Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bolondok paradicsoma
- HBO2, 21:10
Gyakornokok
- Direct One, 21:30
Zuhanás
- Filmbox Premium, 21:35
Plusz egy fő
- Filmbox Family, 22:30
A nagy dobás
- HBO3, 22:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
Saigon - A tiltott zóna - Vélemények
PC
The Clovehitch Killer - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A Kaptár: Utolsó fejezet aaaaa
The Rock aaaaa

 

Csomorkany hozzászólásai

Ugrás Csomorkany adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Elk*rtuk - Vélemények

2021-12-08 05:44.31
Hát, nézhető. Fölidézte a 2006-os élményeimet, és szépen fotózták Budapestet. A háttértörténet ettől még nagyon ostoba, Gyurcsányné és Hahn Endre sátáni szerepeltetése meg elég kínos.


Hat perc éjfélig - Vélemények

2021-08-30 06:37.02
Rettenetes szar film volt. Néhány feszült részlet - egye fene - élvezhető, de az meg egy másik kémfilm utánzata, viszont az egész sztori...

Spoiler:
- A nézőnek annak kell drukkolnia, hogy 20 lány ne tudjon visszatérni a hazájába a háború kitörése előtt közvetlenül, hanem essen jól hadifogságba. Rendben: így túlélték a világháborút, de akkor is: ez olyan jó?
- A gonosz kémnőnek 1 db. pisztolya van, de megtudjuk róla, hogy feladata mind a 20 lányt lelőni, ha nem sikerül a kimentés. Majd beszartam az izgalomtól, hogy ezt hogy fogja összehozni, de nem sikerült megtudnom.
- A jó kémnek életét kockáztatva is segít egy buszsofőr, nem tudjuk, miért.


Apró mesék - Vélemények

2021-04-24 22:39.04
Spoiler:
az utolsó jelenetek arra utalnak, hogy mintha maga Hankó vitte volna a kislányt a hóviharban a kórházba.
Nekem nagyon tetszett a film, bár a nagyjelenet, a menekülés az erdőben kicsit túl lett tolva. De amúgy egy logikus, jó film.


Szövetségesek - Kérdések

2021-01-14 08:03.39
SPOILER (bár gondolom, itt minden az)

Én úgy láttam, hogy ez a jelenet filmes eszközökkel leleplezi az asszonyt. Ugye ott idegeskedik a kocsiban, és majdnem elmenekül. Ez jelzés arra, hogy továbbra is csak eszközként használja a férjét, és ha az eszköz csődöt mond, simán próbálkozik mással (pl. a meneküléssel).

Valódi (hátsó gondolatok nélküli) érzelmei leginkább a gyerek felé voltak: az öngyilkossággal is elsősorban a gyereket mentette meg az árvaháztól.

Szóval nekem ez a rész kimondottan tetszett. Felszínesen nézve nyitva marad a kérdés, hogy voltak-e valódi érzelmei a nőnek, mélyebben nézve világos választ kapunk már az elején: "a kúrás OK, a bajt az érzelmek okozzák."

Ami miatt ezt a filmet érdemes megnézni, az Cotillard zseniális játéka. Az elejétől a végéig végigvisz egy koncepciót.

A forgatókönyv amúgy csapnivaló: kizárt, hogy a németek a casablancai vérengzést megengedjék az övéik között egy ügynök esetleges beépítése érdekében.

Elvileg az a kérdés is föltehető, hogy ha az asszony szerette a férjét, akkor miért nem osztotta meg vele a problémáját, hogy zsarolják a gyerekkel. De erre a kérdésre Cotillard zseniális játéka a válasz: egyálalán nem egyértelmű, hogy szerette a férjét. Szóval ebben a filmben egy remek színésznő (félig) legyőzte a béna forgatókönyvírót.


Szövetségesek - Vélemények

2021-01-11 21:44.03
Tökre tetszett, odaszögezett a képernyőhöz. Csak azért nem 5 csillag, mert azért el fogom felejteni. Az 5 csillag tölem az olyan filmeknek jár, amiket bármikor fölidézek.

Töredelmesen bevallom, nem tudtam kitalálni, mi lesz a vége, és ez igen nagy erénye a filmnek.

Többen megemlékeztetek Brad Pitt elég béna játékáról, én is eléggé annak találtam, ugyanakkor a patkányfogó embert még nem sokat emeltétek ki. Attól a fickótól a szar is belém fagyott.


Legbelső félelem - Kérdések

2020-12-20 18:04.11
SPOILER (bár csak egy kicsit)

Ti azt értettétek, hogy a másik srácot (aki előtte megverte a négert) ki és miért ölte meg?


A törvény két oldala - Vélemények

2020-12-16 16:08.00
Remek film. Feszült, izgalmas, és képes valódi morális dilemmát bemutatni. Mivel kínai film, idevág a jang-jin jel szimbolikája.


Jojo Nyuszi - Vélemények

2020-02-06 21:46.20
Na, megáltoztatták a magyar címet. Kár volt. Mostani, hülyébb címe a Vademberek hajszája.


2020-02-06 21:43.15
A fickó legnagyobb filmje a Hajsza a vademberek után. Látszanak a hasonlóságok, de ez annak a nyomába sem ér. Azt nézzétek meg!


2020-02-06 21:41.57
Nekem tetszett. A karakterek jók voltak, az érzelmi hullámvasút megvolt, a színészek is nagyot alakítottak. Az egyetlen bajom (ezért a 4 csillag), hogy nácik már megint idiótáknak lettek beállítva. Ez akkora filmes közhely, amin illene túllépni.


Törvénytisztelő polgár - Vélemények

2019-12-10 21:43.30
Hát jó, de az alagútrendszer nélkül az egész addigi értelmezhetetlen lett volna...

Amúgy igazad van, de engem azért lenyűgözött a film.


A kopár sziget - Vélemények

2019-07-07 17:50.30
SPOILER:

Hát, az a pofon kemény volt, ebben van igazságod. Meg az is a nő alávetettségéről szólt, hogy először a gyerekek fürödtek, utána a férfi és végül az asszony, aki ebben az alig használt vízben látható boldogsággal nézett körül a maga világában.

De ugyanakkor lényeges dolgokat nem vettél észre. Pl. azt, hogy a pofonig mindent párhuzamosan csináltak. A vízhordó csónakban először a férfi evezett és az asszony pihent, utána az asszony evezett és a férfi pihent. Te csak az utóbbit szúrtad ki, de ebbiony melléfogás.

Az is nagyon fontos, hogy a gyerekeket közös erővel tehermentesítették, amennyire lehetett, ezért tudtak pl. búvárkodni, és amikor a nagyobbik lebetegedett, az asszony ápolta, a férfi pedig orvosért rohant.

Az egyik lényeges olvasata a filmnek, hogy egy letűnt életformát mutat be. Már 1960-ban sem sok tényleges család foglalkozhatott Japánban ennyire embert roppantó paraszti munkával, szemben a korábbi századokkal, amikor minden szegény japán családnak ez volt az élete. Ez a múltidézés jelenik meg a technikai civilizáció szinte teljes hiányában a szigeten, és erőteljes megjelenésében a tengeren (gőzhajók) és a szárazföldön (lanovka).

Nagyon fontos az elmaradt pofon a film végén, amikor az asszony tudatosan lázadt, tudatosan borította föl a vödröt, és elkezdte kitépni a növényeket. Ha a férfi ezen a ponton brutális állatnak mutatkozik, mindent tönkretesz. De nem mutatkozott annak. Ezen a ponton erőt adott az asszonynak azzal, hogy tovább folytatta a maga munkáját. Szerintem ez reálisan mutat rá egy titokra: a paraszti társadalom azért lehetett évezredekig működőképes, mert az igazán lényeges dolgokban: gyermeknevelés, élet-halál, a férfiak és a nők végülis összefogtak.

Csak egy érdekesség: ha elolvasod a rendező életrajzát, kiderül, hogy kifejezetten szoci és feminista japán rendezőről van szó.


Taxi 5. - Vélemények

2018-05-07 10:29.29
Olyanoktól kérdezem, akik látták már: 8 éves unokaöccsel érdemes megnézni? Még nem látta az előző részeket, így minden vicc új neki.

Sok illúzióm amúgy nincs, bár a trailer nem volt olyan rettenetes.


Hurrikán meló - Vélemények

2018-04-26 11:24.38
Végülis lekötött, folyamatosan néztem, és a hülyeségek csak utólagos átgondoláskor tűntek föl, ezért a 3 csillag.

SPOILER
És akkor a hülyeségek:

- Maga az alapszitu: tényleg be lehetne hülyíteni bankrablásra egy helyi rendőrőrs összes rendőrét a lóvéval? Senki nem köpné be a csapatot?

- A hurrikán honnan tudta, kik a Gonosz Rendőrök, akiket ki kell kapnia a bótbul, és Jó Bátyus hogyan maradt helyben, ha a két főjót is csak egy heveder fogta vissza a mennybemeneteltül?

- Kb. nyolcvanszor elmondták a filmben, hogy a Nagyon Gonosz Bankrablófőnök nem tervezi életben hagyni a foglyokat. Ezek után nem kaphattunk volna valami tájékoztatást arról, hogy mi lett a rács mögé dugott katonákkal?


Jumanji - Vár a dzsungel - Vélemények

2018-04-09 11:30.57
Tegnap megnéztem (amíg zajlott a szavazás...), tetszett. Jópofa volt, ahogyan a számítógépjátékok logikájából filmet csináltak. A színészek jók voltak, a karakterek működtek, Részemről OK. Azt nem mondom, hogy 5 év múlva is emlékezni fogok rá, ezért a 4 csillag.


Lajko: Cigány az űrben - Vélemények

2018-04-03 12:56.06
Nem rossz film. Tetszett. Olyan igazi szatíra: vannak benne remek poénok, de végülis az ember arcára fagy a vigyor.


Templom a dombon - Vélemények

2018-04-01 17:53.09
Nagy film, tetszett. Amin legjobban elgondolkodtam így Húsvétvasárnap, az a megváltás-párhuzam. A haragvó Atya és a Fiú, aki kiengeszteli.


Tűzgyűrű - Lázadás - Vélemények

2018-04-01 17:51.30
Fú, az előző nagyon szar volt. Ha ennek most Lázadás az alcíme, akkor lesz még forradalom és háború is, mint a Majmok bolygójában?


Űrvihar - Vélemények

2018-03-18 16:06.49
Na, azért pl. a Zsivány 1 megkapta tőlem a 4 pontyot, mert bevállalták, hogy a jók egész csapatát megpörköljék a Halálcsillaggal. Meg azt is, hogy a jók ne is legyenek olyan jók, pl. az egyik főjó egy gyilkossággal kezd.

Szóval azért lehet ezt úgy is, hogy némi gondolat is van benne. De azért ez is teljesen elment.


2018-03-18 16:02.45
Na, nem is volt olyan szar. OK, jó se de teljesen nézhető. Kicsit kevesebb hülye klisé, és még 4 pontot is ért volna.


A szüfrazsett - Vélemények

2018-03-18 12:52.39
Azért azt hozzáteszem, hogy a főszereplő csajszi jellemfejlődése nagyjából meggyőző volt, ahogy egyre elkötelezettebbé válik, miközben egyre jobban megszívja az életet, csak az nem állt össze, hogy miért a szavazójogot látta minden baja megoldásának.


Sztálin halála - Vélemények

2018-03-17 23:47.35
Én is meg akarom nézni, mondjuk Dürrenmattól a Bukás-t nehéz felülmúlni a témában.

"...és az állam tizedik legfontosabb embere borzongva döbbet rá, hogy az állam harmadik legfontosabb embere lett..."


Láthatás - Vélemények

2018-03-17 23:45.11
A leírás alapján nem lehet túl jó film. Két teljesen lehetséges történet közül a rendezői önkény kiválasztja, hogy melyiket viszi filmre.

Vannak a világban hisztis nők, és erőszakos férfiak is. Na, melyikről szóljon a film?


A szüfrazsett - Vélemények

2018-03-17 23:21.49
Csatlakozom ahhoz, hogy nem volt túl jó film. Iparosmunka egy fontos mozgalomról. Az elejét kimondottan untam.


A Viszkis - Kérdések

2018-02-09 10:13.10
Esetleg a sárga metróval, de tényleg jó futónak kell lenni... Na jó, nem, úgy se... De az se rossz kérdés, hogy miért csak egy megállót utazott a csaj, ill. hősünk ezt honnan tudta.

Jó, ezzel úgy voltam, hogy a mese része. Önmagában az is a mese része, hogy beugrat a Dunába, az viszont már logikátlanság, hogy a parton nem a rendőrség várja...


2018-02-08 12:51.51
Bocsánat, még egy kérdés, bár ez inkább baki:
SPOILER:
Amikor a motoros üldözés végén a Viszkis beugrik a Dunába, akkor az üldözője miért nem értesíti a rendőröket? Igazán nem lett volna nehéz simán kihalászni...


2018-02-08 10:20.29
SPOILER:
1. Akkor ezt a "Rózsa Bank"-os jelenetet szimplán nem értem. Ugye a film tényleges sztorija azzal indul, hogy elfogják, és a nyomozóval beszélgetve visszaemlékezik a viselt dolgaira. Logikusnak tűnt, hogy az elfogása után, de erre nem, mert a Rózsa Bank-nak tényleg köze nincs ahhoz, ahogy elfogták. De akkor mihez van köze? Ugye viszkit iszik előtte, tehát már a legendaépítés korszakában van, az elején elég volt a pálesz.
2. Köszi a választ.


2018-02-08 07:20.33
SPOILER
Két kérdésem támadt:
1. Mikor történt az első jelenet? Úgy tűnt, hogy azután fogták el, de erre a film végére részletesen bemutatják az első elfogását, és ott semmit nem kezdenek a "Rózsa bank"-os jelenettel, sőt, a végén már ketten van, míg a Rózsa Bankban egyedül.
2. Ténybeli kérdés, hogy végül vádat emeltek-e ellene ill. elítélték-e gyilkossági kísérletért?


A Viszkis - Vélemények

2018-02-08 07:13.11
SPOILER:

Nagyon élveztem a filmet, a magyaros voltát kimondott előnynek találtam (pl. a rendőr, mint irígy kisember), de azt is értékeltem, hogy erkölcsileg rendben volt. Bemutatott hőstetteket az áldozatok oldaláról, bemutatta, hogy a "nem öltem embert"-duma azért álságos, mert igenis kerültek életveszélybe emberek a Viszkis áldásos ténykedése miatt, a rendőrök mellé áll a médiával szemben, és a rendőrnyomozó is kap jónéhány olyan jelenetet, amikor azonosulni tudunk vele.


Solo - Egy Star Wars-történet - Vélemények

2018-02-05 22:06.17
Tutira nem nyírják ki a végén a főszereplőt.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk