcvonás nincs a helyén, komolyan, a legutolsó jellegtelen mellékszereplő lejátsza. Nézzétek meg a Radha Mitchellel közös jeleneteiket az elején, akit maximum közepes színésznőnek tartok, mégis az arcán ott vannak az érzelmek, azok, amiknek ott kell lenni, és hitelesen közvetítik, mi játszódik le a gyerekét, és félő hogy férjét is elvesztő asszonyban. Míg partnere elképesztően kilóg a sorból. ha valamiért, hát miatta majdnem kikapcsoltam idő előtt, szerencsére nem tettem. Talán a legvégén a kórházban volt egy jó pillanata, de pechére a nagyobbik lányát alakító fiatal színésznő azzal az egy mondatával, ahogy azt mondja, lealázza. Úgy gondolom, Sam megérdemli, hogy lehúzzam, mivel ilyen esélyt illett volna kihasználnia.


Jeeg robot vagyok - Vélemények

2017-05-10 04:17.31
Nehéz lett volna úgy véleményt formálnod, hogy az csak a filmnek szóljon?


A belső ellenség (sorozat) - Vélemények

2017-05-05 03:21.30
Valahogy minden évadban beletenyerelnek az aktuális témákba. Ha így folytatják, azt fogom mondani, a Homeland megunhatatlan. Remek volt az évad felépítése, a tét egyre nőtt, az epizódok egyre jobb minőségűek voltak, és nem egyszer katarzissal szolgáltak. Rupert Friend nem hittem volna, hogy ilyen alakítást képes kihozni magából, szerintem ebben az évadban simán felnőtt Claire Danes mellé.


Jeeg robot vagyok - Vélemények

2017-05-05 02:48.58
Legjobb szuperhősös film, de komolyan. Van egy ilyen abszurd, elmebeteg humora, mindemellett pedig tényleg iszonyú realista az egész. Az olaszoknak nagyon megy a náluk uralkodó állapotok hiteles, már-már fájdalmasan életszerű bemutatása, lásd pl. Gomorra sorozat vagy a Suburra film. Ebben a filmben is az arcok, az utcák, az épületek szinte mesélnek puszta látványukkal. Nem néztem utána, de gondolom, kis költségvetésű mozi, mert a látványon érződik a gazdaságos változat. Viszont amikor kell, tud jól is kinézni: a végén azért csettintettem párszor.
Nagy előnye, hogy nem egy jóképű, kigyúrt csókát tettek meg főszereplőnek, hanem egy testesebb, zömökebb, leginkább alkoholista csöves-jelöltre hajazó figurát, aki nem kevés jellemfejlődésen megy át a történet folyamán. Nyomokban Thúróczy Szabolcs karakterére emlékeztetett a Tiszta szívvel c. filmből.
A film nem egyszer képes megújulni és váratlannal előrukkolni, szerencsére mindig akkor, amikor elunná az ember, és ez azt eredményezi, hogy elejétől a végéig leköt, a tévé előtt tart. Legalábbis velem ez volt a helyzet, nagyon élveztem, jókat röhögtem, és e mellett a film puszta létezése egy kisebb odaszúrás a szuperhősfilmek inváziójának. Néha tényleg olyan érzésem van, valaki valahol elfingja magát, és születik egy szuperhős mozi vagy most már sorozat is. Bocsánat. Ez a film meg kicsit olyan, mintha egy tehetséges, ismeretlen filmes besokallt volna a repkedő, sebezhetetlen félistenek garmadájától, és részegen, beszívva megalkotta volna ezt, mint egy tükröt állítva az említett filmeknek. Lehet ezt így is, nézzétek meg, stílussal, történettel, a büdös valósággal nyakonöntve, mégis úgy, hogy egy percre sem próbál didaktikus lenni.


Miért pont ő? - Vélemények

2017-04-25 12:17.29
Nem sok újat tartalmaz a film, klisés alapfelállás, a poénok meg inkább alpáriak. Kétszer nevettem fel, amikor a Rózsaszín párducot idézték meg, és amikor feltörik Franco karakterének a gépét. Ezek, és a befejezés miatt hármas, na meg Keegan Michael Key miatt, akinek legalább jól áll az idiótaság és a túljátszott karakter, nem úgy mint Franconak, aki iszonyú erőltetett, és nem is egyser legszívesebben pofán töröltem volna. Sajnos Cranston sem lehet túl büszke itteni alakítására, akit pedig nagyon bírok.


The Walking Dead (sorozat) - Vélemények

2017-04-04 20:28.40
Ami azt illeti, a képregény készítői is így gondolták, és már gyártják a "Here's Negan" című rövid melléktörténetet a The Walking Dead-hez. 10 résznél jár, ha jól tudom, de még nincs vége. Havonta jön ki négy oldal.
Akit érdekel, annak leírom ide SPOILER-esen, hogy Kirkman hogyan képzelte el Negan előéletét. Persze ez nem garancia arra, hogy a sorozatban is így lesz, vagy hogy lesz-ebenne egyáltalán rész Negan múltjáról.
Tehát SPOILER :)
Negan tanár volt. Na nem az karótnyelt fajta, hanem ugyanúgy káromkodik és próbál tekintélyt parancsoló lenni, hogy felnézzenek rá. Csalja a feleségét. Egy nap kiderül, hogy a nő rákos. Tippeltjetek, hogy hívják? Lucille. Negan szakít a szeretőjével, mert rájön, hogy ő a legfontosabb az életében. A nő a kórházban hal meg, pont a járvány kitörése idején, így átváltozik. Negan hamar alkalmazkoik a körülményekhez. Sokan csapódnak hozzá, de mind meghalnak mellette. Gyengének tartja az embereket, és eljut oda, hogy a legújabb hozzáverődő sorstársainak már a nevére sem kíváncsi, "Várjunk vele pár hetet, és ha még mindig élsz, akkor elmondhatod, hogy hívnak", mondja.
Amikor összefut Dwighttal, nejével és egy velük együtt egy kis csapattal, először jön el a pillanat, hogy ő verődik másokhoz. Igaz hamar kiderül, hogy nekik van tanulnivalójuk Negantől. Lehetetlen helyzetekből vágja ki magát és a csapatot, akik egyre inkább felnéznek rá.
Hát ennyi, várom a folytatást :)


Westworld (sorozat) - Vélemények

2016-10-20 02:55.04
Fiúk, lányok, gyerekek, ezt a kis hajbakapásotokat roszabb volt végig olvasni, mint elnézni két kölök veszekedését ugyanazon játékért, mert az legalább időben véget ér. Nálatok, ha jól látom, még játék sem volt, és hogy a semmiről így el lehet fecsegni, érthetetlen számomra, azon pedig már meg sem lepődöm, hogy egyikőtöknek sem jutott eszébe az okos enged szamár szenved elcsépelt mondás, mint végső megoldás.
Hogy a filmről is szó essék, megelőlegezem neki az ötöst, eddig nagyon szépen szól. Azért az nem semmi, hogy ilyen nevek között egy viszonylag ismeretlen színész hozta eddig a legjobb alakítást. De majd csak kibontakozhatnak a többiek is.


Banshee (sorozat) - Vélemények

2016-10-20 02:48.49
Empire értékelései az évadokra tükrözik az én véleményemet is.
Sajnos az utolsó évad miatt viszza kellett vennem egy csillagot, de még így is maradandó élmény volt. Belegondolni is fáj, mi mindent hagytak ki, de hát ez van. Azt mondom, még több ilyet!


Az ember, aki mindent tudott - Vélemények

2016-10-20 02:41.49
Kevésszer használom a tökéletes jelzőt filmekre. Itt azt hiszem maximálisan kijár, mert ez akkorát szólt, hogy még mindig remegek tőle. Fura, újszerű megvalósítás, fanyar, beteg de vicces humor, ám emellett egyáltalán nem új dolgokról mesél ez a remekmű, hanem rólunk, emberekről, emberi kapcsolatokról, sorsokról, egymáshoz való viszonyunkról. Ez a film lenyúl a legmélyebbre, és onnan kotorja fel a szaros igazságot minden salakanyaggal együtt, és annyira kendőzetlenül, őszintén, hogy az messzemenőkig felszabadító. Mesél az elcseszett emberről, akit az elcseszett szülei csesztek el, az elcseszett társadalom elcseszett szabályaival és elcseszett berögződéseivel asszisztálva. Rólunk, minden hibánkkal, mocskosságunkkal együtt, esendőségünkről és jellemünkről. A lelkünkről.
Daniel Radcliffe nem hittem volna, de eljutott oda, hogy megérdemelje, leírjam a nevét, és ne csak Potter fiúként említsem. Elképesztő, mit vállalt be itt, és vicces volt és szánni való. Respect neki!
Paul Dano. Nem mertem bevallani magamnak korábban, amikor láttam együtt játszani mondjuk egy Hugh Jackman-nel vagy egy De Niroval, hogy lejátszotta őket, ezeket a számomra kedves és általam nagyra tartott színészeket, de most megérdemli, hogy őszinte legyek. A csiszolatlan gyémántok legcsiszolatlanabbika ez a srác, aki nem csupán eljátssza szerepeit, nem csak azonosul velük, hanem átéli, mit ők átéltek - átalakul. Alakításaiban semmi mesterkéltésg, semmi Paul Dano nincs, csak a karakter maga, lecsupaszítva, úgy, ahogy még az őt megírók sem képzelték el. Mondanám, mekkora one man showt nyomott itt, de hamar megkapta maga mellé Radcliffe testét, hogy ne unatkozzon. A két srác akkora igazságokat mond ki, melyeket elrejtünk, kitörlünk, magunk mögött hagyunk, mert kellemetlen, bántó, fáj vagy épp szembesít minket azzal, kik vagyunk, mennyire elfuserált egy dolog a sors, és mennyire tehetetlenek vagyunk vele szemben.
Egyik legnagyobb filmélményem.


Dexter (sorozat) - 8. évad

2015-04-28 01:16.27
Őszintén? Így kell brutálisan elbaszni egy rohadt ígéretes sorozatot, ahogy ezt a képünkbe tolták. Amit leműveltek a készítők - persze a színészek jólétért való asszisztálása mellett - a 6. és a 8. évadban, az messze kritikán aluli, és ez alól nem kivétel a lezárás sem, ami semmi érzelmet nem váltott ki az addig sikeresen elért érdektelenségnek köszönhetően. A 7. még megütötte az NCIS szintet, ezek megmaradtak Kisvárosnak. Ha a 4. évad után összehoznak egy befejezés egy dühöngő, magából kikelt Dexterrel, és a végé szembesítik Debrával, akinek mondjuk választania kell, hogy kinyírja, avagy... bármi más, na az egy jó zárás lett volna. Ehelyett minden résszel kitéptek egy-egy életerős, ép hajszálat a nézők fejéről és kicséréték őszre, míg végül mindenki megvénült.


Fák jú Tanár úr! - Vélemények

2015-03-24 14:46.48
Jól szórakoztam valóban vannak benne jó poénok, ám akakd a filmmel gondom is bőven. Többek között dolog zavart. A főszereplő hirtelen jött, felépítettlen jellemfejlődése - ja, hogy vígjátékban minek keresek olyat? Hát szoktam, ennyi -, és a diákok, a legrosszabb osztály diákjainak érthetetlen viselkedése. Mégis, mi vitte rá őket erre a szemlélet váltásra, de őszintén? Az, hogy a "tanár" megmondja a kiscsajnak, hogy tanulj, mert akkor te is stréber lehetsz? Komolyan, arra abban a pillanatban úgy bólint rá az addig ördögfióka szerepben díszelgő lány, mintha mindig is az lett volna az álma. Nagyon zavaró a bugyutasága, de mondom mégegyszer, kellemes filmecske volt.


Oz (sorozat) - Vélemények

2015-03-21 02:01.10
És egy másik gyöngyszem, aminek nagy szerepe volt abban, hogy lassan már teljesen átálltam a sorozatokra a filmekkel szemben :)


1 2 3

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk