Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

2024-03-14
A repülő osztály
Baghead - Holtakkal suttogó
Bernadette - A főnökasszony
Kálmán-nap
Most vagy soha!

2024-03-12
Küzdelem a végsőkig

2024-03-07
A három testőr: Milady
A róka
Bajos csajok
Előbb táncolj!
Képzeletbeli
Rigó, rigó, szederinda
Tűréshatár

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Vanília égbolt (Blu-ray)
Kapcsolat *Import-Magyar szinkronnal* (Blu-ray)
Sikoly 2. (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Ave, Cézár!
- HBO2, 06:00
A zodiákus lovagjai
- HBO3, 06:00
Wimbledon - Szerva itt, szerelem ott
- Moziverzum, 06:15
Boldog születésnapot!
- Magyar Mozi TV, 06:40
A gyűrű átka
- AMC, 06:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Bruce Willis (69)
Glenn Close (77)
Pindroch Csaba (52)
Jake Weber (60)
Rachel Blanchard (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dallas (sorozat) - Vélemények
Wonka - Vélemények
MI-5 - Az elit alakulat (sorozat) - Vélemények
A hercegnő és a sárkány - Vélemények
Godzilla (1998) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Hogyan öljük meg a férjünket? aaaaa
Havana Rose Liu aaaaa

 

Fórum - Nyomd, bébi, nyomd - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
60. Az utolso szamuráj (2023-03-28 09:30.52)   - (válasz Baryll 58. hozzászólására)
Tehát nem happpppy end,mint gyakorlatilag minden filmbe. A csaj miért ne vàrhatta volna meg??? Arra se emlékszem hogy olyan lövöldözéseket élt volna túl,mint akár John M., Vagy Rambo. Ami főleg azért volt,mert a készitők szàmàra a hihetőség igen fontos volt, az autós jelenetekben is annyit engedélyeztek,amit azért még lehet csinálni úgy,hogy azért làtvànyos maradjon a dolog


59. Evile-Elvis- (2023-03-28 04:16.13) aaaaa - (válasz Baryll 58. hozzászólására)
Itt is 25 évre ítélték, csak feltételesen szabadulhat 5 év után. Na meg 5 év alatt nem egyszer megfarkalhatják bébi fiút a sitten, szóval vannak azért nagyobb happy endek is. A vége szájbarágós lett pöpit. Én ott befejeztem volna, hogy elkapják a zsaruk, de kellett a végén a pozitív töltet, hogy a népek elégedetten távozzanak a moziból. De jó film ez, nem akarom bántani és te se tedd. Vannak ennél ezerszer szarabb filmek amit lehet itt fikázni.



58. Baryll (2023-03-28 03:46.49) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 57. hozzászólására)
Spoiler!
A kedvezményes 5 év a fegyveres rablógyilkosságokban való aktív közreműködésért azért eléggé happy végkifejlet, szerintem. Nálunk ilyenért életfogytiglani szokott lenni a "jutalom", lásd pl. Weiszdorn Róbert esete. Meg még a csaja is kivárta, hogy a "jófiú" főhősünk végig levágdossa a centijét a sitten. Hát mekkora happy love end már az ilyen.
De persze igen, az lett volna az igazán tiszta amerikai álmos happy end befejezés, ha a végén még a zsarukat is lerázva sikerül nekik valahogyan átszökni mondjuk - az ilyeneknek biztonságot nyújtó - Mexikóba.


57. Az utolso szamuráj (2023-03-27 14:29.09)   - (válasz Baryll 56. hozzászólására)
A sràcot lecsukják emlékeim szerint, csak hogy àrnyaljuk a happpppy end fogalmàt...


56. Baryll (2023-03-26 08:36.29) aaaaa
Ismét egy jó kis mese, hogy miként kell okosban elugrálni a ránk kilőtt lövedékek elől a jól megérdemelt happy end eljöveteléig.


55. TurboHagyma (2023-02-01 16:19.14) aaaaa
Erősen Transporter hangulata van. Rögtön a szállító jutott eszembe az elejéről. A zene jó volt, szépen összeillesztették a prörgős jelenetekkel. A története érthetetlen, a főgonoszról nem derül ki kicsoda, a rabló tagok egy bitesek. Szerintem nem ütött akkorát hogy maradandót alkosson.


54. somliv (2022-08-29 16:34.27) aaaaa
Nyomd, bébi, nyomd, a mai igényeket szolgálja, mégis egyénibb nézőpont szerint.
Olyan brit rendezővel, aki a Vaskabátokat is csinálta, Edgar Wright asszisztált ehhez az akció krimihez. Maradtak hiányérzeteim, mert mozija nem robban, füstöl, ég 2600 fokon- bocs, helyesbítek, mert elején az első hat percet nem láttam. Aztán megnézve a bevezetőre illenek bizony az előbb felsorolt szavak, mert az valami ULTRABRUTÁL! Az atlantai intróra gondolok, amihez képest a Halálos Iramban, meg az egyéb felfutatott akciófilmek részei „kisiskolások”.
Továbbiakra nézve is simán beleférhetett volna többféle ilyesfajta brutálisan kivitelezett cikázás, a musicalszerű, szórakoztató akció jellege miatt. Egészében nézve a percek előre menetelével ez apadt, így hát az elemi ereje valahogy elmaradt ennek a műnek.
És igen, a karaktereknél van a problémának a melegágya. Kik ők, mit tudnak, mit képviselnek- nincs kifejtve, szádba rágva. Fátylat rá, mert ha nézed, akkor elgondolhatsz róluk több mindent, mit, miért csinálnak, mik a motivációik, mi okból lettek olyanok amilyenek. Szóval ez nem csupán egy szórakozási film, hanem túlmutat ezen.
Főleg a Babyt játszó, egykori DJ-re, Ansel Elgortra értem ezt, akinek a gyerekkori traumái, veszteségei bevillannak, amit sziporkázóan jó visszacsatolt képekkel old meg rendezőnk. Ami miatt a srác több lehet, amiért a pártjára állhatsz, megértheted, hogy miért olyan amilyen, és a nézőben pozitívra húzza ki személyét.
Rablásos skatulyába is beletartozik, mivelhogy ez adja a vezérszálat nézőjének.
Vesézzük ki színészeinket. Kezdve Elgorttal, akire lett építve ez a két óra. Elsőre egy teljesen hétköznapi, átlagos csávó, aki megszállottan hallgatja folyton a jobbnál jobb zenéket az iPodján, szobája is tele van bakelitlemezekkel, régi kazettákkal- igen, ma már ezeknek kezd nőni, átértékelődni az értéke a felfokozott virtuális igények előtérbe helyezése miatt. Őt kérik fel, hogy rablások során furikázza el a rablókat, mivelhogy ez a szerény kiscsávó ebben űrbéli képességekkel rendelkezik. Még parkouri képességeit is előveszi, mert elég lazán ugrált ide-oda, szóval gyakorolhatott ilyen téren is, ami plusz piros pont neki.
Anselről elhittem, hogy színészileg a zenés részeknél pofátlanul jó, sőt, tűpontos, olykor pedig kicsit vissza volt fogva. Jobban elengedhette volna az érzéseit, szerintem több krafttal is rendelkezett ezen a téren, mint amennyit mutatott. Láthatjuk Babynek a főgóréját, munkaadóját, Kevin Spaceyt, aki zsigerből, álmából felkelve is megoldja szerepét. Továbbá a rablóbagázs színes bőrű ásza, Jamie Foxx, aki nyomott már hatalmasabb vakerokat is, lásd például: Förtelmes Főnökök. Azt meg vétek lenne elfelejteni, hogy egykoron Oscar Díjat kapott, tehát jegyzik, ismerik, nagyra tartják ebben a világban, még ha mára már a célok másak, inkább az üdítőbb, szórakoztatóbb filmekre lettek kihegyezve. A sztoriban lesznek problémák, szerelmek, emberi vívódások, mint ami velejárója az ilyen történeteknek. De az igaz, hogy maga a karakterek túl szikárok.
Ám van valami, ami kárpótol ezekért, ami olyan, mint Szaharában a víz. Az nem más, mint a zenei kollekció, mely más szintre emeli ezt az eksön krimit. Jó-jó, meg pár elkapott operatőri lassítás, vágás- nem véletlen az Oscar jelölés sem. De a korongok tényleg királyak, lüktetőek, intenzívek, a régi előadókkal, együttesekkel karöltve támogatják, sőt, kihúzzák jóra, élvezhetőre ezt az alkotást. Példaként pár előadó: Queen, Faith No More, Barry White. Az utóbbitól, a Never, Never Gonna Give You Up, 73-ból, mely az egyike volt az első számoknak, amit hallottam a szerelem mesterétől, I’m Gonna Love You Just A Little Bit More Baby mellett- Szeretni foglak még egy kicsit baby!-. Ezek olyan múltbéli ingerekkel, érzésekkel szolgálhatnak, amik máris pumpáló löketed adnak a filmhez.
Persze, Baby a végén megkapja méltó büntetését, ami jogos. Bele lehetne kötni abba, hogy mindenki mellett vall, már-már hótiszta színben tüntetik fel, szerelme pedig évekig vár rá, azért ez mese habbal, mert ilyen a világon nincs,- de hát ezt szándékosan szürrealizmusnak szánhatta Wright.
Edgarnak sanszos nem ez lesz a leggigászibb műve, melyet valaha csinált, de az vitathatatlan, hogy a tucattól jóval messzebb áll.


53. Városi vadász (2021-10-26 21:38.01) aaaaa
Hirtelen felindulásból jónak ítélhető, de két három nap múlva már el is felejti az ember.


52. Emmersson (2020-04-04 13:27.52) aaaaa
Jól indul, pörgős. Aztán bejön a képbe a nő és le is ül a film...menthetetlenül :(
Átlagossá silányul, kár érte!


51. G-ergo (2020-03-03 14:50.54) aaaaa
Készül a második rész, az eredeti gárdával. Idén jobb hírt még nem hallottam!


50. Dark Bakter (2019-06-26 09:14.14) aaaaa
Semprini véleményét osztom a Baby Drive kapcsán. Eléggé érdekes a magyar cím, de maga a film csont nélkül egy kellemes meglepetést okozó többször nézhető film. Edgar Wright filmjeit amúgy is csípem, és jelen alkotással sem vallott szégyent... A zenék pedig valóban klasszak! Lehet, hogy jó passzban láttam, de nekem nagyon bejött a film....
A mostanság divatos Halálos iramba szintű CGI látvány orgiákhoz képest, jó volt egy csöppet életszerűbb autós ámokfutást látni. Ebben van szív is nem csak ultramacsóskodás és életszerűtlen kunsztokkal... Eléggé el van már laposodva az a széria, de ez most nem ide tartozik...
A történet nem rossz, az akciók jók, a hangulat pazar, amihez nagyban hozzájárul a remek zenei kollekció is ami a filmben bazsevál... A színészek egytől egyik hitelesek, jól hozzák az általuk életre keltett figurát... Lily James és Eiza González pedig ráadásképp még gyönyörű is!
Nekem bejött a film, egy erős négyes így első megtekintésre, de szerintem még meg fogom lesni párszor...


49. Tömö (2018-07-28 12:01.09) aaaaa
bírtam a filmet. E
gynek siman elmegy. A vége kicsit uncsi volt már azzal a szerelmes vagyok...azonnalmegmentelek életemetösszekötömegynaputánveled szállal.
Foxx annyira erőltetett volt, nem bírtam:D
Aki chipsel colával jó autókat akar nézni, életszerü vezetéssel-azaz nem VÍÍÍNDÍZEL keményvagyokvisszakapcsolokhatotgyorsuloknitroval, de csakaddigmígamásikautómelléérek:DDD- annak ajánlom:))


48. Vmiso (2018-07-06 09:39.46)  
Hát hogy is mondjam.....25 percig bírtam, aztán kikapcsoltam.


47. HMáté33 (2018-06-29 16:00.05) aaaaa - (válasz Sergio Alba 45. hozzászólására)
kicsit aggódtam, hogy ennek elfelejtenek folytatást csinálni.


46. Rékuska2004 (2018-06-29 15:45.19) aaaaa - (válasz Sergio Alba 45. hozzászólására)
🙆‍♀️🙆‍♀️🙂🙂👍👍



45. Sergio Alba (2018-06-29 15:23.17) aaaaa
[link]


44. Pgyuf (2018-05-21 00:55.51) aaaaa
Biztos, hogy 5 csillag. Nem is értem, hogy áll 3.9-en? Szórakoztató akciófilm. Remek történet, szereplők, nagyszerű zenék. Pl. Hocus Pocus szám a Focus együttestől felújitva. Érdekes, hogy kb 10 évvel ezelőtt jàtszódik a történet, pedig játszódhatna ma is. A Subaru 2006-os kiadás és akkor még passzolhat, hogy valaki kazettát vagy ipod-ot használt. Bűn kihagyni annak, aki csak csak egy laza, szórakoztató filmre vágyik.


43. Mortuus (2018-04-22 15:08.52) aaaaa - (válasz Bertó!!! 42. hozzászólására)
És ezért a kölcsönös szimpátiáért hátrahagynának maguk mögött mindent. Tudom én hogy a szép punának/szép faroknak nagy ereje van, de azért ez már túlzás.


42. Bertó!!! (2018-04-22 10:41.15)   - (válasz Mortuus 41. hozzászólására)
Nem biztos,hogy első pillantásra szerelem volt,inkább nagyon erős kölcsönös vonzalom/szimpátia.


41. Mortuus (2018-04-21 23:27.19) aaaaa
Pár óra együttlét után ilyen elsöprő szerelem? És mi lesz ha megismerik igazán egymást? :D


40. Elizabeth500 (2018-04-08 15:09.13)  
Ez egy nagyszerû akciófilm. Mindenki megfelelt a karakterének. Az üldözéses jelenetek nagyon jól lettek megcsinàlva,fôleg a legelsô,a film elején. Egy unalmas perc sem volt a filmben.Jó a történet és a rendezés is. Nem tudnék semmibe belekötni,de nem is akarok,mert ez így jó,ahogy van. Jó kezdés,jó befejezés. A zenék passzoltak,a sràc meg nagyon tud. A pàrbeszédek is rendben voltak. A kedvenc jelenetem,a film elején az autósüldözés,mikor kicserélik az alagút alatt a kocsikat,a farolàsok,és minden ,ahogy az a sràc vezet.


39. Rékuska2004 (2018-04-03 22:45.54) aaaaa
Teccet a film. Az aláfestőzenék meg a régebbi számok illetek 1-1 szituàcióhoz.
A végére már a csendes sofőrböl cinkos lett h úgy mondjam.
A legjobb jelenetek:
- mind1ik amiben Baby van
- az autós üldözés az elején(megnézném mennyi ideig tartott felvenni)
- mikor a végèn kiszabadul és ott várja Debora
Összeségében remek filmet raktak le nekünk a rendezök. 5/5


38. Googyi (2018-02-26 10:21.16) aaaaa - (válasz C-Rob 33. hozzászólására)
Nekem is hasonló, az 1 csillagon is elgondolkoztam. A film közepén megkérdeztem az asszonyt, hogy mi lenne nem pocsékolnánk rá tovább az időt, de sajnos végignéztük.


37. Johnny Saiper (2018-01-01 22:53.05) aaaaa - (válasz Semprini 36. hozzászólására)
Bizony ám


36. Semprini (2018-01-01 22:47.08) aaaaa
Hihi, most látom, jelenleg több mint egy tizeddel magasabb az átlaga itt a Filmkat-on, mint a legújabb Star Wars-filmnek, ami azért elég beszédes - és még így is mennyire alul van értékelve (mindkettő)! :)


35. Amycusack (2018-01-01 20:52.47) aaaaa
Elmebeteg egy film ez


34. Semprini (2017-12-13 15:34.37) aaaaa
Amennyire az év legnagyobb csalódása volt számomra az Atomszőke, a rendkívül idióta magyar címmel ellátott Baby Driver az év legkellemesebb meglepetése volt. Nem tudtam semmit erről a filmről, moziban nem láttam, kritikákat sem olvastam, viszont az egyik nemrégiben vásárolt DVD-n rajta volt az előzetese, az keltette fel az érdeklődésemet. A húzónév számomra a Büszkeség és balítélet meg a zombik-ból megismert Lily James volt, de a Cornetto-trilógiát is jegyző Edgar Wright neve is félig-meddig garancia volt és persze a sztorira is kíváncsi voltam, mit hoznak ki belőle. Nos, egy egészen ütős, pörgős, lendületes filmecske lett a végeredmény. A kritikák egyöntetűen dicsérték, kiemelve egy tulajdonságát, amiben szinte egyedülálló. Ez pedig az, hogy a film jelenetei szinte a felhangzó zenék ritmusára vannak vágva, az akciójeleneteknél különösen feltűnő ez, aki látta a filmet, érti amiről beszélek. Hálistennek nincs túl kapkodóra vágva, minden jól látszik, a sztori pedig eleinte kicsit kiszámítható, de ahogy megy előre, egyre több a váratlan fordulat benne.
A szereplők többnyire hozzák amit kell. Lily James természetesen bűbájos, mintha csak néki lett volna írva a szerep (pedig eredetileg Emma Stone játszotta volna), a főszereplő srác nem sokat beszél, inkább csak elvan, de ezt a sztoikus figurát elég jól hozza, Jamie Foxx a Ray és a Django után most harmadszor hoz számomra értékelhető alakítást, Kevin Spacey a szokásos fapofa szemétláda-figurán is tud még egyet csavarni, a mellékszereplők közül pedig kiemelném az eszméletlenül dögös Eiza Gonzalezt, már csak miatta is megérte megnézni a filmet.
Az autósüldözéseknél állítólag nem használtak CGI-t, hanem minden ott a helyszínen vettek fel, ez manapság már nagyon ritka. A filmben szinte végig szól a zene, és elég jól összeválogatott soundtrackról van szó, ami tovább növeli a film élvezeti értékét.
Szóval én remekül szórakoztam, többször nézős, kitűnő akciómóka lett ez, részemről csont nélkül megérdemli az erős négyest. Biztosan meg fogom még nézni párszor.
8,5/10


33. C-Rob (2017-11-10 11:06.54) aaaaa
Az előzetesen elolvasott véleményeknek ("az év filmje", "zseniális", "nagyon jó film") is köszönhetően, de elsősorban Jaime Foxx, Kevin Spacey és Lily James (a hölgy a külsejével fogott meg, mert a színészi képessége jelenleg Megan Foxéval vetekszik) szereplése miatt vállaltam be, hogy megnézem. Az első egy-két jelenet még ígéretes volt és azt gondoltam "naa, ez lehet valami..", de aztán hirtelen úgy leült a film a földre, hogy az valami szörnyű... Sem a fentebb említett két úriember, sem a főhős és nevelőapja megható, aranyos kapcsolata sem tudta felemelni ezt az alkotást... Sajnálom, de nálam 2*-nál többet semmiképpen sem ér. Számomra ez egy gyenge film.


parfumeshop.hu banner

32. Kirschakos (2017-10-30 21:15.28) aaaaa
Megnéztem ezt is. Hát... egynek kellemes szórakozás, de ennyi. Edgar Wright neve azért többet ígért, sajnos kissé csalódást keltett a film. A zene sem volt valami ütős, egyszer-kétszer szólt olyan, ami tényleg jó volt. A történet egyszerű és kiszámítható, de elfogadható. Viszont jó lenne már, ha a rendező újra együtt dolgozna Nick Frosttal és Simon Peggel. Nélkülük valahogy nem igazán jön át a munkássága. Valószínűleg megpróbál kitörni ebből, amit megértek, de én azt mondom mégis jobb lenne, ha visszatérne hozzájuk.


31. Cantri (2017-10-27 23:28.13) aaaaa
Imádtam......pedig faék egyszerű mozinak mutatja magát :)) Azonban a Baby Driver egy újabb tökéletes bizonyítéka annak, hogy mitől is lesz igazán élvezetes egy film igencsak sok tényezős, s nem merül ki mindössze a csavaros történetben, vagy az arcszaggató látványban.....

Edgar Wright filmje ugyanis egyáltalán nem büszkélkedhet a fent említett érdemekkel, helyette viszont olyan pofátlanul szórakoztató, hogy az ember egy percre sem képes levenni tekintetét a képernyőről. Titka, hogy a cselekmény alapvető egyszerűsége nagyon is komplex keretbe lett foglalva, melyben a randomnak tűnő szórakoztató jegyek példásan passzolnak egymáshoz. Az alkotók legzseniálisabb húzása kétség kívül a folyamatos zenei háttér hozzáadása, mely koránt sem az akciófilmekben megszokott szerepet tölti be, a szimpla háttér aláfestésből kilépve egyes dalok hibátlan határozzák meg, és tükrözik főhősünk belső lelki világát, hogy éppen mi zajlik a fejében. Ezáltal az egész dalolászás új értelmet nyer -mint egy musical esetében- ha kivesszük a zenéket és szövegeket az összképből maximum egy fél filmet kapunk.... Persze a Baby Driver fél filmnek sem lenne rossz, köszönhetően az emberi, megélhető karaktereinek, akikért valóban lehet izgulni, mert esendők, sérültek, tehát koránt sem érinthetetlen szuperhősök egy távoli galaxisból. Az akciónak itt tényleg van létjogosultsága és tétje...nem csupán 5-10 perces alibi figyelemelterelések 2 storyline között, hanem szerepet játszik főhősünk megismerésében, sőt fejlődésében is, ahogy az önfeledt srác másokért felelősséget vállaló férfivé lesz...... Egyszerűen "fucking smart" hozzáállás ez a filmkészítéshez.... jár is érte a hatalmas kalapemelés..

Összességében ilyen egy valódi halálos iram: egyszerűnek tűnő, mégis zseniálisan szerkesztett mozi sült ki Wright-ék agymenéséből, ami kiválóan integrálta pörgős akciójeleneteit és musicales aláfestését a narratív váz megerősítésére, elválaszthatatlan egységet képezve a karakterek, és sztori magjától. Erre mondta édesapám egyszerűbben: "jól egyben volt ez a film"......hát valóban zsinórmértékkel se mehetett volna jobban. :))


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekAz utolso szamuráj, 2023-03-28 09:3060 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk