Mannavita Virágpor rendelés
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bizonyítás
- Film4, 21:55
Gyógyító érintés
- Filmbox Family, 22:40
Conan, a barbár
- Mozi+, 23:00
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 23:05
Zuhanás
- Filmbox Premium, 23:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
- Filmes Sámánok Rendje -
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ennél csak jobb jöhet aaaaa
Luke Roberts aaaaa

 

Fórum - A Belko-kísérlet - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Emylio (2022-01-21 20:17.12) aaaaa
Nem volt rossz, de a végét kissé összecsapták.


12. Liverpoolfan19 (2021-10-04 22:47.04) aaaaa - (válasz Kingácska79 11. hozzászólására)
Egy horror hogyan lehet túl véres?



11. Kingácska79 (2021-01-27 14:36.10)  
Nekem ez olyan, mintha egy filmmé gyúrták volna a Fűrészt és a Tíz kicsi négert. Tetszett, bár túl véres.


10. Tjunior (2020-11-15 19:48.37) aaaaa
Ez a sztori egy James Gunnal jóval intelligensebb és tehetségesebb írót érdemelt volna.


9. Liverpoolfan19 (2020-09-23 07:07.43) aaaaa
Eljàtszadozhatunk a gondolattal, mi történne a film àltal felvázolt szitu hatàsàra az ember munkahelyén...


8. Nyolcadik utas (2020-09-07 09:06.23) aaaaa
Hirschbiegel Kísérletének újra gondolása megspékelve egy kis hegylakó érzettel.
Csak egy maradhat.
Aztán minek?Az utolsó képsort elnézve, ahány ország, annyi részt lehetne forgatni, de elég volt ebből egy is.
Az, hogy ember embernek farkasa több ezer éves igazság. Ennek újbóli bemutatásában nincsen semmi különleges.
Egyszer nézhető alkotás meglepetések és különösebb izgalmak nélkül a szokásos karaktersorsokkal.
Azért szegény Rookernek több időt és teret adtam volna.


7. Jorhe (2018-01-07 22:30.00) aaaaa - (válasz Kutasi85 6. hozzászólására)
Az a baj, hogy már mindenki csak nagyon véres és nagyon megcsonkított, kibelezett tetemekkel teli jelenetekre akarja verni a farkát és egy kicsit sem tudja/akarja elképzelni, milyen rémes lehet egy ilyen helyzet. Amikor teljesen tehetetlen vagy a legnépszerűbb és legnyilvánvalóbb szörnyeteggel szemben, akik a saját embertársaid. Én végigparáztam a filmet, és elképzeltem, miként játszódna le ez az én munkahelyemen. Jó, a film túlzás, és nem tartom valószínűnek, hogy ez megtörténhetne, de a gondolat akkor is ott motoszkál, mi van, ha mégis. Nem egy zseniális alkotás, de az alakításokkal és a látvánnyal nem volt gond. Én nem hiányoltam belőle több vért, nekem nem erre áll fel. Sőt, már sokalltam az erőszakot a végére.


6. Kutasi85 (2017-10-21 05:38.26) aaaaa
Ha azt mondom, az ember akkor is értelmesebben eltölt másfél órát, ha leül orrot túrni, szerintem nem járok messze a valóságtól. Ez valami egészen ótvar hulladék volt. Én sokat vártam tőle, na jó, annyira mégsem, de egy jó kis trancsirpartit minimum, akár mélyebb gondolatok, morális kérdések felvetése nélkül is. Utóbbiak szele még véletlenül sem csap meg minket, viszont ez még látványilag is egy nagy nulla. Konkrétan egyetlen valamire való halálnemre futotta, és egy, az értékelhetetlentől valamelyest jobban teljesítő John C. McGinley-re. Ennyi. Próbáltam összeszedni némi pozitívumot, hogy legalább kettesre felpontozhassam, de jobban belegondolva rájöttem, hogy ez az a kategória, amit kamionnal sem lehet áttolni a célvonalon. Kínomban többször is felnevettem, az a legnagyobb baj, hogy ez az egész megpróbálja magát komolyan venni, de ha egy paródiába hajló baromság lenne, még talán meg is lehetne egyszer nézni. Így ez mindennek a legalja


5. Jason13 (2017-08-28 11:16.49) aaaaa
Greg McLean rendező pályafutását én már régóta figyelemmel kísérem, azaz a 2005-ben bemutatott igencsak ütősre sikerült Wolf Creek óta. Ezt követte egy szintén minőségi állatos horror, A fenevad, majd a Wolf Creek-hez is elkészítette a folytatást, ami szintén nem okozott csalódást. Ezekután ki is vetette rá a hálóját a Blumhouse stúdió, amely manapság sorra gyártja az alacsony költségvetésű rémfilmeket, melyek között találhatunk nagyszerű darabokat és félresikerült fércműveket is egyaránt.
McLean első mozija a stúdiónál sajnos az utóbbi kategóriába tartozott, ez volt a The Darkness Kevin Bacon és Radha Mitchell főszereplésével. Ez az alkotás eléggé megingatta a hitem a direktorban, de nem sokra rá jöttek a hírek, hogy James Gunn forgatókönyvéből készít egy irodaházban játszódó mészárszéket. Ez pedig ismét felkeltette az érdeklődésem és így a hosszú bevezető után lássuk is, mi sült ki a munkahelyi túlélő-showból.
A történet Bogotába kalauzol minket, egy olyan céges építménybe, ami az észak-amerikai kormány tulajdonában áll és alkalmazottjaik többsége is az USA állampolgára. Egy nap a felfegyverzett őrök a helyieket hazaküldik, de a személyzet többi része ezt nem igazán furcsállja, azt gondolják, biztos valami biztonsági előírás lehet a ludas. De aztán az épületet védő vasredőnyök lezáródnak és a hangosbemondóból megszólal egy hang, ami azt követeli a személyzettől, hogy bizonyos időközönként tizedeljék meg kollégáikat. Ekkor egy halálos játék veszi kezdetét, melynek végén csak egy maradhat.
Maga a sztori különösebben nem eredeti, hiszen láthattunk már sok hasonlót. Egy elszigetelt embercsoport kényszerül arra, hogy utat engedjenek állatias ösztöneiknek és halomra öljék egymást. Ez a téma elég érdekes pszichológia kérdéseket feszeget, viszont James Gunn forgatókönyve nem ezekkel az aspektusokkal foglalkozik. A The Belko Experiment elsősorban egy túlélő horror/thriller, ahol a felvezetés után egyszerűen elszabadul a pokol és azt láthatjuk, ahogy a fehér inges irodai alkalmazottak különböző módszerekkel irtják egymást. Ilyen tekintetben jól működik a film, hiszen amit vállal, azt csont nélkül hozza.
A sok szereplő közül a sztori kiemel párat, akiket valamelyest meg is kedvelhetünk (vagy épp meggyűlölhetünk). Itt ki kell térnem arra, hogy igencsak tehetséges karakterszínészek kapták a főszerepeket. Elsősorban John Gallagher Jr.-ért izgulhatunk, aki a Cloverfield Lane 10-ből és a Hush-ból lehet ismerős. Aztán itt van Tony Goldwyn (Az utolsó ház balra-remake) , John C. McGinley (Azonosság) és James Gunn tesója, Sean Gunn. Ők egytől egyig kitesznek magukért, de nem is volt nehéz dolguk, hiszen mindannyian érdekes karaktereket kaptak és mivel nincsenek híján tehetségnek, éltek is a lehetőséggel. Egyedül azt sajnáltam, hogy Michael Rooker kevés játékidőt kapott. Így is köthető hozzá egy emlékezetes képsor, de többet érdemelt volna szerintem.
A film tempójába se lehet belekötni, hiszen a felvezetés után gyorsan beindulnak az események és literszámra kezd ömleni a vér, miközben a feszültség is végig ott lappang a képsorok mögött. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a morbid humort és a kellően gyomorforgató részeket is ügyesen adagolja McLean, így a végeredményen egyaránt lehet izgulni és nevetni.
Azonban negatívumok is akadnak, ezekről is illene szót ejteni. Már említettem, hogy a készítők célja jól láthatóan nem az volt, hogy a témát pszichológia oldalról közelítsék meg.Ennek ellenére akad pár elég komoly jelenet, melyek önmagukban kifejezetten erősek, viszont engem a film alaphangulatából többször kizökkentettek. Itt arra kell gondolni, hogy megy a mészárlás és egyszer csak elkezdődik némi moralizálás, hogy akkor helyes-e a vérontás és kik is érdemlik meg az életet. Tény, érdekes kérdések ezek, de a film nagyon tessék-lássék módon bánik ezekkel, így talán jobb lett volna mellőzni ezt a vonalat. Aztán itt a lezárás, ami ugyan tartalmaz egy egész jó poént, de ami előtte lezajlik, az elég összecsapott. Technikai oldalt tekintve a CGI az, ami nem a legjobb. Ugyan nincs sok számítógépes effekt, de az a kevés elég gyengére sikeredett.
Összegezve a dolgokat, a The Belko Experiment egy szórakoztató, vérgőzös akció-horror, amit a színészi játék, néhány egészen feszült képsor és az értő rendezés bőven az átlagos kategória fölé billent. De így is akadnak hiányosságai, melyek nem engedik, hogy feljebb nyújtózzon. Ennek ellenére visszatért a hitem McLean uraságba és remélem, következő munkája is legalább ilyen jó lesz.


4. Törölt felhasználó (2017-08-20 03:17.53)  
Az előzőhöz... Megnéztem végül újra a Tromeo és Júliát, amiben a vérfertőző testvérpár (a két főszereplő) végül boldogan él Tromaville-ben, miután a pedofil Lőrinc barát és jamaikai junky kollégája segítségével Júlia olyan droghoz jut, ami disznóvá változtatja őt, emiatt a férjéül kiszemelt, húsüzem-tulajdonos London herceg, aki előzőleg mindenféle húsfeldolgozó eszközzel csonkolta magát, már rá se bír nézni, valamint apja is inkább le akarja mészárolni ahelyett, hogy a szokásos módon megdugná.
"Nyolc éves korom óta ebbe a szobába vagyok zárva, hogy az apámon kívül más ne érhessen hozzám" - mondja Júlia.
Ez legalább olyan ütős, mint az eredetiben az "oly igaz, amint igaz, hogy szűz voltam 12 éves koromban!".
Ám az ösztönös szerelem minden akadályt legyőz, beleértve Capulet papát is, akinek beleverik a fejét egy monitorba, és végül ez a freak showba illő família megleli a boldogságát, mutáns gyerekeivel együtt.
Ja, és a Narrátor szerepében Lemmy Kilmister látható-hallható. (A soundtrackben sajna nem.)

Csak azért írtam le, mert szerintem senki nem akarja megnézni ezt a szart. Pedig piszokul szórakoztató camp-faszság.
De rámutat arra is, hogy James Gunn honnan indult, és mit érdemes várni tőle. Mármint ha nem giga-költségvetésű produkciót bíznak rá, de szólnak, hogy kicsit fogja vissza magát. Ő sokkal eredetibb volt, mint a pár évvel későbbi Leo-főszereplős, Baz Luhrmann rendezte R&J írója. Érdekes, hogy ezt a szabad interpretációs stílusát beengedték a Marvel-karámba.


3. Törölt felhasználó (2017-08-19 23:22.23)  
James Gunn jelenléte nagyon is érthető. Ahogy te is írtad, "grindhouse kivitelben" kapjuk a filmet. Gunn pedig eleve a B-filmek (minimum B...) területéről érkezett, szülőhazája a Troma stúdió volt, az intézményesített szar alkotóhelye. Ahol ő már letette az asztalra a beszédes című Tromeo és Júlia forgatókönyvét :) Azt ugyan a felénél tovább nem bírtam nézni (a Belkot se volt könnyű), de alapkoncepciójában hasonló volt.
Van egy bejáratott műfaj, vagy egy speciális téma köré írt dráma/thriller alműfaj, jelen esetben a társadalom-lélektani kísérletek problematikáit feszegető film. Telepedjünk rá, hitessük el az elején, hogy komoly téma lesz feszegetve, aztán jó exploitation-filmesek módjára koncentráljunk csak a bodycountra. Gondolom, két Galaxis őrzői között kicsit kieresztette a gőzt.

SPOILER!
Azt azért nagyon nehezen szánhatta bárki is komoly jelenetnek, amikor az alkalmazott, egyik utolsó heroikus tetteként lassított felvételben egy tekercs celluxszal (!) veri agyon az igazgatót.



2. Chris92 (2017-08-07 09:57.34) aaaaa
Ember embernek farkasa tematika grindhouse kiszerelésben. Láttuk már ezt okosabban és jobban kidolgozva, ráadásul a közepétől egyre hihetetlenebb dolgok történnek benne, a végére meg egy nagy véres kulimász lesz csak belőle. James Gunn jelenlétét a stáblistánál különösen kérdőjeles, ezt a szkriptet még egy forgatókönyvíró-kurzusról frissen kiesett kezdő is összerakhatta volna.


1. T-REX2 (2017-06-28 21:53.12) aaaaa
Jó film érdemes megnézni. Egy bizonyos pontig még hiteles is utána viszont felveszi a tipikus filmes kliséket. Mike Milch karaktere a valóságban nem húzta vna sokáig, pláne nem éli túl. Barry Norris karaktere volt még számomra a legszimpatikusabb egy bizonyos pontig. Amíg nem kezdett el agyatlanul lőni mindenkit csak h a néző számára élesebb legyen a kontraszt jó és rossz között. Why??? Ezt leszámítva jó film. Kár h nem könyv mert akkor nagy eséllyel hitelesebb lenne.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekEmylio, 2022-01-21 20:1713 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk