Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

2024-03-14
A repülő osztály
Baghead - Holtakkal suttogó
Bernadette - A főnökasszony
Kálmán-nap
Most vagy soha!

2024-03-12
Küzdelem a végsőkig

2024-03-07
A három testőr: Milady
A róka
Bajos csajok
Előbb táncolj!
Képzeletbeli
Rigó, rigó, szederinda
Tűréshatár

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Vanília égbolt (Blu-ray)
Kapcsolat *Import-Magyar szinkronnal* (Blu-ray)
Sikoly 2. (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Héléne döntése
- Cinemax, 11:10
Anyád lehetnék
- Filmbox Premium, 11:45
A Thomas Crown-ügy
- Cinemax2, 12:15
Segítség, karácsony!
- Film Café, 12:40
Sztálingrád
- AMC, 12:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Bruce Willis (69)
Glenn Close (77)
Pindroch Csaba (52)
Jake Weber (60)
Rachel Blanchard (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Az utolsó léghajlító - Vélemények
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Mit hallgatsz most?
Szólánc
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A levegő urai aaaaa
Aubrey Plaza aaaaa

 

Fórum - Sztálin halála - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

24. Riffraff (2024-01-17 21:20.06)   - (válasz Gabroca 23. hozzászólására)
És a filmről mi a véleményed? Mert ez a komment rólad szólt, nem a filmről.


23. Gabroca (2024-01-17 17:28.30) aaaaa
szörnyű. a franciáknak talán a buzi miniszterelnökükről kéne filmet csinálni vagy a bevándorlókról



22. Gyorkos (2021-12-18 17:19.46) aaaaa
[link]


21. Halember (2019-07-13 01:11.09)  
Jó film. Hiteles.


20. XXX007 (2019-07-12 17:51.49)  
Sztálin Grúz volt nem Orosz szal a leírással van egy kis baki, sebaj :)


19. Pneumatikus kókusz (2019-04-13 19:19.14) aaaaa
Sajnos kevés szatírát csinálnak,nyilván kevesebb a jó,ez viszont igazán jó lett.Leszámítva a végét én végig röhögtem.Látszott hogy a nagy öregek nagyon élvezték a játékot.


18. Városi vadász (2019-02-05 13:08.04) aaaaa
Nagyon érdekes, és szórakoztató, hogy egy ilyen történelmi fejezetet ilyen oldalról közelítettek meg, nagyon tetszett. Szerintem Lavrentiy Beria megérdemelne egy teljes filmet, nehogy elfelejtsék az emberek a kommunizmus igazi arcait, bár Fábry Sándor néha még becsempészi a poénjai közzé (oly sokáig voltam távol a beria jóvoltából), azért a mai emberek már nem tudják ki volt ez az aljas ember.


17. Smokecity Underground (2019-01-10 20:03.15) aaaaa
zseniális szatíra. félelmetesen szórakoztató. 15 perc után elszabadul és meg sem áll. A színészek kiválóak, különösen Buscemin röhögtem sokat, de amúgy is. 10/10


16. Törölt felhasználó (2018-11-03 00:22.44) aaaaa
A Sztálin halála kiválóan aknázza ki a történelmi tényeket (még ha nem is mindig pontosan). A diktátor utolsó, feljegyzett mozdulatára épített jelenet zseniális: egyszerre ismertem rá Örkényre és a Monty Pythonra. Ez a Moszkvától Londonig ívelő abszurd tengely még jó néhány jelenetben meghatározó, nem is győzöm dicsérni az írókat, hogy ennyire össz-európai humorral kezelték a szinte kezelhetetlent.
A frakciózás konfliktusa nem csak a miénk, de talán nem is kizárólag Kelet-európai, vagy egyáltalán európai.

Viszont témájában Kelet-európai politikai szatírát, vagy tragikomédiát már régen láttam. Nem csak jót, hanem...úgy általában. Kíváncsi vagyok, készültek-e hasonló múltfeldolgozások a '89 utáni K-K-európai államok filmgyártásában, amik ennyire bacsói élményt tudnának nyújtani, de nem jutottak el hozzánk.
Bacsó Péter a legjobb pillanataiban szvsz ügyesebben tudott egyensúlyozni a tragédia és a komikum határán - amikor nem tudtam eldönteni, hogy nevessek a jelenetek többségén, vagy sírjak. A Tanú mellett ez az érzés a Forró vizet a kopaszra! c. filmjében, valamint a Titánia, Titániában tört elő. (A Te rongyos élet! nekem egyértelműen tragikus.) Csakhogy ő is '89 előtt működött a legjobban.

Ezt a filmet itt, ezen a környéken kellett volna elkészíteni, sokkal hamarabb. A második felében, Berija letartóztatása környékén a film már sajnos engedett a komorság csábításának, majdnem kezdett átmenni BBC-biopicbe, de az utolsó (feliratban közölt) slusszpoén még így is elérte a hatását.

Egy poénforrást én még belevittem volna. Elvileg Feliksz Dadajev volt Sztálin egyik dublőre, akit még akkor is alkalmaztak, amikor a vezér haldoklott. (Eszerint nem igaz, amit a film állít, hogy Gulágra küldték a dublőröket, hiszen maga Dadajev 2008-ban "coming outolt".) A Pravda hivatalos közleménye szerint a népvezér csak megbetegedett, tehát egy rövid ideig még lehetett mutogatni a fáradt, integető alakját az ünnepi eseményeken. Aztán, amikor már ténylegesen felravatalozták, meg akarták kérni Dadajevet, hogy ugyan feküdjön már be a koporsóba Sztálin helyett. Csakhogy kilométeres sorok álltak a ravatal előtt, az meg nyilván kivitelezhetetlen volt, hogy a dublőr non-stop halottat alakítson. De erre a vélt, vagy valós történetre egy külön filmet lehetne - és kellene építeni.

KIS SPOILER
Egy pillanatra feltűnik Peter Capaldi (Malcolm Tucker a rendező, Armando Iannucci korábbi politikai szatíra-sorozatából, a The Thick of It-ből) statisztaként, mint egy olyan figura, aki az utolsó pillanatban menekül meg a golyó általi halál elől. Kár, hogy erre a Doctor Who-ban már nem lesz utalás.


15. Kokesininja (2018-11-02 02:26.40) aaaaa
Durva !
Elvileg vígjátékként van aposztrofálva, de a helyzet az, hogy a valóság is kb. ez lehetett a színfalak mögött !


14. Cthulhu6 (2018-10-31 08:22.26) aaaaa
Jó film. Jó színészek.

Előző előtti hozzászólóra reagálva: Valóban nem kéne nevetni rajta, mert sokan szenvedtek ettől az agyrémtől, de van az agyrémnek is az a szintje, amikor az ember kínjában talán már tényleg nevet az egészen. Nem érzéketlenségből vagy gúnyból, hanem mert az a rendszer tényleg önmaga paródiájává vált.


13. Kilok (2018-10-30 19:49.06) aaaaa - (válasz Baryll 12. hozzászólására)
Néhol egészen abszurd humor jellemzi, amitől a könnyeim folytak. :)


12. Baryll (2018-08-03 23:15.42) aaaaa
Ebben a filmben mi a vígjáték? Ez történelmi/(életrajzi) dráma. Semmi mulatságosat nem találok ártatlan ezrek lemészárlásának ábrázolásában. Egyetlen percét sem találtam mulatságosnak. Sokkal inkább a feszült döbbenet érzését keltette bennem. Rendszerkritika is egyben, és az hogy Putyin betiltani próbálja, a legszánalmasabb diktátori húzások egyike, és egyben végtelenül rémísztő is, mert azt sugallja, hogy a tömeggyilkos diktátor Sztálin szellemisége napjainkban is itt él a világunkban, áthatja mindennapjainkat. A középiskolás világtörténelmi tananyagba simán bekerülhetne ez a film is A mások élete című filmmel egyetemben. Mindkét alkotás kiválóan érzékelteti a diktatúrák emberi létezésre gyakorolt pusztító hatását.


11. Emmersson (2018-07-18 17:08.41)   - (válasz Sergio Alba 10. hozzászólására)
[link]


10. Sergio Alba (2018-07-09 14:55.04) aaaaa
Ha Putyin megnézi, akkor betitlatja otthon?😆


9. KicsiRéka (2018-07-08 23:52.06) aaaaa
Ez valami hatalmas! Nagyon sokat röhögtem rajta, miközben az járt a fejemben, hogy ez megtörtént, és szörnyű volt és én ezen röhögök...Személyes kedvencem a Zhukovot alakító Jason Isaacs, de Malenkov se volt semmi,és a beszólások, amiket a hajára meg a külsejére kapott :D Lényegében parádézott a színészgárda. Örömzene után szabadon, mondhatnám ezt akár örömjátéknak is.A legnagyobb erőssége a filmnek, hogy olyan precízen alázza szét azokat az embereket, akik emberek millióinak haláláért felelősek, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Komplett idiótát csinál belőlük. Csak ajánlani tudom.


8. Tjunior (2018-07-07 15:49.32) aaaaa
Kellemes filmszatíra. Faludy György mondta anno, hogy életében nem nevetett annyit mint Recsken. Hát akkor azt hiszem mi is nyugodtan kiröhöghetjük amikor a legnagyobb mészáros halálakor a többi almészáros egymásnak esik. Le a kalappal a film ügyes humora előtt, remekül mutatja be a sztálini Szovjetunió abszurditását. A film legnagyobb elismerése, hogy Putyin betiltatta, többet ér mint 10 Oscar-díj.
(Sokszor lehet kritizálni a magyar szinkront, de most kitettek magukért.)


7. Kilok (2018-04-07 18:22.31) aaaaa
Hát ez valami fantasztikus volt. Hatalmas király film. Tökéletes párosítása a drámának és a vígjátéknak. Szenzációs volt, nagyon élveztem. Simon Russell Beale volt talán a legjobb, de az összes szovjet nagyfejet alakító színész zseniális volt, telitalálatok sora. Jason Isaacs Zsukovja pedig csak hab a tortán. :D
Hogy a rendezőről is szóljak: a nápolyi származású, de már Skóciában született Iannucci másik filmje, az Egy kis gubanc is terítéken van. Aki ilyen filmet tud rendezni és írni, aki ilyen precizitással dolgoz ki mindent, mint itt ebben a filmben (a legkorhűbb volt minden egyes szeglete), arra a oda kell figyelni.

Egy kis plusz a végére: Berija haláláról egyébként terjeng többféle elképzelés, egyes információk szerint voltak emberek, akik tanúskodtak ellene, tehát nem csak egyszerűen agyonlőtték, hanem volt tárgyalás is. Ebből is pontosan látszik, hogy hogyan működött a Szovjetunió. 1953 nem volt olyan réges-rég, hogy egy ekkora hatalmú ember halálról ne legyen pontos tudásunk.


6. Pgyuf (2018-04-01 11:49.57) aaaaa
Én eredeti nyelven néztem. Buscemi sajnos nagyon hadar nekem, de nagyrészt értettem. Tiszta király dráma, amikor még meg sem halt az uralkodó, de már az utódlásért marakodnak. De mindez angol humorba csomagolva.
Ahogy Berija nyomkodja a halott Sztálint, hogy biztos nincs magánál... nehogy meghallja mit mondanak, az halálos.
Egészen vicces, hogy nem nagyon találnak orvost, mert vagy halottak, vagy a gulágon vannak. Amikor magához tér Stalin és próbálják kitalálni mit mutogat... akkor már sirtam. Hruscsov azt hiszi az utódját mutatja meg, de...
Hatalmas film. Nem csoda, hogy Putyinovics betiltatta.
A monty python-i szürreális humor a végére halálos thrilleré válik. Azt hiszem megnézem megint.


5. Macsikám (2018-03-19 18:57.27) aaaaa
Mivel Putyin betiltotta, akkor is megnéztem volna, ha a világ legrosszabb filmje lenne :-D Szerencsére baromi jó lett. Iszonyat jó fekete, abszurd humor van benne, rengeteget lehet rajta röhögni, ugyanakkor persze ott van a durva tudat, hogy ez tényleg valóság volt, mármint a 'közönséges' emberek sorsa, tisztogatások stb. De a film nagyon jól egyensúlyoz a komolyság és a humor között.
Szinkronosan láttam, nem tudom, eredeti nyelven milyen lehet; így jó volt. Tutira megnézem még egyszer!


4. Csomorkany (2018-03-17 23:47.35)  
Én is meg akarom nézni, mondjuk Dürrenmattól a Bukás-t nehéz felülmúlni a témában.

"...és az állam tizedik legfontosabb embere borzongva döbbet rá, hogy az állam harmadik legfontosabb embere lett..."


3. Cressida6 (2018-03-14 20:54.02) aaaaa
Bár még csak feliratosan láttam,de így is szenzációs volt a részemről.Remélem a Magyar szinkron még egy kicsit meg tudja spékelni. Ahogyan a bemutatóját láttam,magyarul...úgy sem lesz csalódás!



2. Törölt felhasználó (2018-02-21 14:55.00) aaaaa - (válasz Cthulhu6 1. hozzászólására)
A feketénél is feketébb.


1. Cthulhu6 (2017-12-16 12:15.39) aaaaa
Érdekesnek ígérkezik. Amolyan fekete komédia szerűség a sztálini korszakból, legalábbis annak végórájáról.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekRiffraff, 2024-01-17 21:2024 hsz
Kedvenc jelenetekHeni/Henibaba, 2019-01-11 14:582 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk