Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk
Rejtvényjáték 728x90
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

DVD / Blu-ray premierek
Drakulics elvtárs (DVD)
Tudsz titkot tartani? (DVD)
Seveled (DVD)
Szerelemre kattintva (DVD)
Mindenáron gyilkos (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Becéző szavak
- Cinemax, 10:30
Don, a foci ereje
- Filmbox Plus, 11:00
Beavatás
- AMC, 11:15
Mit csinált felséged 3-tól 5-ig?
- Duna World, 11:20
G.I. Joe - Megtorlás
- Mozi+, 11:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Paul Rudd (51)
Patrick Doyle (67)
Billy Dee Williams (83)
Pedro Armendáriz jr. (80)
Anders Thomas Jensen (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
FILMKATALÓGUS TOP 100 JÁTÉK
Ben Hur (1959) - Vélemények
Rocky 2. - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
A Wall Street pillangói - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Alien: Covenant aaaaa
Hero Fiennes-Tiffin aaaaa

 

Fórum - Mit kéne már végre megfilmesíteni? Könyv,játék, és bármi gondolat jöhet ide!

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
394. Convar (2020-04-02 23:21.18)   - (válasz Convar 393. hozzászólására)
Sőt, ezek is:

Szövetség az ördöggel (2007)
[link]

Április Ruandában (2005)
[link]

100 Days (2001)
[link]

Sőt, még ezek is (min. erősen érintik a témát) :

Vasárnap Kigaliban (2006)
[link]

A kutyákat lelövik, ugye? (2005)
[link]

Kinyarwanda (2011)
[link]


Bár mindezektől függetlenül tény hogy a témában továbbra is a már múltkor általam belinkelt Hotel Ruanda a legismertebb, legelterjedtebb, és így nyilván a legelérhetőbb is mindezek közül.


393. Convar (2020-03-26 21:36.22)   - (válasz Lector 392. hozzászólására)
"A Farkasokkal Táncoló?:))))
Nekem nagyon bejön."

Ez oké, de akkor van benne egy olyan olvasat is vagy nincs? Mert azt pont nem válaszoltad meg.

Bár a Geronimo akkor elvileg olyan, azt a tippet köszi is, meg a Kék katonát is.

Amúgy az afrikai tuszikról készült film, ez volt a
Hotel Ruanda:
https://www.filmkatalogus.hu/Hotel-Ruanda--f13528
[link]392. Lector (2020-03-24 09:38.11)   - (válasz Convar 391. hozzászólására)
A Farkasokkal Táncoló?:))))
Nekem nagyon bejön.
Egyébként a felhozott téma, hozhatna remek filmalkotásokat. Ilyen mint a Kék Katona pl?
Ha azt vesszük, bizony hasonlóan a világ legnagyobb népirtásai közé tehetjük.
Számos jó dráma , akciófilm , egy egy személyhez köthető izgi cselekménysort lehetne vászonra vinni. Egyik kedvencem pl
a Geronimo.Szuper kis film!
Az Örmény cselekménysor, az Afrikai Tuszik,
a Kurdok mind mind adhatnának megdöbbentő cselekménysort.Becsomagolhatnák egy egy szerelmi , vagy családi történetbe.
Végtelen lehetőségekkel bír ez a témakör:)
Viszont sérelmes ,mint minden bűn ami elítélendő!Sérelmes azoknak akiknek , ősei
tehettek volna valamit , hogy ez ne így történjen,391. Convar (2020-03-23 14:16.57)   - (válasz Lector 390. hozzászólására)
Jajj, ez az "Isten nevében" bennem is rossz (olvasási) emlékeket ébreszt mindig. Pl. amikor Dél-Amerika meghódításáról olvastam, hogy a spanyolok tömegével akasztották fel az őslakosokat ill. húzták karóba, és ezeket is term. mind egy szálig Isten ill. az Jézus Krisztus nevében.


Amúgy tényleg, ha már itt tartunk tudtommal nem készült még igazán jó, átfogó film az indián holokausztról se *** - mondjuk persze hogy nem, melyik halivúdi filmes is akarhatna egy olyan filmet elkészíteni amelynek lehetséges üzenete tulképpen saját népének ottani, tehát azon a földrészen való legitimását kérdőjelezhetné meg.....

Vagy mivel ez a téma, így a maga általánosságában talán túlzottan is nagy időszakot akarna átölelni, akkor mondjuk megfilmesíteni legalább "A könnyek útja"-t, tehát ezt:

"A délkeleti törzseket sújtó legsúlyosabb csapás Andrew Jackson elnök 1830-as Indián Eltávolítási Törvénye volt, amely megtiltotta, hogy a Mississippitől keletre indiánok maradjanak. Az intézkedés főként azokra a népekre – vagyis a fehérek által az Öt Civilizált Törzsként (cseroki, csikaszó, csaktó, krík és szeminol) emlegetett népekre – irányult, amelyek ironikus módon oly sokat tettek a fehér ember befogadása érdekében. Legtöbbjüket nyugatra küldték, gyakran olyan erőltetett menetben, hogy ezrek pusztultak el útközben. A cserokik útvonalukat csak a „Könnyek útja”-ként emlegették, mely kifejezést hasonló megpróbáltatásaik érzékeltetésére más törzsek is átvettek."
innen: [link]
ill.: [link]

Én amúgy ezért soha nem tudok eltekinteni attól a ténytől, hogy az USA amúgy tulképpen minden idők egyik legsikeresebb parazita állama, hiszen ahol létrejött, annak a földnek a tulajdonba vételére semmiféle valós jogalapja nem volt (hiszen mások már lakták - persze tudom, a történelem amúgy szinte másról sem szól már az ókortól kezdve minthogy az egyik ország elfoglalja a másikat + rosszabb esetben ki is irtja a népét, de ami a mai USA területén, nameg attól délre folyt az azért mégiscsak egy komplett kontinens arculatát változtatta meg, és nem csak 1-2 népet, hanem gyaklag egy teljes rasszt tüntetett el a Föld színéről, vagy legalábbis majdnem). És emiatt aztán indiánok milliónak is kellet hozzá a vérét adnia, ami pedig immár történelmüknek örökre egy hatalmas és jóvátehetetlen szégyenfoltja marad.

Szóval amikor ebből az aspektusból gondolok Amerikára, attól még mindig kifordul a gyomrom, ill. arra jutok hogy egy tökéletes világban akkor az USA igazából nem is létezhetne.*** Vagy a Farkasokkal táncoló az ilyen vagy legalábbis vmi ilyesmi akart lenni? Tényleg, azt is meg kellene már 1x nézni........


390. Lector (2020-03-23 09:18.04)   - (válasz Lector 389. hozzászólására)
A Teuton lovagok, és a keresztesek gyilkolásai “Isten nevében”.
Pfú ebből lehetne óriási film.
Csak a költségvetés?:)))


389. Lector (2020-03-23 09:15.27)   - (válasz Convar 387. hozzászólására)
Nagyon jól emléxem az 1960 - as KERESZTESEK c lengyel filmdrámára Többször megnéztem.
Fel fel idézem Jurand gróf hősies ellenállását.. majd a totális támadást a végső csatát , melyet a Lengyel király vezet.
Én R Scott rendezéseben látnám szívesen.
Nagy és terjedelmes téma:) Jó ötlet. Nagyon jó.


388. Convar (2020-03-22 20:26.38)  
Az ő életét, mert az hihetetlen magasságokban és mélységekben is járt, + a 30-as évek Párizsa Chaplin-nel, Dali-val, Picasso-val, ááá tényleg elképesztő milyen művész miliőben (is) élhetett:
[link]
[link]

Amúgy pár éve el is kezdték tervbe venni Kate Winslettel a főszerepben (aki amúgy telitalálat lenne/lett volna rá, pont ő jutott nekem is eszembe egyből, hogy ki is játszhatná el Miller-t), de úgy néz ki sajnos közben vmiért kútbaesett ez a project.

Ja, és + még csak úgy, az a bizonyos Picnic c. képe, hamár úgyis rákerestem :)
[link]


387. Convar (2019-12-19 09:43.25)   - (válasz Chris Co 386. hozzászólására)
Köszönöm ill. értékelem támogató szavaidat :)


Amúgy én erre a keresztes háború fedőnév alatt népirtás történet (idéznék még a wikiből, hogy mi mindent jelentett ez az egész ill. mekkora jelentősége volt: "1213-ban a keresztes hadjárat már teljesen politikai hadvállalkozássá vált. ... A III. Ince által megindított hadjáratok 20 évig, 1209-től 1229-ig tartottak. Az emberek számára vonzó volt, hogy nem kellett a Szentföldig menni az üdvözülésért, illetve hogy a győzelem után megkapják a kathar nemesek birtokait, a francia uralkodó számára pedig az, hogy hatalmát kiterjesztheti a Pireneusok felé is. ... Számos történész ezt a keresztesháborút népirtásnak nevezi; áldozatainak számát 200 ezer és 1 millió fő közé teszik. A mód, ahogy a katharokat megsemmisítették, az egyháztörténet legsötétebb részei közé tartozik. ... A történelem iróniája folytán ez volt az egyetlen győzelmes keresztes háború! Politikai, kulturális és vallási következményei igen jelentősek voltak. Ennek köszönhető a Francia Királyság egyesítése és megnövekedése, ám a déli civilizáció romba dőlése is. A vallási következmények legsúlyosabbika az inkvizíció létrejötte, megnövekedett és egyre fenyegetőbb hatalma volt.")

megfilmesítésére talán Oliver Stone-t tartanám a legalkalmasabbnak, mert neki van egy olyan kifinomult képi stílusa amely képes egy már egyébként is őrültséget(=vérontást) még annál is őrültebbnek, és ezzel együtt (az elménkre tett) hatásában még kifejezőbbnek ábrázolni (emlékezzünk csak pl. a Született gyilkosok képkockáira, az abban elszabaduló pokolra, pedig az "csak" egy börtönlázadás volt ugye). És igen, totál vallásellenesre kellene megcsinálni a filmet, hadd tiltakozzon csak nyugodtan miatta a sok szenteltfazék, vagy tőlem maga a magasságos pápa is. Úgyis kell(ene) az hírverés.

Stone amúgy azért is lehetne alkalmas rá mert bár ő már Amerikában született de szülei lévén francia származású, sőt a wiki szerint állítólag gyerekkorában még jobban is beszél franciául mint angolul. Tehát vmelyest talán magáénak is érezné a történetet.

Igaz ez mondjuk egy kicsit régebbi sztori lenne mint amiket ő ált. meg szokott filmesíteni, mint pl. JFK, Vietnám (A szakasz, Született július 4.-én), Nixon vagy a World Trade Center, a Snowden-ről már nem is beszélve - bár mondjuk a Nagy Sándornál meg sokkal újabb :)


386. Chris Co (2019-12-19 07:54.42)   - (válasz Convar 385. hozzászólására)
Ez egy remek ötlet lenne, de gondolom, sokan nem díjaznák. Pedig volna miről mesélni, még filmen is. Én egy olyan vígjáték sorozatot képzelnék még, mint az Evil Dead, csak itt a Biblia szabadulna el. Vagy a szentírást rosszra használók (ide számtalan történelmi utalással). A főhős Ash helyett Jézuska, aki majd rendet tesz a maga módján (akár még puskákkal is, meg láncfűrésszel). :)


385. Convar (2019-12-18 06:00.29)  
Na ez is egy nagyon durván drámai történelmi film lehetne, a középpontjában ezzel a helyzettel, idézek:

"A keresztesek 1209-ben Béziershez vonultak, de a város katolikus többsége nem adta ki nekik a katharokat. Ezután a város ostromához fogtak. Simon de Montfort hadvezér megkérdezte a pápai legátust, Arnaud Amaury ciszterci szerzetest, cîteaux-i főapátot, hogy miképpen különböztessék meg a város katolikusait a katharoktól. Ő állítólag ezt válaszolta: „Öljétek meg mindet, Isten megismeri az övéit.”

(E gyakori idézet később a vallásos esztelen emberirtások egyik mottójává vált.)

Arnauld Amaury abbé a város legyilkolásáról így számolt be a pápának:

Amíg a tárgyalások tartának arra nézvést, hogy kiengedjék a városból a magukat katolikusnak tartókat, a szolgák és egyéb alacsony rangú személyek, ahelyett hogy parancsra vártak volna, megtámadták a várost. Megdöbbenésünkre, kiáltozván „fegyverbe, fegyverbe!” két három óra alatt átkelének az árkokon-falakon és Beziérs a miénk lett. Az embereink nem kegyelmeztek senkinek, kortól, nemtől rangtól függetlenül mindenkit kard élére hánytak. Utána az egész várost kifosztották majd felégették. ...

A városban legyilkolt emberek számát húsz és harmincezer fő közé teszik."
[link]


Értitek, "Öljétek meg mindet, Isten megismeri az övéit." Meg a jó kurva anyád............


384. Chris Co (2019-12-04 07:54.50)   - (válasz Langelus 383. hozzászólására)
Már volt, de a kedvedért itt egy ötlet. ;)
[link]


383. Langelus (2019-12-03 20:10.07)  
A CIA és Moszad összes balesetnek vagy öngyilkosságnak álcázott nyomeltüntető gyilkosságát, kegyetlen emberkísérleteit.


382. Chris Co (2019-12-03 14:01.16)  
100 millió év múlva, egy jégkorszakban, a Földön kiemelnek egy testet idegen látogatók. Skywarp (úgy hítták). Elsztorizza, 2019-ben, a krisztusi időszámítás szerint volt egy Halember egy filmes fórumon. Azért esett össze anno, mert elolvasta a hozzászólásait. Majd együtt nevetett az idegenekkel.


381. Halember (2019-12-03 13:49.38)  
Ez még mindig nekem írogat?


380. Chris Co (2019-12-02 21:55.24)   - (válasz Chris Co 379. hozzászólására)
Tracks, kék Corvette. Leköpik, lehugyozzák, meg sem mozdul. Dehogynem! Alakot vált, majd elmeséli az illetőnek, nem szimpatikus (autobot létére is). :) Prime ide-vagy oda. Egy példa, miért nem sikerül az, ami nem, mert minden gondolkodó lény szabad. Ezt meg a píszí igazgató mondá még a történetben (Optimus).


379. Chris Co (2019-12-02 21:00.10)  
A sztori folytatódik. A spin off, vagy micsoda, amikor Axer elmeséli, egyszer találkozott csak Galvatron vezérrel. Azt mondta a nagyúr, a mátrix ontja a hülyéket (úgy értve, a későbbi alakváltó legényeket). Ő meg, hogy Unicron is egyszer csinált volna sámlit, mint Galvatront.
Starscream, az örök túlélő (a sunyiságai révén) meg mégis csak eltűnik. A quintesson úgy odabassza a földhöz, szarni sem fog többé. Rodimus Prime szelleme fog tovább élni a túlélőkben, még ha Optimus is volt a legenda - aki túl píszí volt - a vén kamionos). A távoli jövőben meg összefog a néhány túlélő, és megértik együttesen, miért is választotta a mátrix az embereket, itten. Máshol meg szintén az ottaniakat a más bolygókon élőkhöz - alakokat váltva, hogy rejtőzködjenek, ami nem sikerül, mert... Chris Co Transformers. :)


378. Chris Co (2019-11-30 22:59.52)   - (válasz Halember 377. hozzászólására)
A történetben van egy headmaster fazon, olyan triple changer szerű (kibaszott puskává is átváltozik, ha kell), aki ha meghallja, olvassa az idióta yes hozzászólásokat sok-sok zárójellel rögtön pusztít, öl. Bár az későbbi történés lenne, de nem lenne baj, ha vissza utazna egy picit az időben... :)


377. Halember (2019-11-30 22:39.27)   - (válasz Chris Co 376. hozzászólására)
Yes! :)))))))))))


376. Chris Co (2019-11-30 22:36.54)   - (válasz Halember 375. hozzászólására)
Az első évadban van némi egyetértés az autobotok, és a decepticonok közt is, amikor meglátják a saját fajtájukat szapuló emberiséget, majd később, néhány év eltelte után felnéznek egy internetes, filmes oldalra, és, meglátják Halembert. Onnantól kezdve még a bounty hunter is elfelejti a földlakókat. Quintesson elpusztít minden életet az általa ismert univerzumban (ihlet legutóbb az itteni fórumozó, Halember hozzászólásai).


375. Halember (2019-11-30 14:48.47)  
Chris Co életét! 😀


374. Chris Co (2019-11-30 14:29.34)   - (válasz Chris Co 373. hozzászólására)
Az autószerelő barát meg annyira odavolt, hogy bemutatta az egyházi barátnak a barátait, majd a papnak a kórházban magyarázta, ne haragudj... Optimus Prime meg a csapatnak (hogy a faszba lehettetek ennyire hülyék...).

- A tag a papnak (közeli barátnak) akart mutatni újat, és ezért meghívta a barátait (a robotokat). Amikor alakot váltottak a fazon összeroggyant, majd a kórházban magyarázta a barátja, hogy mi, és hogyan. Optimus meg a többi hülyének, mint Wheeljack, meg a másik dzsipnek, hogy : faszok! A fő boss, az autobot vezér amúgy tudja, hogy Starscream nem csak hibbant, meg azt is, hogy mondjuk Octane is inkább belefásul az Orbán Viktor-féle rendszerbe. Optimus látja az igazságot, de tehetetlen. Rodimus viszont látja, és tudja, hogy az ősi igazság, avagy a teremtő (MSZMP), mint Quintesson, ott a baj... Próbálná kijavítani a hibákat, csak sajnos a végső pusztítás előtt is vannak ellenállók, mint Gino-k, és így marad majd a 71. évad, amikor már csak két decepticon alakváltó száguld egy ismeretlen bolygón, csak, hogy megkeresse a még élőket. :)


373. Chris Co (2019-11-30 13:39.30)  
Axer, mint fejvadász kinyír egy sorozatgyilkost (azért is, mert nem kedveli az idiótákat, a terroristákat), bár ezért nem fogják díjazni odafenn - mint leleplezős (Megatron). A bering-tengeren átrepült orosz Mig-29 alakváltót sem, aki lebombázta volna az autobot munkásszállót a hegyalja közepibe. Az autószerelő barát meg annyira odavolt, hogy bemutatta az egyházi barátnak a barátait, majd a papnak a kórházban magyarázta, ne haragudj... Optimus Prime meg a csapatnak (hogy a faszba lehettetek ennyire hülyék...).


372. Pelikanbence (2019-11-30 13:32.47)   - (válasz Pelikanbence 371. hozzászólására)
:)))))))))


371. Pelikanbence (2019-11-30 13:32.27)  
Készül a Warhammer 40000 Eisenhorn élőszereplős sorozat!


370. Convar (2019-11-30 13:14.21)  
[link]

Pl. Darren Aronofsky-val a rendezői székben.


369. Liverpoolfan19 (2019-11-25 13:50.37)  
Hannibal- ról egy történelmi film jöhetne, mondjuk Ridley Scott-tól.


368. Langelus (2019-11-25 13:44.42)  
A Pixel után a Tetris-en se csodálkoznék.


367. Convar (2019-11-25 13:41.25)  
Pl. ezt is meglehetne, nemcsak mindig a németek rémtetteiről a 668. holokauszt filmet. Merthogy szenvedett ott maga a német nép is bőven a Führer ámokfutásaitól, íme ennek egy különösen szélsőséges példája:
[link]


Rejtvényjáték 468x60

366. Sergio Alba (2018-09-15 21:21.39)   - (válasz Convar 365. hozzászólására)
Hát nem pont a tarilert akartam a fő célként berakni, hanem a képeket. Persze lehet váltosztatni, pluszban az is csoda, ha egy Online játékhoz történetet rakok. Megértem, nem minden embernek jön be.


365. Convar (2018-09-15 21:18.46)   - (válasz Sergio Alba 364. hozzászólására)
Hamár így kérdezed: én pl. már elolvastam.

Viszont nálam pont kár hogy betetted a game trailerét, mert anélkül még azt mondtam volna hogy egy 1xnézős kategóriát biztos megütne. De látva a videót már biztos hogy nem érdekelne, mert már a Firefly-ban sem jött be nálam ez a múlt/jövő technológiája zagyvásítás. Szóval nekem ez már túl fantasy ízű volna.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu