Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gyakornokok
- Film Mánia, 17:40
Reszkessetek, betörők! 2. - Elveszve New Yorkban
- Mozi+, 18:30
Bunyó karácsonyig
- AMC, 18:50
Az utazó
- Viasat Film, 18:55
Elfelejtett idő
- Filmbox Family, 19:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
A pokol bajnoka - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vörös Sárkány aaaaa
Liv Tyler aaaaa

 

Filmnezo93 hozzászólásai

Ugrás Filmnezo93 adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Rémálom az Elm utcában 4. - Az álom ura - Vélemények

2018-01-12 15:55.07
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy honnan lehetne letölteni ezt és az 5. részt a régi VHS szinkronnal? :)


Clint Eastwood - Vélemények

2017-05-31 23:39.23
Isten éltesse sokáig!


Alien: Covenant - Vélemények

2017-05-20 18:15.37
Bocs, egy résznél említek valakit, az oka az, hogy egy másik fórumra írt hozzászólásomat másoltam be ide.


2017-05-20 18:15.01
A hossz miatt elnézést kérek!

Alien – Covenant, avagy Menjetek a Halál f*szára

A magyar cím ez is lehetett volna, mivel a film megnézése után tényleg azt érzi az ember, hogy egy hatalmas fityiszt mutattak neki. Felemás érzéseim voltak a film előtt, de piszkosul érdekelt, hogy Scott mit fog összehozni. A Prometheus újranézésével a kétségeim nőttek, és azt kell mondjam, ha nem is óriási csalódás az Alien – Covenant, de a jótól messze van, mint ide az LV-426.
Az előzetesek alapján már le lehetett szűrni, hogy ez bizony erősen meg fogja idézni a klasszikust, de a folytatásait is. És ez valóban így van. A cselekmény több pontja hasonlít a Nyolcadik utasra, és annak bizonyos elemeit jól is használja fel a film, másokat kevésbé. De érződik azért az Aliens akciódúsabb elgondolása, a thriller-dráma Alien 3, a karakterek pedig néha a Resurrection figuráinak agyi szintjén vannak.
A film egyébiránt meglehetősen jól indít, bár a nyitójelenet, a főcím előtt kicsit furcsa volt. Viszont mikor a Covenantot látjuk és a balesetet, az ténylegesen izmos lett. A sztori ezek után az eredeti Alien nyomán halad, persze hoz újításokat, de nem egy momentum tényleg visszaköszön, mint említettem. Sajnos itt jönnek a hülyeségek is megint. Találnak egy jobb bolygót az Origae-6-nál. Ez csak pár hétre van tőlük, míg eredeti céljuk még 7 évre, szóval kiruccannak inkább oda, ahonnan a rejtélyes üzenet is jött. No, de nemhogy leküldenének egy szondát, vagy csak Davidet, nem megy az egész csapat. Oké, ez az eredeti filmben is így volt, de ott legalább szkafanderben mentek le, mondjuk az nem is volt lakható bolygó. Viszont itt is simán megléphették volna, hiszen ismeretlen a terület, nem tudni milyen kórokozók vannak ott. Terraformálás rulez. Amúgy a másik bolygót 10 évig vizsgálták mire kiderült, hogy megfelelő-e, itt meg egy dokinéni vesz néni föld- és vízmintát, aztán abból megmondja a tutit. Szóval ja, mivel ilyen hülyék, emiatt két fickóba belemegy valami pollen, vagy fene tudja mi. De itt is, a füles dolgot még megértem (de ez is elkerülhető lett volna a sisakkal), de az, amikor a faszi odahajol a gomba vagy mi fölé és benyögi: Ezt láttátok? Aztán beszipuzza a pollent… Ebből születnek meg a neomorph jószágok, amik ilyen kis patkányszerű Alienek. Ahogy NaNa is írta, ezek megidézik a Jurassic Park 2-t, de szó szerint. Mondjuk amikor a két fasziból kijöttek azok szerintem egész jól néztek ki, bár nyomába sem érnek a mellkasrobbantó által okozott sokknak.
A film egyébként itt kezdi bevonni a Prometheus cselekményét is egyre jobban, és az ott felvetett kérdéseket és félbehagyott szálakat minél gyorsabban megválaszolni. Na itt lennének jó ötletek, így a teremtő és teremtmény szál, de Scott valahogy nagyon nem jó érzékkel adagolja ezt. De vannak tényleg jó gondolatok, például, hogy a robot szeretetből védi-e az embert, vagy programozásából adódóan. Aztán az, hogy a gép miként kezdi felsőbbrendűnek érezni magát teremtőinél. Mégis, az elején levő tökölés után ez valahogy olyan kevéske, jobban ki lehetett volna bontani, csak ugye kellett az Alien.
Ezzel végül is elérkeztünk a horror szálhoz is, és az Alienhez. Trancsír, vér és belezés van bőven, de az a nyomasztó érzés itt nem fogja el az embert, mint az eredeti filmekben. A halálok röhejesek és fárasztóak. Jó, a két faszi, akikből kijöttek a neomorphok, ők kivételt képeznek, de például a sebeit mosó csaj halála nevetséges. Ott van még a zuhanyzós jelenet. Azt a két idiótát amúgy meg sem ismertük jóformán, az egyik faszi, a másik csaj, az egyik fehér a másik fekete, oszt jó napot! Elmennek kefélni a zuhanyba, hát persze, hogy meghalnak! Mint valami ZS kategóriás horrorban… De! Hangsúlyozom DE! A legszánalmasabb, legidiótább és leggagyibb halál az az elsőtisztből kapitánnyá előlépett csávóé. David elég látványosan szemlélteti hogy igazából gonosz. Ennek ellenére a drága kapitány követi őt a szobába azok után, hogy az android egy neomorphal társalgott. Na a drága kis mikrobi megmutatja az általa kitermelt lények preparációit, rajzait. Majd leinvitálja a kapitányt egy pincébe, hogy van még valami. Épeszű ember itt menne el a $@!#%. Ehelyett ez a marha lemegy. Na itt meglátjuk a tojásokat. Jó, gondoltam ez a hülye milyen oknál fogva fog belenézni, hacsak nem David fogja le, hogy ráugorjon az arctámadó. A fenét. Odamegy, bambul, erre mondja neki David, hogy ártalmatlanok, nézze csak meg. Még közelebb megy, a tojás természetesen reagál és kinyílik. David: Nézzen bele. Lenyűgöző lesz, amit lát. És basszus, ez az Isten barma fölé hajol! Ilyen nincs, de mégis van! Ez a hülye tényleg megérdemelte a halált! Aztán itt elkezdi a film felrúgni a korábbi részek szabályait is. Persze ez a facehugger még nem olyan, mint a klasszikusokban, de akkor is, hogyhogy ilyen hamar leesik az áldozatról? Mert itt tuti nem volt rajta legalább egy napig. A fenét, mintha 10 percet lett volna rajta. Aztán a koma felkel, David beszél hozzá egy keveset és hirtelen bumm, kirobban a kis Alien, ami szó szerint kis Alien, mert kb. mintha összezsugorítottak volna egy kifejlett példányt úgy néz ki. David meg széttárja karjait és beszél hozzá, erre az Alien elkezdi utánozni az android mozdulatait. Mi az Isten? Annyira nevetséges volt az egész. A dög ezek után 2 perc alatt megnő, hogy egy idióta rakodógépes akcióban kinyírják, majd egy másikat az űrhajón. Feszültség nuku, mert a lényt folyamatosan látjuk, tudjuk merre megy, és már nincs is igazán a hajón kinyírni, csak a zuhanyzós barmokat, de azt meg ugye hagyjuk. A vágjuk ki a rohadékot az űrbe megoldás meg negyedjére már rohadt unalmas, és nem mellesleg még izgalmasnak sem volt mondható.
A zárás viszont jó lett, még merésznek s mondhatnám, bár lehetett sejteni, hogy Walter helyett David megy vissza a gépre.
Amiket a Prometheusnál dicsértem, azt itt is csak méltatni tudom. A zene kifogástalan, az pedig csak hab a tortán, hogy Jerry Goldsmith klasszikus dallamait is beleszőtték. De az az egyszerű, szirénaszerű zenei hatás is hátborzongató és erőteljes lett (Med Bay a szám címe). Az operatőri munka is teljesen rendben van. A film hangulata is egész jól be van lőve, bár itt nincs meg az a bezártság érzet, mint az első 4, de inkább 3 filmben volt.
A színészi játék korrekt, bár a szereplők 80%-a tényleg töltelékkarakter, akikért izgulni sem lehet. Fassbander és Waterston az egyedüli kivételek, mert ők tényleg jól alakítanak. Előbbi ugye két szerepben produkálja magát, kiválóan, utóbbi pedig sajnos nem túl figurát hoz, de a színésznő tényleg igyekszik, és azért tényleg szerethető karakter lett Daniels. Mondjuk Ripleytől kilométerekkel elmarad, de talán még Shaw figurájának a szintjét sem éri el.
A filmet szinkronnal néztem és meglepődtem, hogy Viczián Ottó hangja mennyit öregedett 5 év alatt. Hirtelen meg sem ismertem. A szinkron megint olyan semmilyen lett, legalábbis nekem inkább rontott az összhatáson. Sajnos az itteni moziban nem adják angolul, így ezzel kellett beérnem. Aki viszont teheti, az inkább angolul nézze!
Természetesen nem azt vártam, hogy a Covenant olyan legyen, mint az Alien, hiszen ma már az sem úgy félelmetes, mint anno. A feszültségteremtésen lett volna a hangsúly, illetve az arányokon. Túlnyújtott felvezetés, összecsapott befejezés. A karaktereket meg hagyjuk.
Összességében az Alien – Covenant egy átlagos horror-sci-fi lett, amiben van trancsír dögivel, de az igazi félelemérzet elmarad. Az androidos szál, a kiváló zene és operatőri munka, valamint a látvány az, ami megmenti ezt a filmet attól, hogy még gyengébb legyen. Be lehet ülni megnézni moziban, de az ember itt már számítson rá, hogy hiába az Alien cím, ez már nem viszi úgy tovább azt az örökséget, mint a klasszikusok.


Usztics Mátyás - Vélemények

2017-05-01 12:34.57
Nyugodjék békében! :(


Űrszekerek II. - Khan haragja - Vélemények

2017-03-22 19:14.31
Isten éltesse sokáig Kirk kapitányt!


Bill Paxton - Vélemények

2017-02-26 19:27.33
Szembeszállt az Aliennel, a Predatorral és a Terminátorral is. Kiváló színész volt, akit mindig öröm volt látni a legapróbb szerepben is. Nyugodjon békében :(


J. R. R. Tolkien - Vélemények

2017-01-03 11:39.15
Ma lenne 125 éves a fantasy irodalom egyik legnagyobb alakja :(


Mel Gibson - Vélemények

2017-01-03 10:08.01
Isten éltesse sokáig! :)


Kommandó (1985) - Vélemények

2016-12-05 23:36.46
Akkor fingom nincs a '80-a évekről, le is húzom a Die Hardot, a Halálos fegyvert meg az összes többi akkor készült akciófilmet, mert diploma kellene ahhoz, hogy értsem őket. Szerintem te azt nem bírod felfogni, hogy én egyáltalán nem bántólag írtam a buta és a baromság szavakat. Egyszerűen azt nem lehet komolyan venni, hogy egy faszi kb. újratöltés nélkül ledarál 100 embert, de, és ott az a kicseszett DE, ezt baromi élvezetes nézni, mert tudom, hogy szórakoztatni akar.
Ilyen alapon viszont te meg ne húzd le 1*-ra a 2001 Űrodüsszeiát, mert baromira nem érted a '60-as éveket, meg a sci-fihez is fingod sincs. Ámen!


2016-12-04 00:52.36
Igen, 1993-ban születtem, és nem okoskodok a '80-as évek feelingjéről, viszont amikor megnéz az ember egy filmet a '80-as évekből, azonnal látja annak a korszaknak minden báját.
Nem vagyok tévedésben, mert nem mondtam, hogy ez a film szar lett volna a maga korában, szimplán azt állapítottam meg, hogy a Kommandó egy baromi egyszerű, mondhatni buta film, viszont a maga nemében igen is szórakoztató. Igazán jó volt a nyáron újra megnéznem.
Ja, és lehet neked az jött át, hogy én a mai tucat képregényfilmeket szeretem, de elárulom, hogy nem. A '80-as '90-es évek akciófilmjeit imádom, azok még tényleg tökösek voltak és izgalmasak.
Lehet, hogy neked az jött le, hogy én lehúztam a filmet, de szerintem fuss neki még egyszer a kommentemnek, és lehet leesik mit is akartam kihozni belőle. Nem mellesleg a 4* árulkodó :)


2016-11-22 23:17.51
Ezen jót nevettem :D Lehet a BoneyM is beszállt a zenei aláfestésbe? xD


Martin Scorsese - Vélemények

2016-11-17 21:17.06
Isten éltesse sokáig! :)


Józsa Imre - Vélemények

2016-10-31 09:02.29
Nyugodjék békében! :( A magyar szinkronszakma egyik legnagyobbika távozott halálával :'(


Sóhajok (1977) - Vélemények

2016-10-30 10:25.48
Nerd (James Rolfe) bemutatójának hatására néztem meg, és nem bántam meg. Annyira nem rémisztő, de meg kell hagyni, hogy van benne pár elég feszült jelenet. Az első gyilkosság például csillagos ötös, de Sara felfedezőútja során is kb. a torkomban dobogott a szívem.Sajnos néhol viszont elég unalmas, és maga a finálé se akkora hatású, mint vártam, ám ahogy Suzy eljut a titkos terembe, szintén kiválóra sikeredett.
A filmet egyébként még két dolog miatt érdemes megnézni. Az egyik a látvány. Nerd jól mondta, ez a film iskolapéldája annak, hogy a horrorok nem csak fekete-fehérben tudnak erős hatást elérni, de színesben is. A Sóhajok ugyanis elképesztően gazdag a színekben, és ez egyáltalán nem zavaró, mi több. Én speciel a környezet és a sokszor rikító színek miatt éreztem nyugtalanságot. És itt jön a másik dolog, a zene. Fantasztikus. A főtéma brilliáns, de a többi szám is kiváló egytől egyig.
A Sóhajok összességében nem akkora film, mint számítottam rá, de így is egy roppant izgalmas, és egyedi darabot kaptam, melyet azoknak tudok ajánlani, akik szeretnének olyan horrort is nézni, mely kicsit szakít az addigi hagyományokkal.


Az őrület határán - Vélemények

2016-08-22 21:18.49
Gyönyörű film egy olyan dologról, ami igazából egyáltalán nem gyönyörű: a háborúról. Malicktól ez volt az első film amit láttam, azóta már megnéztem két másikat, de szerintem Az őrület határán-nál sosem fog jobbat készíteni a tisztelt rendező.
Számomra teljesen érthetetlen, hogy ez a film hogyan nem nyerhetett egyetlen Oscar-t sem, ellenben a Ryan megkapta a legjobb filmért járót. Pedig a kettő ég és föld. Jó, gyerekként utóbbit én is zabáltam a kiváló csatajelenetek miatt, azonban a minap ahogy újranéztem mindkét filmet, méghozzá egymást után, nagyon kiütközött, hogy a Ryan egy tömény giccshalmaz, melynek az első 20 perce hibátlan, aztán lejtmenetbe kapcsol, és néha be-bedob néhány jobb dialógust, összességében mégis egy piszok propagandafilm, ám mérnöki precizitással elkészítve.
No, míg az imént röviden kivesézett filmet azért az átlag néző könnyen befogadja, addig Malick-é inkább megüli azt, mivel nagyon elvont, sokszor szétesőnek tűnik, a karakterek közt nehéz olyat találni, aki mellett az ember meg tudna állapodni, hogy ő a főszereplő, szóval igen, nem nevezhető egyértelműen közönségbarátnak. Másrészt baromira kell hozzá a megfelelő hangulat is, meg a kipihentség, mert majd 3 órás hosszával nem épp rövid.
De mégis miért tartom én ezt a filmet olyan nagyra? Miért döngöli földbe '98-as vetélytársát? Mert kerüli a szokásos amerikai háborús filmek mindenfajta cukormázas, giccses eszköztárát. A háború valós kegyetlenségét mutatja be, és azt a háborút, melyet az ember saját magával vív. Hiába nincsenek olyan szinten kidolgozott karakterek, melyeket az ember elvárna, mégis gyakran ezek a fel-felbukkanó figurák sokkal többet mondanak, mint a Ryan közlegény faszagyerekei. Ott van például John C. Riley és rövid monológja arról, hogy miként lett érzéketlen a halottakra (olyanok nekem, mint a döglött kutyák). Aztán ahogy a Penn által alakított őrmester megjegyzi, hogy ő még nem jutott el erre a szintre... Élesen szembeállítható vele az Elias Koteas által játszott százados. Míg Riley figurája teljesen érzelemmentes, már-már állati, addig a százados mégis próbálja megőrizni emberségét (Nem adok ki olyan parancsot, amivel halálba küldöm az embereimet, akikkel 2,5 évet töltöttem). De meddig kell megőriznie az embernek emberségét a háborúban? Hol van ez a határ? Nyugtathatja magát valaki azzal, hogy 1 ember életének feláldozásával 10 másikat mentett meg? Az az 1 ember mennyivel ér kevesebbet? Vagy tényleg nem szabad moralizálni ezen egy háború közepén?
Vagy a rövid filozofálás arról, hogy milyen az, ha megölsz egy embert, de senki nem vonhat érte felelősségre, hiszen ez a feladatod (Megöltem egy embert. Ez talán nagyobb bűn, mintha megerőszakolnék valakit.)
Minden egyes figura képvisel valamit, így talán tényleg értelmet nyer Witt azon monológja, hogy az emberek egy őslélek szétszakadt darabjai volnának? Minden figura érthető bizonyos szemszögből, és lehet, hogy valaki iszonyú ellenszenves, de mi van, ha igazából belőlünk is hasonlót váltana ki a háború szörnyűsége? Ha így szóba jött ez, Nolte karaktere az, akit az ember szíve szerint felképelne, de valamelyest meg is lehet érteni. (Magából tisztet csináltak és már háborúzhat is. Nekem 15 évig kellett várnom és ez az első háborúm) Nolte egyébként tökéletesen játszik, talán ő az, aki a leginkább árnyalt és kidolgozott karakternek tekinthető, annak ellenére, hogy nem ő a főszereplő.
A figurák között nincs tehát meg az a tipikus nagy haveri kapcsolat, ami talán furcsa, de jobban kihangsúlyozódik a háború szörnyűsége. Az egyik legerőteljesebb jelenet még e téren, amikor az egyik közlegény megígéri haldokló felettesének, hogy majd ír a feleségének. Majd mikor meghal, a társa megkérdi:
-Írsz majd neki?
-Dehogy írok! Nem is ismerem!
-De megígérted neki!
-Ilyenkor mindent megígér az ember!
Érdemes szót ejteni a háború földöntúli ábrázolásáról is. A csendes-óceáni frontról egyébként is tudvalevő, hogy teljesen más volt, mint az európai, ám Malick ezt tényleg művészi magassággal mutatja be. Ott van rögtön a film eleji jelenet, melyben az őslakosok életébe tekinthetünk bepillantást. Paradicsomi állapotok, aztán jön a kontraszt. A békés természet megvan a fronton is, de az ember ahogy beavatkozik, ez is pokollá változik. A zöld domboldalból képesek vagyunk néhány óra alatt pusztát csinálni, és csak a facsonkok jelzik, hogy valaha ez egy szebb hely volt. Aztán a bevágások az élőlényekről. Például a bombázás közben látható madárfióka. Ilyenkor lehet elgondolkodni, hogy mennyi emberi áldozata volt a háborúnak, de közben a természetnek is milyen károkat kellett elszenvednie. Zimmer hipnotikus zenéje már csak hab a tortán. Sose fog ennél jobb zenét szerezni szerintem.
Mivel háborús film, illő néhány szót ejteni az akciójelenetekről is. Ha a Ryan elején elszörnyülködik a brutalitáson, ami a normandiai partraszállással van bemutatva, akkor itt még inkább el lehet. A japán tábor lerohanása talán az egyik legsokkolóbb felvétel, amit háborús filmbe láthatunk. Az az állatiasság ahogyan végigrohannak a japán bázison. Értelmetlen, kegyetlen, véres. Az ellenség hiába tűnik arctalannak, mégsem az. Az olyan kis momentumok, mikor az elfogott japán katonák zokognak, mert kudarcot vallottak. Vagy amikor védelmezi sebesült bajtársát. Az is elgondolkodtató, amikor a film végén a bekerített amerikait nem lövik le azonnal. (Megölted a bajtársaimat, de nem öllek meg. Be vagy kerítve, inkább add meg magad). Mennyivel emberibb, mint az, amit a Ryan-ben láthatunk: gerinctelen német, aki hogy megkíméljék, inkább geci Hitlerezik. Bezzeg a végén a főszereplőt ő lövi le...
Az a baj, hogy sokat lehet erről a filmről beszélni, de mégis keveset, mert nehéz szavakba önteni. Ez egy olyan film, amit látni kell, mert tényleg rádöbbenti az embert, hogy a háború azokat is megöli, akik nem fizikailag pusztultak el. Aki viszont akciódús háborús filmet vár, az ne üljön neki.


Sikoly 3. - Vélemények

2016-08-15 20:53.11
Na annyit még kifelejtettem, hogy Jay és Néma Bob jelenete vitte amúgy a prímet. Az a pár másodperc fergeteges volt :D


2016-08-15 20:26.13
Hááááát, ez a rész... Olykor komolyan azt éreztem, hogy a Horrorra akadva újabb részét nézem, mert néha már olyan szinten hülyék voltak a karakterek és olyan szintű baromságok voltak, hogy az fájt. És a poén, hogy a film mellé erőltette a komolyságot is, ami szerintem baromira nem kellett volna, mert ez lehúzta az egészet, bár nem mintha akkora durranás lenne ez a rész, de ha nem akartak volna itt drámázni, akkor talán egy fokkal jobb lett volna. És amúgy ismételten csak a Dewey-Gale páros viszi amúgy el az egész filmet. Az ő jeleneteik szinte hibátlanok, és mivel baromi viccesek is sokszor, így tényleg lehet az ő játékidejük alatt szórakozni. Azonban mikor megjelenik Sid karaktere, akkor az ember majd elalszik. Érdekes mód nem sokat szerepel, szerintem az alkotók is érezhették, hogy nem annyira erőteljes ez a figura. Azért a fő szálat csak hozzá kellett fűzni. Amúgy a gyilkos megint egy balfasz, akárcsak az előző részekben, itt is ütik-verik, még lövik is... Amúgy a gyilkoshoz kapcsolható csavar a legrosszabb szappanoperákat idézi, az ember már tényleg kínjába csak röhögni tud. Gyengus rész lett ez is, valahol a 2. rész szintjén van, bár abban még viszonylag több értékelhető dolog volt. Egyszer meg lehet bőven nézni, a Dewey-Gale kettősön legalábbis tud az ember szórakozni.
Amúgy nekem ez most így baromi fárasztó volt. A 4. részt nem is nézem most meg. Elrettentett, hogy az is 1 óra 50 perces :D


Sikoly 2. - Vélemények

2016-08-15 19:12.45
Az első rész sem volt akkora durranás, itt viszont hatalmasat esett a színvonal. A filmet kb. Dewey, Gale és Randy karakterei mentik meg, az ő jeleneteik a legélvezhetőbbek. Előbbi kettő egész jó párost alkotnak, utóbbi pedig jó kis poénokat szállít nekünk.
Sajnos a főhősnőről nem igazán lehet elmondani sok jót. Neve Campbell kb. ugyan azzal az arccal nyomja végig a filmet. Semmi extra nincs benne, ami miatt meg tudtam volna kedvelni. Van megint pasija, egyetemista lett, meg most megint fosik, hogy megölik. A jelenetei nagy részét untam is, mint a fene.
Sajnos a gyilkosságok se lettek túl emlékezetesek, ami talán kiemelendő, az a parkban levő telefonos hajsza és annak végkimenetele. Az a rész egészen izgalmas volt, csakúgy, mint az egyetemi hangstúdióban való kergetőzés. Mondjuk ezek sem olyan hű de epik részek, de sokkal jobbak voltak, mint a többi. Pl. mikor megölik a Cici nevű csajt, az valami rohadtul túlnyújtott volt. Mikor beosont a gyilkos én szabályosan felnevettem. Meg ha már gyilkos, rohadt hamar rá lehet jönni ki az elkövető és mi az indítéka. Na jó, a másikra nem gondoltam, csak a végén kezdtem azon filózni, hogy tuti van egy társa, mert ember ilyen kurva gyorsan nem tud 2 hely között ingázni.
A Sikoly 2. tehát egy elég gyengus folytatás, néhány jobb pillanattal megáldva, de amúgy semmi extrát nem nyújt.
Ja, és a végére egy kérdés. Mi az istenért szól ebben a Rés a pajzson zenéje Dewey jeleneteinek nagy hányadánál?


Sikoly (1996) - Vélemények

2016-08-15 19:05.56
Be kell vallanom, többre számítottam, bár nem volt rossz. Esti kikapcsolódásnak tökéletes, meg úgy kb. a 3/4-e tényleg faszántos, csak a végét ne rontották volna el ennyire.
SPOILER
Legalábbis nekem az már kicsit túlspilázott volt, hiába a slashereket akarta parodizálni az is. De amit a gyilkosok levágtak, az számomra már fájdalmas volt. Nem tudom, hogy Craven komolyan gondolta-e amit azok ketten ott összeszerencsétlenkedtek, de igazából az se sokat segít rajta, ha nem.

SPOILER VÉGE

Amúgy mondom a film kb. 3/4-e egész kellemes szórakozást nyújt, jó kis kikacsintásokkal, poénokkal. A film nyitánya meg egyszerűen mesteri, baromi jól van adagolva a feszültség és a hangulat is.
A karakterek összességében elmennek. Kiemelkedő színészi játék nincs, talán csak David Arquette és Courtney Cox voltak, akik picit többet nyújtottak,
Nem rossz film ez tehát, de számomra nem nyújtott akkora élményt, mint vártam. Ettől függetlenül jó kis kikapcsolódás.


Beverly Hills-i zsaru 2. - Vélemények

2016-08-03 21:35.51
Hogy a film ízes magyar változatához hű legyek: Hát ez kurva jó folytatás basszátok meg!
A Beverly Hills-i zsaru II-t szerintem nem nagyon szokták sose úgy emlegetni, mint az egyik legjobb folytatást, pedig nagyon megérdemelné. Ugyanis míg az első rész egy nagyszerű film volt, addig ez egy kurvára nagyszerű film. A sztori az elődhöz hasonlóan jól összerakott, végig fenntartja a néző figyelmét. A karakterek maradtak, csak még inkább odateszik magukat a színészek. Murphy valósággal brillírozik, magánszámai pedig talán még nagyobbat ütnek, mint az 1. részben (Mónika és Punika; medencetisztító). Társai, Billy és Taggart most több szerepet kapnak, karakterük pedig kicsit kidolgozottabb is lett. Billy egy igazi állat, a végén hatalmas amit művel :D Taggarton is jókat lehet nevetni, a bárban vele kihozott poén nagyon ütős.
Nem csak a poénok számát emelték egyébként, hanem az akciókét is, melyek Tony Scott profi módon vezényelt le. Most az újranézéskor eléggé meglepődtem, hogy milyen király beállítások és vágások vannak ebben a filmben. Abszolúte nem lehetne azt mondani rá ezek alapján, hogy a '80-as években készült. Szerintem e tekintetben kicsit meg is előzte korát.
A film színvonalát emeli a magyar szinkron, mely zene füleimnek. Ilyen mocskosszájú filmet ritkán hall manapság az ember, de tényleg öröm hallgatni. Dörner pörög, még nagyobb beleéléssel nyomja a dumákat, mint az előző részben. A többi szereplőnek is nagyszerű hangja van. Reviczky Gábor, Kaszás Attila, Józsa Imre. Sőt, még Inke László is tiszteletét teszi, aki rengeteget dob az undok rendőrfőnök így is elég seggfej jellemén.
A Beverly Hills-i zsaru a '80-as évek egyik legjobb akciófilmje. Ilyen humoros, pörgős és trágár filmet ma már nem igazán csinálnak sajnos.


Kommandó (1985) - Vélemények

2016-08-03 21:25.44
Ha mondanom kellene egy olyan filmet, mely irtó nagy baromság, ám roppant szórakoztató, akkor nagy eséllyel az osztrák tölgy ezen filmje lenne a válaszom. A Kommandó ugyanis tökéletesen magába sűríti a '80-as évek minden báját és hülyeségét úgy, hogy közben az ember marha jól szórakozik.
A sztorira nem is érdemes sok szót pazarolni. Elrabolják az exkatona izomember überfaszacsávó lányát, aki megy és szétrúgja mindenkinek a seggét aki benne volt. Ez a végén odáig csúcsosodik, hogy egy fél hadsereget mészárol le egymaga kedves főhősünk. Hatalmas baromság, melyet egyáltalán nem lehet komolyan venni, mert ha az ember így ül le elé, akkor tutira rávágja a karót. Viszont, ha csak azt várod tőle, hogy kikapcsoljon agyilag, akkor tényleg marha jókat lehet rajta röhögni. Schwarzi teljes beleéléssel vágja az egész film alatt kb. ugyan azt a pofát, közben hullanak a rosszfiúk, mint a legyek. Ellő azért a pár száz golyó mellet egy jó adag egysorost is, melyek olyan jól állnak neki, mint az M-60-as. A filmet emellett átlengi az az igazi '80-as évek hangulat is, melyet csak tovább erősít Horner nagyszerű zenéje, mely igazából a 48 óra átkomponált változata, de ki nem szarja le :D
A Kommandó tehát egy ízig-vérig retro film, mely tele van jobbnál jobb akciókkal és dumákkal. Ha este nagyon unatkozol és nem tudod melyik filmet nézd meg, akkor indítsd be ezt.


Terminátor - A halálosztó - Vélemények

2016-08-03 21:18.29
A múltkorában néztem újra, és ez a film ennyi idő távlatából még mindig nagyon ütős. Hiába a kis költségvetés és a viszonylag ismeretlenebb színészek, Cameron biztos kézzel irányította a stábot, így a kissé B-filmes hangulat ellenére is egy kiváló filmet kap a néző.
A sztori jól összerakott, a tempó kiváló. Ha kell pörög, mint az állat, ha kell lecsillapodik, hogy kicsit elmélyítse a karaktereket, valamint a sztorit is kibontsa. Ilyenkor a néző egy kis lélegzethez is jut, hogy aztán a következő akció ismét a székhez szögezze. Cameron ugyanis '84 olyan akciójeleneteket hozott össze, melyek a mai napig bőven megállják a helyüket. Az egyik legjobb talán a Tech Noir-os lövöldözés. Nem mellesleg roppant feszült ott a hangulat is (bár ez a film nagy hányadára igaz). De az autós/motoros üldözések is kiválóan vannak megkoreografálva, jó a dinamikájuk. Igazából az olykor erősen feltűnő gyorsításokon lehet jókat nevetni, de ezek ugye a kor velejárói.
A színészek java ekkor még nem volt túl ismert, de hozzák amit kell. Linda Hamiltan nagyon aranyos a gyámoltalan Sarah-ként, aki a film végére kellően badass lesz. Michael Biehn-re sem lehet panasz, szimpatikus ürge. Sajnálom, hogy nem foglalkoztatták túlzottan. Szerintem simán csinálhattak volna belőle egy Willis/Gibson-féle akciósztárt. A film igazi ásza viszont a kb fél oldalas szövegkönyvvel rendelkező Arnold, aki csúnya nézésével, menő bőrdzsekijével és napszemüvegével ezzel a figurával véglegesen beírta magát a filmtörténelembe.
A filmnek óriási erénye még az elképesztően jól megalapozott hangulat. A nyitóképsorok vészjóslóak, a cselekmény nagy része is este játtszódik, az utcák koszosak, szinte már érezni a bűzt is. Ezt tetézik még a kiváló jövőbéli jelenetek, melyeknél az effektek már eléggé megkoptak, ám így is olyan hangulatot árasztanak, melyet a 4. rész még csak megkarcolni sem tudott. Egyébiránt azt a paranoid, nyomasztó érzést sem tudta hozni egyetlen későbbi rész sem. Még a fantasztikus Ítélet napja sem, bár annak van egy tucat más erénye, szóval ez megbocsájtható neki :)
Ha az ember ténylegesen kötözködni akar, akkor amibe bele lehet kötni, az az olykor kissé rosszul megkomponált zene. Brad Fiedel jó muzsikát komponált, a főcím is örök, ám én néhol úgy éreztem, hogy nem mindig passzol ahhoz a zene, amit épp látok. Továbbá a színészi játék sincs mindig a toppon, de ez apróság. Mindemellett vannak tipikusan kis '80-as évekbeli gagyiságok is, amelyeken jókat lehet még mosolyogni (pl.: mikor Sarah barátnőjét és annak pasiját elintézi a Terminátor, és ott a csaj, ahogy nem hall semmit :) ).
Az apróbb hibákat azonban tényleg figyelmen kívül lehet hagyni. Csak hátra kell dőlni és élvezni ezt a filmet, melynek legfőbb célja, hogy felejthetetlen másfél órája legyen annak, aki megnézi.


Arnold Schwarzenegger - Vélemények

2016-07-30 23:10.53
Isten éltesse!


Beverly Hills-i zsaru - Vélemények

2016-07-26 16:48.52
Eddie Murphy valósággal lubickolt a 2 évvel korábbi 48 órában, így hát nem csoda, hogy ezek után jobbnál jobb szerepeket kapott. Ilyen a Beverly Hills-i zsaru Axel Foley-a is, mely szerep majdnem Stallonenél landolt, de szerencsére Murphyé lett, így az ürge valósággal kiélhette magát, mert amit itt nyújt azt talán csak a folytatásban tudta felülmúlni.
A Beverly Hills-i zsaru egyébként azt a hagyományt folytatja, melyet a 48 óra elkezdett: vegyünk egy bűnügyet, néhány szerethető karaktert, fűszerezzük ezt meg akciójelenetekkel és, hogy a hatás teljes legyen, adjunk hozzá bombasztikus humort.
A film története egyébként valóban nagyon jól össze van rakva, bár valahogy az Oscar-jelölést kicsit furcsállom, de egye-fene, legalább tényleg értékelték. A lényeg annyi, hogy a detroiti zsarunak, Axel Foleynak megölik egy gyerekkori pajtását, így átruccan kicsit Beverly Hills-be, hogy elhunyt haverja volt munkadóinak kicsit a körmére nézzen. És innen indul a megállíthatatlan nyomozás és a még megállíthatatlanabb humoráradat. Foley ugyanis inkább az eszét használja, mintsem a fegyverét, így ha úgy vesszük ez a karakter már szöges ellentéte Piszkos Harrynak. Foley karakterével egyre közelebb kerülünk Martin Riggs és John McClane figurájához.
A filmben egyébként a mellékszereplők is kifejezetten jól játszanak. Billy és Taggart, a két pipogya zsaru például nagyon emlékezetes figurák, de Lisa Elibacher is egész jópofa, és mindemellett veszettül jól is néz ki. A rosszfiúk talán kevésbé emlékezetesek, de azért lehet őket gyűlölni ;)
Kiemelendő még a nagyszerű hangulata a filmnek. Az az istenigazi 80-as évek, amibe az ember szíve szerint úgy visszaugrana. Számtalan remek dal hangzik el a filmben, és ha már itt tartunk, maga a filmzene is hibátlan lett. Ugye az alaptémát meg nem kell senkinek sem bemutatni.
Végezetül még a magyar szinkron az ami kiemelendő. E nélkül ugyanis a film szerintem kicsit gyengébb lenne, ugyanis szinkronszínészeink apait-anyait beleadva turbózzák fel a Beverly Hills-i zsarut. Itt egyébként Dörner György van az élen, aki hihetetlen jól elkapta Murphy játékát.
Úgyhogy én azt mondom, ha nagyon unatkozol este, és semmi más programod nincs, akkor indítsd be ezt a filmet, mivel feledhetetlen szórakozásban lesz részed!


Az igazság útja - Vélemények

2016-07-24 14:49.48
Hát tényleg nem értem magam. Míg a 3. részre anno ötöst adtam, addig erre csak négyest. Pedig hej mennyivel jobb film ez.
Eastwood kezébe vetted a rendezői stafétabotot és ledirigálta a széria második legjobb részét (szerintem az utolsón már az újranézés sem fog segíteni, az annyira gyenge lett). Talán ez áll legközelebb az első részhez, mivel kellően sötét hangulatú, a történet is elgondolkodtatóbb, mint az előző, és végre ismét gyűlöletesek a rosszfiúk.
Maga a sztori egyébként kicsit a Bosszúvágyra hasonlít, bár kicsit másabb a megközelítése a témának. Nagy csavarokra senki ne számítson egyébként, de azért a történet hozza azt amit kell, Eastwood pedig magabiztos kézzel vezényelte le az egészet (az ötödik rész után talán készíthetett volna egy utolsót, hogy Harry karaktere méltó filmmel búcsúzhasson).
Egyébként a színészek sem rosszak, Eastoodnak nem kell megerőltetnie magát, már csípőből hozza a mindig odaszólogatós zsarut, aki előbb lő, aztán ha kell még egyszer lő, és esetleg utána kérdez. Sondra Locke-t más filmben még szerintem nem láttam, de az ő játékára sem lehet panasz, ahogy Pat Hingle is jól hozza a maga módján a seggfej zsarut.
Akciókból talán annyira nem kapunk sokat, de ami van, azok jól megkomponáltak. A film eleji kávéházi incidensnél pedig elhangzik a széria legtökösebb beszólása (igen, tökösebb, mint az első rész ikonikus szövege). A végső leszámolás is pazar, ahogy Harry megjelenik 44-es automata Magnujával a vidámpark fényeiben, az elképesztően jól néz ki.
Az előző rész kicsit lazább akart lenni, de elég nyögvenyelősen ment neki, itt viszont nagyon is jó poénokat kapunk (hot-dog a bűntett helyszínén, Hájfej a kutya, autósüldözés nyugdíjasokkal stb.), szóval most nem húzgálhatja az ember a száját.
Szerencsére Lalo Schifrin is visszatért, és most már a '80-as éveknek megfelelő zenei aláfestést komponált a filmhez, mely kismilliószor jobb, mint amit a 3. részben kaptunk. Nem is értem ott miért nem őt kérték fel. Egyébként a film végi dal is zseniális, tovább erősíti azt a kicsit melankolikusabb hangulatot, ami a filmet jellemzi.
Persze vannak negatívumok is, így például a kicsit elnyújtott játékidő, és az ezzel járó néhány unalmasabb jelenet, az idióta leszbikus, akit szerencsére Callahan jól seggbe is rúg. Írtam, hogy lehet utálni a rosszfiúkat, bár azt is meg kell jegyezni, hogy igazából tök jellegtelenek. Szemetek, gonoszak meg minden egyéb, de annyira nem emlékezetesek, mint Skorpió, vagy a második rész igazságosztó rendőrei.
Az igazság útjával azonban Piszkos Harry karaktere tökéletesen lett átemelve a '80-as évekbe, hogy aztán 5 évvel később kapjon egy gyenge, TV-film-szerű búcsúfilmet. Ezt viszont csak ajánlani tudom, mert tényleg egy roppant szórakoztató akció-krimi a mindig hunyorgó pisztolyforgatótól.


48 óra (1982) - Vélemények

2016-07-24 13:34.03
Igazi klasszikus az akciófilmek fénykorából. Adott egy zsaru, kinek magánélete nincs a toppon, hisz nőjével kicsit összekaptak. Nem mellesleg két kollégáját is megölik, így eléggé szar napja van. Viszont, hogy a gyilkosok nyomára juthasson, magával kell vinnie, és nem mellesleg 48 órán keresztül el kell viselnie a nagypofájú feka rabot, aki két és fél év után szívesen kettyintene egyet egy jó nővel, hiszen, mint kijelenti, neki már attól is feláll, ha huzat van. Körülbelül ennyi a 48 óra sztorija, mindez viszont annyira jól van tálalva, hogy az ember mind a tíz ujját megnyalja utána. Nolte és Murphy kirobbanó párost alkotnak, akik egymást agyára mennek, s közben elképesztő dumákat tolnak, hogy mi iszonyat jól szórakozzunk ezen. Viszonylag kevés akció van a filmben, ám ezek pörgősek, a fegyverek meg úgy dörrennek, mint az ágyú.
A filmet egyébként a klasszikus magyar szinkronnal szabad csak nézni, melyben olyan dumák vannak, melyektől tényleg padlót fog az ember. Egyik kedvenc kis szösszenetem:

Reggie: Jack, mondj egy mesét!
Jack: Baszd meg!
Reggie: Á, ez az egyik kedvencem!

És ez tényleg csak egy a számtalan király dumából. Felföldi László és Csernák János legalább olyan átéléssel mondják fel ezeket a szövegeket, ahogy Nolte és Murphy játszanak.
Kiemelendő még James Horner roppant egyszerű, ám annál zseniálisabb zenéje, melyet nagy eséllyel még napokkal később is dúdolni fogunk.
A 48 óra az akciófilmek egyik kiemelkedő darabja, mely már amiatt is mérföldkőnek számít, mivel megalapozta a fekete-fehér párosítást a buddy-moviekban. Gyengeségének pedig tényleg csak az mondható, hogy a sztori nem egy nagy was ist das, ám igazából tényleg csak azért kellett, hogy ez a két állat végigzúzza San Francisco-t. Aki tehát imádja az akciófilmeket, annak kötelező darab!


Félelem a város felett - Vélemények

2016-07-22 15:01.42
Pörgős, izgalmas és bitang látványos. Nagyon örülök, hogy megnéztem ezt a filmet, mert valami elképesztően jól szórakoztam rajta. A történet nagyon jó, nagyszerűen adagolja a feszültséget és az akciókat, és nem mellesleg elképesztően jó a humora is. Belmondótól (tudom, nagy szégyen) ez volt a második film amit láttam, az első A profi volt.
A film egyébként elképesztő üldözési jelenetekkel bír, melyek gyönyörűen vannak fényképezve és vágva. Sok mai tucatfilm irigykedve nézhet erre a 41 éves filmre. Az amúgy csak fokozza ezeknek a jeleneteknek a nagyságát, hogy Belmondo maga csinálta őket, ahogy itt lentebb említették már.
Egyébként a film egyik nagy hátránya pont az akciókhoz köthető. A legjobbat ellövik a film közepén :D A háztetőkön, majd Párizs utcáin folyó hajsza, aztán a metrós hajcihő annyira magasra tették a mércét, hogy az egyébként kifogástalan finálé piskótának tűnik mellette (legalábbis számomra). A film egyébként bőven megérdemli az öt csillagot. Ja, és hát el ne felejtsem: Morricone zenéje hibátlan, mint mindig.


Mr. Majestyk - Vélemények

2016-07-22 14:55.55
Hát ez nem jött be. Bronsont egyébként bírom, jól hozza a kemény fickókat, és itt sem vele volt a gond. Valahogy nekem olyan amatőrnek tűnt az egész film. A sztori kicsit vontatott volt, aztán a bérgyilkos karaktere se volt valami hatásos, a nőjére meg nem értem mi szükség volt. Az akciók még hagyján, egész pofásak voltak, meg Bronson is ellőt jó néhány tökös beszólást, de valahogy én untam magam rajta. Lehet a szinkron is rátett erre egy lapáttal, mert az meg irtó szar volt.
Egy közepest azért megérdemel, mert voltak jobb pillanatai.


Piszkos Harry - Vélemények

2016-07-22 12:28.46
Hát igen, Callahan sok filmbeli/sorozatbeli zsaru nagypapájának tekinthető :D
Erre így nem gondoltam, végül is valóban ez tűnik a leglogikusabb válasznak arra, hogy miért zsaru a 2-ben is.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk