Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Lassan
- Cinemax2, 20:30
Red 2
- Film+, 21:00
Pánikszoba
- Film Café, 21:00
Holtodiglan
- Paramount Network, 21:00
Elveszett jelentés
- M5, 21:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A hasonmás (1970) - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -
Vicces videók - linkgyűjtemény :-)
Érdekességek!
80-as, 90-es évek emléke

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Terror aaaaa
Becca Tobin aaaaa

 

Fórum - Űrszekerek II. - Khan haragja - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
43. Vmiso (2021-09-13 09:02.32)  
Az első Star Trek mozi számomra unalmas és eléggé sótlan volt, itt szerencsére egy másik úton indultak el. Itt már több az izgalom, vannak akciók, és az első film vontatottságát is elhagyták.
Montalban remek ellenfél, pazarul alakítja Khant. Shatner is kevésbé karót nyelt, mint az első filmben, Nimoy megint jó.
Nagyon jó folytatást készítettek, jöhet a többi:)


42. Roberto (2018-11-10 04:12.44) aaaaa
Kezd melegedni ez a Star trek saga most már. Az elso rész nálam közömbös volt, és nem a látvány miatt nem tudtam megszeretni, mert tisztában voltam azzal, hogy régi mint a huzat, de még így is sikerult Asylum látványra verniek, a második résszel pedig akár mai szemmel is nézheto CGI-t hoztak össze. Pedig csak 3 év telt el a mozifilm megjelenése között, és ekorrát fejlodott a technika.
Történet szempontjából igen eros lett a második felvezetés, hiszen míg az elso részben az MI-rol szólt, itt már azért már husvér volt csapatunk nemezise, illetve boss-a. A karakterek sokkal mélyebbek, a felvezeto is jók, a bemutatással pedig nem esnek tulzásokba és lassulásokba --- ld. a mozifilm elso részét, amikor egy hajót 20 percen át mutatnak be, vagy amikor Shatner bácsi 5 percig csak azért log a levegobe, hogy végre elfoglalhassa helyét... és addig utazik Scottyval az ürben, 5 teljes percen keresztöl. Mindegy, régi filmek betegsége ez, ezért is nem annyira komálom ezeket a filmeket, amikor 1 perc alatt el lehetne rendezni a bemutatást.
A Star Trek maraton még mindig tart nálam, és jelentem nem fog lefulladni, mert ez a rész alaposan bebiztosította nálam a bizalmat a nagy saga felé. De még rajongó még mindig nem leszel ettöl. Klingonul sem fogok megtanulni... Nem értem Sheldonékat a széria rajongása körül amit lemüvelnek...
De mint már mondottam.... kezd melegedni.... ez a rész mai szemmel is tükre vállalható volt. És remélem a cselekmény szempontjából is fontos rész lett a Khan haragja, mivel azért ellöttek egy genezist is, és szemünk láttára a nagy bummból egy bolygót alkottak meg - véletlenül.
Várjuk a Spock nyomában c. filmet legközelebb, ami a film alcímét ítélve, számomra bazi nagy spoilert ejtettek meg. .....



41. Api0109 (2018-01-25 23:47.46) aaaaa
Mint az előző rész értékelésénél mondottam volt, az öt csillagot megadtam tekintettel a történelmet író műre és a reményeimre, miszerint "lesz ez jobb is". Nos - nem lett. Kevésbé vontatott, mint az első rész, de a jó Isten őrizze a színészeket attól, hogy valami színészi teljesítményt kelljen nyújtaniuk, mert az úgy elbénáznak mindent, hogy kín nézni is. Legyen az egy természetes párbeszéd, egy vita, egy verekedés - hát az maga a komikum. Ne is beszéljünk arról, hogy a "legénység" - mint egy katonai alakulat már-már mesterkélt alakias rendtartásban viselkedik, mozog, de amikor parancsot kell teljesíteni, ezek vitatkoznak. Tiszta kabaré.
A fenti hibákat már a 80-as években sem illett elkövetni, és bizony ne feledjük, hogy a konkurrens Star Wars ugyanebben a korszakban forgatva mérföldekkel lekörözi ezt a produkciót minden paraméterében!
Hát nem tudom, hogy hogy fogom én ezt végignézni, hiszen elhatároztam, hogy megnézem a nagy filmeket. Adjatok erőt egy kis biztatással, hogy lesz értelme. Erre négyest adtam, de ezt is nagy jóindulattal - megilletődve - egyben csalódva a sci-fi történelem egyik nagy műve előtt...


40. Filmnezo93 (2017-03-22 19:14.31) aaaaa
Isten éltesse sokáig Kirk kapitányt!


39. DouGboy (2016-10-13 12:56.40) aaaaa - (válasz Kék kereszt 37. hozzászólására)
Ez volt az első Star Trek film amit láttam és a régiek közül szerintem is ez a legjobb.

Az utolsó pár mondatodat nem értem, miért vágta tönkre Shatner a végén a jelenetet?


38. Langelus (2016-10-12 19:00.51) aaaaa - (válasz Sisko920 34. hozzászólására)
A noname admirális csak azt hitte, hogy ő a főgonosz. Meg is kapta érte a magáét Khantól. :D


37. Kék kereszt (2016-10-12 18:06.30) aaaaa
Az 1.rész nem robbantott akkorát mint a Star Wars..de szépen termelt így persze,hogy folytatták,méghozzá a sorozat egyik emlékezetes gonoszának bosszújával.Khan haragja nagy vásznat érdemelt,s meg is kapta.Ez lett a kedvencem a régi filmek közül.Ez a rész nagyon egyben van.Sötétebb hangulatú,jóval pörgősebb,akciódúsabb,látványosabb,energikusabb,érzelemdúsabb lett mint az elődje,mely ehez képest egy könnyed nosztalgia kalandnak tűnhet,de az a mozi maga volt a Star Trek..
Ég és föld a különbség a két rész között,de ez nem baj,sőt.Jó ötlet volt váltani és emelni a szintet,minden tekintetben.Még élvezhetőbbé és fogyaszthatóbbá tették ezáltal a folytatást és jobban kitárták az űr kapuit..A költségvetésből eléggé visszavettek.Ez a rész készült a legkevesebb pénzből,de ez nem annyira szembetűnő.A köd hajsza és a többi akció egész jó volt.A technika és a látvány érezhetően fejlődik,ha nem is fénysebességgel..Azért megnéztem volna egy face to face küzdelmet is a végén..Az lett volna az igazi,csak akkor nem ilyen lett volna a finálé..Ricardo Montalban visszatért és ismét eljátszotta Khant,nem is akárhogy.Simán lemosott mindenkit és végig dominált.Mondjuk Shatnert nem volt nehéz..aki általában 1 év alatt 2 évet öregszik..de Nimoy azért jó volt.Khan a legkarizmatikusabb gonosz az egész Star Trek szériában.Összetett karakter,aki nem velejéig romlott.Valamilyen szinten meg lehet őt érteni..A halála sajnálatot ébresztett bennem.Ahogy félholtan nézi az egyre távolodó Enterpriset..aminek a fedélzetén ott van az ősellensége,aki mindent elvett tőle..a bosszúját is..ami az utolsó pillanatban szorosan körül öleli őt..soha többé el nem engedve..aztán eggyé válik az univerzummal..A Star Trek filmek egyik legjobb jelenete számomra.És a nagy csattanó a végén..Szinte látom magam előtt,ahogy anno trekkerek milliói sírták el magukat a moziban Spock halálakor..Zokogva borultak egymás vállaira és haragban a világgal arckifejezéssel tették fel a klasszikus kérdést.Miért??..Valóban szomorú jelenet volt,amit Shatner dramaturgiailag bumfordi mód tönkre vágott..Persze ezt a spoilert az is tudja aki azóta sem látta a filmet..


36. Az utolso szamuráj (2015-09-19 18:30.03) aaaaa
3 év a 2 film!!elkészülte közt,te szerencsétlen ...nem a sztorinál.


35. Arturo professzor (2015-09-19 17:42.51) aaaaa
11.2 millióból alkották,és 97 milliót termelt ki.
Roddenberry másmilyen folytatást írt,abban a klingonok visszautaztak az időben hogy meggátolják Kennedy halálát.Ezt a stúdió leszavaszta,mert őt okolták az 1.rész kereskedelmi sikertelenségéért.Harve Bennett lett az utódja.Ő azt mondta a 46 millióból amiből az első filmet forgatták,5 filmet ki tudna hozni.A sorozatot nem látta,ezt most pótolta,ekkor határozta el hogy Khan legyen a főgonosz.
1981.nov.9.és 1982.jan.29.közt forgatták.
James Doohan-nak szívrohama volt a forgatás előtt.
Kim Cattrall-t akarta a rendező Saavik szerepére,de nem ért rá.91-ben már szerepelt,Saavikot játszotta volna,de nem akart harmadikként eljátszani egy karaktert.Ezért változtatták meg a karakter nevét.
55 baki van benne.
Magánvélemény:Valaki azt írta 3 év telt el,ez nem igaz a cselekmény szempontjából 12.Az első rész 2273-ban játszódott,ez 2285-ben.William Shatner zseniális színész és sokkal több filmet érdemelt volna.A film is zseniális,a negyedik legjobb a mozisorozatból.A sorozat pedig a lehető legkevesebb mértékben sem gagyi.


34. Sisko920 (2014-07-29 22:04.33) aaaaa - (válasz Langelus 33. hozzászólására)
Nem meglepő, mivel nem is félelmetesnek hanem karizmatikusnak és megszállottnak akarták mutatni. Egyébként szerintem mindkét színész túljátszotta a karakterét, de ebben a filmben legalább tényleg ő a főgonosz és nem valami noname admirális. Akármilyen látványos és akciódús is az új film, azt a "hideg futkos a hátamon" érzést és izgalmat, amit egyes jeleneteivel ez a film ki tudott váltani, az meg sem tudta közelíteni. Az Into Darkness-ben a kevesebb több lett volna.


33. Langelus (2014-05-28 12:30.58) aaaaa
Az új Khan félelmetesebb lett, mint az itteni.


32. Beszko (2013-07-19 21:24.14) aaaaa
Ez szuper volt.Nagyon tetszett a főgonosz karaktere.Jól megcsinálták ezt a filmet is.


31. Bean (2012-11-19 08:04.58) aaaaa
AZ első részből ami hiányzott az ebben megvolt és fordítva.Örültem neki, hogy nincsenek meg azok a hosszú percekig tartó jelenetek ahol az űrhajó testét mutatják ahogy lassan "siklik" a világűrben.
Tetszett, hogy sokkal többet foglalkoztak a karakterekkel és így építkezhettek arra mire ezek a Star Trek filmek anno építkezhettek a monológokról, sztorira, párbeszédre, színészetre.
Ezek azok a dolgok amik nézhetővé teszik a filmet ellenben a látvánnyal ami olyan amilyen és szerintem ez a technika aktualitásában sem volt annyira jó, na de a költségvetés sem ment az egekben, szóval ettől eltekintve én is úgy ülök le a Star Trek filmek elé, hogy történetében fogjon meg és nekem ez bőven elég.
Az első rész ezt meg is tette ott volt valami mondanivaló a filmnek és nem mellesleg remek sztori volt.
Sajnos ez a második részről egyáltalán nem mondható el, pedig itt volt egy szál ami nekem nagyon tetszett, de mégsem igazán erre épült a alap történet inkább csak mellék szálként csapódott a sztorihoz ez az "Újrateremtő" gépezet.
Ebben a dologban rejlett volna szerintem a nagyobb sztori nem pedig Khan-ban.
Sajnos nem ezt történt így maradt a kettőjük harca ami azt gondolom elég unalmas és egysíkú volt.
Folytatom a nagy filmek megtekintését, de csak óvatosan, mert azért kell hozzájuk hangulat.
Alapvetően csak az új Star Trek miatt kezdtem el megnézegetni a filmeket, mert az új nekem nagyon tetszett.


30. LGarib (2012-06-19 11:22.25) aaaaa
Egyszerűen nem tetszett.


29. Langelus (2012-01-11 15:06.12) aaaaa
[link]


28. Sisko920 (2011-10-14 10:45.53) aaaaa
Az ultra vontatott első résznél, hatványozottabban jobb a Kahn haragja. A színészek, főleg Shatner és Montalban, remek "összhangban" játszanak, ahhoz képest, hogy egyetlen közös jelenetük sincs. Főleg a hangulat és a feszültség az, ami kiemeli a filmet, a szokványos bosszúállós B filmek közül, bár lehet tudni a végét, mégis tele van váratlan fordulatokkal. Ráadásul az effektekben, még mai szemmel nézve sem lehet, semmi kivetni valót találni. Egyértelműen jobban sikerült alkotás, mint az ugyanekkor bemutatott, Star Wars VI.


27. Vbacs (2011-08-12 13:35.48) aaaaa - (válasz Jason13 26. hozzászólására)
Nem igaz...Star Trek topikban is a Transformers 3-at reklámozza:)))


26. Jason13 (2011-08-12 12:46.34) aaaaa
Na,ez már pár fokkal jobban tetszett,mint az első.Maga a sztori is jobban megfogott,akciókból is volt rendesen és végre nem voltak 10 perces jelenetek,melyekben végig csak azt láthattuk,ahogy a kamera szép lassan elhalad egy-egy űrhajó mellett.
A karakterek is több teret kaptak,itt számomra sokkal szerethetőbbek voltak,mint az elsőben.Szerintem Shatner,Nimoy és Montalban voltak a legjobbak.Igaz,Spock kissé sokszor ismételte el mondatait,de attól azok még baromi jól hangzottak,sőt,a "Többség érdekei fontosabbak" szöveget a Transformers 3.-n is elsüti,mivel ott ő volt Sentinel fővezér hangja.Azt a filmet már ezért megéri megnézni:)
A látvánnyal nem voltak különösebb gondjaim,egyedül a belső robbanások tűntek kissé viccesnek,ahogy a statiszták össze-vissza repkedtek.De ennyi!
Mindent összevetve szórakoztató kis Trek film ez,nekem jobban tetszett,mint a 79-s.


25. Filmnezo93 (2011-04-23 20:29.24) aaaaa
Huh! Ez a folytatás valami hihetetlen jó lett! nekem jobban tetszett, mint az első rész. Igaz ott a történet volt igen erős. Itt már nagyobb hangsúlyt kap az akció, s nem is ártott. Az űrcsaták nagyszerűek (a ködben való hajsza valami eszméletlenül izgalmas). A karakterek itt már jóval kidolgozottabbak, s talán szerethetőbbek is. Az effektek nagyon jók, s még most is megállhatnák a helyüket. A zene nagyszerű, Horner valami zseniálisat alkotott. Az viszont vicces, hogy az Alien és a Star Trek I. zenéjét Goldsmith szerezte, s az Aliens és a Star Trek II. zenéjét Horner :). Mily furcsa véletlen. Azért a sci-fis rész még itt is nagyon jó, mármint a Teremtés terv. Igen érdekes, s még el is képzelhető, hogy a jövőben meg fog történni.
A másik nagy pozitívum az maga Khan. Valami hihetetlen nagy arc, s nagyszerű főgonosz. Sajnáltam is a végén :(
Mindent összevetve eddig ez a legjobb Star Trek rész az én véleményem szerint.


24. Vbacs (2011-04-08 18:04.56) aaaaa
Én eddig 3 filmet láttam Trekkékből (a régiek közül), és ez nyerte el legjobban a tetszésemet.
Sokkal több volt az izgalom benne, mint az első részben, és valahogy jobbak voltak most a karakterek is, és a színészek is.Bár ezt Shatnerről sosem lehetne elmondani, mert én őt egy igen-igen rossz színésznek tartom, semmi érzelem nincs az arcán, még akkor sem, ha kéne lennie, de a többiek jól játszanak.Itt már nem voltak elhúzott jelenetek, és végig lekötött.
És szerintem a látvány is remek volt, még mai szemmel nézve is, látszik, hogy sokkal több energiájuk volt benne az alkotóknak, mint eddig, bár az első filmé sem volt semmi, így kellett volna a sorozatban is, máris le lehetett volna róla venni a "gagyi" megnevezést.
Kirstie Alley sem lett volna rossz karakter, ha egy kicsit kibontják, sokat szerintem nem ért, bezzeg a következőbe, ahol már nem ő játszotta......Montalban pedig nagyon jót tett a filmnek, zseniális színész, aki azért itt is megmutatta mekkora színész, és azt is, hogy "Öregember, nem vénember", korához képest azért jó bőrben volt.Horner zenéje sem tett hozzá sokat, sőt, a fő téma alig hangzott el benne...nem nyűgözött le.

Na és a vége.....egy kcsit egyet kell értenem az alattam hozzászólóval, tényleg elég "cinesre" sikerült, de ez nagyjából Shatner "remek" játékának köszönhető, ha csak egy kicsit is átérezné a szerepét, vagy legalább csak úgy tett volna, mintha meghatódna nem lett volna semmi baj, Nimoy azért jól hozta. Azt nem értem, hogy minek kellett AZT a bizonyos 3 mondatot vagy 10-szer elmondani a filmben....bőven elég lett volna a végén: "I have been and always shall be your friend.", "The needs of the many outweight the needs of the few..... or the one", na jó, a jó öreg "Live long and prospert" most nem veszem ide, de drámai lett volna ez akkor is, ha csak a végén mondja el Spock.


23. Sisko920 (2010-10-15 11:35.01) aaaaa
Elég nehezen indul be a cselekmény, de miután Kahn rommá lövi az Enterprise-t igencsak beindulnak az események. Nekem leginkább a Csillagködbeli bújócska tetszett. Mondjuk a vége kissé cinkes, de mindent egybevetve egy izgalmas bosszúhadjáratról szól, a korához képest remek effektekkel és néhány tényleg fantasztikus jelenettel.


22. Sötétszív (2010-09-06 21:23.51) aaaaa
A Star Trek című filmsorozatot szerettem, de a mozifilmekkel nem nagyon vagyok kibékülve. Az effektek a korához képest egész jók, a harci jelenetek látványosak, de nekem mégsem jött be ez a film sem. Bár a történet érdekes, de a film maga unalmas a számomra. Sajnálom, ha bárkit is megbántottam ezzel.


21. Jill McBain (2009-05-14 19:25.30) aaaaa
Nekem amúgy az volt a kedvencem, hogy a homokféreg állítólag megtámadja az agyat, vagy mi. Csekovból meg kimászott, mert benne ilyent nem talált...

[link]


20. City225 (2009-05-11 10:09.59) aaaaa
A második epizódba a rajongói nyomás hatására több akció került. Ez pedig a trekkiek és a kritikusok szerint is a legjobb epizódot eredményezte. Számomra azonban nem sikerült felülmúlni az első részt, hiszen amellett h az eseménytelenséget és a színészi játékot ott kritizáltam, és itt ezek -nagyrészt- orvosolásra kerültek de valahogy a több akció miatt a végeredmény súlytalanabb lett, és ezúttal "csupán" egy szimpla sci-fi-t kaptam. Ezenkívül azonban nincs mit panaszkodnom, hiszen most is remekül szórakoztam, az első részhez képest most egy "szén alapú életformát" választottak főgonoszként. Ha nem is nyűgözött le úgy mint az első rész, ez is mehet az ablakba:)


19. Andro (2009-05-10 16:32.29) aaaaa - (válasz -OJ- 18. hozzászólására)
Ja értem. XD


18. -OJ- (2009-05-10 16:15.28) aaaaa - (válasz Andro 17. hozzászólására)
Ezt is olvastam :)


17. Andro (2009-05-10 16:02.38) aaaaa - (válasz -OJ- 16. hozzászólására)
Ja igen. Az a nő amúgy az Enterprise-on szolgált mint történész. Kahn meg a hatalma alá vonta és a végén vele együtt távozott. Bár igazából Kirk száműzte, mert ugye a nő elárulta őket és kis híján Kahn kezére adta a hajót.


16. -OJ- (2009-05-10 15:55.09) aaaaa - (válasz Andro 15. hozzászólására)
Én a sorozatot nem láttam, de a film megtekintése előtt elolvastam a karakter hátterét és hogy miért gyűlöli Kirk-öt. Azért 15év alatt tényleg nem ártott volna odanézni rájuk, hogy vajon megvannak-e még, de emiatt az egész világegyetemet gyűlölhetné :)
Meg is halt, nem? Legalábbis gondolom hogy az volt a felesége, akit megöltek azok a homok-férgek.



15. Andro (2009-05-10 15:34.21) aaaaa - (válasz -OJ- 14. hozzászólására)
Kahn a sorozatban egy rész erejéig ugye szerepel. Ott is bírtam. Bár azt a nőt, aki vele volt, kinyírtam volna. Még egy olyan naív libát...


14. -OJ- (2009-05-10 14:07.00) aaaaa
Ez már határozottan jobban sikerült. A szövegek és színészi játék már nem olyan mesterkéltek (persze még mindig vannak kivételek) a sztori ezúttal is elég érdekes és most is van némi tudományos alapja az egésznek, az élet-halál kapcsolatáról nem is beszélve. Mégha ugyanúgy le is ül időnként, de az első résszel ellentétben itt legalább űrcsatákkal töltik ki a köztes időt, ami bár a ST-univerzumban nem divat hiszen a béke érdekében ezek inkább tárgyalni szeretnek, de azért mégiscsak nagy pozitívum a sok üres duma helyett (a spec. effektet is jócskán fejlődtek három év alatt).
Illetve maga Khan is egy jól kitalált főgonosz, egyértelműen a film legösszetettebb karaktere. Kár hogy a "jó" oldalon nem tudnak felvonultatni hozzá hasonló érdekes karaktereket, csak sok mosolygós bájgúnárt. Egyedül Spock ér valamit és a doki folytatott eszmecseréi, erre nem őt gyilkolják le először? De úgy látszik a készítőknek is leesett ez a hatalmas baklövés, úgyhogy a következő részben vissza is kell térnie.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVmiso, 2021-09-13 09:0243 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk