Mannavita Virágpor rendelés
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Margot az esküvőn
- Viasat Film, 16:55
Flash - A Villám
- HBO2, 17:10
Gyakornokok
- Film Mánia, 17:40
Devotion
- Filmbox Premium, 17:45
Wonka
- HBO, 18:01

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
A pokol bajnoka - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Közönséges bűnözők aaaaa
Tom Hardy aaaaa

 

Fórum - Pearl (2022) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

7. Lifeisamovie (2023-12-16 14:53.58)  
Az a madárijesztős rész egy az egyben a Mesék a kriptából egyik részének a másolata, tovább gondolása, csak abban Arquette kisasszony esett szerelembe a 'bábuval', de ennyire nem volt zakkant, mint itt a csaj. (alább leírt kefél jelző kissé erős, mondjuk nem értem akkor már miért nem a bábu fejére ült rá inkább, az orr keményebb lett volna, előbb 'célba ér', mint a kilógó szalmaszálakon vagy mi a szaron való vonaglás...:D)


6. Az utolso szamuráj (2023-07-02 16:57.33) aaaaa - (válasz Vincenzo 5. hozzászólására)
Nem gond, vélhetően igencsak mások nézeteink:)



5. Vincenzo (2023-07-02 12:48.14) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 4. hozzászólására)
Nagyon máshogy látom, mert nálam ez egy vontatott, fölöslegesen elnyújtott, kiszámítható film lett. De azért mégsem olyan rossz próbálkozás, mert itt-ott van valami egyedisége is. Az X nagyot ütött a váratlan megoldásaival. Remélem sikerül visszatérni ahhoz a vonalhoz a lezárásnak.


4. Az utolso szamuráj (2023-04-16 16:11.06) aaaaa
És így kell még jobb folytatást csinálni.
Amivel sokan persze nem lesznek így:az X sem volt mindenkinek tetszetős de azért a végére egy tetszetős slasher lett,számomra viszont jóval több,látva az alkotói koncepció igényes voltát.A Pearl ezzel szemben inkább dráma,mint horror,amivel többen nem fognak tudni mit kezdeni,holott maga a műfaj az,aminek legnagyobbjai épp a drámai vonal miatt-esetenként társadalomkritika,vagy reflektálás aktualitásokra-lettek azok,amikre manapság rásütjük,megkerülhetetlen klasszikus. A horror sajnos pont attól lett tömegek számára lenézett műfaj,hogy népesebb rajongótábora csak azt szerette,ha rémüldöznek rajta,emberhúst zabálnak benne,jön egy jump scare ,vagy bármi elkoptatott faszom,amitől épp hogy imádott műfajuk jóideig csak vegetált.Nem kevés mai filmkészítő viszont kimondottan az értelmesebb gondolatokkal tarkított filmekkel jelentkezett mozikban,azért az is ritka,horror Oscar-t kap(Tűnj el) ,és mostanság mintha új erő ébredne a zsánerbe.Ti West kétség kívül az egyik legfigyelemreméltóbb alkotó horror terén,páratlanul jól tud hangulatot teremteni,mégha minden filmjére érvényes,a bevezetőt bizony szereti elhúzni.
A Pearl viszont ha így nézzük,végig lassú:de ezt előnyére fordítja,mert egyfolytában érdekes.Képi világa színes,szagos,néha mintha az Óz című klasszikust idézi meg.ez már csak azért is szembeötlő,mert főhöse kefél egy madárijesztővel (is). Elképesztően szépen van fotózva,és kéretik még egy horrort mondani,ahol hirtelen átmegyünk egy zenés műfajba rezzenéstelen puritánsággal de valami végtelenül odaillő mód(én tudok....),ami jelenet is teljesen aláhúzza Pearl jellemét.
Aki talán a legérdekesebb figura horrorfilmekben:az előző részben idős korban a szex hiánya miatt rendezett ámokfutást,itt pedig az anyja által elnyomott nőként látjuk,aki szabadulna innen,a szegénységből,apja félholt állapotából,hogy szerelme az európai fronton van,és hogy neki olyan álmai vannak ,amik szétfeszegetik a farm határait.Pearl szinte jelenetről jelenetre más arcát mutatja,az elnyomottság versenyez a szeretetéhséggel,hogy a világ biztos rá vár, csak vannak akadályok,ám ő bizony sztár lesz...aztán pofán csapja a valóság.
Amit a lány mondjuk úgy,kicsit vehemensebben fogad,akár az anyja üvölti egy vacsorán a képébe,akár csak nem veszik észre meghallgatáson hihetetlen tálentumát.Ha pedig ilyesmi bekövetkezhet,elszabadulhat a pokol.
Persze,visszafogottabb mód,ahogy az a slasher szabályai szerint működnek,de azért van balta,vasvilla:mint problémamegoldó kellékek.A film mégsem a gyilkosságok miatt olyan pokoli jó,hanem mert végig fent tudja tartani a minőséget,és valóban érdekes,hová futunk majd ki a végére.Mia Goth pedig,....ritkán éreztem ilyet,de a csaj egyszerűen átlépi a film adta kereteket.
Mi több:van egy 7-8 perces vágatlan monológ,ahol Pearl kibeszéli önnön ,igencsak sokrétű érzéseit,egyszerűen döbbenetes.Mia Goth arcán minden szó ott van,az angyali értetlenségtől eljut a gyilkos ösztön felismeréséig,minden mondat,hanglejtés,arcának rándulása aláhúzza a horrorfilmektől el nem várt ,érettebb szöveg lényegének megragadását ,és leírom,nem szarozok,de adtak lényegesen gyengébb teljesítményekért más filmekben díjakat,magasan jegyzet elismeréseket,pedig amit itt a lány csinál,ahhoz képest a seholsemben voltak.Az a jelenet a 90 perc mindenképpen lényege,ha úgy tetszik,csúcsa,hogy aztán a felirat alatt a Jokert is óvatos hátrálásra késztető ,kényelmetlen és kínos mosolyról már csak tényleg éppen hogy szót ejtsünk....tökéletes na..A Pearl kevesebb mint egy slasher,de jóval több,mint egy horror,egy önálló,saját lábán biztosan megálló apró zsenialitás,amivel bizony azok is megpróbálkozhatnak,akik a műfajt élből hárítják,utálják.Várom a harmadik részt,de fogalmam sincs,ezt hogy tudják megugrani,olyan kurva erős.


3. Evile-Elvis- (2022-12-15 21:23.31) aaaaa
Tetszett, de az X az ütősebb!!!


2. Bertó!!! (2022-11-24 21:29.27)  
Ez a tag, David Corenswet, kiköpött Superman.


1. Bertó!!! (2022-11-21 04:54.51)  
Disney hercegnő ábrándokból, "elborult" Harley Quinn thriller.
Ti West ezt is nagyon pengeti. Jöhet a harmadik rész.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2023-12-16 14:537 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Pearl adatlap
Eredeti cím: Pearl
Évszám: 2022
Rendezte: Ti West
Szereplők: Mia Goth, Emma Jenkins-Purro, Alistair Sewell, Matthew Sunderland, Tandi Wright...

További információk

Szereplők fórumai
- Tyler Bates - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk