Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A hetedik fiú
- RTL Három, 16:20
Sötét múlt
- Mozi+, 16:25
Egy negyvenes nő és a flört
- Film Café, 16:35
Margot az esküvőn
- Viasat Film, 16:55
Flash - A Villám
- HBO2, 17:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dallas (sorozat) - Vélemények
A pokol bajnoka - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő aaaaa
Elizabeth Olsen aaaaa

 

A tisztelendő hozzászólásai

Ugrás A tisztelendő adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

2021-12-05 19:06.02
- Nem kéne dohányoznia, rossz szokás.
- Épp most hagytuk el a benzinkutat...
- Zárva volt.
- Gyakran segít az embereken éjszaka?
- Soha többé nem kell segítség nekik...


Ötödik pecsét - Vélemények

2021-12-05 17:59.07
Az M5 és a Duna TV néha leadja, szélesvásznú HD változatban. Nekem MANDA dvd-változatban van meg, egész jó minőségben. Az első kiadvány egy riherongy vacak volt, 4:3-as képaránnyal, rémes kép-és hangminőséggel.

Az Ano blogon egyszer visszakerestem, hogy 1996. március 30-án, egy szombati napon láttam először a Terminátor 2-t az HBO-n, 22:30-as kezdéssel. Az egy fontos dátum volt az életemben. Kevés híján a szüzességem elvesztésével vetekszik. :D


F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

2021-12-05 17:45.04
Mtk - Újpest meccs 74. perc, nézői kommentár a lelátóról, teli torokból: "Mocskos zs*d*k, a kurv@ anyátokat!" Gratulálok mindenkinek, aki ezt az ótvar szemét bajnokságot évi százmilliárdokért üzemelteti a "családbarát" stadionokban. Annak ellenére, hogy szeretem a focit, az Ő kurv@ anyjukat kéne, hogy leb@ssz@ az Isten a földről... Én voltam korábban Mtk - Fradi meccsen is, de ilyen csótány szöveget egyszer se hallottam.


Ötödik pecsét - Vélemények

2021-12-05 17:36.58
A múltkor az Érdekességek rovatban már akartam mondani neked a szinkronnal kapcsolatos videóknál, hogy te nagyon retro vagy. :) Az Ano blogot nem olvastad korábban, amikor még elérhető volt? Régi TV újságok, TV műsorok voltak benne a hatvanas évektől majdnem napjainkig.


2021-12-05 17:14.13
Hány dobásom van még? Most egy kicsit feszült vagyok, barátom, ha bárki visszanézi, láthatja, hogy ennél lényegesen udvariasabban szoktam fogalmazni... Ez az egyik kedvenc filmem, és hirtelen nagyon megzavart, hogy belészállt egy statiszta a Haláli hullák hajnalából.


Spencer (2021) - Vélemények

2021-12-05 17:07.20
Legalább egy trailert megnéznétek, mielőtt nekiestek valaminek, mint majom a f@szának... Nem láttad rögtön az elején, hogy tízmillió stúdió közreműködésével készült? Ez mire utal szerinted? Én még nem néztem meg, de a vak is látja, hogy nem egy szombat délutáni filmről van szó, amit anyád kedvéért kell letőteni...


Ötödik pecsét - Vélemények

2021-12-05 16:50.41
Elmehetsz a sunyiba, kisapám, mindegy milyen régen írtad ezt a baromságot! Ez egy egyetemes filmalkotás, ami a kisember mélységesen alárendelt szerepét mutatja meg a MINDENKORI hatalommal szemben. Emelett részletesen kielemzi, mekkora szakadék tátong az univerzális erkölcs és a modern, tömeg-lélektant kiaknázó ideológiák között. Ha alkalomadtán egynél többször is megnéznél valamit, nem lennél ennyire hülye... Tévéjáték az anyád büdös picsája! Az Ötödik pecsétet minden magyar filmünnep alkalmával levetítették itthon a Puskinban, Toldiban, Művész moziban, amíg nem jött ez az elátkozott Covid... Ha mindenképp látni akarsz valamit a kommunizmus tényleges bűneiről, nézd meg az Örök tél című filmet. Az is egy tartalmas alkotás, de előre szólok, hogy tévéfilm. Meg ne rettenj tőle!


Dobó Kata - Vélemények

2021-12-02 22:27.28
Azt hiszem, részletesen leírtam a dolgot. Kb. 20 másodperc alatt zajlott le az egész. Gyorsan kellett döntenem és akkor jó ötletnek tűnt. Ennyi.

Egyszer a 4-es metrón legnagyobb meglepetésemre Csuja Imre mellé ültem le, de őt nem akartam ismeretlenül háborgatni, mivel se toll, se papír, se magazin nem volt nálam. Nem volt semmi indokom arra, hogy megszólítsam, ezért amikor rám nézett csak biccentettem neki és jó estét kívántam, ő pedig viszonozta. A Katalinnál adva volt a lehetőség, de ne lovagoljunk ezen.


Érdekességek!

2021-12-02 21:36.27
Nekem ez nagyon tetszett, jó hogy megtaláltad. Van még pár hasonló videó a youtube-on magyar szinkron témában, ami felettébb érdekes vagy épp megható. Gáti Oszkár gondolatai arról, milyen volt a munka a Pannónia Filmstúdióban, amikor Brando-t szinkronizálta a Lázadás a Bounty-ban az egyik legjobb (a linkjét sajnos nem tudom iderakni), de a legjobb talán az az összeállítás, amelynek valami olyasmi a címe, hogy szinkronhangok, akik már nincsenek köztünk. Ebben elhunyt nagyjaink fotói szerepelnek, mellettük 1-1 jelenet régi filmekből, amelyekben egy karakterhez a hangjukat adták. Csákányi László, mint Charles Laughton a Vád tanújában legendás...


Dolgok, amik nagyon idegesítenek

2021-12-02 21:04.16
A Fővezér valamelyik nap azt mondta a rádióban, hogy ha jól kezeljük a járványt, idén nem Kiskarácsony, hanem Nagykarácsony lesz. Ugyan, ugyan... Ez butaság! Az előbb véletlen bekapcsoltam a TV-t és láttam egy reklámban, hogy a Kiskarácsony és a Nagykarácsony egymással párhuzamosan is léteznek. Kaparós sorsjegy formájában.


Dobó Kata - Vélemények

2021-12-02 20:52.19
A Nemes-Jeles Lászlóval nincs semmi bajom, így kár is volt egy kalap alá venni őket. Őt egy nagyon kulturált, intelligens embernek tartom, bár való igaz, hogy a Napszállta című filmet nem kedveltem. Ott túl sok pénzt és szabadságot kapott a Filmalaptól az Oscar-díj után, ami a visszájára is fordult.


2021-12-02 20:44.54
Kösz, hogy megkérdezted. A nőt tényleg nem szeretem, de Andy Vajnát, akinek egykor a párja, csúnya szóval élve a szeretője volt, a filmjei miatt nagyon kedveltem. A hazai üzleti, politikai "pályafutását" inkább hagyjuk, de amit Amerikában csinált producerként: Rambo-filmek, Cliffhanger, Tökéletes katona, Elemi ösztön, Jákob lajtorjája, Die Hard 3... az egész ifjúságom meghatározó élményei voltak.

A Terminátor 2-höz viszont hivatalosan - bármennyire is vagánykodott vele - semmi köze nem volt alkotóként, mert Mario Kassar akkor épp egyedül vitte a Carolco-t. Vajnának csak a 3. részt "köszönhetjük", ami egy méregdrága fostalicska lett. Meg persze segített idehozni Magyarországra a Terminátor - Sötét végzetet, ami szerintem kifejezetten nézhetőre sikeredett.


2021-12-02 20:27.21
Na úgy látom, a művésznő elkészítette a második játékfilmjét is valami karácsonyi, gyerekeknek szánt "akármi" formájában. A Kölcsönlakást nagy élmény volt megnézni youtube-on (10/2-es osztályzat), feltehetően ezt is akkor fogom majd látni, amikor felkerül online.

2018-ban amúgy összefutottam Katikával a Cinema City Aréna hatalmas várótermében, amikor az Első ember IMAX vetítésére vettem meg elővételben a jegyemet. Úgy láttam, hogy a széles mosolyával épp a mozi vezetőivel trécselt (nyilván a Kölcsönlakás premier előtti VIP vetítése kapcsán furmánykodott valamit), amikor pedig elsétált tőlük, az utamba akadt, ezért gondoltam, megszólítom. Pont kapóra jött volna, mert egy VOX magazin lapult a táskámban, amire hirtelen felindulásból szerettem volna autogramot kérni. Ő viszont elhárított azzal, hogy "Ne haragudjon, fiatalember, most nagyon sietnem kell!"... Akkor siessél, b@szd meg!

Ebből a sztoriból végső soron nem következik semmi, csak az, hogy a magyar filmesek soha nem a nézőkért, hanem a saját pénztárcájuk és önkielégítésük végett dolgoznak. Már ha bizonyos köpedelem filmeket munkának lehet nevezni... Szabó Győző szarik a fejedre, ha Szentendrén egy szomszédos asztalnál ülve köszönsz neki a Görög Kancsó étteremben, a Nemes-Jeles Lászlóval, ha mázlid van, tudsz váltani egy-két mondatot, amikor az Oscar-díj után dedikáltatod vele a Saul fia 10.000 forintos bluray változatát a Millenárison, de a közös fotó már szigorúan meg van tiltva, mert a Sony a külföldi forgalmazás okán úgy döntött, saját tulajdonának tekinti a faszit. Schell Judit, Máté Gábor és Szamosi Zsófia pedig menekülnek a Puskin moziból a Szép csendben közönségtalálkozós vetítése után, mintha tűz ütött volna ki.

Szeretnék én is ilyen megközelíthetetlen, ámde degeszre tömött erszénnyel meditáló sámán lenni, mint amilyenek ezek.


Trükkös halál (1986) - Vélemények

2021-12-02 18:46.59
Nagyon jó filmek, én is osztom a véleményed. Gyerekkoromban még az HBO-n láttam mind a kettőt. Brian Dennehy az egyik kedvenc karakterszínészem volt, a karizmája minden filmjében csak emelte annak színvonalát, Isten nyugosztalja. Az első részt egyébként kiadták nálunk korábban DVD-n a Hollywood Movie Classics sorozat részeként (ahogy a Szökevényvonatot, az Elit Kommandót és más régi jó MGM/Orion/United Artists filmeket) és a forgalmazóban volt annyi igényesség, hogy a legelső szinkront tegyék a korongra. TV-ben időnként adja ezeket az AMC meg a Film Mánia (vagy mi a tököm), de mindig csak a hallgathatatlan, ocsmány Zone stúdiós újraszinkronokkal. A második résznek is isteni jó lett az eredeti szinkronja, annak ellenére, hogy nagyon megváltoztatták az eredeti felállást. Ujréti László és Gáti Oszkár után Perlaki István és Láng József következett.


Titán (2021) - Vélemények

2021-11-30 20:08.47
És a teljesség igénye kedvéért említsük meg, hogy a Ponyvaregény óta milyen csudálatos filmalkotások kaptak Cannes-i Arany Pálmát: Táncos a sötétben, A zongorista, Fahrenheit 9/11, Felkavar a szél, 4 hónap, 3 hét, 2 nap; A fehér szalag, Az élet fája, Szerelem, Én, Daniel Blake; A négyzet, Bolti tolvajok és tavaly a 3 Oscar-díjat nyert felejthetetlen, újszerűségével mindenkit letaglózó dél-koreai Élősködők... Most pedig ezt tudták elővarázsolni a kalapból: Titán... Hát mi az Isten f@sz@ van itt? Ha legalább Lars Von Trier-től tanulva egy normális botrányfilmet készített volna ez a rémes, kontár francia filmipar, amelynek újabban 10-ből 9 filmje teljesen nézhetetlen a mozikban. Csináltak volna valami olyat, mint amilyen az Antikrisztus vagy a Nimfomániás 2 epizódja volt... Ez a Titán egy nagy büdös semmi! Értékelhetetlen fércmű, amiben ráokádtak a Fiúk nem sírnak sztorijára egy csipetnyi Született gyilkosokat, összekeverve némi nyomasztó testhorror-fűszerrel, aztán az egész moslékot hagyták megrohadni a tűző napon... Mégis kap tőlem egy gyenge közepes osztályzatot, mert bár szörnyű, élvezhetetlen és unalmas, relatíve követhető a sztorija, vagyis rá lehet húzni, hogy filmszerűen hitvány.


Csillag születik (2018) - Vélemények

2021-11-29 22:18.36
A téma legjobb feldolgozása. Lady Gaga, bármennyire is jól néz ki a brutális sminkjei nélkül, a Maffiózók után képzett színésznő létére kb. 20 évet kellett, hogy várjon erre a szerepre. Bradley Cooper egy kitűnően megrendezett, remek vágásokkal és zenékkel felvértezett romantikus filmet készített, ami kiválóan alkalmas a szerelmesek számára első vagy épp utolsó film megtekintése gyanánt...


Az oltalmazó - Vélemények

2021-11-29 14:46.37
Ezt a szörnyűséget is beadják moziban? Nem volt elég a Jeges pokol, édes istenem? Ha belegondolok, hogy egyszer, régen Liam Neeson volt Oskar Schindler, Robert Roy McGregor vagy Michael Collins... Nem arról van szó, hogy 2008, az Elrabolva óta egyik akciófilmje se lett volna jó (közben szerencsére beakadt egy Némaság, a kiváló Nyughatatlan özvegyek vagy a Harmadik fél), de amit a Commuter óta akciófilm címen bevállal, annak szintnek már csak Bruce Willis mer alámenni. Filmenként 1-1,5 millió dollárért, 2-3 napot dolgozva.


Dolgok, amik nagyon idegesítenek

2021-11-20 13:13.59
Akkor ezek szerint nem tudom töröltetni magam, csak ha elkezdek a legocsmányabb náci hangnemben cigányozni... Jól van, sejtettem. Basszák meg.


2021-11-20 12:50.26
Ma van életem legszarabb napja. Úgy döntöttem, megszabadulok mindentől és mindenkitől ebben a mocskos, faszszopó virtuális térben.

Valaki el tudná mondani, hogy tudnám töröltetni magam filmkatalógusról?


F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

2021-11-18 17:07.25
Ne izzadjatok le, srácok! A nemzetek ligája A divíziós szereplésünk okán megint lesz egy megbízható, 1000 százalékos playoff helyünk a 2024-es EB-re. Ha egy nyomorék hatos csoportban 5. helyen végzünk, ezt akkor is tuti bezsákoljuk... Viszont mire egy VB-re kijutnunk, innen többen a főd alatt leszünk...


Gyilkos Halloween - Vélemények

2021-11-14 20:58.37
Egyszer vége lehetne már örök életre Michael Myers tombolásának, de megszületett az újabb alapkő-letétel, így még legalább 1 epizód erejéig el kell viselnünk ezt a kínlódást... Az már hanyadik rész lesz '24 tájékán? A 15., baszki? És abból hány volt vagy lesz nézhető? 2 vagy 3? Azért mindennek van határa...


A szikla - Vélemények

2021-11-14 20:49.02
Még a Mission: Impossible 7 is okozhat kellemes meglepetést, pláne, amilyen bitang jól sikerült a 6. rész. De ez akkor is egy másik szakácskönyv. Finomnak finom, de akkor se a nagyi főztje, öreg barátom. Remélem, nem sértelek meg 30-as nyikhaj létemre ezzel a titulussal. 😀


Dolgok, amik nagyon idegesítenek

2021-11-14 19:35.03
Most már túl nagy a köd. Inkább bedobom a törölközőt. 😀


2021-11-14 19:04.10
Pár hete jót dumáltam veled az autogyárakról, egy pár perc és indulok. Mi a pontos címed? :)


2021-11-14 19:02.03
Teljesen igazad van. Megakadályozni azt, hogy filmszerető lányok és fiúk anonim módon megismerkedjenek, több, mint bűn! Nekem eddig pont az volt a legnagyobb holokausztom, hogy nem volt egyetlen haverom vagy nőm se, aki szerette volna a filmeket. Kárhozat.


Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

2021-11-14 18:53.11
Bravó!


Dolgok, amik nagyon idegesítenek

2021-11-14 18:51.07
Hát, akkor kiírom az e-mail címemet, és bízom abban, hogy később senki nem küld át egy képet se a saját, vagy valamely más ember, esetleg egy állat péniszéről: 😀 istvannagy8708@gmail.com. Remélem, elsőként te fogsz írni valamit, kedves Ava... 😀


2021-11-14 18:38.34
Remek. :) Mivel egy sügér vagyok, hónapok óta elmulasztottam megkérdezni, Ava, hogy te tartósan Budapesten élő lány, nő vagy asszony vagy-e? 😀Szerintem menjünk inkább Starbucksba, ha a Costa Cafét már réges rég ledózerolták. Nekem komolyan kedvem lenne e-maielzni egy normális illetővel, de úgy hallottam, itt, a filmkaton már nincs ilyen opció. Hogy tudnám felvenni veled a kapcsolatot?


Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

2021-11-14 18:27.46
- Na de, Bajnok! Ne csináld... Mondjuk meg őszintén: nem tudtál megütni...
- Ha megütlek, nagyon megborulsz...


Dolgok, amik nagyon idegesítenek

2021-11-14 18:18.32
De még hogy! Például te! Nem akarok én senkivel atomfizikáról, nanotechnológiáról vagy a covid-ról dumálni, csak az élet egyszerűbb dolgairól, amikkel kapcsolatban látom azt, hogy az illetőnek összetettebbek a gondolatai, mint mondjuk egy Kósa Lajos szintű egyednek.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk