Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Cserkészkaland
- Filmbox Family, 05:05
Az erős ember
- Spíler2, 05:15
Mi köze ennek a szerelemhez?
- HBO2, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Transformers: Az utolsó lovag
- Mozi+, 06:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Vonalban vagy - Vélemények
Nyugaton a helyzet változatlan (2022) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vonalban vagy aaaaa
Brian Doyle-Murray aaaaa

 

Diablozoll hozzászólásai

Ugrás Diablozoll adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Batman Superman ellen - Az igazság hajnala - Vélemények

2016-03-26 01:11.17
Prágában néztem én is IMAXben, a 3D nem sokat ért, inkább kihagynám a helyedben.


Oscar-díj 2016 - Díjszezon 2015/16

2016-01-11 02:12.33
https://www.youtube.com/watch?v=ZWD0qWrM--Q


A hobbit - Az öt sereg csatája - Vélemények

2014-12-12 18:35.39
Majd el felejtettem, a végén lesz egy sokaknak kedves Gyürük ura utalás is 😊

Jól meg van oldva a kapocs a két trilógia között. Kedvet is kaptam egy LotR maratonhoz


2014-12-12 18:32.22
Hát jó akkor.

Bevezetönek annyit, hogy imádom az éjféli premiereket, föleg ha a filmet nagy hype turbózza fel (készen állok, Star Wars). Egy igazi élmény volt a Hobbit is. Mellettem hobbitoknak meg tündéknek felöltözött fiatalok ültek, akik 'lembas' csemegével kínáltak, volt náluk a filmben látható térkép replika is, meg hasonló hangulatfokozó 'szerek' 😉

Most akkor megpróbálom összefoglalni a filmet. Ha valamit kihagyok vagy kérdésetek van, ne kíméljetek.

[SPOILER]
AZ Öt sereg csatajája hangulatában a legkomolyabb a trilógiából. Érdekes módon Tauriel jelenléte nem zavart annyira, mint a Smaug pusztaságában, és szerintem a karakternek van létjogosultsága a Jackson-féle feldolgozásban. Még ha mind a 13 törpöt nem is ismerhettük meg alaposan, legalább néhányan kaptak saját jelenetet. És Tauriel jelenléte segített eröteljesebbé tenni Kili és fivére halálát. Azért ha Jackson valamihez igazán ért, az az érzelmek megjelenítése a vásznon. Thorin utolsó jelenete Bilbo-val szintén hatásos volt, és nem titkolom, hogy néhányszor a film alatt elejtettem pár könnyet én is pl. Bilbo és a törpök búcsúja).

A film legföbb szála viszont nem Bilbo nevéhez kötödik, bár világos, hogy az ö odüsszeiáját követjük végig. A középpontban Thorin jellemfejlödése van. Van egy fantasztikus szekvenció a filmben, mikor "meglátja magában a sárkányt", vagy inkabb tudatosul benne, hogy belöle is sárkány lett, hogy nem tud elmenekülni az arany csábítása elöl és ezt követöen megvilágosul. Nem tudom hogy is írjam le, látni kell na.
Na de! Mennyivel hatásosabb lett volna a történetszál, hogy ha nem próbálták volna túlmagyarázni a dolgot, hogy Thorin elkapta a sárkány-kórt (ez komoly, 'dragon sickness', értetlenül bámultam) ami a nagyapja vesztét is okozta... Nem volt elég annyi, hogy Bilbo jellemezte a törpöket a Váratlan utazás elején? De hát kellett valami extra párbeszéd a filmbe ugye...

És ez a film legnagyobb hibája. It már egyértelmü volt, amit a második esetében is sejteni lehetett: hogy nem volt értelme három egészestés filmre széthúzni a történetet. 144 percével a legrövidebb az összes közül, de kevesebbnek érzödik. Mintha még kibövíthették volna valamivel, csak az a baj, hogy nincs mivel... Azért bízok egy bövített verzióban, amiben majd láthatjuk a trailerböl kimaradt részleteket, esetleg Thorin temetését amit vártam de nem jött, Erebort újra benépesítve nagy pompájában stb. Valamiféle bevezetö flashback esetleg, bár nem is igazán, mert rögtön ott kezdödik, ahol az elözö résznek vége lett, hogy Smaug Laketown irányába tart.

A tanács razziája DoL Guldurban nagyon fasza lett csakúgy mint Smaug pusztítása azt megelözöen. Galadriel, Saruman és Elrond mind megkapják a nagy pillanataikat, garantálom hogy a Gyürük ura-rajongók nem fognak csalódni! A Dol Gulduros rész viszonylag hamar lezajlik még a film elsö felében, de érthetö, hisz Gandalfnak már Dale-ben kellett Lennie a csata idejére. Újabb ok, miért müködött volna jobban 2 film, mint 3.

És hogy milyen volt 'az öt sereg csatája'? Kiterjedésében messze elmarad a Király visszatér monumentális összecsapásától. Nagyon tetszett Dain Ironfoot és seregének bevonulása. Nem lovon jött, nem is pónin, hanem MALACON! Menöbb volt mint Thranduil szarvasa. Thranduilt is láthatjuk akcióban és ö sem okoz csalódást. Megjegyezném, hogy Lee Pace-nél aligha akadt volna alkalmasabb színész Thranduil szerepére. Többet megtudunk az ö és fia, Legolas kapcsolatáról is. Legolas majd a csatában ismét romokba dönti a fizika törvényeit, de már hozzászokhattunk.

Azért összeségében nem rossz, mégha magában nem is áll meg, ezen egy lehetséges bövített változat sokat dobna. Mindhárom filmet megnézve egymás után azért elmondhatom, hogy boldog vagyok, hogy elkészültek ezek a filmek. Bárcsak a Gyürük urát is lett volna alkalmam ugyanígy átélni 2001-2003-ban!

Remélem az elözö hozzászólásom nem tünt felvágásnak, egyáltalán nem az volt a célom.


2014-12-12 18:05.42
Nem értem mi a hihetetlen az állításomban. Na Minden jót


2014-12-11 16:02.35
Hogyhogy MO.-on egész December 18-tól vetítik? Azt hittem egész Európában egy héten van a bemutató. Jövök értékelni meg véleményeket olvasni és sehol semmi... 😃

Ma hajnalban jöttem haza moziból, Prágában volt alkalmam Hobbit-maraton keretében megnézni mindhármat b2b


A hobbit - Smaug pusztasága - Kedvenc jelenet

2013-12-16 09:08.40
a flashback amivel indul


Csillaghercegnő - Vélemények

2013-12-05 18:28.52
dal a filmből:
http://www.youtube.com/watch?v=5rlBmQDIKX0


A hobbit - Smaug pusztasága - Vélemények

2013-12-05 14:44.54
én inkább hagynám meglepni magam, minthogy idegenek véleményeit kövessem :)
(éjféli premier nálam is fix, dolby atmos eredeti nyelven)


A sötét lovag - Felemelkedés - Vélemények

2013-11-22 19:50.52
nyilván vannak erősebb évek és gyengébbek is, de szerintem ma is készülnek jó filmek, ugyanúgy, mint régen is készültek mocsokszar filmek. Ha valaki azt gondolja, hogy Bergman, Kubrick meg Coppola (példának erejéig) istenek, és minden más film alapból nem lépheti meg a szintjüket, nagyon-nagyon befékelt látásmódja van. Filmeket értelmetlen skálán mérni mint pl. a hosszt, nem létezik abszolút legjobb film sem. Személyes preferenciák vannak. Bár kevés filmet láttam, mondanék párat, ami teljesen magával ragadott, ami szerintem 'minőségi' idén: Mud, Gravity, Rush, Phillips kapitány, senki többet, Omar, Behind the candelabra, 12 years a slave és még pár... és tavaly is akadtak fantasztikus alkotások bőven


2013-11-17 16:28.23
úgy mondod, mint ha már nem készülnének minőségi filmek


Z világháború - Kérdések

2013-11-11 10:10.59
[link]


Mit kéne már végre megfilmesíteni? Könyv,játék, és bármi gondolat jöhet ide!

2013-11-10 11:34.52
A stalker játék nagyon bejött, valami hasonlót megnéznék. Annak elképesztő hangulata volt! Ügyesen ültették bele a Chernobyl-katasztrófa környezetbe.


Farkas (2013) - Kérdések

2013-11-09 05:24.49
A filmből kiderül, hogy Logan-nek nincs ínyére az öröklét (szerette Jean-t, de választás híján kinyírta stb stb.) Lehet, hogy tévedek mert nem mostanában láttam, de akkor kezd álmodni Jean-nal, amikor a szívére ráküldik azt a gépparazitát, amitől halandó lesz. Ez arra enged következtetni, hogy Jean a túlvilágot jelképezi. A film végén Logan közel kerül a halálhoz, Jean szólítja is, de Logan az élet mellett dönt.
Legalábbis én így látom.


Hosszú jegyesség - Vélemények

2013-11-09 05:07.46
Tina Lombardi karakteréről megnéznék egy külön filmet!


Thor: Sötét világ - Vélemények

2013-11-09 04:56.52
messze elmarad az elsőtől. Pedig mennyire vártam.. A nagy része dögunalom vagy pedig béna, beleértve pár akciójelenetet is. Tulajdonképpen azok a legunalmasabb és legbutább részek. A főgenyáról és motivációiról igazából semmit nem tudunk meg és maga a karakter annyira egysíkú, amennyire csak lehet. A cgi beborít mindent, már Asgardba is elért a 3D hologram technológia, mert az annyira király mostanság. Asgard úgy egészben elveszíti ebben a filmben a grandiózus jellegét, ami az első Thor filmben érezhető volt. SPOILER: sokkal kisebbnek, bejárhatóbbnak is hat, meg aztán le is pusztul egy nagy CGI-viharban, nem is tudom... már nem az a misztikus fantasy-világ, aminek korábban megismertük. Natalie Portman alakítása alulmarad, de nem is volt mi kihívást jelentsen számára.

Ami tetszett: Loki összes jelenete. Amikor a fickó a vásznon van, mintha két fokkal jobb filmet néznénk. Megkockáztatom, hogy ez a film humorban még a Bosszúállókat is lekörözi, nagy részben Loki-nak és Darcy-nak köszönhetően. Bár... van hogy a humorforrásul szolgáló szituáció ellentmond a logikával, például [SPOILER] Thor inkább metróra száll, mintsem a kalapácsával ugrana egyet, de hát na. Az a fontos, hogy az egész terem kitört a nevetésben :) Vagyis: hatásos.
Frissítőleg hat, hogy több világot is megmutatnak a filmben, nem csak Asgard-ot és a Földet (Midgard). A Darcy-t játszó színésznő kedvenc lett (a nevét nem tudom, bocs), Anthony Hopkins mint Odin pedig újra hozza a Shakespeare-i karaktert, imádom!

Érdemes a film legvégéig maradni, mert két extra jelenet is van.


Phillips kapitány - Vélemények

2013-10-31 00:45.46
félve álltam neki megnézni még egykor a Bourne 2-3 okozta agyrázkódás miatt, de ez a film visszaütött! Az utolsó jelenet után nem lesz senkiben kétség, ki kapja az oscar-t. Micsoda menet volt ez a film thejóég... Jó pont greengrassnak ezért.

(Nem tudom mennyire hű a megtörtént eseményekhez, de nem is érdekel. Gondolhat ki mit akar az alapanyagról, a film minőségéből nem vesz el semmit.)


Démonok között - Kérdések

2013-07-18 14:41.56
Nagyon ígéretes filmecske. valaki tudja, nálunk mikor kerül mozikba?


A magányos lovas (2013) - Vélemények

2013-07-13 13:46.19
se vérfarkasok, se beszélő lovak nincsenek


2013-07-12 02:16.13
kritika: A karib-tenger kalózai 5.

250 milliós western, ilyen se gyakran látunk! És bár lehetett volna rajta faragni, azért be kell lássuk, a látványért megérte. A vonatokat megépítették, e vasutat megépítették, az épületeket megépítették, valódi helyszíneken forgattak, stb. Akciójelenetek több, mint rendben, technikai megvalósítás remek. Most jöjjön a tartalom:
Történetbe nem megyek bele, arról elég annyi, hogy átlagos, de a fő történetszál alapötlete tetszett, imádom a vonatokat! Viszont ostobának tartom azt az embert, aki a karib-tenger íróira bízta a firkát, vagy egyáltalán karib-tenger kalózait akart készíteni álnéven! Depp tűrhető, mint Jack Tonto kapitány, de túl sok szerepet kap, ezáltal Armie Hammer-nek másodpilótáskodnia kell és félkegyelműnek látszani mellette.
Sokan panaszolták, hogy a film nem tudja megálapítani a tónusát, pontosabban nem tud megállapodni! Egyszer vérre[és szívre!]menő western bosszú-kalandfilm, de tonto és Reid egyes közös jelenetei felejtetik és Karib tenger kalózai 5 lesz: komikus ripacskodás. Ennyire nem szörnyű a helyzet, bár van benne igazság. De mindenképp Depp az oka meg aki ráírta. Mikor jön el az az idő, mikor nem a film alázkodik meg Johnny Depp előtt, hanem Depp alkalmazkodik a filmhez?
A többiek: HBC minden megjelenése fantasztikus, William Fitchner rosszbácsija félelmetes és elegáns, nagyon élvezetes nézni a mukit, Tom Wilkinson szintúgy elveszik szerepében, annyira jól nyomja az amerikai hazafit.
Armie Hammer John Reid-jének sok időbe telik, míg megembereli magát (értsd: feladja a Tonto fegyverhordozója címet), az csak a film vége előtt 20 perccel történik meg (nagyjából a 120. perc), de onnantól kezdve az év legjobb akciójelenetének lehetünk tanúi, mikor a magányos lovas bevonul a Tell Vilmos nyitányára. A MoS városromboló akciójelenetének ellentéte: izgalmas, látványos, VÁLTOZATOS, fantasztikus zenei aláfestéssel; csupán a hosszukban nem különböznek :)

Ha az első két órából kivágtak volna kb. 15-20 percet a folyamatosság végett, több lengőajtós kocsmás dologgal, és vonattal, valamint kevesebb Jack kapitánnyal példaértékű kalandfilm lehetett volna. A folytatás valószínűtlen, de ha lesz, még javíthat.

Most így visszaolvasva lehetséges, hogy szurkálódós kedvemben vagyok, de elmondom, hogy mindenképp megnézem még egyszer, mert nem rossz film. Messze nem olyan hányadék, mint ahogy a krikettesek állítják.


2013-07-12 00:23.32
micsoda válasz, taps a jutalmad ;-)


2013-07-11 15:54.43
Miden ember egyszer meghal igaz?még tonto is. Láttam a filmet, és elárulom, hogy Tonto és a magányos lovas is életben vannak a film végén. (Majdnem) teljesen nyitott a folytatásra. Jó lenne, ho lenne folytatás, én megnézném


Őslénypark - Vélemények

2013-04-13 10:44.30
hogyhogy Magyo.-n csak májusban lesz?
Tegnap voltam rajta Érsekújvárban, magyar szinkronnal vetítették.


2012 legjobb filmjei

2013-03-20 12:25.21
ilyen kevés filmet láttál tavaly? Amúgy tudod mit jelent az, hogy legjobb? vagy a 2 meg 4/10 nálad toplistás? :)




(Sötét lovag????? lol)


Óz, a hatalmas - Vélemények

2013-03-16 13:12.20
jólvan nyugi, jesszus. Senki nem mondta hogy olvass, csak tudod ez egy adaptáció. A könyben 3 boszorkány van, az eddigi filmekben 3 boszorkány van. Ez a film előzmény egy olyan történethez, amiben hoppá, 3 boszorkány van. Pont. Neked lehet pénzkidobás, a Disneynek nem. Ezzel nem azt mondom, hogy a Disney nem egy (mindenekelőtt) profithajhász banda.


2013-03-15 23:42.36
Csak tisztáznám: az eredeti ebben az eseben nem a 39-es musical (ami mellesleg nem is az első adaptáció és nem is a leghűbb), hanem a könyv. Ha ismered a történetet, akkor tudod hogy két gonosz boszi van. Az egyikre rápottyan Dorothy háza mikor megérkezik Ozba, az övéi az ezüst cipellők, amiket Dorothy meg is kap (39-es filmben rubint, Technicolor-reklám...) Másik pedig a zöldség.

Hogy Franco nem ment vissza Kansas-be a film végén, szerintem korrekt. Most már ő Oz nagy varázslója, akinek ugye titokban kell tartania, hogy nincs varázsereje, és főleg hogy ÉL. Bár meg lehetett volna oldani biztos, szerintem jó ez így. Egyébként folytatása következik a filmnek.

Abban a pillanatban, amikor a porcelán csajszi kerékcserére szorult, Glindát még főgonosznak hitték, ha visszaemlékszel, vagyis nem volt varázspálca. Ja, vagy hogy elveszik tőle.. de mivan, ha csak Glinda tudja használni? Tudod, a pálca választ gazdát :D :D
Az ottani népnek fingja sincs arról, mi az a ragasztó, tehát számukra az igazi varázslat. Mikor Toto-t meglátják (Dorothy kutyája), mindenki azt kérdezi mi az istennyila ez itt.


Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

2013-03-12 20:22.34
Óz, a csodák csodája - 4*
13 nap - Az idegháború - 5*!


F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

2013-03-12 20:21.08
ez jó xD

Csak azért vessünk egy pillantást annak a meccsnek a statisztikájára is :)


James Cameron - Legjobb filmjei

2013-03-11 19:54.31
Titanic, Avatar, A mélység titka


Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

2013-03-10 21:54.21
A tetovált lány (2009) - 4
A lány, aki a tűzzel játszik - 5
A kártyavár összedől - 5


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk