Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az élet ízei
- Film Café, 08:50
Elizabethtown
- Viasat Film, 09:25
A cég
- Moziverzum, 09:40
Bakaruhában
- Magyar Mozi TV, 09:45
Nyár Elba szigetén
- Film4, 10:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Keresek egy Filmet, de nem tudom mi a címe segítene valaki?
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD
2022-es választás
Szólánc
Asszociáció

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Mind idegenek vagyunk aaaaa
Jackie Geary aaaaa

 

Fórum - Az oltalmazó - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

12. Mclane 2 (2022-05-24 15:07.27)  
Érdekes film bár az is igaz hogy néhol kicsit tényleg sablon darab, de azért megtudtam nézni nagyobb gond nélkül végig. Persze a története kicsit keverék mintha a cry macho lett volna keverve a Neeson féle egyszemélyes hős filmekkel, amikben egy emberre esik rá minden nagyobb teher és így kell a főhősnek helytállnia végig a cselekmény folyamán, de ettől függetlenül azért valahol eltudott működni a dolog eléggé rendesen. És persze Látszik Neeson kapcsán is a kor hogy őt is kezdi már rendesen beérni sőt be is érte, mert még öregesen elverekszik valamit azt elismerem én is de azért ez a nagypapás verekedés néhol kicsit tényleg felemás élmény eléggé. Úgy hogy mindent egybevéve nekem sok gondom nem volt a filmmel nem éppen a világ aktuális csodája az igaz, de azért elvitte amit akart megmutatta a céltalanul és bizonytalanságban tengődő főhőst amint, talál magának egy jó eséllyel utolsó nagy küldetést amit véghez vihet és aztán a sorsa már más kérdés mi lesz éppen, de mint film ez is eltudott menni amerre akart és még ha nem is tökéletes de eltudott menni végig a neki szánt úton.


11. Nyolcadik utas (2022-05-22 23:50.44) aaaaa
Neeson folyamatosan szállítja a középszerű filmjeit, de mégis megnézem mindig, ami ép szembe jön velem, mert karizmája van a fazonnak és nem visz semmit túlzásba.
Ez a film sem ad semmi pluszt, de elvoltam vele ásítások és unatkozás nélkül.
A hősünk és a gyerek között semmi kémia, akció sincs sok, egyedül a mexikói csóka volt jobb az átlagnál, de valamiért a genyók mindig jobban játszanak, vagy csak könnyebb őket megtalálni, mert hogy sokkal többen vannak, mint a normálisak.



10. Lector (2022-05-21 09:20.20)   - (válasz Dobsony 9. hozzászólására)
👍👍👍👍😏


9. Dobsony (2022-05-20 21:16.18) aaaaa
Itt vagyok második/harmadik kakukktojásként, ami már nem is annyira az akkor.
Teljesen vállalható filmet vállalt el a mostanság általam sokat kritizált főszereplő. Persze kellett hozzá Ő is, nagyon is. Faék egyszerű, már a filmművészetben sokat látott sztori, a műfajhoz és a történethez tartozó panelekből építkezve, de nekem valamiért bejött az öreg Liam karaktere, a mexikói kartellfőnök szerepe, a kiskölök játéka és az időnként lassú, időnként pörgös történetmesélés.
Igen, Lectornak igazat adva már nekem fájt a pénzégetés, a bevándorlási politika kritikája sem tetszett, a vége egy kicsit túl lett drámázva és egyéb apróságokba is bele lehet kötni....., de összeségében kimondottan szórakoztatónak találtam az Oltalmazót.
4 csillag, még ha a filmkat Oliwiája a nyitóképben már talált negyvenhét hibát.....és a fű sem úgy hajladozott a szélben ahogy kellett vóna.


8. Lector (2022-05-18 20:12.49)   - (válasz Oliwaw 2. hozzászólására)
A vélemény , az vélemény:) Itt is:)
A te műfaji találgatásod , a lehordás a leminősítés
no az tényleg szar!:)))
Sok a "De". Tudod nem egy akció brill követ ásott elő a rendező, de olyan emberre bízta ezt a szerepet(Jim a vén tengerész gyalogos) aki kihozta ezt a filmet a gödörből.
Van olyan elbeszélés , amely tőmondatokkal semmiféle színezéssel nem épít kimagaslóan maradandó irodalmi alkotást, és még is van mondandója:).
Hallottál már ilyesmiről?
Ez ilyen. Valójában írhattál volna, pl kritikaként a Miguellel kialakult sívár kapcsolatról, ami ugye lehetne éppen támadási pont. Nem a leengedem a zászlót, meg felhúzom,és mondjuk ilyesmi:)!
Vagy, a pénzégetés tökfilkós megoldását ha megemlíted?
Avagy a bevándorlásról és a pol helyzet aktualitásáról eselleg valamit?

Szted ez a film egyszerűen szar!?))))
Köszönjük,és meghányjuk vetjük:)


7. Norbitzki (2021-12-20 22:33.27) aaaaa
Na most akkor itt én leszek a kakukktojás, véleményemmel legalább is biztosan. Robert Lorenz eddig két filmet rendezett, egyet Clint Eastwoddal, és ezt, kb tíz másikban, mint producer működött közre, ezért belecsempészett egy kis "Clint" jelenetet a filmbe, tisztelet érte. Szóval nekem bejött, a lassúságával, a melankolikus hangulatával és a szikár, férfias Liam Neesonnal egyetemben. Nem értek egyet az első hozzászólóval, mert vannak, akik tényleg bohóckodnak, és nem képesek váltani, de Liam Neeson? Az addig rendben van, hogy az Elrabolva óta nagyon sok akciófilmes szerepet kap, de nem tesz semmi olyat, amit egy 70 éves, jó fizikumú ember ne tudna megtenni, itt legalább is nem. Puskával lő, autót vezet, és két-három embert legyűr... na jó, maximum itt köthetnénk bele, de a majdnem két méteres északír színésznek én ezt is elhiszem. Aki azért nézi, mert akciófilmre vágyik csalódhat, mert nem elég tempós, kevés az akció, és...mert ez nem az, legyünk őszinték. De igenis van fantázia benne, némileg hajaz a Cry Machora, Eastwood új filmjére (talán nem is olyan kicsit) és aki szereti a road-moviek hangulatát, és nem Die hard-i elvárásokkal ül le elé, szerintem élvezheti a mozit. Én élveztem, és szerettem, ezért négy csillag.


6. Lector (2021-12-03 15:47.16)  
Nettó bohóckodás? Az öreg sztárok hattyúdala? Vérgőzös érzelmi giccsek?Avagy nem kapok más szerepet, de nem is kapok keveset ezekért?
Ezek a kérdések felmerülhetnek Stathan, Stallone, Swarczenegger, Bruce Willis , Chuck Norris , esetében is:)!
Nem tudhatjuk miért is ment el ebben az irányban a filmezés eme része.

Azt látni lehet, minden apró részlet költségként tűnik fel a listán. Az életvitel szempontjai , a hatalmas lóvék , motíváló erőt jelenthetnek .


5. Monsoon (2021-12-03 09:19.16)   - (válasz A tisztelendő 3. hozzászólására)
A netflixen most kezdett feltűnni a Cold Pursuit, állítólag jó. Hát nem tudom, én is nagyon kiábrándultam belőle. De az a film állítólag Tarantino és Guy Ritchie stílusa, még vicces is. De még nem mertem megnézni.


4. Monsoon (2021-12-03 09:15.16)  
Ez a Liam Neeson is ráfordult Buce Willis után az öreg színészek kényszerpályájára, egyik szar filmet készíti a másik után... "Öreg vagyok és kell a pénz" Ezt ugyan nem láttam, de a jeges pokol után nem is fogom megnézni.


3. A tisztelendő (2021-11-29 14:46.37) aaaaa
Ezt a szörnyűséget is beadják moziban? Nem volt elég a Jeges pokol, édes istenem? Ha belegondolok, hogy egyszer, régen Liam Neeson volt Oskar Schindler, Robert Roy McGregor vagy Michael Collins... Nem arról van szó, hogy 2008, az Elrabolva óta egyik akciófilmje se lett volna jó (közben szerencsére beakadt egy Némaság, a kiváló Nyughatatlan özvegyek vagy a Harmadik fél), de amit a Commuter óta akciófilm címen bevállal, annak szintnek már csak Bruce Willis mer alámenni. Filmenként 1-1,5 millió dollárért, 2-3 napot dolgozva.



2. Oliwaw (2021-05-28 06:51.26) aaaaa
Ez a film annyira szar, hogy már jó , csak vicc vót, tényleg szar.
(már az előző filmje is szar vót (a mestertolvaj aki visszaad mindent, mert hirtelen megváltozik (höhö , talán rajzfilmben) ))
Nem is tudom mi akart ez lenni, dráma, akció ?, mindkettőnek lapos és unalmas.
A nagy amerikai hős (ezt abból tudjuk, hogy este leengedi az amerikai zászlót, reggel felhúzza az emerikai zászlót, este leengedi az amerikai zászlót stb stb. , valamint tetoválás van az alkarján (és bronzcsillaga is van, ami aztán egy kibaszott nagy dramaturgiai bomba (illetve dramaturgiai szellentés (de még az is szagtalan))))
él egy sivatag közepén egy kalyibában amire hitelt vett fel, (arra nem gondolt a hős , hogy a hiteleket vissza is kell fizetni, ezért megpróbál egy árkot kiásni egy nap alatt , hogy tetemes adósságát visszafizesse, de ezt megtagadják tőle (természetesen ezt tudtuk, amúgy sincs semmi jelentősége, csak valahogy ki kell tölteni azt a majd két órás játékidőt))
Ezután a hős szembekerül a mindenható kartell-el (miért mindenható ?, vámőröket fizet le (ahol is egy női útlevéllel tömegek kelnek át a határon), minden rendőrt lefizet az ország belsejében (akiket aztán meg is öl, hiszen lesz helyettük sok ezer), megfigyelő brigádokat foglalkoztat a felüljárókon, minden hitelkártyát olvas az országban)
Hősünk nem szeretne hősködni, ezért hosszú ámde unalmas utazásba kezd az országhatártól egészen Csikágó-ig és a végén lelövi a kartell dolgozóit és vége.
Liam Neeson, szimpatikus színész, de ebből a filmből is látszik , hogy nagy többségében nem a színész teszi a szerepet, hanam a szerep teszi a színészt.


1. Lepkelali (2021-04-17 20:07.17) aaaaa
Gyengusz.
Kismilliószor látott sztori a film alapja, ha nem a 70 éves Liam Neeson kapja, akkor vagy Steven Seagal vagy Bruce Willis.
Unalmas már a régi sztárok részéről (és ide venném a Stallone&Schwarzenegger duót is) ez a nettó bohóckodás, mindenáron való pénzhajhászás legtöbbször minősíthetetlen filmekben. Tudomásul kéne venni, hogy kiöregedtek és kész, vége. A 90-es években istenek voltak, most meg... Liam Neeson azért is kilóg a sorból, mert nekem ő a Schindler listájában nyújtott szédületes alakítást.
Bocs, de a filmről nem tudok semmit elmondani, mert úgy sz@r, ahogy van és már megint az a mellékszál, hogy mentsünk meg egy migránst, aki egy töpszli, büdös babrágó.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2022-05-24 15:0712 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk