Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A szerelem nem szégyen
- Magyar Mozi TV, 10:10
Feltétlen szeretet
- Viasat Film, 10:15
Macskák
- HBO, 10:50
Kutyám, Jerry Lee
- Mozi+, 10:50
A másik Boleyn lány
- Film Café, 11:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
2022-es választás
A kaszkadőr (2024) - Vélemények
Egyedülálló nő megosztaná - Vélemények
Emily és a bűn világa - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Enola Holmes aaaaa
Rachel Blanchard aaaaa

 

Fórum - Ronaldinho Gaúcho - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Wilhelm (2022-12-22 11:16.15)  
Kivételes játékos volt.
Elmondható róla, hogy a legjobb formájában tündökölt éveken keresztül. Heteken, hónapokon át vártuk, izgultunk, hogy lássuk a Tv-ben játszani. Vágtuk a centit nap mint nap. Aztán eljött a várva várt pillanat. Este mérkőzés, éreztük, hogy ma nem mindennapi perceket varázsolhat nekünk, adhat valami pluszt számunkra. Hosszas meccsfelvezető, esélylatolgatás, tűkön ülés. Csapatbusz befordul a stadion elé, szállnak le a játékosok. Pár bevillantott képen láthatjuk a résztvevőket. Aztán megjelenik az istenített brazil csillag, Ronaldinho sapkában, napszemcsiben, headsettel a fülében dübörgő zenét hallgat, nyakában pedig lóg a feltűnő keresztje.
Két lábon járó millió eurókat érő szupersztárként van beharangozva, akinek szereplésére a fél világ kíváncsi. Látjuk, szembesülünk vele, hogy tényleg egy különc manus. Aki különben szabadidejében a magánsofőrje vezette, robusztus, méregdrága Hummerjával szokott ide-oda kocsikázni. Akinek reklámszerződésekből álló jövedelme horribilis pénzeket tesz ki. Vele szinte bármilyen reklámot el lehet adni percek alatt, lásd: Pepsi, Nike. Aki általában szeret az élet naposabb oldalán járni. Erről az ad tanúbizonyságot, hogy a franciák fővárosának egyik leghíresebb neonfényes, vöröslámpás negyedében, a Pigallen lévő koktélbárok törzsvendége is volt huszonévesen, és úgy dorbézolt, tobzódott hajnalhasadásig, hogy felugrott a pultra táncolni, közben a csajok pedig körbe őrjöngték, tapsolták őt. Akiről hajdani PSG-s csapattársa, Jérome Alonzo, akinek fizetése az övéhez képest csak töredék volt, mégis úgy nyilatkozott róla, hogy egy aranyember.
De most a legfontosabb az esti attrakciója, mikor pályára lép, elnézést, inkább az ő esetében mondjuk ezt színpadnak. Az arénában több tízezren, a képernyők előtt pedig több millióan kíváncsiak rá. Meccsre érkezve szerfelett lazának mutatkozik, odamosolyog a kamerának egyet-kettőt, merő gondtalanság tükröződik le a szellőléptű brazilról, úgy áll kívülről nézve az egészhez, mintha ez egy kisiskolás mérkőzés lenne, ám mi nézők tudjuk, hogy ez megint egy komolynak kinéző összecsapás lesz. Képek érkeznek a bemelegítésről, csapatával hangol épp össze, szabadrúgásokat gyakorol, vagy éppen trükközget, ritmusosan dekázgat, hosszasan a fején táncoltatja a labdát a stadionba tóduló nézők kedvére.
Már csak percek vannak hátra a kezdésig, nemsokára indul a párharc. Üdvrivalgással bejönnek a csapatok, mint régen a mindenre elszánt, megfélemlíthetetlen Gladiátorok tették ezt. Fotósok izgulva készítik elő apparátusukat, hogy minél jobb, közelebbi képet készítsenek a játékosokról. Közben a közönség tapsol, és árgus szemekkel figyel. Bajnokok Ligája himnusz megszólal. Utána a labdarúgók lepacsiznak egymással, szép sorban mindenki mindenkivel.
Dinho terpeszben mozog, előremeredve nyalja a szája szélét. Toltál fókuszáltság látszik a tekintetén, olyan, mintha egy élete egy halála lenne ez a meccs. Kezdő sípszóval elindul a haddelhadd.
Ronaldinho beleveti magát a küzdelembe. Annak ellenére, hogy a felvezetésnél mennyire komoly volt, itt most a mozgásán csak a lazaság látszik. Mégis ha kell, akkor szempillantás alatt baszottul tud égni. Érződik rajta, hogy most nagyon meg akarja mutatni a stadion résztvevőinek, képernyő előtt ülőknek, nőknek, férfiaknak, gyerekeknek, nézők millióinak, hogy mi rejtőzik benne.
Kreativitása megvillan, hihetetlenül jól lát a pályán. Adogatja a passzokat, a forintos labdákat, a leglehetetlenebb, legmacerásabb bejátszásokat valósítja meg játszi könnyedséggel, olyanokat, amelyekről képzelni se merünk, hogy ilyet meg lehet csinálni a valóságban. Mintha a Copacabana strandján éreznénk magunkat. Néha mérnöki pontossággal ad egy ötvenméteres átadást csapattársának. Minden labdaérintését emelt pulzussal figyeljük, mert érezzük, hogy mikor nála a laszti, akkor bármi történhet. Többször sarokkal trükközik, olykor pedig löbbölve emeli át a másiknak a labdát szinte a semmiből. Még azt is megmeri tenni, hogy rizikós helyzetben oda sem nézve passzol. Mindent a közönségért, akik még jobban feltüzelik magukat, fogják a fejüket ennek láttán. Telnek a percek, Dinho izzad, liheg, küzd, de alig fárad, látszik, hogy fénykorában ragyog. Van erőnléte még ahhoz is, hogyha kell, akkor lefussa védőjét, vagy, hogy végigzakatoljon simán kilencven percet. Szájtátva nézzük gyorsaságát, robbanékonyságát, virtuozitását.
Szóval, valami ilyesmi volt a Ronaldinho Show a múltban.


7. Wilhelm (2022-12-20 13:30.16)   - (válasz Dobsony 6. hozzászólására)
Igen, én vagyok.
Egyenesbe írtam a nevemet, nagy kezdőbetűvel, amúgy magyarul akartam, de az már le volt foglalva. Ennyi az egész. Nem kell ezt túlgondolni, mint teszik ezt sokan. Azért regisztráltam be újra, mert többen megijedtek, mert visszafelé volt írva a nevem. Sőt, sok emberke is rám szállt, akik azt hiszik, hogy velük foglalkozok. Közben meg nemigen szoktam másokkal foglalkozni, sőt, sokszor kimondottan rühellek másokkal jópofizni.
Értem, hogy miről beszélsz. Milyen okfejtést írtál le a nézőpontodból, amivel gond egy szál sincs. De jómagam mondanivalójának lényege nem ez volt, hanem az ELV, hogy Dinho volt akkora mágus, miként el tudta volna azt is érni, ha akarja, még ha semmi szüksége nem lett volna rá, miképpen a nők perkáljának neki, azért, hogy lefeküdjenek vele, vagy csak pusztán az ok folytán, hogy eltöltsenek ővele pár kellemes órát, akár egy dizsi VIP részlegében, vagy a privát hotelszobájában. Olyan magas szintre tornázta fel magát az idők folyamán, annyi női rajongó epekedett érte, hogy ezt is nyugodtan megengedhette volna magának.
Még ha természetesen ő sem a hétköznapi, átlagos kiscsajok társaságát kereste, hanem azokét, akik magasabb szinten helyezkedtek el, vagy valamiben elől járnak. Ezért írtam, hogy topmodell csajokkal voltak inkább jórészt flörtjei, vad egyéjszakás kalandjai, lepedőgyűrései- nem így hasra ütésből találtam ezt most ki, hanem amikor még játszott, mikor dicsfényében tündökölt, akkor erről írtak az újságok sűrűbben, különböző sportmagazinok úgyszintén előszeretettel lecsaptak ezekre a hírekre, és az emberek elé tárták ezt.
Azokban az időkben nyomógombos telók voltak, az okostelefonok még alig jártak valahol, most a 2000-es évek elejéről beszélünk, 20 évvel ezelőtti időszakról. Internetem sem volt nekem személy szerint, ezért csak újságokból tudtam előbányászni információt, interjút Ronaldinhoval kapcsolatban. Szebb idők voltak azok, mivelhogy akkor küzdened kellett, hogy valami tudást szerezz, és azonnal nem kaptad meg azt, hanem várnod kellett rá, akár heteket, hónapokat- ám azt többre tudtad értékelni. Tovább vesézve, ezekben a lapokban azt is fejtegették, hogy tényleg imádott az éjszakában különféle klubokba császkálni, és ott bizony hajnalig dorbézolt.
Ez lett volna az egésznek a lényegi része.



6. Dobsony (2022-12-20 11:09.19)   - (válasz Wilhelm 5. hozzászólására)
A somliv nicknév nem ismerős Vilmos, akarom mondani Wilheim?
Csak egy kérdés ehhez a rengeteg okossághoz. Miért kellett volna fizetni Ronaldihnonak?
Egyrészt volt nem kis pénze, másrészt nem kurva, hanem a világ legjobb futballistája volt. Harmadrészt akik a focisták világában mozognak(nők, csajok, lánykák) a pénzt látják egy futballistával való kapcsolatban, tehát bevételt szeretnének, nem kiadást. Ronaldhino hidd el nem volt rászorulva azokra a nőkre akik férfiprostituáltakkal akarják baszatni magukat pénzért. :)


5. Wilhelm (2022-12-20 10:42.18)   - (válasz Dobsony 3. hozzászólására)
Igen, akadt olyan nő, aki fizetett volna neki könnyűszerrel, azért, hogy lefeküdjön vele, vagy csak abból kifolyólag, hogy pusztán a társaságát élvezhesse ideig-óráig egy szórakozóhelyen, vagy a hotelszobájában. Ronaldinho mindig is egy kötöttségektől irtózó, extrém manus volt, huszon-egynéhány évesen meg főleg tudta élvezni az életet, habzsolta azt nagykanállal. Már Párizsban lévő éveiben is akadtak rajongói jócskán, pedig akkor még akkora csillagnak közel se mondhatta magát. Mondok neked másik sportolói példát, akiről régebben írtam hosszasan: Usain Bolt is így lehetett ezzel a helyzettel, mikor a csúcson volt, mikor a világ a lábai előtt hevert, akkor számtalan ajtó megnyílt, olyanok is megnyíltak, amikről gondolni se mert előtte..
Ők Alfák voltak saját sportágukban, nézők, nők ezrei, milliói istenítették, voltak rájuk kíváncsiak szerepléseik alkalmával, sőt, megadatott nekik az a kiváltságosság is, hogy a legmagasabb szintre jussanak abban, amit csinálnak.
De nem kell ilyen messzire elmenni ennek kapcsán. Elég, ha belegondolsz abba, hogy a hétköznapi életben is megannyi magányos csaj van, akinek egyszerűen nincs ideje a munkájából, miegymásból kifolyólag ismerkedni, és csak alkalmi kapcsolatot keres, mindenféle érzelmi kötődés nélkül. Csak szaladj fel egy szexhirdetésre, nemcsak a pasik keresnek maguknak csajokat, hanem olykor ez visszafelé is igaz. Jujjj, most jönnek az erkölcsösek, a prűdek, a vaskalaposak, hogy ez mennyire visszataszító dolog. Szerintem azért annyira nem az, nincs benne semmi meghökkentő dolog. Nem sikkasztottál, nem törvénytelen dolgokat vittél véghez, nem másokat szívattál meg, törtél fel szemét módon, nem komolyabb stikliket csináltál mások kárára. Hanem alapvető szükségleteink kielégítéséről beszélünk most, Maslow Piramis alja- nézz utána, ha akarsz. Persze, a tetejétől, az Önmegvalósítástól még jóval messzebb vagyunk, sőt, elég ordító a különbség a kettő között. És igen, valahol aláírom azt, hogy erkölcsi, hótiszta piedesztálra nem fogod magadat emelni ez által, de ez nulla ahhoz képest, amilyen problémák keringenek napi szinten a világban…

Tudás ? Ez körülbelül még semmi, csak egy töredék, amit ide levéstem. Lehetne róla oldalakat írni és beszélni.


4. Entersp (2022-12-20 05:54.38)   - (válasz Dobsony 3. hozzászólására)
Nem rossz dolog a tájékozottság.
Amúgy ismerek néhány embert, akik pl kegyetlenül értenek a futballhoz meg a politikához.


3. Dobsony (2022-12-19 22:00.30)   - (válasz Entersp 2. hozzászólására)
Fénykorának éveiben.
A nők fizettek neki? :)) persze Béla bátyám....persze
Wilhelmina nagyon gyanús nekem, honnan tud ennyi mindent, még Rijkaardot is ismeri.


2. Entersp (2022-12-19 21:17.12)   - (válasz Wilhelm 1. hozzászólására)
Fényéveiben??
Fénykorában...🤔 Ez az.


1. Wilhelm (2022-12-19 18:32.24)  
Élményből, Érzésből tudok róla sztorizni a múltból, amely megmaradt bennem.
Különben közel se hoz lázba azért annyira a foci. De fénykorában felfigyeltem rá, figyeltem őt, mikor az FC Barcelonában focizott. Legszebb korszaka volt, egy olyan korszak, amire jómagam is jóleső érzéssel emlékszek vissza.
Pedig már előtte volt neve a futball világában, mivelhogy nemzetével, Brazíliával VB-t nyert 2002-ben. A PSG-ben próbálta ki magát először az európai porondon, több-kevesebb sikerrel. Az éjszaka császárának mondták joggal akkoriban. Mindig szórakozóhelyeken dorbézolt, bugizott a párizsi éjszakában, teleaggatta magát mindenféle ékszerrel, arany-ezüst nyaklánccal. Merő könnyedséggel spannolgatott mindenkivel, a pulton pedig patakokba locsolta a pezsgőt. Plusz csajozott, a nők fizettek neki azért, hogy lefeküdjön velük, top modelleket is ágyba vitt, ha úgy hozta a helyzet-, égette a gyertyát rendesen, nem egy piskóta manus volt huszonévesen. Párizs mindig is Párizs marad a szívében, ő így van ezzel (különben a francia fővárosban nyert BL-t a Barcával).
Tehát tovább folytatva, az éjszaka királya színében mutatkozott, és sokszor az edzést is kihagyta, mert olyan holtfáradt volt, hogy másnap felkelni is alig bírt a délelőtti órákban. De még így is betette a vezetőség a keretbe, mivelhogy akkoriban a PSG közel sem volt egy világverő brigád, ezért kimaradásai ellenére is könnyen befért a csapatba. És természetesen, ha akart, akkor meg tudott villanni, csapata hasznára vált. Párizst a mai napig imába foglalja, még úgy is, hogy az álom nem ott íródott számára valósággá.
Hanem Spanyolországban, Barcelonában. Élete porondja volt neki a katalán föld, azokban az években, mikor ott tartózkodott, és a Camp Nou gyepén attrakciózhatott.
Eto’o-val, Decoval, Xavival, Iniestával, Puyollal, majd az üstökös Messivel is rúgta a bőrt- álomcsapatban szerepelt.
Frank Rijkaard volt az edzőjük, egykoron ő válogatott játékos volt, egy holland vezetőedzőről beszélünk, aki tényleg parádésan összetartotta azt a csapatot. Nemcsak bajnokit, hanem mondom, BL-t is nyertek 2006-ban az Arsenal ellen. Dinhónak akadt számos felejthetetlen pillanata csapatával.
Óriási labdazsonglőr volt fényéveiben, olyan, amilyet alig hordott hátán ez a planéta. Olyan hajszálpontos, megrajzolt 50 méteres keresztlabdákat tudott adni, mint kevesen-ahhoz meg technika és tudás rendeltetik. Cselei, Joga bonitos mozdulatai, oda nem nézős passzai, egyszerűen azt mondatták ki velünk, hogy huuu, ez a faszi mennyire VIRTUÓZ!
Általában nyalta mindig a szája szélét a mérkőzés felvezetésénél- ez volt az egyik védjegye. A másik pedig az, hogy mindkét kezét himbálta, mikor gólt lőtt, úgy, mint aki telefonálni akarna. Sőt, meccs előtti bemelegítésen sarkazgatott, dekázgatott, cselezgetett a többiek szeme láttára, vigyorgott, játszotta az agyát jó értelembe véve- csapattársai meg csak néztek, hogy ilyen létezik e.
Felfoghatatlan, hogyan lehet valaki ilyen halállaza, és az esetek többségében mégsem farag erre rá. Akadt olyan nemzetközi tétmeccs, ahol szinte csak sarokkal ért bele a labdába harminc percen keresztül- és baszki nem faragott rá. Őt egy született mázlistának lehetne mondani, aki folyton a talpára esik.
Akadtak emlékezetes BL meccsei. Mondjuk a Carlo Ancelotti által vezetett, AC Milan ellen. 2005-ben nem bírtak egymással a felek, sokáig 1-1 volt az állás, aztán a végén az ő góljával nyert a Barca, de nem akárhogyan! Nem is játszott kimondottan frankón, ám utoljára, a semmiből, az alvó Oroszlán feljött sec perc alatt, és feszített magán egy herkulesit, mindenki csodálkozására, meglepettségére.
88. percben megkapta a labdát, robbanékonyan eltolta két védő között kifelé, és ballal belebikázott egy őrjítően nagyot, BUMMM föl a ficakba, mintha zsinóron húzták volna a labdát. A kétméteres Didát, a Milán kapusát padlóra fektette, elküldte egy másik univerzumba. Az egész közönség pillanatok alatt tűzben égett. Póló le, őrjöngés, ordítás, vicsorítás, bömbölés a részéről, fanjai felé- Önkívületi állapotban! Félmeztelen kidolgozott testét pedig nők milliói csodálhatták meg. Ilyet kimondva: Feszítettem magamon egyet, csapatomért, közönségemért, egyszóval: ÉRTETEK.

Köszi Ronaldinho ezeket az élményeket, nem lehet téged elfelejteni!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekWilhelm, 2022-12-22 11:168 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
Ronaldinho Gaúcho adatlap
Utolsó filmje:
- Kickboxer: Megtorlás (2018)

További információk

Filmes fórumok
- Kickboxer: Megtorlás - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk